A fideszellenes hisztéria ellen való orvosság

Nyugi: Orbán Viktor marad!

2012/01/07. - írta: OrangeOrder

Hatalmas méreteket ölt a hisztéria, talán sokan nem vártunk ennyi óbégatást. Pedig előre lehetett tudni, hogy a külföldet szolgaként, hazánk stabilitását bármikor feladó MSZP-SZDSZ hátország mindig lesben fog állni, hogy mikor árulkodhat és fordíthatja ellenünk a nemzetközi közhangulatot. Ez sikerült, sőt, a facebookot meg a blogokat olvasva még azt is hihetné az ember, hogy a magyar társadalom is a Fidesz ellen fordult.

Meglepő módon azonban a közvélemény-kutatási és az időközi választások számai is mást mutatnak. Nahát! Hogy lehet ez? Egyszerű: a hangulatkeltés kétélű. Míg a hazaáruló ellenzék tízezrével tüntet, a nemzeti oldal soha nem tapasztalt összezárással, fegyelmezetten tart ki a Fidesz-KDNP mellett.

Tehát ami most van a nemzetközi nyomásgyakorlással, a pénzügyi helyzettel és a folyamatos rinyálással együtt, azt mi és a Kormány is előre tudta. Nézzünk pár forgatókönyvet, mi következhet most.

 

1. Az IMF és az EU lemondásra kényszeríti a kormányt, szakértői kormányt nevez ki

Ez lehet a fideszeseknek talán a legrosszabb forgatókönyv, de simán elképzelhető szcenárió. Azonban ez csak látszólag rossz.

Már most hatalmas az EU-és pénzvilág-ellenesség, mi jöhet egy ránk kényszerített kormánnyal? A következő demokratikus választásokkor Fidesz- és Jobbik-győzelem, újabb koppanás az MSZP-nek.

 

2. Az IMF és az EU eddigi gazdaságpolitikájának feladására kényszeríti a kormányt

Elképzelhető, de mi jöhet akkor? Orbán Viktor kiáll és elmondja, hogy bocs gyerekek, megtettünk minden tőlünk telhetőt, nem hagyták. Végre kell hajtani az IMF-programot, még a médiatörvényt is esetleg kiheréltetik. Ez van.

A gazdaság biztató pályára áll, 2014-ben választások, a Fidesz győz, Jobbik feljön. MSZP koppan.

 

3. Az IMF és az EU előrehozott választásokra kényszeríti a kormányt

Fidesz-győzelem, Jobbikos előretörés - Operaházi-belvárosi koalíció koppan.

 

4. Nincs szükség semmilyen IMF-hitelre, Viktor kezében ott van a csodafegyver

Természetesen mindannyian ebben reménykedünk, hátha. Lehetnek ezek a kínaiak, az oroszok (bár a Moszkva tér miatt biztos haragszanak), esetleg az arabok. Volt tárgyalás bőven, ígéret is - aztán persze ki tudja, mi az igazság.

 

Egyszóval: bármelyik helyzet is állna elő, egyet nem tudok elképzelni - hogy az MSZP-DKP-LMP képes lenne a Fidesz esetleg Jobbikkal kibővített képviselőit létszámban felülmúlni.

709 komment
· 10 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://orangeorder.blog.hu/api/trackback/id/tr363526661

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Utcára vonulni Viktorért 2012.01.08. 12:33:35

A Fidesz erőt demonstrálna, terveik szerint több százezres tömeget vonultatnának utcára Orbán Viktorért, hogy ezzel mutassák meg, hogy a Viktor mögött rejlő támogatottság valóban kétharmadot jelent. Abban biztosak lehetünk, hogy ha ez megvalósul, akkor...

Trackback: Selmeczi: Nem kell betojni, a nigériai ex-miniszter fia megmenti hazánkat! 2012.01.08. 11:49:23

- Nem kell aggódnia többé a magyar családoknak, tegnap hajnalban netezgetés közben megtaláltam a megoldást! Magyarország nem szorul rá se az IMF-re, se az EU-ra ezután! - nyilatkozta Selmeczi Gabriella szikrázó mosollyal reggeli sajtótájékoztatóján. &n...

Trackback: Felelősnek tartja magát? - az orbáni mosoly tragédiájáról 2012.01.08. 11:49:01

Egy pénteki, a HVG újságírója, Dezső András által készített, mindössze néhány másodperces videó megtekintése vélhetően mindenki számára tökéletesen elegendő ahhoz, hogy  kijózanodhasson, beláthassa, hiába is reménykedtek, spekuláltak sokan az elmú...

Trackback: Fidesz már nincs! Felfalta önmagát is. 2012.01.08. 09:37:07

  Ha egy párt teljesen átalakítja a céljait és többszörösen nevet is vált, az már nem lehet ugyan az, mint régen. A Fidesz felfalta egykori önmagát is, és nem csak más rivális pártokat és tömegszervezeteket. Fidesz már nincs, hiszen többszörös...

Trackback: Fidesz sírvers 2012.01.08. 09:35:29

Mit írnál az FMPSZ, azaz a volt Fidesz sírkövére? (Fidesz--> FMPP--> FMPSZ.) Mert az F. Magyar Polgári Szövetségnek is szüksége lehet erre. Hiszen az SZDSZ, MIÉP, MDF, FKGP és sok más egykor kormányerőt is képviselő párt sírja felett ma már csa...

Trackback: Rogán Antal életrajza 2012.01.08. 09:23:12

Rogán egyéves pénzügyi ügyintézői gyakorlattal megy tárgyalni az IMF-hez. Tényleg az a jó az országnak, ha nem három felkészült gazdasági szakembert, hanem egy jogászt és két pártkatonát küld a Fidesz az oroszlánbarlangba? "Kihagyják Matolcsyt az...

Trackback: Matolcsy György életrajza 2012.01.08. 09:22:23

Hogyan irányíthatja egy nemzet gazdaságát az, akinek egyetlen nap munkatapasztalata sincs a versenyszférában? Nemzetgazdasági miniszterünk soha nem dolgozott vállalkozásban, ám figyelemre méltó időt töltött igazgatással, elnökléssel, kurátorkodással és...

Trackback: Orbán Viktor életrajza 2012.01.08. 09:21:59

Alkalmas-e az ország vezetésére Orbán, akinek mindössze egy éves szociológus gyakornoki szakmai gyakorlata van a megélhetési politizálás mellett? Mihez ért az ELTE-n huszonnégy éve szerzett jogi diplomájával? Nézzük meg Europass sablonba feltöltött él...

Trackback: Orbán "dob egy Putyint"? 2012.01.08. 00:32:32

Miért őrzik a várban a nagy büdös semmit mohának öltözött "palotaőrök"? Csak mert Londonban is van, nekünk tán még nem kéne. Schmitt Pált őrizni zsonglőrködő katonákkal? Őrségváltással? Na ne vicceljünk.Mi a reteknek kell kemén...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nova76 2012.01.07. 17:23:25

Van még forgatókönyv. Mivel van 2/3-ad, megszavazzák, hogy nincs szavazás. Elzavarják az IMF-et, államcsőd, stb.
Operaházi-belvárosi koalíció úgyis koppan az MSZP-vel együtt. Meg velünk, de számít az?

OrangeOrder · http://orangeorder.blog.hu 2012.01.07. 17:27:52

@nova76: Igen. A kérdés továbbra is marad, hogy hogy fogja itt a nép megszeretni a progresszív, haladó baloldalt? :)

Velkovics Rozi 2012.01.07. 17:36:50

Maradjon is, azért választottuk meg. Kivezeti a szarból a népet, fityiszt intve az EU / IMF -nek. Hajrá!

Lencsés lstván 2012.01.07. 17:42:28

ÉLJEN ORBÁN VIKTOR MINISZTERELNÖK ÚR ÉS AZ Ő CSODAFEGYVERE!

BugrisFüles 2012.01.07. 18:28:19

" 2. Az IMF és az EU eddigi gazdaságpolitikájának feladására kényszeríti a kormányt"

" A gazdaság biztató pályára áll, 2014-ben választások, a Fidesz győz, Jobbik feljön. MSZP koppan. "

Wtf? Tehàt a mostani gp szerinted is szar ès csak ennek a feladàsa àllítja megfelelô pàlyàra a gazdasàgot? Akkor mièrt is szavazna egy èrtelmes ember a fideszre legközelebb, ha a tanulsàg az, hogy kènyszeríteni kellett a jelenlegi rezsimet, hog ne tegye tönkre az orszàgot?

" Meglepő módon azonban a közvélemény-kutatási és az időközi választások számai is mást mutatnak."

Wtf 2? Adatot at persze nem posztolsz, mèg tùl könnyû lenne megcàfolni...akkor tessèk: a fideszt a biztos pàrtvàlasztòk 39%-a tàmogatta 2011 Dec közepèn. Egy èvvel koràbban ez 65% felett volt. Ràadàsul a biztos pàrtvàlasztòk arànya sem volt mèg soha olyan alacsony mint most.

"csodafegyver" Na itt màr a szò bennszakad hang fennakad...

OrangeOrder · http://orangeorder.blog.hu 2012.01.07. 18:46:28

@BugrisFüles: rosszak a mutatóink a kiéheztetés miatt. Az alapok teljesen rendben lennének, de ha nincs "bizalom" (=úgy táncolunk, ahogy ők fütyülnek), akkor nincs újrafinanszírozás. Kb. ennyi a lényeg.

Az mindegy, hogy értelmes vagy ki szavazna - de aki mondjuk a Fidesztől elfordult (biztos sok ilyen is van), az vajon az MSZP-re képes lenne behúzni az ikszet? Elég nehéz mozdulat lenne, nagy számban elkpzelhetetlennek tartom.

A 39% még mindig azt jelenti, hogy utcahosszal vezet a Fidesz. Ajánlom még az időközi választások eredményeit, bár azok biztos nem annyira relevánsak, mint 1-2 izzadságszagú felmérés, hogy a Jobbik+DKP+MSZP+LMP+SZDSZ+Szolidaritás már behozta a Fideszt egyedül.

Inkább az érdekelne, hogy ha nem a Fidesz, akkor vajon ki.

Kormányvédő Agyhalott Akciócsoport 2012.01.07. 19:28:43

Szeretem ezt a blogot, mert nem egyszerűen éleslátó, hanem egyenesen a megfellebezhetetlen igazságot írja meg. Teszi mindezt pártfüggetlenül, tehát hitelesen.

nova76 2012.01.07. 20:15:46

@OrangeOrder: Van még egy variáció: annyira elbaltáznak (elbaltáztak) mindent, hogy megalakul egy radikális csoport, akik fegyveresen bevonulnak a parlamentbe és mindenkit szitává lőnek. És akkor vajon kire szavazunk?
Egyébként mire fől a 39%? Nincs még elég baj? És mit gondolsz, ha az MSZP-nek 6%-a van, és FIDESZNEK lesz 5%-a, akkor ki nyeri a választást? A többiek nem szavaznak, mert nem érdekli őket a saját sorsuk.

reccs 2012.01.07. 20:38:10

Hogy lehet ez? Úgy, hogy hazudsz. Ennyi.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.01.07. 20:40:17

"Míg a hazaáruló ellenzék tízezrével tüntet,"
Hogy is volt a korábbi kormány alatti tüntetésekkel? Akkor az akkori ellenzék volt hazaáruló? És ne feledjük, hogy itt nem voltak kocsi borogatások, TV székház felgyújtogatás, meg híd blokád. Ha már választani kell, akkor én a mostani "hazaárulókkal" vagyok.

"a nemzeti oldal soha nem tapasztalt összezárással, fegyelmezetten tart ki a Fidesz-KDNP mellett."
Hát persze! Ahogy Rákosi mellett is mindig nagy volt az összezárás. '56-ig... Ki tudja, mi lesz, ha majd a megszerzett stallumok fognak veszélybe kerülni...

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2012.01.07. 20:45:18

Tisztelt Szerző!
Azért már Neked is van készenléti bőröndöd, ha futni kell, ugye?

Rive 2012.01.07. 20:48:23

Az első pont sületlenség. Sem az IMF, sem az EU nem jogosult Magyarországon kormányt kinevezni. Nem, ők szimplán olyan helyzetet fognak teremteni, hogy a maradék fideszes képviselők Orbán hülyeségétől megrettenve önként és dalolva viszik Vikike fejét az IMF elé.

A második pont dolgában: Vikike túlélési esélyei már most valamivel rosszabbak, mint Gyurcsányéi Öszöd után. Álmodozni persze szabad, de az adott felállásból az következik, hogy az egész Fidesz vele bukik.

Harmadik pont: az IMF nem hülye. Nem hiányzik nekik sem egy átmeneti időszak, sem egy, a Vikie által hátrahagyott sleppel bírkózó tehetetlen, gyenge kormány. Ne álmodozz, ezt a sz@rt a Fidesz fogja felnyalni: és mire új választásra kerül a sor, a támogatottsága is olyan lesz, mint a (jelenlegi) gazdaságpolitikája.

Orákulum 2012.01.07. 20:50:32

"Míg a hazaáruló ellenzék tízezrével tüntet, a nemzeti oldal soha nem tapasztalt összezárással, fegyelmezetten tart ki a Fidesz-KDNP mellett."

Arra a maréknyi nácira gondolsz, akik ott hőbörögtek a Nagymező-Andrássy sarkon, amíg lógó orral haza nem lettek küldve?

Parajpuding 2012.01.07. 20:51:18

Míg naponta blogok tucatjai születnek a zorbán és bandájának garázdálkodásáról és ámokfutásáról, addig születik egy-két ilyen vérszegény böffenet mellette.
Én is csak azért írok ide kispajtás, hogy ne égjél be, mert ennyi idő alatt 10 egynéhány komment bírt születni erre a csökött kis irományra:)

bastian 2012.01.07. 20:51:56

Arról van szó véleményem szerint, hogy a helyzet determinált. Amíg nem lendül fel a világgazdasági környezet, addig semmi esélyünk semmire, teljesen mindegy ki kormányoz, senkinek nincs "csodafegyvere".
Ezért a többség úgy látja, hogy akkor már maradjanak inkább ezek, hiszen jobb úgysem lehet, de legalább nem kell hallgatni, ahogy a sok ballib féreg osztja nekünk az észt és elmondja (mikor éppen éhenhalunk), hogy nem kellett volna annyit "hedonizálni", ezért volt az egész. Ha megint Lendvai, Gyurcsány és társai rikácsolását kell reggeltől estig megint hallgatni, akkor tényleg polgárháború lesz. Legalább hagyjanak minket nyugalomban elpusztulni.... :))

DR.version · http://m-12.blog.hu 2012.01.07. 20:53:07

hat a kovetkeztetesi mechanizmusod eleg hibas posztiro, az imf altal igenyel es a fidesz altal vegrehajtott megszoritasok utan itten fidesz gyozelem nem lesz

Rive 2012.01.07. 20:53:47

Jah, fidesznyikek! Ugyan rendezzetek már egy szimpátiatüntetést Vikike mellett, hadd lássuk, mennyi is az annyi!

gramercy 2012.01.07. 20:54:56

miért zöld a blog színe

Krujs 2012.01.07. 20:55:17

@Rive: Azért az a hatalmas különbség van gyurcsány és Orbán helyzete közt (2006/ma) hogy míg gíurcsány népszerűségének zuhanása után egyetlen alternatívaként volt ott a Fidesz(ezért volt 2/3), most nincs hova fordulni ilyen széleskörű csoportnak. van pár szélsőséges alternatíva de abból nem lesz semmi.. nyilván a Jobbik sose fogja magát kiherélni azzal hogy a Gyurcsánnyal koalícióba lép, vagy akár az LMP-vel. hasonló lenne az Orbán IMF viszonyhoz.

hardw 2012.01.07. 20:56:17

1. Orbán bukik, beleőrül.
2. Orbán bukik, beleőrül.
3. Orbán bukik, beleőrül.
4. Orbán bukik, beleőrül.

amúgy meg, "rosszabbul élünk, mint 4 éve".

aki azt gondolja hogy a fidesz a programja miatt nyert 2010-ben, az téved. az mszp nyerte ezt meg nekik, vastagon.

a 2/3-ról meg annyit, hogy 8.034.394 választóból 5.172.222 (64.38%) szavazott, 2.706.292 (52.73%) a fideszre az első fordulóban, de ez vehető összegzett adatnak is. tehát az "emberek 2/3-a" valójában a szavazóképes lakosság 33.68%-a (1/3-a), és a szavazó emberek 52.73%-a.

értem én hogy a népnemzeti propaganda szeretné azt hinni, hogy jelenleg is mögöttük áll az ország, de sajnos már csak a holdudvar, a lekötelezettek, a hibájukat be nem ismerők, és a dühből politizálók maradak mögöttük.

szóval, "hajrá magyarország, hajrá magyarok", de lehet lesz meglepődés, hogy másfelé megy a nép, mint a nagyvezír.

Gogol 2012.01.07. 20:57:45

Nem az a kérdés, hogy a fidesz hatalomban marad-e. Hanem, hogy tényleg csak a baloldal koppan-e, ha igen, vagy az egész ország elsüllyed a káoszba a röhögő fideszesekkel együtt.

Krujs 2012.01.07. 20:59:25

@hardw:
"aki azt gondolja hogy a fidesz a programja miatt nyert 2010-ben, az téved. az mszp nyerte ezt meg nekik, vastagon."

Akkor mondhatjuk ha a Fidesz veszt, akkor a nyertesnek megnyeri a választást nem? Akik 2/3-ról ekkorát koppannak nagyon elkurják. Na és szted kinek fogják átadni a stafétát?

Rui Blaaz 2012.01.07. 21:00:16

négyhavonta két bejegyzéssel címlapra? :-))
kicsi faszom, ez de gyengeee...

meg wunderwaffe! :-))
ó, te barom, te agyatlan, szerencsétlen barom

különvélemény 2012.01.07. 21:00:22

@BugrisFüles: "Wtf? Tehàt a mostani gp szerinted is szar ès csak ennek a feladàsa àllítja megfelelô pàlyàra a gazdasàgot?"

Nem szar, csak nem felel meg egyeseknek.
Nekik a következő forgatókönyv tetszik:
- nem piszkáljuk a bankokat
- privatizálunk mindent
- csökkentjük a béreket
- nem piszkáljuk a szolgáltatószektort
- nem piszkáljuk a multikat
- nem fejlesztésre fordítjuk a kölcsönt, hanem kölcsöntörlesztésre, ergo rögtön visszaadjuk
- ...

Jelen pillanatban az a helyzet, hogy addig minősítgetnek le, ameddig rá nem kényszerülünk az imf kölcsönre.

magyar ember teli szájjal 2012.01.07. 21:00:44

A világ felmosta a vezéreddel a padlót. Azért nem állt ki a mai napig se a zemberek elé, mert éjt nappallá téve kell lobbiznia, hogy a helyén maradhasson. Nem az IMF-nél hanem a pártban és az oligarcháknál.

magyar ember teli szájjal 2012.01.07. 21:01:23

@nova76: az elzavarás már megtörtént csütörtökön. Úgyhogy ne reménykedj.

zw007 2012.01.07. 21:01:50

Kedves posztíró, téged is ennyire megvezetett a pszichopata vezérünk? Szánalmas....
Nem ilyeneket kéne írogatnod, hanem bocsánatot kéne kérned, hogy ezekre a kártevőkre szavaztál. Orbán aki nem hazaáruló, ő egyszerűen gyilkosa ennek az országnak.

Gogol 2012.01.07. 21:02:13

A blog írójának azt a brutális káoszt kéne értelmeznie, amit Orbán Viktor napról napra előad, nem azon örömködni, hogy különböző politikai machinációkkal továbbra is egy bomlott elméjű politikus "vezeti" az országot.

Rive 2012.01.07. 21:02:18

@Krujs: Ja. Érdekes idők jönnek. Lesz itt még Fidesz-MSZP nagykoala.

magyar ember teli szájjal 2012.01.07. 21:02:44

@OrangeOrder: nincs bizalom = hülye a vezéred. Nem kell ennél nagyobb titkot keresni.

X-polgártárs · http://graffitik.blog.hu 2012.01.07. 21:02:46

Hamarosan orbánka fog koppani, de akkorát, hogy a Holdon is hallani lehet majd. Már alig várom. :)

magyar ember teli szájjal 2012.01.07. 21:03:18

@Mike Rosoft: már nincs szombat esti filmkoktél, úgyhogy ez van helyette

hardw 2012.01.07. 21:03:56

@Krujs: na az más kérdés.

fidesz 2x nyert, egyszer "bokros" címszóval 1998-ban, egyszer meg "elmúttnyóccév"-vel 2010-ben.

programmal még egyszer sem. ebből látszik a szavazóbázisuk összetétele és politikai érdeklődése, tudása.

vagy feláll addigra egy "szakértő" párt, vagy rácsesztünk. különben nekem az is jó, ha eltörölnek minden törvényt, és egy jobb-bal vegyes szakértői kormány lesz 10 évig. ugyanis 1989 óta soha nem arról beszéltünk, milyen ideológiai irányba menjen az ország, hanem mindig arról, hogy végre álljunk egyenesbe gazdaságilag és az egyén szintjén is.

Agent Cooper 2012.01.07. 21:04:54

5. Az EU nem támogatja az IMF hitelt a demokráciasértő törvények visszavonásáig. A Fidesz nem enged, azt gondolván, hogy eddig úgysem megy el az EU. Az EU viszont mégis elmegy, nem lesz hitel, bekövetkezik az államcsőd. A Fidesz szavazóbázis végre meglátja, hová vezet az Eszme.

roxxtar 2012.01.07. 21:04:57

@hardw: :DDDDDDDDDDD :DDDD:DD: ne égess szét :D

1 db Magyarország 2012.01.07. 21:06:25

Szerintem mindenki egyetért abban, hogy amit a Fidesz csinál az SZAR és VÁLLALHATATLAN, így csupa nagybetűvel. Abban is egyetért a normálisabbja, hogy ennél rosszabb már csak a mostani ellenzék lehetne. Lásd például hogyan próbál az MSZP épp bankpánikot előidézni a betétesek ijesztgetésével, az országnak+Fidesznek minél rosszabb nekik annál jobb alapon.

Na ezért vezet még mindig a Fidesz azon kevés választópolgár körében aki még mindig elmenne/elmegy szavazni.

zw007 2012.01.07. 21:06:36

@magyar ember teli szájjal: Teljesen igazad van! Ez a lényege mindennek ami most folyik: "nincs bizalom = hülye a vezéred". És nem véletlen. Aki még midig hisz neki azt is elmebetegnek tartom. Aki még mindig rá szavazna, attól örökre el kéne venni a szavazati jogot, mert nem beszámítható!

roxxtar 2012.01.07. 21:07:19

@hardw: Tehát szerinted az hülye aki nem a bal oldalra szavaz. Hát nem akarlak elkeseríteni de ha a Fidesz ebbe belebukik (bár kurvára messze van ettől jelenleg) akkor jön a Jobbik.. és ne legyen tévképzeted, a Jobbik nem fog ennyit tökölni mint a Fidesz most :D istenem már másodszor égetsz ki :D

1 db Magyarország 2012.01.07. 21:07:49

@X-polgártárs: a Hold nem létező légköre miatt erre kevés esélyt adok.

röhögő 2012.01.07. 21:11:32

Ez a szar blog mit keres az index főoldalon?

vénkujon 2012.01.07. 21:11:55

szórakoztató olvasni az ostobaságait ennek a fideszdroidnak. ez az észkombájn mindent, de mindent fidesz-mszp tengelyen tud levezetni. ha szarni megy azt is. a fidesz amúgy megváltoztathatná a nevét. kiesik a "fiatal" meg a "demokrata". esetleg "szövetség" néven tolhatja tovább.

hardw 2012.01.07. 21:12:12

@roxxtar: nem, szerintem az hülye aki 1998-2002 után Orbánra szavaz.
a baloldal ugyanúgy libafos, tele van előző rendszerbeli urambátyám elemekkel, mint a fidesz is. az lmp-re elég ránézni, vicc. a jobbik meg, a szittya barmai leragadtak 1000 évvel ezelőtt a hátra-nyilazásnál.

szóval nem, nincs alternatíva. van a vidéki hatalommániás majom a vakon követőivel, a keresztény pedofil papok pártja, a tankönyvből dolgozó zsebtömő majmok, az egyetemig nem szexelő új ellenzék, és a munkahelyi feszültséget a gyereken és a brazilokon levezető lovasok.

meg van az a pár gondolkodó ember, aki vagy elhúz, vagy csak szomorúan nézi, ahogy az ostoba majmok szétmarják egymást egy banánért, miközben fél óra múlva jön az etetés.

Gogol 2012.01.07. 21:12:25

"Fidesz ellenes hisztéria ellen való orvosság" = Nyugi, kis megszakításokkal továbbra is röhöghetsz a bukott ellenfeleiden, rúghatod őket, a földön fekvőket, csődbe viheted az országot, lophatsz következmények nélkül, sőt még a náciknak is lesz tér, kophat le az összes zsidó meg cigány.

röhögő 2012.01.07. 21:13:31

@1 db Magyarország: Akkora lesz a koppanás hogy gravitációs hullámokban fog terjedni.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2012.01.07. 21:13:53

Orbán Viktorral és a néppel, lesz még szőlő lágy kenyérrel!

Gyerekek!
Egyet értsetek meg, de azt nagyon:
ha én valaki mellett letettem a voksom, akkor én azt el nem hagyom, én amellett kitartok, még akkor is, és főleg akkor, ha bajban van. Engem nem érdekel, hogy mit mondanak a rossz nyelvek, a "falu szája".

Krujs 2012.01.07. 21:15:24

@röhögő: Az index főoldalán lenni pontosan a poszt nívóját minősíti, szóval ha szar, ott a helye...

VT Man 2012.01.07. 21:15:33

@Agent Cooper:
"A Fidesz szavazóbázis végre meglátja, hová vezet az Eszme."

... Es a jobbikra szavaz. Ha a Fidesz bukik, en is a Jobbikra szavazok. Pedig utalom, de az MSzpt es lmpt jobban.

Gogol 2012.01.07. 21:16:57

Aki a Jobbikra szavaz, elszigeteli magát és az országot minden irányból, lesz sírás. Lehet, majd parolázni Iránnal. Az marad.

7esbusz 2012.01.07. 21:17:14

Átnevezték a hírcsárdát?

mocskostolvajbanda 2012.01.07. 21:17:55

Pár helyen sántít a gondolatmenet. A fidesz széteshet körülbelül két-három hónapon belül 2-300000 egzisztencia nem fog tovább asszisztálni ehhez az ámokfutáshoz. Ha nem esik szét, a 40-30-30 az már holnap is előállhat, ha egy ellenzéki jelölt van. (Nem a második kerületben). Ezzel az új választási rendszer szerint pont a köztársaság pártiak szereznek olyan kétharmadot, hogy a fidesz és a jobbik csak pislogni fog. Mi tudjuk min kell dolgozni, aki nem hajlandó részt venni egy előválasztásban, vagy valamilyen olyan dologban, hogy tudjuk mekkora arányban kell a választókörzeteket a köztársaság párti szervezetek között felosztani, azt el kell felejteni. Erre most egyébként az lmp (amíg schiffer vezeti) a legesélyesebb.
A kérdés az úgy szól kedves blogger: El tudod képzelni azt, hogy a fidesz meg a jobbik közös jelölteket indít? Ebben az esetben nem tud nyerni a köztársaság párti szövetség a mai állás szerint, sőt akkor sem, ha ezek a két félkegyelmű még egy darabig nem takarodik el a hatalomból. Ha ilyen szövetséget nem tudsz elképzelni, akkor jó ha megbarátkozol a gondolattal, hogy még két ilyen csodálatos hónap, és kétharmaddal nyerik a köztársaságpártiak a választást, ha véletlenül előrehozottra kerül sor. Ha el tudod ezt képzelni, akkor Isten óvja Magyarországot.

Mike Rosoft 2012.01.07. 21:18:24

@magyar ember teli szájjal:
És tényleg: menő manó és meghökkentő mesék... valahogy nehéz felfogni, hogy ezt a blogot nem egy troll készíti. Inkább hiszem ezt, mint hogy egy egyébként tanult ember ennyire eltévedjen.

KopaszMercis 2012.01.07. 21:19:12

Blogszerzonek uzenem, hogy a vakokkozottfelszemuacsaszar elv tok jo, de abbol a magyar nep nem fogja tudni megetetni a gyerekeit, ami nembiztos hogy igazsagos meg jo meg krisztusi. Mielott barki mast gondolna, en orulok annak a rombolasnak amit a fidesz muvel, mert a trsadalom ketteszakadasaban en a szopott fasz jo felen allok, szoval hajra Viktor, viszont elegge szanalmas szar lehet ha valaki abban valositja meg onmagat es abban leli boldogsagat, hogy dejo hogy rossz az mszpnek. Bar biztos jo ilyen egysejtunek lenni...

Na de ebbol legyen eleg ennyi, most segitsetek eldonteni hogy jovo karacsonykor ismet a Karibra menjek 3 hetre vagy most ne legyek beatles es kenyes hisztis es vallaljam be a hosszu repulo utat es inkabb Hawaiira?

[megmondoember] 2012.01.07. 21:19:30

Posztoló nettó hülye. A poszt meg a wishful thinking tipikus példája.

shwarcz bácsi 2012.01.07. 21:20:44

Te milyen alapon hazaárulózol le bárkit is?
Ki vagy te, hogy magyar embereket minősitesz?
Süt rólad a nagyképűség.
Szégyellheted magad...

Balt 2012.01.07. 21:20:50

@Rive: Ettől még nem lesz kormányképes alternatíva, pláne inkluzíve "megkerülheteteln" MSZP+Gyurcsány: 1,5 millió ember soha nem fog az MSZP és maradékai ra szavazni. Ez a nagy EU-s (leginkább baloldali) nyomulás pedig erősíti az unióellenességet (és ezáltal a Jobbikot). Hajrá!

Emiksz 2012.01.07. 21:20:51

Jobbik? Vicc:
emiksz.blog.hu/2012/01/05/64_a_csod_or

Viszont nem értem, miért a mostani MSZP-vel kell számolni? Van még bő két év. Két igazán súlyos év. Lehet, hogy jön egy arc a kvázi semmiből, és megrántja a bizonyztalanok felét. Azzal lehet is nyerni.

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2012.01.07. 21:22:08

Megroggyantak, most kell kiütni őket.

Minden normálisan gondolkodó magyar a saját környezetében szervezze a következő - várhatóan márc. 15-i - nagy tüntetésre a résztvevőket.

Reméljük az lesz a végső, ha az EU és IMF hamarabb el nem zavarja őket.

Orbán még van egérút, most takarodj!

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2012.01.07. 21:22:37

Megroggyantak, most kell kiütni őket.

Minden normálisan gondolkodó magyar a saját környezetében szervezze a következő - várhatóan márc. 15-i - nagy tüntetésre a résztvevőket.

Reméljük az lesz a végső, ha az EU és IMF hamarabb el nem zavarja őket.

Orbán még van egérút, most takarodj!

troll ellenpólus · http://trollhitvallas.blog.hu/ 2012.01.07. 21:24:59

@OrangeOrder: A mutatóink a legjobbak között vannak a világon, a magyar gazdaság szilárd, versenyképes. Az adórendszerünk a legegyszerűbbek és legkedvezőbbek egyike a világon. A gazdaságot megfojtó szocialista bürokráciát Matolcsy gyakorlatilag felszámolta: immár nem választási ígéret, hanem realitás a söralátét méretű adóbevallás. Oktatási rendszerünk a mostani reformokkal egyedülálló módon nem a spekuláció és az élősködés, hanem a termelés szolgálatában áll. És mindennek gránitszilárd talapzatot nyújt a most hatályba lépett Alaptörvény és a Fidesz kiegyensúlyozott kormányzása, egész Európában egyedülálló többsége. Ilyen adottságokkal a magyar gazdaság robbanásszerű növekedésre van ítélve.

De kinek az érdeke a magyar gazdaság diadala rajtunk kívül? A zsírunkon élősködő osztrákoké? Biztosan nem. Az ócska áruikat felárral a nyakunkba sózó németeké, franciáké, olaszoké? A minket adósrabszolgaságba kényszerítő angoloké, amerikaiaké? A legkevésbé sem hiányzik nekik egy új, önálló, erőteljes versenytárs a gyarmati sorba kényszerített Kelet-Európában. Hát akkor talán a szomszédainké? Nem. A trianoni koncon osztozó államocskák mindenki másnál inkább érdekeltek a magyar gazdasági csoda elfojtásában.

Ha valaki végiggondolja a fenti tényeket, és megnézi azt a páratlan politikai, propaganda- és spekulációs támadást, amelyet a nemzetközi liberálbolsevista elit a Nemzeti Együttműködés Rendszere ellen az elmúlt hetekben indított, akkor rögtön összeáll a kép. A nemzeti kormány nemcsak a magyar szabadságért, hanem a jövő magyar nemzedékeinek jólétéért is harcol a külső és belső ellenséggel szemben.

Aki magyar, annak nem lehet kétséges, hogy Kossuth, Rákóczi és Nagy Imre - vagy Haynau, Rabutin és Hruscsov modern utódai mellé kell-e állnia ebben a küzdelemben.

Gogol 2012.01.07. 21:27:57

@troll ellenpólus: Kihagytad, hogy van 21ezer milliárd államadósságunk. Egyébként, még, ha robbanásszerűen fejlődnénk, akkor sem lennénk egyik felsorolt ország versenytársa se. Álmodik a nyomor.

lariflari 2012.01.07. 21:28:25

Most olvasom éppen,hogy nekünk már 1000 éve hogy küzdenünk kell a csigazabálókkal és a németekkel.
nimrod-rendje.org/?modul=oldal&tartalom=1158558
Nem más népekkel európában,nem!Csak a németek és a franciák.A többiekkel nem vol különösebb bajunk,csak ezekkel.
Szegény Árpád forog a sírjában!:D:D

civil polip 2012.01.07. 21:28:48

@Rive: "az IMF nem hülye. Nem hiányzik nekik sem egy átmeneti időszak, sem egy, a Vikie által hátrahagyott sleppel bírkózó tehetetlen, gyenge kormány. Ne álmodozz, ezt a sz@rt a Fidesz fogja felnyalni: és mire új választásra kerül a sor, a támogatottsága is olyan lesz, mint a (jelenlegi) gazdaságpolitikája."

Én is erre jutottam, ez a leglogikusabb forgatókönyv. Ajánlom végiggondolásra azoknak, akik azonnal menesztenék Vityát.

Én megértem Mečiar időszakát Szlovákiában. Ahányszor megbuktatták-megpuccsolták, mindig megerősödve tért vissza. Végül tudatosan hagyta az ellenzék, hogy kitöltse a kormány a négy évet. Akkor lett vége nekije. Ma egy parlamenten kívüli törpepárt vezetője.

barour 2012.01.07. 21:29:35

Ez egy remek poszt. Zsenialisan kijon, hogy hogyan gondolkodik a Fidesz es holdudvara. A cel pontosan meg van fogalmazva: a kov. Valasztason az ellenfel (fokent az mszp) szopjon, es a fidesz nyerjen. Ez, es csak ez a cel. Nem az, hogy az orszag mukodjon, a zemberek jol eljenek, legyen elfogadhato helyunk a civilizaltak kozott - nem, mindez legfeljebb egy lehetseges eszkoz lenne A Cel eleresehez. De ez most latvanyosan nme jon ossze..... sebaj, mas modokon is elrheto szamukra a cel. Es akkor a tobbi (nep helyzete, gazdasag allapota, reputacionk a vilagban) ki a f...t erdekel???

Balt 2012.01.07. 21:30:36

@Gogol: De legalább tényleg mind elhúztok a vérbe... :) (És beteljesül vágópisti óhaja.)

Gogol 2012.01.07. 21:31:21

@Balt: Hát, én tuti elhúzok, már most is szar ez a hely.

specialist 2012.01.07. 21:31:50

Drága Posztoló! Te annyira beleragadtál a táborok harcába, hogy nem jutsz annál tovább annál az örömnél, hogy az MSZP-nek attól nem lesz jobb, ha bukik Viktor... De akik az országért aggódnak, azok régen leszarják, hogy az MSZP-nek jobb lesz-e vagy sem. Te a süllyedő hajón annak örülsz, hogy az anyósod leette a kedvenc blúzát eperdzsemmel. Belőled még nagy gondolkodó lehet!

billy reed 2012.01.07. 21:31:58

Rég olvastam ilyen agyhalott posztot.
Meglep, hogy még mindig vannak, akiknek nem esik le a tantusz.

@troll ellenpólus: " Az ócska áruikat felárral a nyakunkba sózó németeké, franciáké, olaszoké? A minket adósrabszolgaságba kényszerítő angoloké, amerikaiaké? A legkevésbé sem hiányzik nekik egy új, önálló, erőteljes versenytárs a gyarmati sorba kényszerített Kelet-Európában. "

Hál' Istennek a magyar gyártmányú autók, villamosok, mobiltelefonok, számítógépek stb. messze lekörözik az általad említett országokéit...
És mi lennénk az erőteljes versenytárs???
Alulmúltad magadat is. Ami nem könnyű...
Bár, javadra írom, hogy ismered Rabutin nevét.
Csak ez most itt kevés lesz.

lariflari 2012.01.07. 21:33:00

@civil polip: Na és hogyan gondolja az IMF meg az EU a 21 ezer milliárd forint visszafizetését?Mármint inkább miből?

mocskostolvajbanda 2012.01.07. 21:33:33

@troll ellenpólus:
aztakurva... Életedben volt már akár egy alkalmazottad is? Tudod hogy a 'robbanásszerű növekedéshez, amire szerinted ítélve' ahhoz mi kell? Elmondom.
Az bazmeg, hogy én és a hozzám hasonlók akinek sok alkalmazottja van, és még többet szeretne, mert attól nő a cége ne pánikszerűen lapátolja ki a pénzemet az országból. Miért lapátolom ki? Ezt is elmondom. Mert ezek a szarháziak fittyet hánynak magánjogi szerződésekre. Ami tudod mit jelent? Eszem ágában sincs az eddigi befektetéseimet tovább növelni, mert ha jól sikerül, akkor különadót kapok. Kiszámíthatatlan politikájukkal a vállalkozókedvet teljesen lenullázták, bármit csinálhat ez a két ember, soha egy forintot itt termelő beruházásba befektetni nem fogok, egészen addig amíg el nem takarodnak. És ezt az a másik öt-tízezer ember is így gondolja, aki az általad várt 'robbanásszerű növekedést' katalizálni lenne hivatott. Ennyi, elbaszták, és csak akkor van esély arra, hogy bármi történjen, ha elhúznak a faszba. Bocs, hogy elkeserítettelek. További szép napot.

lariflari 2012.01.07. 21:34:51

@billy reed: Nyugodj meg,Árpád királyunknak és fiának is sok fejtörést okoztam már Merközi népei:

"Árpád nagykirályunk 907-ben halt meg. Fia, Zsolt lett az új fejedelem. Valószínűleg 907-tôl 937-ig uralkodott. Zsolt uralkodása alatt az ellenséges népek határainkon való kívültartása volt a fô gond. Ezt úgy érte el, hogy szövetségeket kötött a nyugati uralkodókkal és szükség esetén hadjáratokat indított. A fejedelem tudatában volt, hogy a német birodalom egyesítése Magyarország függetlenségének legnagyobb veszélye s ezért a különbözô német hercegségeket támogatva állandó harci állapotot teremtett közöttük."
Forrás: ezoterikustanokegyhaza.hu

csiri bá 2012.01.07. 21:34:51

@OrangeOrder: "Az mindegy, hogy értelmes vagy ki szavazna - de aki mondjuk a Fidesztől elfordult (biztos sok ilyen is van), az vajon az MSZP-re képes lenne behúzni az ikszet? Elég nehéz mozdulat lenne, nagy számban elkpzelhetetlennek tartom."

Akkor 2 példa: 1994 - az előző ciklus 30egynehágy képviselőjével szemben Hornék önállóan uszkve 2/3-ot kaptak... 2002 - az előző ciklus igen sikeres(nek hazudott) Orbán-rezsimje elbukta a választást az Mszp-vel szembe...

Szóval itt elvileg minden lehetséges, ha csak a "választókon" múlik... más kérdés, hogy a mostani Orbán-rezsim által hozott és hozandó törvények mennyire befolyásolják a következő választásokat (választó kerületek átrendezése, százalékok, szavazatok, töredékszavazatok, és a többi)...

Mpatikus Eszetlenellenes 2012.01.07. 21:35:27

A szerző finoman szólva is "hurráoptimista", s számomra tökéletesen testesíti meg a körülöttünk tenyésző mai karrierhatalmat gyakorlókat.
Akik magabiztos, arrogáns, kioktató, a felelősséget azonnal hárító emberek, és sajnos többségük bűnözői hajlamokkal is "megáldottak", ami lassan ki is derül, ha hagyják. Remélem a szerző itt nem tart, s nem is fog.
A szocik teljesen jogosan elszenvedett önpusztító ámokfutása meghozta az eredményt, végre méltó helyüket töltik be a politikai palettán.
Jelen ámokfutásukkal a kamu-rendszerváltásban dicső módon együttműködő fidesz is jól közelít megérdemelt megítélése felé.
A cinikus fideszes attitűd ebben sokat segít, a "hehehe-bebebe mienkmara-dahatalom" igazi csemege a debil demokráciánkban.

Egyet nem szabad elfelejteni azonban. Bár az átlag-IQ alacsony, de kétpártúvá lett volt egypártállami forgatókönyvre a nép mégis kezd rájönni.
A bábszinházban a hétfejű sárkány két szélső feje fújja vigyázva a lángot egymás felé, a maradék öt fej pedig lehúzódva röhög...:-)
A Milla, 4K!, Szolidaritás szerveződéseket alkotó emberek csoportját már többségükben a bábszinházi paraván mögé látó emberek alkotják. Kár hogy a szerző nem ide tart.... ORANGE ORDER, beszédes...

ÚJ POLITIKUSOKAT, ÉS A RENDSZERVÁLTÁS LASSAN MAGÁTÓL VÉGBEMEGY.
A sok farkas végül megeszi egymást, mert a birkákból egyre kevesebb van, soványabbak is, s lassan ébredeznek, hogy már békésen legelészni sem lehet. Csak nehogy sarkantyút kössenek!

A szocializmust megbuktatta a szervilis de pökhendi komiszárok hada meg a Szabad Európa Rádió. A mai menőmanók is jó úton haladnak káderesdiben, s ma az Internet szabadsága sokkal többet segít!

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.01.07. 21:35:35

5. verzió: egyszerűen izolálják és elengedik a pálinkacézár kezét, 2014-re a teljes csőd nyomorúságába süllyedt nép maga kergeti el akár kiegyenesített kaszával, ha kell

lariflari 2012.01.07. 21:39:50

@Herr SturmLikudnik: Volt már olyan király a magyar történelemben,akit a nép elkergetett?

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2012.01.07. 21:41:53

Gyerekek...

1., Tudjátok az USA haderejét igen erőteljesen lecsökkentette... mert csődben van...

2., A NÁTÓ nem tud másra támaszkodni, mint az EU-ra...

3., Magyarország kiesik az EU-ból, sőt középeurópai háború indul... széthullik az EU...

4., Gyakorlatilag megszűnik a NÁTÓ...

5., Izrael egyedül marad...

6., A MOSZAD.. igen komolyan bosszút fog állni...

Csak egy megoldás van... Magyarországot újjá építeni, és a magyar népet egyesíteni, az emberi jogokra támaszkodva...

is 2012.01.07. 21:43:17

@hardw: "1989 óta soha nem arról beszéltünk, milyen ideológiai irányba menjen az ország, hanem mindig arról, hogy végre álljunk egyenesbe gazdaságilag és az egyén szintjén is. "

bár így lett volna, de a 2008-as hülyenépszavazás a fenti gondolat ellentétjeként értelmezhető csak. sajnos. az arról szólt, hogy még ha szét is basszuk az országot, a reformokat, akkor is mutassunk be.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2012.01.07. 21:44:01

56 után, no meg a határnyitást követően a magyarokkal szimpatizáltak a nyugati országok. Most Orbán 1,5 év alatt elérte, hogy "A brit Independent vezércikke gőgös kis országról, a putyini példa követéséről és zsarnokságról ír."
Köszönjük szépen Fidesz!

agyamelhagyom 2012.01.07. 21:44:26

Nekem úgy jött le ez a szöveg, mintha egy 12 éves lázadó kiskamasz írta volna. Tényleg tisztán érzelmi alapon áll a vélemény. A lázálom, hogy a "mester" és csakis ő lehet a megváltó összezavarja az agyat. De ebben a korban megbocsátható, a hormonok teszik. Ha nem ez a korosztály, akkor a mesteréhez hasonló probléma lehet a háttérben.

"Lehetnek ezek a kínaiak, az oroszok (bár a Moszkva tér miatt biztos haragszanak), esetleg az arabok." Ez már az esélytelenség végső állapota. Ha már csak ez a remény, akkor végünk van. Lásd be, Putyin is, az arabok is elhajtották. Félnek tőlük, mert akitől pénzt kuncsorogtak (Mubarak, Kadhafi) pár nap múlva pellengérre állhattak. Elég rossz ómen, ugyebár. :)

De aztán majd jön a meglepetés, az igazi csodafegyver: Ovi átkel gyalog a Dunán és akkor minden gazdag ember és ország tátott szájjal önti elé a mirhát, tömjént és vezeti a parlament elé a birkákat. :) És egy hét alatt megoldódik az ország válsága.
Sajnállak, de tényleg, őszintén. Nagy csalódás fog érni.

2012.01.07. 21:44:40

Melyen tisztelt szerzo.
Remelem belegondolt, hogy az alapveto problema megkozelitese pusztan hatalami, es nem allam- nemzet epito szandek beli.
Szamomra, mint a nep egyszer gyermekere nezve teljesen mindegy, hogy ki csinalja jol, amit csinal. Szamomra lehet jobbik, ballik, dk, lmp, mszp, szdsz ketfarku ha azt amit tesz az orszag es nemzetunk felemelkedeseert teszi, es nem csak szandekban, hanem eredmenyben is.
Ezert szanom ont, es sleppjet, hogy csak arra tud gondolni, hogy a Fidesznek kell nyernie.
Nem. Annak kell megnyernie a kovetkezo valasztast, aki tettel, erkolcsi alappal, hittel, tudassal, diplomacia erzekkel, es felelosseggel kepes tenni Magyarorszag, vagy a Magyar Koztarsasag felemelkedeseert. Az aki vakon tovig nyomott gazzal kerget abrandokat....
Az menjen a picsaba.

johevi 2012.01.07. 21:44:46

Ha Orbán menne, akkor is más fideszes lenne helyette, ettől még nem lesz uj választás vagy bármi egyéb. Pl Varga Mihály

Gogol 2012.01.07. 21:45:10

Az a bizarr az egészben, hogy akiket kiutálnak ebből az országból, sokkal jobban járnak majd külföldön, mint az írástudatlan maradó magyarkodók akik a puszta közepén bűnbakok hiányában egymás húsába vájva hörögnek tovább.

specialist 2012.01.07. 21:45:12

@Con Storm: Meg még nagyon kell a világbéke!

shwarcz bácsi 2012.01.07. 21:46:00

@Con Storm: hogyan , kivel , miből, és mikor ??

lariflari 2012.01.07. 21:46:15

@Con Storm:
1-Magyarország most fejleszti fel a hadseregét és a határörségét.
2-ez eléggé eltúlzás
3-ennek van reális esélye
4-minket ez kissé rosszul fog értinteni
5-Gilgames nem zsidó volt véletlen?Csak mert Attila királyunk is tőle származott,így lehet hogy rokonságban állunk Izraellel.)
6-Rajtunk ugyan nem,nem pazarolják az erejüket ránk,na meg amúgy is minek tennék?Nem ártottunk mi nekik soha.

bariga 2012.01.07. 21:46:30

kit érdekel, hogy az MSZP koppan. Mi koppanunk balgák!

johevi 2012.01.07. 21:47:57

Ez a paranoia azért vicces, hogyha bármi rosszat mond a külföld, akkor biztos azért van mert itthon árulkodott a másik oldal, ugyanmár. Az időközi választások eredménye nem mérvadó, 30%-os részvétel mellett 60%-os győzelem az az érintettek alig több mint 15%-os támogatása.

Balt 2012.01.07. 21:48:10

@Mpatikus Eszetlenellenes: "Milla, 4K!, Szolidaritás"

Ebben azért nem bíznék ennyire.
Milla, a narkónepperrel az élen = SZDSZ
Chavezista 4K! = valamiféle neo-societas
Szolidaritás = ős-MSZP már csak a szakszervezeti személyes összefonódások okán is

Utóbbi kettő már előre széthúzott farpofával várja Gyurcsány "megtermékenyítő" társaságát...

pirosfeherzoldezamagyarfold (törölt) 2012.01.07. 21:48:37

nincs szukseg imf hitelre, mert viktor kezeben ott a csodafegyver. ezt persze nekunk nem mondja, mert mi butusok ezt nem ertenenk meg. nagyapam hitler csodafegyvereben bizott, apam rahagyott mindent kadarra es a haztajiban dolgozgatott. en se akarok soha felnoni, utalom a felelosseget. hajra magyarorszag, hajra magyarok!

lariflari 2012.01.07. 21:49:05

@Gogol: Hát az évezredek folyamán éltek már a medencébenírástudatlanabb magyarok is,azt még is túléltek sok háborút és nyomort.Demokrácia van,oda mész ahova akarsz.)

lariflari 2012.01.07. 21:50:21

@pirosfeherzoldezamagyarfold: Lehet hogy Vitya megtalálta Attila király arany koporsóját és majd azzal váltja ki a 21 ezer milliárdot.DDD

Gogol 2012.01.07. 21:51:10

@lariflari: Az első mondatodra, meg annyit, hogy láthatjuk a magyar mélylélek, hogy élte túl ezeket a traumákat. Önhazugsággal. Mindig mást okoltunk. Kinek kell ez?

pirosfeherzoldezamagyarfold (törölt) 2012.01.07. 21:52:06

@lariflari: vagy belefekszik, es megkapjuk az imf hitelt :)

civil polip 2012.01.07. 21:54:38

@lariflari: "Na és hogyan gondolja az IMF meg az EU a 21 ezer milliárd forint visszafizetését?Mármint inkább miből?"

Gazdasági kérdésekben síkhülye vagyok (egyébként viszont hihetetlenül okos), de leírom, amit gondolok.

A válaszom: fogalmam sincs, rövid távon valószínűleg nincs megoldás, hosszabb távon viszont az kínálhatna valamilyen perspektívát, talán stabilitást is, amit írtam. Nyilván az EU, IMF, USA stb. szempontjából is előnyös lenne. Ha viszont megvan a politikai akarat és van perspektíva, akkor máris kisebb a súlya a milliárdoknak.

dr. Trebitsch 2012.01.07. 21:55:07

Szerintem van egy további alternatíva. Mivel a nyugati aljas imperialista-kapitalista-kommunista összefogás vezetői látják, hogy itt 2/3 van, nem kell hogy sajnálják a népet, ezért egyszerűen kiközösítenek minket. Marad a Fidesz a Vezérrel együtt a dicső 2/3-al, EU-ból kilépve, sok-sok taps a Vezérnek, és kis országunk megmarad rezervátumnak, amelyben majd mutogatják, hogy jár az az ország, amelyik nem érti meg, hogy ha pénzt kér, a kérést ne azzal kezdje, hogy ad néhány hatalmas kokit a potenciális hitelezőnek.

lariflari 2012.01.07. 21:55:41

@specialist: Bezzeg ezer évvel ezelőtt nem ez volt!Akkor még betojtak a magyaroktól Merközi népei!Még ezer év,és fordulhat a kocka.)Kitartás!

Baglaj 2012.01.07. 21:55:56

Nekiállhatnék most részletesen kielemezni minden egyes mondatot, amit a szerzőnk idevésett, de kár lenne az időmért.

Ehelyett inkább ajánlom elolvasásra a Miniszterelnök Úr egykori harcostársának, dr. Szegedi Lászlónak, Orbán Viktorhoz címzett nyílt levelét:

drszegedilaszlo.blog.hu/2011/12/12/1_nyilt_level_orban_viktorhoz

Nem rövid, de aki a vak hit helyett szeretne egy kicsit gondolkozni is a dolgokon, annak mindenképp érdemes elolvasnia. Aztán összehasonlítani a fenti szösszenettel majd levonni a következtetéseket.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2012.01.07. 21:55:59

www.magyarhirlap.hu/kulfold/aggodalmak_washingtonbol_.html
"Szlovénia: Ne szóljanak bele a belügyeinkbe

A belügyekbe történő beavatkozással vádolták meg a szlovén hatóságok Joseph Mussomelit, az Egyesült Államok ljubljanai nagykövetét. Danilo Türk szlovén államfő csütörtök este kijelentette: a kormányokat nem külföldi nagykövetek vagy más külföldi tisztségviselők alakítják meg, hanem a szlovén népre és politikai pártokra tartozik ez a feladat. Samuel Zbogar külügyminiszter pedig közölte, hogy tárcájának egyik tisztségviselője figyelmeztette az amerikai diplomatát, a ljubljanai hatóságok helytelenítik a koalíciós tárgyalásokkal kapcsolatos magatartását. Szlovén sajtójelentések szerint Mussomeli a pártvezetőkkel találkozva felajánlotta, hogy kész közvetítői szerepet játszani a koalíciós kormány létrehozásáért. "

A belügyekbe beavatkozással nálunk is próbálkozik a Cunalakisz.

misiapu71 2012.01.07. 21:56:16

nyugi viktor cigánynak napjai vannak hátra

agyamelhagyom 2012.01.07. 21:56:22

30 éve rögzítették a felvételt, de néhány ponton mintha a máról szólna.

www.youtube.com/watch?v=taY6jj-z1UU&feature=share

pirosfeherzoldezamagyarfold (törölt) 2012.01.07. 21:57:12

@Trebitsch: es a rezervatum hataran penzt szedunk majd, es kogazdagok leszunk.

specialist 2012.01.07. 21:57:21

@lariflari: Hát azt még kivárom... :D

lariflari 2012.01.07. 21:58:49

@Trebitsch: Akkor legalább a túrizmus fellendülne.)

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2012.01.07. 21:59:33

Egyébként, nem szabad figyelmen kívül hagyni azt, amit már megszoktunk, hogy a zsindex csak a kritikus állásfoglalásokról és cikkekről ad hírt.
Mert manipulálnak, a disznók.

pirosfeherzoldezamagyarfold (törölt) 2012.01.07. 22:00:46

@Kara kán: ezt nem kene turnunk, minden kulfoldit zavarjunk el. dzsingisznek vannak lovai, hozod az ijjakat batu?

lariflari 2012.01.07. 22:01:45

@Kara kán: Mondkuk ez tény hogy így van.Az index maximálisan elforult a magyar kormánytól,így a hírek a blog nagyrésze is csak negatív hír.Ha véletlen van egy pozitív hír,azt legalulra teszik,mint a tesco az olcsó árut.

SPU 2012.01.07. 22:02:14

Orbánért, Matolcsyért nem kár. Viszont már most érdemes gyűjteni egy megbízható távcsöves puskára, arra az esetre, ha visszajönne Gyurcsány. Jellemző, hogy Kaufer is éppen azért vonult ki az LMP első vonalából, mert számára elfogadhatatlan a koalíció a régi idők politikai bűnözőivel. Na persze Schiffernek ez egyszerűbb. De mit várhatnánk attól, akinek egész Kun Béláig lehet visszavezetni a családfáját?

lariflari 2012.01.07. 22:03:30

@pirosfeherzoldezamagyarfold: Ebben az esetben csak az avarok maradnának és kiürülhetne a Kárpát-medence.Bár előbb utóbb úgy is sekélytenger lesz az egész megint.)

Lajos bacsi 2012.01.07. 22:03:33

@Kara kán: Hát még ha tudnád, hogy Türk vér baloldali és már a Tito utáni szoci Jugoszláviában is valaki volt...

Link Elek 2012.01.07. 22:04:14

orban dugja fel sajat seggebe a csodafegyveret!

---
csodak/csodafegyverek nincsenek, orban ugyanugy pucer, mint a mesebeli kiraly.

itt 2 lehetoseg van:
1. orban sikeresen felepiti a diktaturajat, ahol az egyetlen lehetoseg, hogy boldogan uralkodik, amig meg nem hal.

2. orban eltakarodik, es valami demokratikusabb jobber ul be a min.elnoki szekbe a kovetkezo valasztasokig. ami 2014-ben lesz. az elorehozott nem a mi stilusunk.

a fo gond orbannal, hogy kibaszottul magabiztos olyan dolgokban, amikhez krvara nem ert.

bekotott szemmel szaguldozik lefele a szerpetinen, a biztonsag kedveert reszegen es fék nelkul.

dr. Trebitsch 2012.01.07. 22:04:38

@Kara kán: engem a tények érdekelnének... vajon szeretnénk azon országok közé tartozni, amelyek valóben nem engedik beleszólni az USÁ-t a belügyeikbe? Sorold fel ezeket...

röhögő 2012.01.07. 22:04:54

@Con Storm: Te komplett elmebeteg vagy!

Gogol 2012.01.07. 22:05:20

@SPU: Kaufer szó szerint azt nyilatkozta, hogy Gyurcsánnyal mehet, ha bocsánatot kér okt 23.-ért. Nézd meg az Egyenes beszéd vonatkozó részét.

specialist 2012.01.07. 22:06:07

@Kara kán: Jogos, azt meg sem említik soha, ahogy otthon helyeslően bólogatnak a magyar családapák milliói...Vagy ha nem is milliók, de legalább ötvenkilencen biztosan vannak. Sebaj, erről majd tudósít a Hír TV meg az MTV...és ha esetleg fejcsóválást vesznek filmre a magyar otthonokban, majd elfordítják a képet 90 fokkal. Mi az nekik!

vénkujon 2012.01.07. 22:07:04

@Kara kán: aki manipulál, az például az m1. amúgy miért írod, hogy "zsindex"?:)

pirosfeherzoldezamagyarfold (törölt) 2012.01.07. 22:07:24

@lariflari: azert mondod ezt mert teves a megkozelitesed. kell egy csalhatatlan vezeto, aki megmondja ki a magyar (pl piros szinu pointerrel ramutat). ha helyesen akarod latni a dolgokat, ajanlom figyelmedba orban v most keszulo konyvet, a "Hogyan lassuk helyesen a dolgokat" cimut.

Fatal Error! System Halted! 2012.01.07. 22:07:46

Azt a tetves kurva, magasságos Orbán Viktorát neki.
Épp a napokban gondolkoztam, miért nincs egy "elfogulatlan, mértékadó, nemzeti, keresztény, konzervatív" blog, ha már van tv-je meg rádiója és egy rakat újságra a fidesznek, vajh a blog.hu ingyenziccert miért hagyják ki?

És tessék.

Itt ez a "elfogulatlan, mértékadó, nemzeti, keresztény, konzervatív" blog, amit egyenesen Felcsútról irányítanak.

Milyen jó is ez, legalább van közös homokozójuk a down-kóros (itt kérek elnézést) narancssöpredéknek.

pirosfeherzoldezamagyarfold (törölt) 2012.01.07. 22:10:47

@Fatal Error! System Halted!: azert nincs ilyen blog, mert a szerzok meg nem tudtak elfeledni, ahogy apuval es anyuval egyutt integettek janos bacsinak majus elsejen

Pan Modry 2012.01.07. 22:11:22

@Kara kán:
Minket meg az nem erdekel hogy a magadfajta seggfejek mit gondolnak.

Orban addig marad ameddig merkel es sarkozy ugy gondolja, ha majd nem, akkor ki lesz rugva es jon mas. Persze a fidesz marad csak a menedzsment lesz mas.

pirosfeherzoldezamagyarfold (törölt) 2012.01.07. 22:13:19

@Pan Modry: ne bantsd batut, sliccel szemukent ilyen jol beszeli a magyart. le a kalappal!

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.01.07. 22:16:05

A MEGOLDÁS:

Kérünk kölcsön két milliárdot, de csak egymilliárdot veszünk fel.
Ekkor tartoznak nekünk egy milliárddal, meg mi is tartozunk nekik egymilliárddal.
Ez a két tartozás kiegyenlíti egymást.

Papammm!

civil polip 2012.01.07. 22:17:22

@Fatal Error! System Halted!: "Itt ez a "elfogulatlan, mértékadó, nemzeti, keresztény, konzervatív" blog, amit egyenesen Felcsútról irányítanak."

Szerintem a bloggazda önerőből khm... ilyen, nem külső segítséggel. Ismerek ilyen embereket, elképesztő.

lariflari 2012.01.07. 22:18:41

@kolbászoszsömle: Szerintem van egy másik megoldás is.Megvárjuk míg széthullik az eu és csődbe megy az usa,majd mivel a pénz elértéktelenedik,már csak a felét kell visszafizetni nekik.)

kirsten 2012.01.07. 22:19:13

@1 db Magyarország: Nagy tévedés. A nagyon sok bizonytalan nagyon is jól tudja hogy kire fog szavazni, csak nem mondja meg. orbán meg te is padlót fogtok. A cikk írója meg egy talpnyaló seggfej.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2012.01.07. 22:21:37

@Pan Modry:
A magamfajta seggfejek után élsz te is, te lusta disznó.

kirsten 2012.01.07. 22:22:18

@Pan Modry: Én arra nem fogadnék hogy orbán marad.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2012.01.07. 22:23:00

@Fatal Error! System Halted!:
Akkor nézd meg az én blogom is, te mocskolódó.

Ich bin ein echte Hungarische blogger!

1 db Magyarország 2012.01.07. 22:23:06

@kirsten: ez a szöveg már 2010-ben is fárasztó volt, főleg az eredmények ismeretében.

Juliette28 2012.01.07. 22:26:09

@hardw: Ha-ha-ha, ott a pont! Bár nevetés helyett inkább sírni lenne kedvem azon a töménytelen elmebeteg barmán, aki jelenleg azon a bizonyos banánon gyilkolja egymást.

Az emigráció marad lassan az egyetlen járható megoldás.

Yellow Submarine 2012.01.07. 22:26:42

Milyen szép dolog ez a keresztény konzervatívizmus.

Nyugati demokráciákkal együttműködni az pfúj, bezzeg keleti diktatúrákkal, arabokkal, de különösen a kínai kommunista párttal, vagy a maffiózó putyinnal, az hejj de jó dolog! Végülis ha 50 éven át ezt csináltuk a kommunizmusban, akkor biztos most is bejön. Akkor is hogy bejött.

Komolyan, T. Fideszesek, nektek az a kevéske maradék eszetek is elment?

Aztán ha a kormány előre tudta, hogy ez fog történni ami történt, akkor tessék már elárulni, hogy miért is csinálta? Mit nyertünk eddig egészen pontosan? A nagy pofával kivetett válság adókat hamarosan fizethetjük vissza, konkrétan mi azaz a nép, mert imádott kormányunk már el is fogadta azt a törvényt, aminek értelmében ha a kormányt elkaszálják, azt különadó formájában vetheti ki a népre. Gyerünk, gyerünk, álljatok fel és tapsoljatok! Erre kaptak felhatalmazást! Kamatostól.
Na meg a 10%-os államkötvény hozam is milyen jó most az országnak! Biztos ez is a "nagy terv" része, amit ugyan mi egyszerű halandók elképzelni se tudunk, de szentül hisszük, hogy létezik. Ott van valahol, a nyúlon túl!

Milyen sikeres az államadósság elleni harc is, a remek "csodafegyverrel" sikerült elérni, hogy 3000 milliárdnyi manyup pénz beáldozásával együtt is emelkedjen az államadósságunk. Ja igen, szerencsére csak konvertibilis valutában emelkedett, almában vagy körtében csökkent. Mekkora szerencse, hogy a kormányunk egy óvodás szintjén áll a közgazdaságtannal. De érzem én, igazából ez lesz a csodafegyver. Vagy ha nem ez, akkor majd a következő lépés. Vagy az azután következő. Amíg valaki le nem kapcsolja a villanyt.

Lehet, hogy túl öreg vagyok, de én emlékszem még rá, amikor hasonlóan lelkes emberek, hasonló elhivatottsággal "építették a szocializmust". Őszintén hitték, hogy nyugat csak hanyatlik és hanyatlik, bezzeg mi, a keleti blokk az irigyelt paradicsom vagyunk. Vagy leszünk. Mostmár mindjárt. Már csak egy kis türelem kell.
Az a kísérlet 50 évig tartott, de láthatóan sokan nem tanultak belőle. Bár lehet, hogy abból a rendszerből is csak az alkotmány asztala hiányzott. Ez már megvan, mostmár biztos a siker. Mondta a kar és láb nélküli fekete lovag.

lariflari 2012.01.07. 22:29:24

@Yellow Submarine: Az biztos,hogy lovakkal és a nyilakkal sokkal könnyebb dolguk volt az ősöknek!Régi szép idők...)

Pan Modry 2012.01.07. 22:29:26

@Kara kán:
Ti eloskodtok a dolgozo es adot fizeto emberekbol. Az egyetlen jo dontese a kormanynak az agykulcsos szja volt, az osszes tobbi egy nagy fos.

2012.01.07. 22:30:23

Kikérem magamnak, hogy a Fidesz-KDNP vagy a Jobbik és azok hívei "nemzeti oldalnak" nevezzék magukat!

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.01.07. 22:31:02

@Pan Modry: Olyan jó ötlet volt, hogy kurva sokba került, de legalább nem pörgette a gazdaságot.

2012.01.07. 22:31:49

A fideszeseknek nem most, hanem már a 2000-es évek elején elment az esze. Amikor 2002-ben elvesztették az akkor még csak nagyképű, de nem elmebeteg Orbán miatt a választásokat, onnan kezdve a nemzet sem volt szent számukra, hogy visszaszerezzék a hatalmukat.

Pan Modry 2012.01.07. 22:32:13

@Yellow Submarine:
En nem eltem felnottkent a cucalizmusban, de olvastam, tanultam rola. Ez az Orban tiszta kadar. Meg annyira ruhellem ezt a kulonutas majd mi megmutatjukot.

Mutassuk ugy meg inkabb ahogy a szlovakok, akik mar annyira elhuztak hogy mar a segguket sem latni budapestrol.

dr kíváncsivagyok 2012.01.07. 22:34:21

Míg a hazaáruló ellenzék tízezrével tüntet, a nemzeti oldal soha nem tapasztalt összezárással, fegyelmezetten tart ki a Fidesz-KDNP mellett."

Te mocsokláda, hogy mered lehazaárulózni a hazáért aggódókat ?
Ugyanolyan bűnös a Fideszt még most is támogató egyre fogyó réteg , mint Orbán és bandája !

Yellow Submarine 2012.01.07. 22:37:41

@Pan Modry:

Hát ez az. De ezt sajnos a Fideszesek nem veszik észre, mint a mellékelt ábra is mutatja.

Ők hisznek, nem pedig tudnak.

Yellow Submarine 2012.01.07. 22:39:19

@Baglaj:

" drszegedilaszlo.blog.hu/2011/12/12/1_nyilt_level_orban_viktorhoz "

Hát ez valóban nem semmi írás! Hogy nem hallottam eddig erről?!

The Great Destroyer 2012.01.07. 22:39:43

Szerintem tök fölösleges sárral (kakival) dobálni a kormányt. A szituáció elég problémás, viszont (mostmár hivatalosan is) Magyarország ezt választotta, lehetett volna máshogy is dönteni, csak akkor nem a -pár napon belül- 350 fityinges euró és 500 Ft-os benzin lenne a téma, hanem a népnyúzó "kommunista" kormány, amelyik fúú de felemelte az adókat. Balliberálisként nehéz ezt leírni, de amíg Magyarországon szociális védőháló és demokrácia van, addig mi akik eltartjuk az országot (igen, mi bérből és fizetésből élők), addig szívás lesz magyarnak lenni. Csak, hogy lehessen engem is szídni, éppen egy pirosszínű "húzzunk bele" feliratos póló van rajtam...

lariflari 2012.01.07. 22:39:47

@Pan Modry: Nem volt ám azért az olyan szörnyű mint hiszed.Mindenkinek volt munkája,valamennyi kis pénze,sokaknak balatoni nyaralója vagy Tisza tavi nyaralója.Én gyerekként minden évben a Tiszán nyaraltam,olyan nemvolt hogy nem mentünk nyaralni sehova.Munkásosztálybéli szülők gyereke vagyok,tehát nem valami fejesé.Aki többre akarta vinni,az dolgozhatott többet és akkor tudott venni autót vagy amit akart.Nem zártuk a bejárati ajtót,erre emlékszem.Kilincses volt kívül belül és ha egy autót elloptak a városban,akkor arról beszéltek az emberek legalább 5 évig.Az emberek többségének jó volt,lakás volt,munka volt és lehetett tervezni a jövőre.Kiszámítható volt a gazdaságpolitika.Persze beteg rendszer volt,hiszen minden az,ami mesterségesen van életben tartva és az egyik súlyos hibája az volt,hogy 5 osztályos proletárok ültek be olyan székekbe,amihez szaktudás kellett volna.Ezért bukott meg a rendszer elsősorban.

bananarepublica 2012.01.07. 22:44:55

A fidesznek demonstraciot kellene szerveznie

rogton kiderulne mizujs a 2/3 dal, mennyi is lenne az annyi.

Pan Modry 2012.01.07. 22:45:57

@lariflari:
Az egesz dozsoles kulfoldi hitelbol ment, es valamiert a magyarok probaltak nyugatra menekulni, nem pedig a nyugatiak magyarorszagra.

bananarepublica 2012.01.07. 22:46:30

A loporbol marcsak kopor maradt?

Szűtté mamá? Szűjjé! 2012.01.07. 22:47:14

Ejj de érdekes írás. Olvasom, hogy az mszp koppan, úgy tűnik, hogy ez jó. Azt is olvasom, hogy a fidesz a jobbikkal együtt hatalmon marad forevör. Ha jól értem ez is jó. Mindenki örül. Csak azt nem olvasom, hogy akik bármelyik csürhét is hatalomra segíthetik, a nép, az jól jár-e? Vagy az mindegy. Csak mert Viktorunk azért most elég sok kárt okozott, a hasznát meg nem nagyon látni.
Basszus, hogy lehet ilyen elvakultan pártzászlókat követni? Ész nélkül mantrákat ismételni? No szép narancssárga jóestét kívánok! Blogoljatok ész nélkül, biztos van, aki szeret ilyeneket olvasgatni. Éljen a Magyar közt...ország és annak ormánya.

Pan Modry 2012.01.07. 22:47:31

@kolbászoszsömle:
A gazdasag nem az egykulcsos miatt van szarban hanem a tobbi idiotasag miatt.

Az egykulcsos kritikaja nem mas mint proliirigyseg.

ayatollah 2012.01.07. 22:50:07

Mi van köcsög beszívtál?

ayatollah 2012.01.07. 22:51:34

@sagia77: "Basszus, hogy lehet ilyen elvakultan pártzászlókat követni?"

Hát úgy pajtás hogy ennek a féregnek is osztanak a tőlünk elrabolt értékekből.

cukorrépa 2012.01.07. 22:51:40

@Yellow Submarine:
"Ők hisznek, nem pedig tudnak."

sajnos ez van. bármiféle racionális érvet mondasz a vakon fideszhívőknek, lepereg róluk. nem értik, hogy Orbánék másfél éven keresztül hülyéskedtek az álszent álkeresztény farokságaikkal (egy olyan országban, ahol 5% (öt !!) jár rendszeresen templomba), hoztak egy halom számukra presztízses törvényt, és KÖZBEN b*sztak elkezdeni megoldani a gazdasági problémákat, amiket a szoci-szadesz majmoktól örököltek.

sőt, a totális inkompetenciájukkal sikeresen lehúzták a forintot a béka segge alá, miközben a lakosságból milliókat érint a devizahitelezés, vagyis a csúnyán elb*szott euró- és frank-árfolyam.

aztán 2011 második felében észbe kaptak, hogy a gazdasággal mégiscsak nagy gáz van, és hogy a sok nagyarcú, ostoba álmagyarkodó álkeresztény lózungjuk nem fogja kihúzni az országot a sz*rból. akkor hoztak néhány gazdagpárti törvényt (végtörlesztés - a gazdagoknak volt jó; korábban az egykulcsos adó), és magasról tesznek rá, hogy pl. az igazán gazdagokra ingatlanadót, luxusautó-adót, hajóadót, stb-t vethetnének ki, vagy hogy értelmes módon többsávosítsák az adórendszert (havi bruttó 500e feletti jövedelemrészre nyugodtan lehetne 20-25%-os az adó, azt már az ennyit kereső nem érzi meg).

minderről a vaksi fidesz-fanok nem vesznek tudomást, mert gyöpösen szeretnének hinni a vezérükben. egyszerűen pszichés gátjuk van, nem tudják azt mondani: biza ezt elb*sztad, elb*szta a kormány, tessék értelmesen cselekedni, a hülyéket meg klihajigálni a kormányból, sőt a kormányfői székből. (a fidesznyikek belátását nem gyorsítja, hogy közben a Szanyi- és Gyurcsány-féle f*stalicskázók nagy hévvel bírálják Vikikét. ezeket az elhasznált arcú korrupt hernyókat is el kellene kergetni az országból örökre.)

no szóval a felelős kormányzás helyett: cinikus, ostoba, lenéző, sz*rházi mosolygás a s*ggdugasz részéről, amikor a saját, forintrontó felelősségéről kérdezik. sürgősen pszichiátriai kivizsgálásra vagy bíróság elé kellene állítani. nem lehetne erről népszavazást kezdeményezni?

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.01.07. 22:51:50

@Pan Modry: proliirígység?
Hát irigylem én (vagy bárki) a prolikat?

Szerintem ezt gondold végig.
Meg azt is, hogy mi jelent többet: neked plusz húszezer, vagy egy prolinak a százezerből tizenhat.

viharkabát 2012.01.07. 22:53:03

A csodafegyver változatot nyugodtan elfelejtheted, a többi variáció kimenetelében meg nagyon fogsz majd csodálkozni

Fatal Error! System Halted! 2012.01.07. 22:54:24

@Kara kán: ismerlek (a kommentjeiden és a szar blogodon keresztül, még mielőtt belém kötnél te hibbant pöcs) és én hozzád képest a nyugalom és megértés szobra vagyok.

Du bist ein echter ungarischer Arschloch.

Six 2012.01.07. 22:55:28

jól értem, hogy ez itt ilyen paródia-blog?

ayatollah 2012.01.07. 22:56:33

@kíváncsivagyok: fizetniük kell érte. különben eltűnik ez az ország a süllyesztőben.

ayatollah 2012.01.07. 22:58:21

@cukorrépa: nem népszavazás, népbíróság! egyébként minden szavaddal egyetértek.

cukorrépa 2012.01.07. 22:58:40

@Pan Modry:

proliirigység egy fenét, hanem a társadalmi szolidaritás iránti igény kinyilvánítása. havi 500e bruttó feletti fizurészre már kibírod, ha vastagabban kell visszatejelni az államnak, amiből * egy NORMÁLIS államban - több jutna értelmes szociális célokra (nem, nem a braziloknak segélyre!), például árvaházakra, egyetemi ösztöndíjakra, orvosi fizetésekre, tudományos kutatás-fejlesztésre, jobb minőségű autóutakra, tömegközlekedésre, stb. stb. amitől az EGÉSZ qrva országnak jobb lenne hosszú távon.

az ok egyszerű: a havi 500e bruttó feletti fizuját az ember már nem a megélhetésre és a szerény felhalmozásra költi, hanem a masszív felhalmozásra és a luxusra. nem elvenni kell ezt tőle, de abban a sávban a 16% helyett 25% adót nyugodtan beadhatna a közösbe.

Tita nick 2012.01.07. 22:58:54

Azért az mennyire fasza már, hogy az USA és az EU milyen mértékben ugat bele a belpolitikánkba!

ki kicsoda 2012.01.07. 23:00:10

"... Fidesz esetleg Jobbikkal kibővített képviselőit létszámban felülmúlni."

... és itt koppansz te OrangeOrder! Benito Mussolini reinkarnációját, sem Európa sem az USA nem fogja pénzelni ... nem vagyunk egy Ausztria ... ők feladták ... mi éhen döglünk ... Jugoszlávia ... akkor nem lesz ekkora a pofád :(((

lariflari 2012.01.07. 23:02:00

@Tita nick: Ettől függetlenül ezt az elmérgesedő viszont valahogy kezelni kellene.

bananarepublica 2012.01.07. 23:03:11

Magyarorsza szovetsegi rendszer tagja, lehet kuruckodni de elsullyed mint a tita nick

cukorrépa 2012.01.07. 23:03:45

@ayatollah:

népbíróság, akár, igen. elkergetni, aki ekkora kárt tesz az országnak. amikor ekkora sz*rban csücsülünk, abba kéne már hagyni a pártpolizálást.

LESZ*ROM, ki hozza rendbe az országot, ki az, aki nem lopja ki a saját anyja üvegszemét is, ki nem korrupt tetű, ki az, aki az ország érdekeit nézi és nem a sajátját meg a bandájáét. ébredjünk már fel. a rendszerváltó pártok húsz kib*szott éve szívatnak minket azzal, hogy "a másik oldal (vagy a harmadik) az gonosz, gyűlöljed!"

közel tízmillió ember szeretne értelmesen élni ezen a helyen. hagyjuk már ezt a balkáni rendszerváltó, demagóg és gyűlöletkeltő csürhét a francba.

Napkutya 2012.01.07. 23:04:43

"Már most hatalmas az EU-és pénzvilág-ellenesség, mi jöhet egy ránk kényszerített kormánnyal? A következő demokratikus választásokkor Fidesz- és Jobbik-győzelem, újabb koppanás az MSZP-nek."

Hmmm... Vegyük már észre, ha a következő kormányt manók, kerti törpék, vagy a lappföldi mikulás krampuszai is alkotják, akkor is kezelniük kell azt a rendkívül komoly válságot, amit a Bajnaiék óta okozott a fülkeforradalom.

Ugorjuk át a kormányszóvivős, nemzetrontó EU-válságot, -mert, az amúgy úgy jól látszik, valahogy csak MINKET érintett a SZOMSZÉDOK közül.

NEM "azemútnyócév" miatt, hanem, mert egyszerűen balfaszok. (Sokkal, de sokkal tovább tömhetnék a saját zsebüket, ha közben nem nyírják ki a gazdaságot.)

Kedves Posztoló!

Te KOMOLYAN gondolod, hogy EZ, vagy bármelyik másik FIDESZ kormány rendbe tudja tenni, ami most van??

Úgy véled, a Jobbik képes a kormányzásra?

Válaszolj rá egy határozott IGENT, vagy NEMET és akkor mindenki tudja hol állsz! Nem "talán", nem "esetleg", hanem igent, vagy nemet.

Talán, még egy gondolat:

Mára, k.rvára mindegy, hogy ki, kinek SZURKOL!!! Ez az ország bele fog dögleni a drága euróba, a 420-as benzinbe, a lenyúlásokba, a dilettantizmusba.

Marad Orbán? Maradjon.
Nem marad? Menjen.
Lesz.rom.

De, akkor semmiképp NE maradjon, ha az általa összehozott csapat azt csinálja, amit eddig.

agyamelhagyom 2012.01.07. 23:07:09

@Tita nick: valszeg azért, mert rájöttek: 33-ban nagyon elbaszták hogy nem ugattak bele a német belpolitikába. Vagy csak már későn...

lariflari 2012.01.07. 23:08:34

Ha összevonnák az önkormányzatokat megyei szintre,akkor lenne megint egy rakás munkanélküli,de az épületek fenntartási költségeire nem kéne költeni,továbbá a polgármesterek és jegyzők zsíros fizetéseire sem.Szóval több maradna a kasszában.Aztán jöhetnének a nagy hivatalok összevonásai kisebbre.Úgy negyedére mindegyiket.Dolgozókat és négyzetmétert egyaránt.Azt mindenképpen helyesnek tartom,hogy államosították az iskolákat,óvodákat,mert ott is ment a pénzpazarlás igazgatói szinteken sok helyen.

ayatollah 2012.01.07. 23:11:55

@bananarepublica: elvileg az de ha jól nézem hellyel közzel már egy szövetségesünk sincs valójában.

M&Ms (törölt) 2012.01.07. 23:12:14

@Pan Modry: Hát bocsáss meg, ha nem keres mindenki 250 felett, és semmifajta hatását nem érzi a beígért kurva nagy adócsökkentésnek. Az csak panelproli, meg irigy lehet mi? Na persze. Meg közbe be is lett betonozva az alkotmányba (Alaptörvénybe??), vagyis nem, mert kvázi kétkulcsos, újabb érdekesség Fidesz házi tájról.

Na meg ugye adócsökkentés. Ez volt Viktorék egyik választási ígérete. Ehelyett: chipsadó, ebadó, jövedéki adóemelés, áfaemelés, adójóváírás megszüntetés. Hogy is van ez, vagy csak én értelmeztem valamit rosszul?

agyamelhagyom 2012.01.07. 23:12:55

@lariflari: és az innen, valamint a parlamentből hamarosan kirúgandó szintén haver fityisz politikusok is munkanélküliek lesznek. Te ezt komolyan elhiszed? A bezárt iskola-, óvoda-, önkormányzati épületek meg szépen szétfagynak, mert nem lesz bennük élet. Te ezt komolyan elhiszed? Nem lehetsz ennyire vak orbánista... Egy szándék lehet csak emögött a barmolás mögött: valakiknek kellenek az épületek jó óccón...

M&Ms (törölt) 2012.01.07. 23:15:14

@MMs drazsé: Bruttó 250.000 felett, mielőtt a sok paraszt belekötne. Ja és kedves posztíró, nagyon beszűkült kis álomvilágban élsz. Az értelmesebbje már rég nem fityisz-szoci vonalat tud csak leszűrni az egész mostani helyzetből.

lariflari 2012.01.07. 23:15:54

@agyamelhagyom: Hát ezt nem tudom.De elég megnézni a csepeli iskolagyilkosságot mint példát,ha emlékszel.Ott is elég nagy összeg elsikkasztásáról volt szó.Az igazgatók mindenütt jólkeresnek és a jegyzők is meg a polgármesterek is.És ha valamiből fölösleges ennyi,akkor nem kell ennyi.Persze képviselő sem kéne ennyi,abból is leépíthetnének,meg minisztériumokból is!

ayatollah 2012.01.07. 23:21:34

@cukorrépa: én is így vagyok vele. az a baj, hogy ezek szerintem már beletörődtek, hogy csődbe visznek minket (vagy tudatosan csinálják)

rajnaig 2012.01.07. 23:23:11

"2. Az IMF és az EU eddigi gazdaságpolitikájának feladására kényszeríti a kormányt

Elképzelhető, de mi jöhet akkor? Orbán Viktor kiáll és elmondja, hogy bocs gyerekek, megtettünk minden tőlünk telhetőt, nem hagyták. Végre kell hajtani az IMF-programot, még a médiatörvényt is esetleg kiheréltetik. Ez van.

A gazdaság biztató pályára áll, 2014-ben választások, a Fidesz győz, Jobbik feljön. MSZP koppan."

Gyerekek, ez már tényleg fáj... Azt magyarázd meg drága order fiam, ha az IMF állítja bíztató pályára az országot, Vitya meg Gyuri meg csak mosolyog hozzá, akkor minek kellett őket kivágni ebből az országból 1 éve? Állításodból egyenesen következik, hogy minden amit eddig szuverénen tettek, csak az ország kárára volt, és a karvalytőke akar jót ennek a hazának. Asszem a Tizedes meg a többiekben volt: "Hát gyerekek mennél inkább mentenétek, annál jobban besározzátok egymást".

ayatollah 2012.01.07. 23:25:03

@MMs drazsé: "Az értelmesebbje már rég nem fityisz-szoci vonalat tud csak leszűrni az egész mostani helyzetből."

100%
az értelmesebbje már fent nevezetteket a gulágon látná régen. itt már rég nem pártpolitikáról van szó, most már nemzetmentésre van szükség.

Hülye aki elolvassa! 2012.01.07. 23:25:24

Végre egy rendes blog! Komcsik haza!!!

ősbölény 2012.01.07. 23:26:52

Szatírának jó! (ha nem is túl szellemes)

ayatollah 2012.01.07. 23:28:29

@lariflari: az nem volna rossz éppen, de nekik úgyis mindenki benyal, biztos van 'nálunk jobb ajánlat'

dr. Trebitsch 2012.01.07. 23:28:48

@ayatollah: "elvileg az de ha jól nézem hellyel közzel már egy szövetségesünk sincs valójában."
Azért valamiben mégis javult a helyzet... a korábbi nagy rábaszásoknál mindig az volt, hogy állandóan a rossz oldalon álltunk. Most legalább nagy büszkén elmondhatjuk, hogy MI VAGYUNK AZ EGYIK OLDAL, hiszem mindenki a másik oldalon áll:)

lolperec 2012.01.07. 23:28:59

hát nemtudom, abba inkább nem gondolnék bele, hogy országokban milyen módon szokott frissülni a politikai elit, általában nem valami utopisztikus állapotban, az tuti.
Én a repjegyre szavazok.

dr. Trebitsch 2012.01.07. 23:31:26

@ayatollah: "Az értelmesebbje már rég nem fityisz-szoci vonalat tud csak leszűrni az egész mostani helyzetből."
Jaj dehogy, az értelmesebbje már rég külföldről röhög rajtunk:)

dr. Trebitsch 2012.01.07. 23:32:25

@lolperec: gyalog is érdemes belevágni, csak sietni kell:)

Orbán a magyar nép ópiuma! 2012.01.07. 23:33:03

Kevés ilyen izzadtságszagú bejegyzést lehetett olvasni az internet történetében…

Kim Viktor Szen seggbe van rúgva, nem sok van neki hátra, remélhetőleg a sok barnanyelvű is követi majd oda, ahová való, a pokol kínkeserves bugyrai közé.

A lényeg: SEMMI HITELE nincs már se neki, se a sleppjének, már azt sem hiszik el, amit kérdez!

Orbán a magyar nép ópiuma! 2012.01.07. 23:34:54

@Kara kán:
Remegő agyhalottak paranoiás képzelgései sehol nem kötelezőek! :)

ayatollah 2012.01.07. 23:35:14

@agyamelhagyom: nanana. rossz hasonlat. Hitlert a nyugat támogatta '39-ig. viszont azt lehet hogy megtanulták tényleg, hogy szavahihetetlen emberekkel nem tárgyalnak. ezt nagyon bebukták Hitlerrel anno.

ayatollah 2012.01.07. 23:36:48

@Kara kán: meg se nyitom. az a féreg is egy munkatáborba való, nem újságírónak.

ayatollah 2012.01.07. 23:38:11

@Trebitsch: hát igen. a szerencsések :)

Orbán a magyar nép ópiuma! 2012.01.07. 23:38:16

Ez még mondjuk odaférne a végére:

5. Orbán megbukik, helyére jön Varga Mihály, lenyomja a nép torkán a megszorításokat, a fidesz teljesen elveszti "tekintélyét", jön egy új, mérsékelt jobboldali párt, s 2014-ben a fidesz már a választásokon sem mer elindulni.

M&Ms (törölt) 2012.01.07. 23:39:38

@ayatollah: Ha a politika szemétdombján látnám őket (szijjártó, orbán, matolcsy), én már azzal is megelégednék.

A kedvenc nyilatkozatom a hétről meg selmeci "nagyon sikeres nyugdíjvédő" gabika nyilatkozata, hogy a csúnya brókerek újra támadásba lendültek a szilveszteri buli után, oszt azért gyengült a forint újabb mélypontra. Sőt, szerintem még a másnaposságot se heverték ki, azért beszéltek össze-vissza.

ayatollah 2012.01.07. 23:39:53

@Trebitsch: legalább senkit nem fogunk cserben hagyni :)

silonda 2012.01.07. 23:41:32

Ez a sok kormánygyalázó okostojás hol volt 2002-2008 között?
Amikor nyíltan elhangozz a miniszterelnök szájából, hogy hazugsággal nyerték meg a választásokat.
Amikor települések százai, családok százezrei adósodtak el.
Amikor pár hónap munkaviszony után százmilliós végkielégítést kaptak egyes felső vezetők.
Amikor privatizálták az egészségügy és állami vállalatok (pl Máv Cargo) jövedelmező részét.
Amikor egyetemi, katonai, önkormányzati vezetők tucatját tartóztatták le sikkasztásért.
Az előző 2 ciklusban az ország olyan szintre süllyedt, amit nem lehet 1 év alatt helyrehozni. Következményeit még a gyerekeink/unokáink is érezni fogják!

ayatollah 2012.01.07. 23:42:02

@MMs drazsé: de az a gyros-fasz meg már nem kurogatta a brókereket másnap amikor kivették a hasznot, és visszaerősödött a forint a felével. az már nem a brókertek műve volt :) szánalmas söpredék...

dr. Trebitsch 2012.01.07. 23:43:26

@Orbán a magyar nép ópiuma!: nem hiszem, nálunk nem ilyen a közvélemény. Szereti a sok buta demagóg szöveget, és hall valami tetszetős dumát, magyar út, meg Trianon vissza, nem jön rá, hogy olyan vezetést kellene választani, amelyik csak olyan konfliktusba megy bele, amelyikben győzni tud az ország. Különben csak marad a szokásos, jót akartunk, jóért harcoltunk, csak egyet nem vettünk figyelembe: nálunk ezerszer erősebb ellenféllel nem kezdünk mi harcolni, ha nem nagyon kell.

ayatollah 2012.01.07. 23:46:07

@silonda: na mégis hol? itt rohadtam akkor is :( amúgy egy nagy marha vagy. Medgyessy és Gyurcsány bár nem tagadom hogy maguk is tapasztalt országrombolók voltak, de meg sem közelítik a mostani bűnbanda kártékonyságát. inkább az igazság az, hogy a mostani 'kormány' exponenciálisan folytatja a megelőző romboló tevékenységet

dr. Trebitsch 2012.01.07. 23:47:11

@silonda: akkor is ugyanezeket írtam itt, csak én ezzel úgy vagyok, mint a kajával is: csak azért, mert nem eszem meg a disznószart, még nem tartom a tehénszart étvágygerjesztőnek:)... ha érted mit jelent ez... mind a kettő gusztustalan szar...

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.01.07. 23:50:18

@SPU: Meg akinek az ávósok ölték meg a dédnagyszüleit. Schiffernek éppen semmi köze Kun Bélához.

Először azt hittem, ez egy trollblog, de most már látom, hogy távolról sem.

Először talán a gőgös pökhendi hangnemet kéne Viktornak feladnia és akkor talán nem azt látná mindenki, hogy itt naponta változik a jogrendszer és akármit megtehetnek. Akkor nem minősítgetnének le bennünket heti szinten. Fel kéne az egész Fidesz bagázsnak fognia, hogy csak Hazánkban alakult ki a szerencsétlen helyzet, hogy kétharmaduk van, Európában még nem!

Napkutya 2012.01.07. 23:58:11

@silonda: Te figyuuuu!

Az lehet, hogy veled tökéletesen megetették ezt a szart, csak az a baj, hogy Európa, másik 490 millió állampolgára erős kétségeket támaszt ez iránt. (Amerikát, most kihagyom, -de hát nekik is büdös itthon valami...)

(Jó, nyilván szerinted a szocik tehetnek róla, de azért a helyedben elgondolkodnék: -ha 490.000.000 emberrel megy nekik a meggyőzés, akkor miért nem megy idehaza tízzel? :) )

Letartóztatások?

Basszus, szerinted MI lesz itt, ha kiderül melyik cimbora, hol, melyik megbízást kapta az utóbbi időben?

Nézd meg Esztergomot!

Sőt! Szerinted hány helyen fog még kiborulni a bili, amikor kiderül, hogy nem egy, nem kettő, negyven-ötvenezres önkormányzatnak több MILLIÁRD feletti adósságai vannak, olyanok, -amit évek óta FIDESZES önkormányzat csinált? (Itt, nincs "emútnyócév")

Mégis, szerinted azt a lét HOL költötték el? Kinél?

ÉBRESZTŐ!

cukorrépa 2012.01.08. 00:02:54

@ayatollah:

szerintem egy részük tudatosan rontja az árfolyamot és tőzsdézik (néhány ember lehet, de tuti visszatejelnek kapmány-finanszírozásra), egy nagy részük (frakció és egyéb kishalak) meg szimplán hülye, és együtt tátog a nagyfőnök böffentéseivel.

üvöltő dervis 2012.01.08. 00:03:22

Ez a poszt szerintem nem komoly.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.01.08. 00:03:24

@Napkutya: Nem lesznek letartóztatások, mert az ügyészség fideszes mamelukokkal lett teletömve.
Ha mégis lesznek, akkor a fideszes mamelukokkal telerakott bíróságok fogják felmenteni a fideszes politikusokat, és tisztára mosva jönnek ki a buliból!
Még papírjuk is lesz arról, hogy ők soha semmihez nem nyúltak.

kvpsgb (törölt) 2012.01.08. 00:05:07

A poszt végkövetkeztetésével egyetértek. A szocialista-libsi koalíció még jó évtizedig nem fog itt kormányozni. Amíg ki nem hal közülük a sok áldemokrata hazaáruló, addig nem.

WhyCantITouchIt? 2012.01.08. 00:07:55

@Orbán a magyar nép ópiuma!:
Ezen besírtam:D
Amúgy az index is nagy franc, direkt az ilyen agyhalott írásokat teszik ki az oldalukra.
Csak azt tudnám mivel érdemelte ki ezt a megtiszteltetést...vajon mi céljuk volt ezzel? Hmm, vajon mi?
Megvan! Hangulatkeltés.
Az indexnél, ha egyszer beindul az üzem, nem baszakodnak....

cukorrépa 2012.01.08. 00:09:18

@Trebitsch: és @ayatollah:

biza! azért, mert az MSZP-SZDSZ tengely korruptan hazudozott össze-vissza, nem lesz se jó, se szép a Fidesz minimum ugyanakkora korruptsága és hazudozása.

agyam kivan ezektől a papagájoktól, akik az Orbán- és Fidesz-kritikára mindig azt kezdik kárálni "de a Gyurcsány is borzalmas volt". és? attól jobb a Viktor? egy kalap sz*rt jobb.
kétségbeejtő ez a kétpólusú, egymásra fenekedő észjárás.

Napkutya 2012.01.08. 00:09:28

@kolbászoszsömle: Beszélgettem erről jogászokkal, többen úgy vélik, ezt a fonalat is simán fel lehet fejteni. Ha máshogy nem, akkor azzal, hogy mindegyiket rutinszerűen kiviszik európai fórumra...

Ha változások lesznek, több jogi karrier is törést fog szenvedni a következő néhány évben... Egy ügyésztől, meg ugye hülyén hangzik, hogy "parancsra tettem"....

cukorrépa 2012.01.08. 00:11:36

@Lavor509:

az Index hangulatkeltő szándéka valószínűleg igaz. de narancsos önkritika hiánya százszor károsabb, pl. az egész országnak.

üvöltő dervis 2012.01.08. 00:19:17

@cukorrépa: Egyet kell, hogy értsek. A legtöbb kárt saját maguknak okozzák a kormány és a Fidesz tagjai. Nem is kell hozzá külső segítség.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.01.08. 00:21:00

@Napkutya: Az a baj, hogy akkor boszorkányüldözésnek fog hatni.
A magyar jogszolgáltatás amortizálásának az lesz a következménye, hogy a zsidóliberális komcsik az EU-ban elítélik a Magyar Szabadságharc Tábornokait, mint Haynau a tizenhármakat.
Gyártódik egy legenda (a mami mesél majd régi szép időkről, amikor nem csak papi, de még a kormány sem volt impotens), meg jó pár hős.
Aztán ott fogunk állni, és meséljük a fiunknak/lányunknak, amikor neofideszes jelvényekkel jelenik meg a családi ebéden, és stikában Orbán-összest olvas, hogy akkor, Magyarországon, nem forradalom volt, nem szabadságharc, hanem a dilettantizmus ülte a torát.
Hogy a nyomor oka Orbán, és pedig nem következménye.

Nomante 2.0 2012.01.08. 00:24:15

"Magyar választások: Melyik moslék a finomabb?"

Országgyülés jelenlegi összetétele.

DK = Fletó párt. [remélem eltünik a sülyessztőbe]
MSZP = Öreg komcsik pártja [remélem idővel valóban megújul]
FIDESZ = Vegyesvágottak pártja [remélem idővel valóban megújul]
LMP = Shiffer párt. [még gyerekcipőben vannak, de ha nem SZDSZé degradálodnak akkor jók lesznek]
Jobbik = érdekes képzödmény [Idővel eldöntik h. MIÉP fele huznak v. kidobják maguk közül a skinheadeket. (hazaszeretet =/= sovinizmus)

SAJNOS 2014-re nem látok reális esélyt, hogy valamelyik párt is életképes alternatívát adjon a Fidesszel szemben.

Tehát megint lehet Moslékot, moslékra cserélni.

Viktor_Viccnélkül (törölt) 2012.01.08. 00:25:10

@specialist:@Velkovics Rozi: @Napkutya: @Member: @ayatollah: @Trebitsch: @cukorrépa: @lariflari: @roxxtar: @1 db Magyarország: @Krujs:

Az okok, amiért kevés ilyen kormánybarát poszt van a neten, miközben nagyon sok "ellenzéki":

1. Akinek nem tetszik valami (vagy csak simán bértollnok), az írni fog; aki elégedett, az ritkán szólal meg

2. (és ez a fontos ok): a kommentelők és bloggerek nagy része ráér ilyesmivel foglalkozni, a nép többi része viszont DOLGOZIK, nem pedig ingyenélő gazember mint itt sok-sok kommentelő.

Aki DOLGOZIK becsületesen, vagy a CSALÁDJÁRA szánja a megmaradó szabad idejét, az nem írogat a neten a kormány ellen. Ennyi. Persze majd most jönnek a megjegyzések hogy "miért ne férne össze a kettő", de kíméljetek meg a süket dumától. Üresfejű, cinikus suttyók (tisztelet a kivételnek) akik itt hőzöngenek a kormány/blogposzt ellen.

Közbiztonság Szilárd 2012.01.08. 00:27:16

Hát azért reméljük, hogy mégsem marad.

1. Ő maga mondta: Ha az IMF jön, én megyek.
Márpedig az IMF jön.

2. Berlusconit is sikerült elpaetrolnia az EU-nak. Reméljük, Viktátort is sikerül.

"a külföldet szolgaként, hazánk stabilitását bármikor feladó MSZP-SZDSZ hátország mindig lesben fog állni, hogy mikor árulkodhat és fordíthatja ellenünk a nemzetközi közhangulatot. Ez sikerült"
Ezen fetrengve röhögök percek óta.

Idézném az Origó egyik, ey a cikkíróhoz hasonlóan bomlott agyú hozzászólónak címzett hozzászólását:

"Persze-persze, mocskos kommunisták ezek is, Gyurcsányék szekértolói mind.
Főleg az olyanok, mint a Die Presse (jobbos lap) vagy a német Frankfurter Allgemeine Zeitung (szintén jobbos) és a szintén német Die Welt (szintén jobbos), utóbbi Kein Geld für Viktor Orban (Semmi pénzt Orbán Viktornak!) (www.welt.de/print/die_welt/wirtschaft/article13802770/Kein-Geld-fuer-Viktor-Orban.html) címmel hozott le ma egy cikket (amely így kezdődik: Ungarns Regierungschef Viktor Orban hat schon eine unverschämte Chuzpe. - Azaz: OV magyar kormányfő már arcátlanul pimasz.), vagy az Európai Néppárt vezetői (ahol ugye Orbán az alelnök, de már ők is szóltak szép diplomatikusan Vikikéknek, hogy pofa alapállás, nyelvet seggnyalásra előkészíteni, és aztán vezényszóra nyalni, ha már időben nem hallgattál a szóra, amikor ezt még el lehetett volna kerülni).
Vagy Gyurcsány minimum lefizette őket.

Nem, öcsém, ezek a külföldi újságírók az egész Európában (jobboldalon is) mára teljesen szalonképtelenné vált Führereddel és maradék követőivel ellentétben nem hülyék.

(Ja igen, arrafelé a jobbos nem = irredenta, fasiszta stb., csak annyit, hogy konzervatív. De emellett és elsősorban DEMOKRATA - ennek ellentéte fel sem merül -, és nem autokrata, diktatórikus stb.)

Ha az autópályán mindenki szembejön, nem biztos ám, hogy ők a hülyék."

És bizony, a magyar társadalom egy-két ezer hülyét kivéve Orbán ellen fordult.

De ahogy látom, ez az cikk valamelyik bolondokházában született, az egyik súlyos ápolt írta.

Pan Modry 2012.01.08. 00:28:00

@MMs drazsé:
Szarok ra. Aki brutto ot kilo felett kap az meg is dolgozik erte, igy is minimum otszor annyti fizet mint egy szazezret kereso, megse jon hamarabb a tuzolto ha eg a haz.

lariflari 2012.01.08. 00:29:19

Ez olyan szép,hogy megosztom veletek.Hátha enyhíti az indulatokat kicsit:

MIATYÁNK ISTENÜNK BENNÜNK VAN ORSZÁGOD.
ELŐTTÜNK SZENT NEVED TÖRVÉNY AKARATOD.
MINDENNAPUNK GONDJÁT, MAGADON VISELED.
BŰNEINKET MINT MÁSNAK, NEKÜNK ELENGEDED.
TE KEZED VEZET KÍSÉRTÉSEKEN ÁT,
S LEFEJTED RÓLUNK GONOSZ JÁRMÁT.
TIÉD A NAGYVILÁG ÖSSZES HATALMA, ÜDVE,
MINDÖRÖKTŐL KEZDVE, LEGYEN MINDÖRÖKRE.

/Kr.u. 410-460 keletkezett. Hun ezüstveretes szíjvégen rovásírással írva.
A kijevi Nemzeti Múzeumban található./

cukorrépa 2012.01.08. 00:29:19

@Viktor_Viccnélkül:

izé... a hüleségekre nem reagálva: a fideszes önkritika hiányát mivel magyarázod?

Pan Modry 2012.01.08. 00:29:31

@MMs drazsé:
Szarok ra. Aki brutto ot kilo felett kap az meg is dolgozik erte, igy is minimum otszor annyti fizet mint egy szazezret kereso, megse jon hamarabb a tuzolto ha eg a haz.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.01.08. 00:30:22

@Viktor_Viccnélkül: Hogy a fenébe ne lenne az embereknek sok szabadideje, amikor lassan mínusz lesz az az egymillió munkahely? :) Na jó, az utóbbi néhány hónapban volt egy apró fellendülés.

Tényleg egyre több az elégedetlen ember (pedig javuknak még csak szócsöve sincsen), és nem véletlenül, minden egyre drágább, egyre jobban elkülönülnek a gazdagok és szegények, mint a régi szép időkben. Sajnos a közmunka és a büntetőpolitika nem megoldás az arcoskodó politika által okozott károk enyhítésére, lássuk be.

Mikka-Makka 2012.01.08. 00:31:04

nekem csak egy kérdésem van:
mi ez a zöld szín?:D

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.01.08. 00:31:36

@cukorrépa: Fideszes önkritika... Ez egy oximoron kifejezés, már bocs. :)

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.01.08. 00:32:20

@Mikka-Makka: Dajcstomi nem tud skint váltani. :D :D

Viktor_Viccnélkül (törölt) 2012.01.08. 00:32:48

Aki DOLGOZIK becsületesen, vagy a CSALÁDJÁRA szánja a megmaradó szabad idejét, az nem írogat a neten a kormány ellen. Egyszerűen MERT NEM ÉR RÁ. Csak sajnos egyre kevesebb a becsületes ember. (Tisztelet a kivételnek; természetesen akad kivétel mindkét irányból; nyilván van sok gazember Fidesz-szavazó is, és vannak kormányt kritizáló becsületes nem-Fideszesek is.)

@cukorrépa: nincs egyszerű helyzetük. Gazdasági alapismeret elég hozzá, hogy tudd: 8 év rombolás (vagy vegyünk csak 5 évet) nagyon nehéz helyrehozni. Valaki biztosan veszít. Orbán ezt az arányt megosztotta, és nem csak a népre sózta. Persze sok ad-hoc döntés volt, érthető hogy a piac ezt nem díjazza, de már vége.

Pan Modry 2012.01.08. 00:34:33

@cukorrépa:
Nem erdekelnek a szocialis celok. A faszom ki van vele hogy a lakossag 70% a valamire raszorulo. Korabban a relative jobban kesoket lesarcoltak tobb mint 50% kal, oszt a prolik pofaja nemhogy kisebb lett volna.

Le kell epiteni inkabb a mav ot, a kosztisztviselok felet elkuldeni stb... Ha valaki a toket vakargatta az utobbi evekben ahelyett hogy vefsenykepes tudast szerezzen az kurvara nem a relativan jobban keresok problemaja. Nehogyma az is a mi problemank legyen hogy van aki burkina faso ban ehezik, na ahhoz kepest a minimalberes vagy a szoc segelyen elo is kralykent el, pedig hozzajuk sincs tobb kozom mint egy atlag burkina faso i emberhez.

Viktor_Viccnélkül (törölt) 2012.01.08. 00:35:05

@Member: Jó, de mit csináltál volna másképp? Tény hogy hoztak rossz döntéseket, de ezek jó része nem (csak) populizmus célú volt. Például a bankokkal keményen bántak, védekeztek a bankok, de végül megadták magukat. Lásd Bankszövetség, és elnökének pozitív megszólalása. Egy országban mégiscsak a parlamentnél kell lennie a hatalomnak, nem a bankok kezében...

Amúgy meg, rendben hogy van szabadideje mert munkanélküli, de akkor mégis miért tart fent internet előfizetést? Spórolnia kéne.

Közbiztonság Szilárd 2012.01.08. 00:35:07

@silonda:
Ja, hogy annyi a bajod, hogy Orbán nem maga vallotta be, hogy hazudott éjjel-nappal, hanem mások bizonyították rá, hogy minden szava hazugság?

És nemhogy helyrehozni nem próbált semmit, hanem egy Bajnai által viszonylag stabilan átadott gazdaságot rombolt földig az idióta Matolcsyval vállvetve?

Privatizálni meg csak jövedelmező céget lehet, a csődtömeget ugyanis senki nem veszi meg.

cukorrépa 2012.01.08. 00:35:15

@Pan Modry:

a társadalmi szolidaritásra nem kéne sz*rni, az szimplán érzéketlenség, tahóság, vagy mindkettő. az észak-európai társadalmakban (svéd-norvég-finn), ahol a legkisebb és legnagyobb fizetések között nincsen akkora különbség, mint itt az a Balkánon, lényegesen jobb a közhangulat, részint mert egyenlőbbnek érzik magukat (az itteninél jóval magasabb fizu is számít természetesen).

cukorrépa 2012.01.08. 00:36:05

@Member:

hehe. próbáltam értelmesen kérdezni... felpiszkálni valamit a Viccnélküliben.

2012.01.08. 00:37:54

@Viktor_Viccnélkül:

Na most képzeld el a Miniszterelnök még a facebookon is ott van. És onnan is osztja!
Az ingyenélő mindenit neki!
Ahelyett, hogy a családjával lenne, ugye?

Téged mutogatni kellene!
Megtaláltad gondjaink méregfogát. Aki képes a neten kommunikálni, az egy ingyenélő balfasz.
Bezzeg az indiánok a hülye füstjükkel.

Közbiztonság Szilárd 2012.01.08. 00:38:24

@lariflari:
Vagy te hazudsz, vagy az, aki ezt a firkálmányt hamisította.

(A hunok nyelvéről - és magáról a népről - a mai napig nem tudnak semmit, a vallásáról is keveset, de azt igen, hogy nem egyistenhívők voltak, és egyértelműen nem keresztények. Mosta a hagymázos hun-magyar álmodozásokat hagyjuk, mert azok legföljebb viccként mennek el.)

cukorrépa 2012.01.08. 00:39:25

@Pan Modry:

bemásolom fentről. NEM a segélyek miatt fontos a társadalmi szolidaritás, hanem mert

"egy NORMÁLIS államban - több jutna értelmes szociális célokra (nem, nem a braziloknak segélyre!), például árvaházakra, egyetemi ösztöndíjakra, orvosi fizetésekre, tudományos kutatás-fejlesztésre, jobb minőségű autóutakra, tömegközlekedésre, stb. stb. amitől az EGÉSZ qrva országnak jobb lenne hosszú távon."

ehhez kell szolidaritás, a gazdagabbak részéről többet visszaadni (mert a kaja meg a rezsi stb. fölött könnyebben tudnak többet beleadni).

egy jól szervezett, szolidárisabb államban jobban érzik magukat a népek. pl. Dánia, Svédország.

Pan Modry 2012.01.08. 00:39:35

@cukorrépa:
Az eszaki allamokban a szocialisan raszorulok nagyresze tenyleg az, MO on akik ilyen olyan segelyt kapnak azoknak igy fizetnek a szavazatukert, illetve rengetegen vannak akik csak budos csalok es visszeelnek a rendszerrel.

A legfobb prioritas a versenykepes retegnek jo felteteleket biztositani hogy maradjon, a szocialis dolgok ehhez kepest sokadlagos dolgok.

üvöltő dervis 2012.01.08. 00:39:56

@Viktor_Viccnélkül: Én speciel jelenleg is dolgozom, de attól még nem értek egyet veled. Több okból sem. Van sok ismerősöm, aki hisz abban, mindenben, ami most van. És van köztük olyan, aki ha szépen akarom írni a nemzet vérét szívja, nem dolgozik, vagy adócsaló, de minimum elkerülő. És vannak köztük, ugyanolyan jómunkásemberek (mindenkire gondolok, aki dolgozik és nem okoskodik) mint amilyennek magamat tartom.

Ha pedig belemegyünk az elmúltnyolcéveszésbe, akkor azt tegyük hozzá, hogy a Fidesznek vastagon benne van a keze mindenben. Mondhatjuk azt is, hogy az elmúlt nyolcévben sok olyan politikus volt, aki nem tette magasra a lécet a mostaniaknak.

És egyeseknek már ez is magas.

Közbiztonság Szilárd 2012.01.08. 00:40:57

@cukorrépa:
Meg részint mert a fizetésükből tisztességesen meg lehet élni.

De mondjuk a svédeknél a parlamenti képviselőknek nem jár sem utazási térítés, sem autó, sem lakás, azt mondják, arra van a fizetés, hogy ezt kifizessék belőle.
Illetve a vonatjegyet a távol lakóknak elszámolják, de csak ha bemutatja.
Ha több képviselő megy ugyanoda, akkor elszámolják az autóutat, de csak ha egy autóval mennek, amennyien beférnek.
Meg ilyesmi.

Ja, képviselői mentelmi jogról nem is hallottak.

Pan Modry 2012.01.08. 00:42:29

@cukorrépa:
Na jo, akkor vegyuk sorra

Jo egeszsegugy ott van ahol a beteg az ugyfel es o fizet, ehez maganbiztositok es magankorhazak kellenek.
Oktatasba valoban kell tobb penzt nyomni.

Viszont, a forrast nem onnan kell venni hogy tobb szja, hanem az allamnak egyeb koltsegeit kell csokkemtenie. Peldaul az egesz mtva megszuntetheto ugy ahogy van, a mav szemelszallitasbol eleg lenne az ic ket megtartani, a tobbi meg kuka. Ez igy saccra evi 500milliard. Ha elzavarsz 100 ezer koztisztviselot, az meg vag 200.

cukorrépa 2012.01.08. 00:43:29

@Pan Modry:

ember, te nem tudsz olvasni, csak hajtogatod ugyanazt. NEM SEGÉLYRE kell a társadalmi szolidaritás.

hanem értelmes, az egész népességnek hasznos dolgokra: pl. több kutatás-fejlesztésre, jobb iskolákra, faszább orvosi műszerekre stb.

szállj már le a segélyről!!

cukorrépa 2012.01.08. 00:44:48

@Pan Modry:

ez mind igaz, egyet is értek, sok helyen kell és lehet spórolni egy államban. de ettől még a gazdagabbak nyugodtan adózhatnak arányosan (aránytalanul) többet.

cukorrépa 2012.01.08. 00:46:44

nyugodtan költhetnénk az OECD átlag felett pl. műszaki fejlesztésekre, nanotechnológiára, egyéb tudományos, eladható, a világban is jól megfizetett és presztízses dolgokra stb.

béla a görög (törölt) 2012.01.08. 00:51:47

te vagy az viktor? személyesen? szólj még hozzánk mester - élvezni akarok, kéjesen sikoltva iszom minden szavadat :)

olyan egyszerű népi posztoló vagy olyan stílussal hogy ezen már csak röhögök :)

orient 2012.01.08. 00:52:48

Nem ertem hogyan emlitheti az iras a jobbikot es a fideszt egy lapon, marmint szovettseges latszatat keltve.

Jobbik nyiltan EU ellenes, Fidesz nem, csak feszegetik egy ket szabalyukat.

Szerintem ha a fidesz EU ellenes lesz mint a Jobbik bukja is a szavazoi 90%-at...

üvöltő dervis 2012.01.08. 00:53:22

Ha már az egészségügyről beszélünk, mi is volt a baj a vizitdíjjal? Miért is kellett megakadályozni?

Vagy más téma, amiért úgy gondolom, hogy nem a földön él a mostani kormány.

A bölcsődében majd fizetni kell, jövedelemarányosan, de van egy minimálbérhez köthető minimum összeg. És a minimálbéres adócsaló vállalkozó melyiket fogja fizetni, amelyik reggel Hummerrel tolja be a porontyot, ezzel kiszorítva másik dolgozó ember kölykét, aki viheti magánnapközibe, különben oda a munka.

Mire a bölcsőde és óvoda helyzetet megreformálják, főleg amilyen szakértelemmel teszik ( legyen minden fizetős), addigra már nem lesz rá szükségünk.

horvatha 2012.01.08. 00:53:27

@cukorrépa: Gondolom te minimálbéren vagy bejelentve. Az a pár szerencsétlen tartotta eddig is el az országot, akinek nem volt módja eltitkolni a fizetését. Jelenleg sem egykulcsos az SZJA és amikor a hőn szeretett szocik 40%-ős adót vetettek az gondolom nem zavart. Keress inkább olyan munkát, hogy ne minimálbérből kelljen élned, szerezz megfelelő képesítést és ne a mások pénzekre fájjon a fogad.

Viktor_Viccnélkül (törölt) 2012.01.08. 00:54:24

@MikeBoy: igen, te is balfék vagy eléggé, tekintve hogy azt hiszed Orbán facebookját Orbán írja. Van rá szerkesztőgárda.

Mellesleg vannak józanabb, tisztánlátóbb külföldi cikkek is:

www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/hungary/8995365/Viktor-Orban-Hungarys-political-daredevil-will-be-judged-by-results.html

www.ilfoglio.it/soloqui/11842

2012.01.08. 00:54:49

@lariflari:

Oszt milyen nyelven íródott ez a HUN imádság és milyen vallás nevében?
És hogy jön ide ez az egész?

Times New Roman 2012.01.08. 00:56:03

úristen mi ez a tombolás...? mint máskor is, most is az fogja eldönteni, hogy orbi klassz politikus-e vagy sem, hogy mi a legeslegvégső, de alegeslegvégső eredmény. valaki vagy az áégbe megy, vagy megy a desznyók közé. ki emlékszik arra, hogy az amcsik megatombombázták Japánt, ha ők voltak a győztesek? azóta is ők a democsokrácia és a jogegyenlőség, a kulturális relativizmus élő szobrai:)
várjuk ki a végét, majmok.:)

Pan Modry 2012.01.08. 00:57:40

@cukorrépa:
Aki brutto ot kilot keres az bizony tavol van a gazdagtol. Meg a havi brutto egymillio is.

Ha te valoban a gazdagokat akarod fizettetni vezess be ingatlanadot, de azert legazdagozni valakit havi brutto egymillioert igencsak egy proli szint.

Viktor_Viccnélkül (törölt) 2012.01.08. 01:00:04

Amúgy szégyen, hogy az Index, ami liberális híroldalnak tartja magát és nem "bankárellenes", nap mint nap él a populista aljas megfogalmazásmóddal: "Megint a szegényeket bünteti a kormány" és hasonló cikkcímek... "Szegények", mi? Van erre valami definíció?

2012.01.08. 01:02:41

@Viktor_Viccnélkül:

Mindjárt meglátjuk a balfékek nevében ki csapdázta be magát éppen:

Nohát, csak nem bértollnokok írják Orbán facebookját?
Akkor a bértollnok az egy jó dolog, ugye?
Hisz a Miniszterelnöknek is van belőle sok.
Az itt író bértollnokok azok rosszak vagy jók picim?
És aki nem bértollnok az micsoda is szerinted?

"2. (és ez a fontos ok): a kommentelők és bloggerek nagy része ráér ilyesmivel foglalkozni, a nép többi része viszont DOLGOZIK, nem pedig ingyenélő gazember mint itt sok-sok kommentelő. "

Tehát vannak a bértollnokok eddig jó. Orbán is fizeti őket, hogy írjanak.
"Kiknek is? Ezeknek: "nem pedig ingyenélő gazember mint itt sok-sok kommentelő."

Veszed már a lényeget?

2012.01.08. 01:03:35

@Pan Modry:

"Aki brutto ot kilot keres az bizony tavol van a gazdagtol"

Ez korrekt. De a felső 3%-ban adózik!

Putyilov gyári melós 2012.01.08. 01:04:17

Szerintem ez az írás a paródia műfaját célozná meg.

Komolyan azt gondolja az írója, hogyha valaki útjában van a nagyfiúknak, akkor nincsenek meg az eltávolítására a jól bejáratott eszközök?

Nem látta a blogíró, hogy mi történt Kadhafival?
Nem emlékszik mi zajlott itt a szomszédban Szerbiában Miloseviccsel, aki Orbánhoz hasonlóan nacionálkommunista jelszavakkal hülyítette háborúba a szerbeket?

Mégcsak bombázók se kellenek, ha bedühödnek a nagyfiúk és komolyan úgy gondolják, hogy eltakarítják Orbánt.
Két nap alatt csinálnak 500 Ft-os Eurót és a blogíróval az élen szedi szét a nép a Kedves Vezetőt.
A 324 Ftig felugró Euro és a kialakuló pánik remélem elég szépen demonstrálta, hogy mi jöhet.

Aztán mégis, hogy gondolja a Blogíró, Orbán további politikai pályafutását?
Hogy fog a nyugati sajtó médiaössztüze után nyugatra menni?

Megsúgjam?
Sehogy!

Amint átlépi a határokat, akkor szétszedi a sajtó, nyugaton nincs Szalai Annamária.
De ha mégis megússza az újságírókat, mert elszigetelik a testőrök, akkor hogy fogja túlélni a diplomaták, politikusok megvetését undorát, hogy fogja túlélni az elszigetelődést?
Hogy fogja túlélni egy szállodában a személyzet gúnyos röhejét, amikor majd a londínerek, pincérek, tolmácsok összesúgnak a háta mögött, hogy: BÓVLI, itt az a kisember, aki nekiment egy szál pöcsben a világnak és le akarta győzni, oszt pofára esett?

Komolyan azt gondolja a blogíró, hogy ezt politikailag, maradandó elmekárosodás nélkül túl lehet élni?
Legfeljebb úgy, mint Lukasenko, Kim Dzsong Un, Chavez vagy Castro, de akkor az ország is olyan lesz!
Elszigetelt diktatúra.

Persze el lehet ábrándozni rajta, hogy kilépünk az EUból,leszarjuk az egész nyugati világot és pár hónap zuhanás, káosz és több százezres hullaheggyel járó polgárháború után behívjuk az oroszokat békefenntartónak, aztán belépünk Putyin elvtárs Eurázsiai Uniójába vazallusnak.
Bazi nagy perspektíva!

Szerintem tessenek csak beletörődni abba, hogy Orbán elvtárs megbukott.
Február közepén ül legközelebb össze a parlament, addig szépen megoldják a Fideszes képviselők ezt a problémát.
Elvégre nekik is van családjuk, gyerekeik, szép lakásuk bankbetéttel és az asszony biztos pofáncsapja őket, ha ezt Orbán kedvéért tönkreteszik, lerombolják.

A kényszer nagy úr, még a Pavlovi reflexeken alapuló szervilizmust is felulírja.

Orbán megbukott, átlépte a Rubicont, elérte a "point of no returnt".
Kisebb mellényke kellett volna.

Lehet Orbánért meghalni, de egy egész országot elpusztítani, egy egész népet tönkretenni Orbánért NEMZETELLENES!

Ezt csak úgy barátilag súgom a szimpátiatüntetés elé.
Kibaszottul le fogják xarni Berlinben, Párizsban, Washingtonban még azt is, ha netán sikeresen összecsődit 100,000 embert.
(Milosevicsért, Szaddamért, Kadhafiért jóval többen örjöngtek.)
Ami elnézve a tavaly március 15.i fizetett bértapsolókból álló tömeget, kétlek.
Ez legfeljebb csak az önbizalom erősítésére lesz jó, a kézivezérelt média majd gondoskodik róla, másra nem.

üvöltő dervis 2012.01.08. 01:06:49

@Pan Modry: Nyilván egy minimálbérből élőnek ( aki tényleg annyiból él) ez nem értelmezhető.

De egy biztos, nem mindegy, hogy valaki keres bruttó 500-at, ami után szépen adózik, vagy kap zsebbe 250-et, minimálbérre bejelentve.

Ebben nagyon egyetértünk...
Aki azt mondja, hogy nincs ilyen, az nem ebben az országban él.

orient 2012.01.08. 01:14:06

@Putyilov gyári melós: Ezt ki kene tenni a poszt elejere mert a sok megvezetett oktalan barom nem gondolja vegig a kovetkezmenyeket csak szajkozza a hulyesegeket.

Szoval a lenyeg ahogy leirtad es remelem sokan elolvassak:

"Persze el lehet ábrándozni rajta, hogy kilépünk az EUból,leszarjuk az egész nyugati világot és pár hónap zuhanás, káosz és több százezres hullaheggyel járó polgárháború után behívjuk az oroszokat békefenntartónak, aztán belépünk Putyin elvtárs Eurázsiai Uniójába vazallusnak.
Bazi nagy perspektíva!"

Ez az EU-n kivuli elet kovetkezo fejezete. Nem tudom ez a felvonas miert tetszik a Jobbik es nehany fidesz fannak? Csak mert azt gondoljak hogy egy tizmillios pici orszag europa kozepen fuggetlen maradhat es senki sem akarja majd atvenni az irnyitast? Ha az EU -rol leszakadunk akkor atveszik az oroszok akikkel mar volt jo 40 ev tapasztalatunk, en meg emlekszem ra sajnos. Komolyan ez kell?

Putyilov gyári melós 2012.01.08. 01:17:09

@Born to be wild:

Hát igen, nem én vagyok a nyugati sajtó címlapján mint Európa egyik megvetett, minden szarnak, mocsoknak elmondott diktátora.
Biztos jól keresnék az internyaukkal, aztán lelépnék valami napfényes szigetre :O)))

DE NEM ÉN VAGYOK ORBÁN!

lariflari 2012.01.08. 01:18:31

@Putyilov gyári melós: Csak egy királyt hozz fel példának a magyar történelemből,akit a nép fiai megbuktattak ásóval lapáttal mert rosszul ment a szekér.Csak mert ábrándokat kergetsz.

lariflari 2012.01.08. 01:19:15

@Born to be wild: Biztos megvonták a jogtalan rokkantnyugdíját.

Putyilov gyári melós 2012.01.08. 01:22:08

@orient:
"Nem tudom ez a felvonas miert tetszik a Jobbik es nehany fidesz fannak? "

Mert az ötvenes-hatvanas években rendezett Tenkes kapitányán, a 4 Páncéloson és a kutyán, az Egy óra múlva itt vagyokon, Csapajeven és az Ifjú Gárdán és hasonló hazzafijjas szocialista műremekeken lettek szocializálva ÉS MOST NOSZTALGIÁZNAK AZ IFJÚKORUKON!

Napkutya 2012.01.08. 01:23:25

@Viktor_Viccnélkül: "a nép többi része viszont DOLGOZIK, nem pedig ingyenélő gazember mint itt sok-sok kommentelő."

Hát, ezzel most alighanem rohadtul mellélőttél.

Most úgy egy óra lehet. Nem akarom spilázni, de speciel, én nem azért vagyok fenn, mert nem tudok aludni.

"Aki DOLGOZIK becsületesen, vagy a CSALÁDJÁRA szánja a megmaradó szabad idejét, az nem írogat a neten a kormány ellen."

Szerintem, -ez esetben, minden politikai irányultság nélkül-, attól tartok, hogy amit írtál, az egy nettó, birka baromság!
De, adnék egy tanácsot!

Gondolkozz majd el ezen az állításodon, mondjuk két év múlva! Ha akkor is vállalod amit írtál, -és akkor épp minden rendben ebben az országban, akkor, MI kérünk elnézést!

Ha nem?

Nos, akkor ezzel a vehemenciával, kevés lesz azt mondani, hogy valaki átb.szott!

Kassian 2012.01.08. 01:24:11

"...hazánk stabilitását bármikor feladó MSZP-SZDSZ hátország mindig lesben fog állni, hogy mikor árulkodhat és fordíthatja ellenünk a nemzetközi közhangulatot..."

Egy ilyet az elmúlt hetek eseményei után azért több mint jobber pofátlanság és gőg. Ez sötétség a javából. Szar blog, szar poszt.

komplikato 2012.01.08. 01:25:46

@lariflari: OFF: Beidézett oldal annyira hiteles, mint egy olyan UFO-s könyv, amit más UFO-s könyvek alapján írtak. A bizonyíték volt, csak senki sem látta, mer' megsemmisítették csak nem tudjuk kik. Köszi szépen. Van egy kicsit flúgos ismerősöm, olyan élő lexikon féle, főleg történelem/ásatás témában. Kérdeztem tőle, hogy hány erősebb alapon álló magyarság származtatási elmélet van. Mondta olyan 16 féle. Kérdeztem melyikre van bizonyíték ami tuti? Egyre sem. Akkor az ennél sokkal gyengébb lábakon állókat miért kéne elhinnem? Ráadásul az új elméletekben az új történelmi kutatási eredmények (amik nem a magyarokról szólnak) nincsenek is bele, talán mert nem passzolnának? Mondjuk az északi keresztény(!) oszmán birodalomról. Aztán lehet a hülyébnél hülyébb elméleteket írni mikor találkoztunk a perzsa népekkel ...

komplikato 2012.01.08. 01:28:48

"Míg a hazaáruló ellenzék tízezrével tüntet, ..."
Most ezt hogy?
Ki az ellenzék? Van egyáltalán ellenzék? Jelen felállásban lehet ellenzékről beszélni? Tehet bárki ellenvetést aminek foganatja esetleg értelme van a Parlamentben? A törvényhozásban? Akkor nincs ellenzék.
Amennyiben meg a lakosság azon részére gondolsz, akiknek nem tetszik a gazdasági ámokfutás, a kétpercenkénti hazudozás, beleértve a szarrá hamisított MTV híradókat, akkor ez elég szemét megszólamlás.

üvöltő dervis 2012.01.08. 01:29:28

Mondjuk a szerző leírta magáról a lényeget: Politizálás - kizárólag érzelmi alapon.
Így csinálja a kedves vezető is, Mocskos EU, mocskos IMF, mit képzelnek ezek magukról?

egy hang a hátsó sorból 2012.01.08. 01:30:06

Idiota barom. Azert vagyunk ebben a helyzetben, mert a hozzad hasonlok annyira vakok, hogy meg ezek utan is tamogatjak ezt a balfaszt. Mi kell neked, hogy kinyiljon a szemed? Allamcsod? Akkor mar baszhatjuk az egeszet. (De szerintem akkor is kimagyaraznad, hogy nem az Orbanek elbaszott gazdasagpolitikaja vitte csodbe az orszagot, hanem a nemzetkozi karvalytoke spekulacios tamadasai.)

pistola 2012.01.08. 01:30:53

Őszintén remélem, hogy senki nem vette komolyan ezt a kis irományt. Józan ember már nem áll vitatkozni azon, hogy viktornak és a mókus örsnek van-e még egyáltalán létjogosultsága ebben az országban. Minden, kicsit is értelmes embernek rangon aluli ezen vitázni.

Putyilov gyári melós 2012.01.08. 01:32:40

@lariflari:

Csak egy királyt mondj, aki nem véres, diktatórikus eszközökkel, zsoldoshadsereggel, besúgókkal, népírtásokkal, véres háborúkkal tartotta fenn a hatalmát.

A népmesék királyaival szemben a valódi királyaink a mai szemmel nézve becstelen szarháziak voltak, a legtöbbjüket csak a vagyona, hatalma érdekelte nem riadtak vissza a hazaárulástól, idegen csapatok behívásától, és még a családját is kiírtotta ezért egyik-másik, ha konkurenciát látott bennük.
Ilyen volt a korszellem. A birtok, vagyon, hatalom számított.
Pl. ezért halt ki az amúgy igen népes Árpád ház.

Napkutya 2012.01.08. 01:35:25

@üvöltő dervis: Valahogy így.

A mostani FIDESZ vezetés a kommunista érában szocializálódott, szerzett hordót magának, -és nem is nőtt túl rajta.

Valahogy a HOFI jutott eszembe: Semmi más ellenségük sincs, mint a kapitalizmus, a nyugati demokrácia, -meg a négy évszak.

Basszus, tényleg!

komplikato 2012.01.08. 01:38:41

@Viktor_Viccnélkül: Van kb. 3 millió ember, aki minimálbér közel (felett/alatt) keres vagy JÓVAL alatta. Aztán akit tényleg szegénynek lehet nevezni van kb. olyan 3-400.000 akinek ténylegesen egy élhető kaja beszerzése, használható ruha és a napi rezsi a vagy-vagy kategóriába esik ...

Egyébként érdemes lenne foglalkozni a kevés munkahellyel megvert leszakadt és csóró területekkel, néhol majd' egész megyékkel, ahol a magyar cégtulajok (mert mindíg csak a a "szemét" külföldi multikat ekézik erre) megteszik, mert megtehetik, hogy az alapbérért bentartják +4 órára meg hétvégére a melóst INGYEN dolgozni. Ha szabira, vagy betegállományba megy egyetlen napra, azonnal kirúgják, a fizetéseket random csúsztatják, stb. Ja és persze a törvény nem azért nem súlyt le rájuk, mert senki sem tudja ... Csak ilyenekről nem illik beszélni, mi? Csak a feketemunkáról.
Apropó fekete munka, anno nagyon kész kellett lennie a Nemzeti Szinháznak "időre", szóltak is a zsaruknak fentről, hogy ne razziázgassanak arra annyit, mert a sok fekete és illegális külföldi jó munkás ember nem tudja befejezni időben. Abba is maradtak az ellenőrzések Művészetek Palotája detto. De lenne fogadásom bármelyik nagyobb építkezésre is igaz ...

Putyilov gyári melós 2012.01.08. 01:41:26

@Napkutya:

A hazzafijjas, függetlenségi, szabaccságharcos, hazaárulós, antiimperijalista ökörségeik inkább az ötvenes évek kommunista hőzöngéseire emlékeztetnek.
Ha járnának könyvtárba, olvasnák a korabeli sajtót, akkor rájönnének.

A hetvenes években, amikor én voltam kölyök már lightosabbak voltak az iskolai Honvédelmi Napok és a hazzafijjas Mókus őrs órák.
Sőt, nekünk már Piramis őrs volt :O)))

üvöltő dervis 2012.01.08. 01:42:30

@Napkutya: Mi az: 30 kiló és legel?

Januártól Te! :)

komplikato 2012.01.08. 01:48:08

@Napkutya: Nos. Majdnem 50 évig hallgatta a jónép, hogy szemét kapitalizmus, aljas nyugati demokrácia, stb.
Na most sikerült építeni egy olyan "kapitalista demokráciát", amiből MINDEN hiányzik amiért jó lehet ilyenben lakni tőlünk nyugatra, de minden ami rossz benne azt ténylegesen tökélyre vittük :(

A demokrácia értelmezése is érdekes, nem abból áll, hogy négy évente választunk valakit és reménykedünk, hogy nem bassza el. Jobb helyeken így vagy úgy, de megoldható, hogy ha valaki nem azt képviseli amiért oda választották, akkor elküldjék a jó büdös francba. viszont ehhez hozzá tartozik, hogy kint a lakosság nem mindig mástól várja a megoldásokat, erre vannak a nálunk már eleve halvaszült CIVIL mozgalmak. tehát nem leszünk demokrácia csak mert választások vannak. Akkor leszünk ha az emberek fejében a jogok ÉS kötelességek egyidőben megférnek és ténylegesen bármikor készek azok megvédésére vagy tenni értük. Ez a nézünk ki a fejünkből és várjuk valaki oldja meg helyettünk (politikusok, állambácsi, bárki más) nem fog menni, de úgy látszik annyira beleivódott az emberekbe, hogy ennyi év után még mindig semmi. itthon sosem volt működő demokrácia felépítve, ezért tartom hülyének azt aki elmúlt évtizedekre hivatkozva ekézi a demokráciát. Vannak annak is hibái nyilván, nem is kevés, de ez itt nem az.

Putyilov gyári melós 2012.01.08. 01:49:13

@üvöltő dervis:
Szájhősködéssel még soha egyetlen ország sem jutott előrébb.
Sőt, szájhősködéssel még háborút se lehet nyerni:O)))

A mai nagypofájú kölkök elhízottak, hozzá vannak szokva a kényelemhez, meleg vízhez, fotelhoz, a mama főztjéhez, a chipshez-kólához, fű-boroskóla mixhez, NO MEG A SZÁMÍTÓGÉPEN JÁTSZOTT HÁBORÚS JÁTÉKOKHOZ, AHOL MINDIG KAPNAK ÚJ ÉLETET.

Na most képzeld el ezeket egy VALÓDI háborúban!
Kezükbe adnak egy AMD 65öt oszt beszarnak a súlyától, ha meg elsütik, akkor a hangjától.
Fél óra után az összes dezertálna egy mocskos-sáros lövészárokból a mama szoknyájához :)))

Napkutya 2012.01.08. 01:49:56

@Putyilov gyári melós: Az a baj, hogy 89-óta felnőtt egy szavazóképes generáció, akinek fogalma sincs, hogy MOST olyan módszerekkel szívatják, ami nekünk AKKOR büdös volt.

Ezt AZOK csinálják velük, akik akkor a leghangosabban ugattak ugyanez ellen, -nyilván, hogy bejussanak az új parlamentbe.

Szedjük már össze, hogy a mai FIDESZ-hatalom hány embere ül a MI pénzünkön 20 (HÚSZ!!!!) éve a parlamentben, az önkormányzatokban, vagy az államigazgatásban!

komplikato 2012.01.08. 01:51:41

@Putyilov gyári melós:
"A hazzafijjas, függetlenségi, szabaccságharcos, hazaárulós, antiimperijalista ökörségeik inkább az ötvenes évek kommunista hőzöngéseire emlékeztetnek."

Amikor a Daniel Cohn-Bendit nekiesett Viktornak anno az EP-ben, akkor felolvasta mit mondott Viktor arról, hogy miért nem fogja az USA vagy az EU megmondani nekünk mit tegyünk, utána felolvasta valami Kádár János nevű arc nyilatkozatát 1956-ból ugyan erre a témára, nos akkor majdnem zsír ugyan az volt. érdekes módon a sajtóban benne volt, hogy diktátorozott az arc, de az nem nagyon, hogy ezt (is) hozta fel. Pedig én meglepődtem. Ezek szerint viszont nem volt okom rá.

Táskás Tóni 2012.01.08. 01:55:09

Hazánk stabilitását már régen felrúgta a bunkó focista. Zárjatok nyugodtan össze, ha van miért, csak soroljad...
hiszen
nőtt az államadósság
egekben az eur és svájci frank
milliók kevesebbet keresnek
az ország finanszírozhatatlan....
Te jössz faszkalap!

Táskás Tóni 2012.01.08. 01:57:51

@egy hang a hátsó sorból: Bizony selmecigabika szintjén van itt még mindig pár százezer ember, a többi pedig jól él orbán mocsokságából.

üvöltő dervis 2012.01.08. 02:02:21

Ez tök jó, mi most nem vitatkozunk, de nem tudjuk merre van az előre. Vagy tudjuk, de nem tudunk tenni érte érdemben. Mert elzavarni nem lehet, lemondani nem fog, vagy csak akkor amikor már tényleg a tönk szélén leszünk...

Putyilov gyári melós 2012.01.08. 02:11:57

@Napkutya:
Majd ha elvégzik a sulit és friss diplomával nem kellenek sehova, esetleg utcaseprőnek, akkor majd elgondolkodnak.

Persze egyik-másikuk biztos cégvezető lesz a papa összeprivatizált, állami-önkormi megrendeléseken alapuló cégében, de ezt hamar el is qrják, ha megszűnik az állami csöcs.
Majd akkor elgondolkozik.

Nézd meg, hogy mennyit dobtak össze a nagy dérrel-dúrral beharangozott Adósságcsökkentő alapba!
Lófaszt, meg esti fényt!
Azért annyira nem hülyék,hogy Orbánnak kinyissák a pénztárcájukat, főleg úgy, hogy azt látják ő se ad bele.
Ennyi a bazi nagy hazafijjasságuk!
Ezeket csak a pénz érdekli, Orbánnál a kasszakulcs, hát nyalnak neki.
Ugyanúgy mint anno a 800 ezer párttag, akiknek a 99%a csak a pénzért, karrierért, szolgálati lakásért, tanulási lehetőségért lépett be a pártba.

Gondolod, hogy a nyugati utakhoz szokott felső-középosztály, majd visszaszokik a Kék és Vörös útlevélre, a 20 dolláros devizakeretre Orbán kedvéért?
Egy nagy lószerszámot! Úgy hajtják el Orbánt a búsba, amint elfogy a pénz, nem utal a PÁRT, megérzik a szankciókat, hogy öröm lesz nézni!

gigacherry 2012.01.08. 02:15:45

@silonda: Itt voltunk. Egyéb kérdés?

gigacherry 2012.01.08. 02:18:18

"Már most hatalmas az EU-és pénzvilág-ellenesség, mi jöhet egy ránk kényszerített kormánnyal? A következő demokratikus választásokkor Fidesz- és Jobbik-győzelem, újabb koppanás az MSZP-nek."
Az nagyon jó lesz az egész országnak, ugye? Aki egy kicsit is ért a pénzhez, az elmegy, Magyarország kilép az EU-ból, rengeteg támogatástól és lehetőségtől esik el, elszigetelődik mindenkitől, az emberek elszegényednek. A lényeg, hogy Fidesz maradhasson.

Közbiztonság Szilárd 2012.01.08. 02:20:45

@lariflari:
Hát csupa komoly weblap, az már tény.

Azok a rovásírásos idióták, akik szerint már 70 ezer éves magyar rovásírást is találtak...
Meg a másik, akik szerint Kijev = Kővár.

Máskor ne a bolondok honlapjain keresgélj.

ayatollah 2012.01.08. 02:24:09

@pistola: jogos. de üdítő volt látni azért egy lelkes elvtársat a blogfronton :) mert hát ugye jól fizetett tévés rádiós állásokban a hatalom faszát szopni az 'normális' de valaki feljön hogy a nemzetrontók faszát szopja blogban na ahhoz kell az IQ.

ayatollah 2012.01.08. 02:25:17

@Közbiztonság Szilárd: "70 ezer éves magyar rovásírást is találtak"

beszarok :-))

ayatollah 2012.01.08. 02:26:16

@gigacherry: neeeem! abban az esetben a fideszeseket fel fogják lógatni végig az Andrássyn. ne úgy legyen.

ayatollah 2012.01.08. 02:28:01

@egy hang a hátsó sorból: az ilyeneket munkatáborba kell küldeni hogy több kárt ne okozzanak a nemzetnek. ennyi.

ayatollah 2012.01.08. 02:29:09

@Kassian: "Szar blog, szar poszt"

...szar ember. pont.

ayatollah 2012.01.08. 02:36:20

Anyád a bértollnok te fasszopó geci. Ki a pikkelyes fasz fizetne bárkinek is hogy te kedvenc maffiádat kritizálja mikor minden pénz és hatalom nálatok van, gecik???

Azt kúrogasd aki a VV meg az X-Faktor blogba írogat miközben hullik az ország darabokra, ne azokat, akik aggódnak a hazájukért! És aki meg a főbűnös hatalmat védi az egy szar kollaboráns, mindegy hogy nettó hülyeségből teszi, vagy jól megfizetik érte.

Putyilov gyári melós 2012.01.08. 02:38:47

@Közbiztonság Szilárd:

Szegények nem tudják, hogy anno 1944 végén Szálasiék kiadták a nyilas apparátusnak, hogy japánul kell tanulniuk, mert a rokonok vagyunk és hamarosan közös japán-magyar határ lesz :O)))

Én már csak az UFÓ ősöket várom, a 99szer csavarodott DNS molekulájú Mézga Köbükiket a Szíriuszról :O)))

ayatollah 2012.01.08. 02:47:01

@cukorrépa: Hát ja, attól van ki a faszom, amikor a buzeráns elvtársak kifejtik, hogy mivel az ellenzék egy rakás szar (ami igaz), ezért nekik kell maradniuk hatalmon, úgy mintha nem ez a 'kormány' lenne a szarok legszarabbika, ilyen szarul bárki tudná csinálni, lehet itt mi kommentelők is jobban csinálnánk mint Orbán és Matolcsy delíriumos társasága. Azt mondják a rohadékok hogy "nincs alternatíva", mintha ezek a suttyó bűnözők BÁRMINEK is az alternatívája volnának.

ayatollah 2012.01.08. 02:50:08

@Putyilov gyári melós: áááá ez biztos urbanlegend, Szálasi sem volt egy észlény de azért ennyire...

ayatollah 2012.01.08. 03:02:40

@cukorrépa: kampányfinanszírozásban nem hiszem hogy ilyesmire szorulnak. náluk a teljes nemzeti vagyon, az államgépezet, az összes hatalmi ág, jelentős befolyás a gazdasági és alvilági életben. szükségtelen nekik ebből a szempontból. teljes vállalatokat is államosíthatnak tetszés szerint. saját hasznukra nyilván sokan megjátsszák tőzsdén a kormány ilyen-olyan ámokfutásait, de ők magukról ezt nehezen tudom elképzelni, mivel annyira nem értenek hozzá, azt sem tudják szerintem 99% mi az hogy pozíció nyitás.

Putyilov gyári melós 2012.01.08. 03:04:48

@ayatollah:
Olvasd el a naplóját, tele van ilyen faszságokkal.

Ja, és Orbán csodafegyverében reménykedőknek ezt ajánlom:
rnrszakosztaly.blog.hu/2010/03/28/goebbels_szemelvenyek

Ez Goebbels nem nyílvánosságnak szánt naplója,még 1945 márciusában is győzelemről ír bele, aztán másfél hónappal e sorok leírása után ciánnal kivégezte a családját, mind a 9 gyerekét,a feleségét,végül öngyilkos lett a Fuhrer bunkerjében. Addig kiküldtek még a frontra pár százezer tizenéves kölköt meghalni!

"1945. március 5.
Délben van egy kis időm olvasni. Mostanában nagyon leköt Carlyle könyve Nagy Frigyesről. Micsoda példa számunkra, micsoda vigasz és eszmélés ezekben a nehéz napokban! Szívünket újra meg újra felemeli ez a mű. A porosz-német történelemnek voltak időszakai, amikor az állam és nép sorsa még inkább borotvaélen táncolt, mint ma. Akkoriban a nagy emberek mentették meg a népet és az államot; ma is így kell lennie.

1945. márciua 12.
Nekünk tehát azt kell elérnünk, hogy visszakergessük a szovjeteket keletre, s közben igen nagy emberi-, és anyagi veszteséget okuzzunk nekik. Ez esetleg azt eredményezné, hogy a Kreml készségesebbnek mutatkoznék irányunkban. A velük kötendő különbékével természetesen nem érhetjük el az 1941-es célkitűzéseinket: a Führer azonban reméli, hogy Lengyelország felosztása elérhető, hogy Magyarország és Horvátország német felségterület lesz, s visszanyerjük akcióképességünket Nyugaton. Ez a cél természetesen minen fáradtságot megérne. Befejezni a háborút keleten, és nyugaton újra támadni - micsoda gyönyörű elképzelés!

1945. március 30.
Részletes anyagot kapok egy asztrológiai vagy spiritiszta propaganda indításához, többek közt a német köztársaság 1918. november 9.-i úgynevezett horoszkópját, s a Führer horoszkópját is. Azért érdekes, hogy mint a köztársasági horoszkóp, mind a Führer horoszkópja április második felére jósolja a hadi helyzet javulását, ami aztán májusban és júniusban ismét romlani fog, s augusztusban állítólag véget ér a háború. Adná isten, hogy így legyen. [...] A Führer minden reményét az új sugárhajtású gépekbe helyezi."

ayatollah 2012.01.08. 03:16:31

@Putyilov gyári melós: biztosan bekattant a végére már az ipse, de az tagadhatatlan, hogy ő fejlesztette a propagandát professzionális szintre. annyira, hogy még marketingiskolákban is tanítják, mint a modern propaganda ősatyját.

kis pittyegő barátságos zöld mütyürke 2012.01.08. 03:17:39

Elnézést kérek, hogy közbeszólok, de valaki beidézné nekem (nem találom a google barátom segítségével sem), hogy a magyar jegybank milyen (óv)intézkedéseket tett az elmúlt héten?

Előre is köszönöm.

komplikato 2012.01.08. 03:21:32

@Putyilov gyári melós: Annyira nem hülyeség, mert volt aki felvetette, hogy az Aiunk nép (ők nem "japánok", de ott élnek) és a Magyaroknak közösek az őseik és kultúrája Csak ugye ilyen és hasonló elméletből van pár tucat. Lásd Kőrösi Csoma Sándort, aki meg Tibetben kereste a rokonokat. Voltunk mi már Finn-Ugor nép, meg Mongolok testvére, a Kínaiak szerint meg az őseink a szomszédságban éltek egykor, agresszív népek voltak sárkányos szűzáldozós vallással :D

ayatollah 2012.01.08. 03:23:16

Amúgy hű de nagyon el vannak az elvtársak tájolva. Minap beszéltem egy ismerősömmel, aki a jelenlegi rendszer abszolút kedvezményezettje, multinál magas bruttót keres, több gyerek stb. eddig Orbán-szimpatizáns is volt. és most mit hallok tőle: hogy azoknak van igazuk akik kiviszik a pénzüket az országból mert "ezek" tényleg csődbe fogják vinni. Szóval a végére csak a kegyencek és a Hír/Echo/Duna/MTV-s zombik fognak maradni? :)

ayatollah 2012.01.08. 03:24:28

@kis pittyegő barátságos zöld mütyürke: verbális intervenció. rendkívüli kamatemelés ostobaság lett volna. mást nem nagyon tehet.

kis pittyegő barátságos zöld mütyürke 2012.01.08. 03:31:26

@ayatollah: Verbális intervenció.
A fene vinné el, így sem találom.
Hol verbalizálódott megfele ez az intervenció?

ayatollah 2012.01.08. 03:34:32

@Kompli: ja egy elképzeléshez elég egyetlen agy. de egy tudományosan alátámasztott elmélethez ennél több kell, számos közvetlen vagy közvetett bizonyíték amik egymást erősítik, és logikai koherencia. egyébként valahol minden népnek megvan a közös őse :) (senki sem a holdról jött)

ayatollah 2012.01.08. 03:38:07

@kis pittyegő barátságos zöld mütyürke: stabil a magyar bankrendszer, valami ilyesmi volt a közlemény, ha jól emlékszem.

kis pittyegő barátságos zöld mütyürke 2012.01.08. 03:44:18

@ayatollah:
A bankrendszer stabil, kérem, nincs itt semmi látnivaló.
A magyar forint meg független.

OrangeOrder · http://orangeorder.blog.hu 2012.01.08. 03:45:55

Gyerekek, történelmi ez a pillanat. Kikerültem a címlapra, rengeteg faszszopó MSZP-s kommentál, úgyhogy nekik csak annyit: NEM LESZ MSZP-S kormány! Köszi mindenkinek a sok kattintásért ;)

Meg kell jegyezni egyszer s mindörökre: a rinyálás nem helyettesíti a szavazatot. És ha igen, az nem lesz elég, bunkócskáim ;)))

OrangeOrder · http://orangeorder.blog.hu 2012.01.08. 03:52:42

@Putyilov gyári melós: te utolsó senkiházi kommunista! Itt az lesz a megoldás, hogy a Fidesz nyeri a következő választásokat is :)) KÉSZ, ENNYI! Aztán lehet majd megint blogolni, hogy Ti ezt nem értitek!!!

gigacherry 2012.01.08. 03:57:46

@MMs drazsé: Aki bruttó 250 fölött keres az gazdag? Jó tudni.

gigacherry 2012.01.08. 04:01:12

@gigacherry: @OrangeOrder: És a szavazat helyettesíti a tudást, a hozzáértést? Megoldja a gazdasági problémákat? Kikerültél a címlapra és csak annyit értesz meg a világból, hogy aki nem ért veled egyet az biztos MSZP-s te nagyon okos, művelt kulturált kis... hfmnjnxxx

kis pittyegő barátságos zöld mütyürke 2012.01.08. 04:02:05

@OrangeOrder: Nem vagyok maszopos, de narancsos sem, én leginkább magamnak szurkolok, hogy legyen munkahelyem, de nem dőlök be (köznyelvi kincs lett ez is), ha nem lesz. Itt.

Ebben a helyzetben a végigcsinálásra szavaznék, ha szavaznék. A következményeket és a babérokat is ők arassák le, szerintem. Remélem, babérok lesznek.

Ha én vagy más érteni véljük, mit akarnak, akkor is el lehetne ezt mondani, szóba is lehetne állni velünk.

A miniszerelnök nem áll szóba a magyarokkal.

És itt egy vákuum, ami könnyen megtelik bármivel, mindennel. Tessék, látható, mivel.

A demokráciát és jogállamiságot nem hiányolom, mert nem találkoztam eddig sem velük, szóval ez a része oké lenne.

gigacherry 2012.01.08. 04:07:03

@Viktor_Viccnélkül: "Aki DOLGOZIK becsületesen, vagy a CSALÁDJÁRA szánja a megmaradó szabad idejét, az nem írogat a neten a kormány ellen. Ennyi. "
Csak az nem dolgozik, aki a kormány ellen írogat, aki a kormány mellett, az igen?

komplikato 2012.01.08. 04:07:39

@OrangeOrder: Fenébe. Becumiztam a hozzászólásaid és a blogod, de rájöttem, hogy te vagy Troll Ellenpólus álcázva és csak teszteled az emberi hülyeséget és megvezethetőséget. :D

komplikato 2012.01.08. 04:10:13

@Viktor_Viccnélkül: "Aki DOLGOZIK becsületesen, vagy a CSALÁDJÁRA szánja a megmaradó szabad idejét ..."
A család már sajnos nincs és ezt jórészt a munkahelyemnek köszönhetem. Welcome to the real world.

gerdo 2012.01.08. 04:34:12

@OrangeOrder: Most komolyan, szamodra ez tortenelmi pillanat? Tudod miert kerult ez oda? Elmondom: mert erdekli az embereket, hogy ki az aki meg mindig oszinten tamogatja a nagyverzirt azok utan, hogy az az orszag-vilag szeme lattara nyomoritja meg a magyarsagot. Te ugy tunik komolyan gondolod amit leirtal ide, es ezert kerultel a cimlapra: mutogatnak, mint az egyszeri szerecsent a vasarban.

De hogy valaszoljak is a pontjaidra: az a kiindulopont, hogy a viktor tarsadalmi bazisa orok es megingathatatlan, egy vagyalom. Decemberben fidesz+jobbik valoban majd ketszer olyan eros volt mint a tobbi (nem szelsojobbos) part, de en a helyedben nem tennem a nyakamat arra, hogy a bovli, az allamcsod realis kozelsege es az alkotmany ezt valtozatlanul hagyta.

A feri akkor mondott le, amikor az mszp tamogatottsaga 13%ra csokkent, a viktor partja decemberben 18%on allt es zuhanorepulesben van. A bizonytalanok magas aranyaban hiaba remenykedsz, ok semmikeppen nem fognak a fideszre szavazni.

tucano 2012.01.08. 04:45:38

@OrangeOrder: Tudod te egyáltalán, hogy mi az az Orange Order? Hogy kik ők és mit műveltek az elmúlt századokban? Hány ember halálát okozta az OO 1796. óta, mert más volt a vallásuk?
Tényleg képes voltál egy ilyen k. rossz szóvicchez nyúlni? Gratulálok a címlapodhoz, meg az Index nagytudású szerkesztőinek is, alig várom, hogy a blogketrec tetején legyen egy Provisional IRA nevű blog is. Megáll az ember esze.

komplikato 2012.01.08. 05:11:40

@tucano: Csak jelezném, hogy a blogok nem a szerkesztők miatt kerülnek ki vagy sem, hanem olvasottság és/vagy hozzászólások száma alapján. Ha te írnál bármit, ami miatt joggal küldene el bárki a francba vagy éppen dicsérne téged össze vissza, bármekkora hülyeséggel kikerülnél te is a címlapra. :)

@gerdo: De te nem olvastad amikor a hiteles Nézőpont adatok alapján a tuti szavazók között 58, a nem biztosak között meg 33% a támogatottságuk? :D

tucano 2012.01.08. 05:58:37

@Kompli: Ez mondjuk megnyugtató volt az egyik oldalról, köszi!

bruhahahahihihi 2012.01.08. 05:59:53

Fideszbérenc posztoló nem tudja elképzelni???? heheheh,
majd ha kitör a fülke nélküli forradalom és a Nemzeti szarokat egyenként levadásszák és kikergetik a Parlamentből és a " kis "csürhe" jobbik se tud ellene tenni.Az ELSZÁMOLTATÁS és leszámolás beindul.......majd akkor meglátja.
Itt nem MSZP n lesz a hangsúly és pártokon, hanem a DEMOKRÁCIÁT ÉS A MAGYAROK ÉLETÉT FÉLTŐ TÖMEGEN !!! Barom!

Frick László Emlékzenekar 2012.01.08. 06:01:20

Nem olvastátok a tegnapi indexen, hogy az amerikaiak nem akarnak szakértői kormányt?

Nincsen elég hitetek a Magyar Tavasz lesz Még Új, Fel, Támadás! -ában.

Aki esetleg nem tudná, a Magyar T avasz az olyan, mint az Arab Tavasz volt. Csak kicsiben.
@ayatollah: A kereskedelmi maimarketingben pl a csapatépítésben alkalmazzák Dr Goebbels egyik kedvelt módszerét, a gyűlölettel való operálást. Gyülöletre kell hangolni a jónépet, mert a gyűlölet elvakít.
RTechnikailag ez úgy néz ki, hogy a Tesco-ban összehívják a zöldségosztály dógozóit és elmesélik, mi folyik odaát a túloldalon az Auchan-ban, előre rakják a lejárt és hátra frissárut meg minden örtödik narancs rohatt, a szemétládák. MKajd amikor már jól felhergelődött a társaság, elzavarják őket a lejárt árut előre, a frisset hátrarakni és a rohadtnarancs készletet elkeverni a jók közé. Sokkal lekesebben, motiváltabban dógoznak így a dógozók.

gerdo 2012.01.08. 06:05:44

@Kompli: uhuh, nem meg nem de most mar igen. Eleg brutalis az az oldal ... azt mondom a Nézőpontra meg Kim Ir Sen is meltan lehetett volna buszke. Valahogy nyilvan meg kellett halalniuk azt a 360M Ftot amit a kormanytol kapnak mediafigyelesert.

Frick László Emlékzenekar 2012.01.08. 06:07:21

@Putyilov gyári melós: Ön Uram, annak ellenére, hogy régibútordarabnak tűnik, egészen jól kapisgálja ennek a blognak a máűfaját. Ez ugyevezett farce-blog, azaz ahhoz a szintén Dr Goebbels találmámyai közé sorolható megoldáshoz folyamodik, amit a provokációk főcsoportjába szokás csomagolni. Érdekes, hogy a címlaptündér egyből megértette az írás célját, viszont egy rakás jószándékú becsületes orbángyűlölő meg fölhergelte magát a provokáción, pedig éppen ez volt a cél, hogy jól felidegesedjenek.

Frick László Emlékzenekar 2012.01.08. 06:09:41

Aki nem érti, mire ez a blog, az cserélje ki gondolatban a blogflagban az orvosság szót az amfetaminra és egyből megvilágosodik.

Frick László Emlékzenekar 2012.01.08. 06:11:19

Aki még azután sem érti, az nézze meg, hogy Viktor_a_viccnélküli milyen ügyesen provokál, talán még ügyesebben, mint maga ez a blog.

leini 2012.01.08. 06:43:41

@Viktor_Viccnélkül: Orbán nem is ért a számítógéphez.

2012.01.08. 06:51:52

Ugy látom te sem ebben az országban élsz.
Csak hogy tudd, már elkezdődött a "narancsos képviselők megkérdezése" a zemberek által.
A multkor egy "hős" narancsos képviselőt kérdeztek meg egy áruházban.Na és mi történt? Szegény ott hagyott mindent a vásárlókosárba és elment--gyorsan kifele. Na vajon miért?

De inkább arról irhatnál, hogyan is kerültünk a bóvli kategóriába.
Mert lehet itt nagyokat irni, meg mesében bizni, de hidd el, itt soha többé nem lesz fideszes kormány megválasztva többet. Szavazhat a külhoni, de nektek már az is kevés. Az meg hogy a jobbikkal együtt számolod és tervezgetsz, az sem ér semmit. Ugyanis a "végeken" a zemberek már tudják és érzik, hogy a jobbik is csak egy megélhetési párt, mint a többi. Nekik is büdös a munka, duma az van, de semmi több. Ők is örüljenek ha lesz 5 %-uk.

Mert most még biztonságban vannak a képviselők, meg a kormány is, de ha a zemberek elindulnak--mert minden rosszabb mint volt, minden drágább lett, többen keresnek majd kevesebbet,több lesz a munkanélküli, mint tavaly,több és magasabb adók jönnek, a forintunk szart sem ér,a benzin, a gázolaj lassan 500 ft lesz, --de a fiuk tovább lopnak, csalnak és hazudnak--rendületlenül.
Vagy már nincs szabadságharc? Mert szerintem megbukott, mint ahogy Viktor és a mpp-kdnp koalició. Mennek a szemétdombra, oda valók.
Ilyen nagyot és ennyit még egyetlen kormány sem ártott ennek a szerencsétlen országnak, mint a mostani flegma, arrogáns , hazug, dilettáns és agyatlan kormány.
De ha --ne adj Isten--nem kapunk hitelt a "3 betűs utálatos, népnyuzó és galád,csaló" IMF-UE-EKB-részéről, szerinted mi lesz itt?
Vagy mi lesz itt ha befagyasztják a béreket, a nyugdijakat megnyirbálják, az adókat még jobban felemelik, minden drágább lesz mint ami most is van?
Vagy mi lesz itt, ha már a zemberek--akik nevében hülyeséget, hülyeségre halmozott ez a "polgárinak nem nevezhető kormány"--látván a helyzetük rosszabbodását, a saját és gyerekeik kilátástalanságát--elindul.

Elószőr minden képviselőt megkeres, számonkéri a hiteles politikát, megveri, megrugdossa és elindul gyujtogatni, lincselni.

Ezt akarod? Mert ez könnyen lehet, ha a kormánynak ilyen emberek adják a tanácsot és az ötleteket--mint te is.
Már bocs, de halvány lila gözöd sincs arról hogy mi van az országban , a végeken és vidéken, ahol mást nem érzékel a zemberek nagy része, csak azt hogy "minden jó lesz, minden rendben van, megvédünk benneteket a népnyuzóktól, a hazugoktól, stb, stb---közben lassan elérjük az észek-koreai életszinvonalat.
Ám közben tovább lopnak, csalnak, hazudnak azok, akiket azért küldtünk a parlamentbe, hogy értünk, az országért dolgözzanak.
Na ez az amit és amiből tovább már nem kérünk!

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.01.08. 06:53:49

@Viktor_Viccnélkül: Mindenféleképpen a KKV szektorra és a helyi termelésre mentem volna rá, bevezettem volna a narancsadót és az eredeti plázastoppot. A centralizálás helyett lokalizáltam volna. Az egykulcsos adó helyett akár egy negyedik kulcsot is bevezettem volna felfelé. Helyrerakattam volna a helyközi közlekedést. Bevezetném a helyreállító közösségi igazságszolgáltatást és közösségi rendőrséget. Vétójoggal rendelkező bizottságot adnék a határon túli magyaroknak.

genyamagyar 2012.01.08. 07:07:50

"Már most hatalmas az EU-és pénzvilág-ellenesség,"

Az idióták a te oldaladon vannak...

Hol van itt EU ellenesség? Pénzvilág ellenesség? Csak az álmodban meg a kurucinfón... Max 1.000 sikertelen ember gondolkodik így.

genyamagyar 2012.01.08. 07:15:19

@OrangeOrder: A fidesz nyeri a köv. választást? Csak nem???? Ja s ahogy dől a kormány, a Jobbik be lesz tiltva.

Ennyi!

röhögő 2012.01.08. 07:30:48

@Kompli: "Csak jelezném, hogy a blogok nem a szerkesztők miatt kerülnek ki vagy sem, hanem olvasottság és/vagy hozzászólások száma alapján. "
- Csak jelezném neked, hogy amikor felkerült ez a blog a címlapra, egy kommentje sem volt. Egy másik blogban ajánlotta a tulaj és ott olvasták szerintem a szerkesztők is.

röhögő 2012.01.08. 07:32:03

@Kompli: Ebben is tévedsz. Troll ellenpólussal szemben ő tényleg hülye.

röhögő 2012.01.08. 07:37:52

@Napkutya: "Az a baj, hogy 89-óta felnőtt egy szavazóképes generáció, akinek fogalma sincs, hogy MOST olyan módszerekkel szívatják, ami nekünk AKKOR büdös volt."
- Ez nagyon ott volt! :-)) Igy igaz! Szóról szóra ugyanazok a faszságok mennek amiket hallgattunk a létező szocializmusban.

röhögő 2012.01.08. 07:40:48

@Putyilov gyári melós: "Csak egy királyt mondj, aki nem véres, diktatórikus eszközökkel, zsoldoshadsereggel, besúgókkal, népírtásokkal, véres háborúkkal tartotta fenn a hatalmát."
- És ez volt az oka a szomszéd népek utálatának.

harmincas 2012.01.08. 07:41:10

A blog szerzője

- teljesen agyatlan, vak zombi(ugyanaz, mint régen a legkeményebb kommunisták),

- vagy "csak" gátlástalan, erkölcstelen ember, aki ezért a blogért pénzt kap, amiért bármit hajlandó leírni.

Harmadik lehetőség nincs.

zsombordeak 2012.01.08. 07:45:43

@zw007: Ha mar a posztiro nem teszi meg, en megteszem: Mindenkitol bocsanatot kerek, hogy a Fideszre szavaztam. Benyaltam a suketelesuket es azt hittem, hogy van mogotte szakmai tudas(vagyis hogy rendbeteszik a gazdasagot) es erkolcsi tartas (hogy nem romboljak le a jogallamot). Mindkettoben teljesen tevedtem. Sorry! A jelen allas szerint soha tobbe nem szavazok rajuk!

Ja, es szerintem eleg sokan vannak, akik a Fideszre szavaztak, de mar nem akarnak veluk "osszezarni". A kornyezetemben lenyegeben mindenki... Hogy ezek kire fognak szavazni, az tenyleg talany, de talan addigra kialakul egy racionalis alternativa.

zsombordeak 2012.01.08. 07:48:16

@harmincas: Ugyenez igaz a kormanyra is: vagy tudjak, hogy mit csinalnak, vagy nem. Elobbi esetben a szandekos karokozas, utobbiban a teljes alkalmatlansag miatt kene menniuk. A vegeredmeny ugyanaz.

harmincas 2012.01.08. 07:58:52

@zsombordeak: Őszintén meghajlok előtted. De komolyan. Biztos sokan vannak, akik bánják, hogy beették az elmúlt 12 évben a Fidesz dumáját, de így leírni - ezt még nem láttam vagy hallottam sehol. Íme, egy felnőtt ember, aki képes azt mondani, hogy "tévedtem". Nagyon kevés ilyen van. Őszintén gratulálok.

(Megjegyzem: bár nem rájuk szavaztam, én is ott tartottam tavaly, hogy "egye fene, ha ennyire akarják az emberek, adjunk nekik egy nagy esélyt, hátha normálisabbak lesznek, mint ellenzékben". Hát nem jött be.)

harmincas 2012.01.08. 08:02:21

@zsombordeak: A következő szavazásról: én is szeretném, ha addig alakulna egy szuper, új, realista, szakértő párt. De szerintem nem fog. Ezért ÉLETFONTOSSÁGÚ, hogy mégis elmenjünk szavazni, és arra szavazzunk, akit a LEGKEVÉSBÉ ROSSZNAK tartunk. A teljes apátia és kiábrándultság (vagyis ha nem megy szavazni egy hatalmas tömeg) csak azt eredményezi, hogy a hiperaktív Jobbik-támogatók kormányra juttatják a pártjukat. Az pedig azonnali, teljes káoszt okozna.

dbeata 2012.01.08. 08:05:07

Ez már az előkampány része? Pártfinancírozásból megy? Vagy csak úgy azért, hogy színesítse a zindex blogketrec kínálatát?

Ne de amúgy, ha a jövőbe látnék, akkor azt mondanám, hogy szerintem egyhamar nem jön el olyan, hogy valakinek is kétharmada lenne. Atomizálódni fog a politikai élet, ehhez először lesz egy kataklizma, ami nem tudom, mi lesz, de sok kicsi párt lesz, kábé mint a rendszerváltás után. Ez lesz az Orbáni éra leckéje. Az Orbánkormány megcsúfolta az összefogást, és az összefogni eddig sem nagyon tudó (vagy inkább valami ellen, semmint valamiért összefogó) magyaroknak az lesz a büntije, hogy az orbán kormányt a nyakában elviselje, illetve hogy sokáig nem lesz itt normális közélet.

Amit nem értek, és kérem, egy narancsos fidesznyik magyarázza már el nekem, hogy miért kellett szétszerelni, szétzilálni a demokráciát, ha ekkora volt a támogatottság, és annyira jól kormányoznak? Amilyen mértékben ők hozzányúltak ehhez, olyan mértékben fog nőni az ellenállás, és nem gondolták komolyan, hogy a magyar ellenzék ezt szó nélkül hagyni fogja? Pláne, ha egyszer elvesztik a választást, meg fogjuk találni a módját, hogy a betont szétverjük, és a demokráciát helyreállítsuk. Akkor viszont Orbánnak soha többet nem lesz kétharmad. Megérte?

dbeata 2012.01.08. 08:11:06

@harmincas: Én is olvastam már hasonló coming out-ot. Szerintem most az lenne fontos, hogy egyszer valamiért szavazzunk majd, egyszer, és ne valami ellen. Konkrétan most fura leszek, de nekem nem minden ellen van kifogásom, amit a Fidesz eddig törvénykezett. (pl. bizniszegyházak rendbetétele, rendőri nyugdíjak ügye). Hangsúlyozom, hogy pl. rendőri nyugdíjaknál a kijáró rendőrökét nem sajnálom, de pl. voltam egy tanfolyamon, és ott egy kb. 40 éves, ereje teljében lévő fiatalember volt az előadó, aki tiszt volt és már nyugdíjazták. Épp a második karrierjét építgette. Ügyes, mondhatja valaki, de szerintem ez mai helyzetben megengedhetetlen. Kövezzetek meg, ha másként gondoljátok. Viszont van, amivel nem értek egyet. Amit viszont nem tűrök, az amit a demokráciával műveltek. Mire volt ez jó, ha nem valami nagy csúnyaságra, amire készülnek?

zw007 2012.01.08. 08:26:42

@zsombordeak: Köszönöm, és elfogadom a bocsánatkérésed! Sokat jelent számomra, és szerintem sokunknak, és reményt ad, hogy nincs minden veszve. Őszintén köszönöm még egyszer!

Bigali 2012.01.08. 08:42:12

Ez a blog a röheJ csimborasszója, a blogírójával egyetemben.
Na de addig itt szívás lesz, amíg ezek az agyhalottak masíroznak a führer mögött mindent szétbarmolva. A szerencsétlen ember meg csak szív...

Persze lehet majd tapsolni, de egyszer konyec lesz továrisik, és el lesztek zavarva végleg. Birka nép a magyar (sajnos), de nincs messze az a pont..

Nagyobb probléma valóban, hogy ki lesz a dúvad kormány után, aki esetleg építeni is tud...

Kalmár 2012.01.08. 08:49:05

@dbeata: Hallom a médiában, olvasom az újságokban és a netes cikkekben a szomorú hírt. Meghalt a sajtószabadság, meghalt a demokrácia.
Már a békésen lezajlott tüntetők is világossá tették, hogy itt nincs már tovább köztársaság sem.
Tényleg érdekel: Mit nem tudsz megtenni 2012-ben, amit megtehettél Gyurcsány miniszterelnöksége alatt? Milyen jogokat vesztettél el?
Furcsa hallani Bárándyt, hogy majd ők, ha hatalmon lesznek kirúgnak és megbüntetnek, minden bírót, aki szerintük Fideszes. Ezután választanak gondolom olyanokat aki nem Fideszesek....hanem?

Kalmár 2012.01.08. 08:54:14

@harmincas: Vagy csak máshogy gondolkozik, mint te. Van olyan. Más az, ha nem értezs egyet vele és más az az agyrém amit leírtál.
Milyen ember az aki szerint, ha más a véleménye valakinek, az csak barom, vagy gazember lehet?
Az ilyenek masíroztak náciként, komcsiként és most "demokrataként".
Veszélyes idea.

Kivlov 2012.01.08. 08:56:30

operaházi gittegylet vörös koalíció koppan!!! :D :D :D

midnight coder 2012.01.08. 08:57:40

@dbeata:
1. Nem látom hogy akkora nagy gond lenne a demokráciával. Sőt, Pl. nem tudok róla, hogy bárki is kilőtte volna az operaházi tüntetők szemét. Max. egymást gyepálta a barna és a vörösnáci, de ez évek óta így megy Pl. a németeknél, és senkinek eszébe nem jutna emiatt megkérdőjelezni a demokratikusságukat.

2. Ettől függetlenül maga a demokrácia mint rendszer szvsz halálra van ítélve a világban. És ez nem is annyira hosszabb táv - inkább 10-20 év távlata. Kb. akkora fog eltűnni az utolsó mai értelemben vett demokrácia is a földről.

midnight coder 2012.01.08. 09:01:18

@Helyi érdekek képviselője: Építeni úgy lehet, ha van miből. Abból a szarból amit a szocik itt hagytak maguk után nehéz várat építeni. 2002-ben még a térség egyik vezető gazdasága voltunk. Ezt a helyet visszaszerezni picit többe kerülne mint amit a szocik államadósságként felhalmoztak. Az elveszett évek nem könnyen pótolhatók.

miro1 2012.01.08. 09:09:49

@Helyi érdekek képviselője: miért az elvtársaid jobbak? Gyurcsi elv. Bajnai libatenyésztő elv. Schiffer Szakasits unoka elv.... Kónya pártvonalon moszkovita elv.

CYR · http://egymondatban.blog.hu 2012.01.08. 09:12:39

Kommentek végigolvasása nélkül mondom:
Alaposan átgondolt, tényeken alapuló poszt ez. Minden bizonyyal úgy lesz, hogy ha most Viktorék megfekszenek az összeurópai nyomásnak, akkor két éven belül úgy fellendül minden, hogy hülyére nyerik magukat 2014-ben. Így volt ez a szocikkal is Bokros-csomag után - pedig ott csak egy bokros-csomag volt, itt meg a jelen állás szerint nincs vége a sornak (hiszen az euró már nemhogy nem 268, de nem is 300 forint...)

Belenéztem a többi posztba is a blogon: Selmeczi-Szijjártó színvonal. Bocsi, ez van.

És ezért is van az, hogy a "nemmegyutcára-szuperösszezáró-szupernemzeti-szupertöbbséghez" képest a legtöbben a nem válaszolók és a kiábrándultak vannak. Az utcai megmozdulások viszont arról szólnak, hogy NEKIK van elegük. A már létező pártok csak csatlakoztak.

harmincas 2012.01.08. 09:13:14

@Kalmár: Az ésszerű érveléssel kifejtett ellenvélemény rendben van. Ez a blog nem az. Olvasd el a cikkeket itt. Főleg: olvasd el a blogíró válaszait a kommentekre. Véleményemet fenntartom.

harmincas 2012.01.08. 09:15:19

@miro1: milyen szar ember az, aki valakit a nagyapja miatt ítél el.

Azt pedig, hogy Bajnai sokkal jobban vezette ezt az országot, kb. 100 tény bizonyítja. Ezt még a Fidesz se igazán tagadta.

harmincas 2012.01.08. 09:18:03

@dbeata: teljesen igazad van - nincs egységesen fekete vagy fehér. Orbánék pár apróbb intézkedését én is helyeslem (uzsorások elleni fellépés, iskolakerülés büntetése). De sajnos sokkal magasabb szinteken olyan durva dolgokat csinálnak, ami racionális demokrata számára támogathatatlan.

alf (törölt) 2012.01.08. 09:20:44

"Csak egy királyt mondj, aki nem véres, diktatórikus eszközökkel, zsoldoshadsereggel, besúgókkal, népírtásokkal, véres háborúkkal tartotta fenn a hatalmát."

Rákosi Mátyás
Kell ennél több? Pedig mögötte szovjet hadosztályok, gigászira növelt belső ÁVÓ állt. És egy nap alatt söpörte el a nép.
És bár a szovjet hadosztályok megtették a magukát, de utána mégis Kádárral kellett konszolidálni a helyzetet. Rákosi meg a SZU-ban halt meg úgy, hogy élete végéig nem értette, hogy de miért..?!
Ja, és Rákosi egy 4 nyelven beszélő hihetetlenül művelt figura volt. Mégse értette. Focibajnokunk mennyire nem érti, e blog is tükrözi.

dbeata 2012.01.08. 09:22:56

@Kalmár: Például nem fogom tudni hallgatni kedvenc rádiómat, a Klubrádiót. Pedig még frekvencia díjat is hajlandó volt fizetni, amit, úgy tudom, pl. a Lánchíd rádió nem fizet. Nem fogok tudni nyugodtan arra gondolni, hogy bármikor leváltható a kormány, ha nem teljesíti a választási ígéreteit. A gyerekemnek Hoffmann Rózsa féle dagályos vallásos szövegeket kell olvasnia, amit leküldenek odafentről, okulásra. Nem mehetek a parlament elé, tiltakozni, mert lezárták. Az ombudsmanhoz sem fordulhatok, állampolgárként, mert megszüntették a pozícióját. Több adót kell fizetnem, mint a Gyurcsány korszakban (áfa, járulékok), kötelező kamarai tagság... Nem mehetek el az Új színházba, egy jó előadásra, hacsak nem épp Csurka rendezést akarok látni.

Látni kell, hogy Orbán szelleme mérgező a magyar társadalomra. Megosztottságot és ellenségességet szül. De mindannyian felelősek vagyunk, hogy idáig jutottunk.

Most pedig megyek leltározni, mert azt még megtehetem.

alf (törölt) 2012.01.08. 09:25:36

@alf: Bocs, rosszat idéztem, arra akartam reagálni, hogy egy királyt mondjak, akit kapával, kaszával kergetett el a nép.

collateral collector (törölt) 2012.01.08. 09:25:36

ez a blog vagy sima provokáció, vagy pedig egy már-már skizofrén lelkiállapotot tükröz: a fidesz-szavazók agya mindenféle butaságot, koholmányt okád ki magából, mindenféle hajmeresztő magyarázatot megpróbál legyártani arról, hogy miért az van, ami van. esetleg még azt is megmagyarázza, hogy miért lesz jó nekünk úgy, ahogyan a fidesz csinálja (majd később). a fidesz-szavazók agya megpróbálja megvédeni a fidesz-szavazót magát a nagy szembesüléstől: téged átbasztak, nem kicsit. önvédelmi reflex.

nézegessétek inkább a bálványotok eddigi leggyengébb megnyilvánulását:

- Felelősnek tartja magát a forint gyengülése miatt?
- Mármint a jegybank elnök úr? Nem, erről nem nyilatkozott. (OV)
- Nem, a miniszterelnök úr.
- Semmilyen felelőssége a jegybankelnök úrnak nem került szóba. (OV)
- Ön, személy szerint.
- Az sem. (OV, majd rövid mosoly)

youtu.be/Xv1nTZPfV-4

igen, pontosan ennyire néz hülyének titeket. azt hiszi, olyan hülyék vagytok, hogy nem hallottátok a kérdést, amit mindenki hallott. azt hiszi, ha ő úgy tesz, mint aki nem hallotta, akkor ti is azt fogjátok hinni, hogy nem hallottátok. ravasz, mi?

regress 2012.01.08. 09:25:38

@Kalmár: miért?csak a a fidesznek van joga takarítani?

M_Runcájsz 2012.01.08. 09:28:26

Sajnos jópár variáció előfordulhat még...

- simán lehet fegyveres konfliktus az elégedetlenkedők, ill. fidesz+jobbik támogatók között...

- nem kapunk IMF hitelt, államcsőd, százezrek lesznek fizetés nélkül...

- vagy például az is simán gyújtópont lehet, hogy már napi 300-400 bkv busz megy tönkre, egynél legyen tömegszerencsétlenség műszaki hiba miatt, lázadás lehet...

- egy vidéki város is lázadhat még és terjed tovább...

medve2 2012.01.08. 09:28:47

Számomra tényleg rejtély, hogy nem látják át csomóan, hogy az egész abba az irányba hat, hogy megerősödjön a Jobbik. Amúgy azért annyira nem lennék biztos abban, hogy azért a Fidesz népszerűségének árt ez a helyzet.

medve2 2012.01.08. 09:30:17

@compound interest: Én örülök egy ilyen bloggnak. Gondolom nem vagy az a liberális fasz, aki szerint csak a komcsi poszt tolerálható.

M_Runcájsz 2012.01.08. 09:30:47

@medve2: hát, én már jóideje mondom, hogy a Jobbik még hátravan, nem ússzuk meg őket. Ugyanazt a fasz játékot űzik, mint a Fidesz ellenzékben, hogy nem működünk együtt senkinek, mi mindenhez értünk, mindenkinél jobban. Aztán persze a lófaszt értenek...

collateral collector (törölt) 2012.01.08. 09:31:42

@alf: "Ja, és Rákosi egy 4 nyelven beszélő hihetetlenül művelt figura volt"

hát akkor ebben eléggé különbözött viktortól, aki elég műveletlen, és nem olvas könyveket. az egyetem óta biztosan nem olvasott semmit, akkor is csak a feltétlenül szükségeset, és a történelem soha nem volt az erőssége, különben nem követne el ennyire ostoba hibákat.

alf (törölt) 2012.01.08. 09:35:04

Az új választási rendszerrel persze minden további nélkül elképzelhető egy olyan parlament, ahol 55% Fidesz, 45% Jobbik. És ennyi.
Csakhogy ez kb. a választók 305-nak lesz a véleménye, a többiek otthon maradnak.

ja, és addig még el is kell jutni. Ez még két és fél év lenne. Most pedig néhány hónap alatt a felére apadt a Fideszt biztosan választók tábora. És most már tényleg csak az a fegyver, hogy de a másik oldalon sincsen senki. Ez azonban édes kevés egy egész ország kormányzásához.

Egyébként sem hiszem, hogy ebben a felállásban megyünk még két és fél évet.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2012.01.08. 09:36:39

@midnight coder: Nem tűnt fel, hogy ellopták hárommillió ember nyugdíját és rábízták egy elmeszakadt kuruzslóra? Mindez nem fordulhatott volna elő, ha előtte nem herélik ki az Alkotmánybíróságot. Ez például egy pici probléma a demokráciával.

És tényleg nem lőtték ki senki szemét, köszönjük szépen. Igaz, az Operát sem gyújtották fel a tüntetők, nem verték szét a belvárost és nem terrorizálták a járókelőket. De hát az ilyen összefüggéseket neked nem kell érteni.

alf (törölt) 2012.01.08. 09:37:03

"Nincs szükség semmilyen IMF-hitelre, Viktor kezében ott van a csodafegyver"

Ez jó! Hitler, 1945 április 29. :(

collateral collector (törölt) 2012.01.08. 09:37:07

@medve2: "Amúgy azért annyira nem lennék biztos abban, hogy azért a Fidesz népszerűségének árt ez a helyzet. "

ebben én sem. eddig bármi történt, a rajongók kitartottak.

Tragedy 2012.01.08. 09:37:40

@OrangeOrder:

Szia Viktor! Kinek diktálsz? Vagy a gyerek megtanított pötyögni? Sok az elütés, talán levehetnéd a laptopot a Csücskös Gabika hátáról, te csak figyelj a tartalomra, ő majd vigyáz a ritmusra!
Kis mohó!

mojszipupi 2012.01.08. 09:38:31

Egy pillanatig ne gondoljuk h az imf-eu egy árva fillért is adni fog amíg orbán a min elnök. Aki kicsit is jártas diplomáciában és politikai körökben, azok tudják mit jelent a "bizalom elvesztése"
Ez egyenlő a betöltött pozíciójának elvesztésével. Előbb vagy utóbb de be fog következni

collateral collector (törölt) 2012.01.08. 09:38:54

@medve2: nem tolerálom a kommunistákat. viktort például azonnalítélő bíróság elé állítanám.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2012.01.08. 09:39:51

Mit írnál az FMPSZ (volt Fidesz) sírkövére?

Amit itt látsz: dolomit
Agyonverte a Vikit
Nem képezte vita tárgyát
Mellé temettük a pártját
Kifaragtuk rá a képét:
Ő, ki meglopta a népét.

Törpe Néró
Jött a Nénó
De már későn

Szép, s fiatal voltunk egykor,
Kövér zsírba jött az agy kór,
Simicska nem tudta eladni
Ezért kell most földben rohadni.

A sírkövet az Orbán-bánya GMK szállította.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.01.08. 09:39:56

Nem is feltételeztem Oviról, hogy képes belátni, hogy az ország számára jobb lenne, ha eltűnne, Matolcsy wundefwaffen Györggyel egyetemben. Ök már soha nem fogják tudni visszaállítani a hitelességüket. Gyurcsány ezt képes volt felmérni.

collateral collector (törölt) 2012.01.08. 09:41:12

@mojszipupi: csakhogy nem elég lemondatni. be is kell zárni, családjának / rokonságának a vagyonát elkobozni, a körülötte lévő gazdasági érdekcsoportot lefejezni / elkobozni a vagyonukat / száműzni, a legkitartóbb híveit, rajongóit és felszopóit pedig megszégyeníteni.

D(r). our 2012.01.08. 09:42:51

Posztoló jól tolod.
Fityeszes kitűzöd akaszd ki, és séta az utcán, hogy tapasztald a népszerűséget.

medve2 2012.01.08. 09:43:47

@compound interest: KI, látszik. Sőt, Orbán is marad 2014-ig, kivéve, ha kívülről be nem döntik. De akkor sem ti fogtok visszakerülni a hatalomba, és tovább süllyedtek értelmiségi elitestül.

Tragedy 2012.01.08. 09:44:35

@kis pittyegő barátságos zöld mütyürke:
Korábbi kérdésedre: elhívta OrangeOrdert fényképeszkedni Simor, így kb. 9 HUF-ot erősödött az EUR-hoz képest!

A demokrácia és jogállam lehet állapot is, de elsősorban elérni kívánt, soha el nem érhető (100%-ban) cél, amire törekedni kell. A statikus elméknek elég nehéz ezzel megbirkózni, de ne add fel. Viszont vannak statikus intézményei, melyeket a poszt írója már lebontott.
Ahhoz képest, hogy itt ő a házigazda, elég faragatlan a modora. (mondjuk. bunkó) Viszont látva miniszterelnökünket, teljes az egyezőség.

trollhunter89 · http://trollhunter.blog.hu/ 2012.01.08. 09:44:38

Most komolyan minek hazaárulózni? Szerinted komolyan több tízezer hazaáruló van az országban??

Az egész bejegyzés ment is a trollhunter.blog.hu/ -ra.

alf (törölt) 2012.01.08. 09:44:43

@mojszipupi: Aki nem csak narancsos lapokat olvas és narancsos híreket hallgat az tudja, hogy az EU és az IMF lehúzta a rolót. nem csak pénz nincs, de a türelem is elfogyott. Fellegi csak azért utazik Washingtonba mert még decemberben kapott időpontot. Az EU még időpontot sem akart adni, 16-ra pedig egy személy adott neki, informális meghallgatásra.
Szó nincs tárgyalásokról.
Európa selejtje lettünk és ez azok után, hogy a'89-es események miatt a tenyerükön hordoztak, különösen megalázó.

És senki másnak nem köszönhetjük, csak magunknak! Lószart a világ akar bennünket tönkretenni, önsorsrontók vagyunk!

"Aki nem tanul a történelemből arra ítéltetik, hogy átélje ugyan azt!'

Kalmár 2012.01.08. 09:44:46

@Kettes: Akiknek a szemét kilőtték, azok a Fidesz október 23.-ai ünnepségén voltak. Még csak nem is tüntettek. A rendőrroham változtatta tüntetéssé.
Az volt a demokrácia halála. Érdekes, hogy az nem volt gond a Brüsszeli bankárpolitikusoknak. De elég csak megadóztatni a bankokat és máris előtör belőlük az "államférfi"....gusztustalanok.

medve2 2012.01.08. 09:45:11

@Dour,: Ugye azért tudod, hogy ettől az egésztől nem a baloldalnak nevezett valamik és a liberálisok népszerűsége nő?

collateral collector (törölt) 2012.01.08. 09:46:04

"csodafegyver". LOL. az emberi agynak végtelen mélységei vannak. 324-es EUR, 270-es CHF, 700 bázispontos CDS, 10% fölötti 12 hónapos (!!!) DKJ-hozam, 83%-ra nőtt államadósság UTÁN valaki még képes leírni egy ilyen mondatot: "Nincs szükség semmilyen IMF-hitelre, Viktor kezében ott van a csodafegyver". LOL még egyszer. az emberi agy fantasztikus. a valóság ne zavarjon senkit.

medve2 2012.01.08. 09:46:57

@TrueY: Hú, mindjárt könnyeket osztok. Tényleg, Fletó ilyen zseni volt?

medve2 2012.01.08. 09:48:26

@alf: Ugye szar érzés, hogy pártjaid semmiből sem tudnak profitálni?

medve2 2012.01.08. 09:49:50

@M_Runcájsz: Szerencsére azért a Fideszt is korai temetni. Egy valakit nem látok visszatérni hatalomba: a szocikat.

mojszipupi 2012.01.08. 09:51:18

@compound interest: Én nem kívánom neki ezt, mert vagyok olyan kultúrált európai polgár h nem alacsonyodom le az ő szintjükre. Elég lesz neki majd az h az unokái majd úgy fognak róla tanulni mint aki egyedüli elnyomóként akart érvényesülni a demokratikus európa közepén. Ez bőven elég lesz h nevetség tárgyává váljon még a saját családjában is idővel. Ezt a terhet egész életében cipelni fogja és meggyőződésem h előbb utóbb bele fog őrülni ebbe

alf (törölt) 2012.01.08. 09:51:36

@medve2: Nem, nem az a szar érzés. (Bár nem tudom miből gondolod, hogy kik is a "pártjaim"...)
Az a szar érzés, hogy ma egyáltalán nem olyan felemelő érzés a világban magyarnak lenni, mint 1990-ben. Az a szar érzés, hogy ma ebben az országban sem felemelő érzés magyarnak lenni, amikor az ostobaság, az irigység és a gyűlölködés hivatalos nemzeti arcképpé vált.

dbeata 2012.01.08. 09:52:19

@Dour,: :-D Erről jut eszembe. Szomszédom magyar zászlót már bevette. Már csak árpádsávos lobogós "barátunknál" van kint.

dbeata 2012.01.08. 09:53:48

@medve2: Addig jó nekünk. Amíg ti kóvályogtok a dicsőségtől. (nem a szocikra szavaztam, ezt azért fontosnak tartom leszögezni).

medve2 2012.01.08. 09:54:51

@alf: Lehet, hogy ez csak átmeneti. Reménykedjünk. De gondolom hasonlóan gondolkodtál 2006 október 23-án is.

mojszipupi 2012.01.08. 09:55:06

@alf: Jogos de ez meg már kicsit túlzottan filozófiai vonal. Sokkal egyértelműbb és kiszámíthatóbb a politika és a gazdaság mint sokan gondolják. Csak érteni kéne a nyelvét ami nekünk nem megy.

medve2 2012.01.08. 09:55:44

@dbeata: Nem értem, mit akarsz pontosan mondani.

EMU 2012.01.08. 09:57:13

2002-ben és 2006-ban is akkora mellénye volt ugyanennek a bűnöző, debil bagázsnak, aztán úgy estek pofára, mint most az orbán kormány. Nem kell aggódni a haza felől, ezek a dilettáns, hazaáruló tetvek nem fognak hatalomban maradni, mindegy ki váltja őket a demokratikus oldalról, csak jobb lehet, egyedül a jobbikkal volna esélye, úgy legalább nyilvánvalóvá válhat, hogy miként találja meg az autokrata despota zsák a náci foltját. De az is kevés lesz, a jobbik többet fog kapni, mint ezek a honvesztő, népnyúzó, saját zsebüket minden eddiginél mohóbban tömő rohadékok, de az is kevés lesz. Azért az emberek tisztán látják, mit tud ez a fidesz, és mit hazudozott nyolc éven keresztül, és hogyan lehetetlenítette el az ország stabilizálását, most látható, mi volt a célja, összeomlás, szétesés, káosz, teljes csőd, persze, hogy csak ő vezethet be magasabb tandíjat, mint amiről az előző ciklusban szó volt, magasabb adókat, nyugdíj síbolást, fizetős egészségügyet, mind mind többszörösen durvább módon, mint amiről a szocik alatt szó volt. Az ország szándékos lerohasztása folyik, hogy aztán a holdudvar mindenre rá tudja tenni a kezét, és az egész ország egy nagy orbán vállalat legyen. Ehhez tapsikol még mindig a "nemzeti" oldal birka, sötét, korlátolt állománya. Nyugi, orbán marad, persze 20 évig a cellájában.

alf (törölt) 2012.01.08. 10:00:20

@medve2: 2006 október 23-án a csőcselék feldúlta a várost. Gyújtogatott, garázdálkodott, rombolt - köztörvényes bűncselekmények sorát követte el. És lehet most úgy csinálni, mintha csak az a néhány ártatlan és véletlenül az események sodrába keveredett szerencsétlent vegzálták volna (egyébként aki ilyen helyzetbe keveredik, az azért ne csodálkozzon annyira, a tömegpszichózisnak már csak ilyen a forgatókönyve), de T34-es tankkal flangálni a civil tömegbe, meg TV székházat fedúlni és autókat gyújtogatni nem éppen politikai tüntetés.

M_R 2012.01.08. 10:00:32

@TrueY: Tényleg hihetetlen, de Orbán hitelességben lassan alulmúlja Gyurcsányt...

Az egyetlen jelentős különbség, hogy OVI ez elmúlt pár hónapban gyakorlatilag minden civilizált országot sikerült megsértenie.

Kb. olyan, mintha valamelyik közép-afrikai törzsi diktatúra vezetője osztaná ki Európát demokráciából meg közgazdasági ismeretekből - miközben a népesség felét évente megtizedelik a járványok és az oroszlánok, a zemberek meg rendszeresen éhen halnak, már azok akik nem a munkatáborokban pusztulnak el..

dbeata 2012.01.08. 10:01:59

@medve2: Bocsánat, visszaszívom, felületes voltam. Csak az utolsó kommentedre reagáltam. Okés?

M_Runcájsz 2012.01.08. 10:03:40

@medve2: ha az MSZP-re gondolsz, az lehet. Hogy a DK-val mi lesz, az még kérdés. Részemről szimpatizálok mind a DK-val, LMP-vel és 4K-val is. Természetesen mind a hárommal vannak vitáim, közel se tökéletes egyik se.

NGL 2012.01.08. 10:06:18

Én csak 1 viccel reagálnék:

Egy magyar találkozik EGY külföldivel:

Kérdezi a magyart:
- where are you from?

- Budapest

-Bukarest?

- no no , Baloton, Gulasch, demokratik parlament

- viktor orbán?

- NO BUKAREST

Boldog új évet emberek!

Kalmár 2012.01.08. 10:06:53

@dbeata: www.origo.hu/itthon/20111223-mediatanacs-provokacio-volt-a-klubradio-gyenge-palyazata.html

Szóval, pont 0 forint médiaszolgáltatási díjat javasolt a Klubrádió míg a nyertes 30%-kal többet a kiírásnál.
A frekvencia díjnál pedig 55milliót kínált, míg a nyertes 75milliót.
Nem a demokráciával van a baj, hanem a matekkal.
A Parlament kordonaival én sem értek egyet, de remélem te is röhögtél hangosan amikor ezt, mint egy "elvesztett jogot" írtad le.....
Az, hogy nem váltható le egy kormány, nem is értem??? Mi van??
Még könnyebb 2/3-ot elérni az új rendszerben. Pont azon nyafogott az ellenzék, hoy 4/5-e lenne a Fidesznek ebben a rendszerben.
Az oktatásról kissé korán mondazs ítéletet. Ha rossz, ha jó a tanaterv, ha tetszik neked ha nem, semmi köze a demokráciához. Teljesen törvényesen, demokratikusan választott tisztségviselők dolgozták ki. Sőt még Pokorni is kritizálta, szóval nem egy érinthetetlen dolog.
Légyszíves különböztetsd meg, ha valami NME TETSZIK attól hogy ANTIDEMOKRATIKUS. Óriási a különbség.
Ugyanez a színház, ha olyan a főnök aki nked nem tetszik, akkor nincs demokrácia? Ne nézz hülyének, ez nagyon gyenge. Szerintem a Nemzeti élén nem kellene egy olyan alaknak állni, aki román nemzeti ünnepet szervez oda...de attól még demokrácia, csak én nem járok a Nemzetibe, amíg az a féreg vezeti.
Értem, hogy több adót fizetsz. Én kevesebbet.
Ennek semmi köze a demokráciához. Az adórendszer kedvezményei kifejezik egy kormány stratégiáját.
Most azokat hozza helyzetbe, akik gyerekeket vállalnak és dolgoznak. Elsőrendű feladat, mert kihalunk.
Már átlagkereset mellett is jobban járt aki 2-3 gyereket vállal. Aki ebben a helyzetben iskoláztat, nevel, az több segítséget kapott. Tényleg rémes....
Szóval szerintem kissé kevered a nem tetsziket, a nem demokratikussal.

medve2 2012.01.08. 10:07:48

@M_Runcájsz: Figyelj, azzal szimpatizálsz, akivel akarsz. Én ezt tiszteletbe tartom. Én a Fideszre szavaztam, és egyre kritikusabb vagyok. Bum. Én csak annyit akarok mondani, hogy:

1. Sok Fidesz szimpatizánssal ellentétben azt gondolom, ez a januári hiszti ártani fog a Fidesznek.
2. Sok LMP-DK-MSZP-Milla-! nem tudom kicsodával ellentétben úgy gondolom, ha Orbán kívülről bedöntik, az egyes egyedül a Jobbiknak lesz jó.

Ennyi, nem több.

genghis 2012.01.08. 10:08:22

csodafegyver, butitajm... esszem fasszom megall.
a posztban egyetlen gondolat van amivel egyet lehet erteni: nincs igazi alternativa.
de ha mar beultetjuk a tolvajokat a lakasunkba, legalabb olyant aki nem szarja ossze a kanapet, es nem kopi szembe a szomszedainkat a nevunkben ha lehet kernem.

medve2 2012.01.08. 10:08:42

@alf: OK, hagyjuk. De kb az ilyen véleményekért hiteltelen az a holdudvar, amit képviselsz és igazándíból nem tud profitálni semmiből.

collateral collector (törölt) 2012.01.08. 10:11:37

márciustól az orvosok csak 1 havi adagnak megfelelő gyógyszermennyiséget írhatnak fel (kivéve azoknál a gyógyszereknél, amiknél az alapkiszerelés nagyobb 1 havi adagnál).

miért van olyan érzésem, hogy ezután be fogják vezetni a vizitdíjat? :))

"örökre eltöröltük a tandíjat" - orbán viktor, 2008 március 9. :DDDD

dbeata 2012.01.08. 10:12:53

@Kalmár: Most miért vagy ilyen ideges? Nyugodtan dőlj hátra és lazíts, most te vagy helyzetben. Nekem kell idegeskednem (ráadásul gyereket is nevelek, munka mellett, és kisvállalkozásunk van). Mondjuk szerintem az egykulcsosnak pusztulnia kell, mert nincs lóvé egy csoport ilyen helyzetbe hozására. Ráadásul a kisebb keresetűek kárára. Remélem, jólesik neked, hogy a szegényebbtől vették el azt a pluszt amiből te most vígan élhetsz.

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2012.01.08. 10:14:55

A Fidesz mennyit fizet egy ilyen posztért? Hála a gazdaságélénkítő, 1 millió munkahelyet és nagy jólétet teremtő kormányunknak épp ráérek. Belefognék, hülyeségeket én is tudok írni reggeltől estig...

M_Runcájsz 2012.01.08. 10:15:43

@medve2: Egyik pontban sincs köztünk vita. Végülis a hozzád hasonlókban látok még reményt, hogy a Fideszből még párt marad, ill. hogy egyszer még fordulat lehet a pártján belül. Mert a párthűség az egy jó dolog, de csak kritikai szemlélettel felvértezve. Azok a Fideszesek akik átmennek a Jobbikhoz, azok nagyjából semmit sem fogtak fel a Fidesz rossz részéből.

jog-ász 2012.01.08. 10:16:17

ekkora hülyeséget mint ez a poszt..szerintem sokfelé kéne olvasgatni..nem csak egyfélét.

Walter Hartwell White 2012.01.08. 10:16:31

Egy kicsit túl sokat képzel a posztíró a szocikról és hátországukról (amennyiben egyáltalán maradt nekik ilyesmi). Ha akkora pengék lettek volna, a hatalmat sem vesztik el, főleg ilyen légvárakra építő, handabandázó ellenféllel szemben.

midnight coder 2012.01.08. 10:18:59

@Kettes: Az az "ellopott" pénz hitel volt, amit a nevedben vettek fel. És vagy állampapírt vettek belőle - azaz lényegében kölcsönadták neked azt a pénzt amit a nevedben vettek fel - vagy tőzsdéztek belőle, inkább kevesebb mint több sikerrel. Plusz, audi, üvegpalota, titkánéni, azaz működési költségek.

Lehet hogy ezt az alkotmánybíróság nem engedte volna megszüntetni - de ettől még ez a legnagyobb szabású átbaszása volt a népnek a szépemlékű pilótajáték óta. Csak itt az átlagpolgárnak 0 esélye volt arra, hogy jól jöjjön ki a dologból, míg a pilótajáték esetén legalább az elején pár ember a szervezőkön kívül is nyereségesen tudott kiszállni.

dtomika 2012.01.08. 10:19:02

@OrangeOrder: Agymosott, klónozott, IQ negatív mameluk. Nagyon sokat elrontottak a szocik is de ami most folyik, az antidemokratikus, a kis embereket és azok véleményét eltaposó, diktatórikus
,autókrata rendszer

midnight coder 2012.01.08. 10:22:45

@genghis: A kanapét már rég ellopták, a szomszédok pedig mindig is utáltak minket. Fletóról Pl. szépen megmondták a szlovák testvérek hogy pontosan micsoda is, és mekkora, a Csurit (Sólymot) meg be se engedték az országba. Ne hidd, hogy bárki bárkit Európában szeretne vagy utálna. Érdekek vannak - azon túl pedig minden más színjáték. A szlovákok simán náculhatnak odahaza úgy ahogy akarnak, a nagy demokrata EU-t az sem zavarná különösebben, ha koncentrációs tábort állítanának a magyaroknak.

Pinka-Panka 2012.01.08. 10:23:13

Teljesen rendben van, mert a legjobb megoldás, amit csinál - így maradnia kell.Türelem.

midnight coder 2012.01.08. 10:23:23

@dtomika: Ki is mondta, hogy a békákat sem kérdezik meg, mielőtt lecsapolják a mocsarat ?

homér 2012.01.08. 10:23:39

@OrangeOrder: rettentő gyenge blog. látszik, hogy a hírtv megy nálad egész nap, és már nem foglalkoztat, hogy mi történik valójában. rád találták ki a loser szót.

medve2 2012.01.08. 10:24:37

@homér: Szerintem jó blog, nem baj, ha ilyen is van a piacon.

csárli hárper 2012.01.08. 10:25:46

az előző faszkalapokra legalább lehetett azt mondani hogy"a kurva anyátokat!", ezek a faszok már ennyit sem érdemelnek....

medve2 2012.01.08. 10:26:46

@klarky: Nem biztos, hogy a Fidesz fizet. Valakinek lehet ez a véleménye. Legfeljebb másként gondolod. Úgyis a tolerancia az erősségetek.

medve2 2012.01.08. 10:28:39

@M_Runcájsz: Azért annyit megjegyeznék, hogy azok a Fidesz szavazók, akik átmennek most a Jobbikhoz, többségében 2002-ben és 2006-ben MSZP szavazók, 1998-ban meg kisgazda szavazók voltak.

genghis 2012.01.08. 10:29:10

@midnight coder: ahogy a kanapet a szomszedokat sem szo szerint ertettem. a fidesz ill. OV jelenleg az egesz vilagot szembe kopi a nevunkben. konkretan leszarom, hogy mindekozben mit gondolnak a szomszedokban elok(akik evek ota attol rettegnek mikor kerjuk vissza a tolunk elvett fele kiralysagot es csak ezert acsarkodnak), mikozben amerika es az eu osszevont szemoldokkel csatolja le a nadragszijat.

homér 2012.01.08. 10:29:19

@medve2: persze, látni kell, hogy az agymosottaknál lassan elszakad a cérna, és végképp elszakadnak a valóságtól. az ilyen agymenések megjelenése mutatja, hogy nagyon közel van a fidesz széthullása. lásd orbán, aki szerint kár reménykedni, hogy valaki őt eltávolítja :) ilyet csak az ír le, aki már bokáig lefosta magát. mit ahogy teszi ez a loser is.

genghis 2012.01.08. 10:31:04

@medve2: amugy ezzel spec egyetertek, errol szolna a demokracia meg a szolasszabadsag vagymafasz. mongya csak a velemenyet, meg ha ervei nincsennek is.

medve2 2012.01.08. 10:32:44

@homér: Hát, szerintem rosszul látod. Orbán 2014-ig biztosan marad, nincs oka pánikolni. Persze, kívülről lehet az országot csődbe vinni, de az meg a magyar radikalizmust fogja erősíteni.

genghis 2012.01.08. 10:33:59

"Persze, kívülről lehet az országot csődbe vinni,"

de minek ha egyszer ilyen remekul megoldjuk magunkmak? :D

medve2 2012.01.08. 10:34:31

@genghis: Szerintem is. Ráadásul szerintem egyáltalán nem ír hülyeséget, mert szerintem sem áll a zászló a baloldali-liberális ellenzéknek. Szerintem a szerző egyetlen variációt hagy ki: Fidesz gyengül, jobbik erősödik. Én erre szavaznék (sajnos).

dtomika 2012.01.08. 10:34:31

@midnight coder: Úgy látszik Te (ÖN,Maga) )is a békák közé tartozol, a varangyos változatúak közé.
Csupán az a baj , hogy Te ( Ön , Maga) is csupán fajtársaid fenekét hiszed a horizontnak

homér 2012.01.08. 10:35:48

@medve2: orbán elbukott. az országot meg ő viszi csődbe, mivel egy diktatúrát nem fog a szabad világ hitelezni. ez látható szerte a világba. azt látta a majma, hogy pl. putyin megteheti, de azt már nem fogta fel, hogy putyinnak vannak pénzügyi tartalékai. egy orbánhoz hasonló zsebdiktátort meg reggelire megrágnak és kiköpnek.

medve2 2012.01.08. 10:36:40

@genghis: Hát, távol álljon tőlem, hogy Matolcsyt védjem. De azt hiszem, a gazdaság állapota és a hiszti nincsenek egymással arányban. Az EU-nak gazdaságilag nem Magyarország a baja, hanem a spanyolok és az olaszok. A mostani hiszti inkább politika. NO, ebben van Orbánéknak nagy felelőssége és ez az, amit én is nehezen értek meg úgy, hogy rájuk szavazok.

Kalmár 2012.01.08. 10:37:50

@dbeata: Melyik szófordulatomat vélted ideges hangvételűnek? Nekem nem tűnt fel ilyesmi.
Nem a szegényektől vették el. Ezt a pénzt én egydül kerestem munkával. Most több marad nálam a SAJÁT pénzemből, mert gyerekeket is nevelek, akik szintén dolgozni és adózni fognak. Ha kétszer annyit keresek, mint más, akkor 2x annyit is keresek. Ez nekem nem tűnik igazságtalannak. Sőt.
Pont elég volt a sok minimálbéres vállalkozóból, X5 BMW-vel a seggük alatt. Elegem van azokból, akik 5-6 gyereket szülnek, hogy az értük akpott pénzből éldegéljen féálat módra, veszélyeztetve a gyerekeket is. Sőt esélyt sem ad nekik, hogy ne ezt tanulják meg. Megélhetés=5 gyerek. Kezd korán.
Örülök, hogy most teljesen más a komcepció. Ideje volt lépni.

medve2 2012.01.08. 10:39:12

@homér: Mondjuk egy kicsit óvatosabb lennék Orbán bukásával kapcsolatban. A diktatúra szó devalválásával is vigyáznék. Ebben az országban már devalválták a liberalizmust például hatalomtechnikai okok miatt, pedig egy nagyszerű eszme. Abban lehet igazad, hogy Orbán nem mérte fel a mozgásterét.

2llkedő 2012.01.08. 10:40:26

@medve2: "Hát, távol álljon tőlem, hogy Matolcsyt védjem. De azt hiszem, a gazdaság állapota és a hiszti nincsenek egymással arányban."

Szerinted jó a gazdaság helyzete?
És ha nem jó, akkor ki miatt nem jó?

Vincenzo90 2012.01.08. 10:40:38

EU bekaphatja, IMF bekaphatja, a komplett Nyugat bekaphatja, Orbán bekaphatja, Fidesz bekaphatja, kormány bekaphatja. Ezeknél csak egy nagy és gusztustalan massza kaphatja be jobban: tetves belvárosi, nyomorult, hazátlan, senkiházi, nulla, értéktelen, sötét bunkó népségek, akik az LMPt és MSZPt még életben tartják, sőt, egy Gyurcsány Ferenc vezette pártra is hajlandók lennének szavazni, pusztán Orbán-ellenességből.

dbeata 2012.01.08. 10:42:27

@Kalmár: Jó, hogy így meg is nyugtattad magad. Valóban, csak ilyen (hamis) alternatíva lehetséges. Ezt nevezem én a szegénység kriminalizálásának, bravo.

2llkedő 2012.01.08. 10:42:44

@Vincenzo90: "sőt, egy Gyurcsány Ferenc vezette pártra is hajlandók lennének szavazni, pusztán Orbán-ellenességből."

Esetleg azért lennének hajlandóak, mert kezdik helyükön kezelni a dolgokat.

genghis 2012.01.08. 10:43:27

@medve2: no az lenne a vilagvege szamomra. amikor a bohocokat veszelyes bohocok valtjak.

a masik dologban meg nem ertunk egyet teljesen (gazdasag) valszeg nincs a kozeledben eleg ember aki kozvetlen a boren erzi a forint gyenguleset - de az en kornyezetemben eleg sokan tancikalnak perpill a "stabil" kozeposztaly es a csovinger let lehetosegei kozott amit a mostani elkurasok es forint spekulacio hozott ossze.

1984.HU 2012.01.08. 10:43:31

@midnight coder: igazad van, 2002 óta lefelé megyünk. De mi is indult még 2002-ben? Emlékeim szerint akkor lett meghirdetve a "nehéz ellenzék leszünk" programja, demokrácia féltése, polgári körök szervezése stb. Egyszerűbben fogalmazva ott indult el a megosztottság kiépítése és a mindenáron való fékezés és keresztbetevés politikája. Bármi javaslat érkezett a kormányoldalról, egy órán belül Fidesz nyilatkozatban közölték, hogy nemzetellenes, népnyomorító, legjobb esetben csak hülyeség. Így volt 8 évig.
Ilyen ellenszélben csodának tartod, hogy itt tartunk?
Szóval nem szabad elfelejteni, hogy a mai helyzetet legalább annyira a Fidesz módszeres rombolásának is köszönhetjük mint a másik balfékségének. De leginkább magunknak, hogy bedőltünk ennek.

Vincenzo90 2012.01.08. 10:43:39

Akkora válság van, hogy többet vásárolunk fölösleges fogyasztási cikkeket, mint valaha. Akkora válság van, hogy aki nyavajog, hogy 10-12%-kal csökkent a fizetése, az valójában mind nominál, mind reálbér terén gyarapodott. Akkora válság van, hogy az önkormányzatok adósságainak átvállalása nélkül csökkent volna az adósságállomány. Akkora válság van, hogy az IMF szerint semmi szükségünk hitelre.

Addig-addig gerjesztik az ostoba hobbi-rettegők a hisztit, míg tényleg válság lesz belőle. A baromarcúak miatt csökken a bizalom, nem a gazdaság rossz teljesítménye miatt.

Vincenzo90 2012.01.08. 10:44:36

@2llkedő: Akkor Gyurcsányt is kezeljék helyén! Az a hely nem a magyar országgyűlés.

alf (törölt) 2012.01.08. 10:45:17

@medve2: Ez így, ebben a formában nagyon is vállalható vélemény, szerintem.
Viszont a diktatúrának sok formája van, és sajnos soha nem úgy kezdődik, hogy egyik nap még van a nagy szabadság, másik nap meg már a szögesdrótok. Ez egy folyamat. és bizony már nagyon rémisztő előjeleket lehet látni. A munkahelyeken megint kezd mindenki óvatosan beszélni, hivatalokban nagyon erősödik a militáns hozzáállás.
Persze, a fekete autó (még) nem visz el senkit. Valószínűleg egyébként nem is fog, a jelenlegi hatalomnak domesztikáltabb eszközei vannak, elég egy NAV vizsgálat és egy életre ellehetetlenítenek.

medve2 2012.01.08. 10:47:04

@2llkedő: Szerintem vegyes a gazdaság helyzete:

1. Lehet, hogy relatíve nem nagy ügy, de nem egy másfél százalékos gazdasági növekedést nyújtó ország a fő gond Európában.
2. Tudom, hogy vitatható körülmények között alakult így, de nem a magyar deficit gond Európában.
3. Nem a magyar valutatartalék a gond Európában.
4. Nem a kereskedelmi szufficitünk a baj.

A kiszámíthatóság és az a kommunikáció nagy baj, ami Orbánék hibája. Az örökség az az elmúlt 8 szocialista-szabaddemokrata világ bűne. És az is igaz, hogy a jelenlegi gondok az Euró körül begyűrűznek.

Kérdésedre a válaszom: nem tragikus a helyzet, a bajokért mindenki felel.

Vincenzo90 2012.01.08. 10:47:27

@1984.HU: Igen, ha szar a kormány, de szocialista, akkor az ellenzék a hibás. Ha szar a kormány és fideszes, akkor a kormány a hibás. Ugye te sem gondolod komolyan? Most is hibáztathatnánk ennyi erővel az LMP-t, Jobbikot. Hiába nem volt 2/3-uk, a Fidesz destruktív ellenzéki tevékenységére fogni a dolgot...

Fogadjunk impotens vagy és az asszonyt okolod érte!

fillérbaszó vadász 2012.01.08. 10:48:23

@hardw: Tudjuk, aki nem az MSZP-re szavaz az hülye. Bezzeg az MSZP és a szavazói, ők aztán az ország krémje. :)
www.youtube.com/watch?v=VaBvjZURCAg&

medve2 2012.01.08. 10:49:33

@alf: Tudod, valahogy mindig elgondolkodtat az, hogy egyesek szerint miért akkor van csak gond a demokráciával, amikor nem mszp-szdzsz kormány van hatalmon. Én azt is megéltem, hogy sokan azok közül, akik most megint féltik a demokráciát, 1993-ban nyíltan azt suttogták, hogy Antall József puccsot akar.

midnight coder 2012.01.08. 10:51:13

@1984.HU: Mert az MSZP milyen ellenzéke is volt a FIDESZ-nek ? Centire ugyanazt kapták vissza. Persze erre nem nagyon lehet fogni semmit, sem pro sem kontra, kis hazánkban a parlamentális rendszer mindig is úgy volt kiépítve, hogy az aktuális ellenzéknek a hőbörgésen túl nem sok lehetősége volt. Az egyetlen eredményes húzása a FIDESZ-nek az egészségügyi népszavazás volt, ettől eltekintve minden centire úgy zajlott az országban, ahogy azt az MSZP eldöntötte. És ehhez is az kellett, hogy az MSZP-n belül, és az SZDSZ és az MSZP között is úgy utálják egymást mint a szart.

medve2 2012.01.08. 10:51:30

@1984.HU: Remélem az Orbánék el fogják kerülni azt a hibát, amit képviselsz: mindenért az ellenzék tehet.

Gogol 2012.01.08. 10:53:51

A blogírót meg két hozzászólása után elsöpörte a népharag. :-)

Qrvkmny 2012.01.08. 10:54:27

Tisztelt Orange Order!
Ön egy ökör. Ilyenek miatt tartunk itt!

medve2 2012.01.08. 10:55:23

@genghis:

1. Figyelj, a Jobbik több mint bohóc, a Jobbik katasztrófa. Ugyanakkor ismétlem: jelenleg ez a nemzetközi hiszti a Jobbikot erősíti.
2. Nincs igazándiból viza köztünk. Én is mondtam, hogy sok fideszessel ellentétben szerintem ez a helyzet árt a Fidesznek. Hát persze, hogy a forint gyengülése szar mindenkinek. Én például nagyon sok célkitűzéssel , amit Orbán képvisel, azonosulni tudok. Olyanokkal is, amiket ti "diktatúrának" neveztek. De ettől függetlenül nekem is van családom, nekem is etetni kell őket, tehát a január eleji helyzet engem is rémiszt.

dbeata 2012.01.08. 10:55:34

@Vincenzo90: A hobbi rettegést tudtommal Kósa-Szíjjártó páros kezdte még nyáron (mi is lehet, hogy csődbe megyünk, mint a görögök...)

Kalmár 2012.01.08. 10:55:38

@2llkedő:
"Szerinted jó a gazdaság helyzete?
És ha nem jó, akkor ki miatt nem jó?"

38 milliárd euró valutatartalékunk van.
2x annyi, mint 2009-ben.
40 ezer emberrel több dolgozik, mint 2009 ben.
2009-ben 6,7%-os gdp visszaesés volt. Most kb 1% növekedés.
Az államháztartás hiánya a (manyup nélkül)3,8%
2009-ben 3,9%
2001- ben az utolsó teljes Fidesz évben 4% volt. 2006-ban 9,3% fletó munkássága alatt.

Szóval igazi csőd van.....most.

jag3 2012.01.08. 10:57:30

:o)

Hogy is lehetne szakértői kormány, amikor nincs hozzá (biztos) parlamenti támogatás. Meg minek? Amikor Orbánon is be lehet hajtani 2012-t. Arról nem is szólva, hogy ahhoz is megállapodás kell, hogy lemondhasson... hiszen ha megállapodás _nélkül_ mond le, az utóda pontosan ott tart majd ahol ő. Márha lesz valaki aki elvállalja ezt a leghálátlanabb (júdási) szerepet. Nem úgy tűnik, hogy tolonganak a jelentkezők.

medve2 2012.01.08. 10:57:45

Na, örültem a vitának. Megyek vízilabda meccset nézni. Ott legalább még jól állunk és nemzeti egység is lehet:-)

ayatollah 2012.01.08. 10:59:38

@harmincas: őszintén szólva nem hiszem hogy a Jobbik vagy bárki más rosszabbul tudná irányítani az országot mint Orbán/Matolcsy. Leht hogy így van mert mindig van rosszabb ez igaz, de jelen helyzetben nehéz elképzelni.

udvari bolond 2012.01.08. 11:00:05

hogy pont a poszttal azonosan gondolkodnak valszeg a a viktátorék, azabaj, hogy közben fossá megy itten minden, azabaj.

"Már most hatalmas az EU-és pénzvilág-ellenesség, mi jöhet egy ránk kényszerített kormánnyal? "

az az EU-és pénzvilág-ot cseréld le fideszre.

Inpolem 2012.01.08. 11:01:41

"A gazdaság biztató pályára áll, 2014-ben választások, a Fidesz győz..."

Á értem, szóval mégis jobb lenne, ha az IMF mondaná meg nektek is, h mit tegyünk. :)

genyamagyar 2012.01.08. 11:01:47

@midnight coder: Az MSZP konstruktív ellenzéke volt a fidesznek, ez tény. A fidesz viszont mindent, de mindent ellenzett. Olyan eset is előfordult, hogy saját(!) módosító javaslatukat is megvétózták, mert kiderült, hogy egy szoci is beadja és még véletlenül se szavazzanak meg olyat, mint amit az MSZP szeretne. A fidesz csak rombol, hangulatot kelt és anarchiát generál immár 9 és fél év óta.

A szocik és az Szdsz SOHA nem vétózott meg egyetlen egy fidesz kezdeményezést sem csak azért, mert az a fidesztől jött.

A fidesz többet ártott Magyarországnak mint a mohácsi vész, Trianon és az oroszok együttvéve. És mindezt 9 és fél év alatt.

Gratulálok!

bebe tv 2012.01.08. 11:02:00

@M_Runcájsz: Ráadásul nem tudnak felmutatni egyetlen egy olyan embert sem, aki értene is bármihez. Ha csak a szamuráj kardos fazont vesszük alapul aki egy épkézláb mondatot nem tudott folyékonyan kinyögni magából az még nagyobb tragédia lenne mint maga a fidesz.

osszián 2012.01.08. 11:02:38

Ezt a szót én már sokszor leírtam, hogy csodafegyver, hogy nemigen van más reményetek, mint abban bízni, ahogy a nyilasok 1945 elején idehaza.
A csodafegyver nem létezett, Hitler és vele együtt mi is - csúfosat buktunk, és azt bizony sokkal többen látták akkor már, mint ahány ostoba bízott a csodafegyverben.

De így leírva bármilyen agyatlan írásokat is lehet olvasni a fideszes üzemi lapokban - még nem láttam.

Ezek szerint valóban ebben, ilyesmiben bíztok...csodában... csodák sincsenek egyébiránt.

Ez már a vég. És mennyire ostoba vagy te szerencsétlen - fogalmad sincs hogy mennek a dolgok pl. az EU-ban. Eszükben sincs ránk kényszeríteni valakit, vagy valakiket. De, ha itt lesz a totális államcsőd, és nem működik az állam,, akkor segítenek - egy demokratikus elkötelezettségű vezetésnek.

Ha a totális csőd bekövetkezik, ki akar majd a szerzőn kívül a fideszre szavazni? Aki csődbe vitte az országot? És mivel magyarázná?

Csodafegyver nincs. Nem is lesz.

Sem a szaudiak, sem Kína sem senki nem jön, mert ahonnan kiszaladt a tőke, na és nincs semmije - természeti kincsei pl. az nem érdekes a tőke számára, mert az Kínában is és máshol is gyarapodni akar, nem veszíteni.

ayatollah 2012.01.08. 11:04:01

@miro1: Orbánnál/Matolcsynál/Simicskánál az összes említett jobb, főleg "libatenyésztő Bajnai" na ő 1000× jobb.

1984.HU 2012.01.08. 11:04:20

Az egymás okosítása mellett megkérdezném, ha a jelenlegi kormány (és nem a kormányzó párt) változna, akkor az utcán örömünnep vagy gyászmenet szerveződne spontán?
Igaza van Viktornak, nem kell reménykedni abban, hogy kívülről elmozdítja valaki. csak sajnos a bizalom elvesztése nagy erő, ő pedig elvesztette.
Emiatt a saját pártjában még csendben lévő normális fideszesek fogják leváltani. Ahogy megtették annak idején Kádárral is az "alattvalói" pedig ott is volt aztán pártfegyelem.

Stabilo 2012.01.08. 11:04:47

Az Mszp-LMP-Gyurcsány társulat soha nem fog ebben az országban már választást nyerni, olyan szinten utálják az emberek őket.
A Fidesz jelenleg is győztes párt lenne a Jobbik nélkül is. Bár rengeteg népszerűtlen intézkedést hoz, így sorra nyerik meg a fontosabb időközi választásokat.
Az emberek érezték azt a hatalmas káoszt, ami itt volt az elmúlt években. Látták, hogy büntetlenül lehet rabolni, fenyegetni. Életmentő műtétre napokat kellett várni, de céget 1 órán belül lehetett csinálni (?).
Az ország és a benne levő emberek olyan morális válságban szenvedett (szenved), hogy az egy nyugati ember szemében maga a fertő.
A Fidesz próbált ezen javítani (természetesen lehet ezt kritizálni, sőt kell is), kisebb-nagyobb sikerrel.
Az ország gazdaságpolitikája olyan amilyen, ekkora és ilyen kitett hitellel, már az is kétséges, hogy egyáltalán van-e bármiféle hatása annak, amit a parlamentben mondanak.
Az IMF próbál erőltetni valamit, ami nem nagyon működik (jó példa erre Görögország, akik várhatóan márciusban csődöt jelentenek), próbálja fenntartani a pénzügyi egyensúlyt, a bankok és a hitelezők károsítása nélkül, az átlagpolgár terhére. Ezt már minden értelmes ember tudja, hogy nem működik. Rövidtávon eredményt hoz, hosszabb távon rombol. Aki tud ellenkező példát linkelje be.
Ettől függetlenül pl. a médiatörvény erős szerintem is. Ellenben, hogy a jegybanknak miért kell egy országban függetlennek lennie az aktuális kormányzattól, azt sosem fogom megérteni. (természetesen a PR szöveget én is tudom). De nem értem, hogy ha valakit megszavazzunk akkor az miért nem gyakorolhat ezen intézmény felett is mindenre kiterjedő hatalmat???

genyamagyar 2012.01.08. 11:05:04

@Kalmár: Igazad van, tényleg nagyon faszán állunk. Csak egy a bibi: USA-tól Londonon át, Berlinen keresztül Párizs érintésével ezt SENKI NEM TUDJA!

Jó jó tudom, Kiflicsücsök Gabika megmondta, az irány jó, csak a kommunikációval van baj.

Ha ha ha ha ha! :-))))))))))))

Kalmár 2012.01.08. 11:05:50

@dbeata: Ezt nevezem én strucc politikának. Évtizedek óta hurcoljuk magunkkal ezeket a megoldatlan gondokat. Most végre megmozdultak a dolgok. Vajon én kriminalizálom a szegényeket ha nem tetszik az etnobiznisz? Persze mondhatod, hogy nincs is olyan, de ebben nem fogunk egyetérteni. A cigányok jelentős része csak azért szül sok gyereket, hogy eltartsa saját magát a kapott segélyekből.
A rokkantnyugdíj igazi sporttá vált. 800 ezer van belőlük...
Ha nem erősítik meg a középréteget, akik a reprodukcióról gondoskodhatnak, akkor nincs hosszútávú jövőnk. Ezért kell őket mindenáron kihúzni a chf csapdából is! Újra fogyasztaniuk kell, vérátömlesztést adva ezzel a gazdaságnak.
Egyébként sok hasonló szent tehenet fölrúgott a Fidesz. Nagyon örülök neki. Bravó!
A 40 éves nyugdíjas rendőrök is Dubai méretű luxusnak számítanak.(nemrég kommandós világbajnok lett a korengedménnyel rokkant!!nyugdíjas rendőrünk. Gratulálok a szép sportteljesítményhez.
Bár lealázta a SAS, Zöldsapkások, Spetnaz, stb embereit, de sajnos orvosilag nem alkalmas az autópályán hátradöntött üléssel vigyázni a lézerre.....

Erik Bálint 2012.01.08. 11:09:39

Nagyon meglepődnék ha az EU bármilyen szankciót kivetne az országra. Milyen alapon? A hiánycélt tartotta Magyaroszág, egy csomó más országgal ellentétben. Az meg hogy lemodassa Orbán Viktort nagyon necces tudván hogy Orbán Viktor nem akar lemondani, és erős többséggel nyert a demokratikus választásokon. Tehát olyan eszközökkel mint Papandreou-t lemondatták Orbán-t aligha fogják.
Nagyon aggasztó lenne, ha Brüsszel csak úgy lemondathatna demokratikusan választott kormányokat.
Már maga a gondolat is tipikusan magyar sültgalambvárós gondolkodás. Brüsszel nem fogja átvenni a magyar kormány megválasztásának felelősségét a magyar néptől, az akár milyen nehezen is bírkózik meg a feladattal.

2llkedő 2012.01.08. 11:09:43

@Kalmár:

"38 milliárd euró valutatartalékunk van.
2x annyi, mint 2009-ben."

Ez egy jó dolog.

"40 ezer emberrel több dolgozik, mint 2009 ben."

A közmunka nem igazán termelő munka. Azon kívül pedig az egymillió munkahely arányos részétől messze van.
A munkanálküliek száma nem csökkent annak ellenére, hogy már csak három hónapig jár a munkanélküli segély, azaz három hónapig vannak a regisztrációban.

"2009-ben 6,7%-os gdp visszaesés volt. Most kb 1% növekedés."

2009-ben egy nem várható válság következménye volt, amikor is a húzó Német gazdaság is válságban volt.

"Az államháztartás hiánya a (manyup nélkül)3,8%
2009-ben 3,9%"
No ez hatalmas!

s írd még hozzá, hogy az adósság GDP-hez viszonyítva a manyup lenyúlásával is 82% körül van, az adósság nem hogy csökkent, inkább nőtt.

Tedd hozzá, hogy senki nem akar befektetni, senki nem akar munkát teremteni.
Azon se csodálkoznék el, ha a Merci fogná magát, csomagolna, és az egész gépsorát elvinné egy biztonságosabb helyre.

De azért legyél büszke pártunk és kórmányunk sikeres működésére!

genyamagyar 2012.01.08. 11:10:33

@Stabilo: Igazad van, életmentő műtétekre nemsokára már nem kell napokat várni. Mert sem áram, sem gyógyszer, sem orvos nem lesz, így műtét sem lesz. Nincs mire várni.

ayatollah 2012.01.08. 11:10:53

Nemcsoda hogy OP fideszbérenc lett, mivel funkcionális analfabéta, más karrierre nem nagyon számíthat. Mégis a posztban mi értelme van a "hogy a külföldet szolgaként" mondatrésznek, az cs úgy lót ott a semmiben :) Mondjuk még ha keményen teper Széles bácsi fölveheti a magyarhirlap-hoz, ott ez nem probléma és még jobban fizet.

Kalmár 2012.01.08. 11:11:03

@genyamagyar: Dehogynem tudja. A baj ott kezdődik, hogy szeretnék itt is a Görög mintára egy bankár vezesse az országot. Ott sok nyugdíj a felére!! csökkent. A Fizetéseket is visszavágták keményen, megvontak egy sor kedvezményt, kirúgtak egy hadseregnyi közalkalmazottat, az árak az egekben, stb. persze ott egy Goldman Sachs alaklmazott a főnök...már.
Mi a bankokat és a multicégeket is megszorítottuk.
Ettől hisztiznek.
Ha csak a népet nyúzná a Fidesz akkor ő lenne a gazdasági példakép.

genyamagyar 2012.01.08. 11:12:38

@Kalmár: "Most végre megmozdultak a dolgok."

Meg. Megy a pénz a sógorékhoz. Na ez megmozdult.

2llkedő 2012.01.08. 11:12:56

@Stabilo:
"A Fidesz jelenleg is győztes párt lenne a Jobbik nélkül is. "

Ezt kétlem! A kiábrándultakról nem tudsz semmit. Ha egy választás lenne, nem valószínű, hogy csak azokból lehetne választani, akik most a palettán vannak.

"Az emberek érezték azt a hatalmas káoszt, ami itt volt az elmúlt években. "

Ezt jól írtad! Az elmúlt másfél-két évben. És látják az emberek, hogy a kórmánynak halovány fingja sincs a gazdaság működéséről.
Az unortodoxiának ára van!

bebe tv 2012.01.08. 11:14:37

@Kalmár: Nehezen tanulsz és könnyen felejtesz. 2009-ben még 120-al száguldott a gazdasági válság az egész világon. Meglehet, hogy te mindezt nem vetted észre mert nem a versenyszférában keresed a kenyered. A cég ahol én dolgozom 2008-ig 200 főt alkalmazott, de 2008-2009-ben 2 lépcsőben leépítette a fele létszámot és most is csak mindössze 114 főt foglalkoztat tokkal vonóval. Azokban az időkben volt olyan neves külföldi megrendelőnk ami persze neked nem mond semmit, amelyik csődvédelmet kért, és a csődgondnok döntötte el, hogy melyik beszállítója havi hány € megrendelést kaphat. Jó lenne felébredni és rájönni, hogy a növekedésünk a külföldi cégek
kezében van. Hiába akar a Matolcsy több bevételt, ha az AUDI-nak csak 800.000 motorra van szüksége Győrből ugyanannyi mint a válság előtt. Nem fog + 500.000 motort megrendelni ami majd a raktárban fog porosodni. Szólj a Gyurinak, hogy ha már annyira növekedni akar, hát nem ártana ha ő nőne meg legalább 10 cm-el.

2llkedő 2012.01.08. 11:15:02

@Vincenzo90: "Akkor Gyurcsányt is kezeljék helyén! Az a hely nem a magyar országgyűlés."

Látod, a Te elborult agyad még nem kezeli helyén a dolgokat. Ne is törődj vele, előbb, vagy utóbb majd rájössz! Inkább utóbb, csak akkor már késő.

osszián 2012.01.08. 11:15:22

@Kalmár:

35 milliárd a valutatartalék, ugyanannyi, mint amennyit Bajnaitól örököltek. És erre vetett szemet Orbán.
Bajnai 78,5%-os államadósságot hagyott Orbánékre. az már az év végére 81%.os lett. Beáldozták a mny kassza vagyonát - és ennek ellenére történelmi csúcson van ma az államadósság. (83 ezer milliárd).
És óráról órára nő.
Az euró soha ilyen drága nem volt, a legmélyebb válság idején sem.
A 40 ezer munkanélküli statisztikai bravúr, a valóságban munka nincs - a 4 órás közmunka az smafu, 28.000 ft-ért havonta.Lázár János 3 napi reggelije (mert naponta 8000 ft-ért reggelizik valami előkelő helyen).
Soha ilyen magasak nem voltak a kamatfelárak, (750 bázispont), sem a kötvények utáni hozamok (10,5%). És soha nem volt az ország 3 minősítőnél is bóvliban.
Nemzetközi hírünk katasztrofális. Orbánnal már senki nem fog kezet, a sajtónk borzalmas, na és minden szomszédunk elhúz mellettünk.

1 ok nincs az álhazafisságot és az elvakultságot leszámítva ami miatt valakik is erre a kormányra szavaznának.

genyamagyar 2012.01.08. 11:15:31

@Kalmár: "A Fizetéseket is visszavágták keményen, megvontak egy sor kedvezményt,"

Ja, visszavágták. Görögországban például visszavágták a közalkalmazottak 18 havi fizetését 12 hónapra. És egy nyugdíjas nem kétezer eurót kap, csak 1800-at.

"A baj ott kezdődik, hogy szeretnék itt is a Görög mintára egy bankár vezesse az országot."

Pontosan ez lenne a legjobb, mert akkor nem lenne csőd. Szakértői kormány kell!

ayatollah 2012.01.08. 11:16:19

@harmincas: az egyetlen igazán jó döntésük hogy eltörölték az arányos önvédelem követelményét, azaz amerikai mintára már lelőhető a betörő. a legnagyobb szemétben is találni néha értékes dolgokat :) de az intézkedéseik nagy részét a következő demokratikus hatalomnak egy az egyeben figyelmen kell hagyni, mivel illegitim módon születtek, 2/3 ide vagy oda.

ayatollah 2012.01.08. 11:19:43

@compound interest:

1.) valóban annyira hülyék :)

2.) Gyurcsányt is elég sokáig mentegették a hívei, aztán szép lassan márcsak néhány elvakult fasz maradt meg akivel még a kancelláriát se tudta volna megtölteni. Pedig ő sokkal kisebb kaliberű bűnöző mint Orbán/Matolcsy/Simicska. Szóval idő kell, de ezektől is elfordul a nép.

2llkedő 2012.01.08. 11:19:49

@medve2: "A kiszámíthatóság és az a kommunikáció nagy baj, ami Orbánék hibája. Az örökség az az elmúlt 8 szocialista-szabaddemokrata világ bűne."

Hogy vársz el kiszámíthatóságot attól, aki életében nem dolgozott, nem volt a privát szférában, aki csak a könyveket bújja?

Az örökséget őedig saját maguktól örökölték. A 8 év hazugság eredményes volt. Olvasgasd el a fidesz "programjait" Akkor fogod megtudni a valós programját, ha azt, amit a maszopról mondtak, azt tulajdonképp saját magukról írták, a gazdasági, társadalmi dolgokban pedig pont az ellenkezőjét veszed. Egy hatalmas hazugság volt a fidesz nyolc éves ellenzéki tevékenysége.

Orbánt sose érdekelte az ország. Csak saját maga. Mert Orbán Viktor = HAZA.

osszián 2012.01.08. 11:20:03

@genyamagyar:

Legyünk objektívek.

Ennek nem csak az az oka, hogy az emberek nem bíznak a kormányban. Igaz, láttuk, hogy rabolja el a magánvagyont a fideszkormány, és még a maradékot is, hogy semmi se szent még a valutatartalék sem - félti hát a betétjét, oda viszi, ahol biztonságban érzi.

De ez csak az egyik ok.

Akinek Bajnai utolsó napján volt 1 millája a bankban az vehetett rajta 4000 eurót (265 ft volt).

Ma már csak 3000-t vehet, és ha a csőd itt lesz, akkor meg elolvad magától. Zárolni se kell.

Stabilo 2012.01.08. 11:20:50

@2llkedő:
Ha azt gondolod, hogy a Fidesz egyedül van ezzel a látszólag összevissza gazdaságpolitikájával, akkor nagyon tévedsz.
Nézd meg az EU gazdaságpolitikáját a válsággal kapcsolatban. Négy hónapon belül háromszor váltottak irányt. Egyik nap mindenkit megmentenek (Görögországot is), másik nap már csak azokat akik megfelelnek minden követelményüknek, harmadik nap pedig egy "belső" klubot akarnak.
Ez szerinted mennyire követhető? Azért az is elárul sok mindent valakiről, aki ilyen helyzetben egy hosszútávú (megváltozhatatlan) gazdaságpolitikát vár akár egy cégtől, országtól, közösségtől...

nemecsek ernő áruló 2012.01.08. 11:21:09

"egyet nem tudok elképzelni - hogy az MSZP-DKP-LMP képes lenne a Fidesz esetleg Jobbikkal kibővített képviselőit létszámban felülmúlni."
Ezt én is teljesen kizártnak tartom. De én főleg azért, mert Kubatov listái alapján a vallási fanatikusokra rajzolták a választási kerületeket. Demokratikus úton a fidesz nem leváltható. Ez van.

Kalmár 2012.01.08. 11:21:50

@2llkedő:
Valutatartalék.
Tehát ez nem a csőd jele. Egyetértünk.

"A közmunka nem igazán termelő munka."
Ezek az emberek eddig otthon ültek(vagy esetleg sefteltek) és kapták a segélyt. Most legalább a vízelvezető árkokat rendben tartják, dolgozik közülük mindegyik, aki képes. Nekem ez tetszik.
Mindenesetre ez a fontos mutató és a tendencia sem a csőd közelségét jelzi.

Örülök, hogy a gazdasági növekedésre találtál egy okot. Ettől még igaz, és nekem nem csődre utal.

Az államháztartás hiánya és az adósság nem egy téma. Az alacsonyan tartása erősödő gazdaságot mutat.

Az adósság nehezebb kérdés. 2009 ben is volt 300 fölött az árfolyam, majd beavatkozott a jegybank és visszatértünk 265 körülire és úgy volt 80%. Lenyugszik nemsokára ez a hiszti is és visszatérünk 270-280 körüli árfolyamra. Ott meg 70% lesz az adósság. Nehéz ezt összehasonlítani így.

Lehet, hogy senki nem akar befektetni, de most kezdi Bosch Miskolcon, a LEGO Nyíregyen és a MErci nem megy sehova stbstb.
A válsághoz képest nem is olyan rossz.

jag3 2012.01.08. 11:22:04

Nem értem, dőlnek a vélemények, amelyek komolyan veszik azt a blogot, amelyik azt állitja, hogy a külföld _olyan hülye_ hogy a Jobbikot segitse kormányra, amelyik párt aktualice Iránt támogatja tüntetésen és azt a politikát, amit Orbán Viktor imitál (elég elolvasni a Jobbik programját: tükörképe a Fidesz jelenlegi politikájának), komolyan is gondolja.

Vagyis a blogiró minden egyes mondata a lehetséges végkifejletet cáfolja :o)

Nem de nem: Orbán Vitor nem mondhat le, nem is irhat ki választásokat, azért nem, mert az a Jobbikot segitené.

A következmény az lenne, hogy aválasztási kampányt az ország összeomlása kellős közepén tartaná a Fidesz.

Pusztán az érdekek mentén végzett elemzés alapján: Orbán Viktornak végig _kell_ csinálnia 2012-t, azért, hogy a népnek ideje legyen visszatántorogni a szocialistákhoz. Na és persze pedagógiai alapon. Hogy majd ne legyen kedve tuiltakozni 2014-ben a nagykoalició ellen. Ami egy idő után majd neki is jobbnak fog tűnni, mint ugyanezt végigcsinálni a Jobbikkal..

Joaquin 2012.01.08. 11:22:19

Gyenge, ilyen primitív nyelvezettel és érvrendszerrel ("Míg a hazaáruló ellenzék tízezrével tüntet") senkit sem fogsz meggyőzni, legfeljebb megerősíted azt a hitet, hogy aki még mindig a Fidesz mellett áll az minimum szellemileg szegényesebb. Az első posztodat pedig kifejezetten kórképnek nevezném.

ayatollah 2012.01.08. 11:23:08

@M_Runcájsz: butaság hogy a jobbikosok a fidesz oldalán harcolnának egy felkelés leveréséért. az ő támogatóik nagyrésze is orbánellenes (különben fideszes volna). biztos mepróbálnák átvenni a kezdeményezést vagy egy az egyben megkaparintani a hatalmat a lázadás alatt/után inkább.

Morfeusz 2012.01.08. 11:23:10

A vágyaidat kevered a valósággal.

Szerintem te fogsz koppanni 2014-ben.

Egészen szánalmas ez a blog.

2llkedő 2012.01.08. 11:23:51

@genyamagyar:
"Pontosan ez lenne a legjobb, mert akkor nem lenne csőd. Szakértői kormány kell!"

Én is szívesen látnék akér egy jobboldali Bajnai-Oszkó kaliberú kormányt. A baj csak ott van, hogy akkor az a kormány vajh milyen kormány lesz? Ki válassza meg őket? Mert ugyebár a Bajnai kormányt se választotta meg senki.

gipsz1234 2012.01.08. 11:25:08

Fideszes bértollnok (OrangeOrder) te többet vagy kevesebbet kapsz írásaidért mint Mráz Ágoston Sámuel? Mert hogy fizetnek neked az biztos, csontig benyaló barátom.

osszián 2012.01.08. 11:25:25

Az előbb rosszul írtam, természetesen nem 83 ezer milliárd, hanem 23 ezer milliárd ma az államadósságunk, bár a rossz hozamok, nagy kamatok és a gyenge ft miatt minden percben nő.

Mekkora lármát csapott Orbán, ugye, a háborúról az államadósság ellen?
Hallgat már. a lopott pénzből átmenetileg csökkent - de ma történelmi magasságokban van.

Egyébként nem elég az egyes adatok tekintetében vizsgálni, az összefüggéseket kell látni: azzal együtt (jogállamiság lebontása + a katasztrofális gazdaságpolitika) állunk úgy, hogy 1 perc és itt a csőd.

Putyilov gyári melós 2012.01.08. 11:26:07

@Kalmár:
Az idesapátok farkát szorítottátok meg, nem a bankokat!
Minden ránk van átterhelve vagy a 2-3 év múlva bekövetkezendő jövőre.

Olvasd már át a költségvetés sarokszámait, 1400 milliárdos megszorítás van benne, a NÉPRE!

Szétvertétek a szociális ellátórendszert, szétveritek a felsőoktatást, világrekorder az ÁFA, az egekbe emelitek az üzemanyagok árát, naponta új adókat vezettek be, a december 30.-án elfogadott költségvetési törvényen még sem sem száradt a pecsét, de már módosítottátok az ÁFA visszaigénylés szabályait!
A gáz, villany, távhő, júliustól a BKV, MINDEN DRÁGUL!

Naponta tucatnyian fagynak meg, halnak éhen vagy kergeti öngyilkosságba az embereket az állam.

Kibaszottul nincsenek ám megszorítások, NÁLATOK, OTT A BÜDÖS SZARHÁZI, ALKOHOLISTA-NARKÓS SZTÁLINISTA PÁRTKÖZPONTBAN!
"600 milliót kap Fábry közpénzből "

Mentek a LÁMPAVASRA!

Kalmár 2012.01.08. 11:26:08

@osszián: Bocs de annyi konkrét tévedés van az írásodba, hogy túl sok idő lenne sorolni, így csak annyit:
Szerintem nem.

Joaquin 2012.01.08. 11:26:10

@gipsz1234: szerintem nála találnának értelmesebb bértollnokot is...

1984.HU 2012.01.08. 11:27:22

@Vincenzo90: olvasd el még egyszer amit írtam. Egyébként most is ugyanaz zajlik, szemét EU, rohadt IMF, előző népnyúzó kormányok miatt van minden baj. Nem ezt halljuk?
De nem a gazdasági kérdésekben van a fő különbség, mert minden éra alatt sanyargunk. Érdekes módon sem a németeknél, sem a franciáknál nincs ekkora jelentősége, hogy jobbos vagy balos a kormány. Egyszerűen azért, mert megmarad annak a lehetősége, hogy ha nem jön be, akkor változtathat rajta a nép a következő szavazáson.
A jelenlegi történések, a bebetonozott törvények, bebetonozott pártkatonák az irányító posztokon stb. pont a változtatás jogát veszi el tőled. És ezt nyugodtan tekintheted a demokráciád elvesztésének.
Akármennyire is nehéz belegondolnod, ezt nem tapasztalhattad az előző 8 évben, az utóbbi kettőben töményen ezt láthatod. Itt van a különbség, nem a gazdasági tehetetlenségben.
Lehet leírni, hogy nem sérült semmi demokratikus intézmény, de önmagában annak a lehetősége, hogy mégis sérülhet, már nem jó.
És igen, az ellenzék felelőssége lagalább akkora mint a kormányé, mert mindkettőnek az ország érdekeit kell szolgálni. Szolgálni és nem uralkodni.

ayatollah 2012.01.08. 11:28:57

@medve2: "Egy valakit nem látok visszatérni hatalomba: a szocikat."

Szerencsére!
És remélhetőleg már a fidesz sem fog többé a büdös életben. Inkább szórakoztassák egymást egy nagy közös cellában, vagy egy munkatáborban.

Erik Bálint 2012.01.08. 11:29:00

@osszián: Tegnap már csak 696.5 bázispont volt.
De tény hogy még ez is nagyon magas.

Kalmár 2012.01.08. 11:29:36

@genyamagyar: Ajánlom neked a BENNFENTSEK című filmet. Egyszer megnézed és soha többé nem írsz olyat le, hogy bankár kell egy ország élére...szakértő. Ja.

www.emberiseg.hu/portal/blog/2011/10/bennfentesek-2/

ayatollah 2012.01.08. 11:31:25

@Putyilov gyári melós: "Mentek a LÁMPAVASRA!"
mielőbb! amíg még van menthető

Kalmár 2012.01.08. 11:32:06

@Putyilov gyári melós: Na te kis hajléktalan, már megint a Hősök terén aludtál el részegen?? Mindig ilyen leszel utánna. Tűnés a szállóra gyógyszerért, mert Tarlós begyűjt:)))

Stabilo 2012.01.08. 11:32:27

@osszián:
Az államadósság a deviza mozgás miatt ekkora. Ha nem áldozta volna be mnyp vagyont még nagyobb lenne.
Én azt gondolom, hogy lassan tényleg itt lenne az ideje a hitelezőkkel beszélni az államadósságról.
Az ország a jelenlegi helyzetében nem fogja tudni azt visszafizetni. A piac akkor nyugodna meg, ha bejönne az IMF. Az IMF feltétele (az egyik) a különadók megszüntetése, a végtörlesztéses "akciók" leállítása és talán a már megállapodott 180 Ft-os törlesztéshez is hozzányúlna...
Egy esetleges IMF megállapodással (ami most már elkerülhetetlen) erősödne a forint valamennyit, valameddig (?), de nem kizárt, hogy a környezeti hatásokra válaszolva megint elindul a leejtőn akár egy IMF szerződés mellett is.
Ellenben a különadók és törlesztési megállapodások megvonása óriási költségvetési lyukat eredményezne megint, amit jobb híján megint az embereknek kéne megfizetni...de miből és kinek?
Terv lenne a gyermekek után járó kedvezmények megvonása (???) és természetesen az is, hogy az ország újra kezdjen el "európai" értékek szerint működni. Ennek egyik alapfeltétele, hogy azonnal visszavonásra kerüljön a tényleges életfogytiglan (pl.).
(???)

dbeata 2012.01.08. 11:33:43

@Kalmár: Most nem nagyon érek rá, de a fenti példáiddal egyetértek, ha a korábbi kommentjeimet elolvastad volna,láthattad volna. A hordalék viszont nagyon nagy, és súlyos árat fizetünk érte. A fűnyíró politika nem tetszik nekem. A cigánykérdést pedig nem látom, hogy hogy oldaná meg? Eredetileg akaratukon kívül estek bele ebbe a helyzetbe, 89 után, utána pedig ők maguknak termelték újra a problémát, ezzel egyetértek. Viszont a Fidesz figyelmen kívül hagyja, hogy nem mindenki csaló, aki kevesebbet keres, mint 300 ezer. Az újraelosztást úgy kell megszervezni, hogy az az igazságtalan társadalmi különbségeket csökkentse, ne pedig bővítse. Az megint más kérdés, hogy az egészségügyi helyzetnek köszönhetően sokkal tovább élünk, és többen is vagyunk, mint akár 100 évvel ezelőtt. Vajon jó ez? Hová vezet ez a túlnépesedés? Oké, hogy nálunk meg épp kevesen vagyunk, de csak azért vagyunk kevesen az államnak, mert kevesen fizetnek adót, és nincs miből ellátni a nyugdíjasokat. Én másképp látom a dolgokat, és pont azért csak egy gyerekkel számolok, mert nem bízom a jövőben. Nem bízom benne, hogy ki tudom fizetni egy plusz gyermek korrekt felnevelését, és nem bízom abban, hogy majd talál itthon munkát. Viszont valakinek át kell adni az életet, és amúgy meg imádom a gyerekemet. HÁt ennyi. Most megyek, gyerekezni.

ayatollah 2012.01.08. 11:34:34

@2llkedő: a jelenlegi politikai 'elitet' zárjuk ki a közéletből eddigi bűneik miatt, és amíg ki nem épül egy új, kormányozzon egy össznépi szakértői kormány, Bajnaival, Bod-Péterrel, Csaba Lászlóval, Békesivel stb.

Putyilov gyári melós 2012.01.08. 11:35:09

@gipsz1234:

Csak cenzúrára és agit-propra 110 milliárd van betervezve a költségvetésbe.
Ennyit vallanak be hivatalosan.
De legalább kétszer ennyit költenek még nem hivatalosan, a különféle minisztériumi, önkormányzati propagandistákon és a különféle félállami alapítványokon keresztül és akkor a állami támogatásokból dúskáló nyaloncmédiát nem is számolom.

Kkv-k támogatására 60 milliárdot szán Orbán és a Kuszaszemű idióta.

ayatollah 2012.01.08. 11:35:43

@Stabilo: "lassan tényleg itt lenne az ideje a hitelezőkkel beszélni az államadósságról."

azt hívják államcsődnek, definíció szerint

medve2 2012.01.08. 11:36:45

@2llkedő: Neked is azt tudom mondani, mint másnak: tiszteletben tartom a véleményedet. De ha valaki azt állítja, hogy a mai magyar valósághoz és bajokhoz Fletónak semmi köze,, az nem az én bajom.

Putyilov gyári melós 2012.01.08. 11:36:49

@Kalmár:
Szánalmaska, Magyarországon nem Orbán a Főnök, hanem egy maffiózó: Simicska Lajos!

medve2 2012.01.08. 11:37:45

@ayatollah: Értem. Bajnai a szakértői kormányba, mert ő nem a szocialista politikai elit része. És Békesi is mindig demokrata és szakértő volt.

2llkedő 2012.01.08. 11:37:55

@Kalmár:

"Ezek az emberek eddig otthon ültek(vagy esetleg sefteltek) és kapták a segélyt. "

Ez egy látszat. Attól, hogy egy háten ötször kitakarítod a lakásodat, nem lesz több pénzed.

Kalmár 2012.01.08. 11:38:30

@Putyilov gyári melós: Úgy látom még nem hatott a pirula. Ülj le és várj egy kicsit. Hátha.

Stabilo 2012.01.08. 11:39:26

Egy dolgot nem szabad elfelejteni, az IMF nem egy országot képvisel, hanem egy globális gazdaságot. Akkor ad kölcsön egy országnak, ha ott olyan feltételeket tud támasztani, hogy az a globális gazdaságnak jó legyen. (nem azért mert zsidó uralom van, hanem azért mert neki ez a dolga)
Magyarán kaphatnánk úgy is IMF pénzt, hogy az nekünk tényleg jó legyen, de ha ennek az az ára, hogy a környező régióknak rossz, akkor nem adnak.
Tehát ami itt 100 Ft hasznot hoz, de globálisan 120 Ft vesztességet okoz, nem alkalmazható. Ez a legszarabb az egészben, ezért érzi minden ország úgy, hogy nem az ottani lakosságot képviseli/támogatja az IMF.

Erik Bálint 2012.01.08. 11:39:39

@Stabilo: Teljensen így van, ez a töketlenség ami itt nyugaton folyik ez már komédia. Én innen úgy látom hogy azért írnak a magyar eseményekről, mert ott vannak események, itt meg mindenki csak a tökét vakarássza, hogy nahát a holland háztartások a legeladósodottabbak Európában, hűha valamit kéne tenni, ja igen, de mit? Hát kötelezzük az emebereket arra hogy legyen tőkéjük amikor házat vesznek. Azta de jó ötlet... hogy ne lehessen az ingatlan értékenek 120%-ára hitelt fölvenni! Na de akkor az rossz az ingatlan piacnak.. talán akkor mégse, inkább ne csináljunk semmit és majd csak lesz valami...

ayatollah 2012.01.08. 11:39:39

@Joaquin: "senkit sem fogsz meggyőzni, legfeljebb megerősíted azt a hitet, hogy aki még mindig a Fidesz mellett áll az minimum szellemileg szegényesebb"

Szó szerint. Bár ez amúgy is evidens. Aki 2010-ben fideszre szavazott az teljesen érthető és vállalható, de aki még ma is, országromboló ámokfutásuk után is őket támogatja, az már kollaboráció. És mentális bizonyítvány.

Kalmár 2012.01.08. 11:41:01

@2llkedő: De ha eddig 1000 forintot adtam a semmire, most meg 1000 forintot adok a csatornatisztításra, akkor az emberek igazságrzete is javul és rend is lesz. Nem beszélve a konkrét példa estében elkerülhető ár és belvízkárokról. Szóval szerintem nincs azzal semmi baj. De elfogadom, hogy neked nem tetszik.

Putyilov gyári melós 2012.01.08. 11:41:07

@Kalmár:
Hehe, épp a Cinege utcában hédereztem, kinéztem magamnak az új pecót!
Pár Molotovkoktél, ami kifüstöli a Patkányt és a pinyó pont jó lesz!

Amúgy különben nagyon jól kibukott belőled a MAGYARGYŰLÖLET, számodra, és az uborkafára felkapaszkodott xarból-mocsokból kivakart szarJankók számára a szegény magyar nem ember!

Erik Bálint 2012.01.08. 11:41:47

@Erik Bálint: Persze lehet, hogy ez a jobbik módszer amit a hollandok csinálnak én nem mondom, van hogy a probléma megoldja önmagát, csak egy kicsit bosszantó innen nézve.

Putyilov gyári melós 2012.01.08. 11:42:56

@Kalmár:

Csak nem beálltál drogdílernek?
Dajcstompi hozza az anyagot Brüsszelből diplomáciai postában, te meg teríted :O)))

ayatollah 2012.01.08. 11:43:04

@Schindler Pistája: őrjöngenek még egy kicsit aztán mennek dakota vezérükkel együtt az internáló táborba :)

osszián 2012.01.08. 11:43:27

@Kalmár:
egyetlen tévedés volt, azt abban a pillanatban egy másik kommentben korrigáltam.

És itt szeretném megvédeni a bloggert, aki rettenetes baromságokat írt, de nem gondolnám, hogy bértollnok.

Ő HISZ.

Mint Kalmár is - aki odabök egy mondatot - túl sok tévedés - és fújja a magáét.

Pont fordítva van.

Hogy állíthat valaki olyan, hogy hamarosan újra 270 ft lesz az euró? 70%-os az államháztartási hiány?

Honnan? Mitől? Miből???

Amikor napról napra csúszunk lefelé.Ahol a ka,matfelárak 10%-on felül vannak, ott az államadósság állandó kjellegel nő.

Ahol az ország 3×-os bóvliban van, oda NEM jön se befektető, se beruházó.

Kalmár, te ide színtiszta hazugságokat írtál - ami meg nem az volt, az a sci-fi birodalmába tartozik.

Értsétek meg: nem lesz IMF megállapodás.
Ha meg nem lesz, teljesen magára hagy bennünket a piac.

Ha meg magára hagy a piac, akkor itt az államcsőd: az ország nem tudja finanszírozni önmagát.

Kalmár 2012.01.08. 11:43:28

@Erik Bálint: Az milyen csendben átment, hogy az Olaszok magán bankszámlákról utalnak le költségvetésbe pénzt a válságra hivatkozva?
Sehol senki nem tiltakozik a nemzetközi médiában.
Egyszeri válságadó.
Puff neki, demokrácia, magántulajdon szentsége.
Erre mi visszük ki a bankból a pénzt...agyrémhír

Putyilov gyári melós 2012.01.08. 11:44:02

@Schindler Pistája:

Csak nem azt mondod, hogy itt posztolgat a Dájcstomi meg az Orbán Ráchel?

Dr Kangörény 2012.01.08. 11:46:02

A fidesz kormány hazaáruló.

Ez tény. Akkor is, ha a posztoló orbán viktor farkával a szájában irogatja a baromságait.

Karipapa01 2012.01.08. 11:46:07

Egy bóvliba minősített ország a mi hazánk. Forintgyengülés, eszméletlen áremelkedések, költségvetési csődközeli helyzet, emberek tízezrei, képtelenek kifizetni a számláikat, törleszteni adósságaikat. És akkor jön a mi kedves posztolónk, akinek az a legnagyobb gondja, hogy mi koppan:"újabb koppanás az MSZP-nek. Jobbik feljön. MSZP koppan. Operaházi-belvárosi koalíció koppan." Hát ez itt a legnagyobb probléma, hogy az ilyen posztolók sajnos nincsenek egyedül. Vagy túl jól megy neki (anyagilag), vagy egy elvakult, akinek minden mindegy, csak a vélt ellenségének legyen rossz. Egyszerűen ehhez nem lehet véleményt hozzáfűzni. Sajnálatos.

Kalmár 2012.01.08. 11:46:22

@Putyilov gyári melós: "Csak nem beálltál drogdílernek?
Dajcstompi hozza az anyagot Brüsszelből diplomáciai postában, te meg teríted :O)))
"

Igen kismalac. Így van. Te meg szívod, úgy látom.

ayatollah 2012.01.08. 11:46:28

@osszián: lehet még egy optimista kifutás. orbán leadja a stafétát egy samesznak akivel az imf megállapodik.

Stabilo 2012.01.08. 11:46:36

@ayatollah:
Az államcsőd az más. Ez még csak egy tárgyalás lenne.
Egyébként az országnak jelentős tartalékja van és leszámítva a törlesztési kötelezettségünket nem deficites jelenleg a költségvetés, így egy esetleges "államcsőd" esetén az ország gyakorlatilag működőképes maradna...
Mit kockáztatnánk? Bevonuló tankokat? Nincs ország amelyik ezt megkockáztatná
Szankciókat? Jelen gazdasági helyzetben nem egy nemzetközi cég tagadta már meg a szankció tilalmakat, mondván ha nem exportálhat abba az országba vagy onnan nem importálhat akkor csődbe megy. Tehát ez sem annyira reális.
Mit? Semmit. Simán alkupozícióban lennénk.

Putyilov gyári melós 2012.01.08. 11:47:25

@Kalmár:

Már megint hazudsz!

Az olaszok államkötvényeket vesznek, a sajátjukét, kedvezményesen!

Mennyit is adtatok be ti a nagy dérrel-dúrral meghírdetett Adóságcsökkentő Alapba?

Ja, hogy azért annyira nem vagytok hülyék, hogy a felcsúti bugrisnak adakozzatok, főleg,hogy ő se ad bele :O))))

Ennyi a hazafijjaságotok, megélhetési magyarkodás, a pénztárcátok a hazátok!

ayatollah 2012.01.08. 11:48:34

@Karipapa01: szerinted hány embernek jutott a mi elrabolt nyugdíjunkból? gondolj bele? mert ugyan az államadósság csak nagyobb lett, szóval az hazugság hogy oda fizették volna. hány ember közt osztották szét? ha nekem adnak pár millió lopott pénzt hivatalosan, én is posztolgatnék nekik, mert én is egy gerinctelen utolsó geci vagyok :)

Kalmár 2012.01.08. 11:49:38

Ezt a bóvlit nem unjátok még?
A két legnagyobb befektetési cég AAA besorolással ment csődbe.
A minősítés=spekuláció

Aznap minősítettek le amikor 10 forintot erősödött az árfolyam és 2x annyi tartalékunk van, mint 2 éve. Kissebb a hiányunk az EU átlagnál és növekedünk. stb.

Kassian 2012.01.08. 11:50:14

@Schindler Pistája: Már megint itt vagy, hogy baszod azt a nyilasringyó kurva anyádat...nem meg mondtam neked, hogy bújj vissza a kő alá, ahonnan előmásztál?

Dr Kangörény 2012.01.08. 11:50:27

@Kalmár: senki nem akadályoz meg abban, hogy annyi pénzt adj a hazaáruló kormányodnak, amennyit csak akarsz.

De tölem egy fillért ne várjon ez a köztörvényes banda.

Putyilov gyári melós 2012.01.08. 11:51:08

@Stabilo:
" nem deficites jelenleg a költségvetés"

Biztos azért van betervezve 3%os hiány, mert a Gyúrcsányi becsempészte!

szempontpuska 2012.01.08. 11:52:41

Egyetlen és a legvalószínűbb verzió kimaradt. Orbánt a sajátjai megpuccsolják mert annyi kárt okozott a klientúrájának...

Ezt a rezsimet belülről eszi szét a fene.

ayatollah 2012.01.08. 11:52:47

@Stabilo: ez akkor is államcsőd. egy évtized recesszió vagy pangás. lehet hogy így is úgí is az jön most már, ezt döntsék el nálam okosabbak, hogy melyik a jobb út. alkupozíciónk amúgy nem nagyon van, mivel mi sokkal jobban függünk a hitelezőinktől és befektetőktől mint ők tőlünk. ők csak a befektetésüket vesztik el maximum, és van tartalékuk bőven más országokban, mi viszont összeomlunk. sajnos.

ayatollah 2012.01.08. 11:53:38

@szempontpuska: na ebben azért nem bíznék. a klientúra biztosan nem éhezik :)

ayatollah 2012.01.08. 11:55:27

@Kalmár: te teljesen hülye vagy bazmeg :DDD
jó hogy nem írod hogy gazdasági aranykorban vagyunk éppen XD

Putyilov gyári melós 2012.01.08. 11:56:28

@Kalmár:

Kalmárkám,hát te aztán méltó vagy a nevedhez, drogKalmár!

Ja, amúgy nekem úgy tűnik, hogy te és a kedvenc vezéred vagytok mostanság térdelőhelyzetben az IMF letolt gatyái előtt és még jó pofát is kell vágnotok ahhoz, hogy egy kis pénzért, hitelért szophassatok, szívjatok :O)))

Nem könnyű a ribanclét, azok a szőrös, mosatlan farkak:O)))

De jó kis bemelegítés, mire sittre kerültök, addigra már szívvel-lélekkel élvezni fogjátok:O)))

osszián 2012.01.08. 11:56:52

@Kalmár:

Nem unjuk.

Mert minden lehetséges: az is, hogy nincs igazuk, az is hogy szándékos kibaszás de ez is csak tünet, mint a láz a beteg szervezetben.

Mert ha mi itt sopánkodunk is, a pénzpiac mindenképpen azt veszi tudomásul, és nem Kalmárt, vagy ossziánt, vagy genyamagart.
Mi itt akár tüntethetünk is a minősítők ellen - mit sem számít. Hasonlítgatni sem érdemes.

Az USA, Brüsszel ennek az országnak az antidemokratikus lepéseit nem tolerálja, az IMF pedig erről az országról tudja, hogy rossz gazdaságpolitikát folytat. Hogy a mutatói mögött nincs valós gazdasági teljesítmény - bankadók, sarcadók és államosítások révén teljesítette a hiánycélt.
Igen, szeretnék ezt az autokratát az unión kívül látni.
Szeretnék, ha demokratikus vezetése lenne z országnak.
Mivel csak ellenkezéssel, cinizmussal, sallerosztogatással találkoztak O.V. részéről, megtetézve iszonyatos rossz döntésekkel - levették rólunk a kezüket. Egyelőre.

Stabilo 2012.01.08. 11:56:53

@ayatollah:
arról a nyugdíjadról beszélsz amit sose kaptál volna meg és ahova minden befizetett forintod után 1,2 forint kölcsönt vett fel az ország attól a cégtől akihez befizetted???
hogy ez mekkora lehúzás volt-
1. Tedd kötelezővé a magánnyugdíj pénztárakat.
2. Alakíts egy magánnyugdíj pénzárt.
3. Köss az állammal olyan szerződést, hogy minden felelősséget ő visel. (készfizető)
4. Ne foglalkozz vele, hogy a neked befizetett forintok hiányt okoznak az állami kasszában és minden forint után majdnem 1,07 forint adósságot kell vállalni...
5. Már csak azért se foglalkozz vele, mert az így keletkező adósságra te fogsz állampapír formájában kölcsönt adni...
6. Ja, és természetesen a maximálisan meghatározott (eleve túlzott) működési költséget írd le!
7. Élj! Örülj! Gazdagodj! :))) (és persze légy hálás azoknak akik ezt számodra lehetővé tették...)

Putyilov gyári melós 2012.01.08. 11:58:18

@Kangörény_:
Azért annyira nem hülyék ám, hogy pénzt adjanak a Gazdának!
Ha fizet, akkor persze nyalnak, hisz ebből élnek, de ha kér, akkor elhajtják a búsba.

ayatollah 2012.01.08. 12:01:31

@Stabilo: na MOST már soha nem kapom meg az biztos mivel konkrétan elköltötték az egészet a nyomorékok. fölöslegesen írtál ilyen hosszút, tudom, hogy kurva jó nyugdíjuk van az osztrákoknak, németeknek, hollandoknak stb. mindenhol mnyp van, dolgozom sok külföldivel, tisztában vagyok vele milyen gecijó nyugdíjakat kapnak mnyp-vel. a fasszopó hazaáruló kormány lopta el a normális nyugdíj lehetőségét is, ez az igazság.

Karipapa01 2012.01.08. 12:04:00

@ayatollah: nem hiszem, hogy a pénz miatt. Erre születni kell. Megértem, hogy valaki valamilyen pártszimpatizáns, de ennek nem most van itt az ideje! És annak is itt lenne az ideje, hogy a posztoló által szeretett párt végre felülvizsgálja az eddigi tevékenységét és próbálja helyrehozni a folyamatosan elkövetett ordas hibákat, akár a saját átszervezését is vállalva. De hát amíg ilyen posztokat írogatnak a szimpatizánsok...

ayatollah 2012.01.08. 12:05:43

@Stabilo: ...ha szar volt az mnyp törvény (lehet, nem tudom) akkor miért nem nézették meg szakértőkkel és javították meg (működési költség stb.). de neeeem ez nem is érdekelt őket csak a $$$$$$$$, gyorsan nyúljuk le!!! ennyi.

midnight coder 2012.01.08. 12:06:48

@osszián:
1. Az IMF-es hitel (és bármilyen hitel) lényegében egy az egyben az adósságszolgálatra megy el. E nélkül pozitív lenne a magyar költségvetés mérlege.

2. Ezeknek a hiteleknek a nagy részét Fletóék vették fel a nagy a jólét biztosítására, illetve a saját gazdaságpolitikai balfékségeik elleplezére.

3. Abban hogy ez az adósságszolgálat annyiba kerül mint amennyibe, vastagon benne vannak azok a hitelminősítők, akik hagyták az amcsi bankokat eljutni odáig ami a jelenlegi válság kirobbanásához vezetett, ugyanakkor minket akik a mai napig fizetünk mint a katonatiszt már régesrég a béka segge alá soroltak. És ez nem csak azért volt rossz, mert már Fletóék idejében sem nagyon jött ide épeszű befektető, hanem azért is, mert jelenleg is azokat a hiteleket fizetjük, amiket aranyáron vettünk fel az előző hitelek törlesztésére.

Putyilov gyári melós 2012.01.08. 12:08:12

@osszián:
Ez a legnagyobb bajuk, annyira kóros az identitászavaruk, annyira beteges az önértékelésük, aránytévesztésük, a realitásérzékük, hogy tulajdonképpen hatalmasakat röhögne az ember és úgy nézné őket és a napi produkcióikat, mint egy kabarét vagy filmvígjátékot, ha nem arról szólna a történet, hogy ezek a beteges őrültek épp arra készülnek, hogy kinyírnak egy egész országot, megsemmisítenek velünk együtt egy egész nemzetet a Főidióta Übü királyért!

Amíg utal nekik a Párt, addig nem éreznek semmit sem.

alf (törölt) 2012.01.08. 12:08:44

@ayatollah: És persze ott magán betegbiztosítás is van olyan orvosi ellátással mögötte, hogy mi itt azt még csak nem is álmodhatjuk. de azt is le kellett szavazni, mert akkor nem lehetett volna a nagy közösbe kötelezően rakottat eszetlenül lenyúlni.

Igen egy Manyup vagy egy magán betegbiztosító profitorientált. Ilyen a kapitalizmus. És cserébe viszont nagyszerű szolgáltatást ad. A "komenista" betegbiztosító meg elherdálja a pénzt. Igaz, nem lehet látni mögötte a tulajdonost aki gazdagszik, csak a pénzszórás folyik, meg azért persze néhány nacsalnyik milliárdokat nyúl rajta.

De mint mondtam, most van arculata az országnak. Irigység, intolerancia, gyűlölködés, stb.

ayatollah 2012.01.08. 12:08:53

@Karipapa01: ők ennyire képesek. nem azért nem csinálják jobban mert nem akarják. illetve így is megy a rablás akkor meg minek.

Stabilo 2012.01.08. 12:09:05

@ayatollah:
Én is járok külföldön...néha..néha :)
Sőt hasonlítottunk össze szerződéseket, olyat amit magyarokkal írattak alá és olyat is amit mondjuk osztrákokkal...
Nehezen is értettük meg, hogy abban az országban, ahol drágább a megélhetés, drágább a munkaerő, jóval kevesebb taggal, hogy a fenébe tud ennyi működési költségből kijönni egy magánnyugdíj pénztár???
De aztán arra gondoltunk, hogy itthon nyilván hatszor annyi a székhely bérleti díja mint Bécsben, itthon nyilván hatszor annyit keresnek a pénztári dolgozók mint Bécsben...
És így szépen lassan megértettük az egészet.
Ja, mondjuk a most nemrég elszámolt reálhozammal egy kisit megint bajban voltunk...

osszián 2012.01.08. 12:14:20

@Stabilo:

Sokkal jobb ennél tehát az egészet - semmi kézzelfogható haszon nélkül - elbokázni, beleszórni a Dunába.

Mert még ha egy állami alapban kamatoztatják tovább azt a 3000 milliárdot. De nem - elment folyó kiadásokra, adósságcsökkentésre - de ez az adósság pillanatokon belül újra hatalmasra duzzadt.
A pénz meg immár sehol - és NAGYON fog hiányozni egyszer.

Putyilov gyári melós 2012.01.08. 12:14:38

@Stabilo:

Súgok valamit: verseny!

Tudod, az amit kurvára rühelltek, mert állami csöcshöz vagytok szokva!

Joaquin 2012.01.08. 12:17:06

@ayatollah: Félreértettél, én nem feltétlenül gondolom így. A hithű droidok persze definitíve ostobák, de vannak még sokan, akik szerint továbbra is a fidesz a legkisebb rossz, és vannak - a fentiekkel ellentétben - érveik is. Bár velük sem értek egyet, semmiképpen sem tartom őket kollektíve butáknak.

szempontpuska 2012.01.08. 12:17:34

@ayatollah: A klientúra milliárdokat bukik....

osszián 2012.01.08. 12:18:33

@Stabilo:

A nagyeszű kiflicsücsköst szajkózod...:-)))

Én maradtam, és maradok is. Mármint a magánkasszában. Kötöttem mindenféle nyugdíkjkiegészítőt - nekem biztosan lesz nyugdíjam.Akiket átcibáltak - mert az nem átlépés volt - azoknak biztosan nem lesz. Ha tovább lopnak akkor is.

Ezt a pár hónapot kivárom.

Mert még egyszer mondom, csodák nincsenek, és ez a kormány hamarosan bukik.

Erik Bálint 2012.01.08. 12:20:13

@ayatollah: Nem tudom kikkel beszélsz, de a magányugdíj nyugaton is átbaszás! Én most számoltam ki hogy 6 éve fizetek ugyanannak a nyugdíjbiztosítónak (ABN Amro)tőlem ca 70 a cégtől meg kb 40 euro megy a pénztárba havonta, az összegyűlt összeg vazzeg 5780 euro, hogy a jó büdös életbe?? Felhívom őket, az ügyfélszolgálatos (ennek a száma van a kimutatáson) nem ABN Amros, hanem Delta Loyd-os és ők csak az adminisztrációt csinálják azszongya ő nem tud érdemben nyilatkozni, mondom adjon már egy számot, hogy hol tudnak, ő azt nem tudja.
Bazze ha a cég nekem adja ide a részét fogok 100 eurot minden hónapban és berakom egy dobozba, ha év alatt ma lenne 7200 euro-m, így meg vazze még 6000 sincs. És akkor jönek hogy ja, de majd ha jobban megy akkor ennyi lesz meg annyi, na menjenek a büdösbe. Most csökkentik a kifizetéseket azoknak is akik már nyugdíjasok, mert vazz nem növekszik a gazdaság.

Putyilov gyári melós 2012.01.08. 12:20:47

@Stabilo:

Ja és menj el egy CBAba meg egy Tescoba!
Ugyanazt a szart kapod, ugyanarról a helyről szerzik be, az agyontámogatott"nemzeti" CBA mégis drágább!

Pedig ma már ugyanolyan szarmulti, mint a Tesco, csak ők idejekorán befizettek a Fideszkasszába.

alf (törölt) 2012.01.08. 12:21:22

@Putyilov gyári melós: Ahogy az egész baj forrása az, hogy a magyar lakosság nagyobb fele nem racionálisan látja a világot, hanem valamiféle messiásvárás az egész politizálás. Így jhittek Gyurcsányban, így hisznek Orbánban és fognak hinni sokan Vonában.
Majd ő megoldja...
Na persze, csak nekünk dolgozni, versenyezni ne kelljen. Nem szeretjük a kihívásokat. Megtanultuk Kádártól, hogy van kenyér meg tej meg ingyen energia, a lakásokban ha kell ha nem 26 fok, most meg nem jár csak úgy.
Az államadósság meg most is éppen annyira gyarapszik mint eddig, mert most sem termeljük meg azt, amiből eltarthatnánk magunkat.

Sokkal könnyebb a csodában bízni, meg hinni, hogy 70 ezer évesek vagyunk, meg ehhez hasonlók.

Ébresztő! A római birodalom is széthullott és a nápolyi szeméthegyre nem az a válasz, hogy de volt Néró.
A németekről kellene példát venni. Lenullázták magukat a háborúban, de megnyerték a békét! Volt vér a pucájukban szembenézni a múltjukkal, lezárni azt (nem elveszteni a gyökereket!!!) és felépíteni egy mai gazdag Németországot. Ja, hogy ahhoz melózni kel...:( Bezony, ott olyan a munkamorál, hogy mi még csak hallomásból sem ismerjük azt!

2llkedő 2012.01.08. 12:21:36

@Kalmár: "De ha eddig 1000 forintot adtam a semmire, most meg 1000 forintot adok a csatornatisztításra, akkor az emberek igazságrzete is javul és rend is lesz. "

A csatornatisztítás az önkormányzat feladata. Az önkormányzat eddig kiadta vállalkozásnak a csatorna tisztítást, most olcsóbban, közmunkással tisztíttatja, ezáltal elveszi a munkát a vállalkozótól, aki embereket foglalkoztat. A vállakozás csődbe megy, lesznek újabb állástalanok, akik majd ugyan azt a munkát elvégzik közmunkában. Így szépen elértéktelenedik az amúgy is értéktelen munka.

osszián 2012.01.08. 12:22:26

@Putyilov gyári melós:

...:-))))

Olvasd el ezt a bejegyemet a blogomban:

osszian.nolblog.hu/archives/2012/01/03/Csalagut/

részlet:

"Übü totál bukásra játszik. Azt tervezi, hogy abban az esetben minden eddiginél jobban ki lesz az ország szolgáltatva neki?

Na de nem kérdezi meg a birkákat, akik már nem is bitkák: ezt akarják-e?

Ezt akarjuk-e?

Ő csak nézegesse a földalatti csalagutakat: ha tegnap nem is, de még eljöhet a perc, hogy szüksége lesz ilyenre."

Putyilov gyári melós 2012.01.08. 12:23:00

@osszián:

Pedig azt már lehülyézte a Giro-Szász, igaz ez tegnap volt!
Mára lehet, hogy újra Miss Kiflicsücsök a komilfó!

Stabilo 2012.01.08. 12:23:46

@osszián:
Biztosan lesz nyugdíjad mert az állam garanciát vállalt rá. Egyébként kétséges lenne.
De ha te ennyire tudsz hinni egy cégben, akkor hajrá! :)
Nekem ez már nem megy. Persze az állam se sokkal jobb.

Stabilo 2012.01.08. 12:25:37

@Putyilov gyári melós:
Ez mondjuk így igaz, nem is vásárolunk a CBA-ban, pedig tenném mert, hogy magyar, de azért ennyire ne nézzenek hülyének.
De azért gondolom, te sem mindent a CBA-ból akarsz levezetni...

2llkedő 2012.01.08. 12:27:48

@medve2: "De ha valaki azt állítja, hogy a mai magyar valósághoz és bajokhoz Fletónak semmi köze,, az nem az én bajom."

Ez a sikeres nyolc éves fidesz propaganda. Ezért mondtam azt, hogy mindent a helyén kell kezelni. Ha a fidesz nem uszít, nem gáncsoskodik, nem vezeti félre az embereket, ha akkor is a NER szellemében gondolkodik, ha az ország javát akarta volna, akkor nem jutunk idáig.
Nem mondom, hogy nem követett el hibát a Feri. De ki az, aki nem hibázik?
Viszont azok a hibák orvosolhatók lettek volna.

Mindig írom, hogy a kiindulási modell a fontos (nekem ezt tanították bölcs tanítóim). Ha a modell rossz, akkor utána számolhatsz tíz tizedes jegyre pontosan is, a végeredmény rossz lesz. Ha viszont jó a modell, akkor követhetsz el hibákat, azokat ki lehet javítani, és a végeredmény is múködni fog.

A fidesznél a modell a kiindulási modell rossz!

2llkedő 2012.01.08. 12:29:40

@Stabilo: "Biztosan lesz nyugdíjad mert az állam garanciát vállalt rá."

Mai állami garancia egyenlő a nullával!

Stabilo 2012.01.08. 12:32:56

@2llkedő:
Akkor ne legyél benne biztos, hogy lesz...:)))

Putyilov gyári melós 2012.01.08. 12:33:27

@Stabilo:
Nem magyar a CBA, ugyanúgy nem magyar, mint az OTP.

Mégis monopolhelyzetet ad neki az állam fokozatosan.
www.cba.hu/pages/cba/kulfold

Ja,és ha már OTP, nézd meg mekkora kamatokra ad pénzt a környező országokban,pl. Romániában:
eszakhirnok.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=10474:csanyi-sandor-a-roman-otp-ben-1485-thm-mel-szorja-a-szemelyi-koelcsoent-amit-itthon-3229-thm&catid=2:belfold&Itemid=4

Fele az OTP hitel kamata, mint nálunk!
Pedig TÁMOGATJA őket a magyar állam, még külön adót se nagyon kell fizetnie!

harmincas 2012.01.08. 12:34:06

@2llkedő: "Ha a fidesz nem uszít, nem gáncsoskodik, nem vezeti félre az embereket, ha akkor is a NER szellemében gondolkodik, ha az ország javát akarta volna, akkor nem jutunk idáig."

Pontosan így van.

osszián 2012.01.08. 12:35:45

@midnight coder:

Nem igaz.

Szépen hangzik, de nem igaz.

Az igazság az az, hogy a hirtelen jött recesszió (világválság) miatt nőtt meg az államadósság GDP arányos százaléka.

6%-os GDP visszaesés következett be. Így a már felvett hitelek sokkal magasabb százalékon kezdtek állni (2007-ben 65% volt, ezt Matolcsytól tudom, egzakt adat).

Tulajdonképpen arányosan az antalli éveket leszámítva (92%-kal vette át Horn), Orbánék alatt nőtt a legtöbbet. Ha a lopott pénzt is beleszámítjuk, 6000 milliárd ft-tal.
És ennek csak egy része a konkrét kölcsön tranzakció.
A mutatók (gyenge forint, kamatfelárak, hatalmas hozamok) növelik napról napra.
Így volt Fltóékkal is.

A 20 milliárd euró IMF hitelnek csak a felét használták fel.
A másik fele részben Mol pakettre ment el, már Orbánék részéről, valamennyi törlesztésre, a többi valutatartalék.

Hidd el, nekem fontos volt, hogy tisztán lássak, így nagyon komolyan utánajártam minden egyes adatnak és összefüggésnek.

Egyébként nem furcsa, hogy azok kárhoztatják Fletót, hogy kölcsönöket vett fel, akik 300 ft miatt elmentek népszavazni?

A kör négyszögesítését követelték az előző kormányoktól.

ayatollah 2012.01.08. 12:39:58

OP: "Egyszerű: a hangulatkeltés kétélű"

Így van fiam.

Ha az ember folyamatosan szívja a büdös faszt és azt látja hogy mások is ezt teszik, ellenben a tévékben azt látja hogy nem is egy retkes fasz van mindenki szájában, hanem elegáns egyetemista lányok nyalják a golyóinkat, na az felbassza a pumpát, nem gondolod?

A szar propaganda visszafelé sül el, tanulmányozzátok egy kicsit Göbbels bácsi munkásságát előbb.

Putyilov gyári melós 2012.01.08. 12:41:44

@2llkedő:
Sőt, ha az állam garanciát vállal valamire, akkor azt biztos hogy elveszi.
Amúgy különben elég megnézni a magyar korfát mondjuk 2050ig.

8 millió magyar lesz, fele nyugdíjas.
Persze csak akkor, ha ki nem tör egy polgár vagy világháború, a lerohasztott-fizetőssé tett EÜ miatt járványok sorozata, amely megtizedeli őket.
Ahogy elnézem a mostani elvtársurakat, mintha ÉPP EZ LENNE A CÉLJUK!
Végül is csak életerős rabszolgákra van szükségük, akik egy tál rízsért robotolnak és boldogok ha imádhatják a Vezért.

Napkutya 2012.01.08. 12:42:19

Olvasva a kommenteket, többekben felmerült, hogy OV-t belülről fogják megbuktatni, mert a saját klientúra is milliárdokat bukik a balfaszságokon.

Azért vannak kétségeim.

Tegyük fel, kirúgják XX-et a zsíros fazék mellől, mert elb.szta, amit rábíztak. Valószínűtlen ugyan, de netán, még felelősségre akarják vonni.

Onnantól, neki már semmi sem drága. Kinyitja azt a nagy tepsi száját, és elkezdi elmesélni, XY és Z miket csinált, hol ügyeskedett, kik az emberei, milyen simlikben volt benne, honnan kapott pénzt a választására, stb...

Ezután, ez így menne tovább más-más emberekkel. Felfeslik az egész.

A belső puccs egy nagyon bizonytalan teória. OV-t annak a FIDESZ felső vezetői körnek kellene megbuktatni, aki tökéletesen tisztában van ezzel a lehetséges forgatókönyvvel. (Ha másért nem, hát azért, mert ez a döglődő kommunista kormányok is megpróbálták eljátszani...)

A FIDESZ vezetők legtöbbje látta mi történt a Kisgazdákkal. Sőt, segédkezett benne. Lássuk be, évek óta úgy áll a "harcostársak" oldalán, hogy az egyik kezével a másik golyóját markolja.

Nem hiszek egy belső puccsban.

Legfeljebb, rendeznek egy annak látszó színjátékot. Az országon az sem fog segíteni.

NA YA! 2012.01.08. 12:42:40

@poszt: "Nyugi: Orbán Viktor marad!"

Egyet értünk: Viktor vidd végig a szabadságharcunkat, mi drukkolunk neked innen külföldről is! Kitartás!

villamos alóli kacaj 2012.01.08. 12:43:31

2012.01.07. 16:21 OrangeOrder

A 4 alternatíva: rendben.

De a cím???!!!!!

ayatollah 2012.01.08. 12:43:41

@Erik Bálint: lehet hogy így van mégse államosítják odaát az egész miskulanciát és lopják el. maximum javítanak a manyup törvényen. én nem mondom hogy a biztosítók nem geci cégek ezért kell őket jól szabályozni. de a magyar állam amúgy a biztosítókon is jócskán túltesz geciség tekintetében. amúgy mindenki szeretne itt 2-3000 eurós nyugdíjakat kapni, ami odaát normális.

Putyilov gyári melós 2012.01.08. 12:43:43

@Stabilo:
Én inkább állami szintre emelt KORRUPCIÓNAK nevezném.

2llkedő 2012.01.08. 12:45:08

@Napkutya: Amit leírtál, abból az adódik, hogy Orbán a szakadékba viszi a buszunkat. Nem tud é nem is tehet mást. Mint anno Hitler.

ayatollah 2012.01.08. 12:45:47

@Joaquin: én sem, de ezek nagyrész már belátta tévedését, tapasztalataim alapján. őszintén szólva a családom nagyrésze fidesz-szimpatizáns volt (szégyen, ez van), de mára alig maradt 1-2 belőle.

alf (törölt) 2012.01.08. 12:45:57

@NA YA!: Szép nyilas jelszó, köszönjük! Onnan egyébként sincs mit veszíteni, mint '56-ban a SER, küldte barikádra a fiatalokat.

2llkedő 2012.01.08. 12:47:03

@Putyilov gyári melós:
"Sőt, ha az állam garanciát vállal valamire, akkor azt biztos hogy elveszi."
Hmmm! Bankbetét pánik?

ayatollah 2012.01.08. 12:47:06

@Stabilo: erre mondom hogy SZABÁLYOZÁS, nem államosítás, vagy ha államosítás is, nem cakkumpakk lenyúlás.

alf (törölt) 2012.01.08. 12:47:42

@ayatollah: Valaki fentebb már említette, hogy nem az a szégyen, ha 2010-ben valaki Fidesz szavazó volt. Sőt nagyon is érthető. Sokkal inkább az a gáz, ha ma valaki még mindig nem látja, hogy hová sodródtunk az elmúlt másfél évben.

Putyilov gyári melós 2012.01.08. 12:47:57

@NA YA!:
Tudod mit?
Inkább vidd ki magadhoz és szabadítson fel téged ott külföldön, a gaz impijirilista elnyomás alól!

Ne más farkával verd a csalánt, gyere haza és élvezd az elmebeteg háborúit, fizess 260as frankhitelt 80-100 ezres fizetésekből!

2llkedő 2012.01.08. 12:49:03

@alf: "nem az a szégyen, ha 2010-ben valaki Fidesz szavazó volt."

Nem szégyen, hanem szomorú, hogy bekajálták a maszlagot.

Pobjeda elvtárs 2012.01.08. 12:50:04

Láttad az Erik a vikinget?

Csak szólok, hiába tagadod a valós tényeket Atlantisz süllyed.

A FIDESZ támogatottsága minden idők legmélyebb béka feneke alatt van. Javulás csak akkor lehetséges, ha a gazdaság rendbe jön. Orbánnal, és Matolcsyval ez kizárt, így bármilyen demokratikus választásokon a protest szavazatok elsöprik mint az MDF-et 94-ben.

Nézz szembe vele. Orbán csak akkor marad ha diktatúrát csinál, de nyugodj bele azt nem fogják hagyni neki.

alf (törölt) 2012.01.08. 12:50:56

@2llkedő: Nyilvánvalóan 2010-ben is lehett látni az előjeleket és még csak Nostredamusnak sem kellett lenni hozzá. De mondjuk megértem azokat, akik nyögtek az adóterhek alatt, akik elkeseredésükben azt látták, hogy mi folyik állami és budapesti szinten.
Azt viszont már képtelen vagyok belátni, hogy ma mit is lehet védeni azon, ami van.

2llkedő 2012.01.08. 12:53:03

@alf: "akik elkeseredésükben azt látták, hogy mi folyik állami és budapesti szinten. "

Most is az folyik, csak a rémHÍRtv nem oknyomoz a Bayer mélymagyarjával együtt.

Kalmár 2012.01.08. 12:53:53

@Putyilov gyári melós: Már megint olyanokba ütöd az orrod amihez hülye vagy. A CBA semmilyen monopóliumot nem kap. Játszod itt a nemzeti érzelműt, de csak egy tanulatlan fotelnáci vagy.
Végre hoztak egy olyan adót, ami MINDEN hazai láncot segített, erre itt vergődsz miatta. Legálább kibújt a szögf a zsákból.
Árbevétel szerint határozták meg az adóterheket, így a Coop, a Reál, Arzenál, Élésker, CBA sokkal kevesebbet fizet, mint a nemzetközi multik. Ezzel kompenzálták az évtizedek óta tartó multifölényt. Túl sok multit engedtek be az országba. Nem is baj, ha kicsit megritkulnak. Máris eladták a Proverát. Az Auchan veszi át egy részét. Nem lesz áruhiány csak kevesebb multi. Ebből is látszott, hogy hülyeség volt a sok hiszti, hogy áthárítják ránk. Az árverseny nem engedte. A Cora már veszteséget produkált, mert az agresszív árakcióit nem pótolta a betérők egyébb vásárlása. A hazai láncok, kisüzletek nyerthetnek rajta.
Még jó, hogy nem érted, mert még a végén belépnél a a Fideszbe.

Putyilov gyári melós 2012.01.08. 12:54:07

@2llkedő:
Sajnos ez a nép úgy van hülyítve vagy 150 éve, hogy a bölcs, jóságos császár, kormányzó, pártfőtitkár, miniszterelnök majd segít rajta!

A lófaszt, ezek mind csak kurvajól akartak, akarnak belőlünk élni!

alf (törölt) 2012.01.08. 12:54:36

@2llkedő: Erre mondom, hogy most nem látni már nem is bűn, hanem több : hiba!

NA YA! 2012.01.08. 12:54:39

@alf: tudod ezekben a vészterhes időkben a legapróbb buzdítás jól jöhet a Kedves Vezetőnek! Azt várom, hogy mielőbb vigye végig az életművét, mert ha fájni is fog, de csak így szabadulhatunk meg tőle!;)

osszián 2012.01.08. 12:55:37

@Stabilo:

Jól látod mitől ilyen magas az államadósság mértéke.

Így volt a válság idején, és az még magyarázható, hiszen 6-7%ot csökkent a GDP a recesszió miatt.

De az lehetetlen, hogy elengedjenek adósságot. Ez csak akkor lehetséges, ha más államok garanciát vállalnak. A bank maga nem enged el hitelt - sokszor felhozzák a lengyel példát: ott is államok engedtek el adósságot és nem bankok.

Ennek a kormánynak: SOHA!

Az adósságelengedéses témát meg sem szabad pendíteni. Abban a pillanatban negatívan reagálna a piac - a bóvlinak is vannak fokozatai.

Ebből látszik milyen amatőr a jobbik.

Az adósságszolgálat átütemezésére lett volna lehetőség - 2010 nyarán.

Az a vonat elment.

A fidesz és a blogger, a fideszhívek másik mozit néznek.

Kalmár 2012.01.08. 12:56:19

@2llkedő: Az ATV miért impotens? Nekik lenne a dolguk. Azért ne legyünk naívak, nem a Hír tv-től kellene várni a leleplező riportokat, most.
Balfasz baloldali újságírók, csak kamu drogcsapdákat tudnak állítani, az is besült.

NA YA! 2012.01.08. 12:57:46

@Putyilov gyári melós:"Ne más farkával verd a csalánt, gyere haza és élvezd az elmebeteg háborúit, fizess 260as frankhitelt 80-100 ezres fizetésekből!"

Mennék én, de nem engednek az oroszok! Mi az a frank hitel?;)

alf (törölt) 2012.01.08. 12:58:29

@NA YA!: Ha csak úgy nem..:)) De sajnos addig nagyon spk áldozatot fog szedni ez a "szabadságharc". És ami még rosszabb, hogy diktatúrát még sosem váltottak le demokratikus úton! A jelenlegi választási rendszerrel a Fidesz (Fidesz/Jobbik) leválthatatlan. Ez nyilvánvaló.
attól meg óvja meg a magyarokat az ő jó Istenük, hogy most folyjon majd ki az a vér, ami nem folyt ki '89-ben... :(

Napkutya 2012.01.08. 13:00:20

@2llkedő: Hát, csoda még történhet.

De, azt gondolom, néhány hónap alatt szétszedni és összerakni egy új pártstruktúrát, kijelölni a vezetőket, kijelölni a szakértőket,létrehozni egy TÉNYLEG működő gazdasági programot, ami kezelni tudja, amit eddig elb.sztak...

...ÉS közben kormányozni, nos, az egy igen komoly kihívás lenne ennek a FIDESZ-nek. Szerintem nem menne.

Persze, hogy tovább maradhassanak a hatalomban, kelthetik majd azt a LÁTSZATOT, hogy épp ez történik, -de eközben, alighanem kinullázódik az ország.

Hónapokról beszélünk!

Ha a FIDESZ-ben, az előző kormányzásuk óta a mostani belső vezetői struktúrát tudták csak létrehozni az elmúlt években, -akkor, mégis mire számítsunk néhány hónap alatt?

Putyilov gyári melós 2012.01.08. 13:00:25

@NA YA!:

Remélem szervez a szektájának a februári évértékelőjére egy katonai parádét, amelyen büszkén felvonul a sereg tucatnyi repcsije, pár tucatnyi tankja, féltucatnyi helikoptere.
Persze csak akkor ha egyáltalán üzemképesek és van a seregnek elég kerozinja, naftája legalább egy órás dísszemlére.

Aztán már csak a dzsihádot kell meghírdetnie és önrobbantó övet kötnie a szektatagokra!

Szép halál lesz, Éljen Viktorral repülőgépeket eltéríteni és az IMF-EU-USA állami épületeibe vezetni.

2llkedő 2012.01.08. 13:01:41

@Kalmár: "Az ATV miért impotens?"

Mert nem a lejáratás a célja.

A fidesz kórmányt nem kell lejáratni, lejáratja az saját magát.

Putyilov gyári melós 2012.01.08. 13:03:21

@NA YA!:
Menj be egy OAO OTPbe Moszkvában, oszt elmagyarázzák :O)))
www.otpbank.hu/portal/hu/OTPCsoport/OAO

Te 5-6%os kamatra kapsz hitelt tőlük Moszkvában.

medve2 2012.01.08. 13:03:29

@2llkedő: Oh Istenem, mindig is imádtam ezeket az érveket: a Fletói katasztrófáért nem a kormány, nem a kormányzati többség felel, hanem az ellenzék, a parlamenti kisebbség. Az egyik ok, ami miatt nem tudtok sok ember számára hitelessé válni az az, hogy nem néztetek szembe azzal, ami 2002 után történt. Ezért van az, hogy miközben a Fidesz erodálódik, a baloldal sehol sincs, semmit sem profitál.

2llkedő 2012.01.08. 13:04:46

@Napkutya: "Hónapokról beszélünk!"

2012 decemberben lépünk be a vízöntő korszakba. Ez egyesek szerint a világvégét jelenti, mások szerint hatalmas változást, ami lehet jó irányú, de lehet rossz is. Kérdés, melyik irányba megyünk?

Kalmár 2012.01.08. 13:05:06

@2llkedő: Szóval azért nem ért az újságírás egyik legfontosabb és a demokrácia szempontjából legfontosabb ágához, a TÉNYFELTÁRÓ újságíráshoz, mert nem akar lejáratni.....ezért inkább összeültet pár ballilberális mogult és nácitól, rablóig összehord mindent a kormányra......
Értem.
Köszönöm a megvilágítását a tényeknek.

dbeata 2012.01.08. 13:05:18

@Putyilov gyári melós: Ja, legalább az arabok tökös legínyek voltak...

NA YA! 2012.01.08. 13:05:35

@alf: sztem kár reménykedni, sajnos a katarzist nem fogjuk elkerülni! Végre egyszer ne legyen igazam!:(

Putyilov gyári melós 2012.01.08. 13:07:26

@dbeata:

Tessék követni őket!
Minél többen, annál jobb!

Legalább felfut a hullazsák és a temetkezési ipar!

komplikato 2012.01.08. 13:07:38

@Putyilov gyári melós: "Nem magyar a CBA ..."
Ugyan, de gonosz vagy. Azért mert az ázsiai többségi tulaj nincs kiírva a "magyar üzletlánc" honlapján a tulajdonosi kőrben? És különben is, biztos van neki már állampolgársága. Tehát igen is magyar :D

Pángalaktikus-gégepukkasztó 2012.01.08. 13:08:12

1. Az IMF és az EU lemondásra kényszeríti a kormányt, szakértői kormányt nevez ki.
Valamint Brüsszel mindenkinek előírja a csörgősipka viselését. Persze fiam, így mennek ezek.

2. Az IMF és az EU eddigi gazdaságpolitikájának feladására kényszeríti a kormányt.
Arra gondolsz, h egyik nap már fog kiosztott kokiról beszélni miután felmossák vele a padlót és önként kinyalta a nyugati seggeket? Látszatpolitika ez, semmi más. A válsz: nem, nem fog megváltozni.

3. Az IMF és az EU előrehozott választásokra kényszeríti a kormányt
Hogyan is? Hogyan képzeled ezt konkrétan? Lásd 1.

4.Nincs szükség semmilyen IMF-hitelre, Viktor kezében ott van a csodafegyver. Természetesen mindannyian ebben reménykedünk.
Nem, kedves naiv barátom, max. a haveri köröd. A józanabbja nem ekkora debil.

Mellesleg, egyre több suttyó fidesznyik dörgölódzik a Jobbikhoz, ha más nincs alapon, majd velük túlélve a bukást. Sajnálatos, de ez sem fog menni, és megmenteni benneteket. Ha a Jobbik a mostani tökössége után összecimbizik a Fidesszel, úgy kb. a támogatottsága 90%-át vesztené el csípőből. Ennyire azért ők sem hülyék.

Napkutya 2012.01.08. 13:08:35

@2llkedő: Jaj, hagyjuk ezt!

Biztos forrásból tudom, hogy Keresztelő Jeromos megjelent a felcsúti akadémia zsíros kenyerein, uzsonnaidőben!

Ez csak jót jelenthet!

2llkedő 2012.01.08. 13:08:51

@medve2: "Oh Istenem, mindig is imádtam ezeket az érveket: a Fletói katasztrófáért nem a kormány, nem a kormányzati többség felel, hanem az ellenzék, a parlamenti kisebbség."

Csak nézd a tényeket. Minimális többsége volt az előző vezetésnek, és az is koalícióban, ami azért megnehezíti a kormányzást. Ezzel szemben nézd meg a fidesz gáncsoskodását. Amit akkor elleneztek, azt most bevezetik. 300 Ft-ért népszavaztattak, kivitték az embereket az utcára. Tandíjért hasonlóképp. Stb. Azért ne modd azt, hogy ezek olyan lépések voltak, amiket egy minimális többséggel rendelkező kormánynak könnyedén meg kellett volna oldani.

Most a 2/3 birtokában képtelenek megoldani problémákat. És ez szégyen!

osszián 2012.01.08. 13:09:04

@Kalmár:

Kalmár, te annyi ostobaságot ideböffentettél (hamarosan 70% lesz az államadósság (mihez képest..:-DDD), lemegy szépen az euró 270 forintra, (milyen alapon?), minden lenyugszik, a haza fényre derül - hogy egyáltalán nincs se okod, se jogod Putyilovot sértegetni:

"Már megint olyanokba ütöd az orrod amihez hülye vagy. A CBA semmilyen monopóliumot nem kap. Játszod itt a nemzeti érzelműt, de csak egy tanulatlan fotelnáci vagy."

Én sosem járok multikhoz, egy nagy piac mellett lakom - nem is szeretem a tesco féléket, de amit megint kárörvendően írsz, az szűklátókörű ostobaság.

Mert a multi egyrészt a legtöbbet tejelt a költségvetésbe, na és munkát ad sok embernek.

Ma amikor 100 munkakeresőre van 6 ajánlat.

Az a borzalmas, hogy a fideszék éppen olyan szűklátókörű, mint a blogger és mint te kalmár.

Hogy képtelenek vagytok összefüggésben látni a dolgokat.

Ha kitakarodik egy multi azon lehet élvezkedni, de pár ezer ember (a beszállítókkal) munka nélkül marad, a büdzsé meg adóbevétel nélkül.

Ha a parlamenti többség csakazértis meghoz egy uniós szabállyal szembemenő törvényt, lehet hogy büszke lehet rá, milyen keménytökű csávók vagyunk - de a rossz döntés okozta kárt 20 évig nyögi majd a társadalom.

alf (törölt) 2012.01.08. 13:09:35

@medve2: Azért eddig Fletó volt, aki beismerte: "Elkúrtuk.." És ha nem tudódik ki, akkor is tény, hogy ő mondta ki. És ők legalább felállították a Bajnai kormányt.
Most volna itt az ideje, hogy a Fidesz is szembenézzen az elmúlt másfél évvel, és mondjuk a jobboldali közgazdászok (Mellár, Róna, Csaba, Csikán) véleményére odafigyeljen. Nagyon el tudnám fogadni, hogy mondjuk egy Új miniszterelnök mögött ez a közgazdász stáb felsorakozna és megtennék végre amit meg kell.
És ne legyenek új választások, és ne jöjjenek se balról se jobbról mások!

alf (törölt) 2012.01.08. 13:12:09

@alf: Ja, egyébként mindannyian tudjuk, hogy ennek mi az esélye. -1! Ugyanis ez a mostani politikai vezetés teljes bukását jelentené.

osszián 2012.01.08. 13:12:49

@Putyilov gyári melós:

Az aranyos az, hogy a rendvédelmi erőket is maguk ellen fordították. Ki védi meg a seggüket?

A TEK?

Hja könnyen muzsikált Rákosi, az orosz tankokkal és Moszkvával a háta mögött:-))

NA YA! 2012.01.08. 13:17:14

@Putyilov gyári melós: köszi, bementem, de ezt mondták: "Процентная ставка по кредиту: от 13,9% годовых в рублях"

Szával bárhogyan is tisztelem a munkásosztályt, azért ahogyan valszeg nálatok a putyilov gyárban is mondják: 1 vodka nem vodka!;)

Kalmár 2012.01.08. 13:18:57

@osszián: Edig nem válaszoltme neked mert egy hülye vagy. Már kicsit unom, hogy ennek ellenére mindig próbálsz diskurálni.
Szóval, le vagy szarva.
Ha a Corát átveszi az Auchan akkor kit rúgnak ki te kretén?
Na, az ilyenek miatt nem válaszolok neked.
Ezentúl sem.

Putyilov gyári melós 2012.01.08. 13:21:09

@osszián:

Készülödnek az oroszok már javában egy kis "baráti" segítségnyújtára a szabaccságharcunk "védelmében"!

"Ezzel szemben a 2009-ben még 12,3 milliárdos költségvetési juttatásban részesült honvédelemre most mintegy ötven százalékkal többet szán a Kreml. A tervek szerint közel hasonló arányban, 10,4 milliárdról 14,2 milliárdra nő a biztonsági és rendfenntartói tevékenység állami finanszírozása.

A trendfordulót elvben már jelezte Dmitrij Medvegyev egy korábbi döntése, amellyel az államfő egészen a 2020. évig meghatározta a hadiipari kiadások volumenét, sőt abszolút prioritásukat a büdzsében. November elején Vlagyimir Putyin megjelölte azt is, hogy a csillagászati összegből mennyit szánnak az állam hadiipari megrendeléseire, mennyit a korszerű technológia beszerzésére, illetve más katonai célokra. "
www.portfolio.hu/gazdasag/fordulat_az_orosz_koltsegvetesi_politikaban.160735.html

Viktor_Viccnélkül (törölt) 2012.01.08. 13:26:18

@MikeBoy:

Először idézlek, utána reagálok:

----------
"Mindjárt meglátjuk a balfékek nevében ki csapdázta be magát éppen:

Nohát, csak nem bértollnokok írják Orbán facebookját?
Akkor a bértollnok az egy jó dolog, ugye?
Hisz a Miniszterelnöknek is van belőle sok.
Az itt író bértollnokok azok rosszak vagy jók picim?
És aki nem bértollnok az micsoda is szerinted?
...
Tehát vannak a bértollnokok eddig jó. Orbán is fizeti őket, hogy írjanak.
"Kiknek is? Ezeknek: "nem pedig ingyenélő gazember mint itt sok-sok kommentelő."

Veszed már a lényeget? "
----------

Minden intézmény illetve vezetőségük (kormány, nagy cégek, bankok stb.) rendelkeznek kommunikációra specializált részleggel (sajtóosztály, stb.). Ez normális. Ezek professzionális "bértollnokok", akiknek ez a munkájuk. A kanalizáció tisztítokra sem mondod azt, hogy "sz*rkeverők", mert az a dolguk.

Szóval "szerkesztőgárda" mindenhol van, ahol erre szükség van. Szükségszerűen az intézményük álláspontját és híreit közvetítik.

Ellenben a(z eltúlzottan) kormányellenes csőcselék, aki a neten rengeteg írogat, na az bizony vagy bértollnok, vagy ingyenélő.

Nem kétlem, hogy vannak vesztes rétegek egyelőre, de ehhez idő kell. (Érhető tehát az is, hogy ők most elégedetlenek.) Tényleg a középosztály felfuttatásával lehet aztán nekik is munkát adni. Amúgy mások jobban titkolják ezt, de pl. Szlovákiában (statisztika ide vagy oda) rosszabb a szegény rétegeknek, ott ráadásul igazi diktatúra van, pl. a telefonszolgáltató, mobilszolgáltató, bank stb. azt csinál kb. amit akar (személyes ismeretségen keresztüli példáim vannak rá). Közben a szolgáltatások és az élelmiszerkínálat is nagyon alacsony szinten van. Csak éppen "dübörög" / "stabil" a gazdaságuk. Igen, a nép megnyomorítása által. Lehetne Orbánnak még adni egy esélyt, nem?

---
@Kompli:
"A család már sajnos nincs és ezt jórészt a munkahelyemnek köszönhetem. Welcome to the real world."

Sajnálom (őszintén).

alien 2012.01.08. 13:29:21

Hát tényleg nem értitek a felszámolt jogállam és jogbiztonság mellett nem jön senki ide nekünk meg nincs termelésünk, mert mostanra megszűnt, hagyta ezt mindkét oldal, egy saját termelés nélküli piac lettünk és nincs jobb forgatókönyv mint abbahagyni a lopást és az adócsalást és szépen beállni a sorba meglépni a reformokat, mert kellenek, ugyanis ha nem kellenének akkor nem állnánk pénzért sorba visszaépíteni a termelést és bízni a legjobbakban, de az nem az amit ez a sok troll itt zsidózva böfög meg szellent a száján sok ősszájú tinó kapjatok már észhez felborítanak minket viktor miatt úgy hogy az egésznek még értelme sem volt, hiszen nyilvánvaló, hogy a növekedés nem indult be az szja-tól ami már nem is egykulcsos
és tényleg azt gondoljátok, hogy a liberális oldal tudja befolyásolni a piacokat, hogy vesznek-e államkötvényt vagy nem? sokat gondoltok ha ilyen erejük lenne talán nem buktak volna meg
értitek egyáltalán hogy a 10 százalékos hozamra adott kötvény mit jelent? mondjuk, nem vagyok nagy matekos, de ha 10 évre veszed akkor a hozam 100 % értitek megduplázódik a pénze, nektek, nekem kell kétszeresét visszaadni miből?
az imf (köpjetek nagyot) meg az eu (hányjatok bátran, többet nem tudtok) 5-6 százalékra ad, kevesebbet kell visszaadni nektek kevesebbet kell fizetni
a külön adót ki fizeti? szerintetek? biztos a multi meg a bank elnyeli, olyan fajta ugye? hát nem! mert most benyeli anyázik egyet, elmegy innen, vagy nem de árat emel és akkor ki fizeti na ki? meg elmegy az eu bíróságához( gyerünk azt a hányást ki vele, tudtok ti ha akartok) és eljárást indítanak és fizetni kell és mi van az alaptörvényben erre az esetre új adó, és az ki fizeti tánbiz nem mi? hát akkor miért is fasza azorbán, avona meg a többi ász? miért? mire számítotok? miből fogtok enni adni a gyerekeknek? tényleg megéri basztatni az egész nyugati világot? náluk miért van jogállam, jólét stb. jobban éltek 1600-ban is miért? mi mit csináltunk akkor és miért? térjetek magatokhoz mert ha a tények térítenek benneteket észhez nem lesz jó senkinek
együtt sírunk és nevetünk, de ov-nek és sosem dolgozott körének valószínű van euró alapú megtakarítása befektetése, nekik lesz kajájuk mindig nem fognak fázni amikor mi igen

Dr. Pozitivista Pista bácsi 2012.01.08. 13:33:57

A posztoló gyönyörű példánya az elvakult Fidesz rajongónak, és zseniális látleletét adja a Fidesz politikai céljainak.

Bemutat négy szcenáriót, a lehetséges kimenetelekkel. Mind a négy, a Fidesz újabb győzelméhez vezet és az MSZP koppanásához.

Lehet örülni. Hiszen ez a cél, nem?
Ja, hogy az ország közben ebbe beledöglik?

Kit érdekel? Hatalmon maradni minden áron. Ez a cél! És ez minden eszközt szentesít. Még az államcsődöt is.
Szánalmasak vagytok, a kormányotokkal együtt!

alien 2012.01.08. 13:37:10

@Viktor_Viccnélkül: ki a nyertes most melyik réteg mesélj? szerintem most nem jó senkinek később mitől lesz?

osszián 2012.01.08. 13:38:00

@Kalmár:

Hát én nem s vártam választ, egy percig se - nem is tudnál. A kisujjamba több van, mint a te ostoba csodaváró fejedben.

Azért kötöttem ki a mondanivalómmal nálad, mert te vagy itt a leghülyébb. Tudod én dokumentarista vagyok, annál meg a legfontosabb követelmény: v.ö.

Vesd össze.

A többieknek szólt, te agyelszívott.

Vessék össze az általam írt konkrétumokat, a valóságot, a te ábrándjaiddal.(hamarosan 270 ft-os euró, 70%.os államadósság, stb).

Te nem számítasz. Egy nick vagy, aki irgalmatlan baromságokat pakolt ide, és a ki mindamellett mégis szánalomra méltó, mert el se tudja képzelni, hogy itt csőd lesz, kormánybukás lesz, és csodafegyver nem lesz.

Tehát: eszembe se volt semmi párbeszéd - hülyékkel, elvakult süketekkel minek: kipécéztelek és a te zavaros ábrándjain keresztül mutatom meg a valóságot.

2llkedő 2012.01.08. 13:40:44

@Viktor_Viccnélkül: "Lehetne Orbánnak még adni egy esélyt, nem?"

2010-ben kapott még egy esélyt. Eljátszotta!

2llkedő 2012.01.08. 13:41:44

@alien: "szerintem most nem jó senkinek"

No! No!

Walter Hartwell White 2012.01.08. 13:42:13

A "hazaáruló ellenzék"-ről meg annyit, hogy attól még valaki nem hazaáruló, csak mert Orbánnal és a galerijével nem ért egyet. Akármennyire is tartja helyénvalónak, hogy a "nemzet" és a "haza" szavakat kisajátította magának, és igazi jelentésüket elkoptatta.

Visegrádi 2012.01.08. 13:43:04

Akik sosem kerülhetnek ismét hatalomra, vagy vezető pozícióba:
-Bokros Lajos
-Gyurcsány Ferenc
-Orbán Viktor

osszián 2012.01.08. 13:43:04

@pozitivista pista:

Van egy gyanúm, hogy inkább provi ez. Ilyen hülye még egy fideszes se lehet, mint a blogger - ez inkább ki akarta itt ugrasztani a nyulat a bokorból, és most jót röhög magában - mennyien vannak még mindig a legostobább csodavárók, akik azt írják, a hitelminősítők nem is számítanak - jön az olcsó euró, és ahogy Übü magyarázta: termelékenységben utolérjük Kínát...-DDDD

kuwert 2012.01.08. 13:43:42

"Hatalmas méreteket ölt a hisztéria..." - írod. Ige. Igazad van.
És mindez 2002-ben kezdődött. Orbán választási vereségével, majd 2006-ben elképzelhetetlen méretűvé vált, Orbán második veresége után. Az, ahogy ma a társadalom reagál, ahogy írod, a hisztéria, az teljes egészében Orbán felelőssége.
A politikai szélsőségek bevonása a társadalmi párbeszédbe (ha még van ilyesmi), a világ populista értelmezése, az emberek megtanítása arra, hogy a külvilágot okoljuk minden bajunkért, nos, mindez miniszterelnökünk alapos munkájának gyümölcse (lásd narancs). Hát akkor fogyaszd egészséggel, és ne panaszkodj!

alien 2012.01.08. 13:44:16

@2llkedő: nálunk kinek jó normális adófizető gályapadmellettszívó dolgozónak?

alien 2012.01.08. 13:45:15

@2llkedő: nem eljátszotta, van erre szakkifjezés e-l-k-úúúúú-r-t-a a négyzeten, a köbön

nápolyi maszti 2012.01.08. 13:46:06

Remélem, ez a vicc paródia! Mert azt nem hiszem el, hogy bárki e hazában 2012. januárjában ennyire hülye legyen!

2llkedő 2012.01.08. 13:47:06

@Kalmár: ".ezért inkább összeültet pár ballilberális mogult és nácitól, rablóig összehord mindent a kormányra......"

Az Echo, a rémHÍRtv, a Lánchídrádió, a Magyar Nemzet, a Magyar Hírlap mit csinált nyolc év alatt? Az agyakat mosta, uszított.

Az ATV-n viszont megjelennek jobboldali megszólalók is, Kálmán Olga pedig teljesen korrekten mindenkinek kényes kérdéseket tesz fel.
Az, hogy agy ballibsi négyes elemzi a történéseket, nem ugyan az, mint Bayer mélymagyarjának a műsora.

2llkedő 2012.01.08. 13:48:15

@alien: "nálunk kinek jó normális adófizető gályapadmellettszívó dolgozónak?"

Nem rólad beszéltem. Nem tudsz örülni annak, hogy vannak, akiknek jó? Hát micsoda dolog ez!

alf (törölt) 2012.01.08. 13:49:27

@kuwert:
"a világ populista értelmezése, az emberek megtanítása arra, hogy a külvilágot okoljuk minden bajunkért"

Ezt Orbán csak elővette. Ebben a népben szemmel láthatóan nagyon nagy a hajlandóság erre. Mohács óta mindig csak a "más" a hibás" szemléletnek van széleskörű populizmusa. Ahogy fentebb írtam, csak szembe ne kelljen nézni a bajokkal. Szembe ne kelljen nézni, hogy elkúrtuk... Sőt, ha valaki ilyet mond, hogy elkűrtuk, akkor az hazaáruló.

osszián 2012.01.08. 13:49:46

@Visegrádi

Egyetértek.

Bokros kilóg, de azért éppen elég a társadalmi ellenállás még vele szemben. Hát ki méltányolja ma is, hogy 92%-ról 63-ra szállította le az államadósságot 2005- és 07 között? Az emberek képtelenek összefüggésekben gondolkodni.

Hanem itt a hatalom kérdése. Köztársaságban a hatalom a népé. Választott delegáltjai képviselik a Parlamentben. Itt tévedés van a fejekben, mégpedig nagy: nem a kormánynak van parlamentje, hanem fordítva.
A hatalomgyakorló szerv az országgyűlés.
A kormányfő csupán prime minister (első szolga). a többiek is szolgák. Miniszter=szolga.

Nálunk megfordult, a feje tetejére állt.

A népé a hatalom, és akkor vonja meg megbízottjaitól, amikor muszáj lesz.

2llkedő 2012.01.08. 13:49:47

@alien: "van erre szakkifjezés e-l-k-úúúúú-r-t-a a négyzeten,"

Ez nem jó szakkifejezés. Ez olyan, mint a hazugság és a lódítás. Ami most van, arra még nem találták meg a megfelelő szót.

hoseman 2012.01.08. 13:50:05

nyugi orbán marad? tE rühes patkány! ez azoknak a százezreknek-millióknak is szól akik kiestek a pixisből?..ha meg nem,akkor ki a hazaáruló te nyomorult szemét?!

2llkedő 2012.01.08. 13:51:48

@hoseman: "akkor ki a hazaáruló te nyomorult szemét?!"

Aki nem ért egyet a hatalmasságos Orbán Viktorral.

Mert Orbán Viktor = HAZA

alf (törölt) 2012.01.08. 13:53:11

@osszián: Bár a magam részéről Bokrost is szívesen látnám egy szakértői csapatban de nyilvánvaló, hogy elutasítása óriási. Ezért írtam, hogy
MELLÁR, CSIKÁN, CSABA, RÓNA..
Őrájuk már ugyan ne fogja senki, hogy "ballibsi", mégis a fejüket fogják attól az eszetlenségtől, ami itt most zajlik.

osszián 2012.01.08. 13:53:30

"Hát ki méltányolja ma is, hogy 92%-ról 63-ra szállította le az államadósságot 2005- és 07 között?"

Nem Bokros 1995 és 1997 között tette rendbe a költségvetést.

osszián 2012.01.08. 13:57:42

@alf:

Igen!

De ott van Csaba. Neki felkínáltak egy zsíros állást a monetáris tanácsban: azt mondta - úriember ilyet nem fogad el.
Vajon országmentést elfogadna?
Vagy Bajnai újra, Oszkóval - de konzervatív közgadákkal is - mert ez igy lenne fair.
Kupa se olyan öreg még, és helyén van az esze.

Róna? neki van a legtöbb infója, nagyon fontos ráfigyelni!!!
Ő már hónapok óta tudja, hogy erről a maffiáról az EU és az USA levette a kezét.

kuwert 2012.01.08. 13:59:04

@alf: Ebben egyetértünk. Persze, Orbán nyilván csak elővette, bár én nem hiszek igazán a nemzetkarakterológiában. nem gondolnám törvényszerűnek, hogy ez így van...

hoseman 2012.01.08. 14:00:04

..egyébként nem létezhet párbeszéd elvakult fideszesekkel..van a családomban egy díszpéldány... sajnos ezek betegek:( tolerancia,önkritika,szociális érzékenység ismeretlen fogalmak számukra.. ezek így születtek.

Putyilov gyári melós 2012.01.08. 14:01:59

@2llkedő:

2010 októberében, amikor a nyugdíjpénztárak államosítására és a 3000 milliárd magánmegtakarítás ellopására készülődtek,akkor Orbán tudta, hogy egy évet kapott, többet nem adnak neki a nagyok az ámokfutásra.
FELTETTE AZ ORSZÁGOT A RULETTRE ÉS ELBASZTA!
ÜRES A KASSZA, NINCS TÖBB PÉNZ A KSZINÓJÁTÉKRA!

ORBÁN MEGBUKOTT ÉS EZT Ő IS TUDJA!

"Egy év: ennyi időnk van

- Egy évünk van arra, hogy ebből az adósságcsapdából kitörjünk, de legalább kinyissuk az ajtaját - mondta el Orbán. Amennyiben ez nem sikerül, veszélybe kerül az orszég önállósága, visszatér a szociális bizonytalanság, a reménytelenség. Orbán szerint nem lesz még egy ilyen lehetőség a megújulásra.

A 2011-es költségvetés megállítja az államadósság növekedését, ami az adósságcsapdából való kilábalás első lépése. Ezt a politikát kívánja a kormány folytatni 2011 után is, szerkezeti reformokat hajtanak végre, és a hiányt is tartják. Orbán szerint megkezdődött a nyugdíjreform, az oktatási reform, az egészségügyi reform, és a közösségi közlekedés megújítása is. Amennyiben a szerkezeti reformok véghezvitele sikerül, és a hiányt is tartani tudják, akkor 2014-re 70 százalék alá csökkenhet az államadósság szintje. Ha viszont nem sikerül, akkor ismét vesztesekké válunk - jelentette ki a miniszterelnök."

Napkutya 2012.01.08. 14:02:07

Az EU véleménye a kormány munkájáról és Magyarországról?

Szombaton fogtam padlót.

Valaki, erős egyszerűsítéssel ugyan, de kb. a "leszarjuk"-ot nyilatkozta.

Egészen pontosan, bejelentette: az EU össztermék 0,8 százalékát állítjuk elő. Leírom máshogy, egy százalékát SEM!
NEM jelent problémát, ha megszakadnak a kapcsolatok.

(A Görögöknél, ez a szám 1,8 volt, több mint a kétszerese.)Ráadásul, politikailag is vállalhatatlan, amit csinálunk, mert a görögök legalább levonták a tanulságokat.

Ha nem akarunk az EU tagjai lenni? Kérem!
Megyünk a saját fejünk után? Kérem, Uraim, csak nyugodtan! Az, csak egy gonddal kevesebb!

ÉS IGAZ!

A német vagy a francia adózó, magasról tesz rá, hogy van-e Viktorunk vagy nincs. A politikusa is. AZ már nem mindegy neki, ha az ő pénzéből kell minket segíteni, mert nem elég hogy nagy a pofánk, még balfaszok is vagyunk.

Most, olyanok vagyunk, mint a durcás kamasz, aki elverte a zsebpénzét, csapkodott otthon, meg óbégatott, majd beb.szta maga mögött az ajtót.

Aztán eszébe jutott, hogy a kulcsa odabenn van.

alf (törölt) 2012.01.08. 14:05:15

@Napkutya: Nagyon igaz meglátás!
Sajnos, nagyon igaz...:(

alf (törölt) 2012.01.08. 14:09:16

És még egyszer leírom, amit az elején már leírtam. A helyzet adott. nemzetvezetőink még próbálják kenni a sz...rt, magyarázni a kettős beszéddel a magyarázhatatlant, de már ide is beszivárogtak azok a hírek, amik Nyugat Európában vagy az USÁban kb. 1 hete nyilvánosak.
NEM TÁRGYALNAK VELÜNK!
Vagy visszacsinálja a hatalom azt az ámokfutást amit előadott (médiatörvény, jegybanktörvény, AB, bírósági kúria, stb.) vagy ENNYI VOLT!

És akkor, ha majd 500-600 forint lesz egy €, na majd akkor tessenek kedves "jobboldali" (ugyan már, hol jobboldali ez a neobolsi populista banda) troll barátaim magyarázni a bizonyítvány!

Putyilov gyári melós 2012.01.08. 14:11:11

@2llkedő:

Akinek Orbán a HAZA, az nem magyar, hanem orbániai :O)))

De akkor húzzanak gyorsan a picsába a magyarok országából, a MI HAZÁNKBÓL, haza Orbániába! :O))))

2llkedő 2012.01.08. 14:11:52

@Putyilov gyári melós: Ne azt figyeld amit mond! Ezt ő mondta.

neszójjábe 2012.01.08. 14:12:42

4. Nincs szükség semmilyen IMF-hitelre, Viktor kezében ott van a csodafegyver

"Természetesen mindannyian ebben reménykedünk, hátha."

Ugye, ugye Ti sem bíztok már vakon benne.
De ha nincs csodafegyver, akkor mit is csinált az elmúlt másfél évben????!!!!
Mi alapján választotta ezt az "unortodox" utat? Hazárdírozik velünk? Vagy a pártkatonák helyzetbe hozása előrébb való volt a szakértők megfelelő helyre ültetésénél. Bizonyára. Olyan nincs, hogy ma A-t mondok, holnap meg B csinálok. Ma fekete vmi, holnap meg fehér. Márpedig úgy néz ki, hogy egy kidolgozatlanságtól, a külső-belső hatásoktól, elkúrtuk-effektustól befolyásolt gazdasági pályát ír le az ország. Olyan kacskaringós mint az ökörhugyozás. Látszik az amatőrség, tanácstalanság. Akármi is volt az eredeti terv (mert már nem az eredeti utat járjuk rég - ez mnyp magánosításnál kideült) már bebizonyosodott, hogy nem jó. És a cél még Orbán esetében sem szentesíti az eszközt.

Plusz nem a demokrácia megcsúfolására, a hatalom megszilárdítására (saját emberek mindenhol akár 9! évre kinevezve) kellett volna pazarolni ezt az időt, hanem felelősségteljes kormányzásra!
Mert ők ÉRTÜNK vannak! Vicc kategória a köztársasági elnöktől kezdve (miért nem volt elég jó Sólyom?!), az alkotmánybíróság, a PSZÁF, a médiahatóság, az alkotmány (igen az is!)...egészen a dekoratív, de igen butácska nyugdíjvédelmi biztosunkig. És még sorolhatnám.
Erre volt idő, ez volt a legfontosabb NEKIK! EZT CSINÁLTÁK MAGUKNAK!
éS MIT KAPTUNK MI?:
Mnyp ablakban, üzemanyagár, forintárfolyam, csorbított minkavállalói jogok, 16% szja, 27% áfa, rendőreink, tűzoltóink dolgozhatnak 65 éves korukig, indoklás nélküli elbocsátás, ostoba huzavona az oktatás körül, cenzúra, a jogállamiság, demokrácia sárbatiprása, ilyen olyan bújtatott adók, bizonytalanság...stb

EZT ÉRDEMLI A 2/3-AD + 1/3-AD? Legalább a képlet első felére lettek volna tekintettel. De a sok kiábrándult, Orbánt mesiásként váró ember csak arra, addig volt fontos, hogy melegyen a 2/3.

Mostanában megint kezdenek majd fontosak lenni az emberek, mert már kicsi a támogatottság.

Veszélyben a kormány pozíciója, mi várható? Senki nem tudja.

Tipp 2014-re: LMP-MSZP-DK-... ki tudja még ki összefogás nagyon veszélyes lesz a Fideszre. Ezért kénytelen lesz összefogni százszor megtagadott kölykével, a Jobbikkal. Ez utóbbi esetben valszeg Fidesz-Jobbik koalíció, de 2/3-ad nélkül.
Viszont még túl kell élni a köv 2 évet.

Kalmár 2012.01.08. 14:13:49

@2llkedő: Kerülöd a választ látom. Nem baj.

osszián 2012.01.08. 14:15:14

@alf:

"És akkor, ha majd 500-600 forint lesz egy €, na majd akkor tessenek kedves "jobboldali" (ugyan már, hol jobboldali ez a neobolsi populista banda) troll barátaim magyarázni a bizonyítványt"

Hé miket beszélsz!

Olvasd a nagyeszű Kalmárt: hamarosan újra 270 lesz és még jobb...mert szembeszállunk a gonosszal - olvastátok Bayer Zsocát? ( a Sátán kutyái). A sok ellenség a tökéletességgel szemben...

2llkedő 2012.01.08. 14:16:20

@Kalmár: Mire válaszoljak? A fantáziádra nem tudok.

alf (törölt) 2012.01.08. 14:18:06

@osszián: Hidd el, én örülnék a legjobban, ha nem lenne igazam! Sajnos azonban a 270Ft-os €-ra annyi az esély, mint Baumgartner Zsoltinak az F1 világbajnoki címre. :(Pedig annak is örülnénk! :)

2012.01.08. 14:18:21

@Viktor_Viccnélkül:

"Szóval "szerkesztőgárda" mindenhol van, ahol erre szükség van. Szükségszerűen az intézményük álláspontját és híreit közvetítik.

Ellenben a(z eltúlzottan) kormányellenes csőcselék, aki a neten rengeteg írogat, na az bizony vagy bértollnok, vagy ingyenélő. "

OMG!
Vettem, mosolygok, legyintek, fogom a fejem, vége. :)))

Putyilov gyári melós 2012.01.08. 14:18:33

@2llkedő:
Én csak a tényeket konstatálom, hogy elfogyott a pénz, VÉGE A KASZINÓJÁTÉKNAK!

Orbán az országot tette fel a rulettre, rosszul pörgetett és vesztett, ELQRTA AZ EGÉSZ ORSZÁGOT A HAZÁRDJÁTÉKON!

Most revolvert tart az ország fejéhez, orosz rulettet játszik és azzal zsarolná a világot, hogy adjanak neki pénzt a további kaszinójátékra, és húzogatja az elsütőbillentyűt!
1 Euro=324 Ft, CSATT!

osszián 2012.01.08. 14:19:24

@Kalmár:

Hát a te hülyeségeidre mit válaszoljon?

Na ezt követeli az ájemef:

A többieknek:

" a jegybanki függetlenség visszaállítása;
a Költségvetési Tanács megerősítése;
szigorúbb költségvetési politika;
a válságadók mértékének jelentős mérséklése, majd kivezetésük;
az ad-hoc gazdaságpolitikai intézkedések beszüntetése;
a tervezett reformok végig vitele;
a szociális juttatások rendszerének átalakítása;
a közösségi közlekedési vállalatok átszervezése;
a magáncsőd intézményének a bevezetése területén kell lépéseket tennie a magyar kormánynak."

De ez semmi.

Brüsszel nélkül le se ül.

Brüsszelnek sokkal keményebb követelései vannak.

Az USÁ-nak meg egyenesen az, hogy az alaptörvényt vissza kell vonni.

hoseman 2012.01.08. 14:25:19

@Viktor_Viccnélkül: "Ellenben a(z eltúlzottan) kormányellenes csőcselék, aki a neten rengeteg írogat, na az bizony vagy bértollnok, vagy ingyenélő."

baszdmeg!! kész,vége,több ló nem indul...
és Te is itt vagy köztünk,jössz-mész,írsz,olvasol,dolgozol,gyereket nevelsz,sírsz,mosolyogsz stb...létezhet ez??...

ayatollah 2012.01.08. 14:28:11

@hoseman: ez tényleg vicc hogy még nácikkal vagy sámánosokkal is több párbeszédet lehet folytatni mint orbánista elvtársakkal. ez van.

ayatollah 2012.01.08. 14:29:30

@Visegrádi: kihagytad Medgyessyt. amúgy jó.

Napkutya 2012.01.08. 14:49:04

@osszián: Szerintem, az lehetett a begőzölt stratégia, hogy átviszik villámgyorsan, izomból az összes NEKIK jó változtatást, az előtt, mielőtt a nagy mamut EU egyáltalán észbe kapna, vagy mozdulni tudna.

Nem jött be.

Ami az EU és Orbán viszonyát illeti, most a Macskafogó jut eszembe:

"-Mibe is került ez nekünk, Safranek? Jöjjön csak közelebb!-"

A politikát, most lépjük át, de évekig, nagyon, nagyon sok eurót beleöltek, hogy zárkóztassák az országot. No, annak egy tekintélyes része, most épp ment a lecsóba, a többi kárral együtt.

Ezt, nem nagyon díjazzák.

fonó 2012.01.08. 14:55:01

Álomvilág, önbecsapás. A csontvázakat MANYUP vagyon, eltőzsdézett MOL 500 milliárd akkori váltással lenyúlva 70 % alá vihették volna az adósságot Gyurcsányék de nem voltak annyira pofátlanok.

fonó 2012.01.08. 14:58:51

Milyen gazdaságpolitikában bíztak a Fideszesek ahol 300 ft számlával hazaárulás-mengelézés, 30 ezer zsebbe dugva rendben, hazafias. Ennyire primitív egy pénzügyesünk sem volt eddig h számok nélkül letegyen egy tervet benne kékbanán, fordítókorong, ősmagyar agysebészet. ...

dbeata 2012.01.08. 15:19:00

@osszián: Majd akkor érjük utol Kínát, ha tömegek lesznek hajlandóak krumplit enni, meg lemondani minden kényelemről, és dolgozni éjt nappallá téve, és a gyerekmunka is divatba jön. Addig meg szépen elálmodozhatunk róla.

2llkedő 2012.01.08. 15:31:35

@Putyilov gyári melós: "Most revolvert tart az ország fejéhez, orosz rulettet játszik"

A probléma ott van, hogy nem a klasszikus orosz rulettet játsza már. Az egy éles töltény helyett lassan egy vaktöltény van abban a tárban.

osszián 2012.01.08. 16:09:27

@dbeata:

Persze.

De ezt magyarázta a dakota nagyfőnök. Übü szerint minden az akarat - a tények nem számítanak. de az előzmények:

„A csúcsra a mai napon Magyarország ért fel, minden egyes polgárával együtt, akik nyolc éven át kitartóan mentek előre, ők tűzték a csúcsra a zászlót. Egy uniós ország vasárnap csúcsot állított fel, sokak számára derült égből villámcsapás: itt az új csúcs, ez magyar világsiker – fogalmazott a Fidesz elnöke, aki aztán arról beszélt: a szabad világ országai elszoktak attól, hogy versengő demokráciában lehet olyan óriási egységet teremteni. Ez nemcsak hatodik szabad választás. Ma forradalom történt a szavazófülkékben.” (Orbán Viktor, 2010. ápr. 26.)

Aztán 1 évvel később jelentette ki, hogy termelékenységben utólérjük Kínát.

Ekkor kapott agyfaszt mindig nyugodt teológus testvérem - és üvöltve kereste elő a ház minden szegletéből a kínai kütyüket, madzagokat, tévét, monitort, gépet, pendrájvot, kis rádiót, nagy rádiót, és harsogott: méd in csájn, méd in csájan - itt is minden méd in csájn...

Utolérjük Kínát... jön a csodafegyver...

dbeata 2012.01.08. 16:13:10

@osszián: Amúgy az alcím is olyan, mint a Sárkány ellen sárkányfűárus. Hiába, aki múltba tekintget...

OrangeOrder · http://orangeorder.blog.hu 2012.01.08. 16:19:26

@osszián: Hát tényleg vicces ezt a tömeghisztériát nézni. Pedig annyi nektek tetsző vélemény van a neten mindenhol... csak az MSZP-s propaganda folyik már a csapból is. És pont ez az egy szem blog zavarja a demokratákat :)))

Itt meg csak a vagdalkozás jön, a személyeskedés, viszont a poszthoz alig bírt bárki érdemben hozzászólni vagy állításaimat cáfolni.

2llkedő 2012.01.08. 16:24:29

@OrangeOrder: "csak az MSZP-s propaganda folyik már a csapból is."

Ha a tények, a valóság leírása az propaganda, ám legyen.

2llkedő 2012.01.08. 16:27:09

@OrangeOrder: CSAK A FIDESZ, CSAK A VIKTOR!

Eléggé érdemi a hozzászólás?

osszián 2012.01.08. 16:34:48

@OrangeOrder:

Végig ahhoz szóltunk. Kalmárok és nem kalmárok Ossziánok és neszójjábe -k.

Itt és most kivételesen nagy volt a témához ragaszkodás, csak kevés idióta terelt.

Te vagy a blogger.

Lehangoló. Komolyan. Elképesztő mennyiségű dokumentumom van 2002-től a jobboldali sajtót illetően: ilyen ijedt idétlenséget nem tudnék felmutatni, pedig élvezettel gyűjtöm...

Haver.

Lehet bízni egy formációban. Hinni - görcsösen.

Na de a realitásokat nem árt feltérképezni - és akkor mi lesz a csodafegyverről ábrándozókkal? - a bilibe lóg a kezük.

OrangeOrder · http://orangeorder.blog.hu 2012.01.08. 16:44:33

@osszián: Azt elég kevesen tudták meggyőzően leírni, hogy hogy fogja a nép leváltani Orbán Viktort és kormányát. Ki fog kormányozni, melyik pártok, stb.

Persze olyan volt, hogy "te hülye vagy, ez nem igaz".

osszián 2012.01.08. 16:46:51

@OrangeOrder:

És milyen csodafegyverben hiszel???

Fehéren feketén leírtam: ilyen nincs.

Kína nem törődik velünk, kész röhej Übü sertepertélése... a 60 éves barátság - ugyan.

Kína nagybefektető. 3000milliárd dollár a valutatartaléka.

Idióták, nincs annyi nulla!!!

Ott hagyják a pácban az agresszív kismalacot.

Nagyon nagy változások kellenek majd, hogy kihúzzanak.

osszián 2012.01.08. 16:56:36

@OrangeOrder:

...-)))

Mosolyjel.

Jó lett volna, ha elolvasod, egy délelőtti kommentemet.

Hogy váltja le?

Kényszerűen. Maga váltja le magát. Tudod-e. pajtás, mi az államcsőd???

Abba bizony olyan hatalmas ország , természeti kincsekkel, pampákkal, erdőkkel mindennel - is befaragott, mint Argentína!

Most tanulmányozom.

Mivel kezdték? a myny pénztűtárak ellopásával. Mivel folytatták?!

A valutaalapjuk elköltésével, elzabrálásával!

Totál államcsőd követte - és majd csak amikor visszatértek a demokratikus állapotokhoz fejlődött fel újra ez a gyönyörű ország.

DEMOKRÁCIA NÉLKÜL nincs rentábilis gazdaság.

specialist 2012.01.08. 17:43:29

@OrangeOrder: Ahelyett, hogy hívnád a süllyedő hajó utasait, hogy gyerünk, foltozzuk be a lukat együtt, te ehelyett a kapitány egyenruhájának színe miatt izgulsz, és annak örülsz, hogy éppen narancsszínűben van, amikor elmerülünk, nem pirosban... Kicsinyes, provinciális gondolkodásra vall, emiatt nem jutunk egyről a kettőre soha. Vannak, akik nem tartoznak egyik táborhoz sem, mert régen rájöttek, hogy a pártok nem képviselnek értékeket, csak érdekeket...De a pártos gondolatok mindig hangosabbak, mint csendben reménykedő, semleges tömegeké.

specialist 2012.01.08. 17:53:50

@Viktor_Viccnélkül: Ne máár...Akkor te most egy mocskos ingyenélő vagy, aki nem foglalkozik a családjával, csak azért mert írtál 7 db kommentet??? Nekem soha nem jutna eszembe ilyesmi valakiről, aki leírja a véleményét, csak azért, mert különbözik az enyémtől...Te se légy ilyen szigorú magadhoz! Várj csak, egy pillanat, próbálom megérteni a logikádat....ez most csak azokra vonatkozik, akik kritikusak a kormánnyal szemben? Ez most komoly??? Na jó, eddig próbáltam eljátszani, hogy vitábe tudok veled elegyedni, de már nem megy röhögés nélkül... Bocs. Azt hiszem mindenki jobban jár, ha a kommentelés helyett tényleg inkább a családdal foglalkozol... :DD

alien 2012.01.08. 19:22:50

@2llkedő: megfogtál, gazemberség?

alien 2012.01.08. 19:23:44

@2llkedő: ja hogy nekik, hát nekik aztán lehet hogy jó, de nem cserélnék velük :(

dbeata 2012.01.08. 19:36:44

@Kalmár: Remélem, te csak CBA-ban vásárolsz! Mert ott drágább a bevásárlás ám! Aztán nehogy elringassad magad abba a hitbe, hogy ott mekkora hazafiak a főnökök, és mekkora magas bérre jelentették be a dolgozókat. Muhaha!! Kamu minimálbér, ha egyáltalán be van jelentve. Múltkor a madaras teszkóban megkérdeztem valamit edy vásárlótól, kiderült, hogy CBA dolgozó, ő is inkább ott vásárol! De azért köpködjél nyugodtan a multikra. Biztos igazad van abban is, hogy sok támogatást kaptak. Lehet, hogy abból futja dömping árra. Én meg szívesen spórolok a bevásárláson. Azért majd figyelem, hogy csökkennek az árak a CBA-ban (a támogatásnak ugye le kell egyszer gyűrűznie a vásárlóhoz is)
Ezzel együtt, ha tehetem, akkor magyar terméket veszek! (nem OV miatt). De a pénztárcámnak nem vagyok ellensége.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.01.08. 21:05:48

@medve2: Azt írtam volna, hogy Fletó zseni volt? Ha igen, akkor megkövetlek! Nem volt szándékom ilyet írni. De sokkal jobban felmérte a helyzetet, mint Ovi. Szerintem Ovi annyira elzárta magát a rögvalóságtól, hogy nem látja, hogy mekkora katyvaszt főzött ide nekünk. A dilettáns csapatával együtt.

Ezért gondolom, hogy Ovi soha nem lesz képes lemondani.

@M_R: "Az egyetlen jelentős különbség, hogy OVI ez elmúlt pár hónapban gyakorlatilag minden civilizált országot sikerült megsértenie."
Ezzel nem értek egyet! Fletó nem volt antidemokratikus. Ovi pedig már '98-ban is az volt ("Parlament ellenzék nélkül is működik"). Csak most méginkább az! Ez is egy hatalmas különbség! A többi ehhez képest már csak hab a tortán...

Hülye aki elolvassa! 2012.01.08. 21:18:34

Komcsik, libsik, bohóc pártok,
Az utcán mit hadováltok?
A magyar nép megszavazta,
Tűnjetek a ferde faszba.

Mocskoljátok az országot,
Hazaáruló szarzsákok.
Kártékony a létetek,
Megnézném a véretek!

Viktor_Viccnélkül (törölt) 2012.01.09. 01:02:50

AMIT A LEGTÖBB KOMMENTELŐ MŰVEL ITT, NA AZ AZ Ö N Á M Í T Á S FELSŐFOKON.

CSAK A K A R J Á T O K HINNI, HOGY A MOSTANI ESEMÉNYEKNEK KÖZE VAN AZ ÁLLAMCSŐDHÖZ VAGY AKÁR VIKTOR BUKÁSÁHOZ, TI KERTI FINGÓTÖRPÉK. MÉG A FELCSÚTI FOCISTADION KAPUJÁNAK KILINCSÉIG SE ÉRTEK FEL, ANNYIRA TÖRPÉK VAGYTOK SUTTYÓFEJEK.

CSAK A K A R J Á T O K HINNI, HOGY A MOSTANI ESEMÉNYEKNEK KÖZE VAN AZ ÁLLAMCSŐDHÖZ VAGY AKÁR VIKTOR BUKÁSÁHOZ. A VALÓSÁG AZ, HOGY AZ MNB TÖMVE VAN EURÓTARTALÉKKAL, ÉS AMINT A TRANZIENS (NEM ISMERITEK A SZÓT, MI, TI SUTTYÓK?!) TEHÁT AZ GYORS LEFOLYÁSÚ JELENSÉGEK LEMENNEK, UTÁNA AZ ELŐNYÖS TÁRSASÁGI ADÓRENDSZER (AMI ALKOTMÁNYBAN IS GARANTÁLT) ÉS SOK MÁS DOLOG MIATT IGENIS FELLENDÜLÉS LESZ. A GYORS LEFOLYÁSÚ ÁTMENETI JELENSÉG NYILVÁN AZ IDEIGLENES BIZALOMVESZTÉS A HIRTELEN GYORS DÖNTÉSEK MIATT, DE AMINT AZ IGAZI BEFEKTETŐK LÁTJÁK HOGY VAN ITT PÉNZ ÉS MÁR NINCS TÖBB SZÍVATÁS, UTÁNA MINDEN BEINDUL.

ITT VAN A PORTFOLIO.HU AMI AZ INDEX TÁRSOLDALA ÉS NEM VÁDOLHATOD HOGY NARACSSZINŰ, NA ITT EGY CIKK TŐLE A NAPOKBÓL:
www.portfolio.hu/befektetesi_alapok/kulfoldi_alapok/magyarorszagon_jart_a_neves_kotvenyguru.161037.html

IDÉZEM NEKTEK BALFÁCÁNOKNAK:
"VÉLEMÉNYÜK SZERINT A KÖVETKEZŐ NAPOK KRITIKUSAK LESZNEK, AZONBAN SZERINTÜK KÖZEL A FORDULAT. AZÉRT IS KELTETTE FEL AZ ORSZÁG A FIGYELMÜKET, MERT MINDENKI A LEGROSSZABBAT MONDJA RÓLUNK, ÉS SZERETNEK OLYAN HELYZETBEN BEVÁSÁROLNI, HA A KÖRÜLMÉNYEK IGAZÁN ROSSZAK, HISZEN EKKOR BENNE VAN A LEVEGŐBEN A FORDULAT. A BLOOMBERG RIPORTERE AZ INTERJÚ VÉGÉN RÁKÉRDEZETT, HOGY AZON FELÜL, HOGY A POTENCIÁLIS TERMÉKEK KÖZÖTT A LEGKEVÉSBÉ ROSSZAT KELL MEGVÁSÁROLNI, TUD-E MÉG MONDANI ÉRDEKES LEHETŐSÉGET, AMIT A PIACON LÁT. BILL GROSS MEGLEPETÉSRE ÉPP MAGYARORSZÁGOT EMELTE KI, MINT ELMONDTA, TEGNAP A BEFEKTETÉSI BIZOTTSÁGI ÜLÉSEN MOHAMED EL-ERIANNAL IS BESZÉLTEK A MAGYAR KÖTVÉNYEKRŐL ÉS A HAZAI HELYZETRŐL. [...] BILL GROSS VÉLEMÉNYE AZÉRT IS FONTOS, MERT A VILÁGON MINDENHOL KÖVETIK AZ Ő TANÁCSAIT"

NA MIT GONDOLTOK OKOSTOJÁSOK, HA CSŐD LENNE VÁRHATÓ, AKKOR JÁTSZANÁNAK MOST A HATALMAS KOCKÁZATÚ MAGYAR PAPÍROKRA? HOGY JÓL ELVESSZENEK EGY CSOMÓ PÉNZT.

NA ERRE VARJATOK GOMBOT TI AKIK OSTORRAL KAPCSOLJÁTOK BE A TÉVÉT.

Viktor_Viccnélkül (törölt) 2012.01.09. 01:05:46

SZÓVAL AZ ÖNÁMÍTÁS: ORSZÁG CSŐDBEN ÉS/VAGY ORBÁN BUKÁSA.

SZÓVAL A VALÓSÁG: NYUGI, ORBÁN VIKTOR MARAD. ;)

:DD

ayatollah 2012.01.09. 04:09:40

@Viktor_Viccnélkül: gondolom Szlovákiából röhögsz a pofánkba

ayatollah 2012.01.09. 04:12:16

@medve2: Bajnai és Oszkó szakértők, és nem politikusok elsősorban, akárcsak Bod-Péter vagy Mellár, vagy Chikán. Ha nem látod a lényeget, bocs, a te készülékedben van a hiba.

osszián 2012.01.09. 10:46:58

@Viktor_Viccnélkül:

Na, akkor meg van a csodafegyver...:-)))

Tegnap, és éppen itt határoztam el, hogy elvakult hülyékkel immár soha többé nem vitatkozom.
Most sem, csak annyit jegyzek meg, hogy a valutatartalék hajszálra ugyanannyi volt amikor Bajnai átadta a kasszát. Csak akkor a 34 milliárd euró sokkal többet ért.

Ezzel együtt vitte katasztrófába az országot Orbán és csapata.

Abban a pillanatban ahogy folyó kadásokra vagy beruházásokra fordítanak egy centet is a valutatartalékból, az felgyorsítja a véget, nincs az a pénzügyi guru, amelyik oda befektetne.

Most se vett egy kötvényt se, csak szimatolt egy kicsit. (Akár a kínaiak tavasszal).

A valutatartalék az nem saját pénz. Azután ugyanúgy kamatot fizet az ország, mint a többi kölcsön után. Viszont kell az importra, kell a hitelek törlesztésére, és biztonsági tartaléknak. Argentína volt az az ország, amelyik először a mnypénztárakat rabolta le, majd a valutatartalékot a saját nemzeti bankjából - totál államcsőd követte.

Hát persze itt is itt a csőd - most már akkor is, ha lesz megállapodás, de ha nem lesz, akkor hamarabb.

osszián 2012.01.09. 11:22:46

Csaba László véleménye a valutatartalékról:

"Ha tartok attól, hogy a forint árfolyama gyengül, akkor a védelmül szolgáló jegybanki tartalékot megsokszorozni kellene, nem pedig annak csökkentésére törekedni" - fejtette ki az elmúlt napokban a sajtóban többször is megjelent értesülésekkel kapcsolatban, miszerint a kormány a devizatartalékokat nézte ki magának. "Ez veszélyes lenne mindannyiunkra nézve" - figyelmeztetett. Hozzátette: azokat, akik ilyen úri muri megoldásokkal kísérleteznek, gyorsan leleplezik. (Napi gazdaság, 5 napja)

Viktor_Viccnélkül (törölt) 2012.01.09. 11:32:08

@osszián: NAGYON EGY ÖNTELT CSÓKA VAGY, AKI OKOSNAK HISZI MAGÁT:
"TEGNAP, ÉS ÉPPEN ITT HATÁROZTAM EL, HOGY ELVAKULT HÜLYÉKKEL IMMÁR SOHA TÖBBÉ NEM VITATKOZOM.
[...]
HÁT PERSZE ITT IS ITT A CSŐD - MOST MÁR AKKOR IS, HA LESZ MEGÁLLAPODÁS, DE HA NEM LESZ, AKKOR HAMARABB."

KÉPES VAGY ILYENEKET KIJELENTENI, HOGY AKKOR IS CSŐD LESZ, HA LESZ MEGÁLLAPODÁS STB. ÉS HOGY HÜLYÉKKEL NEM VITATKOZOL... NO COMMENT. DE AZ A FAJTA VAGY, AKINEK MÉG DIPLOMÁJA SINCS VAGY CSAK VALAMI NULLA FŐISKOLA AMIVEL KITÖRÖLHETED, DE AZÉRT OSZTOD A NETEN AZ ÉSZT. A REALITÁS MELLESLEG AZ, ÉS EZT A NEVES KÖZGAZDASÁGOK SEM KÉRDŐJELEZTÉK MEG, HOGY MÉG SIKERTELEN IMF TÁRGYALÁS ESETÉN SEM LESZ ÁLLAMCSŐD. ŐK ÓVATOSABBAK TEHÁT, MÉG HA GONDOLNAK IS ERRE, TE VISZONT SIMÁN KIJELENTETTED. SZERENCSÉRE NEM A TE FAJTÁID HOZZÁK A DÖNTÉSEKET.

MENJÉN INKÁBB VISSZA AZ IRODÁBA FOLYTATNI AZ AKTATOLOGATÁST, HAVER.

Viktor_Viccnélkül (törölt) 2012.01.09. 11:33:23

"DE AZ A FAJTA VAGY" => "TE AZ A FAJTA VAGY"

"NEVES KÖZGAZDASÁGOK" => "NEVES KÖZGAZDÁSZOK"

Hutyibetyár 2012.01.09. 18:29:41

@Pángalaktikus-gégepukkasztó: Sajnos ez igaz. Önkormányzati szinten nagy puszi pajtások és mennek a háttéralkuk ezerrel. A szélsőséges szavazók miatt megy a kis hőbörgés meg szalonzsidózás, de azért egyre jobban ismerkedik egymással a két oldal. Ami összetartozik az összenő egy idő után sajnos. Pár szittya idiótát el fog veszíteni majd a jobbik, de szerintem simán beáldozzák. Max. a kurucon lesz egy kis hőbörgés meg megalakul az újnyilas párt, vagy ilyesmi és a jobbik máris benne van a hatalomban ezerrel. Tetves megélhetési párt az is csak sajna...
Egyébként egy Szolidaritás szerű civil kezdeményezés még mindig feljöhet a választásokig és szétnyerheti magát, ha megfelelő szakértő gárdát tudnak felhajtani. Márpedig szerintem abból most van elég (már mint nem pártkatona szakértő, akinek nem tetszik a rendszer).
Ezzel kifognák a szelet a fidesz vitorlájából, mivel eddig az volt a mondás, hogy bezzeg az mszp...Itt viszont ezzel már nem lehetne védekezni, itt akkor már számot kellene adni a simicska-pintér maffia dolgairól és egyebekről...

Kalmár 2012.01.09. 18:32:44

@dbeata: Alaposan összekeverted a dolgokat.
Először is NEM a CBA adózik kevesebbet az új válságadóval. MINDEN hazai lánc. Coop, Reál, Arzenál stb. Leállhatsz a CBA legendával. Lufi.
Másodszor nem vagyok multi ellenes, de helyesnek tartom, ha az állami támogatások, a mögöttük álló giga vagyon és a piaci erővel való visszaélés mellé kapnak a kicsik is egy kis levegőt. A kiskereskedelem jelentős részét bonyolítják. Igen én is sokszor vásárolok kisboltban. Itt van a sarkon és kedvesek, személyesek, megbízhatóak.
Ettől még a nagybevásárlásokat én is a Sparban intézem.
Az egyik legjobb intézkedése volt a Fidesznek.

Hutyibetyár 2012.01.09. 18:39:27

@Viktor_Viccnélkül: tipikus fidesznyik vagy, aki vakon elhisz mindent, holott lehet a dolgok mögött tudatosság van, lehet dilettantizmus, amit tudatosságnak álcáznak. Jobb az eseményeket egyedileg megvizsgálni és eldönteni róluk, hogy azok hová vezethetők vissza. Személyeskedéssel nem mész semmire, sem címkézéssel. Itt sokan nem szocik, vagy ballibek szerintem. Ne felejtsd el, hogy az emberek több mint fele nem tudna kit választani és nem azért mert nem érdekli a saját sorsa (ez a leggyökerebb porpaganda duma), hanem mert nem talál vállalható pártot, akivel azonosulni tudna. Egyébként szerintem sem lesz államcsőd, de azt sem hiszem el, hogy minden fenékig tejfel. Hazárdírozás megy, mint ha tőzsdéznénk és kevés a ráhatásunk az eseményekre. Lehet így is, úgy is. A Fidesz megdöntött néhány tabut, ami nekem kifejezetten szimpatikus. Mindig azt vallottam, hogy ha valaki nem tisztel, mint barát, tiszteljen, mint ellenség. Csak itt most már túl sok az ellenség, és nem tudom, hogyan fogunk ebből jól kijönni. Nekem a volt komacsek fallosz szopkodók politikusok, mint Horn, vagy Németh sem voltak szimpatikusok. A nyugat őket azért tisztelte, tiszteli, mert nagyon jót tett a nyugatnak. Sajnos nálunk is nagyon kevés az olyan politikus, aki a magyar nép érdekeit tartja szem előtt. A fideszben ha nem lenne a simicska-pintér tengely, akkor talán azt mondom, hogy valami tiszta dolog elindult, de így inkább azt mondom, hatalmi átrendeződés zajlik, amiből én, mi nem biztos hogy jól fogunk kijönni. Legalábbis hogy ez ilyen drasztikusan zajlik. Orbánt egyébként én nem tartom egy megélhetési politikusnak, ő tényleg inkább olyan Napóleon féle kis akarnok féle. A népét a győzelembe akarja vezetni, csak nem számol azzal, hogy ennek mi az ára...

dbeata 2012.01.09. 18:39:37

@Kalmár: Nyilván én is úgy gondoltam. Miféle legenda? A levegőről szólva, az nekünk, kisvállalkozóknak se ártana... Nem minket kéne agyonnyomni. Bár, nem mi vagyunk a haveri kör, ugye...

Hutyibetyár 2012.01.09. 19:00:37

@Kalmár: Hát ez a dilemma, a mutyizó adót nem fizető kisvállalkozót támogassuk, vagy a sápolható, éhbérért dolgoztató, nyereséget kivivő multit. Nyugaton már jobban letisztult ez a kép, multiknál a bevándorlók dolgoznak már egy ideje...

dbeata 2012.01.09. 20:08:42

Egyébként tipikus már a poszt címe is... OV, az Isten, mindenáron...

dbeata 2012.01.09. 20:10:06

@Hutyibetyár: Talán el lehetne gondolkodni azon is, vajon tehet-e ezekről valamit a jóságos adórendszer.

dbeata 2012.01.09. 20:11:27

@Hutyibetyár: Amúgy meg, fejétől bűzlik a hal. Amíg odafönt a nagybetűs Mutyi megy, és a rendszer szinte kikényszeríti, mit várunk alulról?

dbeata 2012.01.09. 20:32:33

@Hutyibetyár: Amúgy, egyetértek a fenti véleményeddel. (18:39)

specialist 2012.01.10. 15:07:38

@Viktor_Viccnélkül: De, már tudom, ki vagy. Sajnos mostanra értettem meg, hogy egy kezeletlen mániás depresszióssal van dolgom... Vagy egy kényszerképzetektôl szenvedô paranoiással/skizofrénnel. Nem akarlak bántani, ôszintén kívánom a gyógyulásod! Ne csüggedj, erre jó gyógyszerek vannak!

Zemeti 2012.01.10. 16:26:22

Gondolom, ti még mindig várjátok a nagy csodát ugye?!

Viktor házi bankára, már nem:

www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20120110-jarainal-ezert-szakadt-el-a-cerna.html

Ennyi fiúk, vége, megvolt a "nagy terv", nincs tovább.

Az értelmesebbje már menekül a süllyedő gyorsnaszádról. De azért ti még menjetek ki felvonulni egyet a Kedves Vezető hívására, talán május 1-ig még pont kihúzza.

Hutyibetyár 2012.01.12. 15:31:28

@dbeata: Talán el lehetne gondolkodni azon is, vajon tehet-e ezekről valamit a jóságos adórendszer."
Micsodaaa??? Hát főleg az tehet erről, illetve nem erre a mentalitásra szabták azt eredetileg, amit rencerváltás után átvettünk. Kiskapukeresésre berendezkedett honfitársainknak más lett volna alkalmas. Nekünk eleve erre a vagyonosodási vizsgálatra épülő rendszert kellett volna kitalálni, mint ami amcsiban van. Csak akkor mi lett volna a sok olajbáróval banyek? Meg megélhetési politikus und sleppjével, akik nem kevés kenőpénzekből éltek/élnek már régóta. Pontosan, ahogy írod, fejétől bűzlik a hal...
süti beállítások módosítása