A fideszellenes hisztéria ellen való orvosság

Jobbik: a Fidesz trójai falova

2012/04/11. - írta: OrangeOrder

Most már véglegesen bebizonyosodott.

Egy országban, ahol a cigányellenességgel és az általános hőbörgéssel (váltsuk le, mondjon le) hatalmas erőket lehet mozgósítani - hatalmas sikert elérve, majdnem-újoncként bekerül a parlamentbe a Jobbik, ott mivel lehetne stabilizálni vagy növelni a szavazótábort?

Természetesen meg lehetne szólítani a Fidesz-KDNP-ben csalódottakat, a reménytelen MSZP és LMP híveit, de nem ez történik.

A Fidesz zseniális húzásokkal (Trianon-emléknap, három csapás, családi adózás, EU- és bankszkeptikus szólamok) kifogta a Jobbik vitorlájából a szelet, nekik így szinte semmi teret nem hagyva.

Mi maradt hát a Jobbiknak? Tiszaeszlár és a homoszexuálisok. Mindkettő - véleményem szerint - felesleges indulatokat szító, inkább riasztó témakörök. Tiszaeszlár inkább az alternatív mondavilág részévé vált, míg a homoszexuálisokat bár egy széles réteg mereven elutasítja - nem gyűlöli eléggé a nép. Nincs miért, az alapvető nemi preferenciákat leszámítva senki mindennapjait, életét nem fenyegeti pár meleg párocska. Ezek ártalmatlan, dolgozó, adózó, vicces emberek - talán még a hajléktalanoktól is jobban undorodik a szavazók túlnyomó része.

A Jobbik tehát a mostani akcióikkal a perifériára szorítva kalimpál, küzd - de szerény véleményem szerint inkább csak végrehajtja a Fidesz utasítását: vállalhatatlanná teszi saját magát a normális többség szemében, ezáltal a Fideszt a jobboldal egyetlen elfogadható pártjává avanzsálva.

Ismét túljártunk a baloldal eszén, mert ők még egy normális ellenzéket se tudtak maguknak kreálni.

Címkék: jobbik
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://orangeorder.blog.hu/api/trackback/id/tr584386771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása