A fideszellenes hisztéria ellen való orvosság

Fidesz - EU: 1:0

2012/06/24. - írta: OrangeOrder

Hatalmas Fidesz- és magyar siker Brüsszelben: 

Magyarország ismét a helyes úton jár - szögezte le az Európai Unió dán elnökségének nevében Margrethe Vestager pénzügyminiszter pénteken azt követően, hogy az EU pénzügyminiszteri tanácsa megszüntette a magyarországi kohéziós források felfüggesztéséről szóló korábbi döntést.

Forrás: Portfolio.hu

 

Bizony, az Európai Unió, aki nemrég még boszorkányüldözést folytatott Magyarország ellen: akik míg másoknak mindent, nekünk semmit nem néztek el. Pedig ez olyan sokaknak volt jó... a hazánk ellen a szocialistákkal és az SZDSZ bázisával összefogó külföldi érdekcsoportoknak, a figyelmet saját magukról így elterelni próbáló, gyengén teljesítő országoknak, és magának az ezer sebből vérző EU-nak is.

A magyar kormány most egy nagyon fontos csatát nyert meg ebben a hosszú és áldozatos diplomáciai háborúban - az Európai Unió pedig visszavonulót fújt. Igen, ezt jegyezzük fel az almanachokba.

Ám még korai ünnepelni: ez egyelőre nem végleges kapituláció, csak meghátrálás Brüsszel részéről, és érdemes elővigyázattal kezelni. Mindenesetre úgy tűnik, hogy az EU is végre a valóban égető problémákkal kezd végre foglalkozni, Magyarország pedig hivatalosan is követendő példának számíthat majd az Unióban példásan fegyelmezett költségvetésével és konszolidációs programjával. 

Nem korai viszont így a két év múlva esedékes választásokról beszélni, hiszen szépen alakulnak a dolgok.

 

  • Az MSZP állítólagos erősödése a közvélemény-kutatásokban torz képet mutat a valós helyzetről, ráadásul a kormány népszerűsége természetszerűleg most kell, hogy a mélyponton legyen. És még így sincs sehol az ellenzék: a népet bár meg lehet vezetni, az MSZP-ből és bukott politikusaiból nem kér senki újra, köszöni.
  • Jönnek a szép - egyaránt mérhető és kommunikálható - gazdasági sikerek, 2013-14-re még a mostaninál is látványosabb növekedési számokat tudunk prezentálni, megszüntetik az ellenünk 2004-es (MSZP-kormány!) év óta folyó túlzottdeficit-eljárást, újra esedékesek lesznek a felminősítések. Természetesen az idegenszívű, áskálódó médiának és csahos kojotjainak ez se lesz elég jó, de ezt már megszokhattuk. Nekik csak Kövér Lászlótól tudok intézni egy gerendával kapcsolatban...
  • A kormány természetesen kézzelfogható, hangulatjavító intézkedésekkel is kedveskedik a polgároknak: megszépül a budai Vár, a Várkert-bazár (ami az MSZP-SZDSZ-es városvezetés húszéves rémuralma alatt szinte teljesen elpusztult), a Kossuth-tér, megtisztul a főváros - és persze vidéken is számtalan apró, de annál fontosabb lépéssel érezteti a Fidesz, hogy számíthatnak rá az emberek. 

 

Egyszóval: bár most vagyunk mélyponton, ragyogóak a Fidesz-KDNP és az ország kilátásai a további évekre is - itt az ideje az újabb négyéves ciklusra tervezni, hogy ne érjen bennünket semmilyen meglepetés, újabb csontvázak pedig most már nem lehetnek a szekrényben. Csak így tovább, fiúk!

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://orangeorder.blog.hu/api/trackback/id/tr394607585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

forgalomkorlatozas · http://forgalomkorlatozas.blog.hu/ 2012.06.24. 10:33:40

"Jönnek a szép - egyaránt mérhető és kommunikálható - gazdasági sikerek"

Egy pár mérhető eredményre igazán kíváncsi lennék. Ha nem sajnálod tőlem, igazán lekommunikálhatnád.

"és persze vidéken is számtalan apró, de annál fontosabb lépéssel érezteti a Fidesz, hogy számíthatnak rá az emberek."

Mint például?

"újabb csontvázak pedig most már nem lehetnek a szekrényben."

Ez azt jelenti, hogy nem lesz több "elmúltnyócév"?

M_R 2012.06.24. 14:21:55

Azért azt nem nevezném győzelemnek hogy vinnyogva visszakozott orbanisztán :)

"A kormány természetesen kézzelfogható, hangulatjavító intézkedésekkel is kedveskedik a polgároknak: megszépül a budai Vár, a Várkert-bazár "

Ezt te komolyan is gondolod? Mert akkor tényleg droid vagy...

szempontpuska 2012.06.28. 11:01:49

Most kell ütni az EU-t, hogy megrogyott, közel a végső győzelem :-))))

alacarte 2012.07.02. 01:10:21

Nem tudom eldönteni, hogy ez a blog most paródia vagy komoly? Viccnek kicsit erős, komolynak viszont már EÜ (nem EU) kategória. Mindenesetre utóbbi esetben a T. szerzőnek ajánlom a Bukás című filmet.

Hoppázó Beléndek 2012.07.02. 11:36:13

és biharbasznádon is nyert valami seggnyaló fidesznyik idióta. ezt el is felejtetted beleírni a förmedvényedbe, fekete lyuk!

mindenesetre az eddigi EU-s pofonokat 0-nak számolod, míg a fület-farkat behúzva kushadó, épp a szarfos törvényeket EUnak tetszőre szó nélkül átíró vitykáéknak meg behúzod az 1-et.

és csodálod, hogy mindenki idiótának néz.. szegény, szerencsétlen seggfej.

Mr.paksimogyoró 2012.07.03. 14:25:33

@alacarte: én most tévedtem ide először, de ekkora sötétséget még nem láttam, amiben ez a blogíró él. Vagy ez egy elbaszottul jó sikerült Monty Python vicc.
Igazából én sem tudom eldönteni.

Hapci Benő unokatestvére 2012.07.03. 16:04:12

Papa, nem tudom mit szívsz (Matolcsyval vagy egyedül), de szombatra jó lenne egy kis khmm, kóstoló...

Hoffman Rózsa, az MSZMP tagja volt! 2012.07.11. 15:01:33

Siker, siker hátán, minden a jó irányba megy, becsület, tisztesség, haladás. CSAK A FIDESZ!

Csak van itt egy két bibi:

"Látványosan megugrott a gazdasági bűncselekmények száma a második Orbán-kormány idején, de összességében is tíz éve nem volt ennyi bűncselekmény, mint tavaly - ez derül ki Polt Péter legfőbb ügyész parlamenti jelentéséből."
hvg.hu/itthon/20120711_polt_peter_buncselekmenyek

"Egy forint befektetése nélkül, néhány hónap alatt jutott milliárdos értékhez egy titokzatos kis szolnoki cég még 2000-ben, az ügyletet akkor két állami bank, az MFB és a Postabank is segítette. A kft.-ben hamarosan megjelent Nyerges Zsolt szolnoki ügyvéd, majd az évek során a vagyon a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Közgép tulajdonába került. Hogyan csináljunk milliárdokat öt lépésben? Cikksorozat, első rész."
atlatszo.hu/2012/07/11/nyergesek-elso-milliardja-i-tuntesd-el-az-adossagot/

De a lényeg kétségtelenül az, hogy "A kormány természetesen kézzelfogható, hangulatjavító intézkedésekkel is kedveskedik a polgároknak: megszépül a budai Vár, a Várkert-bazár".

KÖSZÖNJÜK NEKED Ó SZERETETT VIKTORUNK!
süti beállítások módosítása