A fideszellenes hisztéria ellen való orvosság

Miért van bukásra ítélve az Együtt2014?

2012/11/07. - írta: OrangeOrder

Kissé megkésve bár (ez a hátránya ha valaki nem nyugdíjas, vagy forradalmi lelkületű egyetemista: sajnos nekünk meg kell dolgozni azért a jövedelemért, amit baloldali honfitársaink a vágytól nyüszítve szeretnének elvenni tőlünk), de törve nem, muszáj reagálnunk az utóbbi hetek fejleményeire is - nevezetesen az Együtt2014 megalakulására. Őszintén szólva, ennél jóval többre számítottunk, de lehet, hogy csak mi becsültük túl (már megint) az ellenzék és a sajtószabadság-forradalmárok képességeit. A nyájas olvasó higgye el, mi örülnénk a legjobban egy életképes, komolyan vehető kihívónak 2014-ben - a politikai verseny jó, és minél több és minőségibb jelöltből lehet választani 2014-ben, annál jobb a bal- és a jobboldali szavazóknak is.

Mert mi is történt? Alakult egy népfront jellegű baloldali ernyőszervezet, ahol az egyetlen kohéziós erő Orbán leváltása, vízió és program nélkül. Mert, kedves barátaim, az nem vízió, hogy "legyünk mi kormányon", és az nem program, hogy "legyen többkulcsos az adó" - ezek az ostoba, egyszeri paraszt megtévesztésére szánt szlogenek csupán, meglehetősen csekény tartalommal. Persze, minden résztvevő szervezetnek megvan a saját kis mondanivalója - amit összeegyeztethetőnek max akkor tartunk, ha nem születik program és vízió részükről a 2014 utáni időszakra, hanem (már megint) hatalomtechnikai problémaként kezelik a 2014-es választások jelentette kihívást.

Elég azt megvizsgálni, hogy kik alapították ezt a szervezetet, és kikkel képzeli el az együttműködést. A Millát már ismerjük, a nevében a sajtószabadságért küzdő Facebook-csoport hangos sikerként ünnepeli, ha sikerül cenzúráztatnia egy dokumentumfilmet - csak nekünk volt ettől kurva nagy SZDSZ-flashünk, vagy megártott a tegnapi medencés partin a sok Dom Pérignon? Nem nehéz ám úgy százezer lájkot begyűjteni, hogy azt hőbörgöm, hogy itt milyen rossz, legyen jobb, ezt azért lássuk be.

A Szolidaritás, hát róluk nem tudok vidámság nélkül a hangomban beszélni, az a szitu. De mit is várhatunk pár 45 éves nyugdíjas rendőrtől meg katonától? A rendvédelmi szervek dolgozóinak többségét tiszteljük, és szeretve féljük, de valljuk be, az ország irányítását nem szívesen bíznánk az olyan maoista szemléletű arcokra, akik szerint igenis lehessen egy öregedő társadalomban, gazdasági világválság közepén, többmillió inaktív mellett 40 évesen nyugdíjba menni, mert hát az szerzett jog - a versenyszférában meg dolgozzanak többet, hogy nekik ne kelljen. Kónya Péternek meleg szívvel ajánljuk, menjen külföldre szerencsét próbálni, bár nem sok olyan országot tudunk, ahol 40 évesen nyugdíjba lehet menni, vagy ahol kapkodnának egy ex-katona munkanélküli wannabe-politikus után, de nincs abban sem semmi szégyen, ha valaki szart lapátol a világ másik felén.

Bajnaival és kispajtijaival nem is lenne gond - igazi technokraták, biztosak vagyunk benne, hogy már modellezik a várható felállásokat 2014 utánra, és szorgosan számolják, hogyan lehet majd Kónyát, meg a többi tanulatlan sudribunkót minél kijjebb szorítani a hatalomból. Nem rossz gyerekek ezek a Haza és Haladásban, van eszük, tisztában vannak vele, hogy az ilyen Szolidaritásos ikúhuszárokkal meg a millás, otthon kendert termesztő hippikkel max addig érdemes egy helyen egy időben mutatkozni, amíg ezek a szellemi toprongyok elhitetik rajongóikkal, hogy itt ingyen füvet osztogatnak majd, és mindenki akkor megy nyugdíjba amikor úri kedve úgy tartja - csak tessék az összefogásra szavazni!

Kiket várnak a szövetségbe? MSZP, mint legnagyobb ellenzéki párt? Én élek egy párhuzamos valóságban, vagy tényleg a kommunista állampárt utódjával képzelik a majdani kormányzást 2014-től, majdnem 25 évvel a rendszerváltás után? Azzal az MSZP-vel, amelyikben a kretének egy sohasem látott világgazdasági konjunktúra idején, 2002 és 2008 között adósították el az országot és nullázták le a növekedési potenciált? Akik az adóssághegy tetején ülve baloldali fordulatról beszélnek meg alkotnak "programot"? Aztán a segélykét meg nyugdíjkát megtermeli az az 1-2 millió ember, aki a versenyszférában érdemi jövedelemért gürizik, gondolom. Ne felejtsük el azt sem, hogy az MSZP-ben néhányan arccal, névvel merik vállalni azt a véleményüket, hogy a 2002 és 2010 közötti kormányzás sikertörténet volt, és 2006-ban jogosan lőttek a tüntetőkre (Apropó, a sajtószabadságos ultraliberálisok összeállnak a tüntetők közé lövetőkkel, meg az előzeteseseket kínzó rendőröket kitüntetőkkel? Epic). Hát én megeszem a bézbólsapkám, ha a történelemkönyvekben is így jellemzik majd ezt a pár évet. Jézus Úristen, komolyan mondom, a hideg verejték ver, miközben ezeket a sorokat írom.

Ne álljunk itt meg, sajnos a Demokratikus Koalíció jóképességű politikusai is valószínűleg jól érzik magukat a parlamenti patkó (szélső)baloldalán - nem hinném, hogy elmennek majd tanárnak, üzletembernek vagy kohómérnöknek 2014-től. Az a Gyurcsány, aki a 2004 és 2009 közötti (talán túlzás nélkül állíthatom, az elmúlt 20 év legsötétebb) időszakot fémjelzi nevével és tehetségtelenségével, természetesen már most az Együtt2014 felé orientálódik - hátha leesik neki valami kis konc, meg hát egyszer már sikeresen hátbaszúrta egy jóbarátját, mert tetszett neki a miniszterelnöki bársonyszék, nem lennék meglepve, ha mohó kis disznószemei újfent a kormányfői dolgozószobára szegeződnek, kést tartva a háta mögött, miközben "őszintén" kiáll Bajnai mellett. Persze szórakoztató az ilyesfajta vergődést nézni, de rögtön kevésbé vicces arra gondolni, hogy ez az elmekórtani eset az országot szeretné vezetni már megint.

Van még valaki? Ó, majdnem elfelejtettük az LMP-t - ami nem csoda, hiszen néha szerintem még ők maguk is elfelejtik, hogy léteznek, annyira nincs semmi érdemi gondolatuk. Azt hittük, ez a zöldpártos dolog egy-két évtizede már lecsengett azokban az országokban, ahol az emberek túlnyomó része nem analfabéta, de úgy látszik, nekik sikerült össze-ördögbotozni 1-2%-nyi választót. Abba most ne is menjünk bele mélyebben, hogy ennek a párszázezer embernek a jó része legalább annyira rühelli Gyurcsányt és az MSZP-t, mint Orbánt, így elég necces ezzel a bázissal bedzsalni az Együtt2014-be - de hogyan számolnak el a választók és lelkiismeretük felé Schifferék azzal, hogy összeállnak a 2006-os jogtiprások mögött álló, azt máig tagadó MSZP-vel?

Persze, most még fűti a forradalmi lendület a szélsőbalos nyugdíjas exmunkásőröket, meg a liberális "értelmiségieket", de az a helyzet, hogy 3 szeletnyi csokitortából nem lehet 4 szeletnyit szétosztogatni akkor sem, ha Bajnainak hívják a miniszterelnököt - ha az Együtt2014-ben résztvevők és rá szavazók ezt a választás előtt ismerik fel, akkor kormányváltás, ha utána, akkor kormányon maradás nem lesz, az a rossz hírem van.

19 komment
· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://orangeorder.blog.hu/api/trackback/id/tr924893914

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Miért van bukásra ítélve az Együtt2014? 2012.11.08. 16:12:01

Lehet, hogy csak mi becsültük túl (már megint) az ellenzék és a sajtószabadság-forradalmárok képességeit.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kúl a Bácsi 2012.11.07. 10:09:29

Akinek Trianon évfordulóján is az jut eszébe, hogy gyalázkodjon és a Brit birodalommal vonjon párhuzamot; aki minden ízében a történelem szemétdombjára került SZDSZ-t idézi; aki a 2010 előtti közéletet akarja újjáéleszteni - ABBÓL NEM KÉRÜNK.

gigacherry 2012.11.08. 10:13:34

"sajnos nekünk meg kell dolgozni azért a jövedelemért, amit baloldali honfitársaink a vágytól nyüszítve szeretnének elvenni tőlünk" - Én baloldali vagyok, de az én jövedelmemért nem kell megdolgoznod, köszönöm szépen. Talán nem kéne ennyire általánosítani.

" A nyájas olvasó higgye el, mi örülnénk a legjobban egy életképes, komolyan vehető kihívónak 2014-ben - a politikai verseny jó, és minél több és minőségibb jelöltből lehet választani 2014-ben, annál jobb a bal- és a jobboldali szavazóknak is." - Erről Viktorék is tudnak? Csak mert az új választási törvény nem éppen ezt tükrözi, hogy örülnének a politikai versenynek.

laci0011 2012.11.08. 10:50:45

Cigánypálinkáztató sudribunkó választási csalók vagytok csak.Nem kaptatok arra felhatalmazást,hogy kétszeres sebességgel lopjatok mint az elődeitek!

Bloodscalp 2012.11.08. 14:35:37

:D amikor a troll blogot ír...ki megy külföldre te szerencsétlen? :)

OrangeOrder · http://orangeorder.blog.hu 2012.11.08. 16:21:37

@Bloodscalp: ha trollokról beszélünk, nézd meg a saját hozzászólásod stílusát, vagy a fölötted lévő laci0011-ét.

Mindkettő tényekkel alátámasztott, érzelmek nélkül, személyeskedéstől mentes kommentár, köszi :)))

hippo crazy 2012.11.08. 17:01:27

Végtelenül gyenge, közhelyeket, kötelező toposzokat összedobáló lapos, érdektelen és főként stílustalan bejegyzés. Szedd össze magad, ettől többre lesz szükség.

OrangeOrder · http://orangeorder.blog.hu 2012.11.08. 17:11:48

@hippo crazy: Sajnálom. Ajánlom az Egyenlítőt, Ténytárat, Piroslapokat, Varánuszt - minek ilyen szarokat olvasgatni, mint az én kis blogom? :)

hippo crazy 2012.11.08. 17:27:48

...véletlenül jártam erre, bevallom, és gondoltam egy esélyt megér. Hát nem. Szándékosan olvasgatok "kétfelé", szeretem látni, hogy mit gondolnak itt és ott is, de ilyen promóciós közhelygyűjteményre nem szánok időt (sietek én is, ne kelljen a GDP-t egyedül megtermelned). Ránéztem a korábbi cuccokra, kacagtató. Ha esetleg egy egész picit megpróbálnál kinézni a fiúk hóna alól, az sokat segítene. Rajtad.

lapi 2.1 2012.11.08. 18:07:28

én is először néztem be ide, s szerintem nagyon rendben van a poszt. a magam részéről sok sikert kívánok bajnaiéknak. a történelem már csak ilyen. gyurcsánynak a dk-val láthatóan nem sikerült kettévágni az mszp-ét. bajnainak sikerülni fog. ez az ember ennyit tehet a nemzet érdekében, s belegondolunk - ez sem kevés.

fonó 2012.11.08. 19:52:40

Ha nem mászik az ágyamba, nem írja elő a saját hitét, nyelvét, íróját szobrát a kormány már jól jártam. Ha nem zsigeri lappangó trendi bközépes dumát nyom mert arra ugrik a zember már jól döntöttem, ha visszaállít a demokráciából pl nem a tesója lesz főbíró 25 évig, nem a fogorvosa eü miniszter már több az esély, ha nem köpnek a világban ránk baltás gyilkost hőssé avatókra már remény van.......

Dr. Eleanor Pitty-Palkho dr. · http://eleanor-pitthy-palkho.blog.hu/ 2012.11.08. 20:09:44

Figyelembe kellett volna venni a helyzet analizálásánál, hogy mi, libarálisok teljes harci egységben és ab ovo tömörülünk a drágajó volt miniszterelnök elvtársúr köré! Például azért is, mert igazán nagyon sokat és nagyon jól tud pislogni. Különben pedig már a szakértő szakértők is megmondták, hogy Bajnai igazi techenokrata és nagyon szakérti a gazdaságosságot! Valami 3 és fél milliárd eurót hagyott a kasszában az alcsúti parasztcigány focistának, aki egy mélynövésű popolista!

msdng · http://barikad.hu 2012.11.09. 04:19:40

Ti fideszesek jobbak vagytok a szociknál, de viszont a Jobbiknál nem. Ajánlom a "neoliberális" kifejezést libajnaiék politikai akaratának címkézésére, egyrészt mert igaz, másrészt kifejezésteljes, tömör szó. :)

A kulturkampfosok épp a hiszti-libsik, akik a saját pocsék, és amúgy vastagon szocionista pártkatona íróikat, féltehetség színészeiket stb erőltetik, és falkában támadnak arra aki nem közülük való (Balázs Péter szolnoki színház élére történt kinevezése, kommunisták kiszórása a tananyagból - helyettük természetesen nemzeti érzelmű figurák szerepeltetése stb)

Dr. Eleanor Pitty-Palkho dr. · http://eleanor-pitthy-palkho.blog.hu/ 2012.11.09. 08:35:26

Ajánlom a "neoliberális" kifejezést

Nem, mi neolib*a*rálisok vagyunk és pártunk közkeletű neve Lúdmilla.

Hókarón a nyuszika 2012.11.09. 08:43:50

Olyan ez az egész: Képzeljétek el, hogy a megfeneklett és sok-sok ember életét követelő Costa Concordia tragédiája után - miután a hajó kapitánya már eltűnt - megjelenik egy pasi, aki amugy a hajó elsőtisztje volt és azt mondja az életbenmaradt utasoknak: hölgyeim, uraim én is tudok vezetni egy ilyen hajót, jöjjenek el velem egy útra, jó kaland lesz.
REÁLIS!!! Mert hülye utasok nyilván vannak!

Hókarón a nyuszika 2012.11.09. 09:27:13

Ja! Szóval nem azt kéne erőltetni, hogy "bukásra van ítélve". Mert nincsen! Viszont nagy butaság és felelőtlenség lenne, ha tömegek válltanának jegyet az egyszer már zátonyra kormányzó legénység mellé! Még ha mi magyarok szeretjük is az akciós "utakat"...

szempontpuska 2012.11.09. 19:50:30

A pánikhullám elérte az orangeordert is :-)

Legutóbb schmittpali maradásáról értekezett ilyen rémülettel :-)

Bloodscalp 2012.11.09. 21:37:49

@OrangeOrder:

OrangeOrder
Politizálás - kizárólag érzelmi alapon. Semmi alakoskodás, felesleges szakmázás vagy tények tetszőleges kiválogatása.

oldalt még másképp írod. ne ess túlzásba, nem blog ez. sima uszítás.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.11.09. 22:24:08

Két nap alatt 14% a teljes népesség körében!

Nagy bukás:))))))
süti beállítások módosítása