A fideszellenes hisztéria ellen való orvosság

Papcsákot és kampányfőnökét sem ítélték el

2012/11/11. - írta: OrangeOrder

1-2 hete keringett a Facebookon, miszerint Papcsák az egyetlen politikus, akiről jogerős bírósági ítélet mondja ki: csalással, pénzen vett szavazatokért "lett megválasztva". Én személy szerint az Egyenlítő TV oldaláról láttam egy ilyet kiindulni.

A mostani kommentelő-feljelentgetős korszakban érdemes lenne jobban megvizsgálni ezt a rágalmat, ugyanis az LMP már csúnyán belefutott (Papcsák képviselő úrnak pedig sok sikert kívánok a hazudozók, akasztani, rombolni vágyók, uszítók lehűtéséhez).

Tipp: a facebookon arccal-névvel írogatnak ocsmányságokat, elég csak a fent említett oldalra elnézni néha.

http://lehetmas.hu/hirek/36715/helyreeigazitas/

Helyreigazitás

2012. november 7. szerda

2012. október 3-án a lhetmas.hu oldalon megjelent az MTI-től átvett hírben Kósa Lajos fideszes és Karácsony Gergely vitájáról beszámolva Karácsony Gergely kijelentését ismertettük.

Ezzel kapcsolatban az alábbi helyreigazítást közöljük. “Valótlanul híreszteltük, hogy Papcsák Ferenc 2002-es kampányfőnökét elítélték választási csalás miatt. Ezzel szemben a valóság az, hogy Papcsák Ferenc kampányfőnökének semmilyen módon nem volt köze semmilyen választási csaláshoz, nem indult ellene sem büntetőeljárás, sem más eljárás, és nem ítélték el.”

6 komment
· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://orangeorder.blog.hu/api/trackback/id/tr954902262

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.11.12. 11:36:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

royslade 2012.11.11. 19:40:04

"Papcsák az egyetlen politikus, akiről jogerős bírósági ítélet mondja ki: csalással, pénzen vett szavazatokért "lett megválasztva"."

Ez az állítás szó szerint igaz. A mondat nem azt állítja, hogy Papcsákot vagy hozzá köthető személyt ítéltek el. Van elmarasztaló ítélet, amely megállapítja, hogy a csalást Papcsák érdekében követték el, csak ez az egy választási csalásban elmarasztaló itélet van, és csak egy politikust nevez meg: Papcsákot.

forgalomkorlatozas · http://forgalomkorlatozas.blog.hu/ 2012.11.11. 19:41:59

hu.wikipedia.org/wiki/Papcs%C3%A1k_Ferenc

"Papcsák a 2002-es választásokat követően választási csalás ügyébe keveredett, ugyanis a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság Fellebbviteli Büntetőtanácsa 2004-ben jogerősen egy év, két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte Baktalórántháza volt alpolgármesterét választási csalás miatt. A volt alpolgármester ellen az volt a vád, hogy a 2002-es országgyűlési választások előtt több választónak 2000 forintot ígért minden egyes Papcsák Ferencre leadott szavazatért. Az eljárás során bizonyítást nyert a pénz átadásának ténye is. A bíróság jogerős ítéletében kimondta: a választási csalást Papcsák Ferenc fideszes képviselő érdekében követték el."

Mivel link nincs a bírósági ítéletre (nyilvánosak egyáltalán?), ezért nem tudom ellenőrizni az igazságtartalmát.

OrangeOrder · http://orangeorder.blog.hu 2012.11.11. 21:01:04

@forgalomkorlatozas: Igen, én is láttam. Azért az LMP-s helyreigazítás nem véletlenül került oda mégsem... idézet-link a posztban.

forgalomkorlatozas · http://forgalomkorlatozas.blog.hu/ 2012.11.11. 21:28:47

@OrangeOrder: Az, hogy Papcsák Ferenc kampányfőnökét nem ítélték el (mint ahogy az LMS-s helyreigazításban is szerepel), nem jelenti azt, hogy Papcsák Ferencet sem ítélték el. Két külön állítás van , ha jól látom?

"A bíróság jogerős ítéletében kimondta: a választási csalást Papcsák Ferenc fideszes képviselő érdekében követték el."

vs.

"Ezzel szemben a valóság az, hogy Papcsák Ferenc kampányfőnökének semmilyen módon nem volt köze semmilyen választási csaláshoz"

Hoppázó Beléndek 2012.11.12. 08:21:49

hogy is ítélhették volna el papcsákékat, mikor ők, a kánaánelhozó jobboldaliak minden földi jó megtestesülése, nem igaz? persze a szerző megint hazudik, de ezt már mások tisztázták.
a rossz hírem a szerencsétlen bégetődroidnak az, hogy gyurcsányt és bajnait sem ítélték el, kedvenc nyaloncmédiádnak pedig olyan hosszúra nyúlik már a helyreigazítási oldala, mind bajnaival, mind gyurcsánnyal kapcsolatban, hogy lassan hosszabb, mint egy borókai vezérhazugság. erről mikor írsz, te elmeháborodott?

Geo_ 2012.11.12. 12:27:15

sok sikert kívánok a hazudozók, akasztani, rombolni vágyók, uszítók lehűtéséhez

A posztod tipikusan a nem-taggyűlés, nem-jegyzőkönyv esete.
Attól, hogy Karácsony kampányfőnökként aposztrofálta Baktalórántháza volt alpolgármesterét, a lényegen nem változtat: eddig csak Papcsák érdekében elkövetett csalás miatt született ítélet.

Ugye, Papcsák úr az egyike azoknak, akik nem vették észre, hogy jogtalanul kapnak fizetést? Ugye, Papcsák úr az, aki teljesen elfogulatlanul, s kizárólag a közérdeket szemmel tartva vizsgál(t) ügyeket? Ugye, Papcsák az, aki turulmadarazott?

Egy ilyen szakmai, emberi, erkölcsi alapon a nullát alulról közelítő bér-embert tényleg nem kell csúnya szavakkal illetni. Elég annyi, hogy ő "A Papcsák".
süti beállítások módosítása