A fideszellenes hisztéria ellen való orvosság

Miért van szükségünk a nyugdíjasokra?

2013/01/02. - írta: OrangeOrder

Nyuggerisztán, a nyugdíjak érinthetetlenek, húszan támasztottak egy lapátot, szétlopták a gyárat, az országot (amit azért újjáépítettek), stb. stb. Aki szerencsés ember, annak még élnek nyugdíjas korú szülei, nagyszülei - talán még szereti is őket; esetleg ő maga is megérte ezt a szép kort, és hasznosan, megérdemelt pihenéssel tölti mindennapjait.

Most vonatkoztassunk el a szokásos szólamoktól, és vizsgáljuk meg, hogy miért kell a Fidesznek igenis a nyugdíjasok kedvében járni.

  1. A nyugdíjasok ill. a nyugdíjas korúak rengetegen vannak, és egyre csak többen lesznek: nélkülük Magyarországon választást nyerni ma lehetetlen. A kb. 8 millió választásra jogosult közel fele, 3,4 millió ember nyugdíjas! Érdekes kapcsolódó összeállítás itt

  2. A nyugdíjasok bázisa - bár természetesen van közöttük volt egyetemi professzor, rendőr és melós is - hatalmas tömegben mobilizálhatóak egyszerű szólamokkal, intézkedésekkel - egyszerűen aktívabban szavaznak, mint a fiatalabb korúak. Ugye senki nem felejtette el még Medgyessyék 2002-es 19 ezer forintos akcióját? 

  3. Ez sajnos egy demagóg és populista játszma, amiben észérvekkel nem fogja a Fidesz felvenni a versenyt az ellenzékkel. Utazási kedvezmények és egyéb (rendszerint MSZP által) szerzett előjogokat eltörölni csak a következő választásokon garantáltan vesztes kormánypárt tehet meg.

  4. Ha a Fidesz újrázni akar, akkor tetszik vagy sem - megvédjük a nyugdíjakat, akár a tandíjak rovására is. A diákok rétege eddig se volt túl hálás, hiszen az állami alapképzésen szerzett diplomákkal dobbantottak, illetve fenyegettek tömegesen emigrálással.

Megoldás? Demokratikus választásokkal nem látok más megoldást - illetve tessék szépen sok-sok magyar gyereket csinálni, őket rendesen felnevelni, tanulni-dolgozni küldeni. Ha pedig csak az adófizetőknek hagyunk választójogot... akkor el se merem képzelni, mi történik.

Tömören: Mert aki a nyugdíjasokat bántja, az veszít. Márpedig én nyerni szeretek. 

És emellett szurkolok, hogy becsületesen megöregedhessünk, és még maradjon nekünk is a pénzből, mire odaérünk.

7 komment
· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://orangeorder.blog.hu/api/trackback/id/tr324992453

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Miért van szükségünk a nyugdíjasokra? 2013.01.02. 17:52:02

Miért kell a Fidesznek igenis a nyugdíjasok kedvében járni.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

P.Guszti 2013.01.02. 18:01:03

Egyetértek. A FIDESZ tanult a 2002-es keserű leckéből. Akár racionális gazdaságilag, akár nem, nem szabad a nyugdíjasok amúgy sokszor megalapozatlan kedvezményeihez nyúlni.

Nem véletlenül próbálják a nemzeti oldal ellenségei (mint pl. Vv) arra ösztönözni a FIDESZ-t (és egyúttal nemzedéki ellentéteket szítani), hogy faragják meg a nyugdíjakat, vonják meg a kedvezményeket.

gomorra 2013.01.02. 22:16:53

Buta vagy ember. Erkölcstelen is, akár a FIDESZ, cinikus is.

Ugye el sem tudod képzelni, hogy olyan verzió is létezik - csak ahhoz igazi demokrácia kell - ahol igazat mondanak. Jelen esetben például kiállana Orbán, hogy kedves nyuggerek, kuss, nincs több pénz, mert ti sem dolgoztatok jobban, meg az utánatok munlába állók sem.

Különösen a FIDESZ éra gazdaság- és társadalompolitikája következtében még kevesebb pénz van, mintha az a - legalább annyira szerencsétlen - MSZP kormányozna.

Tehát - ahogy Új(j?) Péter valaha írta - svéd modell, vagy a halál. Ha nincs teljesítménye a gazdaságnak, akkor csökkennek a nyögdíjak is. S nem azért mert öreg ellenes lennék, ó nem, csak az igazságosság kedvéért.

Tehát kedves cikkíró, legközelebb ne felejtkezz el gondolkodni sem mielőtt írsz valamit. De ahhoz azt is el kell tudni képzelni, hogy lehet s kell olyan politikus, aki nem hazudik, ne csak orbikából s hülyegyurcsikából tessék kiindulni, akik notórikus hazudozók. Azt is mondhatnám persze, hogy igazmondás vagy a halál. Ennek a hülye kis magyar népnek.

gomorra 2013.01.02. 22:20:21

@P.Guszti: Jellemző az ostoba fajtátokra: Akár racionális gazdaságilag, akár nem, nem szabad a....ó, hogy fulladjon meg aki így gondolkodik.
Pedig nem, nem, nem vagyok gyilkoló fajzat! De ezt akkor sem lehet tűrni, ti gazok, hogy ilyen cinikus semmik így pofázzanak az erkölcs semmibevételével.

fofilozofus · http://megmondomhogymihulyeseg.blog.hu/ 2013.01.03. 08:38:25

@gomorra:
" Jelen esetben például kiállana Orbán, hogy kedves nyuggerek, kuss, nincs több pénz"

Szeretnétek, mi?

:-))))))))))))))))))))))))))))))

Ó, a fantázia nagyon jó dolog.

Tudod, mit! Először álljon ki Mesterházy, Bajnai, Gyurcsány közösen, ahogy minap tették, és jelentsék be ők. Utána tárgyalhatunk.

OrangeOrder · http://orangeorder.blog.hu 2013.01.03. 08:38:25

@P.Guszti: Pontosan.

@gomorra: Igen, tuti igazad van. Azért véleményként ez csak elfér a neten...

fofilozofus · http://megmondomhogymihulyeseg.blog.hu/ 2013.01.03. 08:42:40

Többször mondtam már: mennyi hasznot hozna a nyugdíjasok utazási kedvezményének a megszüntetése?

A vonatok, buszok így is mennek, majdnem mindegy, mennyien ülnek rajtuk. Legfeljebb nem mennének mindenhova szórakozásból, csak a fontos ügyekben utaznának. A haszon max. a nagyon fontos, halaszthatatlan ügyekben megtett utazások bevétele. Mondjuk évi 8 milliárd?

Ja, meg Bajnaiék haszna, az megfizethetetlen lenne. :-)

gomorra 2013.01.03. 09:51:00

@fofilozofus: mi az, hogy szeretnétek? Egyedül vagyok, nem vagyok ballibsi, ahogy a hülye pofátok gondolja, csak gondolkodó ember vagyok.

Ugyanígy útáltam, mikor még az MSZP idejében kiálltak a szarházik, s bejelentették, hogy politikai döntést hoztak. Magyarul annak érdekében, hogy hatalomban maradjanak, ott maradhassanak sokáig, majd legyen esélyük a köv. választásokon is, úgy döntöttek valami aktuálpolitikai témában, hogy abban semmi racionalitás nem volt.

S most, ti FIDESZ feltétlen hívei, kik olyan jónak, olyan fennköltnek, olyan hazafinak gondoljátok magatokat, azt hiszitek szabad olyan húzást hoznia a FIDESZ-nek, ami mögött nincs racionalitás? Lófaszt, kedves barátaim, az erkölcstelenség itt kezdődik, amikor valamelyik gazember azt gondolja, hogy ő különb, s ennek érdekében hazudni is szabad.
Szépen, magyarul, igazan: az apátok faszát!

Mert ott kezdődhetne valami felfelé való elmozdulás, hogy gondolkodva a nép (magyarul te meg én) elküldenénk a halál faszára aki szarul lép. Azonnal, nem majd csak a köv. választásokon.
süti beállítások módosítása