A fideszellenes hisztéria ellen való orvosság

Megbukott a regisztráció? Na és?

2013/01/05. - írta: OrangeOrder

Véleményem szerint kár, hogy nem lesz regisztráció. Én és sok fideszes ismerősöm már köszörültük az ügyfélkapus profilunkat, hogy készen álljunk 2014-re - de most úgy tűnik, mégse lesz erre szükség.

Nagyon támogattam volna pedig. Nem igazán szívlelem a különféle választási csalási módszereket: legyen az láncszavazás, leitatás, száraztészta, 19,4 ezer forint meg a többi. Valójában - persze mit számít ez - azt támogatnám, hogy csak az szavazhasson, akinek bejelentett munkahelye van és szabályosan adózik. De mindegy.

Hogy az ellenzék már nagyon készült erre, az biztos. Készítették a forgatókönyveket, feltehetőleg már Ron Werber boszorkánykonyhában is teljes fordulatszámon dolgozták ki a rafináltnál rafináltabb esettanulmányokat, hol lehetne a kormány alá tenni - ld. Strasbourg, diáktüntetésekre épített mozgósítás, EU, akármi. Most a visszavonással kicsit kihúzták a szocialista pártok lába alól a szőnyeget - lehet megint újabb mantrát keresni. Nyugi, fognak persze találni, nem kérdéses.

A Fidesz ennél okosabb. Mondom: 2002 óta lelkük megkérgesedett, kitanulták a werberi aljasság minden csínját-bínját, és az ellenzéket rendszeresen lyukra futtatják - a saját módszerükkel. Tudjuk ezt mi is, nem baj - ők kezdték. Ha ti így, mi is így. Orvlövészek ellen nem lehet úriemberként háborúzni.

Szóval van itt egy olyan dolog, hogy rezsicsökkentés. Igen, első lépésben az egy évvel ezelőtti árak felé fogunk konvergálni, de ez is valami. Aztán jön majd még több, szépen adagolva a választásokig. Populista, igazi jó, mindenkinek egyszerű ésszel felfogható lépés (ráadásul a semmiből), amit az ellenzék nehezen fog sikerrel támadni. A különadókra mondták is, hogy miért nem a lakossági terheket csökkentik - hát tessék. Az MSZP vajon hány szavazót fog azzal a retorikával szerezni, hogy na de a szolgáltató így továbbterheli a fogyasztóra, ezért a PÉK drágábban fog kenyeret sütni? Meg hogy a Törökvész úti fűtött medencés miért kap kedvezményt? Lehet ezen ugrálni, de erre a szavazók nagy része csak legyinteni fog, bármennyire is könnyű az emberek irigységére építeni. Mindent nem lehet hússzor elsütni.

Marad a Fidesznek 2014-ig még sok lehetősége a hasonlóan populista (ha úgy tetszik: kádárista) lépésekre - és persze annak sulykolására, hogy bizony Gyurcsányék alatt hányszor és hány százalékkal emelkedtek a közterhek. Ami tény és igaz, szépen dokumentált - ráadásul mindenki emlékszik (nem kell félni, nem kell fájni). A nyugdíjasokra már gondjuk van jó ideje, a devizahiteleseknek is több hasznos intézkedés jutott (és várható idén is - MSZP-től meg Simortól annó semmi, csak a káröröm), majd a diáklázadások méregfogát is kihúzzák valami nagyvonalú ajánlattal, ami persze az eredeti felálláshoz képest kompromisszum lesz. Segíteni fognak a társadalmilag és létszámra is igazságosabban meghúzott körzethatárok, valamint az egyre gyakoribb, letagadhatatlan gazdasági sikerek (hiányadat, szépen csökkenő államadósság, stabil forint, csődkockázati mutató zuhanása).

Jóslatom: még idén megszüntetik ellenünk a túlzottdeficit-eljárást, mert nem lesz más választása az EU-nak sem. Vannak olyan helyzetek, amikor már a pikkelés kontraproduktív - na ez ilyen.

Lehet a Fideszt pocskondiázni, lehet őket ezért-azért kárhoztatni, biztos vitáznak meg hibáznak is itt-ott - de eddig felülnézetből minden szépen úgy alakul, ahogy eltervezték: a ciklus felén túl, a legnehezebbre tervezett időszakokban is magasan vezetnek MINDEN közvélemény-kutatónál, a szociálliberális-zöld ellenzéket már egy töredezettségmentesítővel se lehet helyreállítani - a szerencsétlen Jobbik meg szóra se érdemes.

Kezdem azt hinni, hogy az ellenzék nem is idióta meg töketlen, hanem egyesen Viktor payrollján vannak.

A regisztrációt pedig ráérünk akkor majd 2014-ben, gondosabb előkészületekkel bevezetni - a háttérben eddig meg legalább szépen, csöndben folyt a munka...

16 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://orangeorder.blog.hu/api/trackback/id/tr584999918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lacc78 2013.01.05. 19:43:37

Szerinted az előzetes regisztráció hogyan szolgálta volna a választási csalások kiküszöbölését? Az általad leírt csalási módszerek a regisztráció ideje alatt ugyanúgy alkalmazhatók, mint a választáson. Sőt, még sokkal jobban, ugyanis nem egy nap áll ehhez rendelkezésre, hanem egy fél év...

Szvsz a Fidesznél is rájöttek, hogy a regisztráció baromság, pont a tervezett funkcióját nem töltené be, ezért már nem erőltetik annyira a dolgot. Vagy az is elképzelhető, hogy az elejétől kezdve a bolondját járatták az egész országgal...

laci0011 2013.01.05. 19:56:54

AB határozatot szerezni arról hogy törvényalkotási analfabéták vagytok,szép siker.Hónapok alatt nem sikerült egyetlen elfogadható,vitán felül álló érvet sem kiizzadni,elég szégyenletes.Ideje lenne újragondolni a századvéges recskázó pubik foglalkoztatását vazze...Sok ilyen győzelmet.Nektek már minden nap ajándék.

OrangeOrder · http://orangeorder.blog.hu 2013.01.06. 09:43:14

@Lacc78: Ma a regisztráció hosszadalmasabb és bonyolultabb feladat lett volna a spontán szavazáshoz képest. De most már mindegy, egyelőre. Vagy Viktorék is olcsón találtak valahol száraztésztát :)

@laci0011: Igen, sajnálom is nagyon. De próbálom kiélvezni a Fidesz-kormány utolsó hónapjait, hiszen most már visszavonhatatlanul jön a demokratikus ellenzék és az új alkotmány.

Lacc78 2013.01.06. 11:28:26

@OrangeOrder: Van fogalmad róla, hogy fél év alatt mennyi száraztésztát lehet kiosztani azok között, akik elvégzik azt a rendkívül bonyolult feladatot, hogy beírják magukat a választói névjegyzékbe?

fofilozofus · http://megmondomhogymihulyeseg.blog.hu/ 2013.01.06. 13:32:28

1. Én is nagyon sajnálom. Egy ismerősöm mondta, hogy az hülyeség, hogy csak azért változtatod meg a választási rendszert, hogy neked éppen most jó legyen. Ez igaz. De szerintem ez általánosságban volt jó ötlet: kiszűrte volna azokat, akik nem tudatos választók, nem foglalkoznak semmit a politikával, csak utolsó nap elmennek valami hülye ötlettől vezérelve. (Sosem gondoltam, hogy a lefizetett szavazókat ez visszafogta volna.)

2. Az Alkotmánybíróságot sóval beszántani. Vagy ahogy egy haverom mondta: ne szüntessük be, csak írjuk elő a konszenzuskényszert a szavazásoknál. :-)))))) Nem az intézménnyel van baj, hanem a tagjaival.

3. A Fidesz meg miért ilyen hülye? Ez kb. olyan, mint a 4. mobilszolgáltató indítása. Van egy rakat pénzük, egy csomó jogászuk. Most látjuk, mennyit ér.

laci0011 2013.01.06. 14:18:29

@OrangeOrder: Nem rég ti osztottátok a cigópáleszt,no meg a száraztésztát...Remélem nekikezdtetek a megfelelő mennyiség betárazásához.

Engem a keresztény hitem miatt támadnak 2013.01.07. 09:54:09

Tehát magyarán ha az MSZP demagógoskodik, osztogat (kádárizmus, Medgyessy száznapos programja), az rossz, ha a Fidesz csinálja, az meg jó, mert akkor nyer, és akkor milyen jó lesz mindenkinek. Miért is? Mert akkor kormányon marad, és aztán megint osztogathat majd, hogy akkor megint nyerjen? Most akkor a populista intézkedések úgy általában önmagukban rosszak, vagy csak akkor ha valaki más csinálja, nem a Fidesz?

Pár hete azon gyötörted az agyad, hogy miért "gyűlöl" titeket annyira a baloldal. (Természetesen a jobboldalon az ellenoldal oktalan, elvakult gyűlölete ismeretlen.) Természetesen oda lyukadt ki a dolog, hogy azért, mert ti annyival királyabbak vagytok. Olyanokban vélted megtalálni a választ, mint pl. hogy a baloldaliaknak nincsenek hőseik, csak élnek bele szerencsétlenek a nagy büdös világba, bezzeg a jobboldal! "Magyarország, magyarok, történelem, trikolór, Himnusz, Kossuth és Széchenyi egyaránt hősök." A legfontosabbat kihagytad: igen, Orbán Viktor is hős, méghozzá a legnagyobb mind között. Ha ő államosítja a magánnyugdíjpénztáradat akkor igazából vigyáz a megtakarításodra, ha nem vehetsz szabadon földet akkor az igazából állami segítség hogy jobban tudj dönteni, ha a gazdaság csökken akkor az igazából növekedés csak negatív, ha Örményország megszakítja a diplomáciai kapcsolatokat meg ha a gránitkemény alkotmányt hetente kell újraírni az igazából siker, siker, óriási siker, az egész kormányzás egy hatalmas diadalmenet, ugye?

Én nem gyűlölöm a jobboldalt, eszembe nem jutna, egyébként vedd már észre hogy jobban gyűlölitek ti a baloldalt mint az titeket. De megmondom őszintén, az ilyen embereket, mint te, megvetem. Nem értem, miért kell valakinek ennyire a csöcsén csüngeni, miért nem lehet megpróbálni objektíven szemlélni Orbán Viktort, elnézést, a Vezért? Ha Viktor véletlenül valamit szarul csinál, azt a szart miért kell a szátokba tömni, és szaros szájjal ordibálni, hogy jaj de finom? Miért kell hamukázni hogy "jaj, elmeszelte a hülye AB, de nem baj, így is jó, nem is akartuk annyira, majd megmutatjuk, igenis nyerni fogunk, ha kell populista osztogatással meg választási csalással, juszt is, csakazértis". Szép, komoly, felnőttes hozzáállás, valóban toronymagasan veritek a baloldalt. Ti kelletek ennek az országnak, semmi kétség.

2014-ről meg csak annyit: ha valóban "magasan vezetnek MINDEN közvélemény-kutatónál" (a decemberi adatok szerint a teljes népesség körében Fidesz 19%, MSZP 16%, biztos pártválasztóknál Fidesz 40%, MSZP 32%), akkor nem értem, miért kell most két kézzel osztogatni... Annyira azért nem biztos az a győzelem? Főleg regisztráció nélkül?

2013.01.10. 07:54:48

Lesz tizenharmadik havi nyugdíj is,szolidaritási adóból. Akkor majd vedd elő, amit az egykulcsos adóról írtál.

OrangeOrder · http://orangeorder.blog.hu 2013.01.10. 09:19:53

@Engem a keresztény hitem miatt támadnak: Igen. Ha így nyer a Fidesz, nyerjen így. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy még egyszer hatalomra kerülhessen az MSZP bárki miatt.

@nagyjoco: Meglátjuk. Lehet, hogy lesz - de az is lehet, hogy nem. A lényeg, hogy a Fidesz győzzön 2014-ben is.

2013.01.10. 12:25:30

@OrangeOrder: Győzni fog, ne izgulj. 2010-ben is szépen, kétharmadra nyerették ( hadd kínlódjon a lejáró iszonyú mennyiségű adóssággal, aminek nagyobbk fele 2013-ban esedékes).

onmagam 2013.01.10. 20:07:07

@OrangeOrder: valamiért úgy érzem, hogy te nem is a Fideszt szereted elsősorban, hanem az MSZPt utálod.

Az MSZPt én sem szeretem, de nem nálam ebből nem következik, hogy a Fideszt igen.

OrangeOrder · http://orangeorder.blog.hu 2013.01.10. 20:45:34

@nagyjoco: Jó teória, hátha a nép boldogabban fizeti a kamatokat Fidesz-kormány alatt?

@onmagam: Igen, az MSZP-SZDSZ-t és klónjait sokkal jobban utálom, mint amennyire a Fideszt szeretem. Tulajdonképpen ők és követőik szerettették meg velem Viktorékat.

Engem a keresztény hitem miatt támadnak 2013.01.10. 23:59:16

@OrangeOrder: Egyetértek! Semmi más nem számít, a lényeg hogy a Fidesz győzzön 2014-ben!

Minden eszközzel meg kell akadályozni, hogy megint a mocskos kommunista MSZP kerüljön kormányra. Képzeljük csak el, mi történne. Először is elkezdenének populista módon osztogatni, lenne itt minden, két- vagy háromszori tízszázalékos rezsicsökkentés, tizenharmadik havi nyugdíj, devizahitelesek közpénzből való megmentése, többezer új államilag támogatott férőhely a felsőoktatásban. A maguk ostoba, szűklátókörű komcsi dilettantizmusával megpróbálnák a multinacionális cégeket meg a pénzügyi szektort megsarcolni, sorra vezetnék be az új, elképesztően arcátlan adókat akár visszamenő hatállyal, ennek sose látott tőkekivonás, befektetői bizalmatlanság, a beruházások elmaradása, általános gazdaság mélyrepülés lenne a következménye, a cégek sorra szűkítenék a magyarországi érdekeltségeiket, lehet hogy még a Bricostore is kivonulna Magyarországról. Az euró megint 290 forint fölé emelkedne. Mivel komcsik, így államosítanák az emberek magánnyugdíjpénztári megtakarításait, aztán meg valószínűleg az energiaszektort. A közoktatás, az egészségügy a tönk szélére kerülne, államosítanák az iskolákat, az egyetemeknek a sosem látott mértékű forráselvonás miatt kényszerleállásokat kellene bevezetni. Egyetemi hallgatók, sőt középiskolások ezrei demonstrálnának az utcákon minden nagyobb városban. Lehet hogy még a kisemberek banki átutalásait is illetékekkel sarcolnák meg. Amilyen hülyék, az egész ország nevetségessé válna a külföld szemében, az Európai Unióban a perifériára kerülnénk, afféle páriává válnánk, a kormány botrányaitól lenne hangos a külföldi sajtó. A rossz gazdasági helyzetnek és az általános bizonytalanságnak a következménye tuti az lenne, hogy fiataljaink (elsősorban a legképzettebbek) tömegesen menekülnének külföldre munkát keresni. Egyetlen réteg járna jól, a kormány holdudvara, a miniszterelnök régi cimborái, puszipajtásai, szobatársai, s az országban az egyetlen terület mely valóban jelentős fejlődést tudna realizálni az a miniszterelnök kedvenc sportja lenne.

Hát ez szar is lenne, az biztos.

Urfang 2013.01.11. 13:27:38

Ha nem igazán szívleled a különféle választási csalási módszereket, mint például a 19,4 ezer forintosat, akkor szar érzés lehet tapsolni a fidesz által tervezett egyszeri húszezres nyugdíjas alamizsnának.

OrangeOrder · http://orangeorder.blog.hu 2013.01.11. 14:29:26

@Urfang: először várjuk ki a végét.

Azt támogatom, hogy MSZP-s módszerekkel győzzük le az MSZP-t. Egyetérteni nem kell, de hadd gondoljam már így.

Urfang 2013.01.13. 23:33:56

@OrangeOrder:

Az mszp-t már legyőztétek, most magatokat kellene, de ha most átalakultok mszp-be (ami neked még tetszik is, jaj te szerencsétlen), akkor meg is érdemlitek majd ugyanazt, mint az mszp.
süti beállítások módosítása