A fideszellenes hisztéria ellen való orvosság

Van-e jobboldali párt Magyarországon?

2013/01/14. - írta: OrangeOrder

Bejegyzés alcíme...

Állításom, hogy egyetlen párt van itthon, aki elemeiben felvállalja a jobboldali gazdasági értékeket: ez pedig a Fidesz.

Miért? Mert támogatja és részben tehermentesíti az adózó közép- és felsőosztályt: ez az egykulcsos személyijövedelem-adó és a családi adótámogatás. Ezt egyik másik párt se merte itthon megtenni 1990 óta.

Na de nézzük az ellenzéki pártok véleményét a kérdésben, hátha akad még valaki ebben a demagóg, populista tengerben!

 

Hát itt tartunk, kedveskéim. Szar a helyzet, de hát ha valaki gazdag, vagy esetleg mer jól keresni fullra leadózottan, annak bizony marad a Fidesz.

Nekem a Fidesz továbbra is A racionális döntés. Ennek fényében pedig lehet Viktorékat komcsizni, kádározni, rákosizni, bolsizni... mindegy. Aki jól keres, annak valamiért mégis ez a "kommunista" párt lesz a helyes választás.

Költségvetési lyukakkal, szívfakasztó minimálbéresek történeteivel lehet jönni nyugodtan, de felesleges. Így is túl sokat fizetünk mi, becsületesen adózók. Tessék ennyiből kigazdálkodni.

9 komment
· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://orangeorder.blog.hu/api/trackback/id/tr905017423

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Van-e jobboldali párt Magyarországon? 2013.01.14. 20:39:02

Egyetlen párt van itthon, aki elemeiben felvállalja a jobboldali gazdasági értékeket: ez pedig a Fidesz.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fofilozofus · http://megmondomhogymihulyeseg.blog.hu/ 2013.01.14. 18:10:44

És az ilyen családok köszönik szépen, összecsomagolnak és elmennek a bús büdös francba.

És akkor ki fogja fizetni a szociális segélyeket?
Nagyon jó ez az egykulcsos adó. Azért azt majd megnézem, hogy majd a kampányban hogy magyarázza el az LMP a magas fizetésű támogatóinak, hogy meg kell emelni az adót.

:-))))

2013.01.14. 18:20:38

Igen, a jobboldalt sose érdekelte, mi lesz a kevesebbet keresőkkel. Azokban az államokban, ahol a gazdagabbak a szegényebbeket ehhez hasonló módszerekkel kizsigerelték (USA a klasszikus példa), leginkább a biztonsági cégek és egyéb, vagyonvédelmi vállalatok profitáltak ebből igazán. Ott már kezdik belátni, hogy a társadalaom ilyesfajta tönkretétele hosszú távon azoknak sem kifzetődő, akik rövidtávon profitálnak belőle. Nem véletlen, hogy az SZDSZ tűzte zászlajára annó az egykulcsos adót, hiszen ezzel lehet a leggyorsabban kettészakítani és egymás ellen fordítani a nemzetet.

Ha pusztán gazdasági alapon kell dönteni, akkor uzsgyi Nyugatra, ott a takarító fizetése magasabb, mint itt a profeszzoroké.

OrangeOrder · http://orangeorder.blog.hu 2013.01.14. 20:02:15

@fofilozofus: Igen, bár sokan fenyegetőznek ezzel minden irányból, amivel amúgy nem értek egyet, de jól mondod.

@nagyjoco: Sose érdekelte? Minimálbér-emelés az smafu? Vagy az mégse jó, mert akkor nem lehet csalni, izé, versenyhátrányba kerülünk a szlovákokkal szemben?

dr. Kuszaszem 2013.01.14. 21:50:46

Jobboldali? A Fidesz? Ne röhögtess már!

A Fidesz egy ultrabalos-autoriter párt, köze nincs semmihez ami jobboldali, soha az életben nem volt jobboldali párt. Az, hogy Orbán ezen a héten épp minek hazudja magát, nem igazán mérvadó, volt ő már komcsi, ballib, jobblib, kereszténynemzeti-fenesetudjami. Valószínűleg már ő maga sem tudja, hogy ki is valójában és, hogy a hatalom-maximalizáláson kívűl miben is hisz.

Ajánlom az alábbi teszt kitöltését, meg fogsz lepődni, magadon is:
www.politicalcompass.org/test

Továbbá érdemes lenne kicsit olvasnod is néha, nem csak magyarázni a hülyeséget, akkor tisztába tehetnéd a fejedben azokat a fogalmakat, hogy mit jelent jobboldalinak, baloldalinak vagy liberálisnak lenni, mert láthatóan fogalmad sincs ezek jelentéséről, csak azt mondod vissza amit a taggyűlésen tanultál.

OrangeOrder · http://orangeorder.blog.hu 2013.01.15. 08:12:58

@dr. Kuszaszem: Itt és most az egykulcsos adóról van szó.

A jól keresőket ki védi meg? Csak a Fidesz, bármennyire is fáj sokaknak. Főleg a minimálbéres csalóknak.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.01.15. 09:48:37

És ennyi a "jobboldali gazdasági érték"???

Mert nem hiszem.

És attól még nem lesz jobboldali,mert 1-1 jobboldali értéket (is) képvisel, ahogy baloldali sem lesz, mert 1-1- olyat is képvisel. ;)

2013.01.20. 16:54:10

@OrangeOrder: Ok, ez egy naiv kérdés, de a gazdagokat mégis mitől kéne megvédeni?

OrangeOrder · http://orangeorder.blog.hu 2013.01.20. 17:23:21

@EgyetemistaPartyzán: A kifosztástól, virtuális padlássöpréstől, kisemmizéstől, túlterheltségtől.

Metrós Ryder 2013.01.28. 19:07:25

@EgyetemistaPartyzán: Túladóztatás. Amikor heti 60 órát dolgozol cégnél vagy vállalkozásban, és amit megteremtenél, elmegy adóra.
süti beállítások módosítása