A fideszellenes hisztéria ellen való orvosság

Nézőpont: Továbbra is vezet a Fidesz

2013/02/14. - írta: OrangeOrder

Növelte előnyét a Fidesz, Orbán simán veri Bajnait és Mesterházyt

Hogy valami jó hír is legyen mára a lesújtó GDP-adat és a túl hangos ellenzéki káröröm közepette. A lényeg, hogy iparkodjanak a nemzet és a Fidesz ellenségei bármilyen kitartóan, a többség továbbra is meggyőzően bízik a kormányban. Viktorék feladták a leckét az MSZP-nek és szövetségeseinek... :)

Címkék: média fidesz
8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://orangeorder.blog.hu/api/trackback/id/tr845080486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2013.02.14. 19:14:22

Még jobb hír, h ez a 36% több mint amennyien a Fideszre 2010-ben szavaztak, mert az 33% volt.
hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20130214_Moka_es_kacagas_a_Nezopont_kutatasaiban

olias 2013.02.14. 20:18:07

Töki, azért megért volna egy bejegyzést, elemzést a rossz GDP hír, de te elegánsan egy félmondattal elintézted! Pedig kíváncsi lettem volna a véleményedre, még ha egy werber fióka is vagyok!

OrangeOrder · http://orangeorder.blog.hu 2013.02.14. 20:57:54

@olias: Köszönöm az érdeklődést.

Nem örülök a GDP-adatnak, mint ahogy semmilyen rossz hírnek nem örülök, pláne, hogy ezzel nagyobb támadási felületet hagyunk a demokratikus ellenzéknek.

De meg kell érteni, hogy:

1, magas volt a bázis (ld. tavaly év végi túlteljesítés a mezőgazdaság miatt)
2, a német gazdaság alig volt 0 fölött (+0,4%-os éves eredménnyel, visszaeséssel a 4. negyedévben), ez nálunk sajnos többszörösen csapódik le
3, a hiányadatot kellett és kell hoznunk mindenáron, és sajnos ezt csak a gazdasági növekedés kárára tudtuk sikerrel teljesíteni. Választani kell és priorizálni, egyszerre nem mehet minden.
4, ha végre (megérdemelten) kikerülünk a túlzottdeficit-eljárás alól, akkor jöhet a növekedés.

A kormány és a fideszesek nevében is elnézést kérek az okozott kellemetlenségekért.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.02.15. 00:32:48

@MolnarErik:
A grafikon elején (2010) az 52% a megszerzett szavazatarány.

hu.wikipedia.org/wiki/2010-es_magyarorsz%C3%A1gi_orsz%C3%A1ggy%C5%B1l%C3%A9si_v%C3%A1laszt%C3%A1s#List.C3.A1s_eredm.C3.A9nyek

Furcsa dolog összemosni a bizonytalan-tartózkodók szavazatait szerepeltető, és az e nélkül mért arányokat. De látjuk, már csak így van meg a többség.

Engem a keresztény hitem miatt támadnak 2013.02.15. 01:48:50

@olias:
@OrangeOrder:

Hja, valóban, vannak prioritások ezen a blogon. OrangeOrder bátor blogoló, keményen odamondogat például a Hahának, előszedi az MSZP 2010-es választási plakátjait is. De természetesen megvan a joga ahhoz hogy a jelentéktelen, apró hírek felett, mint pl. a negyedéves gazdasági adatok, nagyvonalúan átlépjen.

Néhány megjegyzés.

ad 1. Aha, értjük. Azért csökkent a GDP ekkorát, mert a tavalyi érték olyan gigantikus volt, hogy azt már tényleg lehetetlen volt überelni. Csúcsra járt a gazdaság, szerintem Matolcsy direkt visszavett egy kicsit, mert ha túl hamar túl erősen meggazdagszanak a magyarok, még a környező népek irigykedni kezdenek ránk. Aha, aha. Mivel már tavaly is csökkent, tedd rögtön hozzá hogy a tavalyelőtti az meg aztán irtózatosan, hihetetlenül, kolosszálisan magas volt, hát nem csoda hogy csökken.

ad 2. Igen, valóban. Kihagytad hogy aszály volt, meg év közepén szokatlanul erős volt a kukoricabogár kártétele a Dunántúlon, aztán a Kínai Kommunista Párt 18. kongresszusa is volt, meg ugye megölték Oszamát, meg a napfolttevékenység, C/2011 M5 meteorraj átvonulása, meg egyébként is a nyúl éve volt ami pénzügyi vállalkozásoknak nem szokott szerencsét hozni...

Ja, bocs, Oszama az 2011-ben volt, de máig begyűrűzik a hatása.

ad 3. Na ez már világos beszéd, igen, a hiányadatot mindenáron! Hogy kikerüljünk a deficiteljárás alól, felszabaduljanak a pénzek, és el lehessen kezdeni még nagyobb volumenben osztogatni (lásd nyugdíj, rezsicsökkentés). Emmán fontos cél, valóban! Meg össze is dőlne a világ, ha nem a Fidesz nyerne, az új kormány még felhagyna az unortodox gazdaságpolitikával! Értsük meg, az kell, amit Matolcsy miniszter úr világosan kijelölt: növekvő gazdaság, hogy még több pénz álljon rendelkezésre a szavazatmaximalizáláshoz. Miért, mi a baj, ez is egyfajta beruházás, a jövőbe való befektetés!

ad 4. Aha, 2012 állítólag az elrugaszkodás éve volt, az idei a gyarapodás éve lesz. Készüljetek, pillanatokon belül itt a bőség! Csak kerüljünk ki az eljárás alól, most már akkor tényleg, istenbizony, becsszó, elkezdünk növekedni! És még csak egyszer, csak egyetlenegyszer szavazzatok a Fideszre, most már tényleg jobb lesz az élet! A fiatalok vissza fognak jönni, de nem ám 2014-től, csak 2016-tól, szóval nagyon fontos lenne az a pár szavazat. Légyszi, légysziii, légyszilégyszilégyszi. Ezúton is kérek mindenkit, feltétlenül, és hozzon még egy embert, és csak a Fideszre, a Békemenetesek is segítsenek, mert fontos, ezen múlik az Ország és a Magyarok sorsa! Hajrá Magyarország, hajrá Magyarok!

A gazdaság egy komplex rendszer, minden mindennel összefügg. A növekvő adósság és a lassuló gazdasági növekedés csökkenti az esélyét hogy a hiánycélt stabilan (tehát többéves perspektívában) tartani lehessen, így gyorsan olvad annak az esélye, hogy kikerüljünk a deficiteljárás alól. De ti tudjátok. Biztos van már valami Orbán Viktornak abban az okos, szép fejében.

Egyébként nagyon kedves hogy a kormány és a fideszesek nevében is elnézést kérsz. Orbán Viktor szerintem arra se méltatna téged hogy rád fingjon. Az elvtelen viselkedésedért pedig egy gondolkodó fideszes is megvet.

OrangeOrder · http://orangeorder.blog.hu 2013.02.15. 07:59:14

@Engem a keresztény hitem miatt támadnak: Mondjuk abban tényleg van valami, hogy csak ti jártok ide kommentelni :)

fillérbaszó vadász 2013.02.15. 08:15:43

"Azért csökkent a GDP ekkorát, mert a tavalyi érték olyan gigantikus volt, hogy azt már tényleg lehetetlen volt überelni."

Ismerős retorika. Vagy Pintér vagy az a félhülye Kontrát Károly volt az az eszement, akit szembesítettek a parlamentben azzal, hogy 2012-ben jóval több embert öltek meg mint 2011-ben, ezért romlott a közbiztonság. Válasz az volt, hogy nem 2012-ben öltek meg sok embert, hanem 2011-ben keveset.
:)
Fidecus Idioticus :)
süti beállítások módosítása