A fideszellenes hisztéria ellen való orvosság

Kibújt a szög a zsákból: Bajnai tényleg kommunista

2013/02/21. - írta: OrangeOrder

Portfolio.hu: Ki járna jól Bajnaiék adórendszerével?

Hát erre megy ki a játék, Bajnai elvtárs? 

"Az adójóváírás havonta nettó 8-10 ezer forinttal javítaná a minimálbéresek pozícióját. A korábbi tájékoztatás szerint az átlagbérnél szűnne meg teljesen az adójóváírás" illetve "A magasabb keresetűek felső 8-10%-ának pedig egy magasabb kulcsot hozna be a rendszer [...] korábbi tájékoztatás szerint ez a sávhatár bruttó 400 ezer forint lenne".

A napnál is világosabb Bajnaiék hozzáállása: a középosztályra (annak is az alsó rétegétől kezdve) kivetett többletsarcot egy az egyben vissza akarja osztani a minimálbéreseknek - eközben fittyet hány a demokrácia és a modern polgári társadalom adózási alapvetéseire: a közteherviselésre, az esélyegyenlőségre. Az adójóváírás nem más, mint egy bizonyos társadalmi csoport anyagi kedvezményben részesítése egy másik kárára (viszlát, esélyegyenlőség!) ráadásul úgy, hogy a kedvezményezett csoportot kivonja a közterhekhez való hozzájárulás egy része (SZJA) alól.

Hab a tortán, hogy egy, a minap megjelent tanulmány szerint a minimálbérre bejelentettek gyakorlatilag fele (!!!) adócsalónak tekinthető, hiszen a zsebbe kapott pénz teszi ki a jövedelmük nagyobbik részét (Persze ezen nem lepődtünk meg annyira - a Szerk.). Most ezeknek a senkiháziaknak szeretnének a hazaáruló komcsik még havi 10 ropit hozzávágni a jövedelmükhöz, a becsületes dolgozók kárára (="szemét gazdagok" bizonyos körökben). Ld. ismét Portfolio.hu.

Én meg megmondom, hogy mi a helyzet: az jelenlegi adórendszer egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy megvalósítja a valódi közteherviselést. Nem mellesleg az eddigi több százezer csalót is legalább egy picike jövedelemadó fizetésére kényszerítette.

Még az a szerencse, hogy toronymagasan vezet a Fidesz, így a kommunistáknak esélyük sincs a régmúlt bűneit újra elkövetni.

/A posztot köszönjük Trédoffnak, ismét./

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://orangeorder.blog.hu/api/trackback/id/tr165097231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása