A fideszellenes hisztéria ellen való orvosság

A kártyaparti

2013/03/18. - írta: OrangeOrder

Most, hogy a kormány végérvényesen megbukott a kezeletlen katasztrófahelyzeten, most már tényleg vége lesz nagyon. Az ellenzék egységesebb, mint valaha, Mesterházy az egységes MSZP-vel és Bajnai mozgalmával kéz a kézben masírozik megállíthatatlanul a kormányváltó kétharmad felé. Legalábbis ezt sugallja az ATVtoon Network.

A magából teljesen kifordult Gyurcsány már képtelen egyetlen jól átgondolt, higgadt nyilatkozatra, úgyhogy ezt is elrontotta. Eközben Miniszterelnök Úr olyan természetes, olyan emberi stílusban vett fel két székely gyalogost az autópályán, hogy a dolog még akkor is rokonszenves, ha nagy valószínűséggel megrendezett. Most már csak üres és kiábrándító gyűlölködésre, valamint cseppet sem vicces, izzadságszagú ironizálásra futja az ellenzék erejéből.

A 2010 óta zajló, és egyre erősödő folyamatot egy feszült snapszerpartihoz hasonlíthatnám, ahol nem csak a pénz, hanem a kocsma állandó szereplői előtti presztízs is kockán forog. Az ellenzék nem kerül ütésre, mivel a kormány kezén sorakoznak az ászok és a tízesek. Király és felső is csak azért van nála, hogy negyvenet mondhasson, amikor jónak látja. Már majdnem megvan a 66, de nem kizárt, hogy Miniszterelnök Úr nem elégszik meg a 2010 tavaszán bemondott tök snapszerrel, és csendes durchmarsot akar. Már csak egy zöld alsó, meg egy makk felső árválkodik az ellenzék kezében. A hamiskártyás múlttal persze nehéz beletörődni, hogy ezzel még legalább 2-3 ciklust fog menni a kormány, és az ellenzék veszettül várja, hogy nyugati pajtása odacsúsztassa az asztal alatt a tök ászt és a tök tízest. Ha ezt meg tudjuk akadályozni, és kiszorulnak a hamiskártyások, akkor az egész kocsma élhetőbb lesz.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://orangeorder.blog.hu/api/trackback/id/tr895141438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása