A fideszellenes hisztéria ellen való orvosság

Államosítás ≠ lopás = demokrácia

2013/03/25. - írta: OrangeOrder

A ciprusi kormány a magyar ellenzék legbüdösebb hagyományait idézve dobta oda saját országát a globális nagytőkének. Szerencsére a ciprusi parlament inkább a magyar kormány útját követné, és első körben megakadályozta a saját népe kifosztását.

A ciprusi kormány megállapodott az EU-val és az IMF-fel arról, hogy a Bank of Cyprus 100 ezer euró feletti betéteire húsz százalékosat, a többi bankban levő hasonló nagyságú pénzre pedig négy százalékos adót kell majd befizetni.

Ha a magyar kormány államosítja a magán-nyugdíjpénztárak vagyonát, az persze színtiszta lopás; még akkor is, ha az érintettek ugyanúgy kapnak majd nyugdíjat az állami nyugdíjpénztártól. Cipruson viszont nem azt tervezik, hogy az állam kölcsönveszi a lakosaitól a pénzt, hogy aztán nyugdíjas korukhoz érkezvén visszaadja nekik. Cipruson nemes egyszerűséggel el akarják kobozni a nép pénzének egy jelentős részét úgy, hogy soha nem adnak vissza belőle egy árva garast sem. Ezt azonban az EU és az IMF áldásával tennék, és így máris nagyon demokratikus az egész. Hiszen a nép kifosztása azonnal zöld utat kap a nemzetközi demokráciaféltőknél, ha a nemzetközi bankrendszer gazdagodik belőle.

Először a háromnapos hétvége utáni keddre halasztották a parlamenti szavazást, majd miután a képviselők elutasították a tervet, az Európai Központi Bank csütörtökön nyomást gyakorolt az országra: ha a jövő hétfőig nem születik megállapodás, megvonják a rendkívüli támogatást a bankoktól, betetőzve a válságot. A bankok megrohanásának elkerülése érdekében a jövő hét keddig kitolták a bankzárlatot.

Tehát az emberek ki akarták venni a bankból azt a pénzüket, amit valamikor betettek oda. De a bankok nem hajlandók kinyitni, és odaadni az embereknek, ami az övék. Az EU, az Európai Központi Bank és az IMF pedig fenyegetőzik, zsarol, hogy ha nem kapják meg a ciprusi emberek pénzét a nemzetközi bankok, akkor aztán lesz nemulass.

Az IMF már legkésőbb a 90-es évek végi argentin válságnál kimutatta a foga fehérjét, most pedig az EU is leplezetlenül megtette ugyanezt. Bebizonyosodott, hogy az Európai Unió magasról tesz az olyan alapértékekre, mint a magántulajdon szentsége, vagy a demokratikus törvényhozás. A kétharmados többséggel megválasztott, törvényes magyar kormánytól félti a demokráciát, miközben a törvényesen megválasztott ciprusi kormányból próbálja meg kizsarolni a ciprusi emberek pénzét. Akkor ki is itt a demokrácia felkent őre? Az Európai Bizottság végül kibulizta, hogy már meg sem kell kérdezni a ciprusi parlamentet a ciprusiak kirablásáról. A magyar demokráciáért szüntelenül aggódó EU simán megkerülte a demokratikusan megválasztott ciprusi képviselőket. A megfejés mértéke pedig 20%-ról csak úgy hirtelen felkúszott 40%-ra. A ciprusi gazdagok pénze így most átkerül a bankszektor még gazdagabbjaihoz.

Mi magyarok most komoly aggódással figyeljük a ciprusi demokrácia megroppanását. Még nagyobb aggódással figyeljük, hogy a ciprusi demokráciát maga az Európai Unió roppantja meg. Várjuk hát a magán-nyugdíjpénztárak államosításánál oly hangos ellenzék tiltakozását a ciprusi rablási kísérlet ellen. Várjuk a magyar demokráciáért fennhangon aggódó nyugati politikusok és mérvadó lapok aggódását a ciprusi kormány demokráciát kisemmiző intézkedése ellen is. És várjuk az európai országok politikusainak, véleményformáló erőinek elhatárolódását az Európai Unió szemérmetlen zsarolásától.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://orangeorder.blog.hu/api/trackback/id/tr95166962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bloodscalp 2013.04.15. 11:00:56

Cipruson nemes egyszerűséggel el akarják kobozni a nép pénzének egy jelentős részét

Hova lettek az offshore lovagok?:D

Hazudni csak szépen okosan.
süti beállítások módosítása