A fideszellenes hisztéria ellen való orvosság

Gerendás Péter - A jók mennek el

2013/04/01. - írta: OrangeOrder

VKL kedves demokrata olvasónktól - köszönjük szépen.

Villámcsapásként érte az elkötelezett demokratákat a hír: Gerendás Péter sem lát más kiutat, mint a magyargyűlölő Akos Kertesz nyomában külföldre szegődni.

A Művész Úr a facebookon osztott meg egy szívbemarkolóan hiteltelen búcsúlevelet, amelyben kifejti, hogy miért indul el 57 évesen. A hatásvadász vagdalkozás és a panaszáradat olyan csodálatos ütemben váltogatja egymást, hogy ezt muszáj mondatról mondatra kielemezni.

„Az egyik ok a hazánkban tapasztalható fasizálódás.”

Ha én folyton fasisztáznám a környezetemben élőket, előbb-utóbb nyilván elunnák, és megutálnának érte, aztán már valóban rosszul érezném magam köztük.

„Szakmailag soha nem volt szerencsém. Más híres előadókat kísértem, egy méterrel a hátuk mögött.”

Ennek esetleg az is lehet az oka, kedves Péter, hogy Ön nem olyan tehetséges, olyan érdekes zenész és előadó, mint azok, akik sikeresek. Persze lehet, hogy csak simán nem volt szerencséje, de nézzen csak körül! Tele az ország csodálatos zenészekkel, akik szintén nem élnek meg belőle, mégsem sírják tele a levegőt a panaszkodásukkal. Inkább elmennek dolgozni, mellette kedvtelésből zenélnek, aztán vagy lesz pénzük 66-os Stratocasterre, vagy nem. De nem követelőznek, és nem gondolják, hogy nekik ez „jár”, mert ők „tehetségesek”. Sokuknak még lemezeket sem áll módjukban feljátszani, Önnel ellentétben.

„A rádiók nagyon keveset játszották a dalaimat, emiatt nem lehettek slágerek azok.”

Nem mintha a rádiók amúgy olyan igényesek lennének, de ha rádió lennék, én sem játszanék Gerendás Péter dalokat, mert – persze ez szubjektív vélemény, de mondom: ha én rádió lennék – iszonyúan unalmasak.

„Volt egy nagyon jó színházi ötletem is, de senkit nem érdekelt.”

Nekem három elképesztően zseniális színházi ötletem volt, de sajnos azok se érdekeltek senkit.

„Ez az ország élhetetlenné vált.”

Ez valóban így van. Már 1990-ben sem volt rózsás a helyzet, 1998-ig aztán tovább romlott, az esztelen kiárusítás miatt, 2002-2010 között pedig csaknem betetőzött az önmegsemmisítési folyamat.

„De időnként jön 20 ezres parkolási bírság, eladhatatlan zártkerti ingatlanon lévő használhatatlan sufni utáni 40 ezres építményadó, elviselhetetlen telefonszámlák, 3 Ft 50 fillérért vett iPhone-ok amik a hűségnyilatkozat lejárta után (pont amikorra szétesnek) 300 000 Ft-ba kerülnek.”

A parkolási bírság nem márciusi havazás, és nem havi vérzés, nem jön csak úgy. Feltétlenül szükséges hozzá szabálytalanul parkolni, az viszont szabálysértés, tehát bírság jár érte. Még külföldön is, ahova Ön távozni készül. Ha a sufni használhatatlan, próbálja inkább azt eladni a kedvenc gitárja helyett, hátha valaki más használni tudná. Drága telefont sem kötelező venni. Számtalan nyomorgó honfitársához hasonlóan Ön is választhatott volna az olcsó modellek közül, arról nem is beszélve, hogy a telefonok a hűségnyilatkozat lejárta után már egy fillérbe sem kerülnek, mert az áruk lefizetésre került a havi számlákkal. Éppen ezért van hűségnyilatkozat.

„71 ezres gázszámla, 30 ezres villanyszámla”

Örömmel hívom fel a figyelmét, hogy a 71 ezres gázszámlája már a jövő hónaptól 7100 forinttal kevesebb lesz!

„Ennyi idős korában apám már vágta a centiket a nyugdíjhoz.”

Egy ÁVH-s századosnak igazán szép nyugdíj ígérkezett akkoriban, úgyhogy érthető, ha vágta a centit a kedves papa, Gerendás Iván. Ebben csak két szépséghiba van. Az egyik, hogy az Ön ÁVH-s édesapja nem kevés magyar embernek okozott szenvedést ezért a nyugdíjért. A másik, az ország szégyene, hogy az Ön édesapjához hasonló ÁVH-s bűnözők nyugdíját még mindig nem csökkentették a létminimum alá.

„A második vonalban születtem, és ott is maradtam.”

Az előbbiek fényében, ezt hogy értsük? Ki született az első vonalba? Farkas Vladimir? Apró Piroska?

„Nem vagyok hajlandó korrumpálni, vagy pártokhoz, politikusokhoz dörgölődzni.”

Éppen azt teszi, bár viszonylag jól bebugyolálta a panaszkodásba.

„Nem azért írom ezeket, mert sajnáltatni akarom magam.”

Én is mondhatnám, hogy nem élvezem ennek a cikknek a megírását, de akkor hazudnék.

„És miközben ezt írom, kislányom Róza idehozott egy papírt “Boldog Húsvétot apu”…”

Azt nem írta rá, hogy „Apu, rettegek a fasizmus magyarországi térnyerésétől”?

Kedves Péter! Ön a 2002-2010 közötti magyarországi politikai kurzus kegyeltje volt. Ez nem titok, elég megnézni A Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjének odaítélési idejét. Az új kormánnyal viszont nem ápol ilyen viszonyt. Félek, hogy ezért romlott le vészesen az anyagi helyzete. Így viszont félek, hogy az Ön korábban biztos megélhetése nem elsősorban a zenei tevékenységének volt köszönhető, sokkal inkább a hatalom támogatásának. Magunk közt szólva attól is félek, hogy valójában nem romlott le vészesen az anyagi helyzete, és mindez csak része a kormány elleni hisztériakampánynak. Akárhogy is van, nem szép dolog a nehéz megélhetés miatt azonnal nyilvános panaszkodásba fogni, másokat okolni, és főleg rút dolog mocskolni a saját országát, és lefasisztázni azt. Ha igazak az állításai, és tényleg ennyire megszorult anyagilag, akkor is van megoldás. A minapi debreceni példa, amikor fél áron árverezték el egy magyar család lakását, bizonyára másolható. Bár fogalmam sincs az Ön lakásának értékéről, ha elárvereznék fél áron ebben a fasiszta országban, az talán fedezné az adósságait, és egy rövid időre, a megkapaszkodásig a külföldi albérletet is. Persze, ha valóban külföldre szándékozik menni, nem csak szóban, mint Dániel Péter.

13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://orangeorder.blog.hu/api/trackback/id/tr255187818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. Közbiztonság Szilárd 2013.04.01. 22:22:00

"Ennek esetleg az is lehet az oka, kedves Péter, hogy Ön nem olyan tehetséges, olyan érdekes zenész és előadó, mint azok, akik sikeresek."

Egyrészt láthatóan fingod sincs, kiről írsz.
Gerendás az ország egyik legvirtuózabb gitárosa, aki kurva jó dalokat szerzett, és nagyon élvezetesen adja azokat elő, elképesztő technikával, kiváló énekkel, nagyon jó összekötő szövegekkel, fergeteges humorral.

Zoránt pl. fél kézzel lejátssza a színpadról, és mégis, Zorán sikeres, Gerendás meg nem. Nem tudni, miért.
(Zorán rendszeresen játszik pl. Gerendás-dalt, a Szép Júlia címűt.)

A zenésznek meg a hangszer munkaeszköz, nem hobbi.
Nekem az, és nekem is nagyon fájna, ha el kéne adnom a Stratómat, mert tizeniksz év alatt a szívemhez nőtt. Pedig én csak hobbiból zenélek a haverokkal (meg sokkal többet egyedül), nem ebből élek.

"de ha rádió lennék, én sem játszanék Gerendás Péter dalokat, mert – persze ez szubjektív vélemény, de mondom: ha én rádió lennék – iszonyúan unalmasak"
Szerintem te nem ismered a dalait, vagy jeltolmáccsal hallgatod a zenét.

Másrészt persze Péter is egy csomó baromságot összeírt, mert nem tilosban kell parkolni, és nem büntetik meg, a havi költségeket meg minden vállalkozónak fizetnie kell, és ez külföldön is így van.

Amit meg a politikáról írsz, hogy mikor mi történt az országgal, az nettó hazugság. Az országnak a legtöbbet a mostani Fidesz.komrány ártott, a második helyen az Antall-kormány, a harmadikon meg az első Orbán-kormány. Minden többi csak messze ezek után jön.

"Örömmel hívom fel a figyelmét, hogy a 71 ezres gázszámlája már a jövő hónaptól 7100 forinttal kevesebb lesz!"
Szintén hazugság.
Majd meglátod te is a jövő hónapban, hogy az a 10% a valóságban 0-5 között van. De általában a 0-hoz közelebb.

Amit meg Gerendás AVH-s apjáról írsz, alá is tudod támasztani valamivel, vagy csak rágalmazol, jó fideszes szokás szerint?

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2013.04.01. 22:39:24

@dr. Közbiztonság Szilárd:
Szilárd kedves!
Minden tiszteletem az Öné, de szerintem jobban jár, ha ezt az ÁVH-s részt nem feszegeti. Tényleg volt egy Gerendás Iván nevű ÁVH-s főtiszt, és csekély esélyét látom annak, hogy Gerendás Péter néhány napon belül tételesen megcáfolja, hogy ez az ő édesapja lett volna. Higgye el, az a szokásos szdsz-es szöveg jön majd, hogy a csemeték nem tehetnek apáikról.

közödeszed 2013.04.01. 23:24:52

ez szánalom..fingod nincs kiről írsz..gondolom ha a Kárpátia énekese akarná elhagyni az országot sírva könyörögnétek hogy maradjon..hát végül is az amit azok művelnek nevezhető zenének csak akkor az a Szakcsi, Benkő, Tátrai festő?????
az én nagyapám halálra verték az ÁVH-s tisztek egy fél zsák kukorica miatt..most akkor álljak neki megkeresni azoknak az embereknek a gyerekeit unokáit és tegyem tönkre a családjukat? nem vagytok ti észnél..zsidózni cigányozni buzizni azt mindegyik tud..rombolni könnyebb mint építeni..csináljátok csak..aztán ha már nincs más, téphetitek egymás torkát..

VKL 2013.04.02. 00:22:10

@dr. Közbiztonság Szilárd:
Sokat fogok idézni önmagamtól. Nem nagyképűség, csak jelzés, hogy a megoldás már le van írva, csak észre kell venni.

"Gerendás az ország egyik legvirtuózabb gitárosa, aki kurva jó dalokat szerzett"

"Persze lehet, hogy csak simán nem volt szerencséje"
***

"A zenésznek meg a hangszer munkaeszköz, nem hobbi."

Ha nem él meg belőle, akkor hobbi. A hobbi pedig pénzbe kerül neki, neked és nekem is. Én sem szívesen válnék meg a hangszeremtől, ezért dolgozom, hogy ne is kelljen. "Ha a sufni használhatatlan, próbálja inkább azt eladni a kedvenc gitárja helyett"
***

"Szerintem te nem ismered a dalait, vagy jeltolmáccsal hallgatod a zenét."

"persze ez szubjektív vélemény, de mondom: ha én rádió lennék"
***

A kártékonysági kormánysorrendet nagyon szépen felállítottad. Kérhetnék egy ugyanolyan alátámasztást, mint amilyet te vársz Gerendás papa ÁVH-s karrierjéről?
***

És végül az apukához:
hu.wikipedia.org/wiki/%C3%81llamv%C3%A9delmi_Hat%C3%B3s%C3%A1g#H.C3.ADrhedt_.C3.A1llamv.C3.A9delmi_tisztek

jovonk.info/2009/09/21/kik-ok

@közödeszed:
Te most valami zeneblogot nyitsz itt? Hogy jön ide a Kárpátia? Inkább beszélgessünk Tátrai Tibuszról, őt sokkal jobban szeretem!

lone 2013.04.02. 08:05:25

"2002-2010 között pedig csaknem betetőzött az önmegsemmisítési folyamat."

azóta meg csak szárnyalunk, mi? :DDDDD
..a népbutítás itt is elérte, amit kellett..

OrangeOrder · http://orangeorder.blog.hu 2013.04.02. 10:02:46

Hogy is volt ez, Művész úr? "Amikor 80-as évek elején minket halálra zaklatott a rendőrség a zenekarom be volt tiltva, akkor ő Kubában játszott a Világifjusági Találkozón!"

Guantanamera? Best of KISZ?

Na akkortájt még többen disszidáltak, és ők nem kalandvágyból mentek, hanem szöktek.

Álságos, szar emberek vagytok, ballibek.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.02. 23:45:38

Gerendás jó zenész, nem egyike a "tehetségesek" köreiből rendre reflektorfényt kapó, semmihez sem értő senkiháziaknak.

Sajnos az ószövetségi és a zsidó bolsi kínzótiszt felmenők öröksége súlyos teher, és Gerendás nem bírta ezt el.

A könnyebbik utat választotta, üldöztetésről ajvékol, ügyfeleit, honfitársait gyalázza.

Ha nem akarta volna, hogy ő legyen a kaszinótojás mellé a desszert, nem kellett volna beállnia a zsidó bolsi ávósnyuggerek zenekarába, maradnia kellett volna az egy szál gitárnál.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.02. 23:53:58

A buta Semjénnek egyszer majdnem volt egy jó mondása.

Azt mondta, ha van konjunktúra, van pajesz, ha nincs konjunktúra, nincs pajesz.

Valójában ha van konjunktúra, nincs pajesz, ha nincs konjunktúra, van pajesz.

Ha a zsidó kommunisták uralkodnak vagy kúrmányoznak, akkor egyikük sem zsidó, hanem mindannyian demokraták, szakemberek, felelős hazafiak, nemzetiségi kérdés pedig nincs.

Ellenben ha nincsenek hatalmon, akkor üldözött kisebbség válik belőlük, csakazémerzsidók lesznek, fasizmus kezd erősödni, rabbikra kiabálnak rá fényes nappal a nyílt utcán, és még a cédé sem fogy.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.03. 00:02:10

Az igazi tragédia az, hogy egy Gerendás valószínűleg tényleg nem érti, miért nem érez vele együtt az ország, amikor meséli, hogy ÁVH-s kínzótiszt apja már 57 évesen a centit vágta a bolsevik terrordiktatúra kiszolgálásáért JÁRÓ nyugdíjáig.

Én megértem, hogy neki ő akkor is az apja, de kurvára nincsenek képben az ávósfiúk, -örökösök (Gerendás, Pető, Bauer, Ungár, Gyurcsányi stb.). Vagy nagyon is képben vannak.

A mértékadó sajtó miért nem említi meg, ki is volt valójában az apja? Ő említette, ő hivatkozott rá.

Vagy ez, hogy kínzótiszt, ez smafu, nem hírértékű, vót ilyen is az ácsok meg a zongoratanárok között, oszt kész?
süti beállítások módosítása