A fideszellenes hisztéria ellen való orvosság

Így reagálnak a szakértői blogok a deficiteljárás megszüntetésére

2013/05/29. - írta: OrangeOrder

Mint tudjuk, az igazi szakértelem csakis a baloldalon található, illetve fellelhető a jobboldalon is elvétve (Mellár, Ángyán, Chikán) - de utóbbiak mostanára már véglegesen elfordultak a Fidesztől.

Szerencsére azért a honi sajtószabadság két lábbal történő tiprása közben akad még 1-2 bátor elme, akik az interneten próbálják terjeszteni az egyetlen, elfogulatlan, független, civil szakmai, tényeken nyugvó igazságot - ilyen például a Véleményvezér és a Ténytár.

A mai aggasztó hírek után, miszerint Brüsszel megszünteti hazánk ellen a túlzottdeficit-eljárást, remegve kerestem fel a fent nevezett blogokat ill. facebook-csoportjaikat, hátha máris megmagyarázzák a demokrata ellenzéki hívőknek, hogy ez miért rossz. 


Reménykedve kattintottam a Véleményvezérre:

Gyurcsánnyal összefogni csak egyre kínosabb

Hát ez igaz, végre valami újszerű információ, egy szükségszerű elemzés! Na de a hiányadattal kapcsolatban még semmi, nézzük hát a facebookos oldalukat:

A legismertebb szlovák blogger a magyar és a szlovák politika hasonlóságairól és különbségeiről: "Robert Fico és Orbán Viktor egyaránt populisták, de miközben Fico fő célja gazdaságilag az irányítása alatt tartani az országot – a pártja is leginkább egy gazdasági projekt –, addig Orbán megpróbálja azt társadalmilag is megváltoztatni. Megkísérli újradefiniálni, hogy mit jelentsen Magyarország a saját polgárainak. Úgy tűnik, egy egész filozófia van mögötte. Hogy eközben Orbán konfliktusba keveredik az Unióval, természetes. Robert Fico sohasem ment el idáig és soha nem is volt szándéka. Kerülte az ilyen konfliktusokat."

Jó, ez is nagyon érdekes - a napi indexes vezércikk átvétele. Nézzük tovább.

Nem fogadnánk rá nagy összegben, hogy ezek után Gyurcsányt is beveszik a nagy összefogásba.

Igen, ezt már a blogon láttuk, köszönjük. Hm, van itt még Ángyánról ez-az, közgépezés, kis LMP. Csalódtam, kezdek kicsit pánikolni, mit mondok a fideszes ismerősöknek?

Nézzük a másik reményemet, a szakértői, tényszerű, igaz Ténytárat.

Nem 3 ezer, hanem 300 milliárd forint jött - és még a cégek is menekülnek

Állami pár(t)választó

Médiaadó és újabb adóemelések jönnek?

De ezek már régebbiek. Srácok, helló! Itt azt se tudjuk, mit kell mondani a facebookon, mi lesz már?

Nézzük a facebookot, van máról pár friss, vadiúj poszt:

A beáramló működő tőke egy része átfolyik az országon, azaz nincs is felhasználva. Ha az adatokat korrigáljuk az országán átfolyó értékkel, akkor a 10,5 milliárdos összeg máris 6,5 milliárd forintra csökken, márpedig az NGM erről az egyszerű korrekcióról megfeledkezett az adatok "tényszerű közlése során".

Tovább hízik a költségvetési intézmények lejárt adóssága. A Magyar Államkincstár (MÁK) most közzétett adatai szerint április végén 95,3 milliárd forint volt a lejárt kifizetetlen adósság, amelyből 1,9 milliárd forint tévesen került bejelentésre.

Ezt figyelmen kívül hagyva a tényleges tartozásállomány 93,4 milliárd forint.

Állítólag rekordot döntött 2012-ben mind az működőtőke-beáramlás, mind a működőtőke-kiáramlás Magyarországon.

A kettő különbözetéből eredő pozitív érték pedig a válság óta nem volt olyan magas, mint tavaly. Mindez önmagában azt jelentené, hogy hazánkban minden szép és jó, a külföldi befektetők csak úgy hozzák ide a beruházásokra szánt tőkét. Az ördög azonban, mint oly sok esetben, a részletekben rejlik. És a részletekből az derül ki, hogy a Varga Mihály vezette minisztérium megpróbált mindenkit átverni!

Gyerekek, késésben vagytok! Ebben mind igazatok van és nagyon fontos, de közben a narancsdroidok már örömtüzeket gyújtanak, mi lesz így??

Nem hiszem el... talán az Index, akik még soha nem hagytak cserben, ők segítenek...

Nemzeti Megmondórovat

 

Egyenlítő - Havi hatmilliárd fixszel az ember könnyen viccel
Májusig mintegy 30 millárd forint értékben nyert közbeszerzést a Közgép.

Ténytár - Dőlt a lé, menekült a cég

Állítólag tavaly rekordot döntött a tőkebeáramlás. Meg a kiáramlás is, csak erről nem beszélt a kormányzati propaganda.

Varánusz - Papcsákisztánban a helyzet változatlan
A vendetta folytatódik: ismét repült pár ellenálló.

Mandiner - Európa a saját sírját ássa

Európa jó úton halad saját végzete, Eurábia felé.

Szóval semmi.

El tudom képzelni, mekkora pánik lehet most a baloldalon. Éjszakába nyúló, dohányfüstös (?), személyeskedésektől sem visszariadó belharcok. Közös kommunikációs irány kijelölése... igen sikerült, de milyen áron... még Bajnaiék tették rendbe a dolgokat... még nem is hagyta jóvá az EU... most kezdődhet az osztogatás... na mi van, mégis szeretjük Brüsszelt?

És így tovább.

Várom a holnap reggelt, hátha megjön az első önálló, szakértői, elfogulatlan vélemény :)))

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://orangeorder.blog.hu/api/trackback/id/tr465332945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása