A fideszellenes hisztéria ellen való orvosság

Arab minta: Facebook-forradalom

2012/01/09. - írta: OrangeOrder

Ugye mindenkinek feltűnt, hogy 2010 óta az interneten mindenhonnan gátlástalanul ömlik az MSZP-s propaganda? Valóban megszűnt volna a sajtószabadság, így érzitek ti is? Ugye milyen fontos a vélemények sokszínűsége? De hol van itt a sokszínűség, amikor szinte mást se látok, csak orbánfikázást?

Az Index címlapján csupa szakértői köntösbe bújtatott kormánygyalázás, a blogketrec pedig minimális kivétellel még csak nem is titkolt MSZP-s fröcsögés.

És ami még rosszabb: a Facebookot, a korábban valóban nemzetközi közösségi hálóként működő felületet elárasztotta a politika. Emlékszem nagyon jól, hogy 2010 előtt alig volt ott ilyesmi. Nagyon ritkán 1-2 érdekesebb hír, de semmi hisztéria, semmi lázadás - normális párbeszéd folyt. Az akkori ellenzék elvolt a blogjain meg a kurucon. Most meg azt látom, hogy sorra őrülnek meg az emberek.

Nem véletlen. Folyik a hangulatkeltés, az emberek egymást hergelik. Pedig panaszkodni lehetett volna bőven miért korábban is. De akkor még beszélgettünk, nem uszítottunk és csak panaszkodtunk.

Mára meg egy online tüntetéssé, olcsó politikai játszótérré süllyesztették azt a helyet, ahova a barátaim miatt jártam. Ne vigyük utcára a politkát, mi? Mérgezzük mások életét, hozzuk a rosszabbnál rosszabb híreket, mit mondtak rólunk külföldön, Orbán mondjon le, akasszuk fel a fiúkat, stb.

Az ellenzék tehetetlenségében - mivel demokratikus módon úgyse tudnának kormányra kerülni - ezért elhatározta, hogy belefolyik a magánéletünkbe. Hogy terrorizálni fog, hogy ha éppen jól éreznéd magad, akkor is elrontja a kedvedet. Összeugrasztja az embereket, ha már győzni nem tud. Ha kiszorul az eddig jól megszokott tévéműsorokból, akkor majd online többszörösére duzzasztja valós létszámát (hangosabban és gyakrabban kiabál), és folytatja a neten.

Ti hány embert töröltetek-rejtettetek hasonlók miatt?

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://orangeorder.blog.hu/api/trackback/id/tr823528814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szubbulvar 2012.01.09. 14:41:20

Fizetett hirdetések: igen, mert amire csak a Fidesznek lett volna pénze (bannert venni), azt aktivistái munkával kiváltották, az MSZP-nek viszont utóbbi hiányában csak Szanyi kapitány kampánya jut.

Facebook: fiatalok körében túlreprezentált a liberális vagy nacionalista gondolkodás, előbbieknél érhető, hogy az általuk amúgy sosem hallgatott Klub Rádiót miért gyászolják oly hangosan... Nem kell törölni ezért őket.

Amúgy az a drasztikus, hogy a mostani vészmadarak 2006-ban mennyire kussoltak.

CYR · http://egymondatban.blog.hu 2012.01.10. 11:28:14

A közszolgálati hírgyárak kiherélése és politikai ellenőrzése, a médiatörvény és Szalai Annamari helyzetbe hozása után gondolom valóban kellemetlen élmény, hogy csak az internet maradt, amit viszonylag nehezen lehet nemzeti szalaggal átkötött joystickkel irányítgatni.
Az Indexet előbb-utóbb ki lehet csinálni, de a Facebookot nemigen. Tehát akkor most min megy a szájtátás, hogy "jé, ezek az interneten ellenkeznek"? Hol máshol, ha az MTV-Híradó képei szerint pl. az operaházi tüntetésnél csak rendőrök voltak jelen, tüntetők nem is? :)

CYR · http://egymondatban.blog.hu 2012.01.10. 11:31:06

Most látom a blogger krédóját: "Politizálás - kizárólag érzelmi alapon." Na ez a baj az egész országgal, hogy a tények mellékesek, és a szarnak is oltárt lehet emelni, ha Fényességes Nemzeti Végterméknek kereszteljük át.

Zemeti 2012.01.10. 14:50:31

Elég volt már az ellenzéki hisztériából, én továbbra is csak a Fidesznek hiszek.

Szijjártó Péter szavait tekintem irányadónak és ugyanezt tanácsolom minden jóérzésű magyarnak:
www.youtube.com/watch?v=CZElwyZLYtU

Almaleves · http://almaleves.blog.hu 2012.01.11. 08:41:52

Kár hogy nem látsz, mindent elfed a benned élő előítélet, projekciód nem más mint egy ábránd. MSZP-s propagandának hiszel mindent, ami a világképedbe nem illik bele.
Csak javasolni tudom, hogy nyílj meg és próbáld elfelejteni a beléd oltott kliséket, enélkül továbbra is borzalmas lesz a világod, melyet állandóan támadnak, ezáltal folyton harcban állsz.
A világ nem ilyen, az érzékeid ki vannak hegyezve a politikai lózungokra, vonatkoztass el tőlük, keress értelmet.

D.Vandamme 2012.01.15. 03:32:07

öreg, borzasztó izzadságszagú ez az oldal, akárhogy is nézzük, nem gondolod? Az oldal célja - ha jól értem - egy ellenpólus megvalósítása a kritikus bloggerekkel szemben. Csak az a baj, hogy az ilyen sosem lehet hiteles. Mert a legtöbb oldal sokat kritizál (ami úgy van jól), így ha jól értelmezem te akkor az ellenkritikákat szeretnéd halmozni. Csak ez problémás ugye, mert míg a kritika jöhet spontán, addig az ellenkritika sosem fog, így belekerülsz abba a kínos helyzetbe, hogy akármi van ami az érthetetlen orange szellemiségeddel szembe megy, arra neked le kell csapnod, és így vagy úgy, de elő kell állnod egy ehhez (meg a blogon található összes többihez) hasonló izzadságszagú alkotással. A kritikák kritizálásának céljából nem lehet hitelesen bloggerkedni. Szerintem egy pártra ne úgy gondolj, mint egy futballcsapatra, amely mellett a végsőkig ki kell tartani. Hidd el, nem egészséges. Le rí erről a blogról is.
süti beállítások módosítása