A fideszellenes hisztéria ellen való orvosság

Az egyetlen helyes döntés: Schmitt Pál marad

2012/03/31. - írta: OrangeOrder

Megmondtam. Ahogy azt is megmondtam, hogy Viktor marad. És milyen jól tette Pali bácsi, hogy nem mond le. Mert miért is tenné? Bár nagy vitákat szül ez a kormánypártokon és a jobboldalon is, de mindig nem lehet mindenben egyetérteni.

Kicsit már az az érzésem, hogy a Mandiner meg társai is egymásra licitálnak rá, hogy ki tud jobban az ellenzék kedvében járni. Sietnek, hogy minden fórumon elítélhessék Schmitt Pált. Hát ez tényleg példa nélküli, hogy gondok vannak a kisdoktorival, fúj, csaló. Pedig ez hülyeség. Mi jól tudjuk, miről van szó, nem kell folyton magunkat marcangolni. Nem kell folyton bizonyítani, hogy mi különbek, jobbak, becsületesebbek vagyunk az MSZP-SZDSZ-nél. Tudjuk mi azt enélkül is.

Márpedig a baloldal tajtékzása is csak azt bizonyítja, hogy bölcs döntés volt a maradás mellett dönteni. Ők olyanok, mint a lakmuszpapír: mindig biztosan megmutatják, hogy mi a helyes. Amit ők gyűlölnek és elítélnek, az csak jó lehet.

Köztársasági Elnök így pedig marad - egyelőre. Megnézzük, hogy alakul a közhangulat, de ez a mocskos lejáratókampány már kezd a visszájára fordulni. Túl messzire mentek a >>hikálok<<, ahogy Bayer Zsolt találóan fogalmazott.

Hogy mit hoz a jövő? Könnyen el tudom képzelni, hogy SP egy éven belül esetleg visszavonul. Nem is baj, így egy támadási felülettel kevesebb. De nehogy már úgy érezze a sok Lenin-fiú, hogy majd hisztiznek a következőnél is, és akkor úgy lesz, ahogy ők kívánják. Ne feledjük: 7-17%-os pártocskák próbálnak megint diktálni. Nem szabad nekik teret hagyni.

Schmitt Pál pedig ismét bebizonyította, hogy igazi sportember: pontozásos sportágakban, hatalmas ellenszélben, ellenséges bírókkal szemben is újra és újra talpra áll, és újra megmutatja. A közönséget is a maga oldalára állítja. Jó egészséget, Pali bácsi és kitartás! Veled vagyunk!

19 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://orangeorder.blog.hu/api/trackback/id/tr284352050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kzoltana 2012.03.31. 14:53:54

Korábban úgy tudtuk, Schmitt Pál köztársasági elnök egy egyébként jó kiállású, több nyelven udvarolni képes, kicsit butuska, de nagy elszánású és alapvetően tiszta ember. Egy ideje már tudjuk, hogy leginkább tolvaj.
www.vagy.hu/tartalom/cikk/1979_schmitt_sajto

AlexM1983D 2012.04.01. 11:09:43

@kzoltana: Tolvaj egy nagy f*-t az! A jelentés szerint meg voltak jelölve a forrásai, az már más kjérdés, hogy egy ilyen "dolgozat" mennyit is ér.

A döntéssel alapvetően egyetértek és precedens értékű lehet, Gyurcsányékkal is így kell eljárni, a bírósági tárgyalást és az őket elítélő ítéleteket is az ő távollétükben kell megtartani, meghozni.

CYR · http://egymondatban.blog.hu 2012.04.01. 11:19:50

"Magyarország államfõje a köztársasági elnök, aki kifejezi a nemzet egységét, és õrködik az államszervezet demokratikus mûködése felett." (Magyarország Alaptörvénye, 9. cikk, (1))

Végülis az is egy vélemény, hogy örömködünk azon, hogy mivel az államfő a nemzet egységének kifejezőjeként egy gerinctelen, alávaló, hazug tolvaj, így maga a nemzet is deklaráltan gerinctelen, alávaló, hazug és tolvaj lett. Hurrá.

Végülis SP-vel, megmaradásával a nemzet azt kapja, amit megérdemel. Akinek belefér, hogy funkciójából adódóan a törvényesség megtestesítője egy kókler, az tényleg reménytelen.

Mivel én vagyok a kisebbség, nyilván én vagyok a hülye, hogy úgy gondolom: le van szarva konkrétan a plágium, lehetne ez egy közlekedési baleset okozása, sikkasztás, egy uszító megnyilvánulás vagy bármilyen, jogilag, etikailag, vagy morálisan megkérdőjelezhető dolog, normáliséknál már csak a gyanú árnyékára is önként feláll a delikvens.

Az csak a ráadás, hogy ez nem is gyanú, szóval nem értem, hogy böföghet bárki is mocskos lejáratókampányról a kis rózsaszín ködébe burkolózva. Gy.k.: egy doktori disszertáció, de még egy hétköznapi szemináriumi dolgozat sem állja meg a helyét, ha 99 százalékban idézetből áll, még ha kifogástalanul is vannak megjelölve az idézetek.

De persze a tényeket hagyjuk, azok soha nem tesznek jót a rózsaszín ködöknek.

AlexM1983D 2012.04.01. 11:28:01

@CYR: Hát megkapnia ezért a munkáért nem lett volna szabad, de ahogy te is írtad "egy doktori disszertáció, de még egy hétköznapi szemináriumi dolgozat sem állja meg a helyét, ha 99 százalékban idézetből áll, még ha kifogástalanul is vannak megjelölve az idézetek" és a jelentés alapján sem álja meg magát a plágium vád.

Amúgy meglepődnél ha tudnád, hogy hány diploma munka lett sikeresen összeollózva napjainkig az internetről, minimális forrás megjelöléssel. Mondjuk az olyan emberektől is származik, amelyek ugyan a választott szakuk által biztosított szakmához nem értenek, de a sok nem szakmáűhoz tartozó tárgyat megsinálták vagy végig csalták. És ami még szomorúbb többségük sikeresen meg is védte a diplomáját.

CYR · http://egymondatban.blog.hu 2012.04.01. 11:38:06

@AlexM1983D: Olvass, aztán írj. Amint mondtam: mindegy, hogy plágiumról van szó, vagy egy 99 százalékban másolt, tehát doktoriként el nem fogadható (mégis sundámbundám elfogadott) munkáról, egy köztársasági elnök, aki "arra való", hogy az állam törvényes működését jelképezze, nem engedhet meg magának sem ilyen múltat, sem jelent.

Egyébként pedig leszoktam arról, hogy a mai Magyarországon bármin is meglepődjek, azt azonban hozzátenném, hogy az általad vélelmezett módon diplomázók közül eddig csak egyet neveztek ki a törvényesség jelképének.

AlexM1983D 2012.04.01. 11:46:03

@CYR: Nana! Egyről tudunk! Amúgy alapvetően arányossan jártak el vele szemben, de a tárgyaláson őt is ki kellett volna hallgatni. Ha már hozzá tartozik a demokráciához, hogy a rendőrség lehetőleg a bűnöst is kihallgassa. Amúgy sajnos a Köztársasági elnök poziciója nem végzettséghez kötött, ha az lehetne éln jogi végzettséghez kötném. Sólyom pl. ezért volt az egyik legjobb köztársasági elnökünk eddig, bár kicsit lehett volna bátrabb is.

CYR · http://egymondatban.blog.hu 2012.04.01. 11:50:42

@AlexM1983D: Nem gondolom, hogy ki kellett volna hallgatni, nem gondolom, hogy ha már bebizonyosodott, hogy 225 oldalból 220 nem saját, hanem egyértelműen mások munkája, akkor mit lehet hozzátenni. Pl. nem nyom sokat a latba egy (tagadó) vallomás a tettestől akkor sem, ha egyértelmű videófelvétel van róla, hogy ő lopta el a kiflit a áruházban. És mint tudjuk, ez nem egy következmények nélküli ország. Haha.

AlexM1983D 2012.04.01. 12:11:37

@CYR: Ennyiből Gyurcsányt is felesleges kihallgatni, hiszen volt olyan lelkes, hogy mindent jó időben zárt ajtók mögött a saját emberei előtt bevallott.

Amúgy meg igen, valóban nem következményeknélküli ország már, hiszen elbukta a doktoriját.

CYR · http://egymondatban.blog.hu 2012.04.01. 12:21:44

@AlexM1983D: te valahol el vagy tévedve. Gyurcsányt (aki - megjegyzem - nem ennek a témának a tárgya, és - megjegyzem - nem kisebb lókötő) a vele szembenállók bűncselekménnyel vádolják. Ott a jogszabályok szerint tárgyalást kell tartani, amin a kellő súllyal figyelembe veszik, hogy mikor mit mondott és tett. Itt és most elhangzott egy plágiumvád, aminek az egyik ága, hogy az egyetem az elégtelen dolgozat feltárása miatt (ne legyenek illúzióink, a "források és idézetek nem megfelelő jelölése" egyértelmű dolgot jelent, még ha manapság a költségvetéstől függő szervek félnek is kimondani a véleményüket) elvették a doktoriját. A másik ág a szerzői jogsértés lenne, na ahhoz már kellene tárgyalás, és ott aztán SP azt mondhatna, amit akar.

Csak ismételni tudom magam: ha a következménynélküliség egy a pozíciójából következően a törvényesség felett őrködő államfő esetében annyit tesz csak, hogy le kell húznia a neve elől azt, hogy dr., akkor aki ezen a véleményen van, az meg is érdemli őt államfőnek. Ahogy a közszereplőknek többet kell tűrniük a róluk megfogalmazott véleményekben, úgy nagyobb felelősség is hárul rájuk, nagyobbak az elvárások. Tényleg rendben van az, hogy mostantól ha SP kimegy tárgyalni akárhová, akkor az utolsó bantu törzsfőnök is joggal röhögheti pofán, hogy "ja, te vagy a Copypali?" Ha mondjuk a kormány tényleg elszántan küzd a korrupció ellen (no comment), akkor tényleg egy sundámbundám-doktorált fazon írja alá az erről alkotott törvényt? Ha jogszabályt módosítanak mondjuk a szerzői jog megsértéséről, akkor egy jogsértő írja azt alá? Bármilyen jogszabály törvényességét az vizsgálja, hagyja jóvá, aki maga is törvénysértő? Ez ám a demokráciafelfogás, ez szolgálja Magyarország érdekét, tényleg.

Kopó 2012.04.02. 13:36:11

ÁÁÁHHHHHÁHÁHÁHÁHÁHÁHÁÁÁÁÁ!
NYEHHEHEHEHEHE!
HAHAHA! HIHIHI!
LOL.

dr. Ex Lex 2012.04.02. 13:49:41

Nos kedves narancsember, azt hiszem ezen a héten még ne nyissál jósdát! :)

Schmitt ment és jó ha kezdesz felkészülni az elkerülhetetlenre: Viktor is követi hamarosan.

Ez az ország bebizonyította, hogy mindennek van határa, hogy nem lehet akármit lenyeletni vele, hogy attól mert valami ráfér a Fideszesek képére, még nem lesz elfogadva. Ennyit ért a kétharmad, ma megmutattuk, hogy a nép diktál a kormánynak és nem fordítva!

Az a pökhendi, mindenen átgázoló "mert csak" politika, amit a Fidesz folytat hatalomrakerülése óta, ma megtört. Innentől kezdve lehet szépen visszavenni az arcból és azlázatot tanulni. Szükségetek lesz rá, mert a mai nappal a Fidesz úthengere rükvercbe kapcsolt és egyhamar nem fog megállni.

Orbán Viktor személyes felelőssége, hogy ez az ember egyetlen percig is képviselhette a Magyar Köztársaságot (leszarom, hogy átneveztétek), ezt a szégyent soha nem mosthatja le magáról. De ti sem, akik összekacsintottatok vele.

dr. Ex Lex 2012.04.02. 14:03:11

@POSZT:

"Mi jól tudjuk, miről van szó, nem kell folyton magunkat marcangolni."

Hol is hallottam ezt? :)
www.youtube.com/watch?v=-5Sh5omf7CU

Erről van itt szó kéremszépen.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2012.04.02. 14:25:56

Szerintem dátumozzátok át ezt a postot április 1-re, úgy még ki lehet magyarázni.

OrangeOrder · http://orangeorder.blog.hu 2012.04.02. 14:43:15

@Kopó: @dr. Ex Lex: @Zka: még nincs ám vége :))) és igen, csak ma mondott le, nem pénteken, amikor már minden kommunista hűtötte a pezsgőjét. Meg ihatnának végre valami normális piát is.

Így volt a legbölcsebb. Vajon mikor látunk ilyet MSZP-s oldalról? Soha. Ezért is küldte őket a Nemzet a történelem szemétdombjára.

:)))

OrangeOrder · http://orangeorder.blog.hu 2012.04.02. 14:44:06

Idézem a posztból:

"A Köztársasági Elnök így pedig marad - egyelőre. Megnézzük, hogy alakul a közhangulat, de ez a mocskos lejáratókampány már kezd a visszájára fordulni. Túl messzire mentek a >>hikálok<<, ahogy Bayer Zsolt találóan fogalmazott."

Mindenben igazam volt, MINDENBEN.

dr. Ex Lex 2012.04.02. 16:31:39

@OrangeOrder:

Kommunista alatt, a kommunista szállodaigazgató és kommunist államtitkár Schmitt elvtársra célzol?

dr. Ex Lex 2012.04.02. 16:34:22

@dr. Ex Lex:

Annyira volt igazad, mint amennyire egy 90%-ban szószerint másolt doktori disszertáció, eredeti tudományos munkának minősül.

Semmiben nem volt igazad, SEMMIBEN!

Kopó 2012.04.03. 00:17:35

@OrangeOrder: Többiek már reagáltak butaságaid nagy részére frappánsan (ez a profetikus exklamáció különösen vicces volt), szóval azt tenném csak hozzá, hogy lehet, hogy a Magyar Nemzet elküldte a történelem szemétdombjára a szocikat (de hogyhogy nem küldte velük Pozsgayt és Szűröst?!), de nem Bayer Zsolti lapja fogja megmondani, hogy ki, hova menjen.
Egyébként meg abban igazad volt, hogy Schmitt Pál maradni fog? Nem, nem lett, csak egy nappal tovább húzta ezt a csúf komédiát.
süti beállítások módosítása