A fideszellenes hisztéria ellen való orvosság

Erősek a magyar sportolók

2012/07/30. - írta: OrangeOrder

Hatalmas a változás Pekinghez képest. Természetesen akárhány aranyat nyerjünk is a ködös Londonban, az nem változtat azon, hogy a magyar sport katasztrofális helyzetben vergődik. A rendszerváltás utáni, többségében szocialista-liberális kormányok nemhogy nem támogatták, hanem egyenesen azon dolgoztak, hogy leépítsék a nemzeti öntudat tartópillérének számító sportot.

Ennek meglett az eredménye, és a pekingi 3 arany után sajnálkozó arcot vágva dörzsölgették a hátuk mögött a kezüket, hogy végre a sportsikerekből is kiforgatták a magyarságot. Viszont a csapat most, olyan ércoszlopokkal a háta mögött, mint Miniszterelnök Úr, a Nemzeti Együttműködés Rendszere és az új Alaptörvény szellemisége, teljesen más arcát mutatja, mint négy évvel ezelőtt. Vannak vereségek is, különösen a Csehnek és Gyurtának hiányzó századmásodpercek, vagy Tóth Krisztina 3:0-ról elvesztett pingpongmeccse fájó. Na de, láttuk Szilágyi Áron megkérdőjelezhetetlen magabiztosságát? Láttuk Ungvári Miklós eltökélt arcát? És még messze a vége. Ez a céltudatosság, ez a szikár küzdeni tudás, ez a megingathatatlan hit nem a romkocsmából előszivárgó, köztársaságfétises, szétszívott agyú „civilek” jellemzője. A magyar sportolók, férfiak és nők, elhiszik magukról, hogy győzni fognak, és ezért sok esetben így is fog történni. Ez az, amitől Gyurcsány Ferencnek rosszabb a kedve, amitől Karsay Dorottya nyugtalanabbul alszik, és amitől Horn Gábor kevésbé érzi biztonságosnak ezt az országot.

Címkék: sport olimpia nenyi
5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://orangeorder.blog.hu/api/trackback/id/tr474686611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szeretett Vezérünk Kim Dzsong Viktor KISZ titkár 2012.08.03. 13:29:52

A nevelés hatása a londoni olimpián is észrevehető. A játékosok az összes sikerük után kinyilvánítják tiszteletüket és köszönetüket az ország vezérének, Kim Dzsongunnak. A 62 kg-os súlyemelők között aranyérmet nyerő és új olimpiai rekordot felállító Kim Unguk úgy nyilatkozott az angol sajtónak: „Első helyezett lettem, mert a mi ragyogó vezetőnk, Kim Dzsongun erőt és bátorságot adott nekem". Hasonló nyilatkozatot tett Kim Ae is, aki a női cselgáncsozók között nyert aranyérmet: „Sosem voltam még olyan boldog, mint most, mert oda tudom adni az aranyérmemet a mi nagy vezetőnknek, Kim Dzsongunnak".

Az olimpia Észak-Koreában óriási eseménynek számít. Az emberek szabadtéri kivetítőkön nézik a játékokat, és az állami televízió szerint igen büszkék a nemzetük sikerére. „Miután láttam, hogy aranyérmet nyertünk, kimondhatatlan boldogságot éreztem, és büszke voltam a nemzetünkre, ami ezzel még nagyobb lett" – magyarázta egy észak-koreai nő.

Észak-Korea pártállam. Az országban óriási személyi kultusz alakult ki Kim Ir Szen és Kim Dzsongil körül, és a legtöbb észak-koreai irodalmi alkotás, zenei mű, színházi előadás és film őket dicsőíti.

Az ország a dzsucse eszmét követi, amit az első államelnök, Kim Ir Szen hozott létre. A dzsucse vagy csucshe (koreaiul 주체사상), magyar jelentése: önbizalom, autarkikus politikai és vallási eszme, Észak-Korea hivatalos ideológiája és a rajta alapuló államrendszere, a Kim-dinasztia rezsimjének szerves része. Politikai eszmeként a modern diktatúra egyik formája.

Főbb megkülönböztető jellegzetességei:
- A történelem fő mozgatóerői a modern korban immár nem az osztályok, hanem a nemzetek.
- Az antiglobalizmus filozófiájának integrálása a kommunista elméletbe.
- A forradalmi világnézet alapja a Párt és a Pártvezető iránti megkérdőjelezhetetlen hűség.

A dzsucsét Kim Ir Szen hirdette ki 1955. december 28-án, amikor egy Korea központú forradalom szükségességéről beszélt. Az eszme elmondása szerint a nemzeti büszkeséget és egységet, és hogy a nemzeti öntudatot egy nemzetközileg is jelentős erővé tegye, Kim és a Koreai Munkáspárt köré szerveződve.

A vezér szerint a dzsucse a „másoktól való függés megtagadása és az egyén erejének használata az ember saját erejébe vetett hitével és az önellátás forradalmi szellemének kimutatása”. A dzsucse Észak-Korea céljaihoz kapcsolódik: egy független külpolitikához, a gazdasági önellátáshoz és az önmagára támaszkodó hadsereghez. Az eszme kinyilatkoztatása 1955-ben az első lépés volt egy nagy, jól működő, Kim teljes befolyása alatt álló politikai hatalom felé. A dzsucse megalkotása a külföld felé érdeklődő személyek központi irányításból való eltüntetésének filozófiai eszköze, célja a Kína- és szovjetbarátok és a Kim-ellenesek eltüntetése volt.

Kim Dzsongil uralma alatt (az 1990-es évektől) az ország gazdasága jelentős hanyatlásnak indult, az élelmiszerhiány általánossá vált. A segélyszervezetek szerint több millió ember éhezik, emiatt számos észak-koreai lépte át illegálisan a kínai határt, hogy élelmet szerezzen. Az Amnesty International kétszázezer politikai fogolyról számol be, akik a koncentrációs táborokhoz hasonló körülmények közt élnek, 2006-os jelentésük szerint egy az észak-koreai kormány, az UNICEF és a Világélelmezési Program által végzett felmérés kimutatta, hogy az észak-koreai gyerekek 7%-a súlyosan alultáplált, 34%-a kórosan alultáplált és 23,4%-a rendkívül sovány. (Index, Wikipedia)

"Az összefogás nem szándék kérdése, hanem erő kérdése. Lehet hogy vannak országok, ahol ez nem így működik, például a skandinávoknál, de egy ilyen félázsiai származék, mint mi, akkor tud összefogni, ha erő van. ... Reméljük, a demokrácia helyett nem kell új politikai rendszert bevezetni, de új gazdasági rendszerek, új elgondolások kellenek" - Orbán Viktor

Kopó 2012.08.10. 13:34:13

Narancs, utolsó mondatod nagy hülyeség, láttad, Gyurcsány hogy szurkolt az olimpikonjainknak a Fb-oldalán?
Amúgy meg következő posztodban leszel szíves Rákosi Mátyást dicsőíteni, akinek országlása alatt a valahavolt legtöbb aranyérmet nyerték a magyar sportolók. Már ha korrekt és következetes akarsz lenni.

2012.08.16. 14:25:49

@Kopó: Korrekt és következetes? Azt ak ét szót hírből sem ismeri.

Fuss el véle 2012.09.01. 01:11:03

Orbán Viktornak mától vér tapad a kezéhez. A NER diktatúrában már a gyilkosság is megengedhető annak aki a NER diktatúrát hajlandó pénzelni. Ezt a büdös kurva életbe ki nem magyarázod, le nem mosod magadról, a teljes jobboldal erkölcsi maradékát égettétek ma fel egy kis pénzért.

A magyar jobboldal, mától bűnrészes, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésben!

Ízlelgesd, hogy ki a ti új hősötök:

"Az azeri vádlott vett egy baltát és egy fenőkövet, majd ezeket a szálláshelyén elrejtette. Másnap hajnalban benyitott a sértett szobájába, felkapcsolta a villanyt, többször rávágott a nyakára, fejére, mellkasára és végtagjaira, a sértettet gyalázó szavakat kiáltott és az áldozat fejét majdnem elválasztotta testétől."

Remélem te is kapsz majd ebből a pénzből.

OrangeOrder · http://orangeorder.blog.hu 2012.11.09. 13:02:30

@Fuss el véle: Te teljesen hülye vagy, bazmeg. Hősünk? Ezzel az erővel a körömtépkedő ávósok a ti hőseitek, nem? Inkább...
süti beállítások módosítása