A fideszellenes hisztéria ellen való orvosság

Dupla DK-s győzelem: Mégis jó az új választási rendszer?

2012/11/26. - írta: OrangeOrder

Igaz, papíron függetlenként, de a hétvégén két DK-s jelölt is megnyerte településén az időközi önkormányzati választásokat.

Lehet magyarázkodni meg kifogásokat keresni, de ez a Fidesznek (ha közvetetten is) sajnos vereség, az ellenzéknek győzelem. Méghozzá az új választási rendszer szabályai szerint, tehát csak egy forduló volt - a győztes azonnal, mindent vitt. Reméljük, Réti Csaba közben meggyógyult - ezúton is gratulálok neki és jó egészséget kívánok!

Látjátok, így is lehet nyerni. Elsőre nézésre lehet, hogy a kormányoldalnak kedveznek a feltételek, de ahogy most is történt, ez nem igaz. A DK-sok nekidurálták magukat, és - az új szabályoknak megfelelően - nyertek.

Nincs ezzel semmi baj. A választópolgárok többsége vagy már elégedett volt a jelöltek eddigi munkájával, vagy a többség úgy gondolta, hogy egyvalakinek szavaz bizalmat.

Tehát akkor mégis jó a választási rendszer reformja? Vagy vizsgáljuk felül ezt is, szeretnénk újabb fordulókat? Vagy csak akkor, ha a Fidesz nyerne?

2014-ben az urnáknál találkozunk!

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://orangeorder.blog.hu/api/trackback/id/tr814925892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

huttinger 2012.11.26. 10:24:26

"""Dupla DK-s győzelem: Mégis jó az új választási rendszer?"""

Már az új választási szabályok szerint történt a voksolás vagy még az a szabály volt érvényes amivel a fidesz nyert 2010.-ben?

Nos?

John Preston · http://johnpreston.blog.hu 2012.11.26. 11:55:23

@huttinger: az új választási rendszerről ma lesz az zárószavazás. Még a szavazókörök nem olyanok, mint majd 2014-ben lesznek.
Egyenes párhuzamot vonni, nem gondolom, hogy bölcs dolog.

kifordított nagyanyó 2012.11.26. 12:26:56

Fabius már válaszolt nejked a varánuszon.
Táltott szájjal mentél a faszerdőbe.

Campus Online 2012.11.28. 13:03:38

Bocs, de borzalmas a bejegyzésed..... Látszik, hogy annyira siettél lejártatni DK-t, hogy időd nem volt utánanézni, hogy 2014-ig hogy is zajlanak az önkormányzati választások......
süti beállítások módosítása