A fideszellenes hisztéria ellen való orvosság

Eláruljam? Sehogy!

2012/12/03. - írta: OrangeOrder

Bejegyzés alcíme...

Nagy robajjal megérkezett az új politikai alakulat, erősen nyitott a slágerlistán. Még sehol semmi, csak néhány kósza felmérés, és egy jól behatárolható, alapvetően vesztes típusú alakokból álló közeg máris fényes baloldali győzelmet, meg „vége van kisembert” vizionál 2014 tavaszára. Ideje hát mértéktartó, a valóságtól nem elrugaszkodott szemmel megvizsgálnunk, miként is fog összejönni az a 100 mandátum az orbáni viktatúra elleni harcban néha meghaló, de sosem elfáradó demokráciafétises erőknek.

A szólásszabadság iránti elkötelezettségem és féktelen rajongásom bizonyságaként nem a Századvégtől szerzem az adatokat, folyamodjunk inkább a Tárkihoz, hogy ne érhesse szó a ház elejét! Örömtelien csökken a nemtudomozó választópolgárok száma, ami vagy azt jelenti, hogy megnőtt a lakótelepi halandóság, vagy azt, hogy jobban érdekli az embereket a politika. Mindenesetre ezt közmegegyezéssel sorolhatjuk a pozitívumok közé. Immár 53% a szavazni óhajtók aránya. Innentől érdemes csak a szavazni akarókat figyelni, hiszen a többiekkel pusztán történnek a dolgok, mint Medgyessy Péterrel a kormányzás.

A Fidesz-KDNP a szavazatok 36%-át söpörné be, az MSZP 26%-ot, a Jobbik 18%-ot, az Együtt2014 13%-ot szerezne, az LMP és a DK pedig a piros vonal alól nézné szomorúan az Országház kapuját. És akkor innen következik a találgatás. Az LMP már megmutatta a baloldal felülmúlhatatlan hajlamát az önzetlen, tudatos összefogásra, mégis tegyük fel, hogy a Haza és Haladás, a százezernyi egymillió Millája, a Szolidaritás, a 4K!, a Nők lázadása, meg egy rakat további gittegylet alkotta Együtt2014 (Ez amúgy micsoda? Párt? Alapítvány? Polgári társulás? Szakszervezet? Szurkolói klub? Bridzsparti?) nem bomlik fel annál a kanyarnál, hogy kik és milyen sorrendben kerüljenek fel a listára! Aztán tegyük fel azt is, hogy az egymást meglehetősen nem kedvelő MSZP és Együtt2014 képes lesz legalább a választások végéig úgy tenni, mintha! Egyúttal tegyük fel, hogy a megszokottól eltérően, a kormánypárt ezúttal nem kezdi el visszanyerni a népszerűségét a ciklus második felében! Ebben az esetben a baloldal paraszthajszállal megveri a Fideszt. Listán. Aztán még a – Fidesz szájíze szerint átrajzolt – körzeteket kell legalább remire hoznia, ami mondjuk 1994 óta egyszer sem sikerült neki, de miért ne pont egy négyötödös vereség után sikerülne, nem igaz?! Elvégre az a kétharmad nem is komoly, az emberek valójában nem is úgy gondolták, csak hát így sikerült, na. És akkor már csak az elég erős Jobbiknak kell tétlenül végignéznie a kormányváltást, hogy Bajnai Gordon újra beleülhessen abba a bársonyszékbe, amely még mindig tőle babapopsi illatú. Ezeket számba véve látható, hogy a baloldal 2014-es győzelme még annál is valószínűtlenebb, mint hogy Biszku Béla megbánta az 1956 utáni vérengzését.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://orangeorder.blog.hu/api/trackback/id/tr754942317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fofilozofus · http://megmondomhogymihulyeseg.blog.hu/ 2012.12.03. 07:41:12

Azért jó,hogy Bajnai a legnagyobb esélyük. :-)

Bár, ahogy Kövér Laca mondta: a komolytalan ellenfelet is komolyan kell venni: lásd a szellemi fogyatékos Medgyessyt. (Ugye megvan a Károlyi-Kun Medgyessy-Gyurcsány párhuzam?)
süti beállítások módosítása