A fideszellenes hisztéria ellen való orvosság

Együtt a hatalomba 2014

2013/02/13. - írta: dr Sör Kálmán

Úgy látszik, az elfogulatlan magyar média szerint csak Orbán cikis, ha ellenzékben "évértékel", amennyiben a Bajnai-Kónya-Juhász édeshármas teszi ezt, az nem.

Persze ez a legkisebb probléma az Együtt2014-gyel - felőlem például az évértékel aki csak szeretné, sőt, ha időm engedi és épp olyan kedvem van, még az is lehet hogy meghallgatom. OO-nak sajnos megígértem, hogy írok az E14 "értékelőjéről", így meghallgattam ezt is - bár ne tettem volna. Fogalmazzunk úgy, én nem vagyok túl lelkes.

Az igazi probléma szerintem, hogy picit több, mint egy évvel a választások előtt még mindig nem tudni, hogy mire is készülnek a srácok a mozgalomban egyesületben pártban. Zárójelben hozzátennénk, hogy ugye emlékszünk, a 2010-es választások előtt ennyivel már kórusban zengték kiváló sajtómunkások: de-hát-nincs-is-prog-ram-ja!

Menjünk sorban. Juhász beszédével kezdődött a dzsembori, mondanivalója nagyjából kimerült abban, hogy kormányt kell váltani, mert nem tetszik neki a mostani. Hát, ha valakinek ennyi mondanivalója van, az szerintünk inkább ne politizáljon, jobban jár mindenki.

Kónyáról eddig is tudtuk, hogy futóbolond szegény, csak azt nem értjük, hogy Bajnaiék komolyan, fapofával képesek -e neki megígérni azt a sok ostobaságot amit követel, vagy csak elfelejtette bevenni a gyógyszert. Én szívesebben néztem volna Bajnai fejét az ő beszéde alatt, vajon képes -e pókerarccal végighallgatni az ultimatív szociális demagógiát, vagy néha azért csak-csak ökölbe szorul az arca.

Kónya beszédét tizenegy-két évvel ezelőtt néhány közepesen tehetségtelen MSZP-s/SZDSZ-es politikus is mondhatta volna, csak ki kellene cserélni a stadionozást meg Közgépezést a szőlőbányákra, meg lopstopra. Hallatlan milyen mélyszegénység van az országban, és persze a mélyszegényeken az állam feladata segíteni. Ezt persze a gazdagoknak kell finanszírozni egy többkulcsos adórendszer által. Magyarul a bruttó 300-at kereső multis rabszolgákat jobban kell adóztatni, a mostani 50%-os adóék nagyon alacsony, meg különben is, hogy mer ennyit keresni, miközben mások éheznek, meg lélegeztetőgépből is hiány van, vegyük el a háromnegyedét mondjuk az általa megtermelt jövedelemnek.

Jött persze a mindenki annyit ér, meg hogy itt kérem kirekesztés meg megosztás van. Sőt hűbéri rendszer is. A rezsit is hiába csökkentik, mert mellette adót is emelnek. A rendvédelmi dolgozók, devizahitelesek, fiatalok pedig reménytelen helyzetben vannak. Hát nem tudom, én jópár olyan devizahitelest ismerek, akik az egykulcsos adónak hála képesek fizetni a törlesztőket, de hát ők a nettó kétszázezres fizetéssel nyilván gazdagok. Azon azért érdemes lenne Kónyának is elgondolkodnia, hogy vajon számíthat -e azokra a jelenlegi és potenciális szövetségeseire (Bajnaistúl, DK-stúl, MSZP-stől) a megoldásban, akik első körben a devizahitel-problémát okozták.

A szociális demagógia itt érte el a csúcsot, újra kell szőni a szociális hálót (miből?), meg minimum jövedelmszint kell azoknak a családoknak, akik nem képesek eltartani magukat. A korkedvezményes nyugdíjt pedig muszáj visszahozni, mivel óriási hiány mutatkozik 40 éves nyugdíjasokban. Az öregségi nyugdíjakat meg kell védeni, mivel a kormány felrúgott valami generációs szerződést, ami állítólag garantálta a nyugdíjak biztonságát. Kónya figyelmét bizonyára elkerülte, hogy már igen hosszú évek óta deficites a nyugdíjkassza, ezt a biztonságot pedig hitelekből garantáltuk már 2010 előtt is.

A devizahiteles problémára egyszerű a megoldás: erős forint kell. Gondolom ezt a nagyszerű ötletet Kónya úr már letárgyalta az exportőrökkel is. A rendvédelmi dolgozók helyzete pedig régóta szívügye: többször felhánytorgatja, hogy "jogfosztottak" lettek, meg hogy a korkedvezményes nyugdíjra szükség van. Gondolom ezt is a gazdagoknak kell finanszírozni, esetleg vegyünk fel rá hitelt. Azt sajnos kifelejtette, hogy szegény jogfosztottak által elkövetett túlkapásokkal és rendőrterrorral érdemes lenne szembenézni, ha tisztába akarjuk tenni a dolgokat.

A végére még egy kis diktatúrázásra is futotta, a demokraták vs patásördög diktátor úgy látszik nincs még eléggé elcsépelve.

Ezután jött Bajnai, akitől a nagy durranást várta mindenki. Tőle azért én is arra számítottam volna, hogy valami konkrétumot is kapunk, de semmi. Olyan pátoszos, semmitmondó beszédet mondott, hogy Orbán is sírvafakadt szerintem amikor olvasta. Jól ki is hívta a patásördögöt egy párbajra, pedig tudja ez a derék srác, hogy az egész média a Fidesz zsebében van. Mondjuk ahogy így elnézek egy átlagos újságost vagy egy index-címlapot, én ebben azért nem vagyok 100%-ig biztos.

Mindenképpen helyes, hogy Bajnai szerint "forintra kiszámolt terv kell". Kár hogy ilyet nem láttunk eddig. Az pedig mindenképpen gyászos, hogy a technokrata Bajnai is átevezett a szociális demagógia vizeire, szolidaritás kell ide, meg több segély, etc etc. Ez mondjuk, elnézve a simán >60 éves átlagéletkorú törzsközönséget, lehet hogy nem hülyeség, ha a cél a potenciális szavazóbázis megnyerése. Más kérdés, hogy vajon az E14 ezzel az MSZP-től vesz el szavazókat, vagy a bizonytalanok soraiból.

A legfrissebb mémet viszont sikerült itt elindítani: azért nincsenek fiatalok az E14 fórumain, mert a fiatalok félnek. Csak az idősek bátrak eléggé, hogy végighallgassák a válságkezelőt, meg nekik nincs mit veszíteni. Az 500.000 kitántorgott magyart tényként kezeli Bajnai is, amit még dramatizálni is próbál - semmi gond, egy kis demagógia ezek után már fel sem tűnik.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://orangeorder.blog.hu/api/trackback/id/tr655078195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.02.13. 18:59:05

"Az igazi probléma szerintem, hogy picit több, mint egy évvel a választások előtt még mindig nem tudni, hogy mire is készülnek a srácok "

- Bagoly mondja...........

OrangeOrder · http://orangeorder.blog.hu 2013.02.14. 07:38:04

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Igen. "Zárójelben hozzátennénk, hogy ugye emlékszünk, a 2010-es választások előtt ennyivel már kórusban zengték kiváló sajtómunkások: de-hát-nincs-is-prog-ram-ja!"

OrangeOrder · http://orangeorder.blog.hu 2013.02.14. 08:36:37

@Engem a keresztény hitem miatt támadnak: Valami tuti volt a bölcs fejében, csak még korai lett volna elárulni.

És ha az volt, amire gondolok, akkor Barroso úr úgyse engedte, úgyhogy mindegy.

A többit meg látjuk. Jobb az ilyesmit rábízni a vezetőkre, és nem kíváncsiskodni idejekorán, túl magas labda lett volna az ellenzéknek, hogy a semmiért riogasson.
süti beállítások módosítása