A fideszellenes hisztéria ellen való orvosság

A fideszellenes hisztéria

2010/12/25. - írta: OrangeOrder

Nem bírom tovább a nyavalygást. Ez egy elfogult blog lesz szűklátókörű posztokkal, ellensúlyként. Vitázni teljesen felesleges, vélemény lesz, de hangulatkeltés, pánikolás vagy hisztéria nem.

Az MSZP és az egykori SZDSZ szavazóit mikor gyűlöltem meg nagyon? Leginkább 2001-2002 körül, amikor a fideszes kormányra irányuló össztűz a lehető legmocskosabb hangnemet ütötte meg. Amikor a rokonaimnál vendégségben azt kellett hallgatnom, hogy a Viktor az cigány. Fasisztázás, diktátorozás. Amerika se fogadta. 23 millió román, státustörvény, fúj. Kötél Laca, Kiflis. Fiúk, hol a lé? Rendbetesszük az egészségügyet. Hogy ne menjen rá a gatyája. Az egész kampány és a győzelem egy szégyen volt.

Azóta úgy vagyok az egésszel, hogy bármi is történjen, nekem az okoz örömöt, ha ezeknek az embereknek a pártja bukik. Egyszerűen utálom ezt az egész képmutató, destruktív bandát, akik 8 évig szopatták az országot és juttatták oda, ahol most vagyunk. És most mindent megint a Fideszre akarnak fogni.

Szögezzük le: egyedül a 2002-2010 között uralkodó pártok tehetnek arról, hogy a Fidesz ilyen mértékű győzelmet érhetett el az áprilisi választásokkor. Tehát, nem pofázni kéne, hanem csendben dolgozni és reménykedni abban, hogy szabadlábon megússzátok. A szavazóknak úgyis mindegy, megszavaztak volna bárkit - ahogy meg is tették korábban. Magatoknak köszönhetitek.

Most pedig jöttök a külfölddel, a Nyugattal, mindenkivel... nem érdekel, mit mond a külföld. Akik érdekes módon mindig csak akkor üzengetnek, ha nem a szocialisták vannak kormányon. Azt se tudjátok, a médiatörvény miről szól. Ugyanaz, mint a státustörvénynél - felesleges jajgatás, hogy lehessen mutogatni, hogy ránkszóltak. Na és? Tehetjük fel az ismert kérdést. És mi rászólunk majd bármelyik országra? Mi volt a szlovákok nyelvtörvényénél?

Úgyhogy ez van. Majd négy év múlva le lehet váltani a kormányt, ha tényleg ennyire szarok. De ez így nagyon kevés lesz, ismerve az előző kormányok teljesítményét...

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://orangeorder.blog.hu/api/trackback/id/tr722537789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

The Paramour 2010.12.27. 19:38:11

Egyet értek a blogíróval, nekem is elegem van a hisztériakeltésből!

Metrós Ryder 2011.01.23. 22:54:30

Erős kezdés. A névadás is hibátlan. :)

laci0011 2011.11.01. 20:53:14

Brüsszelben ki is kezdte az árulkodást vajon,hehe?

areszke 2011.12.22. 22:18:00

Érdekes egybeesés, hajszál híján egy éve borult ki a blog indítója.

Fura lett az új hobbym, az első heti hetesektől kezdve elkezdtem nézni azokat.

A hisztéria gyökere a régi, viszont annál sokkal horrorisztikusabb képeket terem a médiában.

Mondjuk annyiban másképp próbálom látni, mint a blog indítója, hogy nem örülök neki, hogy ennyi író így nyuvasztja magát - egy olyan értékrendért, ami nem is létezik. Nem tudom követni, miben kiszámíthatóbb a "balos" politika, mint a "jobbos". Szolgalelkűbb, készségesebb a földijeim kizsákmányolásában - hát talán ebben.

Tényleg magukat hergelik.

És van egy csomó, egy raklap érvem arra, hogy miért tartottam és tartom helyesnek azt, hogy a fideszre szavazzak. Ezek közül az érvek közül egyik se az, hogy fidesz-közelinek nevezett céget vezetnék vagy annak lennék alkalmazottja.

Persze, hogy egy köremailt idézzek: a vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senkit nem érdekel a másiké - így ezeknek az érveknek a kifejtésébe nem kezdek bele - bár ez a mondás is csak a kurrens magyar faszságok egyike.

Irtózatos mennyiségű szar záporozik megint erre a tróger polgári szövetségre, és még hullámzik is.

Elkövettem azt a hibát, hogy elolvastam két könyvet. Az egyik Demszkyről szólt és a volt neje írta láthatóan fényezési céllal, valójában elég fasza leleplezőanyag lett. A másik a fidesz korai időszakáról szólt, az egyetemi éveikről, lehúzó célzattal, no, ez is mellésikerült, mert hát még így is jobban képviselte azt a valamit, amit én otthon tanultam volt meg - mindenféle rokonnak nevezett fura embertől -, hogy mi az, hogy magyarnak lenni.

A Jobbik arra tanít, hogy ne hagyjak ellenségképet kialakulni a fejemben, mert a saját nyomoromról végső soron én tehetek - vagy egy kicsit építőbben fogalmazva - azokról a hibákról tehetek én, amiket ki tudok javítani.

A többi kifogás és hiszti.

Semmiféle örömöm nincs abban, hogy az szdsz vagy az mszp a napi sajtóba emigrált, abban sincs örömöm, hogy veszítenek a következő választásokon is a "ballerek", mert veszíteni fognak. Úgy állok velük, ahogy ők álltak velem, amikor Megyót puccsal eltávolították és valóban ámokfutásnak kezdtek: leszarom, hogy mit csinálnak.

Egyedül azt bánom ebben, hogy demoralizáltak a környezetemben nagyon sok embert.

Nils. H 2012.06.14. 19:25:41

@areszke: "Elkövettem azt a hibát, hogy elolvastam két könyvet."

És ennél a kettőnél meg is álltál, igaz?

Gargantua 2012.12.28. 09:01:31

"mindig csak akkor üzengetnek, ha nem a szocialisták vannak kormányon." - hát nem 2004 óta van túlzottdeficit-eljárás?

2014.04.05. 18:05:34

Megpróbálnak feltámadni, de holnap karót kapnak a szívükbe!

www.youtube.com/watch?v=Hp712L1PfV4
süti beállítások módosítása