A fideszellenes hisztéria ellen való orvosság

Kis felvidításképp - Olvasgassunk Vincent-kommenteket!

2012/12/26. - írta: OrangeOrder

A nép a helyén van

Hanem, felebarátaim, felteszem azt a kérdést, hogy ha a kormány annyira elbaszta, amennyire mi gondoljuk, hogy vezethet még mindig, miközben a bizonytalanok aránya szűkül.

Szemlézek pár kommentet, de mintha már feladták volna, és egyben be is látnák, hogy ők túl intelligensek és műveltek egy ilyen kis balkáni országhoz...

Szerintem leginkább a kognitív disszonanciáról van szó. Tömegek nem ismerik el, hogy a kezükben tartott utolsó loviszelvény sem nyert és még mindig bíznak abban, hogy az a virsli ott, amelyik most feküdt bele a pocsolyába, még képes lesz végigfutni a távot, sőt nyerni is.

/Érdekes, én a facebookon nem ezt látom a hőzöngő ismerőseimtől, blogok alá bőszen kommentelgetőktől/

újabb közhely, hogy sokak szerint nincs alternatíva, a „maszopra, a szadiutódra, El Kúró úrra meg a libásgordonra mi nem szavazunk”, mondják ezt sokan, olyanok is, akik ha megkérdeznék mi a legnagyobb baj velük, kb. olyan színvonalú választ adnának, mint volt középiskolai osztálytársam (ma rendőrtiszt), aki elmagyarázta miért utálja azt a két etnikumot, akit utált (a cigányokat és a zsidókat nahát milyen meglepő), mert mindkettő csal és hazudik és meglopja a magyart.

aztán jön a magyar vidék, elképesztő mennyiség roppant iskolázott és roppant bölcs emberrel, akikhez a fidesz meg a jobbik sokkal közelebb áll, mint bármilyen liberális vagy baloldali értékrendű párt, ez már a negyedik közhely. elég csak a velem szemben lakó néni idéznem „Orbán Viktor nagyon vallásos ember, nagyon családszerető”. és még mennyit lehetne, bár azok durvábbak (van aki utálja orbánt, mert cigánynak tartja, ezért aztán a jobbikra szavaz, hogy végre leváltsák a „vajdát”. érdekes hely ez a vidék, jó itt élni).

ez egy ilyen ország, sok lehetőség egy kicsi nyitott tőkeszegény kelet-európai országnak nem lenne, nem is lehet, de amit lehetne azt sem lehet megcsinálni, kormányt váltani talán lehet, lakosságot nem.

idézzük még tamás gáspár miklóst (akit nem kedvelek különösképpen csak hát nem sok érdekes publicista van, inkább csak egy csomó dögunalmas szöveggyáros, úgyhogy sokmindenkit nem lehet idézgetni)

"Kelet-Európa, akár a tizenkilencedik század végén, ma már megint a földkerekség legkonzervatívabb, legreakciósabb fertálya. Itt elfogadják a nép megvetésének legnyíltabb gesztusait, itt eleven a kakastollas csendőrség és a pufajkás munkásőrség hagyománya. Itt „Mari néninek” és „Józsi bácsinak” merészelik nevezni a magyar dolgozókat. Itt még a polgári társadalom saját hagyományait (szabadság, egyenlőség, testvériség) is kikacagják."

ennyi. meneküljön aki tud, a többinek meg marad a vegetálás, szerencsés kivételek meg mindig vannak.

/Igen, a magyar nép az már csak ilyen vidéki, suttyó paraszt, nem okos ELTE-s, belvárosi arc. Egyszerűen nem érdemeljük meg őket, ennyi./

Szerintem van egy egyszerű magyarázat: már 2002.-ben is kiderült, hogy az emberek félnek nyíltan vállalni véleményüket, mert félnek a hatalomtól. Mára még durvább lett a helyzet, az emberek mindenütt azt érzik, a Nagy Testvér figyel. Kubatov-lista, Balatonalmádi, HÖOK-vezetők személyes adatainak nyilvánosságra hozása: ezek mind csak az utóbbi hét eseményei. A telefonban (Nézőpont) még jobban félnek, hiszen a telefonszám alapján könnyen azonosíthatók. A valódi arányokat csak 2014.-ben tudjuk meg.

/Természetesen ez van. Az utcát narancssárga egyenruhás brigantik járják, és akin nincs Fidesz-kitűző, annak letépik a körmeit. A facebookon is már csak egy bátor kisebbség mer kiállni véleménye mellett./

A szavazó korú népesség meglepően nagy hányada a lehető legnagyobb mértékben leszar mindent, amiről nem gondolja, hogy az ő saját, mindennapos életét hátrányosan befolyásolja. Meglepődnétek pölö, hogy megtudnátok, hány ember gondolkodik úgy, hogy "leszarom a benzinár-emelést, mert nincs kocsim". És bele se gondol, hogy a benzinár emelése mindenre hatással van, ami szállítást igényel: az élelmiszerek árára, a szolgáltatásokra, stb - tehát, mégis kihat az autó nélküli ember mindennapi életére, kiadásaira.

/Igen, az emberek totálisan érzéketlenek, nincs bennük semmi szolidaritás. Még szerencsétlen autósokat is mind belőnék a Dunába!!/

ma ismerősöknél vendégségben, ahol anyu és apu is egyetemi oktató volt (tavaly mentek nyugdíjba), három felnőtt fiúkat taníttatták ki, egyikőjük szintén tanított, ugyan perpil érintettség nincs, de legalább rálátás lehetne a felsőoktatásra...

a firtató kérdésre, hogy mégis mit gondolnak a dologról, csak habognak, hogy hiszen ötszörösére növelték a keretszámot. nincs itt semmi látnivaló, minek volt ez a nagy hőbörgés, nem értik, csak a nemfidesz hergelte már megint a fiatalokat... nem folytatom. szomorú volt.

/Firtató kérdésre... elképzelem, ahogy ott puhatolózik meg vallat :)) Remélem, nem listázott a nemfideszes kolléga!/

Ja, ez mind egyszerre, orbit kádár természetes utódja, szellemi örököse, plusz a nemzeti kártya, az árpádsávos keresztényes ökörködés dakota sámánja, nemmellesleg az aktivakkal szemben sulyos többségben lévő nyugdijasok védőszentje.

Aki ezen kommunista-nemzeti-álkeresztyén-nyugger retorikákra nem vevő, az még a legdurvább országrontó gyökérkedések után is massziv kisebbségben marad, plusz nem is válaszol, mert előbb-mint utóbb- elhuz innen.

Hisz épp azért érti és látja a hazai snakzen táltosának égbekiáltó gyökér fasságait, mert beszél nyelveket, használja az internetet, ismeri a tágabb világot és többékevésbé tájékozódik annak hireiről, szokásairól, folyamatairól, nézőpontjáról, stb.

/Hát persze, hogyne. Az okosabbja már rég lelépett innen, ékezetet se használ, a helyesírás meg a fideszes plebsz mankója. A fideszes kádárista, az MSZP-s persze nem./

Minthogy az emberek - részben érthető okokból - gyávák, és félnek (féltik az állásukat, megélhetésüket, nem indokolatlanul) az előzőeknél sokkal erőszakosabb és gátlástalanabb hatalomtól, megmagyarázzák maguknak, hogy így a legjobb. Ehhez hozzájön a hol bolsevik antikapitalista, hol szélsőjobbszerű nacionalista demagógia, amit a hatalom nyom és amire mindig van vevő ezen a vidéken, és máris érthető az olvadozó, de még meglévő fölény. Az sem mellékes, hogy nincs új alternatíva, aki van és alighanem alkalmas is lenne, az nem új, és az elmúltnyolcév mint fogalom elég mélyre gyökerezett.

/Igen, rettegnek az emberek a narancsterrorban. Már csak a facebookon és titkos szeánszokon mernek néha csúnyát gondolni Orbán Viktorról./

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://orangeorder.blog.hu/api/trackback/id/tr54982668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lacc78 2012.12.27. 09:22:19

Nekem ez tetszett a legjobban:"nemmellesleg az aktivakkal szemben sulyos többségben lévő nyugdijasok védőszentje." Aha. Máskor meg azért rinyálnak, mert a gonosz törpe megszűntette a korkedvezményes nyugdíjakat, a munkanélküli segély időtartamát pedig lecsökkentette három hónapra. Hogy a rokkantak felülvizsgálatáról már ne is beszáljünk...

Kandeláber 2012.12.27. 09:52:28

Soha nem szóltam hozzá abban a blogban, sztem ott torz személyiségű, üldözési mániában szenvedő hivatásos rettegők reszketnek naphosszat.

Lacc78 2012.12.27. 10:58:57

Ezt is érdemes elolvasni:

ellenszek.hu/index.php/kultura/1522-viktor-nem-fog-elmenni

Szilveszteri olvasmánynak tökéletes, a vidám hangulat garantált!

fofilozofus · http://megmondomhogymihulyeseg.blog.hu/ 2012.12.27. 11:10:45

Basszus, csodállak, hogy ilyen fosokból tudsz szemlézni. Én kb. 10 sec alatt felfordulok tőlük.

Egyébként őrjöngeni tudok, mikor Kelet-Európához sorolnak minket (lásd TGM-idézet).

Ezek után tényleg kíváncsi vagyok, hogy mi lesz 14-ben, mert sok ismerősömtől hallom, hogy "mindenki" szidja Orbánt. Persze az egyik ilyen ismerősöm Kőbambin lakik, az lehet, hogy nem szempont.

Egyébként én hiszem, hogy nyerünk, itt is azt próbálom bizonygatni:

megmondomhogymihulyeseg.blog.hu/2012/11/10/bajnai_eselye

2012.12.28. 22:44:30

@fofilozofus: Naná, hogy nyer a fidesz, az utolsó IMF részletet 2016-ban kell fizetni. 2014 őszén egy poftálnaul nagy trölesztőrészlet jön, az már a 2018-as fényes baloldali győzelem előkészítése lesz. Addig meg hadd vergődjön Viktor és a többi balfasz.

Lone Wolf 2012.12.29. 13:01:50

@nagyjoco:

Az a pofátlanul nagy törlesztőrészlet jövőre jön... 900 milliárd.

Lehet rajta gondolkozni hogy miért kellett most ez a 850 milliárdos megszorítás...

Lone Wolf 2012.12.29. 13:04:52

Utána már csak kisebbek jönnek zsebpénz... a legnagyobb is 2 számjegyű lesz.

Ezzel. gyakorlatilag a fidesz bukását akarták előkészíteni, tudva, hogy csak nagyon nehezen, vagy SEHOGY nem lehet ezt majd lenyeletni az emberekkel.

A fidesz ezért az ilyen előkészített aknák miatt 'nyúlta le"
a manyup pénzeket, és adóztatja a nagyvállalatokat, a pénzügyi szektort. És még így is hatalmas terhet kell pakolnia a vállunkra. Enélkül pedig a népharag garantált lenne.

2012.12.29. 18:54:01

@Lone Wolf: Kell egy balfasz csapat, aki visszafizeti a gigahitelt. Erre a fidesz 100%-ig alkalmas. Pár év múlva kilövik őket is, ahogy tették Plagibával. Ha meg minden kötél szakad, jön az 1919-hez hasonló buli, aztán véget ér ez a demokratatosdis hülyéskedés.
süti beállítások módosítása