A fideszellenes hisztéria ellen való orvosság

Miért lettem fideszes?

2010/12/26. - írta: OrangeOrder

Nem érdekelnek a pártok, a kampány, a szerintem nevetséges aktivisták - soha nem éreztem úgy, hogy nekem bárhova be kéne szállnom és ingyen vagy akár pénzért velük dolgoznom. A Fideszt se tartottam soha kifejezetten hitelesnek, mivel a 90-es évek elejétől rendszeresen néztem mindig a parlamenti közvetítéseket - tudom, ki honnan indult, emlékszem sok, máig felhánytorgatott beszólásra.

Bele lehetne menni, hogy kikkel indultak ők 1994-ben választási szövetségben, és aztán mi lett belőle - meg lehet magyarázni azzal Orbánék pálfordulását, hogy minél jobban megismerték a magukat liberálisnak vallókat, annál inkább érezték magukat az ellentétes oldalon. Mindegy, Moldován meg Thürmeren kívül kevesen vallják ugyanazt több évtizede.

Ami engem leginkább a fideszesekhez sodort, az a hihetetlen mértékű gyűlölet és aljas össztűz, amit ők úgy 2000 óta kapnak bármivel kapcsolatban. Egyszerűen a környezetemben fröcsögő emberek tettek azért a legtöbbet, hogy tudjam: a Fidesznél nagyon is jó helyen lesz a szavazatom. Mindenki máshogy nyomta az aljas szöveget: az éppen MSZP-sek cigányoztak és innen-onnan összeszedegetett információmorzsákkal próbáltak érvelni - az SZDSZ-esek értelmiségiekhez méltóan sokkal gonoszabban: folyamatos provokálással, gúnyos mosollyal. Meg persze A Külföld, ha ők mondanak valamit, az számít a legtöbbet. Igen, hát ezt ismerjük...

A 2002-2010-es időszak után pedig akárki jöhetett volna, felesleges a hisztéria. A magyar nép szívesen megszavazta volna Bajnaiékat másodszorra is, ha csak egy kicsit is jobban meg akarják nyerni a választást. Tehát még egyszer: az MSZP-SZDSZ csakis magát okolhatja a fideszesek 2/3-os győzelméért. Aztán majd leváltjátok őket négy év múlva. Vagy nem :)

Címkék: fideszes
5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://orangeorder.blog.hu/api/trackback/id/tr182539840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

iovianus 2010.12.27. 19:28:14

A külföldre azért érdemes hallgatni kedves barátom, mert mi csak 10millióan vagyunk, ők meg hatmilliárdan. Valamint, ha ők azt mondják, hogy holnaptól nem lesz munkád, nem leszel te, vagy országod és szeretett pártod sem, akkor tényleg nem lesz, MERT megtehetik. Gazdagabbak és erősebbek mint mi. Az erősebb kutya esete...

Dárdavető 2010.12.27. 19:31:23

Én azt hittem azért, mert a zember aki Gazsinak nevezi el a gyerekét, rossz zember nem lehet.

Metrós Ryder 2011.01.23. 23:00:55

@iovianus: Véletlenül sem azt halljuk meg, amit a kommunisták meg ilyen Schiff András-félék kiprovokálnak. ;)

Libretto · http://szviccs.blog.hu 2011.02.09. 09:58:13

"hihetetlen mértékű gyűlölet és aljas össztűz" - feltétlenül vizsgálandó az oka - ugyanakkor a környezetemben épp az ellenkezőjét tapasztalom, amerre én járok, ott a "másik" oldalt (de kellemetlen ez a kétpólusúság, holott 89-ben no.1 keresőkifejezése lehetett volna a pluralizmus) ütik-vágják. Társadalmi, médiafogyasztási szokásokon is múlhat ez.

Ezzel együtt, tiszteletben tartva ezt a motivációt, magam nem tartom sem elégségesnek, sem hatékonynak.

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2012.06.17. 04:04:43

A Közgéptől kapod-e a fizetésed?
süti beállítások módosítása