A fideszellenes hisztéria ellen való orvosság

16%-os SZJA, a tényleg igazságos közteherviselés

2011/01/03. - írta: OrangeOrder

És igen, alig egy hónap múlva sokan már úgy kapunk fizetésemelést, hogy ez a munkáltatónknak egy fillérjébe se fog kerülni. Mikor volt ilyen utoljára? Ja, nyáron. 8)) Szóval ne aggódjunk - egy, a mostaninál alig magasabb személyijövedelemadó-sáv bevezetését a tervek szerint meglépte volna az MSZP is abban a régóta fikciónak tűnő esetben, ha valahogy kormányon maradnak. Úgyhogy akár vissza is kérdezhetnénk, hogy no de miből..?! 

Szóval sokan jóval többet kapunk, még többen kicsivel többet, és valakik kicsit rosszabbul járnak.

Tőlük megértést szeretnék kérni: ez egy sokaknak fájdalmas lépés volt arra, hogy kiegyenlítsük az igazságtalanul és aránytalanul eltérő adókulcsokat. Kívánom nekik, hogy a jövőben saját maguknak és munkaadójuknak is köszönhetően gyorsan behozzák a lemaradást, és zárkózzanak fel.

Amiben reménykedem: hogy a járulékokkal így trükköző, zsebbe fizető vállalkozókra mostantól talán nagyobb terhet helyez a Kormány, és a munkavállaló sem lesz többet érdekelt a részben vagy egészben zsebbe fizetett munkabérben. Ez egy hatalmas előny lehet.

A másik hatalmas előny: a devizafüggősége nyomán is válságba került ország belső fogyasztásának felpörgetésére ez remek alkalom. Mert ki fogja az esetlegesen keletkező jövedelemtöbbletet itthon elkölteni? A középosztály és a felső decilis. Természetesen lehet azzal jönni, hogy "de hát a gazdagok Mauritiusra meg Balira járnak", de ők hagyják ott a legtöbb pénzt is az itthoni - rendes blokkokat adó - vendéglátóhelyeken, szállodákban, boltokban.

Ez egy hatalmas esély, meg kell próbálni - a magam részéről nagyon bízom a sikerességében, és a nálam jelentkező többletet vita nélkül, 100%-ig Magyarországon forgatom vissza amúgy is!

 

És ha valaki mégis úgy érzi, hogy a progresszív adózás a társadalmilag szolidáris, igazságos módszer: számolja ki a 2009-es és a 2011-es nettóbére közötti különbséget, és utalja át rosszabbul járó ismerőseinek, esetleg karitatív szervezeteknek! Mindenki jól fog járni 8))

Címkék: szja
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://orangeorder.blog.hu/api/trackback/id/tr252558311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása