A fideszellenes hisztéria ellen való orvosság

A társadalmilag szolidáris adórendszer

2011/09/18. - írta: OrangeOrder

Sajnos már a Heti Válasz, pontosabban Michnai Attila is kritizálja az egykulcsos adórendszert, az ő cikkének mandineres kivonata alá jött egy értékes analógia Benbétől.

 

Benbe http://www.benbe.hu 2011. szeptember 18. 16:04

7
1

Éppen fizika röpdolgozatokat javítottam. Gondolkodjunk el a következő osztályozási technikán:

Aki 9-10 pontot ért el, az ötöst kap. Vagyis kapna, de ez nyílván igazságtalan lenne, hiszen ő okosabb, jobban számol (jobban tanult matekon, vagy csak az IQ-ja magasabb, vagy a szülei három évesen számolósat játszottak vele, ahelyett, hogy a TV elé ültették volna). Ráadásul ő sejthette is, hogy dolgozat jön, ezért fölkészült az utolsó anyagrészből. Lehet, hogy a másik csoporttól még azt is megkérdezte, milyen típusú kérdések lesznek. Rontsuk le tehát a jegyét hármasra!

Aki 8 pontot ért el, az négyest kapna - mostmár eleve feltételes módot használok. Hiszen ő is jóval többet ért el, mint az átlag, sőt, ahhoz képest, aki egyáltalán nem tud semmit, még ő is végtelenszer okosabb volt. Kapjon tehát ő is hármast!

Aki 6-7 pontot ért el, az kapna hármast - de igaziból neki se fáj, ha a hárasából levágunk egy kicsit, elvégre még a kettessel is átmegy. Legyen kettes!

5 pont pont kettest ér - de vegyük figyelembe az illető körülményeit is, és javítsuk föl a jegyét hármasra!

4 pont, vagy annál kevesebb, az egyes. Aki egy ilyen egyszerű témakörben nem tud a kérdések felére válaszolni, az nyílván nagyon buta, haszontalan. Éppen ezért a mi feladatunk sikerélményt biztosítani számára, neki is javítsuk föl a jegyét hármasra, amit az iskolai büfében ingyen beválthat 5E-2 l Matróz italra.

Így igazságos, nem?

Címkék: szja
3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://orangeorder.blog.hu/api/trackback/id/tr983237273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

laci0011 2011.11.20. 19:46:35

Pörög a blog nagyon,de hát nem is csoda,fülkeforradalom van.

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2012.01.05. 23:08:55

Benbe elvtárs de rossz hasonlat. Egy kormányközeli géniuszt idézzek. Almát összehasonlítania körtével.

Az élet nem egy földrajz dolgozat. Nem a tudáson múlik sok minden hanem a szerencsén. A Jó időben jó helyen. Nem azért milliárdos Csányi és Gyurcsány és stb... mert akkor ászok lennének. Nem jó időben jó helyen voltak. Ergo a hasonlat demagóg és teljesen téves. Főleg a magyar uram bátyám viszonyokban.

Kopó 2012.01.08. 17:11:36

Csatlakozva az előttem szólóhoz: Az adó nem jutalmazási rendszer, hanem az állam fenntartásáról szól. És aki többel tud hozzájárulni az állam működéséhez, attól többet kér el az állam, amely minél többet akarna keresni a rengeteg feladatát finanszírozandó. Aki viszont magát is csak alig tudja eltartani, az ne fizessen már annyit, mint aki 26%-ot is röhögve oda tud adni, mert belerokkan!
Persze, az egykulcsos adó-úgy mondják- felgyorsítja az eleve pörögni kezdő gazdaságot. Na de a magyar gazdaság épp rohadtul nem pörgött az egykulcsos bevezetésekor!
És az még hagyján, hogy a kormány bevezeti, sőt! Liberálisként bizonyos fokig egyet kéne értenem vele, no de az, hogy azoknak a tömegeknek, akiknek így kisebb a fizetése, kormányrendelettel akarják szabályozni a bérezésüket, az abszurd és antidemokratikus! Hogy jön ahhoz a kormány, hogy megmondja, ki mennyit fizessen az alkalmazottjának?! Ezek után senki ne csodálja, hogy aki befektető csak tudja, itthagyja ezt az országot!
www.iroda.hu/index.php?action=open&id=6501
Hogy látszódjon, nem a levegőbe beszélek.
süti beállítások módosítása