A fideszellenes hisztéria ellen való orvosság

A pénzemre ácsingózik a tolvaj LMP

2012/12/01. - írta: OrangeOrder

Többkulcsos SZJA-t követel az LMP

Nem, és csakazért sem tudnak leszakadni róla. Miután átfutottam a kommenteket (kitörő örömmel tölt el a negatív értékelések magas száma), kicsit elkalandoztam az utóbbi két év hisztérikus balliberális blogbejegyzés- és kommentfolyam-áradatában az “egykulcsos” témakörben. Kerestem valami lényegeset, amit sehol sem találtam.

Tény, hogy az adójóváírás kivezetése következtében az ezt eleddig igénybe vevő minimálbéres csalók, alacsony keresetűek nettó jövedelme csökkent; azonban ez csak egy régóta halogatott szükségszerűség volt az igazságosság, méltányosság és a közösségi erkölcs helyreállításának érdekében végzett fáradságos munkában, amelyet Miniszterelnök Úr végez a Nemzet érdekében. A közteherviselés univerzális elve megköveteli, hogy mindenki – érted, mindenki! Te is, kedves szegény, minimálbérből tengődő polgártársam – tehetségéhez mérten hozzájáruljon a köz boldogulásához. Az adójóváírás kivezetése az ezen elven a komcsik által ütött rést tömte be, immár véglegesen.

Ideje volt!

2 komment
· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://orangeorder.blog.hu/api/trackback/id/tr834942054

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A pénzemre ácsingózik a tolvaj LMP 2012.12.03. 13:18:01

Mindenki – érted, mindenki! Te is, kedves szegény, minimálbérből tengődő polgártársam – tehetségéhez mérten járuljon hozzá a köz boldogulásához.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

drkovax 2012.12.02. 11:54:17

Arról mindenki megfeledkezik, hogy az adóalapkiegészítés kivezetésén kívül megtörtént a járulékplafon eltörlése is. Vagyis a "gazdagok" (az 1 millió havi bruttó felettieket azért Magyarország talán már oda sorolhatjuk) többet fizetnek, mint fizettek tavaly.

Még az osztalék utáni EHO-t kellene teljesen lineárissá tenni és elégedett is lennék a jövedelem adózás elvi átrendezésével.

2012.12.02. 20:51:08

@drkovax: Ja, a felső tízezer javára.

Minden kultúrországban progresszív adó van, mert úgy igazságos. Jól látható, hogy a Fidesz a felső középosztály pártja, csak a nemzeti sallangok ezt még eltakarják.
süti beállítások módosítása