A fideszellenes hisztéria ellen való orvosság

A Győr sikere a Nemzet sikere

2013/05/11. - írta: OrangeOrder

Hát végre, nyolcadik nekifutásra ez is összejött: Bajnokok Ligája-győztes a Győri ETO nőikézilabda-csapata.

Örülünk, ünneplünk, de azért ez a diadal messzebbre mutat, mint egy egyszerű kupagyőzelem.

/A kép forrása: Nemzeti Sport/

A fanyalgókkal ne is nagyon foglalkozzunk: ott vannak ők mindig, amikor a magyar nemzet és a magyar sport egyre szebb sikereket ér el: ott voltak a londoni aranyoknál, az összes pontszerző helyezésünknél és kellemes meglepetésünknél: és persze a kellemetleneknél is. Akkor aztán még jobban. Majd most is megmondják, hogy a Fidesz cirkuszt ad a népnek, a Hétesen közben éheznek, és a csapatban nincs is magyar. Mindegy, ez egy fekete nap nekik.

De ne róluk szóljon ez a gyönyörű este.

Hányszor hallgattuk, hogy a magyar vesztes nép, a magyarnak a döntő pillanatban remeg meg a lába, hogy mentálisan nem tudtuk felvenni a harcot, és hogy a szerbek, a románok, akárkik ellen egyszerűen nem megy? És a pénzt inkább adjuk a hajléktalanoknak, a szegényeknek, építsünk belőle ilyen-olyan emlékművet, szánjuk az egészségügyre és hasonlók?

Most minden összejött. Adott volt egy profi háttérrel rendelkező, kemény munkával felépített csapat, aki nem ijedt meg a végén a románoktól se eléggé, és őket félresöpörve sikerült kettős győzelemmel zárni ezt a sorozatot.

Nyolcadik alkalommal.

Hányan legyintettek volna, hogy minek erőltessük, ami nem megy?

Rengetegen.

Márpedig igenis megy. Ha elsőre nem megy, akkor majd legközelebb. Ha akkor sem, akkor legközelebb. És ha  mégsem a hetedik a magyar igazság, akkor a nyolcadik lesz az. A világ nyolcadik csodája.

Sikerült.

Szolgáljon ez a csodálatos győzelem tanulságul mindenkinek, aki valaha úgy gondolta, hogy nem nekünk való a csapatsport, és hogy az állami pénzeknek mennyivel jobb helye lenne máshol. Mert nem, nem lenne jobb máshol. Most annyi embernek szereztek a lányok örömöt, ami egy új iskola építésével lehetetlen lett volna. Olyan erőt meríthet ebből a többségi társadalom, ami felbecsülhetetlen.

Köszönjük, ETO - köszönjük, lányok!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://orangeorder.blog.hu/api/trackback/id/tr615295601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása