A fideszellenes hisztéria ellen való orvosság

A devizahitelek Endlösungja

2011/09/11. - írta: OrangeOrder

Mert a Fidesz tényleg megoldja a devizahitelesek problémáit, bármekkora is legyen az ellenzék oldalán a jajongás. Ezeknek úgyse jó semmi: ha nem mentünk, az a baj - ha mentünk, az még nagyobb baj. A legnagyobb baj ugye, hogy a bankoknak is most bizony be kell szállniuk kőkeményen a válságkezelésbe.

Mint láttuk, a magyar gazdaság - sajnos kizárólagosnak tűnő - motorja az export. Az exportot leginkább forintgyengítéssel lehetne pörgetni, ezt viszont az állami szektor és a háztartások CHF-eladósodottsága miatt nem tudjuk megfelelő szintre hozni.

Mi a megoldás? Szabaduljunk meg a devizahitelektől - végtörlesztéssel vagy forintra konvertálással.

Sok pénzbe kerül? Minden bizonnyal. Rövid távon sokan fogják a fogukat szívni? Egész biztosan. Hosszú távon meg fogja érni? Más esélyünk nincs.

Termelhetünk többet exportra, valamint a háztartásoknak is kiszámíthatóbb, tervezhetőbb lesz a törlesztése - valamint jó esetben több diszkrecionális - azaz szabadon elkölthető - jövedelmük is marad, amit a forint leértékelésével inkább itthon fogunk elkölteni. Belső fogyasztás! Ezt hiányolta mindenki okosan a matolcsyzmusból? Igen. Hát akkor most megkapjátok.

Ha eddig bárki azon nyivákolt, hogy nem pörgött fel a fogyasztás az új SZJA-kulccsal sem: hát ez volt a lényeg, hogy a többletmegtakarítás bizony törlesztésre ment. Ez látszólag egy helyben toporgásnak is értelmezhető, de valójában sokan menekültek meg attól, hogy további hiteleket vegyenek fel, vagy külföldre kelljen szökniük.

A Fidesz valóban tesz azért, hogy csökkenjenek a családok terhei, és hogy IMF-hitel nélkül is kihúzzuk magunkat az elfekvő hazai helyzetből. Menni fog, csak akarni kell!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://orangeorder.blog.hu/api/trackback/id/tr433219014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

laci0011 2011.11.01. 20:47:07

Elég lett volna csak annyit tenni,teccettek volna árfolyambiztosítást kötni tisztelt bankárok,önök a pénzügyi szakemberek,nem?Már ennyi hatalma sincs 1 kormánynak?Akkor nem is volna miről beszélni!
süti beállítások módosítása