A fideszellenes hisztéria ellen való orvosság

Rezsicsökkentés 1.0 - A Fidesz csodafegyvere

2013/02/11. - írta: OrangeOrder

Decemberben már röviden írtunk a kormány gázárcsökkentési szándékairól - most itt a nagy ellenzéki pánik, kapkodás és hajtépkedés közben újra visszatérek kicsit erre a rendkívül hálás témára.

Persze, hogy demagóg lépés ez valahol, hogyne. Üzenet a nép egyszerű gyermekeinek, akiknek a szavazata ugyanúgy egy-egy szavazat, ahogy bárki másé. De hát mi - tanultabb, dörzsöltebb kormánypártiak - jól tudjuk, miről van szó. Ez egyben üzenet nekünk: dolgozó, aktív, jobban keresőknek, becsületesen adózóknak is.

Egyrészt ezzel tényleg mindenki jól jár. Ha valakinek bármilyen közüzemi számlája is érkezik havonta: az egykulcsos SZJA-nál kifogásolt módon azonos arányban - és bizony ha valaki tényleg a szaunáját fűti (bizonyára gazdagok milliói fűtenek medencét meg jacuzzit, esetleg kocsibejárót a szegények kárára, hogy ne kelljen havat lapátolni), - akkor annak is 10%-kal olcsóbb lesz. És? Talán azzal kéne foglalkozni mindig, hogy minket mi hogy érint, és nem megint a másikét nézni, hogy "de az még jobban jár", nem? A gazdagnak legyen drágább a benzin meg a joghurt is, mi? Azt kéne.

Valamelyik okos, piacpárti (?) ellenzéki párt, talán az MSZP vagy az LMP jött azzal a zseniális ötlettel, hogy inkább gazdagok (ehh, ismerős) fizessenek még többet, és csak a rászorulók, tehát a szegények számlái csökkenjenek (frissítés: az MSZP volt persze). Gázártámogatás 2.0? Amikor a faterjánál minimálbérre bejelentett, amúgy százezreket összeseftelő ismerős arcok kérték és kapták - nekem, fullra bejelentett és leadózott gazdagnak (feleannyit kerestem kb., mint a minimálbéres) meg nem jár egy fillér könnyítés se? Kösz, nem.

Na de lépjünk túl azon a párezer forinton, mert ennyiről egy gáláns középosztálybeli természetesen még le is mondana, ha arról lenne szó. Veszek belőle egy szép alsónadrágot a H&M-ben, vagy akármi.

De az igazi poén természetesen = az ígérgető (nem lesz gázáremelés), posztkommunista ellenzék totális kivégzése. Olyan ez a rezsicsökkentési akció az MSZP számára, mint az Űrgolyhók c. filmben a tükör, ami a lézersugarat a támadó tökeire veri vissza. Amikor a saját fegyverükkel győzik le őket, de végérvényesen. Az MSZP mikor csökkentette a közterheket? Leszámítva persze a kamu rászorulók és inaktívak támogatását. Soha. Most a Fidesz megcsinálja, ráadásul nagyrészt a szolgáltatók kontójára. Igen, mindannyian szívtunk az elmúlt években - lehet, hogy most nekik is kicsit illene részt vállalniuk a közös bánatból.

És ahogy a 16%-os SZJA-nál, itt is biztos sokan nagyon jól, mások kevésbé jól fognak járni. Lesznek gondok a megvalósítás körül is, na és? A végén meg fogják oldani, a szolgáltatók beletörődnek, és a végén mindenki jobban fog járni - persze elsősorban a fogyasztó.

Ezt elég nehéz úgy támadnia az ellenzéknek, hogy meggyőző legyen. Esetleg tényleg, a 20-30% helyett követelhetnek majd 50%-os kedvezményt. Mindegy.

515 komment
· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://orangeorder.blog.hu/api/trackback/id/tr895069138

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.02.12. 10:52:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Engem a keresztény hitem miatt támadnak 2013.02.11. 13:09:24

Már ezer helyre szétküldtem, kiposztoltam, ide is beszúrom:

www.youtube.com/watch?v=mBMujGOWef8

Terjesszétek!

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.02.11. 13:27:57

Szép dolog ez a rezsicsökkentés, le akalappal a fidesz előtt.

Pár kérdés azonban nem hagy nyugodni:
- A benzin nem lesz olcsóbb? (Bár inkább a gázolajban vagyok érdekelt.)
- Holnaptól a zsemle is olcsóbb lesz? Elvégre a gáz olcsóbb!

Anno a közműszolgáltatók privatizációjakor volt valami 8%-os garantált nyereség. Ha 10%-al csökkentjük a termék végárát, plusz még közműadóval is sújtjuk ezeket a cégeket, akkor mi lesz?

Visszavesszük őket mind?
Ez rengeteg állami pénzbe kerül!

Az állam nullszaldósan fogja őket üzemeltetni? Az osztályvezető ugyanúgy közalkalmazott lesz, mint egy matektanár? Ugyanannyi bérrel?

Annak utánaszámolt már valaki, hogy az államosított közműcégek dolgozói után a járulék és SZJA bevétel mennyi volt?

.

Már annyira kell a szavazat, hogy nincs az a dolog, ami ne érné meg. Ezért kell 2014-ben vagy 2/3-al megverni a fideszt, vagy hagyni tovább kormányozni, hadd egyék meg, amit főztek.

Friedman 2013.02.11. 14:59:59

"Ezt elég nehéz úgy támadnia az ellenzéknek, hogy meggyőző legyen. Esetleg tényleg, a 20-30% helyett követelhetnek majd 50%-os kedvezményt."

De tényleg. Ha már lúd legyen kövér. Miért nem 50% a rezsicsökkenés, az olyan szép kerek szám. Sőt, miért nincs akkor már ingyen? És a sör? Miért nincs az is ingyen?

Mindenki jobban jár? Hmm. És az, aki mondjuk az ÉMÁSZnál dolgozik, és emiatt elbocsájtják? A szolgáltató persze beletörődik. De az ott dolgozókkal mi lesz?

Ha minden ilyen egyszerű lenne...

Én is itt vagyok 2013.02.11. 15:40:06

Én szeretem a gesztenyepürét. Nem lehetne esetleg...........?
Visszatértek a szoci demagógiák. Ennyi.
De azért mégiscsak megépítem az udvar fűtését... És lesz trópusi pálmaház is..

Ianas 2013.02.11. 15:53:02

Modoros 2.0?

Hiszek benne.

Akkor még van remény :D

OrangeOrder · http://orangeorder.blog.hu 2013.02.11. 16:00:57

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: @Friedman: @A te anyád!: Nektek tényleg semmi se elég.

A tandíj - bocsánat, önköltség - ellen meg mégis jó a tüntetés? Nem értem.

Itt csupán az van, gyerekek, hogy amit a Fidesz csinál, annak ti nem örültök. Valljátok be, én is bevallom, hogy az MSZP-t és klónjait utálom a legjobban. Nem szégyen az.

Friedman 2013.02.11. 16:06:30

@OrangeOrder: Nem-nem. Itt arról van szó, ha ilyen egyszerű lenne a gazdaság, hogy 10 meg 30% rezsicsökkentés, akkor lehetne a sör és minden más árát is csökkenteni.

Érdekes, hogy hogyan változott a Fidesz polgáriból abszolút kádáristává (ahogy írod az MSZP fegyverét alkalmazzák - sőt, tovább is fejlesztik). Te annyira fidesz-rajongó vagy, hogy az sem zavar, hogy kommunista párttá alakul? Ha nyer a választásokon, akkor mindegy milyen eszközzel? Párttag vagy? Esetleg Fidelitas?

Friedman 2013.02.11. 16:09:42

@OrangeOrder: A tandíj ellen, 5 éve jó volt a népszavazás? Akkor mire szavaztál, hogy legyen tandíj (vagy Fer - vagy önköltség, vagy ahogy hívjuk)?

Hmmm... vagy mindegy is? Mert akkor a Fidesz azt mondta, hogy a tandíj nagyon rossz, most azt mondja, hogy jó. Neked meg követned kell a vezér utasításait. Érdekes pszichológia húzódik meg az ilyen szintű szervilizmus mögött.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.02.11. 16:12:04

@OrangeOrder:

Nekem önmagában a tandíjjal nincs bajom. Azzal van bajom, hogy mire kitöltöd a jelentkezési lapodat, írhatod újra, mert teljesen megváltoztak a kondicíók. (Most akkor nem beszélünk Orbán Viktorról, aki anno a tandíjbevezetés legádázabb ellensége volt).

Legyen tandíj, de a mértéke és a bevezetése ésszel és mértékkel történjen.

Az se ártana, ha a kézés minősége, de legalább a körülményei javulnának. Az orvosiról ódákat tudnék zengeni, hogy egy 40 fős terembe írták ki az előadást a 200 fős évfolyamnak, és ez csak a legenyhébb dolog. Folytatva azzal, hogy az Astorián vége az egyik órának 9:10-kor, 9:20-kor kezdődik a következő a Nagyvárad téren.

Közmű:
Jelenleg a közműcégeknél dolgozik X ember. Ők kapnak fizetést, mely után adóznak, utánuk járulékot fizetnek. Ez az adó és járulékbevétel pozitív bevételként jelentkezik a költségvetésben.
Ha visszavásároljuk ezeket a cégeket, akkor a dolgozók utáni bevétel már nem gyarapítja a költségvetést. Ehhez társul, hogy az állami cégnek is 10%-al olcsóbban kell adnia a szolgáltatást, és hát finoman fogalmazok, mikor azt mondom, az állami vállalatoknál a hatékony gazdálkodás nem túlzottan elterjedt.

Viszont egy állami áramszolgáltató cégnél igenis megkövetelem, hogy ne legyenek milliós fizetések és jutalmak, meg prémiumok. Mert onnantól kezdve az már az ÉN pénzem is.

Ianas 2013.02.11. 16:23:08

@OrangeOrder: engem nem érdekel, ki mit utál. Elvi alapon én sem ellenzem a tandíjat, csakhogy ez az ország nem jóléti, hanem "szocialista" (ex-szocialista) állam, ahol az egész rendszer működőképessége jelenleg épp az állam beavatkozóképességén múlik. Sajnos.

Ma a legtöbb potenciális diák nem jómódú családból származik. Minthogy ez a helyzet, valakinek támogatnia kell a képzésüket. Jelenleg erre a legalkalmasabb az állam. Úgy gondolom, sok év alatt ez meg fog változni.

Amit én nem értek, az az, hogy miért a jövőnkbe való befektetésen kell csökkenteni a költségeket? Az ország gazdaságát szinte megbénítja pl. a nyugdíjasokra öntött sok ezer milliárdos szociális juttatás, míg egy jó oktatási rendszer még tandíj és röghöz kötés nélkül is csak töredéke ennek.

Egy olyan országban, ahol tandíjon gondolkodnak, miért kell nyilvánvalóan demagóg dolgokra óriási pénzeket elkölteni józan és racionális gazdaságpolitika helyett, ami évtizedes távon megmentené az országot, és olyan erőssé tehetné, hogy komoly tényező lennénk a kelet európai térségben.

Súgok: a 13. havi nyugdíj nem tesz vezető tényezővé.

OrangeOrder · http://orangeorder.blog.hu 2013.02.11. 16:23:33

@Friedman: Igen, természetesen a tandíj ellen szavaztam, hogy az MSZP orra alá borsot tudjak törni. Hosszú távon bejött.

A kommunista pártozás viszont hülyeség, hiszen az egykulcsos SZJA egy meglehetősen jobboldali gazdaságpolitikai elem. És én az egykulcsos adónak örülök.

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Értem én, de szerintem a Fidesz nem neked akar megfelelni. Követelhetsz, de jelen esetben kis hatásfokkal.

Ha a többség agyát tényleg felbasszák ezek a dolgok, akkor 2014-ben jöhet Bajnai meg az MSZP. Ha nem, akkor megint a Fidesznek volt igaza: járulékos veszteség.

nincs1itt 2013.02.11. 16:53:21

@OrangeOrder: Akkor mááár ééértem!! 2005-ben azért ellene, mert az MSZP mondta, most meg a Fisdesz mondja, akkor meg jó. De Te akkor is tudtad, hogy jó, de csakazése...
Szóval, ugye Te is tudod, hogy a közművek fenntartása pénzbe kerül, amit valahonnan elő kell teremteni,pl az árából. Ha csökkenti az állam (kádári paternalizmussal) az árakat - mindegy mennyivel - az kihatással lesz a szolgáltatókra, vagyis kénytelen lesz embereket elbocsátani, aminek hosszútávon a hálózat lerohadás lesz a következménye, ennek pedig a szolgáltatás kimaradása, hosszabb-rövidebb időre. Jelenleg az állam, a gazdaság nincs olyan állapotban, hogy ezt a csökkentést finanszírozni tudná... Továbbá a nagyfogyasztók 10-30% közötti emelést kénytelenek "lenyelni", ami újabb árfelhajtó, tehát fogyasztás csökkentő, de bosszúból remek inflációs hatású. De az infláció a büdzsének jó, de neked pógár, igen xar!! Szóval, cimbora, semmi egyéb ez mint eccerű populista demagógia, szavazat vásárlás...

nincs1itt 2013.02.11. 16:55:24

@OrangeOrder: Ja és még valami, a Fidesz igenes akarjon megfelelni MINDENKINEK, mert ahogy mondani szoktam, csinálja úgy a dolgát, hogy gondolkodnia se kellejen a zeccségsugarúnak, hova tegye a zixet...

OrangeOrder · http://orangeorder.blog.hu 2013.02.11. 18:07:03

@nincs_itt: Hát bízzunk benne, hogy hátha olvassa ezt a hozzászólásodat, és megfogadják a tanácsodat.

De ezt nem tudom garantálni. Magukra vessenek.

nincs1itt 2013.02.11. 18:55:42

@OrangeOrder: Azt látom, hogy igazi fidióta vagy, érdemi kérdésre, érdemi választ nem vagy képtelen kisajtolni magadból, de ne keseredj el, máris elérted a Forradalmigyorsnaszád Ellenetngerkicsi nívóját. Még valami, dakota/székely/kínai közmondás jöhet...

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2013.02.11. 19:33:43

@OrangeOrder:
Aha, tehát az évi kb. 100.000 forint ellen voltál akkor, de most lelkesen tapsolsz a kb. 300.000 forintnak - konkrét szakon fizetendőt mondok, amit én tudok.
Akkor értem...
Mármint a szemellenzősség, szervilizmus és a seggnyalás ekkora eklatáns példáján mindig ledöbbenek! :))

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2013.02.11. 19:35:03

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
De lesznek és vannak! Egyre nagyobb étvággyal vannak az ettársak...

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.02.11. 20:51:57

@OrangeOrder:

"Igen, természetesen a tandíj ellen szavaztam, hogy az MSZP orra alá borsot tudjak törni. Hosszú távon bejött."
- Legalább hallgatnál! Ennyire elvtelen nem lehetsz!

"A kommunista pártozás viszont hülyeség, hiszen az egykulcsos SZJA egy meglehetősen jobboldali gazdaságpolitikai elem."
- Ezen komoly viták folynak. Te azt mondod, az egykulcsos egy jobboldali elem, én azt mondom, baloldali, mert igazságos, egyenlően kezel minden embert. A csórót és a trilliárdost is. Más azt mondja, a többkulcsos az igazságos, mert közös teherviselést valósít meg, a tehetősebbek több terhet viselnek, míg a teherviselésre esetleg képtelenek nem viselnek terhet.
Szerintem az egykulcsos adó jó dolog. Bár a 16% szerintem hosszú távon tarthatatlan lesz, ha az állam nem fogja vissza a költekezését.

"És én az egykulcsos adónak örülök."
- Én is. Viszont rosszkor lett bevezetve, és hirtelen. Szerintem a két kulcsot évente egyre közelebb kellett volna vinni egymáshoz, és így mondjuk 5-8 év alatt bevezetni. Bár a sávhatár emelése sem volt egy rossz módszer.

"Értem én, de szerintem a Fidesz nem neked akar megfelelni."
- A fidesz nekem ne is akarjon megfelelni, mert NEKEM NEM FELEL MEG egy olyan párt, ahol az elnököt 99,72%-os többséggel választják újra.

OrangeOrder · http://orangeorder.blog.hu 2013.02.11. 21:31:02

@nincs_itt: Személyeskedés, sértegetés, tipikus.

@Kulcsos fahéjas proli Boli – Ch.T. is, meg’há...: Nem, leszartam konkrétan a tandíjat. Azt akartam, hogy az MSZP kapjon egy oldalast.

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Ez nem elvtelenség, ez párthűség.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2013.02.11. 21:40:12

@OrangeOrder:
Ezek igazi elvek!
Igazi szánalmas elvek... Minél rosszabb, annál jobb? Tudsz élni!

Viktus 2013.02.11. 21:50:43

Ez lenne a csodafegyver? Kádár már bevetette anno ... ennyi a fejlődés?

Viktus 2013.02.11. 21:53:49

@OrangeOrder:

"az egykulcsos SZJA egy meglehetősen jobboldali gazdaságpolitikai elem"

Az inkább szélsőliberális lásd. szadesz. Előg ütős kombó lett a Fideszből retrokomcsi politika egy kis szélsőliberális fűszerezéssel.

OrangeOrder · http://orangeorder.blog.hu 2013.02.11. 21:54:07

@Kulcsos fahéjas proli Boli – Ch.T. is, meg’há...: Rosszabb? Kinek? Nekem ez a kormány eddig csak jót tett. Ennyire önző nem lehetsz, hogy ezt nem tudod elfogadni, és legalább ennek körülni, hogy ha neked talán nem is, de pl. nekem jobb lett.

Viktus 2013.02.11. 22:01:15

@OrangeOrder:

Örülünk neki csak mellette a vidék elpusztul, ha meg az összeomlott elér a cumi domino hozzád is.

Mérges 1234 2013.02.11. 22:01:38

@OrangeOrder:

Az van, hogy te hülye vagy, mert mindent a Fidesz fasza az mszp meg ratyi vonalon nézegetsz.

Ami valjuk be elég egyszerű világkép, és ilyen formán egyszerű lélekre is vall.

Másklönben az MSZp tényleg ratyi, sajnos a Fidesz is, csak nem annyira.

Istenem ha kevesebb jobb vagy bal oldali elfogult fasz lenne ebben az országban talán még haladnnk is valamerre.

dr yetee 69 2013.02.11. 22:02:18

@OrangeOrder: Hiteltelen vagy bértollnok,mit gondolsz,a rezsicsökkentést ki fizeti meg?

Mérges 1234 2013.02.11. 22:05:44

Ne pontosan értem miért is örülsz az egykulcsos adónak, én is sokkal jobban jártam vele, sőt a poronty miatt a családi adókedvezmény is bejött, de összeségében a döglödő gazdaság és az újabbnál újabb füstadók hatásait mindeki megfizeti.

Mszpt be kellene darálni, de ettől még a Fidesz nem a legfaszább dolog ami egy országgal történhet.

A párthűségeden, meg látva, hogy kinek szól sirnom kell..... :D

dr yetee 69 2013.02.11. 22:06:24

@OrangeOrder: Droid,kérdezd meg az ország döntő többségét,akiknek csökkent az bérük az egykulcsostól,hogy mit szólnak hozzá!

is 2013.02.11. 22:07:27

@OrangeOrder: Így van. Kádár alatt is csak jobb lett az embereknek, nem tudtad? Maradt 3,60 a kenyér, dehogy emeljük az árát, hiába lett drágább minden hozzávaló.

A rezsicsökkentés miatt majd 15 év múlva rohadnak szét a vízvezetékek, meg megy majd el az áram. Ésszel te ezt biztos fel nem éred, hogy mi az, hogy beruházás, és hogy az akkor most nem lesz. Meg aztán megint kirúgnak pár ezer embert, de neked az nem számít. Ja, amíg egy valódi éhséglázadás be nem kopogtat az ablakodon. Mexikót javaslom tanulmányozni, erősen odatartunk.

Kádár népe te vagy. Orbán neked hozza vissza a Kádár-rendszert. És pont annyira vagy Magyarország ellensége, mint Kádár volt.

Megfigyelo 2013.02.11. 22:07:31

@OrangeOrder: És nem szégzelled magad, hogy éhes szegény gyerekek szájától veszik el a falatot, hogy neked jobb legyen?! Már 4 millióan élnek a szegénységi küszöbb alatt, és ez a szám már jó 1 millióval nőtt az utólsó választás óta -- akkor még csak 3 millió volt. (Persze az is megengedhetetlenül sok volt, de nem a növelésére, hanem a csökkentésére kellene törekedni. A jelenlegi kormány *minden* intézkedése a nyomorgók számának növelése felé hat, a pénzt ugyanis *mindig* a szegényektől a gazdagokhoz csoportosítja.)

Viktus 2013.02.11. 22:07:37

@Mérges 1234:

Az a szörnyű, hogy a szocik megsemmisültek 2010-ben, és ez a dilettáns Fidesz még egy sz*ros elszámoltatást sem tudott kivitelezni. A szocik meg újfent erősödnek.

OrangeOrder · http://orangeorder.blog.hu 2013.02.11. 22:08:36

@dr yetee 69: Gondolom, a szegények, ahogy az egykulcsos adóból keletkező többletjövedelmemet is. Mit tudom én, a kormány megoldja.

Mérges 1234 2013.02.11. 22:10:41

@dr yetee 69:

Kusoljonak a férgek, neki jobb ost jónapot.... :D

Amúgy egy olyan párthoz hűséges, akinek a belügyminisztere egy maffiavezér, akinek Rózsája most éppe KDNP színekben tetszeleg, de MSZMP-s volt, várjál már a kövér is az volt.

Aki még ma sem látja, hogy az országnak az MSZP és a FIDESZ egyformán szopó az hülye. Nm mondom van különbség, talán tényleg kisebb szar a FIDESZ, na de ki az a hülye, aki egy kisebb szardarabhoz sörgölözik, mert az kevésbé büdös, ahelyett, hogy mindakettőt elkerülné???

Megfigyelo 2013.02.11. 22:12:33

@dr yetee 69: Az oszág többségének az adója nőtt az egykulcsostól, nem a jövedelme -- mindenkinek, akinek a bruttója 2011. január 1-én kb. 300.000 Ft alatt volt megnőtt az adója, mert eltörölték az ún. "adójóváírást", ami addig csökkentette az adót.

layo 2013.02.11. 22:13:21

@OrangeOrder:" Igen, természetesen a tandíj ellen szavaztam, hogy az MSZP orra alá borsot tudjak törni. Hosszú távon bejött." Na hallod, ezzel a mondatoddal mindent elárultál. Reálisan gondolkodni képtelen,vezérelt birka vagy kispofám.Neked bármit be lehet adni, beszopod.Gratulálok, de megjegyzem, én nem osztanám az észt a helyedben nyilvánosan a neten.Uhhh ... lesújtó.

komissarlajos 2013.02.11. 22:14:09

@OrangeOrder: Tisztelt @....! Figyelem észjárásodat, bár az ész-összetevőjét dupla „-“ idézőjelbe tenném. (Ha érted.) Természetesen nem hülyézlek le, mint több más normális gondolkodású társam, de meg kell állapítanom, hogy nagy valószínűséggel hibádzik az alaplapod. Esetleg kéne vásárolnod még némi RAM-ot, hogy működjön (normálisan) az a kibaszott fidesznyik agyad. Tisztelettel!

hasarengazfix 2013.02.11. 22:14:22

@OrangeOrder: Négy láb jó, két láb rossz! Négy láb jó, két láb jobb!
MINDEN ÁLLAT EGYENLŐ, DE EGYES ÁLLATOK EGYENLŐBBEK A TÖBBINÉL!
Tizenkét hang üvöltözött dühösen, és a hangok mind teljesen egyformák voltak. Most már nem volt kérdéses, hogy mi történt a disznók arcával. Az állatok a disznókról az Emberekre, az Emberekről a disznókra, aztán a disznókról megint az Emberekre néztek, és már nem tudták megmondani, melyik az Ember, és melyik a disznó.

Mérges 1234 2013.02.11. 22:15:18

@Viktus:

Volt ezeknek egy történelmi lehetőségük, hogy 2/3-dal rendszerváltást csináljanak. Valódi oktatási, egészségügyi és nyugdíjreformot. Közigazgatási, önkormányzati és ki tudja még minlyen reformot, amire valljuk be mindenütt szükség lenne.

Történelmi esély, hogy az ország szekerét kihúzák a kátyúból, nem mondom, hogy mélyebbre lökték, mert nem is vagyok benne biztos, de hogy előre nem mozdult az bizonyos.

Reform, helyett pártkatonát mindenhová, nem változtatjuk meg a szar dolgokat, hanem elfoglaljuk azokat.

A legszomrúbb, hogy sokan meg tapsolnak is ennek, értem, ény hogy a mosani szar kicsit kisebb, mint az MSZP szara, de nincs mirt tapsolni....

Sőt. Történelmi esély volt.

Aztán itt vannak az ilyan faszok, akiket megvettek havi 50.000 Ft-tal, most tapsol mindenek. Gratula.

hasarengazfix 2013.02.11. 22:16:20

„Mikor már kívülről tudták, a juhok nagyon megszerették ezt a sarkigazságot, és a réten heverészve gyakran elkezdték kórusban bégetni: “Négy láb jó, két láb rossz! Négy láb jó, két láb rossz!” Órákig bégették, soha nem untak rá.”

Mérges 1234 2013.02.11. 22:18:28

@OrangeOrder:

"Gondolom, a szegények, ahogy az egykulcsos adóból keletkező többletjövedelmemet is. Mit tudom én, a kormány megoldja."

Te mindig kikéred magadnak, hogy téged ne hülyézenek le, de mond olvasot te, amit írsz???

Sajnos tényleg kibaszott hülye vagy, és nem azért mert a Fidesszel szimpatizálsz, az csak egy dolog, de minden kibaszott mondatodból süt a primitív elfogultság, az egyszerű lélek....

Ha az MSZP-re szaaznál, de így érvelnél akkor is szánálak, sőt lehet jobban. Lejáratod a jobboldalt, ha egyáltalán van még ilyen....

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.02.11. 22:19:56

@OrangeOrder:

"Ez nem elvtelenség, ez párthűség."

- Jól írod, te nem elvek mentén élsz, hanem egy párthoz vagy hű. Bármit tesz vagy mond az a párt.

[Könyörgöm! Ne alázd már magadat ennyire a saját blogodon!!!]

komissarlajos 2013.02.11. 22:20:17

@hasarengazfix: Ne fáradj! Ez a fidesznyik nem olvasta az Állatfarmot.

Megfigyelo 2013.02.11. 22:20:58

@is: A vízvezetékek mondjuk csak 15 év alatt mennek tönkre, de pl. a távközlésben (mobil, internet...) a fejlesztések már most leaálltak a különadók miatt, és napról napra jobban elmaradunk a szomszédok mellett. Ez már 2-3 év alatt érezteti a hatását... (Egyébként 10-05 éves távlatban rendszeres áram- és gázkimaradások is prognosztizálhatók.)

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2013.02.11. 22:22:38

@OrangeOrder:
Igazad van, örüljünk együtt!
Te annak, én másnak! :D

OrangeOrder · http://orangeorder.blog.hu 2013.02.11. 22:23:36

@layo: Nem titkoltam soha: utálom az MSZP-t. Ilyen nehéz ezt elfogadni?

@hasarengazfix: És most ezzel mire kívánsz célozni?

@Mérges 1234: Nyugodtan hülyézz le. Sajnos hozzászólásod nem más, mint vagdalkozás. Ld. a legutóbbi ellenzékes posztomat. Hozzátok a sztereotípiákat szépen, a képzelt szellemi felsőbbrendűségetekkel együtt.

Tessék szépen menni inkább az ELTE-re szolidarítani!

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Miért ne? Olvasd el a blog mottóját. Nem olvastad még?

Viktus 2013.02.11. 22:23:50

@Mérges 1234:

Az még hagyján, de az elmúlt 20 év elkúrásait is rendbe tehették volna. Ott volt sok száz milliárd manyup pénztárból másik ezer milliárd a különadókból ... mindennek a seggére vernek ezek is, mint a szocik. Mellette a hiteleket veszik fel uzsorára.
Magyar gazdaságba újra lehetett volna életet lehelni, ha nem csak a jó elvtársak zsebét tömnék.
A keleti-nyitást megtölthették volna tartalommal az utazgatásokon túl pl. lenne konzervipar lenne újra munka vidéken ...

Timby 2013.02.11. 22:24:44

@OrangeOrder: A FIDESZ meg a SZDSZ klónja, ha már itt tartunk!
Az egykulcsos is az SZDSZ zászlós hajója volt, a FIDESZ megvalósította....

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.02.11. 22:27:20

@OrangeOrder:

"Gondolom, a szegények, ahogy az egykulcsos adóból keletkező többletjövedelmemet is. Mit tudom én, a kormány megoldja."

- Ha a fidesz-kormány úgy oldaná meg, hogy a nőrokonaidat fognák, és prostitúcióra kényszerítenék az arab országokban, neked az is tetszenem, mert a párthűség.

Megfigyelo 2013.02.11. 22:27:27

@OrangeOrder: Ez nem párthúség, hanem buta vakhit: a Fidesz már rég nem egy politikai párt, hanem egy vallás.

hot-spot (törölt) 2013.02.11. 22:27:52

Hiába minden.
Az emberek érzik, az emberek tudják,hogy a kormány nem szereti őket.
A fidesz megveti és utálja az egész népet és ennek hangot is ad rendszerint.
Az éhségmenetet még annyival sem tisztelték meg,hogy egy elbaszott fejű nyikhajt fidesznyik várta volna ezeket a szerencsétleneket a parlament előtt,azt egy két jó szót odaszólt volna.
Nem nyerhet egy olyan párt egy országban,mely ennyire nyilvánvalóan megveti annak állampolgárait.

layo 2013.02.11. 22:29:12

@OrangeOrder: Most én világosítsalak fel, hogy te nem az MSZP-t utálod, hanem az Orbán faszát imádod szopni valamiért ? Feltetted már magadnak a kérdést, hogy miért ??

orbángyőzike 2013.02.11. 22:30:01

OrangeOrder, ha kihúztad a nyelvedet a fidesz seggéböl és sikerült a tükör elé állnod, akkor majd látni fogod, hogy egy mekkora nagy buta állat áll elötted. Szánalmas egy kretén lény vagy.

dr yetee 69 2013.02.11. 22:30:03

Arról nem beszélve,hogy az egykulcsos igazi nyerteseinek a rezsicsökkentése egy szegény országban nem luxus?A 40millás ház rezsije mennyi lehet,amit a miskolci alpolgi összelopott hirtelen?Ezt birja a költségvetés?

Timby 2013.02.11. 22:31:51

@Mérges 1234: Egy kicsit sem szarabb, az MSZP, a narancsnál!

Viktus 2013.02.11. 22:32:41

@hot-spot:

Az éhségmenet eleve elcseszett v.mi volt ebben a formában.

Az a baj a probléma létező sajnos a vidék elpusztulóban. Az más kérdés, hogy a szocik kihasználják a szerencsétlen embereket.

Legalább azt ésszel csinálnák, és prezentálnának v.mi megújulást ... a fidesz debil módon reagálja le a kérdéskört. Elég lenne csak, ha bemutatnák Nyakó úr költségtérítéseit az előző ciklusból ... a komplett menet elélhetne belőle egy jó darabig lásd.

A ciklus egyik legellenszenvesebb képviselőjének, Nyakó István példája teljesen jó lesz ide (barikad.hu). 2002-2006 közötti 4 évről van szó, összesítve:
"Képviselői alapdíja, és a két bizottsági tagság után járó díjazásán felül, miskolci lakos lévén felvett 4 323 500 forint szállásdíj-térítést és 13 835 200 utazási költségtérítést. Ez utóbbi azt jelenti, hogy évenként 164 876 km-t utat tett meg. Azaz az év minden napján – az ünnepeket is beleértve - hazautazott Miskolcra (173 km) és vissza. Bár ez csak 126 290 km, tehát durván 38 ezer km hiányzik. De a Nyakó-ügy valódi pikantériája az, hogy a 2002-2006-os parlamenti ciklusban felesége - Nagy Nóra – is képviselő volt. A heti parlamenti munka után nem együtt utaznak haza Miskolcra, hanem külön-külön. Nem lehetett ez másképp, hiszen Nagy Nóra is felvett 13 835 200 forint utazási költséget, mint férje. És ha lúd legyen kövér alapon még felvett 4 158 500 forintnyi szállásköltség-térítést."

vastagbor.blog.hu/2008/11/25/dramai_megszoritas

Nyakó István például hiába dobta be tegnap az új, éhező-ápolatlan imázsát a parlamentben, nem felejtettük el, hogy egy négy éves ciklus alatt a képviselő feleségével rekorderként 36 millió költségtérítést nyaltak fel az Országgyűléstől.
"Képviselői alapdíja, és a két bizottsági tagság után járó díjazásán felül, miskolci lakos lévén felvett 4 323 500 forint szállásdíj-térítést és 13 835 200 utazási költségtérítést. Ez utóbbi azt jelenti, hogy évenként 164 876 km-t utat tett meg. Azaz az év minden napján – az ünnepeket is beleértve - hazautazott Miskolcra (173 km) és vissza. Bár ez csak 126 290 km, tehát durván 38 ezer km hiányzik. De a Nyakó-ügy valódi pikantériája az, hogy a 2002-2006-os parlamenti ciklusban felesége - Nagy Nóra – is képviselő volt. A heti parlamenti munka után nem együtt utaznak haza Miskolcra, hanem külön-külön. Nem lehetett ez másképp, hiszen Nagy Nóra is felvett 13 835 200 forint utazási költséget, mint férje. És ha lúd legyen kövér alapon még felvett 4 158 500 forintnyi szállásköltség-térítést."

vastagbor.blog.hu/2012/02/14/hogyan_vagjuk_haza_az_ehsegmenetet

A nógrádi menet élén pedig Boldvai László vonult ... azaz:

"Boldvai László salgótarjáni palotájának a képe elég erősen beleégett az agyamba. Főleg, hogy a képviselő összjövedelme havi nettó 250 ezer forint, és az ingatlanszakértő szerint az 1050 négyméteres palota rezsiköltsége kb. 200 000 forint.

...

Nos, EZÉRT kell a Fidesz 2/3 .... és pontosan EZÉRT tartanak tőle a ballib oldalon.

Remélem Kövér Laci két bajuszpördítés között egy nagy Excel táblában vezeti a kivizsgálandó ügyeket és szépen bevési:

648. sor : Boldvai"

vastagbor.blog.hu/2009/05/27/vilagosan_kiderul_minden_rendben_a_boldvai_palotaval

AZ elszámoltatást ez is megúszta.

Keményen éhezhet bár a rezsicsökkentéssel sokat spórol:

"Nos, ebből a szerény nettó 250 ezer forintos fizetésből építette Boldvai ezt a kis csodát Salgótarjánban, 1050 négyzetméter, két emberre. Oszt' mi lesz, ha ugrik a gázártámogatás Laci? Együtt fogunk sírni?"

vastagbor.blog.hu/2009/04/20/vajon_a_kepviselo_ur_is_velunk_fog_sirni

Mpatikus Eszetlenellenes 2013.02.11. 22:33:07

Kedves narancs-parancs!

Ebben a posztban megint sikerült FAÉK egyszerűséggel prezentálni
"az mszp szar, fidesz istenkirály" HITVITÁT.

A szolidaritás ilyen fokú hiányát programként ordítani, ezzel érvelni a csak érzelmi alapon kilasztottad mellett, nos ez sikeresen alulmúlta az eddigi átlagnívót is.

Gyalázat lenne az mszp-t ugyanazokkal az arcokkal újra hatalomban látni, de hihetetlenül erősen kell befogni a szemedet, ha tényleg nem akarod meglátni a fidesz álságát.

Ha már oly "szimpatikusan" vállalod, hogy az mennyire OK napjainkban ha a rezsicsökkentésből a medencefűtésre költőt is fair, hogy jól járjanak, akkor szenvtelen érzéketlenségről teszel csak tanúbizonyságot.
Elképesztő mennyiségű házból kikötötték már az áramot és a gázt is, ami következtében igen nehéz lesz a szerencsétleneknek 10 %-ot spórolni.

Tisztességes jobboldali ember NEM ÉRVELHET ilyen kaján módon.

hot-spot (törölt) 2013.02.11. 22:33:16

@Timby: Az emberek érzik, az emberek tudják,hogy a kormány nem szereti őket.

ati27 2013.02.11. 22:33:25

Nézzük csak az zàllami hatékonysàgot: Az ocsai lakóparkban siker

hot-spot (törölt) 2013.02.11. 22:35:39

@Viktus: Óóóó hát persze!Az volt a kihasználás,hogy azokat az összefagyott embereket elvitte egy szoci melegedni a szaunába.
Egyből össze és vissza boronálták az egész menetet a szocikkal.
Az nem jutott eszébe senkinek,hogy a szocik,pont azért szocik,mert szociálisan érzékenyebb tagokból áll?

Timby 2013.02.11. 22:36:56

@hot-spot: Van egy 10%, akik a kegyeltek, a többiek az alattvalók.

hot-spot (törölt) 2013.02.11. 22:37:00

@ati27: Hívd csak nyugodtan elbaszott PR falunak.

Viktus 2013.02.11. 22:37:39

@hot-spot:

Ahm olvasd el újra nézd meg az indexen a képeket ... ez így ebben a formában sajnos egy valós problémát jelentéktelenít el szoci kampány bohóckodásnak. Ja baromira érzékenyek szociálisan. :D

hot-spot (törölt) 2013.02.11. 22:38:07

@Timby: Még ők is gyűlölik egymást,ebben biztos vagyok.
A fidesz egész politikája erre épül.Mindenki gyűlöljön mindenkit mindenért.
Szánalmas és rendkívül alacsony IQ-ra vall.

Viktus 2013.02.11. 22:38:36

@ati27:

Na az is hatalmas ötlet a pusztában milliárdokért a cimbikkel felhúzni pár házat bedőlt családoknak munkalehetőségektől távol ... mikor olcsón megvehető ingatlanok tízezrei vannak szanaszét az országban.

_most_ 2013.02.11. 22:39:27

@Friedman: egyébként az ingyen sör nem tűnik rossz ötletnek, mert mégis ki nem szarja mennyi a rezsi, ha ingyen van a sör :D

hot-spot (törölt) 2013.02.11. 22:41:26

@Viktus: Ezeknél érzékenyebbek,ez viszont elvitathatatlan tény.
Még az a szerencsétlen idióta gyurcsány,ami után leköpködték nyilvánosan,még utána sem lehetett rajta látni a nép iránti legkisebb gyűlöletet sem és abban is biztos vagyok,hogy akiket addig támogatott (különböző csóringer alapítványok meg egyebek) azután is megkapták tőle a támogatást.
Nem emlékszem olyanra,hogy lett volna olyan szocilista megnyilvánulás,ami ilyen arrogáns mint ezeké,ilyen gyűlölettől csöpögő az egész nép iránt.

irónika 2013.02.11. 22:42:00

A rezsicsökkentés ugyanaz a játék mint pl. az egykulcos adó vagy a tranzakciós adó volt. Mit igért a Fidesz? Egyszeri, nagyarányú adócsökkentést, mely majd pozitív hatással lesz a foglalkoztatásra. Ha az alacsony jövedelműeket nézzük, akkor persze a 17-ről a 16-ra nem nagyarányú, de a felső kulcsban valóban nagyarányú volt, azonban a munkaadónak egy fillér megtakarítást sem jelentett, sőt az alacsonyabb jövedelműek adójóváírás kiesése miatti kompenzáció még éppen növelte a terheinket. Ugyanis a munkavállalóval bruttó bérben állapodunk meg, azaz az eddigi bruttó 200 ezután is bruttó 200 lesz, csak több jut belőle a dolgozónak, de a válalkozó, aki a munkát adja ugyanannyi, illetve a fenti ok miatt többlet költséggel számolhat. Így nem felvettem embert, hanem elküldtem. Minden tizediket, mert ennyit nőtt a terhem.
Mint család 3400 Ft-tal csökkent a gázszámlám januárban, mint vállalkozó és nagyfogyasztó pedig 18%-kal nött. Persze nem fogjuk áthárítani! Nem, azonnal nem, megvárjuk, hogy a konkurencia mit lép, lassan, maszatolva, 1-2%-kal megnöveljük az árakat, mert az a bizonyos 18%-os emelkedés csak éppen az árrésünk 70%-át viszi el, azaz veszteséget gyártunk.
A tranzakciós adót pedig úgy lenyelték a bankok, hogy mind a két bankszámlavezetőnk konkrétan annyival növelte meg a díjainkat, amennyi a többlet adóteher volt. Érdekes a bankadó 2010-es bevezetését is 1-2 hónap alatt észrevettük a bankszámlaköltségeinken.
Ez az egész egy színjáték. Minden egyes adóteher a végén rajtunk, fogyasztókon csattan. Némi kis gondolkodást, trükközést igényel ugyan a válalkozóktól a kreatív adóztatás, de a végén úgyis a fogyasztó áll, csak most így, hogy az adókat a vállakozókra nyomták rá, bizony az adóra még áfa is rakódik. Miért? Mert, ha a gázszolgáltató megemli az gázárát, akkor a nettó beszerzésünk nő, ezért hasonló %-ban mi is megemeljük a nettó eladási árainkat, melyre aztán rápakoljük az egyébként a Fidesz által megnövelt áfát. Gyönyörű. És a Békement ennek tapsol. A Nemzeti Ellehetetlenítés Rendszere újabb lépést tett az ország kiürítése irányába. Az utolsó kapcsolja le a villany...

Mpatikus Eszetlenellenes 2013.02.11. 22:43:37

@Viktus:
A Nyakó nevű emberszabásúval kapcsolatos meglátásod találó, kevés ilyen tenyérbemászó alak van/volt a parlamentben. Kiváló antipromóciós tényezője a PÁRTNAK.

DE ha már költségtérítés, ne ugorjuk át könnyeden a szintén egy teljes ciklus maximális költségtérítési összegét felmarkoló "LézerJanikánkat"

Az igazsághoz Ő is hozzátartozik, vagy nem?

Haladhatnánk így is, s egyszer csak jópár "kényszerfideszes" kognitív disszonanciából fakadó befeszülése is oldódhatna végre. fordulhatna.

hot-spot (törölt) 2013.02.11. 22:43:39

Lehet hogy a szociknak is voltak bűneik és elbaszott dolgaik,de az tény,hogy a nép iránt nem mutattak ilyen fokú megvetést és gyűlöletet soha.

Nem nyerhet egy olyan párt,mely ennyire nyilvánvalóan utálja azokat,akik megválasztották.

Airnold · http://volvosagok.blog.hu/ 2013.02.11. 22:44:34

@layo: Szerinted miért osztja itt az észt? Pénzért. Bértollnok a drága. És a te pénzedből írogatja itt a marhaságait, ahogy a CÖH-nek nevezett "civil" szervezet a te pénzedből fossa tele plakátokkal a várost/országot.

Zedder 2013.02.11. 22:46:44

"Decemberben már röviden írtunk"

Írtunk? Többes szám első személy? Csak nem a pártiroda PR csapatát tisztelhetjük a nickedben, kedves blogíró?

Viktus 2013.02.11. 22:47:53

@Mpatikus Eszetlenellenes:

Na igen Lázár elvtárs is egy érdekes figura, és van egy olyan sanda gyanúm őt sem vonják sosem felelősségre soha a tevékenységéért.

Viktus 2013.02.11. 22:49:15

@hot-spot:

Van másfél millió hívő annyi elég nekik a hatalomhoz mivel az alternatívák még náluk is hülyébbek a felhozatalban. Így a többség már szavazni sem megy el, ha nem lesz addig v.mi elfogadható csapat.

Spacecake 2013.02.11. 22:50:17

@Kulcsos fahéjas proli Boli – Ch.T. is, meg’há...: éljenek a zokni lányok és hös kulcsos seggnyalóik fabiussal az élen!!:-)

Makkasz 2013.02.11. 22:51:21

Ez egy picit találóbb, mint a délelőtti, megtalálták a diákok gyenge pontját, mert az nagyon zsenge volt.

Persze, a nagy államot istenítők, a kiszolgáltatottak, tudatlanok, örülnek nyugdíjelemlésnek, 13. havi nyugdíjnak, talán még a pedagógusok is a több éve elmaradt béremelés egy részének ledolgozása miatt. A rezsicsökkentésnek is sokan örülnek majd.

Nem vagyok ellnezéki, hülyeség elleni vagyok, És hülyeségben kormánypártunk nem szerénykedik, üres koponyák tömkelegét dugják össze egy-egy ötleteléskor, és a közös korpaömlenynek eredménye mindig, nagyobb államot, több kommuniztmust, kevesebb szabadságot. Szépen haladunk.

Anélkül hogy kritikával illetném, had írjam le min röhög a világ:
- nyugdíjvédelmi biztos:)
- állami mobilcég:)
- rezsicsökkentés:)
- látványsport:) - mondjuk tényleg fontosabb, mint a láthatatlan:)
- főbarom szülőhelyén, 17000es faluban stadion, miniszterelnöki alapítvány pénzéből:)
- 50 évre titkosított földpályázatok:) - bármikor jön, első nem fidesz kormány megnyitja a dossziékat:)
- egyedi stratégiai megállapodások cégekkel - maffiakormány:)
- nemzeti burzsoázia építés - közpénzből, büszkén bőgi a főökör,
- jóvágású huszárgyerekek örzik a parlamentet meg a bajszos buzit:)
- 13. havi nyugdíj:) Brotha, how many months does a year take in your conutry:))))?
- azeriekkel és oroszokkal üzeletelés:), egész EUnál olcsóbb gáz, mert jobb tárgyalók vagyunk mint Merkel:))))))))
- stratégiai cégek, Malév, Kaposvári hús, Rába:),
- lázár, a svájcban rendet tevő, Solyóm Lászlót bíráló, kiváló tehetségű, tőkéjét polgármester titkárként halmozó jó meglátású szónok:)
- kőbe vésett, WC papír szilárdságú alkotmány:),
- 2/3-al 5 jére módosított költségvetés (jó, belevettem az 2012-eseket is:)

Jajj. Rezsicsökkentés:)))
IQ negatív népnek, IQ negatív elnököt!

Viktus 2013.02.11. 22:51:27

@Zedder:

Lehet vidéki segített neki ő a blog.hu fideszes bérblogger felelőse.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2013.02.11. 22:51:28

no de hol az örökélet, meg az ingyensör???

vagy azt majd bajnai, a messiás hozzá el, a minimálbércsökkentő, és imf hitelfelvevő programjával?

hot-spot (törölt) 2013.02.11. 22:52:28

@Viktus: Én meg egészen biztos vagyok benne,hogy amilyen nagy százalékban nyert a fityisz,ugyan akkora százalékkal el is bukja a következő választásokat.Ennek egyszerű oka pedig az lesz,hogy minden csóringer lételeme,hogy ezek eltakarodjanak az elbaszott politikájukkal és gyűlölködésükkel, a jó büdös retkes picsába.
Lételeme az emberek 90%-nak.
90%-10%
Egyszerű matematika.

Spacecake 2013.02.11. 22:52:37

@hot-spot: éljen Rákosi elvtárs,éljen a Párt!!!

hot-spot (törölt) 2013.02.11. 22:53:45

@Spacecake: Lófaszt kisfiam!
Az éljen,aki szereti a népet,mely őt a magasba emelte!
A többi takarodjon a hatalom közeléből is!

layo 2013.02.11. 22:54:58

@hot-spot: a nép utálja őket, ők meg viszont...hááát, talán nem kellett volna átbaszni őket.Emlékszem, az Operánál ezek úgy tervezték , hogy a nép ünnepelni fogja őket, esetleg Viktor integet majd az erkélyről a tákolmány elfogadása alkalmából, aztán mi lett belőle.Menekülés a hátsó ajtón.Teljesen hülyének néznek minket vagy teljesen elvakította őket a hatalom és a pénz.

Spacecake 2013.02.11. 22:55:43

@Mpatikus Eszetlenellenes: miért ne fűthetné a medencéjét??tán büdösebbet szarik??

crapman 2013.02.11. 22:56:16

Ez a rezsicsökkentés nem más, mint annak a következménye, hogy Fidesz megpróbálta számba venni, hogy 14-re mit tud sikerként felmutatni, de a lista üresen maradt, ezért gyorsan ki kellett találni vmi hangzatos hangulatjavító intézkedést, amit az istenadta nép minden még oly ostoba gyermeke is megért.

Fidesznek sokkal kedvesebb, ha csapból is a rezsicsökkentés folyik, minthogy a tüntetésekről, a zuhanó gazdaságról, az elszegényedő, frusztrált, lelécelő társadalomról kelljen számot adnia. Na meg persze arról, hogy nyomokban sem hasonlít a valós helyzet a 2010 tavasza előtt ígértekhez.

Persze amilyen csodás az ellenzékünk, gyorsan megpróbálnak felugrani a demagóg-vonatra maguk is, de hát mit is lehet várni tőlük, ha egyszer ezt akarja hallani a magyar. Minden népnek olyan a vezetése, amilyet megérdemel.

Spacecake 2013.02.11. 22:56:37

@hot-spot: akkor éljen Sztálin,éljen a Párt!!!

Viktus 2013.02.11. 22:56:55

@wmiki:

Bajnaiék koncepciója inkább a marihuana lehet a fődrogossal az oldalán. :D Mellesleg ez is jelzi az ellenzéki politika komolyságát ... meg Dopeman ...

@hot-spot:

Erre nem vennék mérget az tény ez a banda szar, de amaz banda is amit művelt felejthetetlen, és máig ugyanazokkal az arcokkal tudnak előjönni.

hot-spot (törölt) 2013.02.11. 22:58:06

@layo: A nép érzi,hogy megveti őket a kormány.A kormánynak tudnia kell,hogy az érzés kölcsönös.

hot-spot (törölt) 2013.02.11. 23:00:11

@Spacecake: A szocializmus eszméje a népről szólt és a népért.
Soha,ismétlem soha egyetlen eszme/rendszer sem képes akkora tömegnek általános jólétet teremteni,mint a szocializmus.

hot-spot (törölt) 2013.02.11. 23:01:10

@Viktus: A libapásztornak elég sok adu van a zsebében.
Lehet hogy még ő maga sincs tisztában azzal,hogy mennyi és mi.

dr kíváncsivagyok 2013.02.11. 23:03:17

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

" Holnaptól a zsemle is olcsóbb lesz? Elvégre a gáz olcsóbb!"

Nem, az drágább lesz , mert a pékeknek megemelik a gáz árát !!!!

Nem rezsit kell csökkenteni demagóg populista módon , hanem A BÉREKET KELL megemelni , hogy a 4 millió lecsúszott ember ki tudja fizetni a normál ENERGIA SZÁMLÁKAT !!!!
HOGYAN ? MONDJUK A KÉTKULCSOS ADÓ BEVEZETÉSÉVEL !!!

Spacecake 2013.02.11. 23:03:28

@Makkasz: a világ??a világ le se szarja ezeket!!!
ti meg nem úgy tűnik mintha nagyon röhögnétekm ezeken...

hot-spot (törölt) 2013.02.11. 23:04:09

@dr kíváncsivagyok: Nem is,mert simán csak összemegy,vagy nagyobbat durran benne a levegő,miután beleszúrom a kést.)

Spacecake 2013.02.11. 23:04:35

@hot-spot: Éljen Mao,éljen a Párt!!

dr kíváncsivagyok 2013.02.11. 23:04:48

@Spacecake:
" miért ne fűthetné a medencéjét??tán büdösebbet szarik?? "

Fűtse, baszki ! De ne kedvezményes áron !!!!!

Viktus 2013.02.11. 23:05:06

@hot-spot:

Leszerepelt politikus akármikor elővehetik a "libás" ügyeit nem is beszélve a drogos szövetségről. A pesti liberálisoknak lehet elég vidéken nem fog teret nyerni ilyen háttérrel. Teljesen új arcokra lenne szükség a Fidesz ellen akiket ne tudnának rögtön kicsinálni politikailag.

OrangeOrder · http://orangeorder.blog.hu 2013.02.11. 23:05:38

@Viktus: Nem tudom, nem hiszem. Ha mégis, észre fogjuk venni, az tuti. Meg hát akkor feltételezem, hogy 2014-ben bukik a Fidesz. Csak szegény ellenzék nem tudja még, hogy milyen formában arat 2/3-os diadalt :)

@Timby: Jó ötlet volt. Csak míg az SZDSZ csak pofázott róla, kormányon meg semmi értelmeset nem csináltak, a Fidesz meglépte. Nem mindegy.

@Megfigyelo: Vallás, hát akár úgy is lehet mondani, ha úgy tetszik. Elég megnézni az ellenzéket, hogy mennyire gyűlölnek bennünket, mert mi ki tudunk állni valami MELLETT. Míg ők csak Viktort akarják megbuktatni állandóan. Ez így elég kevés, de nem bánom.

@orbángyőzike: Köszönöm. Szép, demokrata, ellenzéki komment. MSZP-s vagy DK-s vagy?

@layo: Hát ti mindig jobban tudjátok, hogy nekem mit kéne gondolnom. Mondd csak bátran, hátha tanulok valamit.

@hot-spot: Ha tényleg így van (márpedig miért is tévednél), akkor 2014-ben ripsz-ropsz nyerni fog az MSZP és Bajnai. Esetleg az LMP szakadárjai is beszállnak a buliba. Nem lesz itt gond, 8 évet is ki lehet köszörülni, négyet ne lehetne? Már csak egy év, kitartás! :)

Viktus 2013.02.11. 23:06:11

@hot-spot:

Egyenlőre ráadásul még csak az LMP-t verte szét. Így kb. a szűkös média forrásokban is max. az MSZP meg a Jobbik tud majd megjelenni. Ragyogó politikai érzék.

dr kíváncsivagyok 2013.02.11. 23:06:31

@hot-spot:
"Nem is,mert simán csak összemegy,vagy nagyobbat durran benne a levegő,miután beleszúrom a kést.)"

Az a másik megoldás , mint 175 gr - os tejföl 2 dl helyett,...és a lihább guriga budipapír a azonos áron , a megszokott mennyiség helyett !!!

Spacecake 2013.02.11. 23:07:59

@dr kíváncsivagyok: minden nézőpont kérdése.kicsit lement a benzin ára,egyből dugó lett a kocaautósok miatt Pest felé innen a Dunakanyarból.most kezd megint normalizálódni,480-500Ftnál 10 percet alatt be fogok érni:-)

Spacecake 2013.02.11. 23:08:41

@hot-spot: éljen Fidel,éljen a Párt!!!

Viktus 2013.02.11. 23:08:47

@OrangeOrder:

Itt nem pártok bukásáról van szó már régen az a baj. Az elmúlt nyolc év után jött még ez a nagyszerű kormányzás. Itt az ország bukásáról van szó, ha magyar lennél nem csak egy fizetett szar, mint voltak a bögrések amazoknál értenéd.
A magyar jövő egy pusztuló vidék, ahonnan az életképes lakosság elvándorol nyugatra vagy pedig a közmunka várja egyre inkább. Pár szerencsétlen meg dolgozhat a multiknál 100 nettó alatti összegért. Mindezt egyre növekvő nyugdíjas tömegek meg cigány bűnözés közepette.

hot-spot (törölt) 2013.02.11. 23:10:36

@OrangeOrder: A libapásztor eléggé esélyes befutónak,ez tény.
A sármosság teheti ezt,meg a kisfiús arca,na meg az ártatlan kutyaszemek is ott vannak.
Mindemellett még nem is ostoba, Vitya pechjére.Na és nem egy agresszor típus.Tuti nem üzenne hadat a népnek, meg Amerikának.
Mivel jelenleg nincs más alternatíva és a szocik alatt ennyien nem éheztek és fáztak mint most,így igen,valóban nagyon nagy esélye van Bajnainak választást nyerni.
Szerintem.

layo 2013.02.11. 23:11:20

@hot-spot: Választáskor még nem érezte.Akkor még 2/3 bízott benne,hogy lesz valami változás.( én nem, ennek a bagázsnak hinni??) De át lettek verve.Pl. az egymillió munkahellyel.Azt elsunnyogta a fidesz, hogy egymillió közmunkára gondolt. Vagy a 16 % adó. Korábban, akinek alacsonyabb fizetése volt, de nem min.bér,nem a teljes összegből adózott. Most igen. és sorolhatnám. Nagyon át lettünk verve mindahányan. És a nép többsége lassan megutálta a fideszt. És a gépezet nem működik, a fidesz is megutálta a népet.kiv. a kiváltságosok.Így van ez. Most megy ezerrel a manipulálás a szavazatokért, mert ha 2014 elejére nem állnak nyerésre, akkor kénytelenek lesznek elcsalni a választásokat.

dr kíváncsivagyok 2013.02.11. 23:11:30

@hot-spot:
"Lehet hogy a szociknak is voltak bűneik és elbaszott dolgaik,de az tény,hogy a nép iránt nem mutattak ilyen fokú megvetést és gyűlöletet soha.

Nem nyerhet egy olyan párt,mely ennyire nyilvánvalóan utálja azokat,akik megválasztották. "

Rég olvastam ennyire találó és igaz gondolatot !

( Hozzáteszem : a szocik nem rombolták le a jogállamot és a demokráciát ..sem !)

hot-spot (törölt) 2013.02.11. 23:11:34

@Spacecake: Fidel?
Ő még nem mumifikálódott?:)

Mérges 1234 2013.02.11. 23:12:03

@Viktus:

Na igen a Fidesz egy dolog, de tekintsünk előre 10-20 évet.

Egyre több cigány, növekvő politikus bűnözés, elszegényedés, hanyatló gazdaság, eladósodottság.

Szóval kis országunk elég sok problémval küzd, amiből nem is igen látni a kiutat.

Egyesek meg abban látják a reményt, hogy felcaptak Viktor felszopó legényének. Gratula.... :D

ásványi répacukor 2013.02.11. 23:13:35

Van az a szint, ahol már nem olvassuk el a postot
(csak átfutottam) és még ennyit sem kommentelünk!
Hajrá......

dr kíváncsivagyok 2013.02.11. 23:13:48

@Spacecake:
"minden nézőpont kérdése.kicsit lement a benzin ára,egyből dugó lett a kocaautósok miatt Pest felé innen a Dunakanyarból.most kezd megint normalizálódni,480-500Ftnál 10 percet alatt be fogok érni:-) "

Óóóóóóó...Én is alig várom hogy látótávolságban ne legyenek autók csúcsidőben...

hot-spot (törölt) 2013.02.11. 23:14:42

@Mérges 1234: Fejétől rohad az a hal,akkor is, ha beleírják az alaptörvénybe,hogy nem.

OrangeOrder · http://orangeorder.blog.hu 2013.02.11. 23:15:28

@Mpatikus Eszetlenellenes: Ha látok jobb pártot, mint a Fidesz, esküszöm, rájuk fogok szavazni. Az MSZP, a Jobbik, az LMP meg a DK viszont sajnos egyáltalán nem jobbak. Marad hát a Fidesz, kizárásos alapon.

@crapman: Tüntetések? Ezek? 2006-ban, na akkor voltak rendes tüntetések. Ezek olyanok, mint egy artyeki nyaralás. A diákoknak meg inkább gyúrniuk kéne eljárniuk dohányzás helyett, mert szegényeket pár szurkoló is befenyíti.

@Viktus: A fizetett szart visszautasítom. Én meggyőződéses vagyok, hobbiból és szórakozásból csinálom.

Én nem ezt a jövőt látom, hanem egy erős Magyarországot. Persze sokan nem akarják, vagy nem hisznek benne, hát nem kötelező ebben mindenkinek részt vennie. De nem tudunk mindenkit eltartani, sajnálom.

Spacecake 2013.02.11. 23:16:06

@Viktus: azért van itt egy réteg teljesen átlagosnak mondható Nyugat-európai fizuval is,legalábbis én látom őket.nem stresszelnek,nem félnek a jövőtől és tök jól elvannak:-)

hot-spot (törölt) 2013.02.11. 23:17:18

@OrangeOrder:Ha nekem kenyéradóm lenne a fidesz,akkor lehet hogy én is ragaszkodnék a kenyéradó kisgazdáimhoz és pont olyan faszságokat írnék mint te itt és most.

Spacecake 2013.02.11. 23:17:39

@hot-spot: őőőőő,nem tudom,lehet...:-)
nemmind1??!!!
Éljen a Párt!!!

layo 2013.02.11. 23:20:39

@Viktus: Te viktus, hát te sem látsz kristálytisztán vagy elfogult vagy, de nagyon.Mit vert szét a Bajnai? Az Lmp-t ? És ezt most komolyan írtad ? Itt az Orbán ver szét mindent, ha nem vennéd észre.Ebben az esetben pl az egyfordulós választásukkal. Nem vili ?

OrangeOrder · http://orangeorder.blog.hu 2013.02.11. 23:20:49

@hot-spot: Ez mondjuk igaz, IMF-hitelből könnyen megy, csak hát azt vissza is kell fizetni, ahogy most is látjuk. Nekem Bajnai alatt se volt szar amúgy, az SZJA-változások egészen ígéretesen indultak. De itt a népesség túlnyomó részével az a baj, hogy nem akar igazán dolgozni. De ez csak az én tapasztalatom, biztos nincs így.

@layo: Kamu minimálbéreseket mennyit ismersz a személyes környezetedben? Én kurva sokat. Nem jelentenék fel senki, de azért ne nagyon követelőzzön az, aki nálam (aki fullra leadózik mindent alkalmazottként ugye) többet keres.

@Mérges 1234: Ha az általad felhozott problémákra azt hiszed, hogy Vona meg a Jobbik megoldást tudna hozni, akkor sajnos tévedsz. Aki még ellenzékben se tud rendesen működni, az nem érdemel kormányra kerülést.

Viktus 2013.02.11. 23:22:16

@Spacecake:

Ja felénk is még az utolsó Fideszes szórólapos is kapott állami-önkormányzati melót vastag fizuval.

Viktus 2013.02.11. 23:23:17

@OrangeOrder:

Kimozdulnál néha a fővárosból látnád azt is milyen ma Magyarország.

OrangeOrder · http://orangeorder.blog.hu 2013.02.11. 23:23:49

@hot-spot: Versenyszférában működöm, de elhinni nem kötelező. Az egykulcsossal valóban kaptam némi pluszpénzt, igen. Nem is olyan keveset.

Ez a bértollnoksággal vádolás már eljött többször: orangeorder.blog.hu/2012/12/09/vitazasi_utmutato_ellenzekieknek

Fogjátok fel ezt úgy, mintha egy focicsapatnak szurkolnék. Az én egyesületem a Fidesz, és minden kis botlásával együtt ÉRTÜK dobog a szívem :) Kis elfogultság csak belefér.

Mérges 1234 2013.02.11. 23:24:54

@OrangeOrder:

Szerencsére a Fidesz kormányon is remekül tud működni.

Apropó ismerek egy emebrt, aki a neten írogat blogokat, blogok alapján mindeki látja, hogy egy zseni, de ő szentül hiszi, hogy egy hülye. Megyőzni sajos nem lehet, mert van egy olyan hit tétele, hogy aki ellentmond neki az nem mond igazat. Így aztán, bár mindeki eszámára egyértelmű, hogy zseni az illető ős sosem fogja ezt belátni, mert nem engedi a hamis világképe.

Nem rémlik?

Jaj, lehet felcseréltem valamit....

Viktus 2013.02.11. 23:25:06

@OrangeOrder:

Egyszer kipróbálhatnád magad a munkaerő piacon mondjuk Nógrádban te BALfasz.

hot-spot (törölt) 2013.02.11. 23:25:26

@OrangeOrder: De itt a népesség túlnyomó részével az a baj, hogy nem akar igazán dolgozni. De ez csak az én tapasztalatom, biztos nincs így.

Válasz erre;
Nem tudom hogy hol élsz te,de nekem pl egyáltalán, a legkevésbé sem ez a tapasztalatom.
Az persze lehet hogy havi nettó 54 ezerért nincs kedve a melósodnak meggebedni.De ez nem azt jelenti,hogy nem akarna ő dolgozni,csak leblokkolja agyilag a fizetés,amikor eszébe jut.És lesokkol.
Na ezt látod te úgy a bőrfotelből,hogy nem akar dolgozni a melós és csak lóg.

Spacecake 2013.02.11. 23:25:38

@Viktus: hát az necces,4évente változhat,nem 1 életbiztosítás,no.,max.kiegészítőnek jó az.-)
de nem árt ha van vmi alap kis bicnicc.-)

OrangeOrder · http://orangeorder.blog.hu 2013.02.11. 23:26:11

@Viktus: Mozdulok eleget. Semmivel nem rosszabb, mint 1992-ben vagy 2005-ben volt.

Meg hát 1998-2002 között az volt az ellenzék baja, hogy ellehetetleníti Budapestet a Fidesz - és aztán ott is volt a bukó. Most akkor megértem, ha kicsit többet kap a főváros a korábbiakhoz képest.

Ha tényleg ennyire szar, tuti buknak jövőre. Annyi kibírtok még. Bár tényleg érdekelne, hogy kitől és mit reméltek utána.

Zedder 2013.02.11. 23:26:39

@OrangeOrder: " De nem tudunk mindenkit eltartani, sajnálom. "

Már megint ez a királyi többes... Ha magadban kommentelgetsz: orvos látott már?

Ha továbbra is a párttól kapod a béred: ugye tudod, hogy azt az adófizetők dobták össze, és ha ők lelépnek az országból, akkor marad a nyakatokon 3 millió nyugdíjas, 3 millió munkanélküli meg 1 millió cigány? Akik mind éheznek? Na tőlük majd a TEKikatonák fognak megvédeni, vagy mégis milyen jövőkép van előtted?

Viktus 2013.02.11. 23:27:57

@OrangeOrder:

Legalább ne hazudoznál. Az elég gusztustalan szokás.

Makkasz 2013.02.11. 23:28:14

@Spacecake: félig meddig igazad van, mert kevesen értesülnek az EU seggén kelés ország zsugorodott agyú ideológusainak találmányairól.

De ha szóba kerül valamelyik, az előadásmódtól függően hitetlenkednek, sajnálkoznak, vagy nevetnek.

Igazad van, tragikomédia, talán nem a hangos kacagást, inkább csak a lenéző félmosolyt érdemli meg.

Mindazonáltal a posztolónak igaza van, ezzel a baromsággal, rezsicsökkentés:))), tényleg választókat fognak szerezni, meg sajátjaikat is erősítik, hogy igen, ez a jóó iiráány.

Spacecake 2013.02.11. 23:28:52

@hot-spot: leblokkol v lesokkol,a végeredmény ugayanaz:nem dolgozik.
mindegy h a bőrkanapéról nézed v a kissámliról.-)
Éljen a Párt!!!

OrangeOrder · http://orangeorder.blog.hu 2013.02.11. 23:29:14

@Mérges 1234: Sajnos nem :(((

@Viktus: Akár. De amíg nem muszáj, nem fogom. Dolgoztam már elég szar helyen, aztán rájöttem, hogy érdemes még tanulni. Hátha szerencsém lesz, és elég lesz ennyi.

@hot-spot: Elhiszem. De én többnyire olyan melósokat ismerek, akik miatt kiveszem a szabadnapot, késnek két órát vagy lemondják, aztán elbasznak mindent, isznak, és számlát nem adnak. Ők nem havi 54 vagy 47 ezret keresnek még így se. A becsületes és jó szakember meg fog élni itthon is.

layo 2013.02.11. 23:29:22

@OrangeOrder: na most akkor jó lenne, ha eldöntenéd, hogy pl. érdekel-e mások fizetése vagy sem. Mert itt korábban meg azt hangoztattad, hogy leszarod, másokkal mi van, neked jó, a többit meg a kormány megoldja.

Viktus 2013.02.11. 23:30:18

@Spacecake:

Nem féltem őket megvannak a maguk kis bizniszei minden szinten. Ráadásul ez a négy éves dolog sem fix. érdekes módon ezek a jó orange-féle elvtársaknak találnak helyet később is mindkét oldalon adnak a másik oldalnak is a tortából a mindennapi cirkusz meg a népeknek szól csak.

hot-spot (törölt) 2013.02.11. 23:30:59

@Viktus: Meghalna.
Azonnal.
A párommal rendszerint hullára röhögjük magunkat azokon az embereken,akik a bratyik és mutyik miatt az előző vagy ebben a rendszerben kivételezettek voltak.
És most itt a valódi válság maximálisan begyűrűzve és halvány lila fingjuk nincs,hogy mit tegyenek.
Csak mert cégét,nem a valós piacgazdaság termelte ki,hanem Bratyi.
És nem tud vele érvényesülni és csúszik csúszik lefelé.
Tudod te hány ilyet ismerek?
Szórakoztató látni,ahogy a nagy arcok, a porban kötnek ki,mert képtelen életképes lenni már ezen a piacon,hátszél nélkül.

OrangeOrder · http://orangeorder.blog.hu 2013.02.11. 23:33:22

@Zedder: Nem a párttól kapom a bérem, hanem a cégemtől, aki engem alkalmaz. Te, nem tudom, mi lesz akkor. Talán elmegyek én is a TEK-be, vagy akármi. Esetleg tényleg bértollnoknak állok.

Az általad felvázolt problémára az ellenzéknek is sajnos csak annyi megoldásjavaslata van, hogy "vegyük el a gazdagoktól, és adjuk a szegényeknek". Nem támogatom, még ha ilyenekkel fenyegetnek, akkor se.

@Viktus: Nem. Átéltünk mi itt már 2008-2009-es krízist is IMF-hitelfelvétellel, aztán csak lett valahogy. Ahhoz képest egész jól állunk, bár ismétlem: a hitelt felvenni jobb érzés, mint visszafizetni, ez kétségtelen.

Makkasz 2013.02.11. 23:35:05

@OrangeOrder: szerintem a kicsi elfogultság belefér, és a reggeli posztnál (rátaláltak a diákok gyenge pontjára) ez a mostani sokkal találóbb.

A vakság az más kérdés, azokkal nem érdemes vitatkozni.

Valahogy nem tudom megérteni, ennyi arculcsapás után, korrupt, tolvaj, erkölcsi nulláknak, akik sokszor hülyét csinálnak magukból, még többször a polgárokból, hogyan lehet szurkolni.

Bár tudom, Gyurcsány idején találtam ki, de jó orbanistákra is: Ha a szeretett vezér minden reggel csecsemőt áldoz, és azt mondja, ez rossz, neki is fáj, de a haza érdeke ez, meg kell tennie, akkor bizony sokan bólogatnak (te is), igen, igen, ez rossz, de muszáj.
A cél szentesíti az eszközt, ismerős? Nyugdíjlerablás, alkotmányozgatas, regisztrációzás, röghöz kötés, visszamenőleges jogszabályok....

Ennek a csapatnak szurkolni nem lehet, aki ezzel azonosul örökre megsebzi szeretteit, a nem kedvezményezetteket, a gondolkodókat, végül magán is sebet ejt, erkölcsi hullává válik.

Érdeke, lelkiismeret, pénze csak az egyénnek van, az államnak egyik sincs. Aki mást állít, hazudik, csaló.

Spacecake 2013.02.11. 23:35:14

@Makkasz: nincs mosoly,nincs kacagás,tényleg szimplán leszarják.
a rezsicsökkentés meg abszolút érthető lépés,nem is tudom mi ez a nagy meglepetés:-)
lesz ennek egy második lépcsője is.

halkan kérdezem:ha rezsiemelés lenne,akkor is ilyen felháborodás lenne??:-)

OrangeOrder · http://orangeorder.blog.hu 2013.02.11. 23:35:14

@layo: Igazad van, nem érdekel. Egyes kommentelőtársaimat viszont igen, ők kérdeztek, én válaszoltam.

Na jó éjt, kellemes, kulturált vitát mindenkinek :)

Hajrá, Magyarország!
Hajrá, magyarok!
;)))

Viktus 2013.02.11. 23:36:22

@OrangeOrder:

Hagyjál már ezzel a hitel mantrával. Emezek is veszik fel a hitelt uzsorára. Mellette meg beszedtek több ezer milliárd forintnyi plusz pénzt aminek a seggére vertek, mint anno amazok.
Hol élted át melyik állami cégnél? mert a magánszektort lóf*szt nem érintette az "IMF krízis" ... ellentétben azzal, hogy a vállalkozásokat már Gyurcsány meg Bajnai is megkopasztotta, és Matolcsy is azt tudta folytatni.

Zedder 2013.02.11. 23:37:56

@OrangeOrder: "Te, nem tudom, mi lesz akkor. "

Köszönöm a válaszod. Őszintén, szívemből kívánom, hogy legyen fájdalommentes az ébredésed, ha eljön az az idő. Lehet csak 5, 10 vagy 20 év múlva. De legyen ébredésed, éld túl, és tarts ki, mert azok kemény idők lesznek majd.

Makkasz 2013.02.11. 23:38:59

@OrangeOrder: A vegyük el a gazdagoktól, adjuk a szegényeknek ugyanúgy a fidesz hitvallása, mint az MSZP-nek. Most a gazdag szerepbe a rossz bankok, extraprofitot hazavivő vállakozók kerültek. Amíg nincs teljes demokrácia (és többnyire direkt), amíg nincs teljes transzparencia, nincs meg a lehetőség a gazdagodásra, és arra, hogy az életembe ne pofázzon bele az állam (kötelező óvoda BRUHAHHA, alkotmány asztala BRUHAHHAHAHHA), jövőkép, addig magyarország élhetetlne marad, csak a politikai elit és kiszolgálói élhetnek jól.

Írtózom mindenféle baloldaliságtól, sajnos fidesz a legrosszabb kommunistákra hajaz, kis feudális beütéssel.

Makkasz 2013.02.11. 23:40:02

@OrangeOrder: Miert jo politikusnak lenni?

Hatalom, sajat es masok sorsanak iranyitasa, szoborepites. Ez a felszin, a valosag mas.

Magyarorszagra erkezo EUs milliardok, amit mas, nalunk termelekenyebb orszagok adofizetoi dobnak ossze, jelentos igeret. Maffiakormany a gazdasag olyan oligarcha szereploivel mint Simicska, Nyerges es kozgep, ezen a penzcsapon ulnek, ezt fejik.

Legtobb cseledkedetet, a sokszor erthetetlenul eros centralizaciot dontesekben, es vegrehajtasban a szolgalelkuseg elvarasat elsosorban ez okozza. Kar ertelmet keresni egyes dontesekben ezen kivul.

Termeszetesn ez nyomot hagy a moralban, totalis ertekvesztes az eredmeny a tarsadalom egeszeben, a gondolkodas, az elvarasok tamasztasanak elvesztese, a "gondoskodo" hatalom elfogadasa, beletorodes, alkalmazkodas.

Pl. NFU felszamolasára azert van szukseg, hogy EU kontrollt nehezitsek, EUnak tobb intezmenyt kelljen beszamoltatnia ill. NGM-on keresztul Orban jobban tudja befolyasolni a kijuto informaciokat.

A hatalomban maradas nem csak az elit gazdagodasat szolgalja mindannyiunk rovasara, hanem letkerdes, hiszen ez az eltorzult politizalas, jogserto es korrupt donteshozatal a lebukas kockazatat hordozza.
Senkit nem zavar hogy a foldpalyazatok titkosak? Kovetkezo kormany elso intezkedese kell hogy legyen a nyilvanossagra hozatal. Ettol is remegnek a gazemberek.

Amikor politikai eroterekrol, partokrol, nemzeti erdekekrol gondolkoztok, ezt tartsatok szemelott.

Persze vannak kisebb problemak, orbani patriarchizmus, jo oligarchasag (pl. tenyezo, hogy magat okosnak, es jol gondolkodonak veli), vagy a foci szeretete, egy kis vallasi rovidlatas.

Így szurkolj bármelyiknek rabszolga.

Viktus 2013.02.11. 23:40:56

@Makkasz:

A kötelező óvoda jó kezdeményezés sőt tovább kellene fejleszteni iskolai előkészítő stb. bizonyos néprétegek szocializációjához feltétlenül szükséges.

Spacecake 2013.02.11. 23:42:17

@Makkasz: miért hozná nyilvánosságra a következő kormány ha egyszer titkosította??-)

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2013.02.11. 23:42:56

Álljunk minél többen a diákok mellé, mert ez a kormány a szégyen a bóvli, a sunyiság , aljasság kormánya.
Már a fél világ figyel rátok, drukkol nektek és a magyar népnek.
Hajrá oktatásügy, egészségügy, bírák, rokkantnyugdíjasok, köztisztviselők, rendőrök...mindenki, változtassatok a sorsotokon!
Kormány és igazi rendszerváltást, Orbán banda takarodj!

www.youtube.com/watch?v=-4-IzpcFhbU

www.youtube.com/watch?v=GSP81Che1X0

Makkasz 2013.02.11. 23:46:01

@Spacecake: ilyen fogalom hogy "rezsiemelés, vagy rezsicsökkentés" csak a kommunizmusban létezhetnek.

Polgári demokráciában a termékek ára a piaci versenyben alakul ki. Ahol ez nem célravezető (természetes monopóliumoknál), ott szabályozzák a piacot.

Amikor rezsicsökkentést tűz valaki zászlajára, és ráiratja a számlákra, akkor milliószámra állítja ki a bizonyítéko az egyenlőségről: fidesz=kommunizmus

Aki elhiszi, hogy adminisztratív úton lehet szabályozni termékek árát, úgy, hogy azt senki sem (vagy a gonosz bankárok, nagytőkések:))) fizessék meg, annak agya leragadt 1960-ban.

Egyébként se az állam határozza meg, mire költsem a pénzem. Én szigeteltem, napkollektorokat szereltettem, beruháztam energiatakarékosságba, állami segítség nélkül, adózott jövedelmemből. Ha a kedves patriarcháitok jót akarnának, akkor levinnék az áfát 7%-ra, a benzin árát 150 Ft-ra. Itt ahol lakom ennyi. Igaz, itt verseny van, szabadság, vállalkozószellem.

Makkasz 2013.02.11. 23:46:44

@Spacecake: Azt mondta a következő nem fidesz kormány te humor herold.

hot-spot (törölt) 2013.02.11. 23:50:04

@Spacecake: A PÁRT!
Mely nem gyűlöli a népet.
Ugye így gondoltad te is?:)

Makkasz 2013.02.11. 23:51:06

@Viktus: Hogy szakmailag jó-e a kötelező óvoda, nem tudom megítélni. Azt tudom, értelmetlen belepofázá az emberek életébe. Nem ilyen módon lehet megoldani a társadalomba való integrációt, szoksos látszatintézkedés. De ebben ez nem érdekel, csak maga az, milyen pitiáner lés ostoba módon akar mindent adminisztravtívan megoldani a fidesz.
Gyengék, tehetségtelenek, ostobák, tehetetlenek. Húzzák le az országot a mocsárba. Ami 2002-ben elkezdődött, azt súlyosbítják. Pár év és letagadod hogy valaha ezek seggét nyaltad. Remélem nem azért, mert másik hataloméhes ökör szorongat, hanem mert nevetséges lesz ez az időszak.

Mindenesetre, történelmivé tették butaságukat az alkotmányozgatással. Örök mementó, milyen a buta viktátor.

Makkasz 2013.02.11. 23:51:56

@Spacecake: Azt gondolod örökre fidesz lesz? Ez még a legnagyobb despotáknak sem sikerült.

EgyetemistaPartyzán (törölt) 2013.02.11. 23:51:59

Lehet tudni, hogy a Fidesz mikor csökkenti a benzin/gázolaj árát? Mert nekem hiányoznak a régi szép idők, amikor 250 Ft/l volt a 95-ös.

Spacecake 2013.02.11. 23:52:47

@Makkasz: 150Ft??Venezuela?Dubai?hol annyi a benzin,gondolom nem Európa....
no még csak az hiányozna...már 370nél is minden koca előveszi a fostaligáját.Isten ments.
legyen inkább 500.
nem,nem is,legyen kerek.egy 1000es.-)

Makkasz 2013.02.11. 23:53:26

@Spacecake: Azt sem tudom, hogy tudsz ezen viccelődni, hogy a pofádba szartak a földpályázatokkal, hogy agyonadóztatnak, hogy gyermekeid jövőjét felélik, hülyére vettek a nyugdíjjal.

Olyan osotba vagy hogy falod a szart, azt mondják csoki, még az ujjadról is lenyalod.

hot-spot (törölt) 2013.02.11. 23:53:27

@Makkasz: Úgy is spártai politikát folytatnak.
Ebbe simán belefér az,hogy minden gyereket kötelező óvodai sorozásra visznek 3 éves kortól.

2013.02.11. 23:53:30

Komunisták!

Végre esélyetek sincs a hatalom közelébe kerülni!

Miniszterelnök Úr erősebb mint valaha!

Még rezsit is csökkent a kormány a Magyarok millióinak!
Nektek is, pedig meg sem érdemlitek!

Nektek tényleg el kéne húzni innen, libsibolsikák!

Mert ez a gyűlölködés sehova se vezet!

Spacecake 2013.02.11. 23:53:41

@hot-spot: én nem gondolom sehogy.
csak ÉLJEN A PÁRT!!!:-)

hot-spot (törölt) 2013.02.11. 23:55:11

@Spacecake: Pedig gondolkodnod kell.
Te nem engedheted meg magadnak azt a luxust,hogy nem gondolkodsz.
Különben kirúgják alólad a bársonyszéket, öcsisajt.D

Spacecake 2013.02.11. 23:55:34

@Makkasz: nem gondolom!de nem is érdekel annyira!!!azért tökösebbek mint a szocik,de végeredménybe leszarom.-)

Spacecake 2013.02.11. 23:57:13

@Makkasz: nekem nem ígért senki nyugdíjat,vagy ha ígért is,nem hiszem el.
Úghogy készülök,ne aggódj.

Kristl 2013.02.11. 23:57:17

Igazából a rezsicsökkentés nagy Fidesz blamázs lehetne, csak túl impotens hozzá az ellenzék.

Mivel ezzel sem a rászoruló réteg járt a legjobban.

Spacecake 2013.02.11. 23:58:35

@hot-spot: mármint a kissámlit.-)hát rúgják,ugyis korhadt volt az egyik lába má..
Éljen a PÁRT!!!:-)

knowman 2013.02.11. 23:59:13

@Kalmár Lajos: Te hülye fasz. Ha kicsit körülnéznél, nem csak a pártreklámokat néznéd, akkor tudnád, hogy a mi pénzünkből kompenzálja a kormány azt az energiaszolgáltatók felé, ami veszteséget ez nekik termel. Ez csak egy marketingfogás. Pont az ilyen sötét embereknek szánva, amilyen te is vagy, buzikám!

hot-spot (törölt) 2013.02.11. 23:59:59

@Spacecake: Na de a szocialista párt a kommunista párt?
Csak mert jelenleg ez a kettő van,ugye.:)

vénkujon 2013.02.12. 00:00:46

íj de nyálkás szar ez az írás. a posztoló, mintha jó lassan, módszeresen meghágná viktort-amolyan szerelemféléből.

@Kalmár Lajos: már régi lemez a komcsizás. és igen. engedd szabadjára a szeretet erejét.

veracity 2013.02.12. 00:01:07

Mi a farkam történt az index-el, hogy belinkelte ezt a fideszes blogot?

MSZP-maszop kartársak elvtársak aktivisták, szántó-vetők ronok werberek!

A f@sznak erőlködtök! A nép majd jól pofán b@sz benneteket ha a rezsicsökkentés ellen agitáltok! Járjátok a hatalomÉhségmenetet és tiltakoztok a gázárcsökkentés ellen? Hát megbolondultatok? Ekkora baromságot még a kampányvezéretek se találhat ki! Mi a jó anyátokért nem gondolkodtok?

Bakker, mondom, ti E14 stbk tényleg hülyék vagytok! Hát nem furcsa, hogy a blogszerzővel itt mindenki csak párbajozni akar? Az ilyen ostoba aktivistákkal még a Ron se tud kezdeni semmit!

Szart se ér az, ha csak egymást, a lelki társakat hergelitek! A nép le se köpi, hogy mit ugattok itt összevissza!

Lássátok be, hogy a Fidesz Orbán vezérletével hatalmon marad még vagy 20 évig, ti meg egy fillér baksishoz se tudtok jutni! A végén mindenképpen ráb@sztok, értve?

Spacecake 2013.02.12. 00:01:21

@Kristl: miért??20000ft megtakarítás egy hónapban smafu??:-)
hát szerintem nem....-)

Spacecake 2013.02.12. 00:02:22

@hot-spot: azaz,hát:-)
Éljen a Párt!!!

Makkasz 2013.02.12. 00:02:59

@hot-spot: lol Lehet ám felmentést kérni a kötelező óvoda alól, de nem az intézményvezetőnél, hanem a helyi fideszkinevezett felügyelőnél.

Kezit csókolom nagyságos uram, én a gyerköcöt jobb szeretném a nagyszülők közelében, vagy várandós feleségem mellett, nem az oviban, lehetne-e kérem szépen...

hot-spot (törölt) 2013.02.12. 00:03:17

@veracity: Na megint egy károgó vénember havi 150 ezres nyugdíjjal..

Makkasz 2013.02.12. 00:06:31

@Kalmár Lajos: Nygaon tetszik a stílusod, először azt hittem gúnyolódsz. Én nem:

- miniszterelnök úr egy ostoba felfuvalkodott balfasz,
- házelnök úr egy agyilag megnyomorodott félhülye,
- akik a maffiakormányt éltettitek, igazi hűséges balfaszkommandósok vagytok,
- a gépezetben helyettfoglalók többsége igazi seggnyallanc-hűbérúr kettősségben tengeti nyomorúságos életét.

Köszönöm, miután befizettem 1700 évnyi adót, csökkenti a rezsimet.

Balfék.

Spacecake 2013.02.12. 00:06:41

@veracity: miért??ki van rakva a Varánusz is,a 100szor hardcore-abb,csak a másik oldalról:-)

veracity 2013.02.12. 00:08:06

@hot-spot: Lószart mama!Aktív vagyok. Havonta beljebb 90 roggyal, Orbánnak kösz.

Spacecake 2013.02.12. 00:08:21

@hot-spot: de nem ám.
Éljen a PáRT!!!

hot-spot (törölt) 2013.02.12. 00:08:48

@veracity: 99 évesen aktív vagy?
Akkor te csak is egy alkotmány birka lehetsz.:)

veracity 2013.02.12. 00:11:52

Ja, és ma este is kaptam a pár mondatomért Kubatovtól annyi zsozsót, hogy egy havi minimálbért is kitesz!

Mert a Fidesz a blogokon akarja megnyerni a választást és engem is fizetnek, nem is akárhogy!

Na elég ennyi, bekaphatjátok, szocmókák!

egysmás 2013.02.12. 00:11:55

Azért jó ez a rezsicsökkentés, mert így az energiahatékonysági beruházások megtérülési ideje jelentősen megnő, esetleg lehetetlenné válik, így az energiafüggősége az országnak tovább nő.
Egyszerűen tűrhetetlen állapot az, hogy ne legyen az ország totális függésben!

Makkasz 2013.02.12. 00:12:43

@veracity: soha nem voltam MSZP-s, csak a butaság ellen vagyok.

A rettenetes korrupciónak, sikeres népbutításnak, tehetségtelen gazdaságpolitikának az lesz az eredménye, hogy örökre tökutolsók leszünk EUban életszínvonalban.

Remélhetőleg egyre többen jönnek rá, hogy nem csak pártok vannak, sé nem csak a felkinált nyomorúságos alternatívákból lehet választani, hanem vannak ésszerű polgári értékek, mire odafigyeléssel, gondozással mindenkinek sokkal több lehetne. Az ilyen lihegő osotbák mint te, nagyon lassan fogják fel hogy kibasztak vele.

Tudod hogy itt 7% az áfa, 150 Ft a benzin? Tudod hogy itt minden gyerek kijárhatja a középiskolát ingyen? Tudod hogy itt az fizet a szolgáltatásért, aki igénybe veszi? Tudod hogy versenbyen minden orvosság olcsóbb mint Moon a TB támogatott?

Húzzátok ki a fejeteket a homokból, nem a nyugat esküdött össze ellenetek, meg a nagytőke, meg a bankok (ugye, szép kis kommunista jelszavakat puffogtat a fidesz), hanem saját politikai elitetek.

Érdeke, lelkiismeret, pénze csak az egyénnek van, az államnak egyik sincs. Aki mást állít hazudik, csaló.

Makkasz 2013.02.12. 00:13:51

@veracity: szocmóká:) Érdekes ogy a fidesz az agyhalottakat tudja leginkább megszólítani? Gondolkodtál már rajta, ez miért lehet?

Benderik 2013.02.12. 00:14:28

A cégek kárára való kiszámíthatatlan adakozással pont az a baj, mint '17-ben / '45-ben az államosítással:
Rövid távon persze jó, még akár össztársadalmilag igazságos is lehet.
Csak aztán ki a franc fog itt vállalkozni? Miért tenné bárki is, ha a magántulajdont nem védi semmi? Ha úgyis bármikor elvehetik, ha hirtelen úgy látják, hogy nekem túl sok van, és rámsütik, hogy kulák gázszolgáltató vagyok?
És minek dolgoznék egyáltalán? Ha sokat keresek, azt is elvehetik (persze visszamenőleg), mert igazságtalan, hogy annyit kerestem.
Gyerekkoromban volt egy film: a gyerekek átvették a hatalmat a város fölött. Nagyon felszabadító érzés volt, ingyen nyitva minden csokibolt, stb. Csak aztán két nap múlva üres volt minden, és kiderült, hogy ja, a felnőttek termeltek...

Makkasz 2013.02.12. 00:15:10

@veracity: a fidesz és a választás.... Lejárt dolgok, nincs a fidesznek alternatívája a választáson. Rendszerváltás kell. Be kell vezetni a polgári demokráciát. Nem a paródiát, ami van, hanem az igazit.

hot-spot (törölt) 2013.02.12. 00:15:37

@egysmás: Ez majd akkor billen helyre azonnal és kíméletlenül,ha energiaválság lesz.

hot-spot (törölt) 2013.02.12. 00:16:41

@Makkasz: Olyat nem lehetne hogy polgári szociáldemokráciát?
Csak hogy bonyolítsuk a dolgot.

hot-spot (törölt) 2013.02.12. 00:18:11

@Benderik: Az volt a legszebb,amikor szó szerint lerabolták az egyik plázát.
Bementek a boltokba a navoskák és kiemelték a kasszákból az összes lovettát.
Nabammeg?

nem várt fordulat 2013.02.12. 00:19:18

"Most a Fidesz megcsinálja, ráadásul nagyrészt a szolgáltatók kontójára. Igen, mindannyian szívtunk az elmúlt években - lehet, hogy most nekik is kicsit illene részt vállalniuk a közös bánatból."

OMG... fogd már fel, hogy ez egy paradoxon. közvetlenül vagy közvetve, mindenképpen mi fizetjük meg.

dekol84 2013.02.12. 00:20:07

@veracity: Milyen szép is az, amikor egy igazi agymosott fideszes baromból visszafröcsög az agya helyére plántált fos! Ilyenek miatt érdemes dolgoznia a szíjártó-rogán-lázás féle idióta barmoknak! Az ilyen agyatlan faszokban termékeny talajra hullik a sok hazugságuk, lózungjuk, faszságuk! Böfögd csak szépen vissza a hülyeségeiket, ügyes vagy! Te barom fideszes patkány!

Makkasz 2013.02.12. 00:21:42

@veracity: te vagy a nép? gyere bassz pofán. Te akit világ életedben eltartottalak, gyermekeiddel. te vagy a nép, aki nem jéártál iskolába, mert túl buta voltál? Te vagy a nép, aki látja hogy másnak jobban megy, el akarja venni? Te vagy a nép, aki megeszi a szart amire azt mondják csokipuding? Te vagy a nép, aki nem ismeri hazáját sem, de külföldön még nem járt, nyelveket nem beszélsz, magyart is töröd? Te vagy a nép?

Baszzál pofán, mert nem azt gondolom amit te. Basszál pofán mert nem vagyok egy a birka sergeből. Basszál pofán mert írigy vagy mint a dög. Basszál pofán mert nem érted mit beszélek. Basszál pofán met ronda vagyok, mert nem oylan vagyok mint te. Basszál pofán mert Isteneidet úgy látom amilyenek csupaszok és ostobák, meglázottak és szánalmasok. Basszál pofán...

MSZP-s :))))))))))))))))))))

Kellene egy jó ellenség mi? Az nem lehet, hogy valaki nem ellenség, és mégsem látja, milyen jó végzi munkéjáét pártunk és elnökünk:))))))))))

Egyszerűsíts, aki szerint trágyakupac a fidesz, kormány mindent idők legszarabbja, az kommunista:))) Igyál még a házipálinkádból, meg jelents fel, hiszenm csúnyán beszéltem a Miniszterelnökúrról...

shakespeare 2013.02.12. 00:21:43

@hot-spot: en valahogy nem erzem a nep iranti gyuloletet. Szanyi Tibor mszp kepviselo hogy "anyanyelvukon" akarta szolitani az erdelyi magyarokat azaz szerinte Romanul, na abban nem keves szemtlenseget es gyuloletet latok.

dekol84 2013.02.12. 00:22:14

@karacsi_maci: Magyarázhatsz ezeknek bármit, semmi értelme! Ezek föl sem tudják fogni, hiszen annyi agyuk van amennyi kilátszik! Ott csüng az összes idióta az elmebeteg vezérük, a zorbán farkán és le nem szállna róla!

dekol84 2013.02.12. 00:25:20

@shakespeare: Mé, mik az erdélyiek ha nem románok? Román állampolgárok, nem? Akkor meg a gond hülyegyerek?

egysmás 2013.02.12. 00:25:48

@shakespeare: ha álló fasszal közelednek feléd, az nem feltétlen a szeretet jele...

shakespeare 2013.02.12. 00:27:19

@vénkujon: hat itt pont valami mas tortenik, a vilagot szethazudo mszp-s csapatot ugy vertek szajba a cegek penzen, hogy rea kell szamolni.
Kihasznalta Viktor a hazudozast es atverest, megkereste a gyenge pontot, megkereste a populista megoldast is, megkereste az eroforrasokat is hozza, es betolt egy akkor a bal egyenest oda balra h ihaj.

Elismerem populista. de hat ebbe a koordinatarendszerben igy kell kezelni ezt a csapatot.

Makkasz 2013.02.12. 00:28:33

@hot-spot: Az milyen? Én csak kapitalizmust tudok elképzelni. Baloldaliságtól viszolygok, alul felül megöli a teljesítményt.
Jóléti állam Mo. nem lehet, nincs fejlett demokratikus, polgári kultúránk mint németeknek, skandinávoknak, az osztozást nincs mire alapozni, mert ránk elődeink adósságot lepusztult versenyképtelen gazdaságot hagytak, és ásványkincsink sincsenek.

Nem lehet osztozkodi, mielőtt valaki megterlmelné a javakat. 50 év versenykapitalizmus utn, a vagyon becsületével, tiszteletével, majd nőhet a szolidaritás is. Szóval nem tudok mit kezdeni a szociáldemokráciával, de bántani sem akarom.

Pici állam (csak a demokráciát védje intézményeivel, sereggel, egyéni szabadásogot védje rendőrséggel, a gazdaságot felejtse el, beruházást felejtse el, gondoskodást felejtse el (csak krízis helyzetben, átmenetileg), a kereteket biztosítsa a boldoguláshoz), direkt demokrácia, teljes transzparencia.

Spacecake 2013.02.12. 00:28:36

@Makkasz: mi van veled??felhúztad magad??:-)
na de mond már meg,melyik ország ez?
Dubai v Izrael?

shakespeare 2013.02.12. 00:30:14

@dekol84: te magyar vagy-e ? csak kérdem, mert én még olyan nemzetet nem ismerek amely egy elvesztett háború után segít eltaposni az idegenbe rekedt nemzettársát.

Makkasz 2013.02.12. 00:31:19

@shakespeare: huh, de buta vagy. Viktor egyedüli erénye, hogy a hülyéket csapatostul maga mögé állítja. Öntelt, ami rettenetes megállapodásokat eredményez (azeriek, malév, arab körút), helyzetét nagyon rosszul értékeli. Igazi maffiapolitikus. Pártját kézben tartja. Titkos megállapodásokkal oligarchákat hajójába tereli, népnek teljesen másról beszél. Ez nem szocialisták -fidesz harca, ez gondolkodni képes demokraták- ostobák harca.

vénkujon 2013.02.12. 00:31:19

@shakespeare: aoh. tehát akkor ez most fasza-nekünk?
magyarország győzött? vagy most melyik koordinátarendszerben űlünk?
x tengely-összefogás, y szeretet? vagy a komcsi-magyaron toljuk?:D

egysmás 2013.02.12. 00:33:44

@Makkasz: A szociáldemokrácia az a demokrácia, ahol a minimálbér nem alacsonyabb a létminimumnál.

Makkasz 2013.02.12. 00:34:24

@Spacecake: Micsoda otoba vagy. USAban 150 Ft a benzin. Versenyben. áfa is van rajta. Mindenki így jár jól. Az üzemanyag termelők és értékesítők, az autópályaépítők, az autógyártók, az egyének.
Nem 270mrd MÁVnak évente, hanem minden családnak van autója.
Ha a ferfi nemi szerv a szádban van, az nem a cohiba élvezete, hiába mondják főnökök azt.

shakespeare 2013.02.12. 00:35:21

@egysmás: nem mondtam én, hogy szeretet. hanem hogy nem gyűlölet van a fideszben. Ne hülyéskedjünk már, a szétlopott pénzt nem az embereken hajtották be hanem a multikon. Hogy a faszomba lehet kijelenteni, pont 8 év szocialista rablás után, 67% os választási győzelem után, hogy ezek gyűlölik azokat akik megválasztották őket. a többséget.
Ezt hogy lehet ? szerintem, kifejezetten szeretik a választókat, a 67%-ot minimum.

Makkasz 2013.02.12. 00:36:36

@egysmás: ebben még benne lennék, de csak vatta állások nélkül. A bért a gazdaság alakítja ki. Ha termelékeny, versenyképes, van beruházás akkor nőnek a bérek, nő a foglalkoztatottság, ha nem nem.

Mindazonáltal üsse kavics. De aztán más támogatás, fűtési, nyalási, hóeltakarítás, elektromossági, telefonálási...ne legyen, max krízisben, átmenetileg.

shakespeare 2013.02.12. 00:40:57

@Makkasz: van még erénye, odavert Vizo birodalomnak, akik a rendőrök segítségével tolták a maffiát ezerrel, hogy hogy nem főleg egykori mszmp-s ingatlanokban. Most éppen a nagy pofájával többet alkudott ki az országnak mint amennyire a szakértők számítottak. Rettenetes megállapodás volt. Így látod ? még a ballib média is megírta, hogy kurva jól járt az ország.

Többet nem írok, mert nem vagyok Orban fan sem fideszes.

shakespeare 2013.02.12. 00:44:28

@vénkujon: a te koordinata rendszeredben vagy, a te nezopontodban. es ebbe kontarkodott bele fidesz, egy irtozatos nagy populista rugassal. amivel jol kiveri az mszp alol a buta valasztoit.
tudom hogy nagyon faj, neked akinek kicsit tobb esze van. de hat ez van. Lehet menni szavazni mashova, nem lesz mszp.

egysmás 2013.02.12. 00:46:03

@shakespeare: Ha ez az ő szeretetük, akkor inkább gyűlöljenek!

De közelítsük meg máshonnan!

Egy építési vállalkozó szereti a munkásait, vagy lenézi és kihasználja őket?
Egy mezőgazdasági vállalkozó szereti a napszámosait, vagy lenézi és kihasználja őket?

Orbán sértve érzi magát és ez nyilvánul meg szinte minden cselekedetében, döntésében.
Kezdve a Földrajzi-név Bizottságtól az Alkotmánybíróságon át.
Vagy akár a manyup pénzek kizsarolása.
Ha modellezni akarod a döntéseit, akkor azt a kérdést kell feltenned, hogy "hogyan lesz rossz a legtöbb embernek?" És amit erre válaszolsz, az lesz a döntés.
Mint pl. a rezsicsökkentés esetében.

Azzal, hogy a lakossági energiaárak csökkentek, lesz valamekkora spórolás a rezsiben, ám az ipari energiaárak növekedésével megnövő élelmiszerárak valószínűleg többet visznek el, egy szar helyzetben lévőtől, mint amennyit megspórol.
Valódi spórolása annak lesz, aki sok energiát használ.
Így üt vissza a népre eme nagyszerű orbáni ötlet.

Spacecake 2013.02.12. 00:46:40

@Makkasz: ja,én azt hittem ott gallonban mérik.-)
és megsúgom Neked,h a legnagyobb amerikai olajvállalatnál dolgozom(EM),és ezt gyorsan verd ki a fejedből h ott a benzin tekintetében verseny lenne.(a látszat fenn van tartva)
ha vmi,akkor az az olaj,ami Amerikában mesterségesen alacsonyan van tartva.

Spacecake 2013.02.12. 00:47:10

ja és ÉLJEN a PÁRT!!.-)

shakespeare 2013.02.12. 00:47:21

Na faszikak van meg kerdes ? egy romannal beszeltetek. aki nem fideszes. Jo ejszakat.
az LMP legyen veletek :-)

glc 2013.02.12. 00:49:45

"De hát mi - tanultabb, dörzsöltebb kormánypártiak - jól tudjuk, miről van szó."

Bizony, a hataloméhség nagy úr. Bármilyen gerinctelenségre vállalkoztok. A mai nap után már elhiszem, hogy a fideszhívő bármilyen gerinctelenségre képes.
Remélem eljön az az idő amikor vadászati engedély lesz rájuk :(

egysmás 2013.02.12. 00:51:40

@Makkasz: A béreket nem a termelékenység alakítja, hanem a dolgozók által generált bérverseny.
A termelékenység maximum annyiban alakítja, hogy az a cég, amelyik nem tud annyi értéket előállítani, amennyiből fenn tudja magát és a dolgozóit tartani, az nem fog működni.
Az államnak szerintem annyi a feladata, hogy egy erősen túlkínálati piacon szabályozza a bérversenyt, hogy ne engedje a munkaerő előállítási költség alatti értékesítését.

shakespeare 2013.02.12. 00:53:11

@egysmás: latom vagod, uh maradok. En nem gondolom, hogy Orban jol csinalja es mindenkinek jo, sot, ahogy megirtad nagyjabol 0-as lesz a jatek a vegen. De csak gazdasagilag.
Ugy gondolom, hogy populista huzas volt a reszerol es ezzel politkai ellenfeleit verte le, ahogy a cikk iroja is megfogalmazta.
A vegen a politikai merleg 0 penzert feleje fog billeni. Uh az mszp regi hibajat es hazudozasait hasznalta ki.
Hat igy jartak. Beke poraikra.
Nem sajnalom ha Szanyi es mindenkije eltunik, aki megtagadta Kolcseyt, Adyt es Tamasi Aront.....
az megerdemli

shakespeare 2013.02.12. 00:54:14

@glc: szoval gyulelettel van tele fidesz ? vagy talan te ? vedd be a gyogyszered es olvasd vissza hogy mit irtal.

egysmás 2013.02.12. 01:03:18

@shakespeare: Az a lényeg, hogy nem nullára jönnek ki az emberek, hanem akik szarul kerestek, szarabbul jönnek ki a végére, mint ahogy voltak előtte.
Oké, hogy a politika a hatalomról szól, és ezzel _esetleg_ _talán_ tud szavazatokat szerezni a fidesz, de a szavazatszerzésnek ez a módszere annyira erkölcstelen és visszás, mint amikor a szocik riogattak a 23 millió románnal.

Ez a politika romlott, cinikus.

dekol84 2013.02.12. 01:06:45

@shakespeare: Mé? Nem román állapolgárok? Magyar nemzetiségű román állapolgárok! Mit kell ezen szóbűvészkedni, románok. A magyar származású amerikaiknak sem rí a szájuk, ha ameerikainak mondják őket. Akkor mi itt a gond? Bocskoros románok, akik közül nem egy átjár ide csalni, lopni, koldulni!

Spacecake 2013.02.12. 01:09:30

@dekol84: meg dolgozni elsősorban...

Makkasz 2013.02.12. 01:11:42

@egysmás: Nem azt mondtam hogy a termelékenység alakítja a béreket, hanem hogy a munkaerőpiacon alakulnak ki. Nagyobb termelékenység, versenyképesség vonzza a beruházásokat, munkaerő keresletet teremt, ezáltal nőnek a bérek és a foglalkoztatottság.

egysmás 2013.02.12. 01:12:56

@dekol84: Miért kell sértegetni a máshol élő magyarokat?

Orbán bűne abban van, hogy összemossa magyarságot az állampolgársággal.
Azt mondja, hogy az állampolgárság magyarsági bizonyítvány is, holott ez egyrészt nem igaz, mert nem lehet igaz, valamint sértés a sváb, sokac, ruszin, szerb, cigány, tót, stb kisebbség felé.

A szocik ezt az egyszerű dolgot nem voltak képesek lekommunikálni.
Neked viszont nem kell a fejéhez vágni az orbáni gondolkodásból következő konklúziókat a szerencsétlen megvezetett embereknek!

shakespeare 2013.02.12. 01:15:59

@egysmás: a politika valoban romlott es cinikus, de epp a minap gondolkodtam, hogy mikent lehet szeles tomegeket megmozgatni ha tobbsegben vannak a butak (lasd dekol84 nevu diszdoktort).
Mivel demokraciaban a buta szavazata pont annyit er mint az okose es van a gauss normal eloszlas. Kovetkezik hogy le kell menni a legaljaig is. Hat most lementek es nem banom.
A modszer nem tetszik nekem sem. de ez van. ebbol ert a tomeg.

egysmás 2013.02.12. 01:16:29

@Makkasz: Hetvenháromezer forint nettóért nem lesz termelékenység.
Ezt azt hiszem be lehet látni!
Ilyen alacsony bérek mellett nem lehet elvárni sem a minőségi sem a mennyiségi munkavégzést.

Makkasz 2013.02.12. 01:17:45

@Spacecake: Gondolom amerikai cégnél, de Magyarországon. Én meg Mol felsővezető voltam több mint egy évtizedig. A benzin Moon sem kerül többe literenként 150 -200Ft-nál, csak a jövedéki adó és a 27%-os áfa miatt annyi. Amerikában semmi nincs mesterségesen alacsony áron tartva (ki tartaná:)))? Republikánusok szerint a hazai olajkitermelés obamai visszatartása miatt magasabb a 150Ft a szükségesnél, állami beavatkozás miatt! Mags a 150 FTos benzinár az kötelező ethanol (ha nem bünti)bekeverés miatt.
Tudod minek az ára mesterségesen alacsony és szabályozott? A teljes tejé, 200 Ft egy l. Moon ezt csak közvetlenül termelőtől tudod megvenni, itt minden boltban.

Mondom, ha faszt szívod, az nem cohiba.

shakespeare 2013.02.12. 01:19:54

@dekol84: Budapesten jartamban szekelyfoldi rendszamu autommal egy szep darab 60 koruli uriember biciklivel beszolt a lehuzott ablakon, hogy szoros talpu roman. Nem-e te voltal aki olyan szepen iszkolt bringaval szembe a forgalommal amikor kiszalltam kulturalis elbeszelgetesre ?

egysmás 2013.02.12. 01:20:10

@shakespeare: Mi lesz szerinted ennek a végkimenetele?
Mert tegyük fel, hogy ez miatt nyer Orbán, és elkezdheti a következő ciklusát!

Mitől lesz jobb _nekünk_ polgároknak az ami eztán jön?

shakespeare 2013.02.12. 01:22:38

@dekol84: ha erdélyivel találkozol, figyelj oda, hogy legyen nálad egy tál.

A beleidnek.

Makkasz 2013.02.12. 01:23:42

@egysmás: Ez hülyeség, nem a fizetésnek kell többnek lenni hogy minőség legyen.
Alacsony adó, kiszámítható környezet, képzett (szorgos, motivált) munkaerő vonzza a befektetést, fejlesztést. A verseny szintén fejlesztést kényszerit (a verseny hiánya passzivitást, technológisi lemaradást, drágulást, ezt csinálja most államosítással fidesz).

A befektetés munkahelyet teremt, a munkaerő igény növeli a bért.

Nekem a nettóm 1 és 2 m közt volt, akkor amikor neked 73 ezernél még kevesebb. A világ nem így működik, ha majd többet kapsz, jobban teljesítesz.

Fordítva, befektetsz tanulmányaidba, többet teszel, jobb minőségben és mint amit elvárnak, nő a béred.

Ha ezt nem fogadod el, akkor csak a kommunizmusban reménykedhetsz, de így nytott határokkal, látható, hogy minden épkézláb ember elmenekül, nem lesz kinek a teljesítményét elosztani.

egysmás 2013.02.12. 01:25:12

@shakespeare: Orbán azt mondja, hogy magyar az, akinek van magyar állampolgársága.

Képzeld el, hogy milyen ezt hallania egy sokacnak, svábnak, rácnak, tótnak, oláhnak!

dekol84 azt mondja, hogy román az, akinek van román állampolgársága.

Ez miért rosszabb annál, mint amit Orbán mond?

shakespeare 2013.02.12. 01:31:11

@egysmás: nem nyer meg ez miatt, tobb kell, de eleg ugyesen csinaljak. A ficko tenyleg arrogáns es ez ellenszenves sokaknak. De egy országot vagy nagyobb céget így kell és lehet vezetni. Ha nincs vezer akkor a huberesek civakodasa szetcincalja a szerkezetet.
Most nem ideznem Gyurcsany es a tobbiek idetlenseget.

szerintem ahogy a gyerekeseknek jobb lett az adozas (en nem tartozom kozejuk) ugy az adosag csokkenesevel remelem jobb lesz a tanaroknak es orvosoknak, mert tenyleg utolso ora van.
Baj lesz ha nem oldjak meg.

az Mszp idiotizmusatol es kulfoldrol(nyugati penzcentrumok) iranyitottsagatol pedig en nagyon felnek. Sot az egyutt 2014 is gyanus, hogy ugyanaz a gazdasagi csapat all mogottuk.

egysmás 2013.02.12. 01:31:22

@Makkasz: Fogadjunk, hogy napi tízezerért kidolgozza a belét a kubikos, napi háromért meg támasztja a lapátot!

Egészen más dolgot lehet elvárni alamizsnáért, mint pénzért.

A vállalkozói környezet egy másik játék! A stabilitás nagyon fontos, meg minden, de Zastava áráért Zastava minőséget lehet _elvárni_ a Toyota áráért meg Toyota minőséget.

Olyan ez, mint a nyolcszáz forintos "sonka".
Meg se kóstolom, mert annyiért csak szemetet lehet előállítani.

shakespeare 2013.02.12. 01:38:16

@egysmás: Orban azt mondja, magyar az aki magyarnak erzi magat es tud magyarul es vallalja magyarsagat. Pl mert keri az allampolgarsagot a magyar kovetsegen. Kerheti mostantol ha akarja.
(nekem 6 ev kellett az mszp kormany idejen, uh minden ősöm magyar allampolgar volt, 100%-ban)

@dekol84 azt mondja : magyar aki Magyarorszagon lakik

szerintem az allampolgarsag nem fontos, sok kinai es orosz van Budapesten magyar allampolgarsaggal.
nehogy mar az magyar legyen ?
majd az unokaja esetleg.

Makkasz 2013.02.12. 01:46:02

@egysmás: Neked hiteid vannak, hibás elképzeléseid a körülötted lévő világról. Ilyen hozzáállással soha nem fogsz havi nettó 1 m-ót keresni.
Nem vállalkozásról beszélek, alkalmazottként. Ki adna neked többet, hogy majd akkor jobban dolgozol?
Azt sem érte m kitől várod el hogy többet fizessen? Az államtól? a magánvállalkozótól? Miért fizetne többet, mikor megcsinálja jobb minőségben és többet mint te, nem nyavajog?

Komolyan olyan ködös a fejtegetésed, és nem bántásból mondom, hogy azt sem értem mit akarsz?

Olvasd el előző levelem, fogadd meg, lj úgy és egyre többet fogsz keresni. Nyavajogj, támassz elvárásokat azok felé akiktől fizetést kapsz, egyre megkeseredettebb leszel.

egysmás 2013.02.12. 01:49:25

@shakespeare: Orbán összemossa a nemzetiséget az állampolgársággal.

Az állampolgárság az országgal kapcsolatos jogviszony, aminek alapszinten nincs köze a nemzetiséghez.
Az állampolgárság az a jog, ami lehetővé teszi az ország ügyeibe történő beleszólást.
A magyar nemzetiségnek véleményem szerint ehhez a joghoz nem szabad kapcsolódnia, semmilyen formában!
Egyszerűen azért nem, mert az ország dolgaiba az itt élőknek kell legyen beleszólása és nem azoknak, akik szerteszét élnek a világban!
Ezt nem gonoszságból vagy irigységből mondom, de _nekem_ pl. eszembe sem jutna belebeszélni az erdélyi magyarok politikájába, főleg nem úgy, hogy a szavamnak súlya legyen.
Egyszerűen külön kell választani ezt a két dolgot! Ez az országnak és a magyarságnak is az érdeke.

egysmás 2013.02.12. 01:57:59

@Makkasz: Itt nem a milliós fizetésről van szó, hanem arról, hogy a magyar melós termelékenysége Magyarországon kb. fele mint Nyugat-Európában.

A fizetése meg a negyede.

Szerintem ez a két dolog összefügg.
Persze, lehet, hogy nem.
És az is lehet, hogy a minimálbér úgy hülyeség, ahogy van.
És, az is lehet, hogy Nyugat-Európában a bérszínvonalnak nincs köze a minimálbér nagyságához!
Sőt, lehet, hogy abban is tévedek, hogy van összefüggés a termelékenység és a munkáért kapott fizetés között!
Ez mind lehet, hogy így van!

shakespeare 2013.02.12. 01:59:20

@egysmás: ez igy van, nem is kertek az erdelyiek szavazati jogot, en is meglepodtem, hogy azt is melleje adtak.
Ettol fuggetlenul Erdelyben nem hulyek, a fidesz altal tolt MPP majdnem nulla kozeli szavazatot kapott a valasztasokon, pedig meg Kover Laszlo is kampanyolt nekik.
De ez azt is jelenti, hogy mszp is pont nulla szavazatra szamithat, ennek orulok mint mondtam, mert az mszp nyugati penzerdekeket kepvisel es ez nagy baj, hosszu tavra okoz nagy bajt.

Makkasz 2013.02.12. 02:05:39

@egysmás: Fordított az ok-okozati összefüggés.

Mintha azt mondanád, mivel fehér a táj, hóval fedettek az utak, ezért havazik. Fordítva van, mivel havazi, fehér a táj.

A verseny, fejlettebb gazdaság, nagyobb termelékenység (ez leginkább alkalmazott fejlett technológián, folyamatokon, üzletmeneten alapul, nem a csavarhuzogatókon), több terméket tudnak eladni, több munkaerőre van szükség, nagyobb a verseny a munkaerőért, nagyobb a bér.

Nem tudom miért teszel felkiáltójelet, csak a butaság kiabál. Egyéni alacsony keresetek, minimálbérek az égvilágon semmilyen hatással nincsenek a termelékenységre, sőt, a magasabb minimálbér versenyképesség és beruházás csökkentő, ha van hatása a termrlékenységre az a romlása.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2013.02.12. 02:15:43

@Makkasz:

Ha már nem élsz itt, minek ugatsz bele, te dingó?

egysmás 2013.02.12. 02:20:54

@Makkasz: " a magasabb minimálbér versenyképesség és beruházás csökkentő, ha van hatása a termrlékenységre az a romlása." Ezt tételesen cáfolni tudom!

Amikor először felemelték a minimálbért, egész sok munkám lett és pl. élelmiszeripari robotokat kellett gyártani, meg technológiát kiváltani, mert hirtelen megérte a fejlesztés.
És nőtt a kapacitás, jobb lett a gyártmány minősége, kevesebb a selejt, stb.

De hagyjuk!

Ha szerinted egy magyar pénztáros azért kap kevesebbet, mint egy osztrák, mert itt alacsonyabbak a bolti árak, mint ott, plusz itt több pénztáros van, mint ott, mivel az itteni az nem annyira termelékeny, és nem azért, mert a magyarnak nem muszáj kifizetni azt a bért, akkor nincs miről beszélni...

Felkiáltójelet pedig azért tettem ki, mert a magyar helyesírás szabályai szerint oda felkiáltójelet kell tenni! Ahogy ide is!

egysmás 2013.02.12. 02:36:02

@Makkasz: Szóval, ha belegondolsz, ha neked lenne igazad, akkor a rabszolgamunka lenne a legjobb: minimális bér (kaja+szállás) a termelékenység meg adott, hiszen konstansnak veszed...

A rabszolgagazdaságok viszont megbuktak, mert alulmaradtak a termelékenységben.
Magyarul, az élet cáfolt.
Ahogy nap-mint-nap látni lehet a közmunkások serénykedése során is.
Hatan végeznek egy nap alatt egy embernek félnapi munkájával.

Makkasz 2013.02.12. 03:28:35

@Kara kán: Talán mert 1700 évnyi adót fizettem átlagfizetésre, vagyonom Moon van, családom, rokonaim, gyeremekeim magarok és magyar állampolgárok. Te kis faszkalap, mire vered magad?

Makkasz 2013.02.12. 03:38:09

@egysmás: Nem értem miről hablatyolsz. Te a minimálbér emelétől várod a jobblétedet meg az ipar fellendülését? egyáltalán azt gondolod valaki meghatározhatja a béreket?

Anni butasgot összehordasz. Olyan veled fórumozni mint sajtreszelővel maszturbálni.

Az a normális, ha a bért nem szabályozza senki. Ha verseny lenne, beruházás, munkaerő igény, gazdasági növekedés, jólét.
Azért, hogy ne használják ki nagyon az elesetteket, legtöbb országban meghatároznak minimálbért. Semmi köze a gazdasághoz, leginkább humanista intézkedés. Magyarországon ez is torz, túl magas, na nem az emberekért, hanem szürkegazdaság csökkentéséért, adóbeszedésért.

Számomra nem derült ki mi a bajod, mit akarsz.
Az hogy legyenek nagyobbak a bérek és jobb lesz, kommunizmusban 5. általános alatt jól hangozhatott.

Az meg összes emberi értékkel, becsületes munkával ellenkzik, ha több bért kapsz, jobban dolgozol.

A közmunkások, mások is nem az alacsony bér miatt, hanem teljesítmény kényszer és motiváció hiányában nem dolgoznsk. Kinában, Indiában 10-ért megszakadnak.
Bért, főleg olyan ostoba trógereknek mint te csak telesítmény alapján, szoros kontrollal lehet (igen, saját butaságod miatt erre is megbízód költ, ezzel is kevesebbet keresel, mert nem tudsz önállóan, fegyelmezetten, mnőségi munkát végezni.

Sieg 2013.02.12. 04:29:36

Gyönyörű poszt, több szempontból is. Ha a saját kis kedvenc tolja a demagógiát, az "csodafegyver", ha a gonosz ellenség, akkor ők a szánalmas ígérgetők.

Másrészt mosolyogtató, ahogy az ún. konzervatív párt ún. konzervatív rajongói csak azért, mert a kis kedvenc éppen ezt lépte, hangosan éltetik az újabb favágó jellegű állami beavatkozást.

Egyébként mint a demagógiáknál általában, csak akkor "jár jól mindenki", ha csak az orrodig látsz (akarsz látni), vagy kellően ostoba vagy. Nyilván most is azt csinálja a Fidesz, hogy a gonosz, gonosz külföld (természetesen a nyugati külföld gonosz csak) faszával veri a csalánt, mert az ostoba nép annak örül, és "mindenki jól jár".

Ha egy picit is hajlandó volnál gondolkodni, akkor észrevennéd, hogy az implicit költségei valószínűleg magasabbak, mint ami közvetlen nyereség lecsapódik a lakosságnál. Tovább rombolja az üzleti környezetet, mivel újabb példán mutatja be, hogy a kormány a külföldi befektető pénztárcáját szabad zsákmányterületnek tekinti. Ez általában is tovább rontja a beruházási hajlandóságot, az energetikai területen pedig valószínűleg lenullázza. Megint csak a Fidesz stratégiájába illően ezt leszarják, mert rövid távon nem probléma. A jövő meg kit érdekel. Azt, hogy a gazdaság növekedése a régiós növekedéstől 3 százalékponttal elmarad az ilyen fantasztikus "mindenki jól jár" ötletek miatt, majd ráfogjuk valamire (gondolom, még mindig az elmútnyócév lesz az). Ez a 3% mellesleg évi 900 milliárd körüli kiesés a magyar gazdaságnak. De amíg a nép (és a szemellenzős szurkolók) ezt nem fogják, kit érdekel.

Ha "mindenki jól jár", akkor miért nem mindjárt 50 százalékos? Vagy legyen ingyen! Mindenki még jobban jár, éljen hős kormányunk, pártunk és vezérünk!

Javaslom legközelebb a sör árának felezését, azzal is jól jár a lakosság jelentős része, és a sörfőzdék nagy része nemzetellenes (nyugati) külföldiek tulajdonában van. Win-win!

esefe 2013.02.12. 04:41:33

Sem kiköpni, sem lenyelni nem bírja a bolsi banda (a jobbik még nem volt kormányon, tehát mondhat az ügyben amit akar, a LMP meg láthatóan nem foglalkozik vele, okosan) a rezsicsökkentést. Ha dicsérik szarul hangzik, ha támadják szánalmas. Mindent megpróbálnak, de ezt eredményesen, sem dicsérni, sem támadni nem tudják. Legjobb lenne, ha nem is beszélnének róla. Nekik lenne a legjobb.

esefe 2013.02.12. 04:43:02

@Sieg: ""Ha "mindenki jól jár", akkor miért nem mindjárt 50 százalékos? Vagy legyen ingyen! Mindenki még jobban jár, éljen hős kormányunk, pártunk és vezérünk!""

Mert nem primitív bolsik?

esefe 2013.02.12. 04:49:03

@Makkasz: "Az a normális, ha a bért nem szabályozza senki. Ha verseny lenne, beruházás, munkaerő igény, gazdasági növekedés, jólét."

Normális az lenne, de nem sok helyen van így a világon, hogy szabályozás nélkül működjön a gazdaság. Idealista, csak elméletben működő elképzelésekből már mindenkinek elege van (mert mi van példádul esetünkben, ha minden erősfeszítés ellenére, nem növekszik a gazdaság, de az élet költségei meg nagyon is?), mert azokat többnyire megvalósítani nem lehet.

M_R 2013.02.12. 05:53:41

@esefe:
"Mert nem primitív bolsik?"

Mert de...

esefe 2013.02.12. 06:05:06

@M_R: Azért nem, mert de? Értelmes. Rendkívül értelmes.

nemecsek ernő áruló 2013.02.12. 06:09:23

Éljen a PÁRT!

Már várom az első egész napos áramszüneteket egy-két év múlva, a csőtöréseket, amit nem lesz, aki befoltozzon, így házak maradnak víz nélkül... Nem baj, ott a lajtos kocsi, az már bevált, kipróbált módszer, és főleg olcsó, meg kényelmes. Nyugaton is alkalmazzák. De legalább az olcsó gázért cserébe megszabadulunk a Paksi atomerőműtől! (HURRÁ)

Hogy egy az ország lakossági energia ellátásának 35-40%-át szolgáltató energiacég miért nem stratégiai érték, de egy kizárólag magánzsebeket gyarapító olajcég miért igen, azt meg majd a fidesz-bolsi droidok úgyis szétterítik. Nem kell aggódni!

esefe 2013.02.12. 06:15:31

@nemecsek ernő áruló: Jósolgatni mindig tudtok. Kár, hogy nem sok vált be eddig belőle.:))

De sabaj, majd jósoltok két év múlva is.

nemecsek ernő áruló 2013.02.12. 06:16:36

@esefe: Mármint mi nem vált be, példát, kérek, és nem mástól, hanem magamtól!

nemecsek ernő áruló 2013.02.12. 06:18:33

@esefe: Én például 2010-ben azt mondtam, ennek külföldre menekülés lesz a vége. Ez bevált, még Matolcsy is elismerte a döbbenetes exodust, ami még '56 után sem történt meg ilyen számban. És azok nem jönnek vissza, azokat elvesztettük.

nincs1itt 2013.02.12. 06:26:37

@OrangeOrder: Ó, be mimóza lelkünk van... Sajnálom, de Te írtad ezt a pártlapba illő ódát, szerénytelenségem pedig megállapította a kórismét: fidiotizmus vulgaris. Esetleg válaszolnál a kérdésre is, vagy csak a sértődőzés megy?

esefe 2013.02.12. 06:42:44

@nemecsek ernő áruló:A lányom a bolsik alatt élt két évet Németországban. (Vagy húsz magyar volt a cégnél, ahol dolgozott.) Visszajött, ma itthon majdnem annyit keres mint ott keresett. Egy multinál.

A haverom fia 2006-ban ment ki. Ma is Hollandiában él. Jól. Azért ment ki, mert a bolsik alatt olyan mértékben esett az átalagkereset Magyarországon, hogy az 1938-as helyzetet, mikor Európa első felében voltunk keresetben (megelőzve az olaszokat, finneket, stb.), 1989-re az addig megelőzöttek három-négyszeres előnye váltotta fel. Ezt sajnos nagyon nehéz behozni. Köszönjük bolsik, ezt is!

lazarus.elte.hu/hun/dolgozo/jesus/otka0810/peldak.htm

Messze nem 2010-bankezdődött a kimenetel. 2004-ben mikor csatlakoztunk és még inkább mikor szabad lett a munkavállalás, ami pár évvel később kezdődött. Nem politikai okai vannak annak, hanem gazdaságiak. Mivel a lehetőség ma már megvan, persze, hogy mennek sokan. Mikor nem volt, meg korlátok voltak, persze, hogy kevesebben mentek. Az meg, hogy gazdasági okok fennállnak, a bolsik uralmának köszönhetjük.

Öngól.:))

nemecsek ernő áruló 2013.02.12. 07:12:23

@esefe: Nem 2010-ben kezdődött, de akkor gyorsult fel. Félmillió magyar még '56 után sem távozott, ezt te sem tagadhatod.

Mr. Waszabi 2013.02.12. 07:18:54

Pofátlanság ez a rezsicsökkentés. Azért az, mert minden közszolgáltatásban 27% ÁFÁt vesz be az állam. Kinek van tehát itt extra profitja? Az államnak. Ez akkor is meglesz neki, ha a szolgáltatás nettó díjai csökkennek, csak egy picivel kevesebb.
Ezt mindenki láthatja a számláin, oda van írva, mi, mennyi. Ha ennek ellenére benyalja, hogy mert a büdös multik szipolyoznak ki, hát, akkor az már orvosi eset.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.02.12. 07:24:39

@Mr. Waszabi:
Na itt egy újabb komancs nyafogás, a szegényeket segítő rezsicsökkentés kapcsán.

Menj az éhségmenetre hülyeséget beszélni, és ha szerencséd van Török Zsolt seggébe matathatsz az éjjel !

esefe 2013.02.12. 07:28:38

@nemecsek ernő áruló: Ember! Nem mehetett ki félmillió 2003-ban, mert nem kapott volna a legtöbb munkavállalási engedélyt. De még 2005-ban sem. Persze, hogy most mennek, mikor már van tapasztalat és teljesen szabad a munkavállalás. És azért mennek, mert a bolsik alatt elszakad a bérünk Európa boldogabb felétől. Miért nem megy a német idegenbe dolgozni? Mert otthon is jó a fizetése. A háború eltött csak kétszer volt több, ma ötször. Kétszeresért lehet nem sokan mennének ki, de ötszörösért......

Ajánlott olvasmány, ha már magad nem veszed a fáradtságot, hogy olvass olyasmiről, amiről beszélsz:www.tarsadalomkutatas.hu/kkk.php?TPUBL-A-809/publikaciok/tpubl_a_809.pdf

nemecsek ernő áruló 2013.02.12. 07:30:56

@esefe: Nézd, én nem tagadtam egy szóval sem, hogy a szociknak IS komoly részük van ebben, de azt csak a te beszűkült troll agyad tagadja, hogy bizony ezért soha senki nem tett annyit, mint Matolcsy.

Mr. Waszabi 2013.02.12. 07:31:58

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: látnok lehetsz, ha ilyen mély politikai vonulatot olvasol ki egy számláról, ÁFA-ról szóló bejegyzésből. Merthogy semmi politikait nem írtam:)
A matekot is azért nem tanultad az isiben, mert a tanárod is rohadt komancs volt, ugye? Csak mert szembesített a hülyeségeddel. De a fröcsögéstől nem leszel okosabb, ez biztos.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.02.12. 07:37:08

@nemecsek ernő áruló:
Ez nem igaz.
2002-ben még minden gazdasági mutató szerint a szlovákok elött voltunk.
Ide jártak a románok idénymunkára.
2010-re mindenben utolsóak lettünk az EU-ban. És Szabolcsból jártak Romániába idénymunkára.

Megduplázódott a munkanélküliségi ráta, és a GDP arányos hiány.

Ha ez nem ösztönző, amit a szocik elkúrtak, akkor semmi.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.02.12. 07:48:10

@nemecsek ernő áruló:
GDP arányos hiány:

1998: 60,9%
2002: 55,9%
2010: 81,8%

Ennyit tudsz mint a hülye és béna elkúró szocik. Hazudni.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.02.12. 07:52:26

@nemecsek ernő áruló:
Nincs olyan hogy lejtmenet.
Van mnden évben kormány, gazdasági program, terv és megvalósítás.
A szocik 8 évből 8 évet kúrtak el,
A Fidesz annak idején 4-ből 1-et.

OrangeOrder · http://orangeorder.blog.hu 2013.02.12. 07:52:28

Jujj, mennyi fideszgyűlölő komment, hogyhogy? Ennyire erős lenne az ellenzék? Bizonyára a tüntetéseken és a fülkékben is többségben vannak, hogy is nyerhetett itt a Fidesz 2010-ben, nem értem... Na de '14 nem lesz gond, rutinból behúzza a dörzsölt Együtt-MSZP ;)

@nincs_itt: Nem látok kérdést, csak kinyilatkoztatást meg sértegetést, pedig visszalapoztam párat. Ha ennyire fontos a válaszom, kérlek, fogalmazd át. Lehet, hogy fideszes aggyal még nem fogtam fel rendesen.

@Mr. Waszabi: Jójó, de azért valld be, hogy a sok érvelés mögött te is valójában csak Viktort és csapatát utálod, de azt nagyon.

@esefe: Köszönöm. Bár hiába mondod ezeknek, nem látnak messzebb a falukra kifüggesztett Mesterházy-fotónál.

nemecsek ernő áruló 2013.02.12. 07:55:37

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Elkúrta a maradék 3 évet is, csak a magadfajta vakegerek szarnak a tényekre.

OrangeOrder · http://orangeorder.blog.hu 2013.02.12. 07:59:19

@nemecsek ernő áruló: Ezeket nehéz kimagyarázni:

orangeorder.blog.hu/2013/02/09/magyarorszag_a_hitelminositoknel_1989

orangeorder.blog.hu/2013/01/23/a_brutto_allamadossag_gdp-hez_viszonyitott_alakulasa_szazalekban

A valóság az, hogy a Fidesz 1998-2002 között Magyarország máig legnagyobb gazdasásági sikertörténetét jegyezhette, amiről naivan azt hitte, hogy automatikusan megnyeri neki a választásokat. Werber és az MSZP nem így gondolta.

A populista lépések, bajnai-gyurcsányos kampány már ennek a hozadéka. Sajnos werberi fegyverekkel kell vívni ezt a (védekező) háborút.

Ha meg úgy vesszük, hogy elkúrta a négy évet, akkor vajon az MSZP-SZDSZ-tandem mit csinált 2002-után, belegondolni is rossz...

nemecsek ernő áruló 2013.02.12. 08:03:56

@OrangeOrder: Csakhogy én egy percig nem vitattam, hogy a szocik szarok voltak. 1998-2002 közötti gazdasági sikertörtének a Bokros csomag hozadéka, ezt mindenki tudja, aki kicsit is ért a gazdasági folyamatokhoz, mire az kifutott, 2001-ben ismét elkezdődött a csökkenés. 2010-ben mivel előzőleg csak 1 éves stabilizáció, és nem Bokrosi 2-3 éves helyreállítási szakasz után vették át a kormányzást, már nem is tudták tartani a hiányt egy generáció nyugdíjának elrablása nélkül. Az igazság az, hogy a fidesz minden sikerét egyedül Hornnak, és Bokrosnak köszönheti, önállóan semmit nem tudtak letenni az asztalra, mert ugyanúgy dilettánsok, mint a szocik, és ráadásnak még bicskanyitogatóan cinikusak is.

nincs1itt 2013.02.12. 08:09:11

@OrangeOrder: Számodra felesleges, mert a kérdés ott van, a válasz ismét elmarad. Csak a szokásos: sértegetlek, nem értem, mert én butafideszes vagyok... Igen, az vagy! Az egyedik Orbán-kormány "páratlan gazdasági sikereiről" sokan, sokat tudnának mesélni! Biztosan az cúúúnarosszkomenistatuggyukki Werber szavazott olyan soxor, hogy Nulladik Viktor 8! azaz nyolc évig a hatalom közelébe sem került. Most a kicsinyes, cezaromániás gyenge képességű futballista, bosszút áll. Ennyi zajlik, bebetonozza a "hatalmát", de ahogy nézem, szerencsére jó messziről, lassan maradnak a hozzád hasonlóak és az "eltartottak". De szerintem a politikai "elit" egyetlen szereplője sem venné észre, hogy gyakorlatilag 5000-en maradtak az országban. Nem élnek a valóságban, segéd fogalmuk nincs a valós helyzetről! Ez igaz a TELJES palitikai/gazdasági elitre! Színtől függetlenül!

OrangeOrder · http://orangeorder.blog.hu 2013.02.12. 08:15:25

@nemecsek ernő áruló: Jaja, Bokrost isteníteni kell, meg hát rendbehozta az országot, de pont, mire jó lett volna, jött a Fidesz. Ahogy most is: Bajnai válságKEZELŐ, rendbetett mindent, de sajnos megint jött a Fidesz. Nincs igazság a földön.

@nincs_itt: Te tudod. 5000-en? Azért legalább a Békemenetet vedd ide, akárhányan is voltak. Rossz hír: se én, se a Fidesz-szurkoló haverjaim nem voltak ott.

Amúgy nem vagyok befosva, ha bukik jövőre a Fidesz. Túléltem a 90 előtti kort, 94-98-at meg az összes többit is. Nem ezen fog múlni a boldogságom.

De ez az ellenzéki hisztéria szánalmas. Férfi módjára kéne viselkednie legalább a férfiaknak. Nem nyavalyogni meg siránkozni.

nemecsek ernő áruló 2013.02.12. 08:16:56

@OrangeOrder: Sajnos, nem sajnos, attól még így van. Ha a fidesz jól végezte volna a dolgát, Medgyesi még vastagon tudott volna minden gond nélkül osztogatni, és elkúrni úgy, hogy meg se érezzük. Sajnos így működnek a gazdasági folyamatok, mindennek 2-3 éves kifutási ideje van, mire átmegy a rendszeren.

OrangeOrder · http://orangeorder.blog.hu 2013.02.12. 08:30:37

@nemecsek ernő áruló: Ha az MSZP jól végezte volna a dolgát, nem kellett volna 2010-ben 2/3-os győzelmet "adni" a Fidesznek. Nem beszélve az összes gazdasági mutatónkról.

nemecsek ernő áruló 2013.02.12. 08:35:05

@OrangeOrder: Tudod, mi a különbség köztünk? Én nem tagadom, hogy az MSZP a "gordonkázós" időszakot leszámítva szar volt, előled meg a faladon lógó Orbán portré eltakarja a valóságot, és minden csak azért jó, mert Orbán csinálta. Hogy Gyurcsány legalább nem rabolta el egy generáció nyugdíját, hogy Bokros felére törte le az inflációt, ezek számodra mind nem jelentenek semmit, mert nem illenek bele abba a rózsaszín álomképbe, amiben az Kedves Vezető az egyetlen jóságos mentőangyal.

Emiksz 2013.02.12. 08:40:13

"Valamelyik okos, piacpárti (?) ellenzéki párt, talán az MSZP vagy az LMP jött azzal a zseniális ötlettel..."
Vagy a Júdea Nemzeti Front, nem? Én ennek utánanéztem volna...

Hihetetlen, hogy micsoda méteres-nyelv-a-kormány-seggébe posztok mennek manapság címlapon.

OrangeOrder · http://orangeorder.blog.hu 2013.02.12. 08:40:30

@nemecsek ernő áruló: Nem Orbán-portrém van, hanem egy nagyon szép gobelinem Róla, kézimunka. Úgy állítottam be, hogy a hitvesi ágyunkkal szemben mosolyogjon a falon.

VT Man 2013.02.12. 08:41:39

Tökéletes a poszt.

Mit tud az MSZP? Gázár-támogatás? Mi alapján? Papírok alapján...

Csak az a baj, hogy papíron bárki lehet szegény! (Az igazán szegény, keveset keresőket kivéve.)

Papíron lakhat nálam a nagymama. Papíron lehet 70 ezer a fizetésem. Ezeket mind meg lehet oldani. Az MSZP az ügyeskedőket támogatta, a szegények helyett.

Ezzel szemben a 10% általános csökkentés nem válogat: mindenkinek ugyanannyit ad, arányaiban.

Aki 10 ezret fizet, most 9 ezret fog. Aki 100 ezret, az 90 ezret.

A 10 ezret fizető pedig ne irigykedjen a 100 ezret fizetőre, hiszen az így is tízszer annyit fizet.

glc 2013.02.12. 08:41:57

@shakespeare:
Igen, tegnap szakadt el a cérna.
Tegnap óta már nem csak megvetem, hanem gyűlölöm mindazokat akik aljas gazember módra megalázzák, kiröhögik azokat az embereket akiket többek közt pontosan az ő pökhendi, dilettáns, gerinctelen, hataloméhes politikájuk miatt kerülnek egyre kilátástalanabb helyzetbe.
Tőletek mit kapnak?
"47 ezer forintból egész jól meg lehet élni"
Miközben havi milliós jövedelemmel ugrálnak.
És van pofájuk hiteltelenségről beszélni és kiröhögni őket.

Nincs becsület, tisztesség egyetlen fideszesben sem.
Azokban egyértelműen nincs, akik tevőleg részt vesznek ebben, de azokban sem, akik sunnyogva ülnek a pozíciójukban, legyen az polgármesteri vagy képviselői vagy bármi hűbéresi tisztség.

Vannak akik csak a közszolgálatinak csúfolt orbánmédiából tájékozódn ak, őket megértem, talán el is hiszik amit hallanak, de aki itt blogol, tud tájékozódni azokat sem becsülöm már semmire.

Amúgy meg ha a büdösszájú -kövérlaca szavaival élve- "nyikhaj, senkiházi tollforgató terrorista" (tudod a másik főcöfös fideszalapító bayer) vagy a pénzenvettvitéz bencsik szavait el tudtad nézni, akkor francot háborodsz fel?
Ő sem kiirtásról beszélt ugye?
Hát én sem, egyenként kell kivágni ezt a gerinctelen bagázst a francba. Az elvteln bérenceikkel együtt.
És ezt nyugodtan vegyétek magatokra.
Azért idéztem a poszból amit...

VT Man 2013.02.12. 08:42:37

@nemecsek ernő áruló:
"1998-2002 közötti gazdasági sikertörtének a Bokros csomag hozadéka, ezt mindenki tudja, aki kicsit is ért a gazdasági folyamatokhoz, "

Ezek szerint a 2010-2013 közötti gyenge GDP, ami most van, pedig a Bajnai-Gyurcsány hozadéka?

glc 2013.02.12. 08:44:10

@shakespeare:
Ja, és a gyógyszert vedd csak be te is, legfőképpen valami jó memóriafrissítőt, hogy eszedbe jusson mi volt amit ezek a férgek mondtak ellenzékben és mit mondanak most.
ha pedig jó a memóriád, akkor meg valami csonterősítőt a gerincedre.

nincs1itt 2013.02.12. 08:44:41

@OrangeOrder: Nem kellene folyton bizonyítanod, szerény képességeidet. Ki beszélt itt a "Békemenetről"?
Látom, Te is a "mama-hotel" lakója vagy még, 30 évesen. Ja, túlélted a '90 előtti kort... Ugyan, maradj nyugton, nem kell a vetítés, ez nem a TF-esték.
Ha nem érted, hogy a TELJES POLTITIKUM, mit jelent, akkor nem kellene rázni a rongyot, hogy Te túléled. Neked az, ami ott van elég "jó". Ez önmagában bizonyítja, hogy fogalmad sincs milyen a világ, egy valóban működő országban. MAradj is ott, Hátsó Hátasztánban, ne rontsd a hírnevét az értelmes embereknek, akik felismerték, hogy 20-30 évig csak romlani fog a helyzet szülőföldjükön. Itt, nincs szükség a "mindent jobban tudás" szakon végzett, niemandokra - tehát a rád és a hozzád hasonlóakra -, csak a teljesítmény és a tudás érdekel bárkit. Ez nem fideszesnek való vidék ;oP

nincs1itt 2013.02.12. 08:46:17

@VT Man: Bizony! Ilyen a box... Amit ma elqrsz, az csak évek múlva érezhető, teljes mértékben. Ezért is a sok "hőbörgő", mert amit a fidesz ma elront - az mindent és bármit - annak a holnap látja kárát!

látjátok feleim szümtükkel 2013.02.12. 08:46:31

"A végén meg fogják oldani, a szolgáltatók beletörődnek, és a végén mindenki jobban fog járni - persze elsősorban a fogyasztó."

Persze nem mindegy, hogy a fogyasztó melyik "végén" van. Ha a vastagabbikon, akkor nem reklamál ( hamarabb tud havi 800 ezerből egy milliót spórolni nettóban ), ha a vékonyabbon, akkor neki teljesen mindegy, hogy 10 százalékkal több vagy kevesebb a rezsi, ha nincs jövedelme, akkor abból a csökkentettet sem fogja tudni fizetni. Pont.

Egyébként meg a kádári rendszehez hasonlít egyre inkább ez a támogatási rendszer, akkor is egyenlően kapott mindenki, így a rászoruló ténylegesen soha nem volt igazából megsegítve.

Mi a fenéért is váltottuk le azt a régi rendszert? Netán csak nem azért, hogy reform álcájában újra bevezessük?
Reszkessetek kapitalisták! Ad nektek a fülkeforradalom!

VT Man 2013.02.12. 08:46:48

@nemecsek ernő áruló:
"Már várom az első egész napos áramszüneteket egy-két év múlva"

Te is benyaltad a ballib propagandát.
Érdekes, hogy a lengyeleknél 10%-al olcsóbb volt az áram eddig, mégsincs ott egész napos áramszünet!
De a cseheknél sincs!

Emiksz 2013.02.12. 08:46:49

Amúgy, korosztályom emlékszik, mert akkor már tudott olvasni, a fenti szórólap 2002-es, a dátumból is látszik. Azért született, mert Orbán, a soha negatív kampánnyal nem élő (Ronwerberrohaggyámeg!) elkezdte tolni, hogy a szocik győzelem esetén rögtön gázárat emelnek. Abban az évben nem is emeltek. Csak az a fránya világpiaci ár pár év alatt háromszoros lett, az Erzsébet téri gödörből meg csak nem tört fel a földgáz.
Amúgy semmi változás, a fidesz már most tudja, hogy Bajnai 32.000 forinttal csökkenteni fogja a minimálbért, mert ő fizette ki azt a Tárki tanulmányt, amibe ezt valaki beleírta.
emiksz.blog.hu/2013/02/06/115_q_e_d

nemecsek ernő áruló 2013.02.12. 08:47:20

@VT Man: Alapvetően a gyenge iduló pozíció bizony a szocik bűne. Bajnai próbált tenni, és a számok azt mutatják, hogy az a kevés, amit tett, hatásos volt, de messze nem lehetett 1 év alatt olyan kiterjedt stabilizációt véghez vinni, mint amit Bokrosék, és a lemondása után az ő politikáját folytatók véghez vittek 1996 után. Bajnai fellépése csak "lélegeztetőgépre" rakta a kivéreztetett gazdaságot, és mivel a fidesz kormányból hiányzik a szakértelem, azóta csak még távolabb sodródunk a növekedés álmától.

OrangeOrder · http://orangeorder.blog.hu 2013.02.12. 08:48:04

@Emiksz: Parancsolj, kikerestem neked.

nol.hu/belfold/igazsagtalannak_tartja_az_egyseges_rezsicsokkentest_az_mszp

Majd valamikor kivonatolom is egy külön posztba, hogy mindenki olvashassa itt is.

ketroot 2013.02.12. 08:48:56

Kádárnépe nem tanul semmiből.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.02.12. 08:51:10

nem is tudják kezelni normálisan a szocik az biztos.

Nyilatkoznak össze vissza mindenféle marhaságot.

VT Man 2013.02.12. 08:51:18

@látjátok feleim szümtükkel:
"Egyébként meg a kádári rendszehez hasonlít egyre inkább ez a támogatási rendszer, akkor is egyenlően kapott mindenki, így a rászoruló ténylegesen soha nem volt igazából megsegítve."

Az MSZP gázártámogatása is csak épp a rászorulókhoz nem jutott el.

Hány millióan igényeltek gázártámogatást az MSZP alatt?

" Gázártámogatás: szigorúbb fellépést ígér az APEH
2008 május 2. mno.hu
Lapértesülés szerint a tavalyinál 400 ezerrel kevesebben igényeltek idén gáz- és távhőtámogatást – az 1 millió 800 ezer kérelem egyharmadát küldte vissza a kincstár hiánypótlásra. Az adóhatóság hamarosan megkezdi az igénylések ellenőrzését."

Érted?

2 millióan igényeltek gázár-támogatást 2007-ben!

Összesen 3,6 millió gázfogyasztó van!

Normális ez? Normális, hogy az emberek 55%-a támogatást kapjon? Az nem osztogatás?

Mekkora baromság és bürokrácia volt évente 2 millió támogatást elbírálni!

nemecsek ernő áruló 2013.02.12. 08:52:57

@VT Man: Hány százalék az ÁFA a lengyeleknél, és hány százalékát szolgálja ki belső energiahordozó, vagy saját atomerőmű? Ezt is tedd hozzá, ha már statisztikákat hozol, mert szorosan hozzátartozik a képhez.

"In 2011, Poland produced some 163 billion kWh gross from 33 GWe of mostly coal plant. Coal provided 141 TWh (86.5%) of the electricity, gas 5.8 TWh (3.5%), biofuels 7.9 TWh (4.8%) and wind 2.7 TWh (1.6%). Net exports were 1.4 billion kWh and in 2010 domestic consumption was 118 billion kWh, or 3100 kWh/yr per capita.

Poland has the largest reserves of coal in the EU (14 billion tonnes); and in 2008, 92% of electricity came from coal, as well as 89% (279,000 TJ) of the nation's heat usage (313,000 TJ)."
www.world-nuclear.org/info/inf132_poland.html

Míg a lengyelek jórészt saját energiahordozókból dolgoznak, jóval alacsonyabb ÁFÁ-val, mi kizárólag importból tudunk gazdálkodni, és az atomerőművünktől is most szabadul Viktor egy kis alamizsna fejében. Így már azért sokkal valószínűbb az "egész napos áramszünet" forgatókönyv, ha a szolgáltató nem tud elég profitot termelni a hálózat fenntartásához.

OrangeOrder · http://orangeorder.blog.hu 2013.02.12. 08:53:17

@VT Man: Köszönöm.

@nincs_itt: Nem biztos, hogy túlélem, de nagyon remélem. Maximum én is kimegyek külföldre, mostanában az úgyis nagy divat állítólag.

Amúgy még mindig gyönyörű, hogy a posztot senki nem tudja cáfolni (miszerint ez mélyütés az MSZP-nek, és zseniális húzás a Fidesztől), hanem csak engem meg a többi kormánypártit gyalázza. Ti tudjátok.

VT Man 2013.02.12. 08:57:44

@nemecsek ernő áruló:
Pontosan magadat cáfolod az adatokkal.

Magyarország áramellátásának kb. 40%-át Paks adja, rettentő olcsón (8-12 Ft/kWH).
Ebből az üzemanyag költség kb. 10-15%! Szemben a szénnel, gázzal, ahol ez jóval több, azaz nagyobb az importarány!
A szén ill. gázerőművek pedig 25 Ft/kWh körül termelnek.

Tehát nagyon kedvező helyzetben vagyunk. Ráadásul hiába termelik maguknak a szenet a lengyelek, attól még az nincs ingyen.

" Az atomerőművi villamosenergia-termelés költségét jelentősen stabilizálja az a tény, hogy az előállítási költségben csak kis hányadot (kb. 10–15%) tesz ki az üzemanyag költsége (1. ábra). Ez nagyban csökkenti az atomerőművi villamosenergia-termelés árérzékenységét: az üzemanyagköltség akár megduplázódása is csupán 10–15 % körüli áremelkedést okozna az áram előállítási költségében. Ezt az árstabilitást tovább javítja a már említett könnyű készletezhetőség, amely lehetővé teszi, hogy az atomerőművek kedvező piaci feltételek mellett szerezhessék be üzemanyag-tartalékaikat. Ezzel szemben a fosszilis tüzelésű erőművekben termelt villamosenergia árában lényegesen nagyobb hányadot jelent az üzemanyag: gáztüzelésű erőmű esetén például az említett finn elemzés szerint 75 % az üzemanyag költséghányada. A gázár megkétszereződése tehát 70 %-nál nagyobb emelkedést jelentene az áram árában."

nincs1itt 2013.02.12. 08:58:41

@OrangeOrder: Fura egy lény vagy... Sokan elmagyarázták, köztük én is, hogy a lakosságnak mélyütés, az MSZP nem egy személy, aki bótban vásárol, ahogy a Fidesz sem az. A lakosságnak 10% csökkentés, a termelőüzemeknek 10-30% közötti emelés. Ahogy bankokis simán áthárítják,közvetlen és közvetett formában úgy a pék is át fogja hárítani. Vagyis? A "szolgáltatók állami kézbe vétele" NEM megoldás a xar működésre, lásd BKV, bocsánat BKK, amit az unokaöcsike kezébe adtak. Vagy majd a veszteséget, amit termel, a fizetéseket, amiket az állami alkalmazottaknak ki kell fizetni, megint hitelből, ahogy Fekete János kezdte? Nem érted sajnos az egészet. Külföldre pedig ne menj. Neked pont jó Hátsó Hátasztán, nem is kell több neked.

gmihaly@citromail.hu 2013.02.12. 08:59:09

Pro primo: Aki Árt mond, mondjon Bért is, amiből a méregdrága rezsit is állni lehetne.Ez mintha elmaradt volna.
Pro secundo: A közműcégek privatizálása a fogyasztó szemszögéből nézve nem "sikertörténet".
Pro tertio: A jelenlegi rezsicsökkentés akár a visszaállamosításhoz vezető rögös út eleje is lehet. Hasonló módszerrel államosította Gerő Ernő elvtárs az Ikarus autóbuszgyár jogelődjét, az Uhri-fivérek cégét.

Emiksz 2013.02.12. 09:00:38

@OrangeOrder:
Ebben a linkelt kritikában mi nem vállalható?
Rendben van, hogy a rózsadombi háromemeletes tulaján segítünk évi 100.000 forinttal, a piripócsalsói Józsibá meg ugyanúgy fűt kukoricaszárral, és 80 forinttal olcsóbb lett neki a villany?
Ha ezt egy önmagát baloldalinak definiáló párt szó nélkül hagyja, NA AKKOR hiteltelen.

Emiksz 2013.02.12. 09:03:05

@OrangeOrder: "zseniális húzás a Fidesztől"

Igen. Az is zseniális lenne, ha egy év múlva 30%-kal megemelné a nyugdíjakat.

nincs1itt 2013.02.12. 09:03:22

@VT Man: Kicsit ferdítesz, de nem baj. Az atomerőművek igen költségesek, éppen a biztonsági kockázat miatt, pl Szaud Arábia megengedheti magának, de Mo. jelenleg nem, mert az a 40% sem annyi, hanem csak kb. 30%. Az "üzemanyag tárolása" pedig szintén igen drága, a kiégett fűtőelemek elhelyezése is az!
Ezzel szemben a németeknél, vadul építik a szenes erőműveket, mert biztosan olyan buták... A paksi erőmű lassan felújításra szorul, ami szintén az egyik legköltségesebb az erőművek között, addig is pótolni kell az áramot, amíg nem termel teljes kapacitással. Szóval, 1 db paksi erőmű, az kb a nullával egyenlő.

Viktus 2013.02.12. 09:09:58

@OrangeOrder:

Te hol vagy portás? melyik állami cégnél? Ennyi ésszel komolyabb munkát nem bízhattak rád. Kit érdekel az együttesed meg az emeszpéd ? Éppen azon arcok elzavarásáról volt szó 2010-ben, és arról nem igazán volt szó, hogy a Fidesz is hasonlóba kezd az oligarcháival-offshore cégekkel meg mellé a debil Matolcsy gazdaságpolitikájával.

Viktus 2013.02.12. 09:14:02

@OrangeOrder:

Ez igaz én pl. azt hittem hasonló kormányzás lesz, és nem mennek át totálisan Fideszociba.

Void Bunkoid 2013.02.12. 09:14:52

Alapvetően amúgy én nem vagyok elájulva sem a jelenlegi kormánypárttól, sem az emeszpétől.

Utálni nem párto(ka)t kellene, hanem úgy alapvetően ezt az egész _nómenklatúrát_ (szándékosan éltem ezzel a szovjet környezetben elferdült jelentésű szóval), ami jelenleg oda-vissza tologatja a szekeret már huszonhárom éve. Ezek mind az egykori pártállami káderek, illetve a fiatalabbjai egykori KISZ-titkárok, vagy az előbbi kettő leszármazottjai-haverjai. Amíg ők nincsenek eltávolítva a vezetés közeléből is, addig nem lesz itt igazi piacgazdaságra-versenyre támaszkodó gazdaságon alapuló állam.

Persze ahogy sejtem, ha egy tiszta lappal induló új vezetés kerülne irányító szerepbe, az is azzal lenne elfoglalva, hogy a SAJÁT nómenklatúráját építse fel. Tipikus példa erre a parlamentbe bejutott Jobbik, ami érdekes módon azóta, hogy parlamenti párt lett, azóta kirugdossa/szilárdan elhatárolódik a túl radikálisan beszóló tagjaitól, mert ők már nem férnek bele az öltönyös-audis-komolyan vehető országatya képébe.

Mint ahogyan a farmerkabátos-kitűzős fideszeseken is röhögtek huszonegynéhány éve nemcsak az akkor nagyrészt pátoszos savanyú történészbácsi, de azelőtt igenis buzgó pártaktivista MDF-tagok - egészen addig, amíg a farmerdzsekit öltönyre nem cserélték, és komoly jelszavakat nem kezdtek el hangoztatni, ha emlékeztek, 1990-ben a Fidesz (akkor még FIDESZ) egy leginkább nagyon liberális hippicsordának tűnt, az első kormányciklus végére viszont már komoly megfontolt politikusokként az első elcseszett kormány tevékenységeként logikusan feljött és üdvözölt MSZP gyakorlatilag azóta is egyetlen komoly ellenfelévé nőtték ki magukat.

Viktus 2013.02.12. 09:15:35

@nemecsek ernő áruló:

Ja persze, és üres volt a kassza stb. aztán csak lett száz napos programokra meg a többi marhaságra pénz a szociknak.

vénkujon 2013.02.12. 09:16:23

@OrangeOrder: bazmeg. :D volt már jó sok zseniális húzásuk, ami csak nekik jó. lásd 3 kilós népszavazás. akkor is győzött magyarország, aztán kiderült, hogy csak ők nyertek. baszod. ha jól emlékszem 2010-ben szarrá verték az mszpt. azóta mindennnap megrugdossák a hulláját, a felnégyelt testet egy menetrendszerinti buszjáraton hordozzák körbe, meg néha jön valamék öltönyösük, és meg is bassza a tetemet élő adásban. aztán jöhetnek a győzelmi jelentések halomba. ezek után te jössz ezzel, hogy ismerjük itt el, hogy már megint megbaszták az mszpt.:D miért kell ez neked cimbi?

Viktus 2013.02.12. 09:17:10

@OrangeOrder:

Nem baj elméletben veletek lehet pótolni azt a pár ezer cigust akinek fogalma sem volt mi okból menetel, mert csak a vajda parancsolta ki őket. :D

nevem van 2013.02.12. 09:24:06

@OrangeOrder: "a posztot senki nem tudja cáfolni "
A rezsicsökkentést valaki meg fogja fizetni előbb-utóbb, és ki más, mint az "emberek".
Én már kaptam alacsonyabb számlát. Nem horgadt fel bennem ettől (sem) a kormánypártiság. Az egész nem hoz annyit, mint amennyit tavaly vesztettem a kafetéria korlátozásakor.
Amúgy a jacuzzi nem fogyaszt sokat. Van benne egy mosógépmotor, oszt ennyi.
Felmérés nem készült a "rezsicsökkentés" politikai hatásairól, pedig érdekes lenne. Te azt gondolod Orbánék feltalálták a csodafegyvert, szerintem meg a választott eszköz is sugározza A Fidesz gőgjét, az esetleg "jóléti" intézkedésekkel levadászható szegényebbeket lenéző-lesajnáló világlátását. És erre a gőgre a lakosság nagyon érzékeny.

Viktus 2013.02.12. 09:25:27

@OrangeOrder:

Már cáfolták csak a tudatodig sem jut el. Vidéken mivel sorban szűnnek meg a munkahelyek a boltokban meg már 20%-os emelések vannak így magasról tojnak a rezsi csökkentésre. Főleg, hogy a kertesházakból füst tenger jön fel, mert nagyjából azzal fűt a nép amit a keze ügyébe kap.
Ezzel a fidesz fikarcnyit sem lesz népszerűbb sőt maradék hitelét is elveszti ezzel a bolsi osztogatással amit ráadásul a cégektől szed be, így generálva a gazdaság további pusztulását.
A legnagyobb cáfolat éppen a maszop örömködése. :P

Viktus 2013.02.12. 09:27:58

@Emiksz:

Annyit kellene vágni a nyugdíjakon kb., hogy fenntartható legyen a rendszer.

Viktus 2013.02.12. 09:30:12

@nincs_itt:

A németeknél nem építenek vadul szenes erőműveket ellenben zöld energia területén vannak kemény fejlesztések, és pl. a szélerőművek már annyi energiát termelnek északon, hogy alig tudják továbbítani-tárolni.
Na meg szinte a legkisebb német falvakban is napkollektorok-napelemek sorban a házak tetején, és így tovább. Na az a haladó támogatás nem ez a pár hónapos rezsi csökkentés mantra ...

Parajpuding 2013.02.12. 09:35:41

"tanultabb, dörzsöltebb kormánypártiak" eddig olvastam.
Jellemeteknek megfelelően a szokásos ordas és bűzlő hazugságok folynak a szátokból. Még magatoknak is hazudtok, a valóságtól teljesen elrugaszkodott víziók között éltek. Az orbanitis teljesen elpusztítja az agysejteket, a cikkíró is élő(halott) példa rá. De jön a zombivadászat 2014 után...

Void Bunkoid 2013.02.12. 09:35:58

@Viktus: a szélerőmű nem rossz ötlet, a napkollektor sem. A baj egyedül az, hogy az ilyen típusú energiaellátásnál ahhoz, hogy tényleg gazdaságos legyen, annyi fosszilis energiára és környezetszennyezésre van szükség, hogy ahhoz, hogy ez ne romboljon nagyon szembetűnően, csak marha lassan lehet fejlesztgetni. Mint ahogyan amúgy gazdaságilag is stabilan csak lassan lehet növekedni.

Azt meg észrevehetted, hogy kis hazánkban az átlagpógárok 90 százaléka nem az unokájának akar kolbászkerítést, hanem magának, mégpedig holnap reggelre.

blah 2013.02.12. 09:45:11

Na, ha mint okos kormánypártinak (ez szerintem eleve egy paradoxon) sikerült eljutni oda, hogy ez az egész demagóg egy lépés, akkor kíváncsi vagyok, hogy vagy e olyan okos, hogy értekezz egy kicsit a gazdaságpolitikáról. Mert engem inkább az érdekelne, hogy hosszútávon érdemes e ebben az országban bármivel is tervezni. Ez most számomra úgy tűnik, hogy nem. Lehet bíztatni, hogy mégis és elkerülte a figyelmem a nagy terv ami valahol nagyon a részletekben bújik meg. Na hajrá, lépjünk ki a pártok demagóg játszóteréről és kezdjünk beszélgetni kedves poszter.

nevem van 2013.02.12. 09:45:29

@Viktus: Abban egyetértünk, hogy a "rezsicsökkentés" jelentőségét és várható hatását nem kell túlbecsülni. Nem segít a szegénységbe sodródókon (elmúlt három év)és nem nyereti meg a Fidesznek a választást.
De ne keverd ide a sötétzöld baromságokat. Don Quijote jól látta, hogy a szélmalmok (és napkollektorok)ellenség, mármint a főhősre egyébként nem jellemző józan ész ellenségei. Japán újranyitja atomerőműveit, a németek meg csak várják mondjuk Bajorországban a cunamit. Egyszer már volt német atomstop, annak is vége lett, ennek is vége lesz.

Emiksz 2013.02.12. 09:46:42

"Az MSZP mikor csökkentette a közterheket?"

Panelprogram. Mond valamit? Az építőipar termelt egy kis GDP-t, amitól a zembereknek utána tartós megtakarítása keletkezett.

Nem csak annyi, hogy most fizess kevesebbet, aztán szavazz rám...

nemecsek ernő áruló 2013.02.12. 09:49:09

@VT Man: Megfeledkezel a 60%-ról, ami még mindig import, Lengyelországnak pedig minden energiahordozója saját, az ÁFA pedig SOKKAL alacsonyabb. A rezsi-csökkentés azért demagóg, mert nem egy speciális (mondjuk 5%-os) ÁFA-kulcsot rendel az energiaszektorhoz, hanem odacsap az asztalukra, és azt mondja, ennyit kérhettek, oldjátok meg. Rátolja a szolgáltatóra, aki természetes, hogy a karbantartásra szánt pénzt fogja csökkenteni, mi mást tehetne?

dekol84 2013.02.12. 09:50:16

@shakespeare: Könnyen lehet! Én is mind lebocskorosozom az összes román rendszámút! Mit töketlenkednek itt! Én sem járok hozzájuk!

shakespeare 2013.02.12. 09:54:14

@glc: megertem amit mondsz, de akkor is egymillioszor jobb a fidesz mint a nemzetellenes mszp-s csapat.

s ne felj , eedelyi magyarkent nem felejtettuk el azt amikor Mikola igy beszelt: ha megadjuk a hatarontuliaknak az allampolgarsagot akkor 15 evre bebetonoztuk magunkat a hatalomba.

vazz, valaki ne hatalomert legyen magyar hanem mindenkor. Ennyi. Nem is szavazok reajuk.

Ettol fuggetlenul en mindent meg fogok tenni, hogy az mszp nevu formacio es mindenki aki veluk osszefog lehetoleg eltunjon. Azert, mert olyan a mai baloldal amilyen.
Lasd Szanyi nyilatkozatait.

OrangeOrder · http://orangeorder.blog.hu 2013.02.12. 09:56:48

@nincs_itt: Lehet, hogy végérvényesen rossz, és lehet, hogy áthárítják. Tehát ezzel a logikával az áremelés jobb lenne, mert az fordított hatást fejtene ki? Esetleg szolidaritásból a szolgáltatók magukra hárítanák?

@Emiksz: Kérted a forrást, én megadtam. Továbbá nem értek egyet azzal, hogy mindent a rászorulóknak kellene "megteremteni". A gázártámogatás egy csőd volt, ráadásul én se voltam rá jogosult.

@vénkujon: Mindenkinek van valami hobbija, az enyém ez. Ilyen nehéz ezt elfogadni? Neked biztos villanyvasutad van.

@nevem van: Ha érzékeny, akkor minden bizonnyal megbuktatja jövőre a Fideszt. Továbbra se tudom viszont, hogy ki jön. Bajnai és az MSZP? Tuti szép világ lesz akkor. Nekem persze kb. mindegy. Nem nyerhet mindig az én csapatom, ugye.

@Parajpuding: Bár jönne már!

@blah: Mert 2010 előtt érdemes volt? Vegyük fel a CHF-hitelt, aztán majd csak lesz valahogy.

DArchAngel 2013.02.12. 09:58:27

Ez van, amikor az ideológiai agymosás kiírtja az elemző funkciókat az egyén agyában. Például: elfelejti a matematikát, és súlyosan károsodik a realitásérzéke.
Tisztára, mint Észak-Koreában. Tényleg arra szeretnénk tartani?

shakespeare 2013.02.12. 10:00:24

@dekol84: mondjuk en eppen Bp-re jarok egeszsegugyi temaban kutatas fejlesztesben segiteni. nevezzuk bocskoros romanos toketlenkedesnek - a te szinteden. Ha elcseszem lehet h rossz labadat mutik meg amikor betolnak a mutobe agyszukulet utani erszukuleti bantalmaid eseten. neked mar nem maradt mas mint a remeny, hogy jo munkat vegzunk es jol jarsz.

a bocsokorozasrol szokjal le, mert nem mindenki megerto, en sem mindig es porul jarhatsz egyszer. ha rosz napon szolsz be nem allok le amig mozogsz.

nincs1itt 2013.02.12. 10:03:21

@Viktus: Tényleg nem?? De jó, hogy mondod, mert akkor engem csúnyán átbaxtak... Éppen a 3-on dolgozom... Vadiúj, szenes erőműnek láccó, de biztosan napkollektor, dehát ugyi...
A nap és szél erőművek is igen elterjedtek, de mivel azok "csak" a lakossági igényeknek felelnek meg - egyenlőre, a kapacitásuk miatt - ezért, ha szétnézel, akkor egyetlen tartományban találsz 50! erőművet, ennek kb 10%-a nap/szél, a másik 10% atom, a maradék pedig fosszilis, azaz gáz, olaj és szén! A szén van túlnyomó többségben, mivel igen komoly szén tartalékokkal rendelkeznek. Csak Köln környékén nézelődj, alig távolságokra 5 db szénerőmű üzemel, a holland határ irányában...

Viktus 2013.02.12. 10:03:50

@nevem van:

A szomszédos kelet-európai országok villamos energia hálózatát használja Németország, hogy a téli hónapokban északi szélerőműveiben megtermelt áramot a délebbi régiók fogyasztóihoz továbbítsa, ami az érintett államok rendszereit alaposan túlterheli. Németország tudatában van a problémának, de nincs elegendő politikai akarat a megoldásra, miután az roppant költséges. Csak a német rendszer korszerűsítése és felkészítése önmagában legkevesebb 32 milliárd eurót emésztene föl a német hálózatüzemeltetők Bloomberg által ismertetett álláspontja szerint. A közép- és kelet-európai országok így azon vannak, hogy a legveszélyesebb időszakban függetlenítsék villamos energia hálózatukat a németről a kritikus túlterheltség elkerülése érdekében.

Az egykori kommunista országok villamos energia rendszerei lehetőségeik határáig túlfeszítettek és az áramszünetek veszélyével néznek szembe, amidőn a Németország északi részén, illetve a Balti-tengeren üzemelő szélerőművek termelése - elsősorban a téli hónapokban - emelkedik. A fukusimai baleset után a nukleáris energiáról gyakorlatilag lemondó Németország több mint 8885 megawatt (a Paksi Atomerőmű kapacitásának mintegy négy és félszerese) szélenergia kapacitást installált 2007 óta, többnyire északon. A szélerőművei által termelt villamos energiát azonban - jelenlegi hálózata elégtelensége miatt - nem mindig tudja országon belül eljuttatni, jellemzően ipari nagyfogyasztóihoz.
-

Persze ez nálunk nehezebb feladat lenne , mert nincsen itt szeles északi-tenger viszont geotermikus energia lenne a napkollektorokat lehetne támogatni ...

nincs1itt 2013.02.12. 10:06:26

@OrangeOrder: Bocsánat, a Te nem létező logikádat NE tulajdonítsd nekem! Csak annyit mondtam, hogy Janus-arcú, nem annyira finoman, hazug dolog, 10% csökkentés a pógárnak, mellette elegánsan elfelejtik megemlíteni, hogy a 6-800 forintos villanyszámla csökkenése, a termékek és szolgáltatások árának összesítve sokszoros növekedése mellett értelmezendő. Vagyis, populista demagógia...

Viktus 2013.02.12. 10:11:17

@nincs_itt:

Az elég gazdaságtalan 50 szénerőművet szétszórni egy tartományban. Ez hol?

"A német energiacégek 12 szenes áramtermelő egységet terveznek építeni, 11 500 megawattot meghaladó együttes kapacitással. Ezek a VDEW áramipari szövetség becslése szerint 2010-2011-re állnának üzembe. Közben csak kilenc gázerőművet terveznek 6600 megawatt összkapacitással. Németországnak 2020-ig mintegy 40 ezer megawatt új áramtermelő kapacitást kell kiépítenie, mivel a hetvenes években épített erőművek addigra elérik 40-50 éves élettartamuk végét."

www.origo.hu/gazdasag/hirek/20060206nemetorszag.html

blah 2013.02.12. 10:17:05

@OrangeOrder: te összetévesztettél engem valakivel aki az mszpnek drukkol. Engem nem a terelés érdekel hanem a válaszok. Nem azért vagyok kritikus a mindenkori kormányokkal mert nincs jobb dolgom hanem azért mert ezek parasztvakításon kívül eddig semmire nem voltak alkalmasak. Szóval?

ursus artos 2013.02.12. 10:18:30

@Friedman: 2008-ban az ellen szavaztunk, hogy akit az államilag finanszírozott helyre vettek, vesznek fel, annak ne kelljen tandíjat fizetni.
És bizony ma is elmondhatjuk, azt, hogy az állami helyeken nincs tandíj. Sőt akkor is mondhatnánk ha csak egy darab ilyen helyet hirdetnének meg az egész országban mondjuk Orbán Sára részére.

@OrangeOrder: "ezzel a logikával az áremelés jobb lenne,..." Így van. Következésképpen munkahelyeket teremtene, mert nőne a villanycég bevétele, amiből újabb karbantartókat venne fel, ami tovább növelné az áramellátás biztonságát...
(Az emeszpének semmi sem jó. Mert egyszerűen nincs ötlet. Így nem marad más hátra, mint az Orbán által gerjesztett események után menni.)

látjátok feleim szümtükkel 2013.02.12. 10:20:39

@VT Man: "2 millióan igényeltek gázár-támogatást 2007-ben!

Összesen 3,6 millió gázfogyasztó van!

Normális ez? Normális, hogy az emberek 55%-a támogatást kapjon? Az nem osztogatás?

Mekkora baromság és bürokrácia volt évente 2 millió támogatást elbírálni!"

Nos most nem kell elbírálni, mert mindenki kapja a 10 %-os csökkentést. Ez most jobb, igazságosabb? Persze erre csak az tud konzekvens választ adni, aki az alsó milliókhoz tartozik, közmunkából, meg sehol sincs segélyből él fűtetlen lakásban.

Több, mint tíz éve lakunk vidéki városban a mostani helyünkön, kertes övezetben, de az utóbbi két évben télen egyre kevesebbet tudunk szellőztetni, mert állandóan büdös a levegő ( még nyári estéken is ). Oka, hogy a jól támogatott nép minden szart eléget ( nagyon drága a tüzelő ),ráadásul a minősíthetetlenül rossz levegő még a csukott nyílászárókon is bejön a lakásban. Ja, persze ezt a nagyfaluban nem lehet érzékelni, mert gyárak már nem füstölnek, és a lakásokban is kevés a vegyestüzelés. Vidéken meg kevés a munkahely, és a munkabér.

nyünyüge 2013.02.12. 10:21:30

@OrangeOrder:
Igazad van.

Senki sem tudta cáfolni - MERT IGAZ! - hogy a fidesz pusztán hatalomtechnikai okból döntött a rezsicsökkentés (és annak ilyen brutál-primitív módja!) mellett.
Ahogyan a 2006-os népszavazáskor sem elvi alapon, hanem hatalomtechnikai okból kampányolt a tandíj meg az EÜ reform mellett.

Ha ez szerinted dicsőség, akkor hajrá.

OrangeOrder · http://orangeorder.blog.hu 2013.02.12. 10:25:38

@blah: A jövő meghozza a választ. Dolgozz becsületesen, szorgalmasan, és bízz a kormányban.

@ursus artos: Lehet, nem bánnám azt se. Ki tudnám fizetni valószínűleg, és takarékosabb életre ösztönözne sokakat, ld. benzináremelés. Visszasírom az üres utakat. Bár az is visszavetheti a gazdaságot, most jut eszembe, na persze mindegy. Kik vagyunk mi, hogy megmondjuk a kormánynak, mit csináljon.

Népszerűség szempontjából nem rossz lépés, bár tudom, hogy a nyugdíjasok egy része pl. a mostani emelést is kevésnek tartja, és nem tudja mindig értékelni a Fidesz erőfeszítéseit sem a rezsicsökkentés terén. Tehát nehéz a nép kedvére tenni sajnos. Áremeléssel meg aztán még annyira se lehet.

@nyünyüge: Ez van sajnos. A werberi kampánnyal szemben nem lehet tiszta eszközökkel küzdeni. 2002-ben így bukott a Fidesz, ezt még egyszer nem engedhetjük meg magunknak.

nincs1itt 2013.02.12. 10:28:12

@Viktus: Valóban, annyira, de annyira buták és végtelenül gazdaságtalanok a németek... Az idézet 2006-ból való. A meglévő 40-50 éves erőműveket folyamatosan fejlesztik, illetve a legrégibbeket kivezetik, azaz építenek helyette újat. Tényleg nem értem, hogy miért nem akarod elhinni, amit én, nap mint nap megélek,illetve ebből élek. Szóval, kb 150 évre elegendő a német szénkészlet, a világ legkorszerűbb és legnagyobb szenes-erőműve a neurathi.
Amit folyamatosan felújítanak, karbantartanak és bővítenek!
A tartomány pedig, a Ruhr-vidék közvetlen szomszédja, mert ugye a nehézipart,de még a "könnyűt" sem képes ellátni megfelelő elektromos árammal a szél/nap erőmű, az marad a templom kivilágításra, illetve néhány háztartás ellátására. Egyenlőre.

nincs1itt 2013.02.12. 10:30:56

@Viktus: A cikk 2006-os, vagyis éppen a kellős közepén vagyunk, az új kapacitások kiépítésének...
de.wikipedia.org/wiki/Kraftwerk_Neurath
többek között erről is beszéltem... Csak a Te kedvedért, építettek mellé pár szél hajtányt is...

blah 2013.02.12. 10:33:20

@OrangeOrder: aha, szóval hülye vagy. Köszi a dumcsit.

2013.02.12. 10:35:42

@esefe: "Újabb bizonyítéka van annak, hogy a Magyarországról külföldre irányuló kivándorlás gyorsul: a német statisztika szerint az elmúlt két évben több mint ötszörösére, mintegy 3200 főről 17 ezer főre nőtt a Németországba költöző magyarok száma, ekkora kiköltözési hullám az 1996-ig visszamenő adatok között közel sem fordult elő. Tíz év leforgása alatt 47 ezer magyar állampolgár vándorolt ki Németországba."
Öngól.

vundergraf (törölt) 2013.02.12. 10:36:43

@nemecsek ernő áruló:

Mi a gond félmillió külföldre menővel?

- így már nem keltik itthon a negatív hangulatot
- egy részük legalább nem vesz fel itthon segélyt
- másik részük munkahelye felszabadult a maradók számára
- egy részük jófajta Eurót utal haza, amit itthon költenek el...

Nem látom miért gond, ha külföldön keresnek melót?!

Van elég munkanélküli helyettük itthonra!
Ahol nincs, ott meg legalább javulnak a bérviszonyok :-)

vundergraf (törölt) 2013.02.12. 10:37:42

@Könnyen elkaptuk, uram!:

...és mi a gond azzal, ha mennek?!
Legalább javulnak a maradók kilátásai.

2013.02.12. 10:39:47

@OrangeOrder: "Kik vagyunk mi, hogy megmondjuk a kormánynak, mit csináljon."

Remek az önértékelésed. Valószínűleg te egy senki vagy. Te ugyan meg nem mondod, mit csináljon a kormány. Ez fordítva működik: neked mondják meg, mit csinálj, és te boldogan bólogatsz!

OrangeOrder · http://orangeorder.blog.hu 2013.02.12. 10:41:18

@blah: Demokrata minősítgetés, enyém a megtiszteltetés.

@Könnyen elkaptuk, uram!: Lehet, hogy volt köze ehhez annak, hogy Németország megszüntette a magyar állampolgárokkal szembeni korlátozásokat a munkapiacán? 2004-2005 táján nem aggódtál, hogy sokan mennek a UK-be vagy Írországba?

@vundergraf: De sajnos keltik, mert folyton írogatják a hülyeségeiket, ld. Határátkelő blog. A kinti pénz nagy része viszont tényleg hazajön, így van.

OrangeOrder · http://orangeorder.blog.hu 2013.02.12. 10:42:23

@Könnyen elkaptuk, uram!: Végül is igen, egy senki vagyok. Akárcsak te vagy bárki itt. Egy dolgozó állampolgár, akinek a szavazata ugyanannyit ér, mint bárkié - egy inaktívé pl.

Ez a demokrácia.

Szerencsére itt az interneten egy kicsit mindenki úgy érezheti, hogy van beleszólása, és persze felelőssége semmi.

nincs1itt 2013.02.12. 10:45:43

@vundergraf: Hja, kérem, aki/-nek ennyire eccerű...
Az a baj, hogy nem azok mennek el, akiknek nincs otthon munkája, mert annak arra sem futja, hogy elinduljon.
Akik elmennek azok helyett maradnak, a posztíróhoz hasonlóak, milyen állások szabadulnak fel? Semmilyenek. Nem létező, ebből eredően nem működő gazdaságban, nincsenek állások, amelyek felszabadulnának, mert folyamatosan szűkül a foglalkoztatottság. A közmunka nem ér!
De a miért elmennek sokan, az itt olvasható, ez bármelyik kormányra igaz lehetne, de speciel most a fijjug hüjék:
index.hu/belfold/2013/02/12/megprobaltunk_hulyebbek_lenni_a_kormanynal/

ob.szerver 2013.02.12. 10:46:44

Tegnap megkaptam a bankszámlakivonatomat. Külön soron feltüntetve, hogy a tranzakciós adó háromezer valahányszáz forint volt. Neazembnerekkelfizettessékmeg. Bár eddig lelkes híve voltam Orbán Viktornak, most nagyot csalódtam benne.

nincs1itt 2013.02.12. 10:48:18

@OrangeOrder: Látod, látod, ehhez sem értesz. Mert a kinti pénz nagy része nem megy haza, marha! Hanem ott marad, mert ott kell megélni a keresetből. A megtakarítások csekély hányadát küldik haza a kint dolgozók, hogy orbanisztánban maradt rokonaik ne dögöljenek éhen, pl.
Na ezért külön megérdemelne a kitalálója fél óra fejbelövést:
index.hu/belfold/2013/02/12/megprobaltunk_hulyebbek_lenni_a_kormanynal/

nyünyüge 2013.02.12. 10:48:36

@OrangeOrder:
"nem engedhetitek meg magatoknak a tiszta eszközöket" a hatalom érdekében.

Megengedhetitek magatoknak viszont a hatalom megtartás érdekében a tökéletes néphülyítést, a magángazdaság tönkretételét, az ország harmadának út szélén felejtését, a tökéletesen átláthatatlan, önjáró pártállami államigazgatás bevezetését, ....

nemecsek ernő áruló 2013.02.12. 10:48:38

@vundergraf: Én jobban örülnék, ha a kedvező gazdasági hatások miatt inkább itthon is találnának munkát. Norvégiában 10ezer mérnök-állás betöltetlen. Ausztriában nincs annyi magyar, ami ki tudná tölteni a munkaerőpiacot, munkás-hiány van, gyakorlatilag bármilyen utcáról beesőt felvesznek kis túlzással. És akik kimentek, egyáltalán nem munkanélküliek voltak. Egy-kettő igen, de nekem a 8 emigrált ismerősömből 1 volt munkanélküli, a többi jól fizető mérnöki, felszolgálói állást hagyott itt. A Szabolcsi munkanélküliek pedig kurvára nem fogják betölteni azokat a mérnök-állásokat, amik _elvileg_ felszabadulnának.

Az "elvileg" pedig igen erős, mert a cégek többségénél még mindig létszámstop van, általában az elvesztett munkaerő helyére sem nagyon lehet újakat felvenni sok helyen.

blah 2013.02.12. 10:48:47

@OrangeOrder: ha neked ez megtisztelő, hogy hülye vagy akkor nem biztos, hogy testhezálló dolog blogolgatni. Nem baj, higgyél jól és erősen...

OrangeOrder · http://orangeorder.blog.hu 2013.02.12. 10:51:55

@nincs_itt: Ki tudja, hátha mégis hazajönnek egyszer, és pl. lakást vesznek a megspórolt pénzből. Ismerek sok ilyet.

És kérlek, ne sértegess.

@nyünyüge: Én elhiszem, hogy nem tetszik a rendszer. Sokaknak nem tetszik. De szerintem 2014-ben mégis az fog kiderülni, hogy még többnek meg igen.

veracity 2013.02.12. 10:52:21

A rezsicsökkentést se azért csinálja a szemét csuti báró, hogy a maszopos ellenzéket jobb helyzetbe hozza! Nem, az anyjuk szentségit! Micsoda disznók!

Itt van ez a remekember Libajnai Lúdmilla Goosey Gordon is! Annyira szakértene már, de annyira. Pezseg a szocmó vére, csak már miniszterelnökösködhetne! (te ki tudod mondani?)

A sok neres paraszt meg nem vevő a kulturált szakértelemre!

Próbálnak a szoci szocmók éhséglázadásokat szítani, de hiába fújják, csak a büdös nagy füst gomolyog, láng meg semmi!

Cucilista elvtársurak, ebből így megint pofára zuhanás lesz, a Ron ide vagy oda!

ursus artos 2013.02.12. 10:53:43

@ob.szerver: "a tranzakciós adó háromezer valahányszáz forint volt."
Akkor kábé egymillió forint mozgott a számládon. És akkor most mi a gond: "fizessenek a gazdagok..."

angyalföldi partizán 2013.02.12. 10:54:06

@ob.szerver: gnyuhuhu,gnyehehe,kinek voltál te lelkes támogatója?

2013.02.12. 10:54:43

@OrangeOrder: " 2004-2005 táján nem aggódtál, hogy sokan mennek a UK-be vagy Írországba?"

De. Aggódtam. És sose mondtam, hogy a Maszop jól csinálta. Kurvára elbaszták. De ez nem indok, hogy örüljek annak, ha a fidesz mégjobban szétcseszi a gazdaságot.

bgp 2013.02.12. 10:56:00

@vénkujon: Nem baszogatni kellene, csak melléfeküdni, mi meg szépen betemetnénk mindkettőt.

2013.02.12. 10:56:21

@OrangeOrder: Egyébként a jövedelem egy része megy vissza. Mondjuk ezt te is beláthatnád. Tudod, ott adózik; lakik, eszik, él. Ott takarít meg, hogy előbbre tudjon lépni. A gyerekei ott járnak iskolába.

veracity 2013.02.12. 10:56:26

@ob.szerver: Na itt is van már egy cuci szocmó offshore lovag! Bárha nekem lenne annyi adóm!

Kowalski, helyzetjelentést! 2013.02.12. 10:58:15

Nemecsek, minden elismerésem. :)

A bloggazdának és barátainak pedig íme néhány idézet és link.

1. "Akármennyi szörnyűséget műveltek is a szocializmusnak nevezett rendszerben, az biztos, hogy káderei között eleinte kisebbségben voltak a haszonlesők, és többen az ügyben őszintén hívők. Ez abból is látszott, hogy többségükből sohasem lett újgazdag. Aztán több hullámban jöttek a csalódások, és az arány megfordult. A vége felé már mutatóban sem lehetett olyan embert találni a hatalomban, aki elhitte volna a saját szövegüket, amellyel a népet etették. A derékhad egyre jobban feszengve, felfelé mutogatva és az alattvalókkal összekacsintva hajtotta végre a parancsokat. Egyre több lett a rossz lelkiismeretű csinovnyik, aki úgy érezte, magyarázattal tartozik azért, mert részese a hatalomnak. Magyarázat többféle is volt: még mindig jobb, ha én vagyok ott, mint ha valaki más; csak akkor tudom megvalósítani a szakmai elképzeléseimet, ha belépek a pártba; csak belülről lehet a rendszert jobbítani. Nem lehet tudni, meddig húzták volna még, ha nincsenek világpolitikai változások, de az biztos, hogy a rendszer előbb roggyant meg erkölcsileg, mint fizikailag."

galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=190375:a-rossz-lelkiismeret&catid=9:vendegek&Itemid=66

2. Mi a francot akarnak a diáktüntetők?

www.youtube.com/watch?v=9N8nYpT4Ovo

3. "Ha a bomlott elméjű Kádár János még hatalmon marad, és összefog a katolikus egyházzal, valamint meghallja a folyamatosan smúzoló népi ellenzék hangját, és olthatatlan vágyat érez az Erdély-giccs, a turbófolk valamint az aktualizált revíziós dalok iránt, akkor kábé itt tartanánk."

nepszava.com/2013/02/velemeny/para-kovacs-imre-a-szeretet-mindent-legyoz.html

veracity 2013.02.12. 11:00:11

@Könnyen elkaptuk, uram!: Szar volt a szocmó kúrmány is, de azért egy kicsit már visszasírod. Mit kicsit, nagyon! Tököd teli van már, hogy így a pálya szélére kárhoztatva nem tudsz rendesen hogyhívjákolni!

2013.02.12. 11:03:21

Leszarom a rezsicsökkentést. Engem az érdekel, hogy a rezsim miért rabolta el több millió forintomat a nyugdíj számlámról? Ekkora böszmeséget a rendszerváltás óta politikai erő még nem tett, és jogállamban meg sem tehette volna.

veracity 2013.02.12. 11:08:12

@Zoltanius: Előbb kiloptad a közösből magánba, aztán visszalopták tőled... Hogy ráb@sztál tesvír!

ursus artos 2013.02.12. 11:08:34

@Zoltanius: "Engem az érdekel, hogy a rezsim miért rabolta el több millió forintomat a nyugdíj számlámról?"
Neked nem volt pénzed azon a számlán. Azon a számlán az állam ellopott pénze volt.

vundergraf (törölt) 2013.02.12. 11:09:10

@Zoltanius:

Az nem a TE pénzed volt... erről immár Strasbourgi ítélet papírja van a kormánynak :-)

nincs1itt 2013.02.12. 11:19:03

@OrangeOrder: De ha egyszer kiköveteled magadnak >oP
Na szóval, a baj ott van, hogy durva sok adót és járulékot NEM fizetnek be, amit nem lehet néhány lakás vásárlással pótolni! De a képzett, nyelvet beszélő munkaerő távozása a jellemző, vagyis a becsábított multik sem fognak megfelelő munkaerőt, találni, akkor bizony viszlát!!
Sok, tényezője van, de az okozója, az a MINDENKORI KORMÁNYZAT! Nekem mindegy jobbos, balos, zöld, "radikális" bla, bla, bla(láttál már a parlamenti büfébe balos szendvicset?), eddigi teljesítményük nulla! Egész pontosan, R O M B O L Á S!

blah 2013.02.12. 11:23:04

@veracity: @ursus artos: @vundergraf: kilopták abból a közösből amit a ti pénzeteken is tartanak fenn. Értem. Amire szerződés volt. Ahol legalább nyilvántartották a befizetésed. Bizonyára rendes hívők vagytok. Az nem számít, hogy miért hozták létre, hogy ez egy hosszú távon megtérülő befektetés lett volna ami segített volna az államnak. Nem baj, higgyetek.

Kakimaki0123456789 2013.02.12. 11:24:38

Nekem a jogbiztonsag, jovobe vetet hit es bizalom, stabil gazdasag sokkal de sokkal tobbet ert volna mint az a parezer forint amit havonta sporolhatok ezzel.
A csapbol is folyo arcatlan hazugsagaradat (pld hogy meg ma is az MSZP miatt draga a benzin) pedig megfizethetetlen...

kifordított nagyanyó 2013.02.12. 11:25:15

@OrangeOrder: Nem jönnek haza,baszod!
Pláne amíg ez a tetű banda van hatalmon akkor biztos!

Kakimaki0123456789 2013.02.12. 11:25:15

Rezsimcsokkentest nem rezsicsokkentest :)

ursus artos 2013.02.12. 11:27:04

@blah: "ez egy hosszú távon megtérülő befektetés lett volna ami segített volna az államnak. Nem baj, higgyetek. "
Állami garanciával. Vagyis ha közben tönkre megy, akkor semmi gond a polgára pénze nem vészhet el, majd az állam...
"ami segített volna az államnak..."

A nem tudjuk hány százalékban.

Jó befektetés volt a kábé 10 év alatt összehozott átlag 180 ezer forint reálhozam...

szabodenesnk · http://szabodenesnk.hu 2013.02.12. 11:29:18

@OrangeOrder: Ez valóban nem más, mint a kampány része. De az emberek nem hülyék és talán számolni is tudnak valamennyire. Mert akkor kijön, hogy a kormány elvesz egy ezrest és vissza ad belőle kétszázat. A pénztárcában látszik majd az eredmény.
ÁfA 27%, tranzakciós illeték, egyéb illetékek emelése, biztosítási adó, telefonálást terhelő adó, adójóváírás eltörlése, minimálbér adóköteles,........
Szóval a terv, valóban zseniális, mint ahogyan a paternalista, és populista kormányokra jellemző. De ez sem menti meg a Fideszt.

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2013.02.12. 11:33:07

Talpra magyar , itt az idő....

Szombaton 11-re az ország összes devizahitelese a Kossuth térre gyülekező, a felszabadulás napja jön!

KASLER ÁRPÁD a Banki Adósok Érdekvédelmi Szervezetének elnöke toborozza azokat, akik nem hagyják tovább kifosztani magukat.

Szervezz autót, buszt, lovaskocsit, teleautót, a média nem tudja elhallgatni.

Nagyon nagy tömeg várható, időben érkezz!

www.kaslerarpad.hu

Belzebubo 2013.02.12. 11:36:47

@vundergraf: "mi a gond a félmollió külföldre menővel?
- így már nem keltenek negatív hangulatot "
Ez a Fidesz új nemzetstratégiája? Aki nincs velünk, az menjen a p*ba? Lehetőleg minél tàvolabb? Romák Kanadába,munkanélküliek Angliába, Németországba? Aztán, aki marad , a lojàlis seggnyalók, mind a kétmillióan majd boldogan élnek, míg meg nem halnak? Esetleg vesznek pár millió kínait, hogy legyen aki dolgozik is?
Ez az egész olyan mint a Kádár rendszerben. "elvtársak, a köv. pártkongresszus előtt minek csökkentsük az árát?"

vundergraf (törölt) 2013.02.12. 11:36:52

@blah:

Az állam ez egyénekre bízta a KÖZÖSBE fizetett járulék egy részének fialtatását.

E mellé azt ígérte, hogy, ha amennyivel jobban fialtatja, mint az állam tenné, annyival több nyugdíjat is kaphat majd cserébe a fialtatásért.

Vagy kevesebbet!!! ha, nem jól fialtatja, ezt sem kéne ám elfeledni... igaz-e?!

---
Azaz az haszonbérbe adta az államot illető járulékot. Az a pénz tehát soha nem volt az egyéné!

A haszonbérleti szerződés MEGFELELŐ ELSZÁMOLÁS (állami nyugdíjra való beváltás) mellett fel lett mondva. Ennyi történt.

Ezt mondta ki a nemzetközi Bíróság is egy az államot perlő egyén ügye kapcsán.

blah 2013.02.12. 11:37:12

@ursus artos: Tönkre ment volna, volna... Eleve bizonyos hányadot kötelező volt állampapírokba fektetni. Aztán majd ha jön egy olyan kormány amikor majd nyugdíjas leszel aki azt mondja, hogy mégsem a nyugdíjasokra kellene építeni a szavazóbázist akkor majd lesni fogsz, hogy kevés kenyérre a nyugdíj. Aztán mintha eleve köztudott lett volna, hogy 15 évben határozták meg azt a holtpontot amikortól már átfordul a befektetés jövedelmezővé az állam számára. Ezt nem sikerült kivárni.

OrangeOrder · http://orangeorder.blog.hu 2013.02.12. 11:40:17

@ursus artos: :)))

@Könnyen elkaptuk, uram!: Persze. De valóban többet tud ott félretenni az itthoni lakásra, mint amit itthon össze tudott volna szedni tanárként, melósként, könyvelőként. A világ igazságtalan.

@nincs_itt: Biztosan úgy van, ha mondod.

@Kakimaki0123456789: Akkor szavazd vissza az MSZP-t, tuti jobban fogják majd csinálni.

@kifordított nagyanyó: Csak szeretnéd. Jönnek. Aki meg nem jön, azért nem kár, bármilyen fájó is ezt mondani.

@szabodenesnk: Meg az egykulcsos SZJA + szuperbruttó kivezetése, minimálbéremelés, nyugdíjemelés.

@Hajrá diákok, az ország sorsa a kezetekben!: hű, de jó lesz nekünk.

blah 2013.02.12. 11:43:00

@vundergraf: de azt azért érzed, hogy az a pénz nem az államé hanem a tiéd. Az állam nem is fialtatja a befizetett pénzeket, de még egyéni számlákon sem vezeti. Addig persze nincs is gond amíg ilyen szinten van nálunk a kapitalizmus, amíg a kormányoknak a nyugdíjasok seggét kell csak kinyalni. Viszont amikor majd egyszer megfordul a helyzet akkor majd jól jönne az a pénz...

nincs1itt 2013.02.12. 11:44:58

@OrangeOrder: Nem csak én mondom, hanem maga ez a retardált pávián horda... pontosabban a Mélyen Tisztelt Zseniális Kormány, Fénylő Csillagunkkal az élen...
Szóval, asztatmondta volt a turulba nertárs, hogy lesz itt ojjan Kénaén 5-10 év múlva, hogy sírva könyörögnek azok a gaz, nem nertársak akik elmentek, a hazatérésért. Vagyis elismeri, hogy most nagyon xar, de talán, ha a Turul is úgy akarja, akkor eccercsak, nemsoká, stb...

clegane 2013.02.12. 11:45:43

sötétség, ostobaság.
teljesen kiábrándulok az emberiségből ha így folytatjátok.
bár szerencsére nem mindenki ilyen hülye, mint a blogszerző, úgyhogy némi remény még akad.

nincs1itt 2013.02.12. 11:47:29

@nincs_itt: viszont a további távozást is gránitba véste, egész pontosan rája ragasztotta az újabb cetlit a Zalaptörvényre, hogyaszongya maracc itthon, a szülőket eltartod, de fizetést nem tudunk adni, munkahely nincs, tehát oldd meg! ha nem teccik, akkor meg nyasgem!

nevem van 2013.02.12. 11:57:38

@OrangeOrder: Igazság is van amúgy jócskán elfogult szavaidban. MSzP és Fidesz között választani, az kb. pestis és kolera közötti választásnak felel meg. Bajnai viszont nem MSzP-s, ne mosd össze. Mindenesetre, még az MSzP sem harcolt olyan méltatlan módon a hatalom megtartásáért, mint amit most látunk.
@Viktus: Ugye elvileg minél nagyobb egy összekapcsolt energiarendszer, annál "türelmesebb" a kiugró termelési/fogyasztási csúcsok esetén. Ha mégis gond van máshol, mármint igazi gond, a nemzeti teherelosztók lekapcsolhatják országukat az egyesített energiahálózatról. Ha nagy gond van, akkor működésbe lép az automatikus védelem: lekapcsolnak a túlterhelt egységek. Ha van áram, az arról tanúskodik, hogy a gondok nem túl nagyok. Persze, pl. egy túlterhelt hálózatban csökken a frekvencia, de kismértékű csökkenésre csak egyes speciális pl. kórházi berendezések reagálnak, no meg az elavult, hálózati digitális órák.
A német energiapolitika elég ostoba, ők persze elég gazdagok, hogy erőltessék a gazdaságtalan "megújuló" energiát, ami tkp. több kárt okoz, mint hasznot. Hasonlóképp a német atomellenesség régóta része az ottani csőcselék világnézetének, politikai oldaltól függetlenül. A helyi populista politikusok meg utánaengednek a butaságnak.

OrangeOrder · http://orangeorder.blog.hu 2013.02.12. 12:02:05

@nevem van: Bajnai nem MSZP-s? Már lehet, hogy nem az, de aki a Gyurcsány-kormány alatt gazdasági miniszter volt... amúgy nincs vele komolyabb bajom. Az ő kormányzása jóval szimpatikusabb volt, mint az előtte lévő MSZP-SZDSZ-esek.

vundergraf (törölt) 2013.02.12. 12:04:01

@blah:

Nem nem az enyém!
Az a pénz egy (nyugdíj)BIZTOSÍTÁSI DÍJ !

Ugyanúgy nem az enyém mint pl. a lakásbiztosítási díj sem...

A biztosítónak pénzt adok azért, hogy később,
(nyugdíjbiztosításnál az államnak)
ha szükségessé válik kifizetést teljesítsen számomra.

A nyugdíj biztosítás csak annyiban tér el, hogy
az állam kötelezően előírja a biztosítás megkötését és díját számomra.

Szóval, a járulék, mint biztosítási díj működik.
Ezért biztosan nem az enyém...

Ami az enyém az az érte járó MAJDANI KIFIZETÉS joga!!! Természetesen a majdan éppen érvényes szabályok szerint.

Tehát, mint díjfizető igazából, azt sem tudom most, hogy pontosan mennyi is fog járni ...majd egyszer.

Kakimaki0123456789 2013.02.12. 12:08:45

@OrangeOrder: Nem veszek reszt az MSZMP ket aga (fidesz-mszp) kozotti csatarozaskoban, ezt meghagyom a hivatalos agit-proposoknak.

nincs1itt 2013.02.12. 12:08:59

@nevem van: Azért a német energiapolitika ostobaságát, gondold át még egyszer... A megújuló energia források hasznosítása valóban károkat IS okozhat. Az atomerőmű-ellenesség, valóban nem a legjobb politika, de mivel van más forrás, nagyon sok, ezért a veszélyessége miatt, mert láthattuk mennyire az, valóban a visszaszorítása mellett kell kardoskodni. Ameddig nem találnak ki, újabb, hasonlóan "olcsó", de biztonságos technológiát.

Kakimaki0123456789 2013.02.12. 12:10:16

@OrangeOrder: Orban meg nem volt liberalis? Akkor most is az? Nem szocialista a programja? Akkor mi is Orban?

pagonylako 2013.02.12. 12:23:36

Néhány hónap tapasztalata után majd térjünk vissza erre a témára, hogy a kiadásnövekedés (csekkadó stb) és a rezsicsökkentés hogyan arányul egymáshoz. Kíváncsi vagyok, bízom benne hogy jobban járok(járunk), bár szkeptikus vagyok. :)

Kakimaki0123456789 2013.02.12. 12:26:32

Azert MSZP-zitek folyton az egesz ellenzeket, minden tiltakozast, jogos felhaborodast, diakokat, oregeket, szegenyty es gazdagot egyarant mert az MSZP-t mar sikerult demonizalni a sajat szavazoitok elott, es a tobbi tiltakozas ellen egyszeruen nincs ervetek.
A fidesz zsakutcaban van, sajat demagogiaja, bokroscsomagozasa, rovidtavu (rovidlato...) politikai haszonszerzesi strategiaja akadalyozza meg abban hogy tenyleges, eloremutato, valodi tarsadalmi atalakitast vegezhess, sajat arokasasa es az ellenfel demonizalasa abban hogy tarsadalmi egyetertest teremtsen, sajat politikailag szuklatokoru (es egyer szukebb szavazotaboru) elitista konzervativizmusa abban hogy valodi szocialis igzsagossagot hozzon letre.

Engem a keresztény hitem miatt támadnak 2013.02.12. 12:27:53

OrangeOrder, csak három napja volt, hogy azon görcsöltél, hogy jaj, a balliberális söpredék fő ideológiai csatahajója, az Index csupa felségsértő blogot linkel be, milyen primitív, a nemzeti hang hogy el van fojtva:

orangeorder.blog.hu/2013/02/09/csak_egy_atlagos_blog_hu-cimlap_991#c19021333

Aztán három nap alatt mindjárt két irományodat is belinkelték. Az indexnek köszönheted, hogy az átlagos 2-5 hozzászólás helyett 400 fölé ugrott a kommentek száma.

Elgondolkodtál már azon, hogy miért reklámoz téged az Index? Ne áltasd magad, nem azért, mert annyira pengék az eszmefuttatásaid. Az Indexnél értik a dolgukat. Azért ajánlottak épp téged, és épp ezt a két írást, mert ezek annyira gázak, hogy erősen erodálják a Fidesz szavazóbázisát. Pontosan az ellenkező hatást éred el velük, mint szeretnéd...

Néha gondolkozz egy kicsit. Vagy tudod mit: inkább ne gondolkozz.

blah 2013.02.12. 12:30:34

@vundergraf: az utolsó mondatod tükrében remélem érted miért találták ki a magánnyugdíj pénztárat és miért nem kellett volna eltörölni.

OrangeOrder · http://orangeorder.blog.hu 2013.02.12. 12:33:16

@Engem a keresztény hitem miatt támadnak: Bizony, de én kevés vagyok. Több GFG kéne meg normális Mandiner, esetleg Jobbegyenes. Így is itt tombol a teljes szocióliberális trollsereg, ha már a fülkékben nem sikerült összehozni a többséget.

De azért nagyon ne aggódj se miattam, se a Fidesz miatt. Szerintem.

2013.02.12. 12:51:37

@vundergraf: De, az az én pénzem volt. Szerződtem az állammal, hogy a fizetésem nyugdíj járulék részét a saját magam nyugdíjára tehetem félre, és akkor majd, amikor nyugdíjas leszek, ő nekem kevesebbet fog fizetni. Ezt nevezték öngondoskodásnak, amit hazugsághegyekkel fűszerezve egyszerűen eltiport az állam, csak épp a fekete autó hiányzott, ami az ötvenes években megvolt.

2013.02.12. 12:53:13

@Kakimaki0123456789: Ami az agit-propot illeti, azt jól megtanulták fidesznyikék még az átkosban. Most tökélyre fejlesztették és a sok narancs szemüveges birka el is hiszi nekik.

2013.02.12. 12:55:35

@ursus artos: Az államnak nincs pénze, azt maximum a polgárai adják oda adók és járulékok formájában, csak az alattvalók gondoljőák azt, hogy az államnak joga van a "pénzéhez". Itt durva törvénysértés és jogtiprás történt, ami legfeljebb Belorussziában volt szokás addig, amíg Orbanescu meg nem érkezett.

ursus artos 2013.02.12. 12:59:46

@Zoltanius: "Itt durva törvénysértés és jogtiprás történt,..."
A strasbourgi bírósági határozat nem ezt mondta ki...

szabodenesnk · http://szabodenesnk.hu 2013.02.12. 13:03:08

@OrangeOrder: "@szabodenesnk: Meg az egykulcsos SZJA + szuperbruttó kivezetése, minimálbéremelés, nyugdíjemelés.

Szerinted a minimálbér emelésével ki járt jól az államot kivéve? Ugyanis az első minimálbér emelés után egy fillérrel sem vitt haza többet a minimálbéres munkavállaló, mint előtte. Ugyanis SZJA köteles lett, az adójóváírást pedig kivezették. A 20 ezer FT különbséget, - amivel terhelték a vállalkozásokat - mind az állam zsebelte be.
Evvel nem igazán kellene dicsekedni.
A nyugdíjasok, Magyarország szent tehenei. Őket a választások miatt kell kényeztetni. Míg a reálbérek csökkennek, addig a nyugdíja reálértéke megmarad. Ez nem normális állapot.

szabodenesnk · http://szabodenesnk.hu 2013.02.12. 13:03:08

@OrangeOrder: "@szabodenesnk: Meg az egykulcsos SZJA + szuperbruttó kivezetése, minimálbéremelés, nyugdíjemelés.

Szerinted a minimálbér emelésével ki járt jól az államot kivéve? Ugyanis az első minimálbér emelés után egy fillérrel sem vitt haza többet a minimálbéres munkavállaló, mint előtte. Ugyanis SZJA köteles lett, az adójóváírást pedig kivezették. A 20 ezer FT különbséget, - amivel terhelték a vállalkozásokat - mind az állam zsebelte be.
Evvel nem igazán kellene dicsekedni.
A nyugdíjasok, Magyarország szent tehenei. Őket a választások miatt kell kényeztetni. Míg a reálbérek csökkennek, addig a nyugdíja reálértéke megmarad. Ez nem normális állapot.

OrangeOrder · http://orangeorder.blog.hu 2013.02.12. 13:47:09

@szabodenesnk: Az adómentes minimálbér (meg a kedvezmény a minimálbér duplájáig) egy világraszóló hazugság és csalás volt, ezt te is tudod.

A kamu minimálbéresek zsebbe csúsztatott feketejövedelmét pedig mi nyögtük.

nevem van 2013.02.12. 14:03:27

@nincs_itt: Egy ostoba energiapolitikát annak kellene újragondolni, aki képes rajta változtatni. Az nem én vagyok. Az atomerőműnek kisebb a nukleáris kibocsátása, mint egy fosszilis tüzelőanyagot égető társának. Fukusimában három halott volt: rájuk esett egy födém.
E balesetek nyomán betiltani az atomerőműveket olyan lenne, mintha betiltanánk a kötelet, mert 1958-ban felakasztottak néhány ártatlan és ártalmatlan reformert.
Ha majd lesz a nukleáris erőművekkel versenyképes alternatíva, akkor majd meglátjuk mi lesz. Ma nincs.
Ami van, az röhejes: tűzifa (környezetszennyezés), szélerőmű (kiszámíthatatlan, alkalmatlan, igen drága, madárgyilkos), napkollektor, napelem (egyelőre komolytalan)csak kivételképpen jöhet szóba.

nevem van 2013.02.12. 14:07:03

@OrangeOrder: Bajnai sosem volt MSzP-tag. Jobb volt miniszterelnöknek, egy nehéz helyzetben is, mint bármelyik előde, beleértve Antall Józsefet, Boros Pétert, Horn Gyulát, Orbán Viktort, Medgyessy Pétert és Gyurcsány Ferencet is. Ha valamelyik niemandot kifelejtettem, akkor elnézést kérek.

szabodenesnk · http://szabodenesnk.hu 2013.02.12. 14:16:45

@OrangeOrder: a minimálbér emelésével ki járt jól? Próbálj egyenes választ adni!

OrangeOrder · http://orangeorder.blog.hu 2013.02.12. 14:26:06

@nevem van: Ja, Medgyessy se volt MSZP-tag, de ettől nem volt ő se ártatlan. Nekem persze mindegy, hogy minek a tagja.

@szabodenesnk: Jól járt:

1. A valódi minimálbéres, mert több pénzt fog kapni.
2. Én, mert talán ritkábban fogom látni, hogy nyíltan csalnak a munkáltatók lépten-nyomon, és 0 SZJA-t fizetnek. Ez nekem egyelőre elég.
3. Bár nem kérdezted, de azt is leírom, hogy a kamu minimálbéres az valószínűleg szarabbul járt most. Nagyon sajnálom.

nincs1itt 2013.02.12. 14:27:53

@nevem van: Az tudtam, hogy nincs ráhatásod, de az csak most vált világossá, hogy nem is értesz hozzá... Fukusimában a halottak száma egyenlőre ismeretlen, mivel a sugárfertőzés hatásai a legtöbb esetben, évek alatt fejlődnek ki. A tengeri élővilág pusztulása felmérhetetlen. Az a grínpíszes csukgyákbeazösszeset, transzparens felirat, valóban marhaság. A szél és nap "erőművekről" írtam, hogy egyet értek a jelenlegi haszontalanságukkal, de cserébe legalább jó drágák és az előállításuk és a hatásik meg borzasztóan drágák... A fosszilis, jelen esetben a szénnel működő erőművek, hm. Szerintem vedd a fáradtságot és utazz el egyhez, názz szát a környékén, utána vagdalkozz, mert sok ezek közül évtizedek óta működik, nem mindig volt ennyire korszerű a füstgáz tisztítás... Szóval, az atom jelenleg hatékony, de baromi veszélyes, ebben azért megegyezhetünk. Szóval, amíg nem állsz elő jobbal, addig a buta némettye a kohóit és a többi termelő üzemét fosszilis erőművekkel fogja kiszolgálni energiával. Én védem a fákat, ezért eszem rántott hódot, harkály körettel...

szabodenesnk · http://szabodenesnk.hu 2013.02.12. 14:28:14

@OrangeOrder: mennyivel kap többet a minimálbéres a 20 ezres emelés után? Menjünk sorba!

Zedder 2013.02.12. 14:43:56

@OrangeOrder: "Jól járt:

1. A valódi minimálbéres, mert több pénzt fog kapni."

Áruld már el, hogyna lehetsz ilyen aljas geci? Nem szégyelled magad a szüleid előtt, hogy ilyen értékrenddel bíró fehérjehalmaz lett belőled?

Bérkalkulátor 2010

Bruttó havi munkabér: 98.000 Ft
Havi összes nettó jövedelem: 75.282 Ft

Bérkalkulátor 2013

Bruttó havi munkabér: 98.000 Ft
Havi összes nettó jövedelem: 64.190 Ft

Tehát miközben a bruttó minimálbér 24500 Ft-ot emelkedett, a nettó (tudod, amit az agitprop munkádért kapsz a hó végén) 11092 Ft-tal CSÖKKENT.

Erre vagy olyan büszke? A nagy adócsökkentő kormányodra? Remélem minden este kivered viktorod képére ott a hitvesi ágyaddal szemben.

Te rohadék.

Zedder 2013.02.12. 14:46:29

@Zedder: bocsánat, ezt elszámoltam, mert mindkét évhez a 2013-as minimálbért vettem alapul. A valós 73500 Ft-os 2010-es bruttó minimálbér nettóösszege így 60236 Ft-ra jörr ki 2010-ben. A fenti arányok mindenesetre beszédesek.

szabodenesnk · http://szabodenesnk.hu 2013.02.12. 15:06:30

@Zedder: 2010-ben a minimálbér adómentes volt. Rosszul számolták most is. Ugyanis az akkori bruttóból ne gond le a 16% SZJA-t!

cselaxi 2013.02.12. 15:10:04

Primitiv jobberek primitiv hozzászólásai (java részt).

Zedder 2013.02.12. 15:13:13

@szabodenesnk: a hr portálos bérkalkulátort használtam:

www.hrportal.hu/index.phtml?page=berkalkulator_2010&edt_brutto=73500&edt_gyerekek=0&edt_egyedulnevel=0&btn_submit=+Kisz%E1mol+%3E%3E+

Havi összes nettó jövedelem: 60.236 Ft

Nem csak SZJA levonás van/volt, hanem EÜ és TB járulékfizetés is.

Na de mindegy, engem inkább az érdekelne, hogyan lehetséges az az adócsökkentés kormányától, hogy 2010-ben a 98e Ft-os bruttó után 11e Ft-tal több nettó maradt a dolgozó zsebében, mint idén? Miközben Áfa-emelés, infláció, tranzakciós adó, telefon-adó, stb... Remélem OrangeOrder elvtárs rendelkezik egy jó válasszal erre.

OrangeOrder · http://orangeorder.blog.hu 2013.02.12. 15:15:18

@Zedder: Amellett, hogy értelmetlen a példád (ahogy azt később korrektül el is ismerted), meg szeretnélek kérni, hogy ha még egyszer ide kívánsz írni bármit, tartózkodj a személyeskedéstől. Köszönöm.

@cselaxi: Hát persze :)

Amúgy nem értem, mi a baj a minimálbér-emeléssel. Még mindig kevés? 200 bruttót kéne adni inkább legalább? Vagy legyen alacsonyabb a versenyképesség okán? Akkor meg mi a baj a közmunkabérekkel? Kevés a 47 ezer forint is, ugye?

Áh, de nehéz annak a kedvére tenni, aki nem akarja.

szabodenesnk · http://szabodenesnk.hu 2013.02.12. 15:19:53

@OrangeOrder: nem válaszoltál a kérdésemre! Mennyivel visz haza többet a minimálbéres most, mint az emelés előtt? Pedig 25 ezerrel emelték a minimálnért 2010 óta. Kihez megy a különbözet?
Azután folytatjuk.

Zedder 2013.02.12. 15:24:30

@OrangeOrder: nonono, nem menekülsz a kérdés elől.:) A személyeskedéssel most kiadtam magamból a dühöt irányodba, valóban tartózkodni fogok ettől a jövőben.

Szóval visszatérve a számokra:

- Miért van az, hogy a bruttó 24500 Ft-os emelkedésből nettóban már csak alig 4000 Ft-ról van szó?
- Miért van az, hogy 3 évvel ezelőtt ugyanarra a fizura (98e bruttó) 11e-rel több nettót adtak?

Hol van itt az adócsökkentés?

OrangeOrder · http://orangeorder.blog.hu 2013.02.12. 15:36:50

@szabodenesnk: Keress rá a Google-ön és számolj utána, annak válaszolok, akinek éppen kedvem van. Őszintén szólva nem nagyon érdekel. Majd talán lesz egy minimálbéres poszt is, de ez rezsicsökkentős.

@Zedder: Az lehet a dolog hátterében, hogy már nem adómentes a minimálbér.

Az adócsökkentés az aktív és bejelentett bérből élő középosztálynál észlelhető, sőt: a szuperbruttó kivezetésével a kevesebbet keresők is már többet vihetnek haza.

Sajnálom, ha nem jár mindenki annyira jól, mint egy pl. 500 ezer bruttót kereső polgár. Fizettek éveken keresztül eleget.

nevem van 2013.02.12. 15:36:58

@nincs_itt: Ne minősítgessük már egymás hozzáértését. Én még a szövegértésedet sem értékelem, ami nagyon nagyvonalú engedmény részemről.
Fukusimánál nukleáris szennyezés miatt senki nem halt meg, a dózisok, a terhelés olyanok voltak, hogy ilyesmi már nem is várható. A többi is csak süket duma.
A fosszilis erőművek sugárterheléséről írtam, másról nem. Jópofa, hogy a környezetvédelem nevében valaki a fossziliseket védi. Mintha te magad is fosszília lennél, meglehetősen furcsa étrenddel. Étrend ügyben ne is válaszolj, értem én a rossz viccet is, csak nem szeretem.
@OrangeOrder: Medgyessy tégla volt, meg pénzügyminiszter-helyettes az előző átkosban. E mellé már nem kell az MSzP tagság.
A jelenlegi gondok fő oka az a költekezés, amit Orbánék kezdtek a 2002-es választás előtt, erre tett Medgyessy még egy jó nagy lapáttal. Ez bűn volt, sőt hiba.
Bajnai viszont korrekt válságmenedzselést folytatott, neki sokkal nehezebb helyzetben kellett helyt állnia, és jól is szerepelt.

Jimmy Reiszmüller 2013.02.12. 15:47:20

@OrangeOrder: bejelentett bérből élő középosztálynál észlelhető

A minimálbér is bejelentett bér!
Ha tudnád, hogy egy állami fenntartású kórházban mennyi a bejelentett bérű minimálbéres!-:)

Jimmy Reiszmüller 2013.02.12. 15:48:22

@Zedder: Ebben az esetben sehol sincs konkrétan!-:)

Jimmy Reiszmüller 2013.02.12. 15:51:24

@OrangeOrder: Amúgy nem értem, mi a baj a minimálbér-emeléssel. Még mindig kevés? 200 bruttót kéne adni inkább legalább? Vagy legyen alacsonyabb a versenyképesség okán? Akkor meg mi a baj a közmunkabérekkel? Kevés a 47 ezer forint is, ugye?

A minimálbéremeléssel annyi a baj, hogy egyik kézzel odaadták és a másik kézzel meg el is vették!
A 47 ezer Forinttal meg az a baj, hogy Zsiga Marcikon kívül mások nehezen élnek meg belőle, ráadásul általában nem 12 hónapig kapja a 47000-t, hanem csak az év egy töredék részében, az év maradék részében 22-27000-t kap.
Na ebből Már marcink is éhen döglene!-:)

glc 2013.02.12. 16:08:20

@shakespeare:
Szerintem pedig a fidesznél nemzetellenesebb jelenleg nincs az országban.
Már persze, ha nem a fidesz nemzetfogalmában gondolkozol, aki szerint nemzet=fidesz.

Tőlük rosszabb már csak a jobbik felé vagy azon túl van, viszont nincs kétségem, hogy ha úgy alakulna a politikai helyzet, a fidesz gondolkodás nélkül összeállna velük. Az összekötőik már most is megvannak.

Nem kell szeretned senkit aki most, a múltban vagy a jövőben ellenzéke ennek a hataloméhes bandának, de az elmúlt 20 évben a fideszen kívül senki nem vetemedett a hatalom megszerzése és megtartása érdekében olyan aljasságokra, amilyeneket én csak a 70-es, 80-as években éltem át.
Igen, akkor is sokan voltak akik haszonélvezői voltak a rendszernek és akik elhitték azt az ideológiát, és azt hogy "nyugaton" mennyire rossz, a példákat a gonosz tőkésről, munkanélküliségről, ja, és hogy verik a négereket :/

ÉN nem akarok még egy kádár rendszert átélni még ha narancsszínűre is van festve.
Bár lennék fiatalabb, és más körülmények között, itthagynám az országot, ahogy nagyon sok ismerősöm tette, pedig máshol nem hiszem hogy tudnék élni. De lassan már itt sem :(

szabodenesnk · http://szabodenesnk.hu 2013.02.12. 16:12:36

@OrangeOrder: Először Te írtad nekem, mint eredményt a minimálbér emelését. Nem kell utána néznem a Google-ban. A feleségem diplomás létére minimálbéres. Nem is evvel van a baj, hanem avval, hogy emlegetítek a minimálbér emelést, holott a nettó mindösszesen 2.000-Ft-tal lett több annak ellenére, hogy 25 ezerrel emelték. Így az állam minimálberesenként kb. 23 ezret vesz el a vállalkozásoktól. Ne hidd, hogy legálisan senki sem dolgozik minimálbérért. Ahol nem lehet válogatni a munkában, ott bizony elmennek az emberek ezért a pénzért is.
Azt nem tudom, hogy miért írsz blogot, ha úgy viselkedsz, mint egy óvodás. "Annak válaszolok, akinek akarok". Tudod, ha valaki állít valamit, azt alá kell tudni támasztani adatokkal, tényekkel. Te nem teszed, csak puffogtatsz a levegőbe, miközben a gazdasághoz annyit értesz, mint én a Metrószerelvényekhez.
De menjünk tovább! Mennyit visz el havonta a tranzakciós illeték? A telefonadó, a biztosítási adó, a megemelt ÁFA, a megemelt jövedéki adó? Hadd ne soroljam fel mindegyiket, elég lesz, ha ezt kiszámolod. Ne feledd, az emberek nem hülyék, főleg, ha a pénzről van szó.
Kérdezed mi a baj a 47 ezerrel? Hány hónapig kapja? Ha lejár a közmunk az egyén számára, mit kap? 28 ezerről 22 ezerre csökkentették a szociális segély összegét. A munkanélküli ellátást 270 napról 90 napra. Semmilyen szolgáltatásra nem jogosult az a személy, akinek a háztartásában az egy főre jutó jövedelem meghaladja a mindenkori legkisebb nyugdíj értékét. Ez most 26 ezer Ft (durván).
Szóval ez a pénz kevés ahhoz, hogy jövőképe legyen valakinek. Mire elég? Tudjuk, hogy a Marci megél énnyiből, a maradékból meg házat vesz. Mondd azt a nincstelennek, hogy éljenek, mint Marci.....!

szabodenesnk · http://szabodenesnk.hu 2013.02.12. 16:15:27

@OrangeOrder: Még annyit, hogy Zedernek írt válaszod sem korrekt. Ugyanis csak a 210 ezer bruttó felettiek jártak jól, alatta mindenki rosszul. Ráadásul a költségvetés is, mintegy 540 milliárddal, aminek a pótlását mindenki fizeti az új adókkal, nem csak az, aki jól járt evvel.

nincs1itt 2013.02.12. 16:17:17

@nevem van: Hát, persze, ha ellenérv nincs, akkor én minősítelek téged... Azért annak nézz utána, hogy hányszor tíz atombomba(Hiroshima, Nagasaki) erejének és szennyezésének felelt meg a fukusimai baleset. A tengerből miért nem fogják ki a halakat arrafelé, ja mert csak... A szövegértésem pedig kitűnő, ez a Te legnagyobb szomorúságod... Azóta is folyamatosan költöztetik ki, a lakosságot, valszeg azért mert Japán akkora nagy ország, kis népsűrűséggel. Maradjunk annyiban, hogy az atom reaktorok jelenleg a leggazdaságosabb energia források, de borzasztóan veszélyesek és költségesek is!

Zedder 2013.02.12. 16:20:33

@OrangeOrder: "Az lehet a dolog hátterében, hogy már nem adómentes a minimálbér."

Óóó, nem mondod... Mily meglepő! Szóval akkor ez volt a beismerésed arra, hogy mégsem jár mindenki jól, és mégsem történt adócsökkentés?

shakespeare 2013.02.12. 16:32:13

@glc: most megkérdezem, hogy miért nemzetellenes a fidesz ?
de úgy érzem, hogy a helyes az lenne, ha a fogalmakat tisztáznánk.
Mert én úgy látom, hogy pont az mszp nemzetellenes és nagyon az, meghaladták a legrosszabbat is nálam.
pl blöffből 23 millió románnal és TB összeomlással hazudoztak, holott TB csak annak jár aki fizeti, aki nem annak nem. Ez így helyes is.
Senki nem akar a magyarok nyakán élősködni.
De egy hazugsággal magyart ugrasztottak magyar ellen. Szegényt szegény ellen, hogy az ő akaratuk érvényesüljön.

Zedder 2013.02.12. 16:34:53

@shakespeare:

"TB összeomlással hazudoztak, holott TB csak annak jár aki fizeti, aki nem annak nem. "

Igen? Akkor ezt mivel magyarázod? www.hir24.hu/gazdasag/2012/12/10/import-nyugdijasok-csapoljak-a-magyar-tb-kasszat/

OrangeOrder · http://orangeorder.blog.hu 2013.02.12. 16:40:32

@Jimmy Reiszmüller: Igazad van. Így tuti bukik jövőre a Fidesz, és végre visszaülhet Bajnai Gordon az őt megillető bársonyszékbe.

@szabodenesnk: Több lett. A kicsit is meg kell becsülni.

@Zedder: Persze. Nem jár mindenki ugyanannyira jól, és a világ igazságtalan, ezt írtam feljebb is. De egy kicsit több marad. Persze levonhattok még minden mást, ahogy tetszik, de az legyen a ti problémátok.

Ha ennyire szerettek velem beszélgetni, lehet, hogy csinálok majd egy minimálbéres posztot is, de itt azt javaslom, hogy ne offoljunk tovább. Ez a poszt a rezsicsökkentésről szól.

shakespeare 2013.02.12. 16:44:50

azzal, hogy az mszp elődje az mszmp 1962-ben kötött egy szerződést az orosz megszállás alatt (valószínű a megszálló orosz katonákra ), és senkinek nem volt vér a pucájában ezt azóta megtagadni.

tehát nem magyarok szívják.

az átköltöző nyugdíját is említik, azt a részt erdélyiként ismerem. nem a magyar állam folyósít, hanem a román állam ilyenkor, és itt adják ki.

nem is bírná a recsegő magyar nyugdíjfolyósító pl fél millió erdélyi eltartását. Ez egyértelmű. Örvend minden politikus ha valahogy életben tartja a hazait. Viktor se hülye, nem akarja tönkretenni magát.

nevem van 2013.02.12. 16:44:56

@nincs_itt: nincs jelentősége, hogy minősitgetsz-e, vagy sem, illetve, hogy tudatában vagy-e ostoba és inkompetens szokásaidnak. Valószínűleg erős benned az a (tév)hit, hogy aki nem ért egyet veled, az valamilyen intellektuális vagy egyéb deficittel küzd, hogy már észre sem veszed, hogy dől belőled az osztályozás ősi vágya.
Annak örülök, hogy elégedett vagy a saját szövegértéseddel, de az talán nem bölcs dolog, hogy mások véleményével nem szembesíted időnként ragyogó önképedet.
A fura logikád szerint be kell zárni a fosszilis erőműveket, mert voltak balesetek, bányaomlások?

nyünyüge 2013.02.12. 17:02:19

@shakespeare:
A fidesz jobb attól, hogy ő országon belül ugrasztja egymás ellen a magyarokat?

nincs1itt 2013.02.12. 17:03:28

@nevem van: Barátom, neked igen komoly kisebbségi komplexusod lehet. Hiszen, senki nem állított rólad dehonesztálót, de ugye a tudatlanság a legjobb fegyvered. Gondolom teljesen rendben van az az összehasonlítás, miszerint a bányaomlás és egy atomerőmű katasztrófa - nem üzemzavar, hanem robbanás a reaktor-térben, az teljesen azonos kategória. Ha ezt komolyan gondolod, akkor én kérek elnézést! Olvasd már el, amit írtam korábban, az atomerőművet veszélyes, drága, de jelenleg hatékony energia forrásnak tartom. Nem kívánom a bezárásukat. De engedd meg, hogy a szént-tüzelésű erőművek felépítéséről többet tudjak nálad. De ha a gőzturbinákról szeretnél értkezni, nosza, olvasom szívesen. Esetleg a kondenzátor torony működése is érdekel a te interpretációdban. Talán kifejtheted azt is, hogy a mindennapi élet, igen közismert területén nyer újrafelhasználást a szenes erőmű hamuja... De ha a túlhevítő rendszer méretezése kialakítása a szakterületed, arról is szívesen tanulok.

shakespeare 2013.02.12. 17:11:39

@nyünyüge: nem látom a nagy egymás elleni ugrasztást, 67% szavazott rájuk.
a maradek 33-ban ott van az LMP akikre rosszat fideszek nem igazan mondanak, a jobbik, akiknek beszologatnak, hogy nono, hatrebb az agarakkal de nem uszitanak ellenuk.
maradt valami mszp ami szetesett DK-ra es civilnek mondott Egyutt2014 sarjra.
Nagyon jol tettek, hogy felhivtak a figyelmet, az egyutt vezetojere, hogy mar egyszer egy masik gazdasagi erdekcsoport politikai szarnya (mszp) vezetojenek valaszotta. tehat most ugyanaz a micelium novesztett masik gombat. ennyi.

nyünyüge 2013.02.12. 17:39:03

@shakespeare:
Szerinted nem ugrasztja egymásnak a fidesz folyamatosan az embereket?
Előbb a csak az a rendes magyar hazafi, aki velünk van, aztán tovább, hol a nyugdíjast és a dolgozót, hol a fiatalt és az öreget, hol a dolgozót és a munkanélkül levőt, hol a rokkantat és az egészségest, hol a "rendes polgárt" és a hajléktalant,... ugratja egymás ellen gusztustalan propagandakampányokkal, félinformációkra épített "tényekkel".

shakespeare 2013.02.12. 17:53:55

szerintem nem. Mert en pl nem vagyok veluk. Nem mondtak meg nekem, hogy nem vagyok hazafi.
Dolgozokrol, ha jol emlekszem Orban pont azt mondta, hogy nem az ugyeskedok es simliseknek gyumolcsot termelo orszagot akar latni, hanem olyant ahol a munkat megbecsulik. oda is vertek brokereknek es arfolyammal ugyeskedo bankoknak pl. Fel europa horgott ez miatt.

A rokkant az csunya huzas volt. Az igaz h vannak hamis rokkantak nagy fekete mercivel jo sokan. de nem er megszivatni a betegeket ezert. Mas megoldas kell.
ez nem ugrasztas azert, csak nem megfeleloen boritottak ki a szennyest ami pedig ott buzlott.

En extrem sportolok es egeszsegesen elek relativ, de csak a fotelbajnoksagbol nezve extrem ez a 2 sport. kivettek a TB-bol az okosok, jol megszivom ha eltorom a labam. nem szep, nem szeretem. mert 15 ev tb fizetes alatt kb 5x hasznaltam a tb-t 2-3 napra.
de ez meg nem ugrasztas azert.

szabodenesnk · http://szabodenesnk.hu 2013.02.12. 17:59:53

@OrangeOrder: "@szabodenesnk: Több lett. A kicsit is meg kell becsülni"
Érdekes egy figura vagy. Feldobsz valamit, aztán amikor rájössz, ki jól belőle, kijelented, hogy nem ez a téma, hanem a rezsicsökkentés.
Az viszont önmagában nézve hülyeség. Ugyanis mindig az összhatást kell nézni. Tudod, olyan, mint öltönyhöz a tornacipő. Azt kell számolni, hogy mennyit vett el az állam az új és megemelt adókkal, és mennyit oszt vissza. Az így kapott egyenleg lesz korrekt.
Leírom mégegyszer: a kormány elvesz tőlem 1 ezer Ft-ot, majd visszaad 200-at, akkor legyek hálás?
Mivel Te hivatkoztál a minimálbér emelésére, nézzük: ha három év alatt kb. 2 ezerrel lett több nettóban és számolom a három évi inflációt, akkor igencsak nagy reálcsökkenést kapok. Arról nem beszélve, hogy a termelési költségek növekedése (a bér és járulékai is azok) elbocsátást és áremelést generál.
Ha ez nektek eredmény, akkor rajta, csak tapsoljatok és írj még sok ilyen éltető blogot. Csak az ánuszfényezésnél óvatosan!

szabodenesnk · http://szabodenesnk.hu 2013.02.12. 18:08:52

@shakespeare: azt írod, hogy nem ugrasztja egymásnak a társadalom tagjait? Ma, az oszd meg és uralkodj elve érvényesül. A társadalom felszalámizva, aztán karikánként elintézve. Előbb a rendvédelmisek nyugdíja. Ki ne értene egyet vele? Aztán a pedagógusok, akiknek ugye három havi nyári szünet, meg a többi. Ők csak ne kérjenek konyakot a süllyedő hajón. Rokkantak. Mert ugye mindenki csal. Táppénz csökkentés, mert sok a simlis. Most épp a hallgatók vannak soron. Ki ne értene avval egyet, hogy ha állami pénzen tanul, akkor dolgozzon itthon? Igaz, 2008-ban éppen az ellenkezőjére bíztatott a Fidesz, de arra már ki emlékszik? Olyan Orwelli az egész társadalom.

OrangeOrder · http://orangeorder.blog.hu 2013.02.12. 18:23:13

@szabodenesnk: Nekem mindegy, hogy te hálás vagy-e vagy sem. Én az vagyok. Ha a többség nem az, akkor jövőre bukik a Fidesz, ez ilyen egyszerű.

Engem a keresztény hitem miatt támadnak 2013.02.12. 18:25:06

Most ne erről beszélj, OO! Kit érdekel? Hát nem értitek? Nonprofit közműcég! Az állami vállalat szolgáltat, de profitot nem termel. A dolgozók pontosan annyit fizetnek, amennyi a szolgáltatás ára. Későbbiekben a rendszert kibővítik a kereskedelem teljes szférájára: nonprofitként működik majd a pék meg a cipőbolt, mindenért hajszálpontosan az értékét kell csak fizetni. Végül a dolgozó nem kap fizetést, hanem a munkájáért járó bért közvetlenül utalják majd át a vízműnek, a péknek, meg a cipőboltnak.

Ó istenem, csak már látnám!

szabodenesnk · http://szabodenesnk.hu 2013.02.12. 18:25:35

@OrangeOrder: rendben. Látom, kerülök az egyenes beszédet és a tényeket.

onmagam 2013.02.12. 18:28:02

Megpróbálom összefoglalni, hogy miért tartom nagyon károsnak a rezsicsökkentést:

-Ha egy áru fogyasztói ára nincs összefüggésben az előállítási költséggel, hanem hatóságilag piszkált árak vannak az hatékonytalansághoz vezet. (Ezt egyébként szocializmusnak hívjuk.) Konkrétan itt
pl. nagyon, de nagyon rossz taktika a szolgáltatók veszteségessége árán
növelni az energiafüggőséget, mivel hosszú távon senki sem fogja helyettünk kifizetni az oroszoknak a gázt, a villany sem fog csak úgy előugrani az éterből stb.
Pl. ha államosítjuk a szolgáltatókat akkor adóforintokból fizetjuk az elmaradt hőszigetelések és medencefűtések árát. Ha nem, akkor sem lesz olyan barom cég
amelyik helyetted fizetné. Ehhez nem kell túl nagy felfogóképesség.
Behajthatod az ipari fogyasztókon is, de talán az még a legdrágább megoldás: versenyképtelenség, munkahelymegszüntetés.

-Lehet, hogy neked az pozitív dolog, hogy az állam elveszi valakitől a pénzt
(akinek véletlenül nincs szavazati joga)
és másnak adja (akinek véletlenül van), nekem nem. Ha ezt azért teszi, hogy
néhány rászoruló ne fagyjon meg azt még el tudom fogadni. Ha azért, hogy medencét fűtsenek, azt nem.
Nem az zavar, hogy valaki medencét fűt, és ezzel jól jár. A saját pénzedet felajánlhatod
akárki medencéjének a fűtésére. Az zavar, hogy ehhez mástól veszik el a pénzt és még ettől jófejnek is akarnak látszani. Undorító egy viselkedés. Más pénzén jótékonykodni.

Nálam a tisztességes bánásmód MINDENKIRE vonatkozik, még egy vállalatra is.
Az a pénz az nem csak úgy képződik, hanem erőszakkal elveszik.

-Akkor ugye szerinted az lenne a legjobb mindenkinek ha nem 10-20-30 hanem rögtön 100, esetleg 110, 120? százalékkal lenne olcsóbb a gáz, a kenyér a benzin, stb? Mert azzal tényleg mindenki jól jár ugye???
Igen 1-2 napig tényleg. Utána is minden ingyen lesz, csak épp nem lesz semmi.
Ha ezt akarod a közszolgáltatókkal akkor hajrá!

Ez egy hazugság, olcsó népszerüségnövelés, amivel hosszútávon MINDENKI ROSSZUL JÁR, kivéve azok akik maguknak esetleg szereztek még 4 évet, mert van sok rövidlátó aki ezt beveszi.

---

És akkor én mit tartanék helyesnek?
Én nem sajnálok egy tisztességes hasznot egyetlen szolgáltatótól sem. Ingyen senki sem szeret dolgozni, tisztes munkát nem várhatunk tisztes bérezés nélkül.

Ha valaki úgy gondolja trükköznek, csalnak akkor vizsgálja ki egyedileg az esetet, kollektív bűnösséget nem ismerek.

Ha valaki úgy gondolja nem csalnak, csak épp visszaélnek a piaci monopolhelyzetükkel, akkor 1, serkenteni kell a versenyt (ahol ez ésszerű) 2, meg kell változtani a szabályozást, pl. eltiltani az olyan magatartástól (pl. irreálisan magas árak, rossz minőségű ügyfélszolgálat stb.) melyeket egy valódi versenypiacon nem tudna alapból alkalmazni. Ez nem egyenlő azzal, hogy boldog-boldogtalannak 10%-kal csökkentem a rezsit, tekintet nélkül mindenre.

Természetesen mindenkinek részt kell vállalni az állami kiadásokból (adó), de nem úgy, hogy megfojtom az illetőt. Pláne nem egyik napról a másikra.

Zedder 2013.02.12. 19:16:34

@shakespeare: "67% szavazott rájuk. "

Hazudsz. Sose szavazott rájuk a választásra jogosultak 67%-a, de még csak a konkrét szavazók kétharmada sem.

Az egy más kérdés, hogy a parlamenti hely-elosztás szabályzai szerint kétharmadot szereztek. Ezt ne keverd össze azzal, hogy hányan is szavaztak rájuk.

shakespeare 2013.02.12. 19:42:03

@szabodenesnk: igen, sok a simlis ! en nem vagyok gazdag, meg lakasom sincs. de a jovedelmem alapjan (egy multinal dolgoztam keresett szakmaban) a felso 5% -ba tartoztam az orszagban. a tokom tele volt azzal, hogy elmentem egy tarsasagba es kiderult mindenki feketen kap penzt es 50%-100% al tobbet mint en, papiron pedig mindenki csoro.
Nem irigylem, de fsz ki van, hogy nem lehet rendet tenni.

a tanarok es tobbiek. elismerem nagy szarban hagytak oket.
Csak nem ertem a szociparti okfejtest : mennyit nott az allamadossag 8 ev mszp alatt ? annak mennyi a kamatja ? mire ment el a penz ? mikor torlesztik ? hat most.
Akkor ki a hibas ? hat aki ott all most !
ki all ott ? hat a Viktoooor.
(a nem azok akik a hitelt felvettek es elloptak, ugyan mar, mileyn hulyeseg)
szep kis logika :-) mar el si felejtettuk, hogy a nagy vezer Gyurcsany kerte h ne lopjanak annyit mert nem birnak mar annyit hazudni ?
fel kellene kotni az egesz rablobandat es most nekik all feljebb, nevetseges.

Mr. Waszabi 2013.02.12. 19:44:11

@OrangeOrder: miért utálnám őket? Szeretem, akárcsak Viktor engem, a kisembert. Én se szorítanám a tökeit, ahogyan ő sem teszi az enyémmel. Nem volna keresztényi ugye. Hisz szeret engem. Legalábbis azt mondta. Igaz, azt is mondta, hogy ne arra figyeljek mit mond, hanem arra, amit tesz, de ez az apróság nem tudta megintani őszinte hitemet a Kedves Vezetőben.
Nem hazudnám a szemébe, hogy siker van, amikor meggebed a herezacskóján alkalmazott hurok szorításától és elvörösödött fejjel nyögi, hogy nem fáj, hogy szorítod a tökömet, á dehogy, tudom, hogy siker van és minden szép, csak én érzem magam szarul. Nem hazudnám a szemébe, hogy valójában kurvára nagy szart kevertem, ki akarom nyírni őt, gyerekestül, egyszer s mindenkorra, hisz ő sem tesz ilyet velem. Legalábbis ezt mondja.
Lassan zavarba jövök , nem tudom, hogy azt higgyem-e, amit nekem mond, vagy amit a mondásáról mond. Talány. ???
Nem hazudnám, hogy siker, új élet vár rá, amikor a maradék vérét eresztem ki egy vödörbe, hisz ő sem tesz ilyet velem. Meg Lázár sem, Rogán sem és a többi, és a többi.
Hát lehet ennél tisztább a testvéri szeretet a nemzet testében? Kételkednék abban, aki ilyet állít:)

OrangeOrder · http://orangeorder.blog.hu 2013.02.12. 19:46:39

@szabodenesnk: Nézd, ez egy rajongói blog. Még jó, hogy nem pártatlanságot kértek. Szakemberből van annyi, túl sok is.

shakespeare 2013.02.12. 19:51:09

@Zedder: nem hazudok :-) tevedtem par szazalekot, mert nem neztem utana a mateknek :-)

amugy meg en addig minden erommel a mostani mszp es egyutt2014 ellen leszek amig ujja nem szuletnek a hamvaikbol. Lmp-ben bizom (jobbikban bizom, fideszben so so), tobbiek lofasz. kulfoldi rablogazdasagi erdekcsoportok ujraoltoztetett helyi szineszei. ne hulyeskedjunk mar, Viktor mikor nyert olyan szepen latszott, hogy mszp hatterbeli szponzorai milyen kulfoldi mediabirodalmakban vannak benne :-)
szepen latszott, hogy hol indult be a lobbigepezet :-), gyonyor volt nezni.

dr yetee 69 2013.02.12. 20:25:00

@shakespeare: Most nem vesznek fel hitelt?Piaci kamatra!Most nem lopják el?(Simicska,Nyerges)Miskolci alpolgi 40millás háza!

szabodenesnk · http://szabodenesnk.hu 2013.02.12. 20:32:35

@shakespeare: nem tudom, hogy hol élsz, de látom nincs ékezetes billentyűd. Ami nem érdekes, csak megjegyeztem! Az már érdekesebb, hogy bevallásod szerint a felső öt százalékba tartoztál, mégis sokan az ötvenszeresét, százszsorosát keresték, mint Te. Nem vagy hazudós egy kicsit? Mint a Feri?
Az egykulcsos adó 540 milliárd hiányt okozott a költségvetésben. Gondold csak el, hogy ha ez megmarad a költségvetésnek, plusz a minimálbér adóztatásából befolyt összeg, akkor talán nem lett volna szükség ennyi megszorításra, most nem kellene ennyi hitelt felvenni a hitelek törlesztésére. A MOL ra is elment 500 milliárd. Megérte? Ólcsobb most az üzemanyag?
A Közgép, Simicska-Nyerges duó már nem Nokiás dobozban kapja a pénzt, hanem dömperrel. Mondd, mi változott? Csak a kedvezményezett, a rendszer nem! (Pareto elitelmélet) A rendszer nem, csak az elit változik. Milyen igaza volt!

szabodenesnk · http://szabodenesnk.hu 2013.02.12. 20:36:48

@OrangeOrder: Ezt nem gondoltam volna, hogy rajongói oldal. -:)
Csak tudod a rajongói oldal nem old meg semmit. Lásd a magyar focit.
Mégis azt gondolom, hogy egy rajongói oldaltól is elvárható a tényszerűség. Nem a pártatlanság, hanem a tények tisztelete!

OrangeOrder · http://orangeorder.blog.hu 2013.02.12. 20:47:08

@szabodenesnk: Nem is akarok megoldani semmit. Én kiírom magamból, itt meg jó páran túl komolyan veszik. Ti tudjátok :)

kifordított nagyanyó 2013.02.12. 20:50:28

@OrangeOrder: Lószart jönnek.Kimennek eleve végleg,vagy ott gondolják meg magukat és maradnak örökre.
Mert itt csak egyre rosszabb lesz.
És látják,hogy máshol lehet élni.

shakespeare 2013.02.12. 20:50:53

@dr yetee 69: de bizony vesznek fel hitelt, de bizony lopnak.
hitelrol : nem tudom feltunt-e h nem emelkedett az allamadossag a brutalis torlesztoreszletek mellett sem. egyet talalhatsz, hogy hova ment el a felvett hitel. nyugdíjjak eleg szemet einstandjaval meg csokkent is.

lopasok, feketen oldjak meg ez zicher : annyit nem mint az elozo, mert nincs mit. sztem a 10ede ha jut most :-).

ugy-e nem feledjuk el a ballib bukas elott eladott milliárdos moszkvai ingatlant ? es az MVM milliardokat sem. es a sok alagutat es viaduktot a mezon :-D

most eloszedtek valami 50 millas ingatlant aminek felere van fedezet kb. szoval elokaptak egy 30 millios gyanus valamit baloldalon.

Zedder 2013.02.12. 21:00:54

@shakespeare: "nem hazudok :-) tevedtem par szazalekot, mert nem neztem utana a mateknek :-)"

Akkor segítek: az a pár százalék 15-nél is több, ugyanis:

Fidesz-KDNP 52,73%

Csak a miheztartás végett. Persze attól még nyertek, abszolút többség, stb, csak ne hazudjunk már akkorát, hogy az EMBEREK kétharmada mellettük állt. Mert nem.

Zedder 2013.02.12. 21:05:28

@shakespeare: "a felso 5% -ba tartoztam az orszagban. a tokom tele volt azzal, hogy elmentem egy tarsasagba es kiderult mindenki feketen kap penzt es 50%-100% al tobbet mint en"

A felső 5%-kal nem tudok mit kezdeni, én tudom, hogy a felső 1%-ba tartoztam (ez alapján a hír alapján biztosan: www.hirado.hu/Hirek/2012/10/06/17/Eltorlik_a_jarulek_plafont_ok_fognak_tobbet_fizetni.aspx)

Tegyük fel, hogy az én fizumnak a felét kerested, tehát akkor volt olyan ismerősöd, aki feketén kapott annyit, mint én tisztán nettóban. Egyrészt nyilván elítélem, másrészt szép teljesítmény, mert azért az nem kevés pénz, azt minden hónapban feketén kitermelni, nyilván több munkavállaló számára is... Az én ismerősi körömben ennyit senki sem kapott feketén, de még csak megközelítőleg sem.

Nyilván ez nem jelent semmit sem, mert egyikünk sem reprezentatív mintából dolgozik, de azért nem is kell túlértékelni ezt a dolgot.

nevem van 2013.02.12. 21:05:38

@nincs_itt: "Hiszen, senki nem állított rólad dehonesztálót, de ugye a tudatlanság a legjobb fegyvered." Így írtok ti, a mondatod második fele cáfolja az elsőt. A többi mondatod is kb. ilyen.
Engem nem érdekel Google- és Wiki-alapú nagyképűsködésed, de abban igazad van, nem olvastam el összes korábbi bejegyzésedet. Alighanem súlyos mellékhatásai lettek volna (ásítás, undor).
Lehet, hogy híve vagy a nukleáris energiának (ha ez így van, akkor én azért újragondolom a dolgot, mert ciki egy ilyennel egyetérteni, mint te), de akkor sajátos logika, hogy valótlan, félelemkeltőnek szánt, de csak mosolyra ingerlő óvodás butaságokat írogatsz a témában.
Persze jobb lenne egy olyan energiaforrás, ami olcsó, nem ráz, nem szennyez, nincsenek rizikói. Ilyen egyelőre nincs, és sajnos nem is lesz sosem. A létező és a biciklidinamónál erősebb áramforrásokkal azért csínján kell bánni, viszont felesleges rémhíreket terjeszteni.

Mr. Waszabi 2013.02.12. 21:05:51

@OrangeOrder: hát, ez most nagy csalódás nekem. Nem szeret engem a Kedves Vezető? Micsoda csalódás...

shakespeare 2013.02.12. 21:12:55

@szabodenesnk: a tiszteletedre : van ékezetes billentyű, munkám miatt egész nap angolul kell gépelnem, nagyon rossz váltani egy egy üzenetért.

de hazudós vagyok, mert a KSH szerint egyik évben a felső 3%-ba tartoztam, de én ezt nem bírtam elhinni.
és most sem hiszem. Máskor az 5% is brutális meglepetés volt, még ha tényleg jól kerestem akkor is. Ez egyszerűen nem igaz, kb az első 25%-ban lehetek.

kis matek :
ha valaki 50% al többet keres mint te, akkor az másfélszeres szorzó nem 50x.
a 100% os árrés pedig 2x es szorzót jelent. nem 100x.
tehát nem vagyok Feri :-)

az egykulcsos adó jelentősen csökkentette a simlizést is. az ÁFA emelése növelte. de az adót könnyebb kerülni mint az ÁFÁ-t, uh sztem fehéredett a gazdaság. én is ezt tettem volna.
nincs más út ha adósságot kell törleszteni. bár borzasztó az az ÁFA. nagyon.
de muszály.
vagy kifizetik az adósságot, vagy
marad a jobbik javaslata, hogy leszarni az egészet nem fizetni. (ez utóbbi sztem. nem életképes verzió, a pénzügyi körök messze gyűrűznek)

szabodenesnk · http://szabodenesnk.hu 2013.02.12. 21:21:50

@shakespeare: Igazad van a százalékot illetően, én voltam figyelmetlen. Nem a matekkal van bajom, csak félrértettem. Tehát ezért elnézést kérek Tőled! A többit tartom most is. Az egykulcsos adó miben csökkentette a simlizést? Azt a számok bizonyítják, hogy a várt ellenére sem nőtt a fogyasztás és a gazdaságba sem került be ez a pénz, amit a tehetősebbeknél hagytak, pedig erre alapozott Matolcsy.

shakespeare 2013.02.12. 21:23:52

@Zedder: kösz a mateket, 52,7%, ok. de én ettől még örvendek, hogy nem az IMF rúgja szét a melósok seggét hanem csak áttételesen - szétszórva időben és társadalmi rétegekben - terhelődik a lakosságra a sok adósság a fidesz 67%nak köszönhetően.

másik:
valóban nem reprezentatív társaságról beszéltem, de sokan akik a bp-i agglomerációban élnek szép házakban (akiket én ismerek, azok 90%-ban) biza kevesebb adót fizettek mit én, sok sok évig.
Mert meg volt engedve.
persze, mind magasan képzett nem szarral gurigázó emberek. de akkor is.

Zedder 2013.02.12. 21:31:54

@shakespeare: "én ettől még örvendek, hogy nem az IMF rúgja szét a melósok seggét "

Aha, értem, te még leragadtál ott, hogy az IMF rossz. De a piacról felvett, 3x kamatlábú hitel (most épp USD alapú devizahitelt készül felvenni a kormány) az jó.

Hát, azt hiszem kiszállok, sok sikert nektek odahaza. Ehhez a vitához már se időm, se kedvem nincs, inkább megyek a haverokkal sörözni egyet. Mert oda is eljutottunk, hogy ha a barátaimmal meg akarok inni egy sört, azt bizony magyar földön már nem tehetem meg, mert alig maradt otthon valaki...

shakespeare 2013.02.12. 21:38:35

@szabodenesnk: nem jött a pénz, mert pl előtörlesztettek a tehetősek és mások is, mert odavertek a bankoknak, hogy nyeljék be a szar árfolyamot a sok nyereség után.

következik, hogy nem fogyasztottak akik tudtak volna = nincs ÁFA bevétel. De lesz. és kb pont a választások előtt fog beindulni a tehetősek fogyasztása. jó esetben.

egykulcsos adó: aki tehetős jobb kapcsolatokkal is rendelkezik, többet tud a kiskapukról is. a nagy adó elől szépen kéz kezet most alapon kivonják magukat. 16% egy kulcs alól már nem annyira, mert fentebb kerül a jövedelmi szint ahol megéri. pl 40% hoz képest nagy különbség.

ha a tehetős viszont vásárolni kezd apróban amiben jól oda van baszva az ÁFA, azt nem tudja kikerülni úgy (pl üzemanyagnál, dohánynál, italnál, borotvahabnál ....stb stb). ergó tisztul a bevétel és elméletileg növekedhet is egy idő után, ha jól van összeállítva a matek és az időzítés. sztem választások elöttre lőtték be. vajon miért ?

amúgy mondom, nem jók ezek se igazán, csak fényévekkel jobbak mint a baloldal.

MOL: most szarul néz ki, de az egekbe fog menni az olaj ára. és akkor megtérül. Ha az oroszok veszik, meg akkor nem hogy másnál fial, hanem egy igazi brutális birodalmi diktatúra kezébe kerül mint zsarolási gépezet.

shakespeare 2013.02.12. 21:42:27

@Zedder: az IMF hitel nem rossz ha a számokat nézed. nyilván sokkal jobb. Csak nézd meg, hogy pl Romániában és máshol milyen társadalmi feltételekkel adták. 30% al csökkentek a bérek vásárlóértékben. Tudom, mert ott is élek.
Biztos jó az IMF, csak kinek ?

OrangeOrder · http://orangeorder.blog.hu 2013.02.12. 21:43:02

@shakespeare: Ehhez a KSH-s kimutatáshoz tudnál segíteni valami iránymutatással?

Jó alapanyag lehetne a tények szeretőinek, esetleg szja-val összevetni...

shakespeare 2013.02.12. 21:53:48

nem vagyok benne most a témában. külföldön kavarok az időm 80% ban.

szabodenesnk · http://szabodenesnk.hu 2013.02.12. 22:08:56

@shakespeare: Tegyük fel, hogy igazad van. Ha a választások előtt érik be a gyümölcs, az azt jelenti, hogy 3 év szorzva 540 millárddal csökken az államháztartás bevétele, vagyi 1.620 milliárddal. Plusz számoljuk az IMF és a piaci kamatok (hozamok) közötti kamatkülönbözetet 3X150 milliárd = 450 milliárd, az összesen 2.070 milliárd Ft. Ez kinek a sara?
Az ÁFA nem a gazdagokat érinti elsősorban, hiszen ők a pénzük egy részét nem itthon költik el. Viszont a tömegesen vásárló, de kevesebb jövedelemmel rendelkezőket sújtja. (Élelmiszer, ruházat, szolgáltatás)

glc 2013.02.12. 22:34:35

@shakespeare:
Ha tényleg érdekel...
Egyrészt lehet, hogy mást értünk a nemzet fogalma alatt. (majdnem biztos :) )
Gondolom a 2004-es népszavazásra utalsz. De vajon miért is került rá sor?
Tényleg úgy gondolod, hogy nem politikai háttérszándék miatt?
Két évvel orbán bukása után?
Elég világos volt, hogy ugyan az emberek támogatnák ezt, de pont a kérdés átpolitizálása miatt nem lesz eredményes. Ne hidd, hogy a fideszben ezt nem tudták...
Akkor viszont csak azt érték el, hogy a határon túliakat alázzák meg vele :(
Sunyi kis politikai manőver, pont mint a "rezsicsökkentés" most.
A pofont vagy a kormány vagy a határontúliak kapják. Vagy mindkettő.
Ettől lenne nemzeti orbán? Pont ezzel, pont ő ugrasztotta össze a magyarokat.
Miért? Hogy az ő akaratuk érvényesüljön, ahogy a nagyonkeresztény semjén mondta: "amortizálták" a kormányt.
A 23 millió románt ugyan nem kellett volna emlegetni, de pl a szavazójog más kérdés,
akkor még ezt is hazudozásnak minősítettek, aztán az általad emlegetett mikola, meg ugye
a jelen is bebizonyította, hogy nem volt az. Én pedig egyetértek azzal, hogy aki nem itt él,
nincs vagy csak elméleti hatása van rá a magyar kormány ténykedése, az ne szóljon bele.
Maximum csak részlegesen, mittudomén legyenek saját képviselők.

Ha pedig az egymásnak ugrasztást mondod...
Ameddig orbán 2002-ben meg nem bukott az első körben, addig a saját kollégáimról se tudtam,
hová szavaznak. Nem volt beszédtéma, és nem is érdekelt senkit.
De akkor indult be az a kampány, ami azóta is tart, és onnantól kezdte megmérgezni az emberek életét.
Ez fóbenjáró bűn a nemzet ellen.
Lehet werberezni és mutogatni, de "két Magyarország" azóta van, ahogy ezt a nemrég
udvari képbeszerzővé emelt kerényi akkor kinyilvánította.
Azóta alkotják ők a nemzetet, sőt akkor lett a "haza" ellenzékben. Aki nincs velük az "idegenszívű".
Az egymás ellen fordításban ők járnak élen.
Emlékszel mint mondott nemrég a főcöfös a diáktüntetésre? Majd szervez ELLENÜK egy békemenetet.
Na az ilyenek ártanak a nemzetnek igazán.
Nem attól tartozik valaki egy nemzethez, hogy hataloméhes politikusok annak nyilvánítják, vagy
attól teszik függővé hogy kire, mire szavaz, nem attól magyar, hogy gárdákba lép be,
esetleg székely zászlót tart az otthonában, vagy pirosfehérzöldre festi az autóját vagy
rovásírásos H-betűs matricát tesz rá szigorúan nagymagyarországos-árpádsávos háttérrel.

shakespeare 2013.02.12. 22:38:15

@szabodenesnk: kifelejtettél sok sok milliárdot amit nem lehetett volna begyűjteni IMF esetén. Bankadó, Telekomadó, banki hitelek előtörlesztése....
Adósok tömegének megmentése.
IMF-el ilyen nincs.
ott kapsz kedvezményes hitelt amit odaadhatsz azoknak akiknek tartozol, ezt sehol nem mondják pl. (úgy hívják, hogy hitelképesség tartása), ergo magánhitelezők és bankok biztosan megkapják a dellát, és majd az ország az IMF-nek uh ők irányítják az országot... addig is.

szted Viktor így gondolkodik : "elbasszuk jól ezt a sok olcsó pénzt, hagyjuk elúszni, majd megszerezzük máshonnan. kurucosan. csak, hogy kurucos legyen ezer milliárdokért. Mert én olyan kuruc vagyok, szopjon mindenki és majd akarom, hogy megnyerjem a választásokat" ?
Mert a média ezt sugallja.

sztem pedig kurvára meg akarja nyerni a következő választásokat és nem akarja, hogy az IMF elvárásai szerint csökkenjenek a reálbérek, és banki szanálást hirdessenek kilakoltatásokkal fűszerezve.

2013.02.12. 22:49:09

@OrangeOrder: " Persze. De valóban többet tud ott félretenni az itthoni lakásra, mint amit itthon össze tudott volna szedni tanárként, melósként, könyvelőként. A világ igazságtalan."
Félrebeszélsz. Ha már kint van, és beilleszkedett, akkor a kinti lakásra tesz félre.
Tudod, ha van munkád, a gyerek iskolába jár, nehezen mozdulsz a bizonytalanra.

2013.02.12. 22:56:54

@shakespeare: Talán ha visszatekintenél a múltba: ha Orbánnak hagyja az EU, hogy lazábban vegye a hiánycélt, ma bent van az IMF.
Amit mondtál, az igaz is lehetne, ha nem fizetnénk a piaci hitelekért sokkal többet. Ha az IMF hitelét nem magasabb áron fizetnénk vissza, mint ahogy lehetne.
Az országot OV úgy vette át, hogy az euro 275 körül volt. Mikor visszafizettük az IMF hitel aktális részleteit, rendre 290 fölött volt.
ez olyan 5 % felár.
Erre jön rá az IMF hitelhez képest mintegy 5 %-kal magasabb államkötvény kibocsájtás. Mert azon ugye nincs vita, hogy az aktuális IMF hitelt NEM a gazdaság pluszteljesítményéből, hanem a felvett hitelből fizetjük?

Szóval már 10% körül járunk...Ez kb fedezné azt , amit te a másik oldalon dicsőségnek könyvelsz el,
a devizahitelesek megsegítését.

Ja, azt ugye érzed, hogy aki visszafizette a hitelét, az is szopott az árfolyam változásmiatt, hiába volt fixált?

hondamonda 2013.02.12. 22:57:03

@szabodenesnk: @szabodenesnk: Ha korabban 80% lett volna az SZJA, akkor meg 8000 milliard esett volna ki a koltsegvetesbol...

Igen, az orszag jelenlegi helyzeteben minden egyes milliard szamit, azonban, aki az adovaltozas okozta bevetelkiesesre koncentral az nem latja a fatol az erdot. Magyarorszag problemaja nem az "egykulcsos" miatt kiesett evi nehany szaz milliard, hanem az altalanos TULADOZTATAS miatt elmaradt gazdasagi novekedes okan kiesett sok-sok ezer milliard. Ha mi is a reformokat idejeben meglepo Szlovakia fejlodesi gorbejet futjuk be, akkor ma ezermilliardokkal nagyobb lenne a koltsegvetes mozgastere. A novekedesi kilatasainkat sem a "recesszios spiral" kifejezessel illetnek.

Ebbol a helyzetbol a csodan kivul csak es kizarolag azonnali, nagy aranyu adocsokkentessel (ujraelosztas csokkentessel) lehet kijonni. E nelkul csak tovabbi vergodes jon.

2013.02.12. 22:58:55

@glc: Egyetértek veled. Nekem akkor ment el a kedvem a fidesztől, mikor kisajátította a kokárdát, és ezzel az egyetlen igazi ünnepet.

shakespeare 2013.02.12. 23:09:59

@glc: van abban valami amit mondsz.
2002 utan kicsit bekattantak. Le is lettem szólva, hogy nem vagyok Fidesz hívő jobbról, balról pedig idióta és demagóg lettem.

2004 a kérdés úgy szólt, hogy legyen-e könnyebb magyar felmenőkkel állampolgárság ? Nem az volt, hogy legyen-e automatikus mint most. Nem kell az automatikus, nem kérném, tegyen valaki le valamit az asztalra előbb.
És nem kellett volna elkaszálni, valamivel könnyebre veszik azzal kecske és káposzta is megmarad.
6 évig szívattak engem, nagyon csúnyán pl kinaiakkal együtt. Őseim éltek, dolgoztak, haltak ezért az országért, nem volt fair.
rusnya dolog lett belőle. baloldalnak nagyobb mozgástere és sara volt, valami látszatmegoldást hozhattak volna. de nem.

A diákokkal muszáj lesz dumálni és muszáj lesz megegyezni, én békemenetre kimegyek ha külföldi sajtó miatt kell a támogatás, de magyar diák ellen nem fogok. főleg, h én is csóró éhenkórász diák voltam.

Másrészt ha most a diákok "ingyen" tanulnak a szüleiktől beszedett adóból. És utána külföldre mennek, akkor az utána következő diák milyen adóból fog "ingyen" tanulni ? tehát ha most a diákok 100% ban győznek akkor 8-10 év múlva 100% ban veszítenek, mert minden fizetős lesz.
necces, de meg kell egyezni.
a diákok is olyan szakot kell válasszanak amellyel munkát találnak, nem a könnyű de semmire nem jó, 5 év kocsmaszakosztályt.

uh nehéz egyik vagy másik mellett tüntetni.

lehet, h szándékos ugrasztás volt. de az is lehet, hogy a konfliktus így sült el egyelőre.

2013.02.12. 23:10:48

@shakespeare:" az egykulcsos adó jelentősen csökkentette a simlizést is. az ÁFA emelése növelte. de az adót könnyebb kerülni mint az ÁFÁ-t, uh sztem fehéredett a gazdaság. én is ezt tettem volna."

Ezt gondold át mégegyszer!
Ha nem kérsz számlát, áfa nélkül olcsóbb. Szóval? Még kenyeret is tudok venni áfa nélkül, nemhogy az összes szolgáltatást!
Ráadásul amit nem old meg az egykulcsos, az a fekete, illetve a szürke foglalkoztatás.
Mert tudod, a bérköltség kisebb részét teszi ki az szja. Ráadásul a legalsó réteg is adózik. Tehát nekem, mint munkaadónak többe kerül. Ha többe kerül, akkor meg csökkenteni akarom.

2013.02.12. 23:17:18

@shakespeare:" MOL: most szarul néz ki, de az egekbe fog menni az olaj ára. és akkor megtérül. Ha az oroszok veszik, meg akkor nem hogy másnál fial, hanem egy igazi brutális birodalmi diktatúra kezébe kerül mint zsarolási gépezet."

Ez hülyeség. nem az olaj, a gáz a kérdéses. Ott meg úgy tűnik, európai lepattanás van az orosz forrásokról. Egyébként orosz kézen volt, ha zsarolni akart volna, minek adta el? Szerintem elég zsarolási potenciál, hogy a csapon a kezük.
Persze az nem szempont, hogy épp most volt Orbán Moszkvában. Ja, az nem zsarolási potenciál, ha Putyin kölcsönt ad???

shakespeare 2013.02.12. 23:29:02

@Könnyen elkaptuk, uram!:
nem értek ilyen szinten a nemzetközi kölcsönökhöz és
államkötvényekhez, tegyük fel, hogy igazad van.

Akkor Orbán direkt szívatja a választókat, arra dolgozik, hogy szarabb legyen és elveszítse a választásokat ?
Ott van egy rahedli akadémikus tanácsadó és amit te leírtál nem tudták kitalálni ?

2013.02.12. 23:31:20

@OrangeOrder:" Sajnálom, ha nem jár mindenki annyira jól, mint egy pl. 500 ezer bruttót kereső polgár. Fizettek éveken keresztül eleget."

Ez kész! És te írsz bármit is a gazdaságról! Ilyen elmék kellenek a fidesznek! Már értem, miért vagy te narancs rend!

shakespeare 2013.02.12. 23:35:43

@Könnyen elkaptuk, uram!: rezsit is megoldod áfa nélkül, vizet, villanyt, üzemanyagot, barmit amit veszel a tesco-ban, auchan-ban, a telefon es internetszolgaltatast is ?

sztem tudjak, hogy a helyi peknel megoldod es az autoszerelonel is megoldod. es tudjak hogy hol nem oldod meg es kiszamoltak :-)
es azt is kiszamoltak, hogy a bankot is fogod hasznalni, sokat. tehat kicsi csekkado es mindjart jon a penz, mert lam probald meg elkerulni.

nem vedem oket, de sztem igy lehet adot beszedni.
ha muszaly. es ez a baj: a muszaly.

2013.02.12. 23:37:41

@shakespeare: Orbán nem kapott felhatalmazást a hiánycsökkentés alól. Ezen bedurcizott. Alternatív utat keresett, ha emlékszel, volt mindenhol, hogy kölcsön kérjen.
Nem jött a hitel, sem Moszkvából, sem az araboktól, sem Kínából.
Az IMF meg nem ad hitelt, csak ha az EU is helyesli. Tehát az IMF-et szidják a narancs rendiek, miközben az EU-n múlik.
A hitelt, amit a válság miatt Gyurcsányék megigényeltek, vissza kell fizetni. Az államcsődöt Orbán sem akarja megkockáztatni. Tudja ő , mivel járna. Ő azért nem olyan hülye, mint a népe.
Tehát fizetni kell, de nincs miből. Nem nő a gdp. Előbb lenyúlják a manyupot, aztán befenyítik a bankokat, multikat.
Kényszerpályán vannak. Itt nem a választás a tét.
Ha nem tesznek valamit, bármikor beborulhat a gazdaság. Akkor viszont háború lesz...

2013.02.12. 23:40:51

@shakespeare: Szerinted a helyi tesco, a shell, a matáv feketén foglalkoztat? Ne feledd, az volt a kiindulás, hogy áfa versus szja.
És igen, tudok venni "okosba" üzemanyagot, igen, olcsóbban telefonálok némi ügyességgel, lehet venni dekódert a tévéhez, sőt, a tesco-ból kilopják a hűtőszekrényt, ha megvan a megfelelő ember. Ez mind áfa mentes!

2013.02.12. 23:46:22

@shakespeare:" nem vedem oket, de sztem igy lehet adot beszedni.
ha muszaly. es ez a baj: a muszaly."

Nem, nem muszály! És épp ezt mondja az IMF is!
Az állam túlköltekezését kell csökkenteni, a fölösleges beruházásokat. A túlfűtött egészségügyet. A nyugdíjrendszert. (elismerem, ezekhez hozzányúltak, nem is kritizáltam őket ezek miastt, csak a fejetlenség nem tetszett)
Talán értdemes lenne azon elgondolkozni, hogy a meglévő pénzt olyan befektetésbe ölni, ami hasznot hoz. Nem az off shore cégeknek, hanem az országnak.
A MOL-ra is lehetne olyan válasz, hogy azért kell, mert a vegyipar a mol-on keresztül juthat gázhoz, a pvc alapanyaga, és erre építünk fel egy növekvő könnyűipart. Van ilyen infód? Nekem nincs.

2013.02.12. 23:48:55

@shakespeare:" Ott van egy rahedli akadémikus tanácsadó és amit te leírtál nem tudták kitalálni ?"

Válasz erre
Felhívnám szíves figyelmedet, hogy a tanácskozások során a jobboldali közgazdászok épp ellentétes véleményen voltak, mint amit Matolcsy képviselt. Mondanál egyetlen jobboldali szakértőt, aki Matolcsy unortodox gazdaságpolitikáját elfogadja? (Varga nem ér!)

shakespeare 2013.02.12. 23:49:16

@Könnyen elkaptuk, uram!:
AFA-rol: kivételesen ügyes vagy akkor a kerülésben. de a többség nem ilyen szemfüles. én sem és más sem. és a statisztika számít nem a kevés kibúvó.

Shell , stb. nem foglalkoztat feketén. legyen igazad.
ok akkor most mi van ? tökön szúrták magukat és több maradt az embereknél ? vazz akkor miért szemét a fidesz ? miért jó ha buknak ?

legyen újra igazad itt
"Kényszerpályán vannak. Itt nem a választás a tét.
Ha nem tesznek valamit, bármikor beborulhat a gazdaság."

ha jól emlékszem kényszerpálya és IMF segély valahol 7 ik év mszp kormányzásnál ütött be.
Mondta is GyF, hogy trükkök százaival oldották meg addig is.
nem ?

na, akkor miért is jó ha bukik a fidesz és újra mszp jön ? mert itt erről ment a keménykedés, hogy hujj de szar itt minden és főleg OV a hibás.

2013.02.12. 23:54:09

@shakespeare:" Viszont az egykulcsos adó antiszocális, az ezt ellensúlyozó vállalati adók pedig azokat terhelik, akik fejleszteni és beruházni is képesek lennének. Ezek a lépések egy recessziós időszakban veszélyesek – egy felívelő időszakban az egykulcsos adó talán jó lenne egy vagyonadóval párosítva, de most nem ilyen időket élünk.

Vámosi szerint el kell ismerni, hogy bátran kell keresni a megoldásokat egy ilyen szorult helyzetben, de azt látni kell, hogy az nem megy, hogy az állam egyre több mindenről akar gondoskodni, de közben meg egyre kevesebb adót akar beszedni."

Hamár jobb oldali közgazdászok: Index főoldal.

2013.02.13. 00:00:51

@shakespeare: na, akkor miért is jó ha bukik a fidesz és újra mszp jön ? mert itt erről ment a keménykedés, hogy hujj de szar itt minden és főleg OV a hibás."

Oké, akkor én nem ezt képviselem. Én a narancs rend (Orange Order) ellen vagyok felbuzdulva, mert semmi szakértelemmel, nulla információval isteníti Orbán-Matolcsyt, de nagyon lejön, hogyha épp az ellenkezőjét tették volna, akkor most az lenne az egyedüli üdvözítő megoldás.
Nézd, én a Gyurcsány alatti időkben sokalltam be. Az apeh pénzbeszedőként üzemelt, kurvára nem érdekelte a revizort, hogy tisztességesen bevallottam mindent. Azt mondta, oké, akkor mutassak valamit én, mert ő nem talált!
Erre tromfolt Gyurcsi, hogy akinek nem tetszik, el is lehet menni! Hallgattam rá.
De azért nem lettem narancsvak, azt jól látom, hogy kapkodnak, hogy feszülnek a szálak a háttérben, amiből előbb-utóbb robbanás lesz. Úgy gondolom, a háttér pénzmágnásai már ütköznek egymással. Ha a fidesz elveszíti a választást, ez a kör egymásnak esik. Orbánnak vége.

2013.02.13. 00:09:00

@shakespeare:" AFA-rol: kivételesen ügyes vagy akkor a kerülésben. de a többség nem ilyen szemfüles. én sem és más sem. és a statisztika számít nem a kevés kibúvó."

Hidd el, a vállalatok roppant kreatívan tudnak adót csalni. Mondjuk addig számláznak egymásnak, míg végül egy nem áfaköteles soron elvész az adó.
Vagy mondjuk a nyersanyagot kiutaztatják Szlovákiába, onnan feldolgozva vissza, aztán ismét ki, vagy értékesítik, közben az adó eltűnt, és az áru mindvégig itt volt a raktárban, meg se mozdult.
Vagy a másik oldal, a Tesco trükk: alkalmazottakat bérelek mondjuk a melódiák-tól. Mivel bérlés, így nem jelentkezik a bérköltségek között. A melódiák viszont kevesebbet adózik, hisz diákokat közvetít ki.
Más: igénybe veszem az állami támogatást a munkanélküliek foglalkoztatása után: a munkaerő közvetítőtől felveszem a munkanélkülit, szigorúan 6 hónapra, amíg jár a támogatás utána. Aztán azonnal felmondok neki, mert lopott, nem jött be dolgozni, nem végezte megfelelően a munkáját, stb.
Természetesen, egy év múlva, mikor ismét jogosult vagyok ez után a személy után a támogatásra, szívesen visszaveszem.

2013.02.13. 00:12:51

@shakespeare: ok akkor most mi van ? tökön szúrták magukat és több maradt az embereknél ? "

Miért is? Nem csak az szja változott. Bejöttek más adók, tehát nem feltétlen maradt több.
A minimálbér eddig nem volt adóköteles. Most az. miért maradt több?
A munkabér felvétele rendre a bankokon keresztül történik. megadóztatják a pénzforgalmat, miért maradt több?
Csökkent a munkanélküli támogatás ideje. Miért maradt több? A segély csökkent. Miért maradt több?

ati27 2013.02.13. 09:20:13

No akkor egy kicsit elöbb ki akartam fejteni, de aztán mobilról nem igazán müködött. Tekintsük meg, milyen "hatékony" az államunk.. Nagyrészt azért mert olyan igazán "transzparens". A szoci "éráról" azt hiszem nem kell megemlékeznem (4-es metro, alagutak, és hidak..) A fidesz éra is bemutatkozott.. Margit híd felújítása.. ès a legutolsó szépség az ócsai lakópark.. Sikerült 500+ ezer négyzetméter árral össyehozni egy "lakóparkot" a puszta közepén, ami meg sem felel az energiahatékonysági elöírásoknak.. Söt az építés során rabszolgákat, oh pardon közmunkásokat alkalmaztak 47 ezer forintos fizetésért.. Bazz, ojrópa egyik legdrágább országában összehozzák ezt a feléböl (pl a berendezett konyha gépekkel együtt már benne van az árban..) pl.: www.fiskarhedenvillan.se/vara_hus/1-plan/Sparven/

Szal orange cimbi csak annyit tudok mondani:
Hajrá magyarok!

ui.: Anno 2010-ben nem jutottam el szavazni.. És akkor a fideszre szavaztam volna.. Kicsit tartottam is töle, hogy nem lesz meg a 2/3.. (kicsit arra gondolva, hogy késöbb nehogy erre fogják ha nem jön össze a "nagy terv") Most azon gondolkodom, hogy 14-ben tuti el kell jutnom, és igaz az én szavazatom csak lepkefing, de ezt a kutyaütö bandát el kell hajtani a vérbe.. Ezekhez képest flettó meg az MSZP csak kis pisisek voltak.. (persze ez nem azt jelenti, hogy rájuk fogok szavazni, mert nem felejtek! :) és persze nem is a jobbikra.. :D) )

shakespeare 2013.02.13. 09:27:00

@Könnyen elkaptuk, uram!: jól van, legyen megint igazad, több adót kell beszedni. szar ügy.
Na, miért is kell ezt csinálni ? mert kurva nagy az államadósság és mindenki simlizik közben.
Miért nagy az államadósság ? Mert valami előző kormányok kurva sok pénzt eltettek valahova.

Akkor ki a hibás ? aki eltette vagy aki törleszti ?
na ?

megint ott vagyunk, hogy az mszp bagázs a fasz. nem elég h kurva nagy adósságot csináltak, most jár a pofájuk amikor törlesztés miatt a másik adót szed be. Vazz mintha nem lettek volna könyékig benne az eladósításban.
még a saját vezérük is könyörgött,h csinálják már másképp. lásd öszödi beszéd.

szabodenesnk · http://szabodenesnk.hu 2013.02.13. 10:57:04

@hondamonda: Szlovákiában éppen eltörölték az egykulcsos adót. Miért is? Abban egyetértünk, hogy túladóztatás van Magyarországon. De ezt éppen a Fidesz generálja a különadókkal, amiből aztán osztogat.
Ott, ahol nem a piaci árak dominálnak, hanem az állam korlátozza a piacot, nem lesz növekedés. Természetesen kell, hogy legyen egy kontroll, de az állam minél kisebb mértékben avatkozzon bele a piacba.
Az a populista gazdaságpolitika, hogy onnan veszünk el ahol van, nem helyes, ráadásul nem is következetes. Az egykulcsos adó nem hozta a várt eredményt, mint ahogyan Szlovákiában sem az hozta meg.
Nagyon tévúton jár a kormány. Elmaradnak a befektetők, nem lesz növekedés, nem lesz fogyasztás bővülés. Csak vegetálunk, a szociális olló meg tovább nyílik.

szabodenesnk · http://szabodenesnk.hu 2013.02.13. 11:01:54

@shakespeare: Ez demagóg duma, hogy eltették. Az ország akkor épült. Soha nem látott mértékben újították fel a lakótelepeket, közintézményeket, épült 800 Km autópálya, hidak, volt 13. havi juttatás a közszférában, a nyugdíjasok esetében ée nőtt a reáljövedelem. Természetesen ennek egy része hitelből. Azt viszont nem szabad elfelejteni, hogy a gazdaság 2006-ig emelkedő tendenciát mutatott.
Ma, nem épül semmi, a reáljövedelmek csökkennek, az életszínvonal szintén. Az államadósság ismét emelkedik annak ellenére, hogy eddig soha nem látott bevétele van az országnak.
Elqrták, nem kicsit, nagyon, Matolcsyval és Orbánnal az élen.

shakespeare 2013.02.13. 11:21:52

nem mondod, hogy nem veszed észre a következőket : Gyurcsány papa azt mondta Öszödön, hogy csak azért nem omlik be az ország, mert 2006-ig világgazdasági növekedés volt, olcsó pénzpiacok tartották életben az országot.
Nem hallottad ?
ezek után azt mondani, hogy fejlődés volt, elég kemény :-)

Nem vetted észre a völgyhídat, reánézésre is látszik, hogy 15 olcsóbb megoldás lett volna (ott dolgozó mérnökök mondták el nekem) de ez volt a legdrágább, mert így lehet %-ban legtöbbet eltenni ?

büszke vagy a mezőn épített viaduktokra ás alagútra. nem mondod :-). Csak azért kellet mint a völgyhíd.
stb stb.

és ezeket a pénzpumpákat büszkén felsorolni, majd mocskolni az adósságot törlesztőket. nagyon ügyes logika. éljen éljen éljen.

ja, még valami. nem engem vertek át, hanem a saját választóikat, azaz téged
"Hazudtunk délben, este és reggel"
és te még most is őket nyaldosod. hajrá :-)

hondamonda 2013.02.13. 11:38:12

@szabodenesnk: Szlovakiaban egy enyhen progressziv adorendszert (19% kulcs plusz 25 %-os kulcs 3200(!) euro felett) vezettek be, amit teljesen elfogadhatonak tartok.

Az egykulcsos persze, hogy nem hozott eredmenyt, mivel nem csokkentette semmivel az ujraelosztast. Ugyanis, az alacsonyabb jovedelmueknek 0-16% adoemelest jelentett, plusz bejottek a kulonadok. Az allam jelenleg lenyulja a berkoltsege felet mindenkinek. Ezt ismerve abszurdnak tartom a korabbi meg jobban lerablo adorendszer visszasirasat. Nem csak azert, mert tisztessegtelen, hanem azert, mert garantaltan felturbozna a szakkepzett munkavallaloi reteg tavozasat az orszagbol.

Szerintem vilagosan latszik, hogy a gazdasagunk lemaradasanak, a katasztrofalis foglalkoztatotsagi adatoknak az elsodleges oka a gazdasagot nyomorba donto tuladoztatas. Az elomunka igenyesebb iparagaknak egyszeruen nem eri meg idejonni, amikor a szomszedban ugyanakkora koltseggel masfelszer annyi embert foglalkoztathatnak. A legalisan mukodo hazai cegek pedig a kozos piacon versenykeptelenek a Szlovak vagy Roman tarsaikkal.

A kormany sulyos bunt kovet el azzal, hogy nem vallalja az orszag rendbetetelevel jaro politikai aldozatot.

nyünyüge 2013.02.13. 11:43:07

@shakespeare:
Hagyd már azt a völgyhidat! Azt az elkerülő nyomvonalat éppenséggel még az I.Orbán kormány hagyta jóvá, a Balaton parti polgármesterek nyomására ill. természetvédelmi okokra való hivatkozással. 2001-ben már készültek a konkrét tervek.
www.pont-terv.hu/khegyvb.htm

nincs1itt 2013.02.13. 11:44:50

@nevem van: De jó, már "ti" kategóriába tartozom.
Látom fáj,hogy az általad emlegetett információ forrásokon túl is van élet. Amikor rákérdeztem, hogy milyen szakmai ismeretekkel rendelkezel a kazánokkal - nevezzük így az egyszerűség és a Te kedvedért - kapcsolatosan, akkor rögtön "ti" lettem. Nem baj, neked az energia az "ráz", aha, a bicikli dinamónál veszélyesebb szerinted a 9V-os elem, a Sokol rádiódban lehet ilyen... Kell az atomenergia, mert egyenlőre nincs jobb, de attól még ne próbáld megmagyarázni, hogy Fukusima a baleset óta gyógyüdülő, a cézium pedig kifejezetten hasznos az élő szervezeteknek...
Tényleg, szeretném megkérdezni, hogy mi a véleményed az intelligenciáról, Neked mint, kívülállónak?

nevem van 2013.02.13. 13:22:38

@nincs_itt: hát, ismerőseim már sok hibát találtak bennem, de azt még senki nem észlelte, amit te. Vagy ti. Információforrás, az egy szó.
Nem szokás referenciákat megadni egy hozzászóláshoz, de akkor most szabálytalanul elárulnék annyit, hogy villamos teherelosztók témában van némi szakmai előéletem. Épp' csak egy kicsi.
Szokol rádiót is láttam már, úgyhogy a te 9 voltos szakmai tapasztalatod nem igazán nyűgöz le.
Ugye még te sem gondolod, hogy alkáli elemekkel kellene energiát termelni ipari méretekben? Ekkora baromság még tőled is meglepne.
A gyógyüdülő és a vállalható kockázat között azért van még néhány stáció.
Intelligencia: hát az mindenképpen dicséretes, hogy tájékozódni próbálsz számodra távoli témákban is. De most nem homályosítalak fel, nincs kedvem hozzád, mert modortalan és fellengzős vagy.

nincs1itt 2013.02.13. 13:41:50

@nevem van: Lenyűgöző, a " villamos teherelosztók " szakmai előélet(gondolom az alapásás után, már kezdtél a következőhöz) . Valóban, nem érdemes vitázni, mert ismét tanújelét adtad, hogy azok a "hibák", bizony léteznek. Nem én kezdtem a törpe feszültségeket citálni, szemben az erőművi léptékekkel. Gondolom, a modortalanságom és fellengzősségem abban mutatkozott meg számodra, hogy nem estem hasra a légből kapott:"idióta német energia politika" (ha nem pontosan idéztem nagyságod, elnézést) szerényen megfogalmazott és remekül alátámasztott véleményedtől, nem kezdtem azonnal helyeselni! Remélem nem törtem össze, eddig is csekély önbecsülésedet. Nem venném a szívemre. Hiszen tudjuk, a német energetika a feltörekvő harmadik világbeliekkel is nehezen veszi fel a lépést, különösen, ha nem szerénytelenségedet kérdezik meg, a fejlesztések irányáról. Ez különösen igaz, ha a világelsők közé tartozó, magyar energetikai iparral vetjük össze a német, csökevényes, épp csak csíráiban létező... valamit.
GKM- referencia, RWE referencia.

shakespeare 2013.02.13. 15:00:30

láttam, szép cím :-) szép fogalmazás :-)
nem azt írjuk, hogy nem sikerül törleszteni érdemben, mert a ft nőtt, a deviza nagyot csökkent,
hanem, hogy bukta a kormány :-)

most a kormány a hibás. hurrá.
nem bírják visszakavarni az adósságot, amit örököltek. tehát impotens gárda. hurrá. végre belebuknak. jajj de jó. és újra jöhet az a csapat akik miatt adósság lett.

alig várom őket.

nevem van 2013.02.13. 15:20:29

@nincs_itt: 'Lenyűgöző, a " villamos teherelosztók " szakmai előélet(gondolom az alapásás után, már kezdtél a következőhöz)'
Tudod, nemcsak Magyarországon (a budai várban) van ám teherelosztó, ezért a többesszám.
Egyébként is, olyan felszínes és kötözködő a stílusod, hogy azt gondolom, ideje véget vetni a levelezésnek.

nincs1itt 2013.02.13. 15:28:56

@nevem van: A referenciák? Hm? Tudom, teherelosztók... pá! Majd legközelebb olyasmihez szólj, amihez valamicskét konyítasz is!

dr yetee 69 2013.02.13. 19:02:03

@shakespeare: zelmultnyócév már nem játszik

glc 2013.02.13. 22:50:25

@shakespeare:
Állampolgárság ügyben: pontosan azt mondom, hogy annyira politikai-harc síkra helyezték az egészet,
hogy nyilvánvalóan nem lehetett más kimenetele. :(
Ha hatalomra kerüléskor annyira NER lett a fidesz, addig miért nem jutott eszébe NEKI együttműködni, akkor?
Naná, merthogy ugye nem mindegy hogy VELE múködnek együtt vagy ő müködik együtt másokkal :))) A lényeg most is a HATALOM.

Ha pedig a hatalmi harc fontosabb volt nekik abban a helyzetben, miért is nézed el nekik azt, hogy a politikai játszma részéve tették az állampolgárság kérdését? (Amit egyébként bizony a szomszédokkal diplomatikusan együttműködve érdemes, nem így, erőből, aminek persze a szenvedői -ha befeszül a szomszéd- megint csak a határontúliak lesznek. De egyértelmú hogy orbánékat ez NEM ÉRDEKLI. Csak az, hogy ezzel politikai előnyük lesz-e)
A szociknak nagyobb volt a mozgástere? Elvileg. De ahogy orbán is mondta, egy erős ellenzék (mint ők) gúzsba tudja kötni a kormányt. (az igazán sunyi dolgot ez után mondta: vagyis hogy az erős ellenzék nem kívánatos. Valamint hogy mindent meg fog tenni, hogy ilyen ne is lehessen többet. Tudod: ha az ellenséget megölheted, meg kell tenned. Úgy "kereszténymódra" :( milyen rendszer a kívánatos tehát? igen...az egypártrendszer. Hát köszönöm, nekem volt benne részem. Szóval nekem orbánék ne mutogassanak vissza, láthatóan ugyanazt akarják.)
Megértem én, hogy neked és még sokaknak ez fájó pont, csak nem feltétlenül azokra haragszol, akik a leginkább sárosak.
Külföldi sajtó miatt békemenetelsz? EU-IMF ellen is? Helyesled a kékplakátos fideszkampámnyt? Ez utóbbiról eléggé feketén-fehéren kiderült, hogy egy hazug blöff volt, de legalább sokba került. Nekünk. Valakik azért jól jártak. Biztos vagy benne, hogy a többi ügyben nem ugyanertól volt szó? Hiszel-e orbánnak, amikor azt mondja amikor őt kritizálták, akkor a magyar embereket kritizálták euban, külföldi sajtóban? Mert én egy szavát sem, és nem csak azért mert annyiszor bebizonyosodott hogy hazudik (sőt ugye még büszke is volt rá).

Szerntem pont nektek szól a legutóbbi gerinctelenség, hogy már "tény", hogy a diákokat külföldről pénzelik, támogatják olyan erők amelyek a kormány bukását akarják.
Lehet hát békemenetelni, mert már ugye nem a diákok ellen mentek majd ki, hanem valamiféle gonosz külföldi erők ellen. Neked egy cseppet sem undorító ez a hozzáállás?
Milyen volt már az is, hogy a "közszolgálati" fideszrádió pár hónapja a diáktüntetésről csak annyit tartott fontosnak elmondani, hogy hármat rendzavarásért(!) letartóztattak és KÉST TALÁLTAK NÁLUK. (amiról kiderült, hogy egy db svájcibicska a hátizsákban :( A szerencsétlen meg aki csak innen tájékozódik, felháborodik, hogy "késes huligánok..." aztán megy menetelni, ha vitézbencsik vagy "ötöspártkönyv" megszervezi
De ha nem megy a békemenet, majd mennek a "fociszurkolók", ugye. Bevált már néhányszor nekik, még 2006-ban is, az akkor randalírozó csürhe, mára már fehér angyalként vonult bele a tákolmányba, és békésen ünneplő emberekké mosdatódott hivatalosan :(

Szerződés ügyben pedig egyetértek azzal aki valahol írta, hogy miért is pont az egyetemi költség? Csak egyetemisták mennek külföldre? Vegyük ide a középiskolai, általános iskolai költségeket, óvodát, bölcsödét, sőt még a gyes-t, családi pótlékot is. Miért is ne?

Az országnak az válna hasznára, ha minél több jólképzett tagja lenne, de a jelenlegi felsőoktatáspolitika ezzel éppen szembemegy (miért is?) Azt pedig hogy itt is maradjanak azt ilyen törvényekkel nem fogják elérni. Azt kell elérni, hogy legyen ÉRTELME, legyen miért itt maradni!! Aki akar így is el fog menni.

glc 2013.02.13. 23:08:52

@Könnyen elkaptuk, uram!:
Ők a haza, a nemzet és aki nincs velük az ellenük van. :(
Ezzel együtt azt mondtam 3 éve, hogyha az ország gazdaságát rendben működtetik és az ország fejlődni fog, hát lenyelem a pökhendiséget, önteltséget, sunyiságot tőlük.
De azóta bebizonyosodott, hogy a hatalmi harcon és a dumán kívül nem értenek semmihez.
Dilettantizmus gazdaságban, pénzügyekben, diplomáciában, még hatályba sem lépett de már módosítandó törvények, a józan észnek is ellentmondó "stratégiák". ipaden, repülés közben írt "tákolmány".
A pár évvel ellenzékben mondott (néha kiabált) "elveikkel" totális szembefordulás. Akkor hazudtak vagy most?
Mindkét esetben, ha a hatalombanmaradás érdeke azt kívánja, bármikor egy harmadik vagy negyedik "elv" is előkerülhet akár egyik napról a másikra.

shakespeare 2013.02.14. 09:31:07

@dr yetee 69: "zelmultnyócév már nem játszik" -ra mondom, akkor vegyél fel hitelt 15 évre és menjél be a bankba 4 év után és mond meg, hogy már nem játszik. Nézd meg, hogy mi lesz az eredménye.

mert pontosan ez történt, csak nagyban.
De játszik, és nem is keveset.

shakespeare 2013.02.14. 09:55:00

@glc: oktatás : szerintem is el van cseszve az egész, én is egy külföldet járó vagyok. muszájból. más is.
Nyilván a törvény nem fogja megoldani, annyira jó ez, hogy tudatosítsák a 18 év felettiekben, hogy az egyetem már szakma és nem iskola, ahol gyerekek szaladgálnak óvodás önfeledt állapotban.
Mert ma az van, hogy munkanélküliségre képeznek, sokat. összehasonlító irodalomszak és társai.

A tüntetőkről : tegnap egy nagyobb diáktársaságban elmondták nekem az ELTE-sek, hogy nem ismerik az ELTE foglalókat, azok nem ott tanulnak. és nagy aktivista dumát tolnak, de kb 10% állt az ELTE-ről melléjük.
nekem gyanúsak ezek a "civil" spontán dolgok. csak mondom. Nyilván a békemenet sem annyira spontán :-)

mszp-ről : nos, nem csak te románoztál le, hanem más is. volt ennél több is. álltam 8 órát sorban Horn Gyuszi idejében arabokkal és kinaiakkal az idegenrendészetnél. és nem részletezném a minősíthetetlen viselkedést, ellehetetlenítést évekig. és mindezt úgy, hogy egyik nagyapám Taszáron és Pécsett volt katona, másik, pedig Budapesten.
Na, nálam innen a baloldalnak nincs visszaút, 2004 csak megerősítés volt, és Szanyi Tibor mondása nemrég további.

Abban igazad van, hogy a fidesz gusztustalanul hatalomvágyába beleépíti a nemzetiséget. De mszp és baloldal kifejezetten román párti. A románok pedig lassan a magyarul gondolkodást is betiltanák, nem csak az írott szót.

de ha nem fidesz, akkor inkább jobbik, mint árulóknak adni a hatalmat.

sajtórol: az élet úgy adta, hogy 2 idegennyelvet muszály volt jól megtanulnom, egyet pedig gyengére. sajnos nem fidesz mánia, a nemzetközi sajtó durván és igaztalanul magyarellenes volt. lényegében az mszp magyar bértolnokai írtak külföldi újságokba angolul, németül nemzetközi szinten mocskolták az országot.

a román liberalisokrol egy kis ismerteto:
index.hu/kulfold/2013/02/11/romaniaban_mindenki_beszeljen_romanul/
és ezeket fogadta az mszp dec1-en amikor a román nácik masíroznak magyar városok utcáin.
és akarta Alföldi Róbert a nemzetit a román náciknak Erdély elcsatolásának román ünnepére bérbeadni.
értem én, hogy ő buzi és szeret vazelinos seggel mélyre hajolni, de tartsa meg magának e jó szokását. mást ne rángasson bele.

glc 2013.02.14. 21:37:11

@shakespeare: "összehasonlító irodalomszak és társai."
Igaz, vannak ilyen szakok, amikben nem sok jövő van, de ők külföldön se fognak ezzel elhelyezkedni, tehát a röghözkötés nem róluk, nem nekik szól, másrészt pedig ha van is ilyen, biztosan nem a kormánynak/kormányfőnek a dolga ezt meghatározni, eldönteni, kinyilatkoztatni.

"azok nem ott tanulnak."
Azt hiszem ez az elejétől nyilvánvaló volt, az utcán összegyűltek és oda mentek be. A fociszurkolók mit is kerestek ott? A fideszes exképviselőjelölt is elment közéjük (sőt adja a tuskót és fenyegetődzik). A gyulai békemenetesek mind helyiek lettek volna? Ugye nem... Akkor?

"nos, nem csak te románoztál le"
Nem szokásom a határontúliakat "lerománozni", légyszíves mutasd meg, és ha megtettem volna, készségel megkövetlek.
Szanyi nem tudom mivel indokolt, nem is nagyon érdekel, de azt ugye tudod, hogy az a hír járta ott, hogy a békemenetben voltak a határon túlról olyanok is, akik nem tudtak vagy nem akartak magyarul beszélni.
Ha magyarok voltak csak nem akartak magyarul beszélni, azt miért is tették volna?
Ha meg nem tudtak, akkor az anyanyelvük tényleg a román, nem? Persze a fideszkommunikáció nyilván arra ment rá, hogy a határontúli magyarokat lerománozták. Ahogy korábban a diákoknál a "rendzavarás" és a "KÉS", most a külföldről irányított" a hangsúlyos. Kell, hogy hergeljék a szimpatizánsaikat.
Áááá...persze ez nem ám hazugság... viktor, mint tudjuk sose hazudott... :(

Írsz a román nácikról. Nekem semmivel sem rosszabbak vagy jobbak, mint a magyar nácik, akik szintén itt szoktak masírozni. És ezek ellen sem történik semmi már évek óta az országban. halvány kis "elítéljük" néha, amikor muszáj. Persze, mert még kellhet a fidesznek a pártjuk vagy a szavazóik...:(
Ha elítéled a román nácikat, nem az a megoldás hogy ugyanazt csinálod mint ők. Akárcsak azzal is, hogy az ittenieket elfogadod. Erőszakkal semmit nem fogsz elérni, csak azt, hogy még több román náci lesz és mégjobban megkeserítik a kinti magyarok életét :( Az út nem arra van, még ha indulatból szimpatikusnak is tűnik.
Persze lehet kommunikálni úgy is, hogy a komprumisszumkeresés és a tárgyalásos, diplomáciai út a gyengék eszköze, sőt, mint mondod egyenesen idegenszívűek azok, akik nem az erőszakos utat választják. :(

Árulás?
Érdekelne, mit éreztél, amikor láttad hogy Örményországban letépik a magyar zászlót, meggyújtják, megtapossák?
Nekem fájt.
A nagy nemzeti-viktor láthatóan nem sokat érzett, mert csak vonogatta a vállát. "szabályosan jártunk el".
Pedig miközben a környezetében mindazok, akikben volt egy csepp diplomáciai érzék, megmondták neki, hogy nem kellene, ő mégis kiadta a baltás gyilkost. Vagy anyagi-üzleti érdekből, vagy -ami még rossazbb- a semmiért, puszira. Mert utóbbi esetben még át is lett...öö..vágva. Nekem EZ az árulás, nem az, hogy leül egy szomszéd országgal tárgyalni valaki.
Persze volt annyira vastag bőr a képén, hogy pont ő, aki kiadott egy brutális gyilkost, pont ő nevezze gyilkosokat-támogatónak azokat, akik felháborodtak bayerzsóti gusztustalan cikkén.
Persze tudjuk, a dk-nak szánta, de minden tisztességes mebernek mondta ezzel, csak azért, mert a főbékemenetes ennyire fontos neki. Mondhatta röhögve zsótika, hogy hehe navracsicsnak úgyse sikerül neki kizárnia a pártból, és navracsics, aki első reakcióból tisztességes emberként reagált, késöbb meghajolt előtte :( Mert az ilyen mocskolódás fontosabb a fidesznek.

Külföldi sajtó: Biztosan az országot, a benne élőket mocskolta, vagy esetleg a kormányt, annak politikáját?
A kettő nagyon NEM UGYANAZ! Mégha orbán igyekszik is ezt a látszatot kelteni. A békemenet saját bevállásuk szerint is, meg a békemenetelők szerint is egyértelműen viktor támogatása ld "szeretünk viktor".
Köze sincs se imf-eu-hoz, se külföldi sajtóhoz valójában.

A nemzeti színházas bérlés egy nyilvánvaló provokáció volt, eleve elutasítást vártak, amire csak -szerintük- nacionalista indokot lehetett volna adni, az pedig a románoknak nagyon jó lett volna propagandának.
Alföldi vagy akárki más szexuális irányultsága meg nem érdekel (ahogy celebhírek se érdekelnek: ki kivel mikor hol), a homofóbiát is meghagyom a jobbikosoknak, én az embereket nem az alapján ítélem meg.

shakespeare 2013.02.14. 23:53:20

@glc: a románozás valóban egy tévedés volt, nem te voltál. kevertem egy másik hozzászólóval.

oktatás: ha jól emlékszem fidesz pont azt, mondta, hogy nem tisztük a szakokat kézi vezérléssel átszabni, behívják a piacot, öntudatos tanárokat és diákokat ezáltal gazdaságilag érdekelté téve, automatikusan megszűnnek a megélhetéssel nem kecsegtető szakok és növekszik a hatékonyság., motiváltság. (ha valami ingyen van, az általában a fejekben nullával párosul)
Amúgy röghöz kötés kicsit túlzás, mert senki nem tiltja, hogy külföldi jövedelemből törlessze tanulmányait.
(de valóban rohadtul nem fair gazdasági és jogi képzést kasztosítani, nulla állami támogatás, csak a gazdagoknak adatott volna meg a lehetőség, ezért én is tüntetnék, mert a lófasznak is van vége)

a fidesz szavazói nem birkák, nem kevés fidesz szavazó borult ki a baltás miatt, ez biztos. de csak nem fognak mszp szavazók lenni ez miatt :-)

nácizmus és ellentábor-nácizmusról: az igaz, hogy eszement gyűlöletspirálba tud átcsapni és egymást erősítheti az esztelen nemzetieskedés. Erre nagyon ügyelni kell.
Ugyanakkor van egy fontos dolog: ha egy náci megindulásra nincs határozott odafigyelés és komoly öntudatos válasz akkor úgy fogják érezni, hogy neki ezt szabad és tovább mennek. (lásd Hitlert, mindenki békét akart és hagyták, hogy garázdálkodjon)
Ingyen nincs semmi ! soha.
a dél tiroli fene jó autonómia erős osztrák nyomás és fenyegetés után került aláírásra és betartásra. És az összes többi ilyen dolog nem magától, a fene nagy liberalizmustól jött létre.

Magyarország nincs ilyen helyzetben, bár lehetne, mert 90-ben óriási előnnyel indult, de az nem vállalható amit a baloldal megengedett szlovák, ukrán, szerb és román náciknak és ugyanakkor náciztak mindenkit aki egy csepp magyar nemzeti öntudattal rendelkezett.
Társadalmi válaszként azonnal felemelkedett a jobbik. Ami nem baj. Mert a milla a jobbik miatt már nem annyira nácizza le azokat akik egyszerűen a magyarnak érzik magukat.

Egy alku mindig az alkupozícioktól függ és nem az elvektől, főleg amikor nagy érdekek vannak az asztalon.

A jobbik jelenléte nagyon is tol mindenkit jobbra, azaz egy magyarságtudatot vagy annak szimulálását erősíti még baloldalon is.
Az öntudatos képviselet mindig többet fog érni mint a teljesen semleges.
süti beállítások módosítása